Αρνητική κριτική και άγχος - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 34
    Banned
    Μαρια..
    Αυτο συμβαινει σχεδον παντου
    Οταν παιρνεις τοις μετριτοις ενα πραγμα γινεσαι δυσκινητος κ αργος..
    Οσο πιο ελαφρια το παιρνεις τοσο πιο ανετα βαδιζεις
    ο Φρουντ ειχε πει οτι σε μικρης σημασιας θεματα πρεπει να υπολογιζουμε τα υπερ κ τα κατα σε σοβαρα θεματα η απαντηση πρεπει να προερχεται απο τη καρδια...
    καπως ετσι συμβαινει παντου εχουμε στο μυαλο μας χιλια δυο πραγματα που ερχονται κ φευγουν σα τον αερα αλλα τελικα καπου θα μεινουμε..
    Αρα αναλογα με το ποσο σοβαρο ειναι ενα θεμα κ ποσο το γνωριζεις επιλεγεις πως θα το παρεις ελαφρια η οχι....

Senior Member
    Quote Originally Posted by maria. View Post
    Ελπίζω να καταφέρουμε να το μειώσουμε αυτό και να μην χαλιόμαστε :)
    Ελπιζω μια μερα να μπορω να αγνοω οποιον με κρινει αρνητικα, αυτο ειναι το σωστο, πρεπει να δεις πως κανω αν με κρινει καποιος αρνητικα και χωρις λογο, αρχιζω το κραξιμο κατευθειαν και προσπαθω να τον μειωσω οσο πιο πολυ μπορω, δυστυχως αυτο δειχνει οτι με επηρεαζει.

Senior Member
    Quote Originally Posted by WhyAlwaysMe? View Post
    Εγώ είμαι ιδιάζουσα περίπτωση όπως έχεις καταλάβει.....
    Ολοι ειμαστε why ιδιαζουσες περιπτωσεις

WhyAlwaysMe?
    Guest
    Quote Originally Posted by pavlina View Post
    Παυλίνα μου,εγώ ειδικά,αν είχα γεννηθεί ωραίος και τεκνό δεν θα είχα θέματα......
    Δεν θα έδινα σημασία σε αρνητική κριτική.....

Senior Member
    maria. γεια..εμ το βασικο με την αρνητικη κριτικη ειναι να μαθεις να μην την ακους,γιατι συνηθως δεν εχει καλες επιδρασεις..θυμαμαι πριν 1-2 χρονια που καθε φορα που με κρινανε οχι απλα αγχωνομουν,αλλα τα επαιρνα και στα σοβαρα!!βλεπετε στο σχολικο περιβαλλον τα σχολια που ακους ειναι πολλα και οι αντιδρασεις ποικιλες..πλεον και με βοηθεια του ψυχολογου,δεν αγχωνομαι τοσο πολυ για αυτα τα σκατοσχολια,μονο εκνευριζομαι μερικες φορες...(πχ προσφατα ακουγα μουσικη και ερχεται μια γνωστη μου και μου κανει "ιου τη μουσικη ειναι αυτη" και δεν ξερω μου αναψαν τα λαμπακια αλλα κρατηθηκα :p )..στοχος μου ειναι να σταματησω γενικοτερα να ασχολουμαι με τα κακοβουλα σχολια,να νιωθω μια απαθεια απεναντι τους..δυσκολο,αλλα πιστευω εφικτο!

Senior Member
    Quote Originally Posted by admforall View Post
    macgyver εισαι το προτυπο μου ρε φιλε.θα ηθελα πολυ να σου μοιασω.μπραβο σου πραγματικα που εχεις καταφερει να βλεπεις τοσο χαλαρα την ζωη
    Την παραβλεπω χαλαρα , και ο χρονος θα δειξει αν αυτο ειναι καλο.............παντως αληθευει οτι την εχω φιλοσοφησει............

Senior Member

Πολυ αληθεια αυτο , Παυλινα , ολοι αισθανομαστε μοναδικοι .........

Senior Member
    Quote Originally Posted by WhyAlwaysMe? View Post
    Παυλίνα μου,εγώ ειδικά,αν είχα γεννηθεί ωραίος και τεκνό δεν θα είχα θέματα......
    Δεν θα έδινα σημασία σε αρνητική κριτική.....
    Τι να την κανεις την ομορφια αν ο αλλος δεν ξερει να συμπεριφερθει οπως εγω οταν ημουν νεα αγγουρι σκετο ημουν...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Πολυ αληθεια αυτο , Παυλινα , ολοι αισθανομαστε μοναδικοι .........
    Εννοουσα Mac οτι ολοι εχουμε τα θεματακια μας οχι οτι αισθανομαστε ξεχωριστοι

Senior Member
    Εννοουσα Mac οτι ολοι εχουμε τα θεματακια μας οχι οτι αισθανομαστε ξεχωριστοι

Mοναδικοι ειπα , οχι ξεχωριστοι...............

Banned
    Καλημέρα.
    Αρνητική κριτική σε τι?Δεν είναι μόνο μία η κριτική.Κριτική από λάθος δικό σου?Κριτική από κόμπλεξ κάποιου απέναντί σου,κριτική ζήλειας ή φθόνου?Επίσης η κριτική έχει κι άλλες μορφές.Παραδείγματα για να μην σας μπερδεύω.
    1)Είσαι στη δουλειά και κάνεις ένα λάθος,έχεις έναν προιστάμενο πάνω από το κεφάλι σου και ξεσπάει σε εσένα γιατί μπορεί κι ο ίδιος να τα ακούσει από το αφεντικό.Είναι η λεγόμενη ιεραρχία σε μία δουλειά.
    2)Είσαι γυναίκα κι αγοράζεις ένα φόρεμα ή κάνεις μία νέα σχέση.Μία άσπονδη φίλη,που παρουσιάζεται σαν φίλη σου λέει.Χάλια είναι το φόρεμα ή που τον βρήκες αυτόν το μακάκα.Εσένα όμως σου αρέσει και το φόρεμα και η σχέση σου.

Αυτά είναι 2 παραδείγμα που μου ήρθαν στο μυαλό για κάποια αρνητική κριτική.Την μία κατά κάποιο τρόπο την προκάλεσες και την δεύτερη όχι.

Το κοινό σε όλα αυτά όμως είναι μονο η αυτοπεποίθηση.Όλα γυρνάνε γύρω από την αυτοπεποίθηση που έχουμε για τον ευατό μας.Αν θεωρούμε ότι είμαστε εντάξει με τον ευατό μας δεν θα μας επηρεάσει καθόλου ή θα μας επηρεάσει για μερικά δευτερόλεπτα.
    Να το εξηγήσω με το παράδειγμα της δουλειάς.Η μία αντιμετώπιση είναι ''Συγγνώμη έγινε λάθος,δεν θα ξαναγίνει'' και τέλος γιατί υπερασπίζομαι τον ευατό μου και ξέρω ότι αξίζω και η δεύτερη είναι ''Συγγνώμη έγινε λάθος,δεν θα ξαναγίνει'' αλλά μετά από την ''αρνητική'' κριτική νιώθεις ότι δεν αξίζεις,αγχώνεσαι ότι θα ξαναγίνει το λάθος και πλέον δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις σε πολλά πράγματα γιατί έχεις στο μυαλό σου το να μην ξαναγίνει.

Senior Member
    με επηρρεαζει παρα πολυ απο ανθρωπους που εκτιμω και την αποζητω μαλιστα .
    απο ανθρωπους που δεν εκτιμω, ανοητους, κακοηθεις, ζηλοφθονους κλπ δεν την λαμβανω καθολου υποψιν. να μην σου πω οτι ειναι μια ενδειξη οτι κατι σωστο εκανα, ο φθονος τους.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Ntoubroutza View Post
    ....
    Το κοινό σε όλα αυτά όμως είναι μονο η αυτοπεποίθηση.Όλα γυρνάνε γύρω από την αυτοπεποίθηση που έχουμε για τον ευατό μας.Αν θεωρούμε ότι είμαστε εντάξει με τον ευατό μας δεν θα μας επηρεάσει καθόλου ή θα μας επηρεάσει για μερικά δευτερόλεπτα.
    ....
    οχι μονο η αυτοπεποιθηση.
    υπαρχει θεμα ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ και επιλογης του τινος η κριτικη σε αφορα.

Banned
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    οχι μονο η αυτοπεποιθηση.
    υπαρχει θεμα ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ και επιλογης του τινος η κριτικη σε αφορα.
    Γεια σου Ρεμ.
    Δεν κατάλαβα τι εννοείς,αν θέλεις εξήγησέ το.

up.
    Συγγνώμη τώρα διάβασα το σχόλιο που έγραψες μετά από εμένα.

Banned
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    με επηρρεαζει παρα πολυ απο ανθρωπους που εκτιμω και την αποζητω μαλιστα .
    απο ανθρωπους που δεν εκτιμω, ανοητους, κακοηθεις, ζηλοφθονους κλπ δεν την λαμβανω καθολου υποψιν. να μην σου πω οτι ειναι μια ενδειξη οτι κατι σωστο εκανα, ο φθονος τους.
    Νομίζω πως δε συμφωνώ καθόλου.
    Στις ανθρώπινες σχέσεις (σε όσους έχει τύχει θα το καταλάβουν) ποτέ δεν είναι όλα ρόδινα.Υπάρχουν φιλίες συγκυριών,σχέσεις υπομονής και διάφορα άλλα.
    Για να μην μακρυγορώ και σας μπερδεύω,νομίζω ότι προτιμώ την αρνητική κριτική από την ψεύτικη κατανόηση και τα πισώπλατα μαχαιρώματα.Θέλω ο άλλος να είναι ειλικρινής μαζί μου,ΕΙΔΙΚΑ οι άνθρωποί μου,αυτοί που αγαπώ.
    Πρέπει να ακούμε αρνητικές κριτικές.Δηλαδή γιατί μόνο τα θετικά?Ή καλύτερα πως γίνεται να κάνουμε μόνο θετικά πράγματα?

Η αρνητική κριτική πολλές φορές έχει θετικά αποτελέσματα,αρκεί να γίνεται με τον σωστό τρόπο.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast