τι ψυχωτικα βιωνετε; - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 8 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 109
    Senior Member
    εγω πιστευω οτι πριν εμφανιστει ενα ψυχωτικο επεισοδιο υπαρχει μια δυσκολη κατασταση πιο πριν..αγχος, καταθλιψη, καποιο αλλο τραυματικο συμβαν..αποψη μου βεβαια

Banned
    Quote Originally Posted by Ntoubroutza View Post
    Θα σου ήταν δύσκολο να μου δώσεις κάποιο παράδειγμα με το τι άκουγες?Αν θέλεις βέβαια.Δεν θέλω να βάλω κάποιον σε δύσκολη θέση.
    Και η ''μορφή'' που ακούς αυτές τις φωνές ποια είναι?Είναι όπως ακούς κάποιον να σου μιλάει?Εϊναι ακριβώς έτσι ή υπάρχει κάποια διαφορά?
    σαν καποιος να μου μιλαει μεσα στο κεφαλι μου.. και μερικες φορες σαν η φωνη να βγαινει από μεγαφωνο...

το τι ακουγα είναι μεγαλο στορυ.. ξεκινησε με μηνυματα σαν καποιος να ειχε ηχογραφησει κατι και να επαιζει η κασετα συνεχεια.. στο μηνυμα οι ''οντότητες'' δηλωναν την παρουσια τους.. μετα αρχισαν να μου μιλανε μου ειπαν πολλα για το στορυ αυτου του κοσμου... μου ειπαν ότι η ζωη όπως την ξερουμε στην γη συντομα θα τελειωσει... πολύ συντομα κιολας!! και αλλα τετοια

Banned
    Quote Originally Posted by boo View Post
    εγω πιστευω οτι πριν εμφανιστει ενα ψυχωτικο επεισοδιο υπαρχει μια δυσκολη κατασταση πιο πριν..αγχος, καταθλιψη, καποιο αλλο τραυματικο συμβαν..αποψη μου βεβαια
    Εσένα ποια ηταν η κατάστασή σου πριν?
    Quote Originally Posted by noumac View Post
    σαν καποιος να μου μιλαει μεσα στο κεφαλι μου.. και μερικες φορες σαν η φωνη να βγαινει από μεγαφωνο...

το τι ακουγα είναι μεγαλο στορυ.. ξεκινησε με μηνυματα σαν καποιος να ειχε ηχογραφησει κατι και να επαιζει η κασετα συνεχεια.. στο μηνυμα οι ''οντότητες'' δηλωναν την παρουσια τους.. μετα αρχισαν να μου μιλανε μου ειπαν πολλα για το στορυ αυτου του κοσμου... μου ειπαν ότι η ζωη όπως την ξερουμε στην γη συντομα θα τελειωσει... πολύ συντομα κιολας!! και αλλα τετοια
    Μάλιστα.
    Σε ευχαριστώ

Senior Member
    στα 14 που ενιωθα οτι με παρακολουθουσαν μολις ειχα βγει απο 1.5 χρονο καταθλιψης. τωρα πριν 2 χρονια τα υπολοιπα οπτικοακουστικα ψυχωτικα ξεκινησαν ξαφνικα 2-3 μηνες μετα αφ οτου ειχα βγει απο επεισοδια διπολικης.ημουν στρεσαρισμενη λιγο.γενικα οταν στρεσαρομαι ειναι πολυ πιθανο να κανω επεισοδιο ή οταν συμβαινει καποια μεγαλη αλλαγη στη ζωη μου.θυμαμαι ας πουμε πως οταν τελειωσα τις σπουδες μου στην Αθηνα και γυρισα ξανα επαρχια παλι εκανα επεισοδιο ξαφνικα

Banned
    στα 14 που ενιωθα οτι με παρακολουθουσαν μολις ειχα βγει απο 1.5 χρονο καταθλιψης. τωρα πριν 2 χρονια τα υπολοιπα οπτικοακουστικα ψυχωτικα ξεκινησαν ξαφνικα 2-3 μηνες μετα αφ οτου ειχα βγει απο επεισοδια διπολικης.ημουν στρεσαρισμενη λιγο.γενικα οταν στρεσαρομαι ειναι πολυ πιθανο να κανω επεισοδιο ή οταν συμβαινει καποια μεγαλη αλλαγη στη ζωη μου.θυμαμαι ας πουμε πως οταν τελειωσα τις σπουδες μου στην Αθηνα και γυρισα ξανα επαρχια παλι εκανα επεισοδιο ξαφνικα
    Τώρα πως είσαι?

