λεω ευθεως αυτο που πιστευω - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 12 FirstFirst ... 34567 ... LastLast
Results 61 to 75 of 180
    Banned
    Quote Originally Posted by rea View Post
    ελα μωρε παρεξηγησιαρη!!! .. "τι πρεπει να κανω για να σε κερδισω?" μια βλακεια ειπα εκει για να γελασουμε...εννοειτε οτι δεν σε πήρα στα σοβαρα ...και ουτε προκειται! ...
    Κρίμα..γιατι εγω σου μιλάω σοβαρά :( αλλά μην ανησυχείς έχω μεγάλη υπομονή και καλή κρίση στους ανθρώπους.Δε μου είπες ευθέως όχι οπότε η προσπάθεια συνεχίζεται...

Ειναι παρεξηγημενο θεμα "η αληθεια" και " η ειλικρινεια".

Συμφωνω πολυ με τον Ntoubroutza οτι εαν δεν εξετασουμε την ψυχολογικη κατασταση του ανθρωπου τοτε κανουμε μια τρυπα στο νερο.
    Ο καθενας βλεπει αυτο που θελει να δει, ακουει αυτο που τον βολευει, λεει τι θα ηθελε να ακουσει ο ιδιος.
    Για αυτο τον λογο η επικοινωνια παρολο που εχουμε το υπεροχο εργαλειο της γλωσσας εχει καταντησει πολυτελεια και ειδος προς εξαφανισης.
    Για αυτο τονιζουν οτι Σημαινον και σημαινομενο εχουν μια αποσταση.

Αναλογιστειτε το ρημαδι το "Σε αγαπω" τι επιδραση εχει στον εγκεφαλο του ανθρωπου και ποσο διαφορετικα το εννοει ο καθενας αναλογα την εκαστοτε στιγμη.

Στη τελικη, ποσοι θελουμε να ακουμε τα λαθη μας ? Την ασχημια μας, την βλαμμενη μας πλευρα ?
    Εγω οταν μια "φιλη" με αποκαλουσε εμμεσα κοτα που δεν αντεχα να αντιμετωπισω ενα προσωπο δεν σκεφτομουν -Βλεπει σε εμενα την δειλια μου- αλλά -Ωπα ποια εισαι εσυ που θα μιλησεις για το δικο μου θαρρος και την δειλια μου- ? Εχεις καποια μεθοδο να γινω πιο θαρραλεα ? και παει λεγοντας...

Ειναι ορισμενα που δεν λεγονται. Πολυ απλα δεν κερδιζει ο αλλος απο αυτο που εμεις πιστευουμε.
    "Make sure your worst enemy isn't you"

Banned
    Quote Originally Posted by Constantly curious View Post
    Ειναι ορισμενα που δεν λεγονται. Πολυ απλα δεν κερδιζει ο αλλος απο αυτο που εμεις πιστευουμε.
    CC μου, οσο αφορα ατομα που δεν τα ξερεις καλα δηλαδή ''ξενους'' θα συμφωνησω...

αλλα όταν εχεις γερασει με ατομα που τα εχεις φιλους μια ζωη.. τοτε μια διαφορετικη αποψη.. μια διαφορετικη αντιληψη είναι παντα ευπροσδεκτη...

Νουκ μου, ναι αλλά αν ο αλλος δεν θελει να ακουσει ... θα επιμεινω οτι ειναι μια τρυπα στο νερο.
    Δε πα να τον ξερεις απ εξω, τροπος του λεγειν... ειδικα γυαλια για να δουμε την ψυχη δεν υπαρχουν αρα, τα λες επειδη τα νιωθεις αλλά δεν σημαινει οτι ο αλλος θα αλλαξει.

Banned
    Νουκ μου, ναι αλλά αν ο αλλος δεν θελει να ακουσει ... θα επιμεινω οτι ειναι μια τρυπα στο νερο.
    Δε πα να τον ξερεις απ εξω, τροπος του λεγειν... ειδικα γυαλια για να δουμε την ψυχη δεν υπαρχουν αρα, τα λες επειδη τα νιωθεις αλλά δεν σημαινει οτι ο αλλος θα αλλαξει.
    αυτό μου εχει συμβει μονο με ανθρώπους που δεν τους διαλεξα εγω αλλα τους ξερω μια ζωη.... πχ. οικογενεια!!!

όλα τα ατομα που θεωρω φιλους.... δηλαδή διαλεξα να τους εχω στην ζωη μου είναι ολοι δεκτικοι.. όπως είμαι και εγω σε αυτους...

και πιστευω ότι η ζυμωση μεταξυ ανθρωπων τους αλλαζει.. όχι από την μια μερα στην άλλη αλλα τους αλλαζει...

όπως λεει και το ασμα ''ρουχα μαζι που πλυθηκαν και εχουν γινει ροζ''

:) :) Ενταξει, σεβαστο και αποδεκτο, μακαρι να μαλακωσει και η δικη μου οπτικη και να νιωσω αυτο που αναφερεις.

Senior Member
    Ειναι παρεξηγημενο θεμα "η αληθεια" και " η ειλικρινεια".

Συμφωνω πολυ με τον Ntoubroutza οτι εαν δεν εξετασουμε την ψυχολογικη κατασταση του ανθρωπου τοτε κανουμε μια τρυπα στο νερο.
    Ο καθενας βλεπει αυτο που θελει να δει, ακουει αυτο που τον βολευει, λεει τι θα ηθελε να ακουσει ο ιδιος.
    Για αυτο τον λογο η επικοινωνια παρολο που εχουμε το υπεροχο εργαλειο της γλωσσας εχει καταντησει πολυτελεια και ειδος προς εξαφανισης.
    Για αυτο τονιζουν οτι Σημαινον και σημαινομενο εχουν μια αποσταση.

Αναλογιστειτε το ρημαδι το "Σε αγαπω" τι επιδραση εχει στον εγκεφαλο του ανθρωπου και ποσο διαφορετικα το εννοει ο καθενας αναλογα την εκαστοτε στιγμη.

Στη τελικη, ποσοι θελουμε να ακουμε τα λαθη μας ? Την ασχημια μας, την βλαμμενη μας πλευρα ?
    Εγω οταν μια "φιλη" με αποκαλουσε εμμεσα κοτα που δεν αντεχα να αντιμετωπισω ενα προσωπο δεν σκεφτομουν -Βλεπει σε εμενα την δειλια μου- αλλά -Ωπα ποια εισαι εσυ που θα μιλησεις για το δικο μου θαρρος και την δειλια μου- ? Εχεις καποια μεθοδο να γινω πιο θαρραλεα ? και παει λεγοντας...

Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που δε λέγονται, όχι γιατί δεν πρέπει να ειπωθούν, αλλά γιατί δεν είμαι εγώ αυτός που οφείλει να τα πει. Αν μάθω πως η γυναίκα του καλύτερου φίλου μου τον απατά, θα το πω σε εκείνη, και ας κρίνει αυτή τι πρέπει να κάνει. Ο λόγος είναι πως δεν έχω όλα τα δεδομένα υπ' όψη μου, οπότε αν το πω στον ίδιο του μεταφέρω τη δική μου εικόνα και εκδοχή, η οποία δεν είναι ολοκληρωμένη.

Διαφωνώ όμως ως προς αυτό: "Στη τελικη, ποσοι θελουμε να ακουμε τα λαθη μας ? Την ασχημια μας, την βλαμμενη μας πλευρα ?". Όταν υπάρχει ενσυναίσθηση, καταλαβαίνουμε δηλαδή πώς σκέφτεται και ενεργεί ο άλλος, οφείλουμε να του το πούμε με τον κατάλληλο τρόπο ώστε να μη τον πληγώσουμε. Επισημαίνοντας ότι αυτή είναι μόνο η γνώμη μας, που μπορεί να είναι και λάθος, νιώθουμε όμως την υποχρέωση απέναντι στη γνωριμία μας να του την κάνουμε γνωστή.

Quote Originally Posted by nick cave View Post
    Διαφωνώ όμως ως προς αυτό: "Στη τελικη, ποσοι θελουμε να ακουμε τα λαθη μας ? Την ασχημια μας, την βλαμμενη μας πλευρα ?". Όταν υπάρχει ενσυναίσθηση, καταλαβαίνουμε δηλαδή πώς σκέφτεται και ενεργεί ο άλλος, οφείλουμε να του το πούμε με τον κατάλληλο τρόπο ώστε να μη τον πληγώσουμε. Επισημαίνοντας ότι αυτή είναι μόνο η γνώμη μας, που μπορεί να είναι και λάθος, νιώθουμε όμως την υποχρέωση απέναντι στη γνωριμία μας να του την κάνουμε γνωστή.
    Οταν υπαρχει Σεβασμος, ανθρωπινη διαθεση παροχης βοηθειας, ενσυναισθηση και διαυγεια προθεσης σιγουρα ειναι μια καλη πραξη.

Οταν καποιος σου ζηταει την γνωμη σου αλλά γνωριζεις πως το κανει για να "σου δειξει" πως σε εκτιμα στην θεωρια αλλά μονον με οφελος να κερδισει την εμπιστοσυνη σου, τοτε τι κανεις ?
    Συνεχιζεις να εισαι " συμβουλος " σε ενα φιασκο ?

Banned
    Quote Originally Posted by admforall View Post
    Κρίμα..γιατι εγω σου μιλάω σοβαρά :( αλλά μην ανησυχείς έχω μεγάλη υπομονή και καλή κρίση στους ανθρώπους.Δε μου είπες ευθέως όχι οπότε η προσπάθεια συνεχίζεται...
    πω πω πω... αρχιζει ανηλεη διεκδικηση δηλαδη??

Senior Member
    Οταν καποιος σου ζηταει την γνωμη σου αλλά γνωριζεις πως το κανει για να "σου δειξει" πως σε εκτιμα στην θεωρια αλλά μονον με οφελος να κερδισει την εμπιστοσυνη σου, τοτε τι κανεις ?
    Συνεχιζεις να εισαι " συμβουλος " σε ενα φιασκο ?
    Του ανοίγεις τα χαρτιά. Του λες πολύ απλά "ξέρεις, νιώθω πως δεν υπάρχει καθαρότητα από την πλευρά σου ως προς τη μεταξύ μας σχέση. Είναι μόνο δική μου αυτή η αίσθηση?". Αν συνεχίσει να κάνει τον κινέζο, του λες ευθέως "έχω την εντύπωση πως προσπαθείς να κερδίσεις την εμπιστοσύνη μου, ενώ δεν ακούς αυτά που λέω".

Σε τελική ανάλυση εσύ του περνάς το μήνυμα και μάλιστα χωρίς να τον θίγεις ή να τον αμφισβητείς. Αν εκείνος δε θέλει να το λάβει, τότε σκέφτεσαι μήπως πρέπει να αναθεωρήσεις τη στάση σου απέναντί του.

Του ανοίγεις τα χαρτιά. Του λες πολύ απλά "ξέρεις, νιώθω πως δεν υπάρχει καθαρότητα από την πλευρά σου ως προς τη μεταξύ μας σχέση. Είναι μόνο δική μου αυτή η αίσθηση?". Αν συνεχίσει να κάνει τον κινέζο, του λες ευθέως "έχω την εντύπωση πως προσπαθείς να κερδίσεις την εμπιστοσύνη μου, ενώ δεν ακούς αυτά που λέω".

Σε τελική ανάλυση εσύ του περνάς το μήνυμα και μάλιστα χωρίς να τον θίγεις ή να τον αμφισβητείς. Αν εκείνος δε θέλει να το λάβει, τότε σκέφτεσαι μήπως πρέπει να αναθεωρήσεις τη στάση σου απέναντί του.
    Σε ευχαριστω για την απαντηση σου, η ερωτηση μου ομως ηταν για το ακριβως επομενο βημα. Δηλαδη λεκτικα το ερωτημα / μηνυμα ειναι ευκολο σχετικα να ειπωθει.
    Οταν συναισθηματικα το υποκειμενο απεναντι σου δεν θελει να ομολογησει την "αληθεια" του, τοτε τι μπορεις να κανεις ?

Τουμπεκι ?

Senior Member
    Σε ευχαριστω για την απαντηση σου, η ερωτηση μου ομως ηταν για το ακριβως επομενο βημα. Δηλαδη λεκτικα το ερωτημα / μηνυμα ειναι ευκολο σχετικα να ειπωθει.
    Οταν συναισθηματικα το υποκειμενο απεναντι σου δεν θελει να ομολογησει την "αληθεια" του, τοτε τι μπορεις να κανεις ?

Τουμπεκι ?
    Μόνο τουμπεκί δεν κάνεις, γιατί τότε θα γίνεις συνεργός στο παιχνίδι του. Ήδη έκανα έναν υπαινιγμό για το επόμενο βήμα. Συνεχίζω:
    - Υπάρχει το ενδεχόμενο να μην το κάνει σκόπιμα. Να μη βλέπει δηλαδή την "αλήθεια" του, αυτή που διακρίνεις εσύ. Τότε τον οδηγείς εσύ προς τα εκεί, διακριτικά αλλά με συνέπεια, μέχρι να είναι έτοιμος να τη δει.
    - Άλλο ενδεχόμενο είναι να προσπαθεί να σε χειριστεί. Εκεί πρέπει να του δείξεις ότι δεν "τσιμπάς" και να εμμείνεις στη στάση σου.

Βέβαια, όλα εξαρτώνται από το είδος της σχέσης που (θέλεις να) έχεις μαζί του..

Σαφες και κατανοητο ως ενα επιπεδο. Οταν εχω συναισθηματικη φορτιση δεν μπορω να το χειριστω με συνεπεια και διακριτικοτητα. Ειδικα στην περιπτωση "χειριστικου χαρακτηρα".
    Σε ευχαριστω ομως γιατι μου δινεις τροφη για σκεψη. Σε ευχαριστω πολυ.

Senior Member
    Σαφες και κατανοητο ως ενα επιπεδο. Οταν εχω συναισθηματικη φορτιση δεν μπορω να το χειριστω με συνεπεια και διακριτικοτητα. Ειδικα στην περιπτωση "χειριστικου χαρακτηρα".
    Σε ευχαριστω ομως γιατι μου δινεις τροφη για σκεψη. Σε ευχαριστω πολυ.
    Σε καταλαβαίνω. Είναι δύσκολο να κρατάμε συναισθηματική απόσταση από τον άλλο χωρίς να περάσουμε στο άλλο άκρο, της αμφισβήτησης. Το ότι το παρατηρείς είναι ένα πρώτο βήμα. Δούλεψέ το...;)

Senior Member
    Σε καταλαβαίνω. Είναι δύσκολο να κρατάμε συναισθηματική απόσταση από τον άλλο χωρίς να περάσουμε στο άλλο άκρο, της αμφισβήτησης. Το ότι το παρατηρείς είναι ένα πρώτο βήμα. Δούλεψέ το...;)

Αγαπητε νικ , ελειψες πολυ καιρο , σε θυμαμαι πολυ καλα , ησουνα απο τα αξιολογα μελη του φορουμ , και η C.Curiοus ειναι , βλεπω αρχισατε κουβεντουλα , χαιρομαι να βλεπω αξιολογα παιδια παλι στο φορουμ................

Page 5 of 12 FirstFirst ... 34567 ... LastLast