πως να αντιμετωπίζω την αποτυχια ??? - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast
Results 46 to 60 of 63
    Banned
    Quote Originally Posted by Phatox View Post
    ρεα, σκεψου οτι ενα μικρο παιδι θελει να γινει ας πουμε πιλοτος, οσο μεγαλωνει αυτη η επιθυμια που εχει αυξανεται και ειναι σιγουρος οτι θελει οντως να γινει πιλοτος, ομως για να γινει πρεπει να διαβασει υπερβολικα. Αφου τα κανει ολα αυτα ειναι στο σημειο που δινει εξετασεις για να πραγματοποιηση το ονειρο του, γραφει τις απαντησεις και μετα το παραδιδει με σκοπο οτι θα πραγματοποιηση το ονειρο του. Ερχομαστε τωρα στην αποτυχια.. παει να δει τα αποτελεσματα αν οντως εχει περασει αλλα δεν τα καταφερε. Πως εκανε λαθος? που εκανε το λαθος? γιατι εκανε το λαθος?
    Το βιβλιο απλα σε ενημερωνει/βοηθαει να καταλαβεις να συπτωματα σου και να δρασης, ωστοσο διαβασα και στο δικο μου βιβλιο για την καταθλιψη αλλα εγω θα σου πω 2 σημεια που μου αρεσαν, λεει οτι πρεπει να αποδεχτεις οτι εχεις καταθλιψη και οτι πρεπει να καταλαβεις με ποιον τροπο σκεφτεσαι λεει. Οταν εισαι σε καταθλιψη, τεινεις να βλεπεις τα στοιχεια/γεγονοτα τα οποια ενισχυουν την αρνητικη εικονα (π.χ εστιαζεσαι μονο στο λαθος που εχεις κανει) και να παραβλεπεις η αγνοεις οπιαδηποτε θετικα στοιχεια για την κατασταση σου και το ατομο σου. και ομως στην καταθλιψη ειναι σημαντικο να <<αρπαζεις>> τις αρνητικες σκεψεις
    τι σημαινει να αρπάζεις τις αρνητικες σκεψεις?...γιατι μεχρι στιγμης αυτες μας αρπάζουν .. πως τις αρπάζουμε εμεις?

Senior Member
    Να εντοπιζεις θελει να πει το βιβλιο !! σημ.μτφρστ.

Ρεα μου, νομιζω οτι στα ματια των τριτων παντα σε κατι θα μοιαζουμε αποτυχημενοι. Ανακαλυπτοντας την δικη σου Ρεα, θα βρεις σιγουρα στιγμες επιτυχιας-κατακτησης ονειρων αλλά και μια φωνη που αμφισβητει μονιμα τις επιλογες σου...

Η καταθλιψη πιστευω ειναι μια μορφη ωθησης να πεταξει κανεις απο πανω του καθε ταμπελα εξωτερικη, να σκυψει ο ανθρωπος μεσα του να δει ποια του κανει και ποια οχι, να μπει στον αγωνα να βρει Νεα μεθοδο πορειας και φυσικα να προστατευει τον εαυτο του απο τα σχολια.

Αυτομομφη, ενοχισμος, αμφισβητηση 3 κινησεις που πολλες φορες γινονται αυτοματα με απιστευτο ρυθμο και οδηγουν με μαθηματικη ακριβεια σε τελμα ειναι καποιοι απο τους εχθρους.

Αυτα εχω συμπερανει και συνεχιζω να διερευνω τη νοσο, τα αιτια, και την απιστευτη εσωτερικη εξαντληση διαλυση που φερνει.
    "Make sure your worst enemy isn't you"

Senior Member
    Quote Originally Posted by Constantly curious View Post
    Ρεα μου, νομιζω οτι στα ματια των τριτων παντα σε κατι θα μοιαζουμε αποτυχημενοι. Ανακαλυπτοντας την δικη σου Ρεα, θα βρεις σιγουρα στιγμες επιτυχιας-κατακτησης ονειρων αλλά και μια φωνη που αμφισβητει μονιμα τις επιλογες σου...

Η καταθλιψη πιστευω ειναι μια μορφη ωθησης να πεταξει κανεις απο πανω του καθε ταμπελα εξωτερικη, να σκυψει ο ανθρωπος μεσα του να δει ποια του κανει και ποια οχι, να μπει στον αγωνα να βρει Νεα μεθοδο πορειας και φυσικα να προστατευει τον εαυτο του απο τα σχολια.

Αυτομομφη, ενοχισμος, αμφισβητηση 3 κινησεις που πολλες φορες γινονται αυτοματα με απιστευτο ρυθμο και οδηγουν με μαθηματικη ακριβεια σε τελμα ειναι καποιοι απο τους εχθρους.

Αυτα εχω συμπερανει και συνεχιζω να διερευνω τη νοσο, τα αιτια, και την απιστευτη εσωτερικη εξαντληση διαλυση που φερνει.
    εσυ τα λεσ τελεια συμφωνω ακριβωσ σε ολα και δεν σου κανω τον εξυπνο εισαι ακριβησ και τα λεσ ωραια
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Ελις... μακαρι η τελειοτητα του Λογου να ειχε τελειοτητα και στην δραση.

Αλλα αυτο ειναι ενα αλλο κεφαλαιο.

Σε ευχαριστω για την καλη σου την κουβεντα.

Banned
    Quote Originally Posted by Constantly curious View Post

καλημερα σισι μου...! που εισαι εσυ? μου ελειψες!... τι σημαινει αυτομορφη?

Banned
    Quote Originally Posted by elis View Post
    εσυ τα λεσ τελεια συμφωνω ακριβωσ σε ολα και δεν σου κανω τον εξυπνο εισαι ακριβησ και τα λεσ ωραια
    συμφωνω με τον ελις .. !!

Banned
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Να εντοπιζεις θελει να πει το βιβλιο !! σημ.μτφρστ.
    κατι σαν την αναγνωρηση που λέμε, πρωτα εντοπίζουμε την καθε καταθλιπτικη σκεψη( που μονο τα αρθρα και τα σημεια στιξης δεν ειναι) και μετα την αντιμετωπίσουμε...σωστα?

Senior Member
    Quote Originally Posted by ΣονγκΧουά View Post
    Ρέα καλησπέρα. Το θέμα της αποτυχίας με είχε απασχολήσει πολύ δέκα χρόνια πριν, όταν ήμουν πολύ μικρή. Τότε ετεροκαθοριζόμουν σε μεγάλο βαθμό: από τον κοινωνικό περίγυρο κυρίως. Μάλλον επειδή μεγάλωσα σε επαρχιακή πόλη, είχα γαλουχηθεί από το σχολείο και την κοινωνία με το "πρέπει να είμαι κάποια, να σπουδάσω, να καταφέρω πράγματα που οι άλλοι θα θαυμάζουν για να έχω κύρος και να με σέβονται". Το καλό είναι ότι η οικογένεια μου δεν με πίεζε ποτέ να ξεχωρίζω, πάντα με αποδέχονταν όπως είμαι , ό,τι και να κάνω. Ήταν κάτι που το κουβαλούσα από τις κοινωνικές μου συναναστροφές.

Έτσι, όταν δεν πετύχαινα ένα στόχο ένιωθα ντροπή και ενοχή και αυτομαστιγωνόμουν. Υπέφερα χωρίς λόγο δηλαδή. Κάθισα και σκέφτηκα γιατί να νιώθω μονίμως ανεπαρκής και τότε κατάλαβα ότι δεν είμαι ελεύθερη πραγματικά.

Έννοιες, όπως η επιτυχία και η αποτυχία είναι κατασκευές και επινοήσεις της κοινωνίας. Για να κατηγοριοποιούν τους ανθρώπους και να τους βάζουν σε κουτάκια ή αν θες να τους βάζουν ταμπέλες. Οι ταμπέλες βολεύουν τους ανθρώπους, τους καθησυχάζουν γιατί ο μέσος όρος της κοινωνίας μας δεν μπορεί την πολυπλοκότητα και την αοριστία.

Όποιος, λοιπόν, μένει στα παιδικά του βιώματα όπου ο συμμαθητής του για παράδειγμα τον υποτίμησε επειδή δεν πήρε τόσο καλό βαθμό όσο αυτός ή επειδή ως ενήλικας δεν έγινε αυτός που θα αλλάξει τον κόσμο μέσα απο τη δουλεία του ή έχει χαμηλό μισθό και νιώθει ότι απέτυχε επειδή δεν πληρεί τις προϋποθέσεις για να χαρακτηριστεί "επιτυχημένος" με βάση τα καταναλωτικά πρότυπα του χρήματος και μόνο του χρήματος τότε, εχει πέσει σε μία μεγάλη παγίδα.

Κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του αξίες στη ζωή και με βάση αυτπες θα πρέπει να πορεύεται και όχι να συγκρίνεται και να ανταγωνίζεται-καταστάσεις που τον κάνουν να νιώθει αποτυχημένος ή επιτυχημένος. Κάθενας μας είναι διαφορετικός και θα πρέπει να αποδεχτεί τη διαφορετικότητά του αυτή.

Η ελληνική κοινωνία είναι ενοχική...δεν επιβραβεύει την προσπάθεια αλλά το αποτέλεσμα. Στην Αμερική όλοι οι μεγάλοι επιχειρηματίες έχουν αποτύχει και απορριφΘεί πολλές φορές. Δεν είναι στίγμα η αποτυχία, αντίθετα παράσημο τιμής.

Ας ξεκολλήσουμε, λοιπόν, με την αποτυχία και ας επικεντρωθούμε στο να νιώθουμε καλά με την πάρτη μας ακόμα και αν δεν είμαστε όσο τέλειοι κάποιο θα ήθελαν.

Μη μασάς, απλά.
    Πολύ ωραίες σκέψεις :)

Αγαπητή Ρέα,
    Επι της πράξης, εγω θα σου πρότεινα να πάρεις ενα χαρτί και ενα μολύβι.
    Στην συνέχεια βάλε με το νου σου μια κατάσταση, της οποίας το αποτέλεσμα (απο οσο γνωρίζεις εσύ τον εαυτό σου), θα το ορίσεις ως επιτυχία/αποτυχία ανάλογα.
    Εσυ προχώρησε στο σενάριο της προσπάθειας κανονικά και οτι και αν συμβεί να θυμάσαι πως η έκβαση και το αποτέλεσμα δεν έχει σημασία.

Λένε πως όπου υπάρχει κακό, υπάρχει και κάτι καλό εκει τριγύρω.
    Αν αυτό ισχύει, τότε θα χρειαστεί το χαρτι και το μολύβι.
    Κάτσε και κατέγραψε ποια ήταν τα καλά της υπόθεσης. Τι πραγματικά κέρδισες απο την ιστορία? Πόσα καλά έχεις πραγματικά λόγους να θυμάσαι?
    Κάτσε και σημειωσε τα. 1,2,3 όσα ειναι... Απο εμπειρία, μέχρι δε ξέρω τι. Όλα τα καλά.
    Αφού τα γράψεις, κοίταξε το είδωλο σου σε ενα καθρέφτη και πές του τα. Την επόμενη μέρα, μην ξεχάσεις να ξανακάνεις το ίδιο με τον καθρέφτη.
    'πες Ρεα, μπράβο σου σημερα κατάφερες αυτό, αυτό κ αυτό'.

Senior Member
    Quote Originally Posted by rea View Post
    κατι σαν την αναγνωρηση που λέμε, πρωτα εντοπίζουμε την καθε καταθλιπτικη σκεψη( που μονο τα αρθρα και τα σημεια στιξης δεν ειναι) και μετα την αντιμετωπίσουμε...σωστα?

Σωστα , μονο που αν προλαβει και εισχωρησει η αρνητικη σκεψη στο μυαλο , δρα σαν το μπαλονι , φουσκωνουν και μπλοκαρουν τα παντα , οποτε εκει την πατησες . Χρειαζεται εκπαιδευση να εντοπιζεις τις μεταμφιεσμενες αρνητικες σκεψεις .

Banned
    όταν εχεις χρόνο η διαθεση θα μπορουσες να με κατευθύνεις καπως ως προς αυτο? δηλαδη να θεσω μια αποτυχια..(χμμ ποια να πρωτοδιαλέξω ??) και να το κάνουμε μαζι..?? ή με όποιο αλλο μελος μπορει..???

Banned
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Σωστα , μονο που αν προλαβει και εισχωρησει η αρνητικη σκεψη στο μυαλο , δρα σαν το μπαλονι , φουσκωνουν και μπλοκαρουν τα παντα , οποτε εκει την πατησες . Χρειαζεται εκπαιδευση να εντοπιζεις τις μεταμφιεσμενες αρνητικες σκεψεις .
    ποιες ειναι οι "μεταμφιεσμενες" αρνητικές σκεψεις?.. και πως την προλαβαινω να μπλοκαρω το μπαλονι?..αφου για να την δω δεν πρεπει να εχει εισχωρήσει?

Senior Member
    καλημερα σισι μου...! που εισαι εσυ? μου ελειψες!... τι σημαινει αυτομορφη?
    Αυτομομφη σημαινει μεμφομαι τον εαυτο μου ( τον κατηγορω ) , αλλα στην κτθλψη την δικη μου τουλαχιστον υηταν ετερομομφη , δλδ κατηγορουσα αλλους , τον πατερα μου , την μανα μου , οχι ομως εμενα , υπαρχουν διαφορα συμπτωματα , δεν ειχα ουτε ενοχισμο , ουτε αμφισβητηση , ουτε ελλειψη αυτοεκτιμησης . Καθε καταθλιψη ρεα , ειναι διαφορετικη , σαν τις νιφαδες του χιονιου .

Ρεακι μου ειμαι λιγο αποπροσανατολισμενη αλλά θα μου περασει....
    Αυτο-μομφη
    ειναι
    "Εγω φταιω που παχυνα, εγω φταιω που θυμωσα, εγω φταιω που χωρισα, εγω φταιω... κτλ κτλ κτλ" !!!

Μομφη= Κατηγορία.

Αυτο που λεει ο Μακ ειναι το σημειο το δυσκολο, πως να προλαβαινουμε την μεταμφιεσμενη σκεψη.

Για παραδειγμα πολλες φορες δεν επιλεγουμε να μεταμφιεστουμε στο αντιθετο απο οτι ειμαστε ?
    Νιωθω ενα τιποτα αλλά θα δειξω οτι ξερω το 0.5 του εαυτου μου ετσι ωστε να μην κλαταρω/ Νιωθω οτι με ειρωνευεσαι αλλα θα δειξω ευγενεια και θα καταπιω την ειρωνια που θελω να σου πεταξω στα μουτρα/ νιωθω λιγη αλλά δεν θα σου κανω τη χαρη να χαρεις με τον πονο μου οποτε θα σε πεταξω απο τη ζωη μου.

Σου γραφω παραδειγματα που πιστευω πως ολοι οι ανθρωποι, αλλοι λιγο και αλλοι περισσοτερο αντανακλαστικα σχεδον τα πραττουμε και μετα λεμε "Γιατι μου βγηκε αυτο ? ή πως ειναι δυνατον να φερθηκα ετσι ?

Εχω διαβασει πολλα βιβλια αυτο βοηθειας αλλα ουσιαστικα το να αλλαξεις τα θεμελια σου εχει πολυ δουλεια.

Συμπονια ... εννοια σπανια. Εαν συμπονουμε τον εαυτο μας για τα στραβα του εν μερει του δινουμε λιγο οξυγονο για να δουλεψει τα εμποδια.
    Προσωπικα εχω ξεκινησει με την συμπονια και βλεπω οτι ειναι ενα καλο βημα.

Senior Member
    ποιες ειναι οι "μεταμφιεσμενες" αρνητικές σκεψεις?.. και πως την προλαβαινω να μπλοκαρω το μπαλονι?..αφου για να την δω δεν πρεπει να εχει εισχωρήσει?
    Θελει εξασκηαση . Σπεπτεσαι ας πουμε τι ωραια που θα ηταν αν ησουν στο ταδε νησι , αμεσως ερχεται μια δευτερη σκεψη , κι αν αισθανομαι μονη ? και αρχιζει το γαιτανακι των αρνητικων σκεφεων . Εγω ,οταν αρχισα να ξεκολλαω απο την κτθλψη , επιασα την ακρη ενος κουβαριου , οπως αποδειχτηκε , ακρης αρνητικης σκεψης , και αρχισα να τραβαω , να τραβαω, να τραβαω , ενα απιστευτο μηκος αρνητικων σκεψεων , που ειχαν κουβαριαστει με τα χρονια . Αυτο δεν σημαινει οτι συνηλθασ αυτοστιγμει , αλλα μετα ολο και αναγνωριζα πιο ευκολα τις αρνητικες σκεψεις , και ειτε τις αντικαθιστουσα με μια ουδετερη , το ευκολοτερο , ειτε με μια θετικη , το δυσκολοτερο , ειτε τις εδιωχνα , το μεσαιο !! μετα απο μηνες , ημουν εις θεση να σκεφτομαι μονο θετικα , οπως τωρα , και ουσιαστικα να εχωμονο τα καταλοιπα της πολυχρονης κτθλψης , δλδ την συνηθεια , την κλεισουρα που ειχα υποβλλει τον εαυτο μου . Πανως χρειαζεται χρονος , και μην πιεζεις τον εαυτο σου , διτι η πιεση , δυναμωνει αυτο που πας να αποδιωξεις . Χαλαρα , παρετον χρονο σου .

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast