Αν υπάρχει Θεός, ας καταστρέψει το ανθρώπινο γένος!! - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast
Results 46 to 60 of 61
    Quote Originally Posted by Evil View Post
    Δηλαδή μου λες επειδή εγώ είμαι ας πούμε χαρούμενος (όχι, δεν είμαι ακόμα), και βλέπω τα αθώα παιδάκια να αποκεφαλιζονται από τζιχαντιστες, ξαφνικά δεν θα έπρεπε να ξανά αισθανθώ χαρά μέχρι να σταματήσουν οι αποκεφαλισμοι;
    Αν μπορείς να χαρείς, μπράβο.
    Εγώ αυτό που λέω είναι ότι εγώ δεν μπορώ.
    Με όλη αυτή τη σαπίλα που υπάρχει, δε μπορώ και ούτε θέλω να μπορώ να είμαι χαρούμενος. (πρόσεξε πώς ακριβώς το έθεσα σε αυτό το δεύτερο σκέλος)

Banned
    Quote Originally Posted by Evil View Post
    Δηλαδή μου λες επειδή εγώ είμαι ας πούμε χαρούμενος (όχι, δεν είμαι ακόμα), και βλέπω τα αθώα παιδάκια να αποκεφαλιζονται από τζιχαντιστες, ξαφνικά δεν θα έπρεπε να ξανά αισθανθώ χαρά μέχρι να σταματήσουν οι αποκεφαλισμοι;
    να σου απαντησω με ένα ασμα...

https://www.youtube.com/watch?v=8G1bwt3czkg

@titanic, καταλαβαίνω ακριβώς τι λες, αν και δεν μπορώ να το δω όπως το βλέπεις εσύ το όλο θέμα...τι να πω, βλέπουμε διαφορετικά τον κόσμο υποθέτω...δεν έχω να προσθέσω κάτι, και δεν συνεχίζω την συζήτηση μεταξύ μας γιατί θεωρώ πως θα μπούμε σε φαύλο κύκλο...

@noumac, επίσης, βλέπουμε διαφορετικά τα πράγματα αν κατάλαβα όπως ήθελες να καταλάβω τους στίχους του τραγουδιού...

Senior Member
    Quote Originally Posted by titanic View Post
    A, οπότε αν δεν έχουμε κάνει ποτέ κακό σε κανέναν και καθόμαστε ήσυχοι στη ζωούλα μας είμαστε εντάξει...

* * *

Μου άρεσε αυτό που είπε ο noumac. Format! Ναι, αυτό ήθελα να πω, και έβρισκα παρομοιώσεις με κτίρια και χαζομάρες.

* * *

Ως προς το τί έχω,έχω διάφορα προβλήματα αλλά δεν υπάρχει λόγος να αναφερθώ. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.
    Και ούτε έγινε κάτι συγκεκριμένο αυτή την περίοδο ή μου έκανε κάποιος κάτι, απλώς έχω σιχαθεί τους ανθρώπους με αυτά που βλέπω και διαβάζω (στο ίντερνετ, γιατί την τηλεόραση την έχω κόψει εδώ και χρόνια)
    Σίγουρα είναι καλύτερο από το να ευχόμαστε το κακό τον άλλων...
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...

Senior Member
    Kατανοητή η αγανάκτηση σου titanic είναι πάντως ισοπεδωτικό/καταστροφικό το αίτημα για καταστροφή του ανθρώπινου γένους, εστω και αν εκφράζεσαι συμβολικά. Έτσι το αισθάνομαι εγώ τουλάχιστον. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει συλλογική ευθύνη. Η μόνη ευθύνη είναι προσωπική που αφήνουμε να συμβαίνουν τέτοια πραγματα όπως και κάθε μορφής αδικία.

Το θέμα της θρησκείας πάντως χωράει μεγάλη συζήτηση. Ερμηνείες, παρερμηνίες ή οπως θέλετε να το πείτε υπάρχουν για ολες τις θρησκείες.

Άλλο το ισλαμ των τζιχαντιστών, άλλο το ισλαμ των Σούφι. Άλλο η ισλαμική βαρβαρότητα των τζιχαντιστών και αλλο το ισλάμ των Μπεκτασίδων. Άλλος είναι ο χριστιανισμός του Τολστόι και άλλος ο χριστιανισμος του μεσαίωνα και της ιεράς εξέτασης, άλλος είναι ο χριστιανισμός των πρωτοχριστιανικών κοινοτήτων και άλλος είναι ο χριστιανισμός που έκαψε τη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας.
    Ποιος χριστιανισμός και ποιος ισλαμισμός είναι ο σωστός;

Και αν το ψάχνεις συνέχεια όλο και κάτι θα ανακαλύψεις. Τι τα θέλουμε....
    Οταν ανακατεύεσαι με τα πίτουρα σε τρων' οι κότες. Και οι θρησκείες επίσης...

πιθανόν άσχετο αλλά ρωτώντας μουσουλμάνο γείτονα για το τι σημαίνει τζιχαντ εδωσε τελείως διαφορετική απάντηση από αυτή που γνωρίζουμε. Ο ίδιος το εξηγησε ως συνεχής προσπάθεια προσωπικής υπερβασης, ανύψωσης, αγώνα, εδωσε μια θεολογική διασταση και όχι αυτή του πολέμου εναντίων των απίστων. Και οτι κακώς την χρησιμοποιούνε γι αυτό. Τεσπα...

Το θεμα της πίστης είναι υποκειμενικό και ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι και όπου θέλει (προσωπικά προτιμώ την έρευνα και την απόδειξη), το πρόβλημα ξεκινάει όταν αυτές γίνονται κρατικές θρησκείες. Και τι περίεργο... όλες μα όλες θέλουν να είναι...

Senior Member
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Member
    Εγώ είμαι μέσα.....!!!!!

Και να αφανισετε το ανθρώπινο γένος σιγά....εσείς θα πάτε στην κόλαση και θα σας χαιρεταω απ τον παράδεισο...

Quote Originally Posted by black_adder View Post
    Kατανοητή η αγανάκτηση σου titanic είναι πάντως ισοπεδωτικό/καταστροφικό το αίτημα για καταστροφή του ανθρώπινου γένους.

ΟΚ, να αφήσουμε μόνο μια οικογένεια τότε όπως στον κατακλυσμό του Νώε!

(αλλά όπως βλέπετε, πάλι τα ίδια έγιναν μετά)

Banned
    Αν μπορείς να χαρείς, μπράβο.
    Εγώ αυτό που λέω είναι ότι εγώ δεν μπορώ.
    Με όλη αυτή τη σαπίλα που υπάρχει, δε μπορώ και ούτε θέλω να μπορώ να είμαι χαρούμενος. (πρόσεξε πώς ακριβώς το έθεσα σε αυτό το δεύτερο σκέλος)
    Κι' εγώ αυτό νιώθω από μικρό παιδάκι. Αν νιώσω κάποιες φορές μικρής διάρκειας ευτυχία σε κάποιες στιγμές τότε αυτόματα νιώθω ενοχές και με σταματάω. Αλλά αναγνωρίζω πως είναι αυτοκαταστροφικό και σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω πως ΟΛΟΣ ο κόσμος γύρω μου είναι κακός και πως θέλω να απομονωθώ από όλους. Κάποιες στιγμές σίγουρα το νιώθω αλλά όλοι οι άνθρωποι ανεξαιρέτως δεν αντέχουν για ΠΟΛΛΥΥΥ ΚΑΙΡΟ την μοναξιά. Ακόμη κι' αυτό που κάνεις τώρα, που μπήκες εδώ για να ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΣ τις σκέψεις σου και δεν τις κράτησες για τον εαυτό σου, το επιβεβαιώνει... Και να είσαι σίγουρος πως σκέφτονται κι' άλλοι σαν εσένα και πως εκεί έξω στην σαπίλα, υπάρχει ΑΚΟΜΗ ανθρωπιά και είναι κρίμα να τους παίρνει όλους η μπάλα. Αγανακτούμε με φρικιαστικά γεγονότα και τους ανθρώπους που τα προκαλούν και δεν τα δεχόμαστε αλλά δεν μας παρασύρει το "μίσος".

Επειδή διάβασα το πρώτο θέμα που έκανες μόλις μπήκες εδώ, ήθελα να σε ρωτήσω (κι' αν θες απαντάς φυσικά) αν είχες/έχεις όντως ακολουθήσει την φαρμακευτική αγωγή που σου έγραψε ο γιατρός σου και αν συνεχίζεις να νιώθεις ό,τι ένιωθες, 3 χρόνια μετά. Η ψυχολόγος δηλαδή δεν σε βοήθησε καθόλου τόσα χρόνια ή είναι επειδή εσύ δεν την αφήνεις επειδή καταβάθος δεν ήθελες/θες να είσαι καλά; (Για δικούς σου λόγους προφανώς, δεν το λέω για να σε κρίνω). Συγγνώμη αν γίνομαι αδιάκριτη και που βγήκα εκτός θέματος...

