Results 16 to 23 of 23
Thread: Επείγον,δεν ξέρω τι να κάνω πια!
-
22-10-2015, 01:48 #16
απο τη συνταξη ζουμε ολοι και μας βοηθαει και ο αδερφος του μπαμπα μου ευτυχως μενουμε σε δικο μας σπιτι χωρις ενοικιο η δανειο
- 22-10-2015, 01:57 #17
Γενικά όπως την ξερεις ειναι ενοχική κοπέλα η αδερφή σου?
Η ίδια δεν βλέπει την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί οι άνθρωποί της προκειμένου να πάει η ίδια σε εναν ψυχοθεραπευτή?
Χρειάζεται απαραιτήτως ψυχοθεραπεία.
22-10-2015, 02:04 #18
εχει παει και σε ψυχιατρο που της εχει δωσει τα χαπια εχει παει και σε ψυχοθεραπευτρια και εχει κανει και λιγο συμπεριφορικη χωρις αποτελεσμα λεει κατα καιρους οτι και η ιδια ταλαιπωριεται απο ολο αυτο και δεν θελει και μας να μας κουραζει κλαιει κιολας αλλα οταν πχ της πω πως μιλας ετσι στη μαμα και γενικα γιατι μας στολιζει κανονικα ολους μας δεν μου απανταει κατι η λεει δεν το εννοουσε και αν ειμαστε αγαπημενες τωρα
22-10-2015, 02:18 #19
Οταν λές λίγο συμπεριφορική- γνωσιακή πόσο καίρο πήγε δηλαδή? Σε ψυχολόγο ή σε ψυχιατρό πήγε?
Το μοντέλο αυτό διαρκεί 9 - 18 μήνες μαξιμουμ. Ψυχοθεραπεία και φάρμακα alltogether.
Καλό ειναι να πάει και να ολοκληρώσει τη διαδικασία. Η δική μου γνώμη ειναι να πάει σε σε γνωσιακο συμπεριφοριστή ψυχίατρο-ψυχοθεραπευτή.
Επίσης ειναι πολύ σημαντικό να επιμορφωθείτε ΟΛΟΙ στο σπίτι για το πως να συμπεριφέρεστε και πως όχι. Και εσυ.
Απο μόνη της ειναι βέβαιο οτι σηκώνει πολυ βαρύ φορτίο ενοχών, τόσο που δεν το διαννοείστε. Δεν χρειάζονται μαλώματα. Κάνουν ΠΟΛΥ κακο τα μαλώματα
και οι επικριτικές συμπεριφορές. Το αποδεικνυει άλλωστε με τα καθημερινά της τελετουργικά τιμωρώντας τον εαυτό της.... και όπως όλα δείχνουν και τους γύρω της.
Μπορώ στο βαθμό του δυνατού να κατανοήσω οτι έχετε ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ, αλλά κατα τη γνώμη μου πρέπει να κάνετε σωστές κινήσεις ΚΑΙ ΜΟΝΟ
αν θέλετε να απεμπλακείτε όλοι απο αυτή την κατάσταση και να μην ταλαιπωριέται κ εκείνη.
22-10-2015, 02:28 #20
οταν εκανε τη συμπερεφορικη πηγε για 8 νομιζω συνεδριες δεν ειχε κανενα αποτελεσμα και μαλιστα οταν της ειπε η ψυχολογος σαν εργασια για το σπιτι να σκεφτει κατι θετικο πχ ενα ωραιο τοπιο αγχωθηκε και μετα σταματησε εγω να ενημερωθω για το πως πρεπει να συμπεριφερομαι αν ομως ο ψυχιατρος μας πει καποια πραγματα και δεν τα ακολουθουμε ολοι? πχ εχει πει στη μητερα μου να μην συμμετεχει στις τελετουργιες και η αδερφη μου της το εχει απαγορεψει γιατι αλλιως απειλει οτι θα γινει χαμος και η μανα μου για να αποφευγει φασαριες της κανει τα χατιρια
22-10-2015, 02:37 #21
Οταν δε της κανετε τα χατηρια τι κανει δηλαδη? Λες γινεται χαμος, δηλαδη?
22-10-2015, 02:58 #22
Μάλιστα..Τωρα εξηγούνται πολλά.
Λοιπόν άκου φίλη,
Αν θες να αλλάξει η κατάσταση, που σίγουρα θα θέλεις, άκουσε με.
Η κατάσταση είναι αυτή που ειναι και ο καθένας εκει μέσα στο σπίτι είναι όπως είναι. πχ. μαμα---> Ξέρουμε εμεις, μην ασχολεισαι.
Έγω όπως το καταλαβαίνω μάλλον εσύ θα πρέπει να ξεκινήσεις τις διαδικασίες γιατι οι υπόλοιποι… όπως τα περιγράφεις, δύσκολο.
1) Ψάξε στο γοογλε για ψυχιατρο/ψυχοθεραπευτή γνωσιακης /συμπερ. στην πεειοχή σου.
2) Ζήτα από τη μητέρα σου 50-60 ευρώ δε ξέρω πόσο και πήγαινε εσύ και επισκέψου τον. Μην τρομάζεις! Για καλό είναι. Εξήγησε του την κατάσταση και πές του αυτό που λες και εδώ γιατι είναι το πιο σοβαρό. ---> εγω να ενημερωθω για το πως πρεπει να συμπεριφερομαι …. Και συμπληρών εγω… και να ενημερωθούνε και οι άλλοι ….. αν όμως αγαπητε γιατρέ δεν τα ακολουθουμε ολοι, τότε τι γίνεται??