Εσυ noumac?

Banned
    τα χαπια ως γνωστον μπλοκαρουν τους νευροδιαβιβαστες του εγκεφαλου... οποτε προσωπικα εγω είμαι οκ με τις οποιες λιγες παρενέργειες των φαρμακων...

απλα με εχουν αλλαξει αυτά που βιωσα... ηταν αποκύημα της αχαλίνωτης φαντασιας μου? το πιο πιθανον!
    ηταν κατι άλλο? μπορει....!!! όλα είναι πιθανα στον ματαιο τουτο κοσμο.

η αληθεια είναι ότι αναζητω ξανα την φαση την οποια βιωσα στα επεισοδια που ειχα...

Senior Member
    Τώρα πως είσαι?
    τωρα ειμαι σε καταθλιψη για 4η μερα σημερα.μαλλον κανει καποιο κυκλο η διπολικη μου γιατι πριν μηνα ημουν ανεβασμενη και τωρα με εριξε.υποθετω.περιμενω τηλ απο τη γιατρο μου της εστειλα μηνυμα σημερα.. ελπιζω να μη μου πυροδοτησει κανενα ψυχωτικο επεισοδιο αυτη η κατασταση.εσυ εχεις ψυχωτικα?

Banned
    τα χαπια ως γνωστον μπλοκαρουν τους νευροδιαβιβαστες του εγκεφαλου... οποτε προσωπικα εγω είμαι οκ με τις οποιες λιγες παρενέργειες των φαρμακων...

απλα με εχουν αλλαξει αυτά που βιωσα... ηταν αποκύημα της αχαλίνωτης φαντασιας μου? το πιο πιθανον!
    ηταν κατι άλλο? μπορει....!!! όλα είναι πιθανα στον ματαιο τουτο κοσμο.

η αληθεια είναι ότι αναζητω ξανα την φαση την οποια βιωσα στα επεισοδια που ειχα...
    Το τελευταίο δεν το κατάβα.
    Πέρα από τα χάπια δεν υπάρχει κάτι άλλο?

Για παράδειγμα σε καταστάσεις χωρίς ψυχωτικά επεισόδια,δεν κυριαρχεί η λογική?Δεν υπάρχει περίπτωση με ψυχοθεραπεία/ψυχανάλυση να σταματήσουν και τα επεισόδια?Σε συνδιασμό με διατροφή και γυμναστική?Ποιο απλά και κατανοητά.Με λίγα λόγια.Εφόσον το μυαλό τα δημιουργεί δεν μπορεί να τα σταματήσει κι όλας?

Μια άλλη ερώτηση.Πως καταλαβαίνεις το πρώτο ψυχωτικό επεισόδιο?Για παράδειγμα περπατάς έξω και έχεις ένα επεισόδιο.Πως το βάζεις στον ''φανταστικό'' κόσμο κι όχι στην πραγματικότητα?Μιλάω για μια οπτική κατάσταση γιατί στις ακουστικές ψευδαισθήσεις λογικά είναι διαφορετικά.

Επειδή δεν γνωρίζω για τις ψυχώσεις αυτά σε κάποιον που τα έχει περάσει ίσως ακούγονται και γελοία.Οπότε ζητώ συγγνώμη και την κατανόησή σας χωρίς να θέλω να σας φέρω σε δύσκολη θέση!

Banned
    δεν καταλαβαίνεις ποτε κατρακυλας.. ισως μονο στην αρχη να καταλαβαίνεις ότι κατι δεν παει καλα...
    ΔΕΝ μπορεις να κταλαβεις τι είναι φανταστικο και τι πραγματικο όλα μοιαζουν πραγματικοτητα

αν σταματήσεις τα χαπια οι πιθανότητες είναι εναντιον σου, αρχιζουν οι νευροδιαβιβαστες τα γνωστα τους κολπα... μπορει να εχεις επεισοδιο μπορει και όχι

εγω ας πουμε θα το ρισκάρω και θα τα κοψω γιατι θελω να ξαναεχω επεισοδιο... αλλα η μεγαλυτερη πλειονοτητα με σχιζο ή ψυχωση δεν τα κοβουν ποτε και ηταν επωδυνη εμπειρια για αυτους

Banned
    τωρα ειμαι σε καταθλιψη για 4η μερα σημερα.μαλλον κανει καποιο κυκλο η διπολικη μου γιατι πριν μηνα ημουν ανεβασμενη και τωρα με εριξε.υποθετω.περιμενω τηλ απο τη γιατρο μου της εστειλα μηνυμα σημερα.. ελπιζω να μη μου πυροδοτησει κανενα ψυχωτικο επεισοδιο αυτη η κατασταση.εσυ εχεις ψυχωτικα?
    Όχι.Πέρασα μια κατάθλιψη αρκετά χρόνια,με κρίσεις πανικου,κοινωνική φοβία και διάφορα άλλα.
    Σε κάποια φάση όταν έβγαζα τον σκύλο βόλτα,έβλεπα έναν τύπο σχεδόν κάθε μέρα κάτι κουλές ώρες.Πιτσιρικάς ήταν και μου μπήκε μια ιδέα για καμιά ψύχωση.Γιατί τον σκύλο τύχαινε να τον βγάλω τη μια μέρα 3 το βράδυ την άλλη 6 το πρωί.Και συχνά πυκνά τον έβλεπα κάτι τέτοιες ώρες.Μόνο του απλά να περνάει και ξέρεις πως είναι το μυαλό.
    Τελικά πριν κανένα 2μηνο (βραδάκι) τον ξαναπέτυχα να μιλάει με μια κοπέλα.Τότε ήμουν κι εγώ με την κοπέλα μου και της έκανα την ερώτηση ''Τα βλέπεις τα παιδιά που μιλάνε?'' Μου λέει ναι.Κι εκεί σταμάτησα να έχω τις ιδέες μου.

Επειδή ήταν πιτσιρικάς δεν θα μου έκανε εντύπωση η ώρα από μόνη της,αν δεν τον έβλεπα και σε άλλα μέρη εκτός της γειτονιάς.Μια μέρα τον πέτυχα σε εντελώς άλλη περιοχή από τη δική μου και άλλη μια στην παραλία.Και πάντα μόνο.

Banned
    δεν καταλαβαίνεις ποτε κατρακυλας.. ισως μονο στην αρχη να καταλαβαίνεις ότι κατι δεν παει καλα...
    ΔΕΝ μπορεις να κταλαβεις τι είναι φανταστικο και τι πραγματικο όλα μοιαζουν πραγματικοτητα

αν σταματήσεις τα χαπια οι πιθανότητες είναι εναντιον σου, αρχιζουν οι νευροδιαβιβαστες τα γνωστα τους κολπα... μπορει να εχεις επεισοδιο μπορει και όχι

εγω ας πουμε θα το ρισκάρω και θα τα κοψω γιατι θελω να ξαναεχω επεισοδιο... αλλα η μεγαλυτερη πλειονοτητα με σχιζο ή ψυχωση δεν τα κοβουν ποτε και ηταν επωδυνη εμπειρια για αυτους
    Γιατί κάποιος να θέλει να έχει ένα επεισόδιο??

Banned
    Γιατί κάποιος να θέλει να έχει ένα επεισόδιο??
    ουυυ μεγαλη ιστορια... ας πουμε ότι θελω να δω πως τελειωνει το στορυ που μου αρχισαν οι φωνες... :)

Banned
    ουυυ μεγαλη ιστορια... ας πουμε ότι θελω να δω πως τελειωνει το στορυ που μου αρχισαν οι φωνες... :)
    Τελειώνει?

Banned
    τι να σου πω... μου το αφησαν ατελειωτο μου παν ότι δεν είμαι ετοιμος ακομα να ακουσω...
    στο τελος του δευτερου μου επεισοδίου λιγο πριν με μπουζουριασουν με αφησαν την υποσχεση ότι ''συντομα'' θα τα ξαναπούμε

μακαρι να ναι όλα αποκύημα φαντασιας..

Banned
    τι να σου πω... μου το αφησαν ατελειωτο μου παν ότι δεν είμαι ετοιμος ακομα να ακουσω...
    στο τελος του δευτερου μου επεισοδίου λιγο πριν με μπουζουριασουν με αφησαν την υποσχεση ότι ''συντομα'' θα τα ξαναπούμε

μακαρι να ναι όλα αποκύημα φαντασιας..
    Αφού ξέρεις κι εσύ ότι είναι :)
    Φοβάσαι?

Page 2 of 8 FirstFirst 1234 ... LastLast