Quote Originally Posted by -moonlight- View Post

Επειδή διάβασα το πρώτο θέμα που έκανες μόλις μπήκες εδώ, ήθελα να σε ρωτήσω (κι' αν θες απαντάς φυσικά) αν είχες/έχεις όντως ακολουθήσει την φαρμακευτική αγωγή που σου έγραψε ο γιατρός σου και αν συνεχίζεις να νιώθεις ό,τι ένιωθες, 3 χρόνια μετά. Η ψυχολόγος δηλαδή δεν σε βοήθησε καθόλου τόσα χρόνια ή είναι επειδή εσύ δεν την αφήνεις επειδή καταβάθος δεν ήθελες/θες να είσαι καλά; (Για δικούς σου λόγους προφανώς, δεν το λέω για να σε κρίνω). Συγγνώμη αν γίνομαι αδιάκριτη και που βγήκα εκτός θέματος...
    Δεν έχω πάρει ποτέ φάρμακα για ψυχολογικούς λόγους.
    Είμαι ήδη επιβαρυμένος με φάρμακα για αυτοάνοσο και δε θέλω να πάρω και άλλα. (μπορεί να επηρεάσουν και κάποιες παραμέτρους και αν γίνει αυτό, θα αναγκάζομαι να σταματάω τα φάρμακα για το αυτοάνοσο, και τότε κλάφτα!)
    Και γενικά, το φάρμακο μου φαίνεται ένα κουκούλωμα..

Η ψυχολόγος με βοήθησε αρκετά σε σχέση με το πως ήμουν όταν πήγα.
    Αλλά από ένα σημείο και μετά μάλλον εγώ δε θέλω πια να είμαι καλά.
    Δεν έχει νόημα..
    Τώρα πια έχω σταματήσει να πηγαίνω σε οποιονδήποτε (κυρίως λόγω οικονομικών, αλλά και επειδή δε νιώθω ότι θέλω εγώ ο ίδιος)

Ναι, ακόμα συνεχίζω να αισθάνομαι ό,τι ένιωθα.
    Πλήρης αδράνεια και αδιαφορία για δραστηριοποίηση..
    Βγαίνω με φίλους 1 φορά τη βδομάδα ίσως, αλλά νιώθω ότι δε μου προσφέρει κάτι.
    Δε με γεμίζει δηλαδή το να "ξεχνιέμαι". Και βγαίνω και λίγο "με το ζόρι". Επειδή "πρέπει να βγω" για να μην αποτρελλαθώ τελείως μέσα στο σπίτι αποκομμένος από όλους.
    Παρεμπιπτόντως, ο ένας δεν είναι απλώς ένας φίλος (για να μη μου πείτε ότι ίσως φταίει η παρέα), είναι περισσότερο και από αδερφός και προσπαθεί συνέχεια να βοηθήσει και να με κάνει να γελάω, και συχνά τσακωνόμαστε όμως για το ότι είμαι ξεροκέφαλος.
    Last edited by titanic; 05-12-2015 at 02:43.

Senior Member
    Eιναι στη φυση του ανθρωπου η βια . Απο τοτε που συνειδητοποιησε την αξια της ιδιοκτησιας . Αυτο μας εχει δειξει η ιστορια .
    Οσο για τις θρησκειες , αν και πιστευω σε μια ανωτερη δυναμη , καλυτερα να μην ειχαν διαμορφωθει με τον τροπο αυτον , διοτι πολυ περισσοτερο αιμε εχει χυθει στο ονομα του εκαστοτε Θεου , παρα στο ονομα του εκαστοτε σατανα η κακου .

Senior Member
    να σασ το πω απλα για να καταλαβετε σε τι πλανητη ανωμαλο ζουμε
    ο πρωθυπουργοσ μπορει να παρει μια αποφαση και να καθαρισει με την αποφαση του απειρουσ
    επισησ μπορει να παρει μια αποφαση και να ευνοησει απειρουσ
    αυτοι που εχουν την εξουσια καθοριζουν το πωσ ζουμε σε γενικεσ γραμμεσ
    δηλαδη τωρα εμεισ ειμαστε στην ελλαδα και ζουμε ετσι ειναι καθορισμενο το πωσ θα ζουμε
    το θεμα ειναι να ειμαστε κι ευχαριστημενοι απο πανω δηλαδη μασ κανουν ολεσ τισ μαλακιεσ τα ξενα κρατη
    και μεισ ζουμε καλα και τουσ βγαινουμε κι απο πανω γι αυτο λεμε ζουμε στην καλυτερη χωρα του κοσμου
    αλλοι με αυτα που κανανε δε θα μπορουσανε να ζησουν και σασ πληροφορω οτι υπαρχει τροποσ να ειμαστε ολοι καλα
    και να ζουμε καλα και να κανουμε και παπαδεσ οπωσ παντα τελοσ παντων θα δουμε με λιγα λογια
    αν μασ αφησουνε να τουσ τι βγουμε παλι γιατι ολο τουσ τι βγαινουμε εγω παντωσ με τισ εμεπιριεσ που εχω το θεωρω σιγουρο οτι υπαρχει τροποσ να ειμαστε ολοι καλα
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Banned
    Δεν έχω πάρει ποτέ φάρμακα για ψυχολογικούς λόγους.
    Είμαι ήδη επιβαρυμένος με φάρμακα για αυτοάνοσο και δε θέλω να πάρω και άλλα. (μπορεί να επηρεάσουν και κάποιες παραμέτρους και αν γίνει αυτό, θα αναγκάζομαι να σταματάω τα φάρμακα για το αυτοάνοσο, και τότε κλάφτα!)
    Και γενικά, το φάρμακο μου φαίνεται ένα κουκούλωμα..