Δουλειά του είναι να βρεί λύση. Μπορεί να ξέρει τρόπους και μυστικά για να πλησιασεις εναν ΙΔΨ που δεν τον ξέρεις εσύ.
Αυτές τις καταστάσεις παλεύει στη δουλειά του. Μη σε αγχώνει αυτό. ΑΛΛΑ πρόσεξε! ΝΑ ειστε όλοι ειλικρινείς στο γιατρό!
Αν η μάνα σου ενδίδει (μέχρι σήμερα) στα τελετουργικά της μικρής, να το πεί, η να το πείς εσυ στο γιατρό! Με λεπτομέρειες…. Γιατι αν δεν ενδώσει, βρίσκει μπελά γιατρέ. Όσο θα περνάει ο καιρός, ο γιατρός θα την επιμορφώνει με τεχνικές που θα αφορούν την αντιμετώπιση των φόβων της.
Εν συνεχεία, πες στο γιατρό, πρότεινε δηλαδή, να πάτε όλοι μαζί χωρίς τη μικρή, να συζητήσετε πώς να την προσεγγίσετε να δεί το θέμα της.
Δεν τους εμπιστεύεται όλους, αλλά αποκλείεται να μην έχει κάποια αδυναμία σε κάποιον μέσα στο σπίτι. Συνήθως κολλάνε με τους γονείς οι ιδεοψυχ. Ή με τον ένα γονιό. Αυτός θα πρέπει να βγάλει το φίδι απ την τρύπα να την προσεγγίσει με ωραίο τρόπο ότι και καλα βρήκαμε ένα πολύ καλο γιατρο και.. ξέρεις τωρα. Κάντε και καμια ψευτό επίκληση στο συναισθημα και ψήστε την.
Τεσπα, ακόμα κ αυτά ο γιατρός θα σας τα πεί.
Πάντως από τη στιγμή που ξεκινήσει, δε πρέπει να διακόψει τη διαδικασία, γιατι πάει στράφι. Ενδεχομένως να της δώσει και κανα άλλο πέρα από αντικαταθλ.
Που θα της κατευνάσει την επιθετική συμπεριφορα.
Αν σκεφτω κατι αλλο θα σ πωLast edited by 1984muzzy; 22-10-2015 at 03:36.
22-10-2015, 03:30 #23
Πάντως μ κάνει εντύπωση το γεγονός οτι ειναι ΤΟΣΟ μα ΤΟΣΟ αρνητική να δει ειδικό και να βοηθήσει τον εαυτό της.
Πονάει παρα πολύ και αποκλείεται να μη θέλει η ίδια να το αλλάξει αυτό. Καταρχήν το συνειδητοποιεί και η ίδια οτι δεν ειναι λειτουργική, αρα??
Επίσης κάτι άλλο που ειναι αντυπωσιακό, ειναι οτι συμπαρασαίρνει στις τελετουργίες της τα υπόλοιπα μέλη.
Συνήθως ειναι προσωπική υποθέση οι τελετουργίες. Εγώ - ο διακόπτης - η λάμπα. Θα την ανοιγοκλείσω μέχρι τότε.... Και αν καεί κάηκε. Κανένας άλλος δε χωράει όμως.
Εντάξει αυτό με τα πιάτα στο τραπέζι, το κατανοώ καλύτερα ΑΝ ΚΑΙ πάλι έχει στοιχεία που τιμωρεί εσας. Ευθέως μάλιστα. Τι εννοώ? Ας τοποθετήσει όπως θέλει εκείνη το πιάτο στο τραπέζι, και ας κάτσει όπως θέλει εκείνη. Τι ζόρια τραβάει με τη μάνα σου και "την τοποθετει"?
Αυτό με την συγκεκριμένη ένταση και τα προγράμματα στην τηλεόραση, ειναι επίσης wow! Τιμωρία όλοι! Στο πίσω μέρος της αίθουσας ολη η οικογένεια, ΤΩΡΑ!
Ασυνείδητη τιμωρία βέβαια. Δεν κάνει κάτι απο επιδίωξη.
Πρέπει να παίζει πολύς θυμός και πρός όλους.
Λογικά πάντως ΌΛΑ αυτα τα κάνει με φουλ ενοχή!
Κοίτα κοπελιά, αν δεν κάνετε κάτι άμεσα και της σκάσει καμια εμμονή μυστήρια, μπορεί μελλοντικά να σας βάλει να κάνετε κωλοτούμπες εκεί μέσα.
Και να κάνεις και καμιά μια κωλοτούμπα πές εντάξει θα την κάνεις. Αμα κολλήσει με διψήφιο αριθμό όμως, την ήπιατε την πορτοκαλάδα.
Η κατάσταση πάντως ειναι αναστρέψιμη. Μην χάνεις τις ελπίδες σου. Εγω δεν ξέρω κανέναν ιδεοψυχαναγκαστικό να μην δρομολογεί τα θέματα του
και μετά απο καιρό να πηγαίνει καλά. Αλλά να ακολουθεί δρόμους που ενδείκνυται, οχι οτι να ναι.Last edited by 1984muzzy; 22-10-2015 at 03:58.