Η ψυχολόγος με βοήθησε αρκετά σε σχέση με το πως ήμουν όταν πήγα.
    Αλλά από ένα σημείο και μετά μάλλον εγώ δε θέλω πια να είμαι καλά.
    Δεν έχει νόημα..
    Τώρα πια έχω σταματήσει να πηγαίνω σε οποιονδήποτε (κυρίως λόγω οικονομικών, αλλά και επειδή δε νιώθω ότι θέλω εγώ ο ίδιος)

Ναι, ακόμα συνεχίζω να αισθάνομαι ό,τι ένιωθα.
    Πλήρης αδράνεια και αδιαφορία για δραστηριοποίηση..
    Βγαίνω με φίλους 1 φορά τη βδομάδα ίσως, αλλά νιώθω ότι δε μου προσφέρει κάτι.
    Δε με γεμίζει δηλαδή το να "ξεχνιέμαι". Και βγαίνω και λίγο "με το ζόρι". Επειδή "πρέπει να βγω" για να μην αποτρελλαθώ τελείως μέσα στο σπίτι αποκομμένος από όλους.
    Παρεμπιπτόντως, ο ένας δεν είναι απλώς ένας φίλος (για να μη μου πείτε ότι ίσως φταίει η παρέα), είναι περισσότερο και από αδερφός και προσπαθεί συνέχεια να βοηθήσει και να με κάνει να γελάω, και συχνά τσακωνόμαστε όμως για το ότι είμαι ξεροκέφαλος.
    Ευχαριστώ για την απάντηση. Για τα φάρμακα σε καταλαβαίνω αλλά δυστυχώς κάποιοι δεν μπορούν και δεν αντέχουν να ζουν χωρίς αυτά, είναι η μοναδική τους λύση για να μπορούν να ζουν "φυσιολογικά". Αν μπορεί κάποιος να τα αποφύγει όμως, καλύτερα να ζει χωρίς εξαρτήσεις...

"από ένα σημείο και μετά μάλλον εγώ δε θέλω πια να είμαι καλά. Δεν έχει νόημα.."

Μπορείς να μου εξηγήσεις τι ακριβώς εννοείς μ' αυτό; Πιστεύεις πως δεν θα αλλάξει κάτι και δεν το θες γιατί κουράστηκες, δεν έχεις πια τις αντοχές να το προσπαθήσεις και να περιμένεις; Δεν το θες γιατί πιστεύεις πως δεν το αξίζεις; Επειδή νιώθεις πως είναι άδικο για τους άλλους που υποφέρουν (όπως γράφεις πάνω κάτω σ' αυτό το θέμα); Γιατί;

Δεν θα έλεγα πως φταίει η παρέα. Σε καταλαβαίνω και γι' αυτό σε ρωτάω διάφορα... Όλα ξεκινάνε από εμάς και από την ψυχολογία μας.

Αν θες απαντάς.

Quote Originally Posted by -moonlight- View Post
    Μπορείς να μου εξηγήσεις τι ακριβώς εννοείς μ' αυτό; Πιστεύεις πως δεν θα αλλάξει κάτι και δεν το θες γιατί κουράστηκες, δεν έχεις πια τις αντοχές να το προσπαθήσεις και να περιμένεις; .
    Μάλλον αυτό.
    Και γω δεν ξέρω τι θέλω, μάλλον δεν το έθεσα σωστά.
    Ναι, πιστεύω το να πάω στο ψυχίατρο δε θα μου λύσει τους λόγους που με έφεραν εδώ, αλλά θα με κάνει να μη με νοιάζει που υπάρχουν αυτοί οι λόγοι.
    Δε με ενδιαφέρει όμως κάτι τέτοιο.

Καπου είδα σε ένα άλλο θέμα κάποιος έλεγε, δεν θυμάμαι ακριβώς καλά, ότι ο ψυχολόγος είναι σα να σου δίνει μια ομπρέλα για να μάθεις να περπατάς στη βροχή; Κάτι τέτοιο νομίζω.
    Ε, εγώ δε θέλω να μάθω να περπατάω με την ομπρέλα στη βροχή, θέλω να σταματήσει η βροχή.
    Μάλλον ήθελα! Τώρα δεν με ενδιαφέρει καν αν σταματήσει κι αυτή.
    Έχω παραιτηθεί από τα πάντα.

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast