Results 46 to 60 of 81
Thread: Φάρμακα και βάρος
-
19-02-2016, 01:41 #46
δεν είναι θέμα του τι πιστεύεις και του τι κρίνεις ή του τι "μαντευεις" αλλά του κατά πόσο ενημερωμένη είναι η διαχείρηση για την κάθε κατάσταση... ο γουάι και η γκάλοου είναι καθημερινα μέλη εδω ...μια χούφτα άνθρωποι είμαστε. Η γκαλοου δεν εχει προκαλέσει ποτέ προβλημα και ειναι ξεκάθαρρη η καλοπροαιρετη θέση της εδω..ειναι ξεκάθαρρο το χιουμορ σε ενα μελος που εχουν ξεκαθαρρη φιλική- θετικη σχεση. και στην προειδοποίηση της μπέτελ δεν εφερε καμια αντιδραση..ισα ισα που το αποσαφήνισε για όποιον ΔΕΝ καταλαβε.
από εκει και πέρα η όλη αναστατωση του μακ απέναντι στην μπέτελ, θεωρώ πως έχει να κάνει με την συμπεριφορα της μπέτελ γενικα προς τον μακ. εγω η ιδια εχω υπάρξει μάρτυρας που η μπέτελ υπερασπιζόταν δημοσια μελος σε εναν τσακωμο με τον μακ, οχι ως διαχειρηση αλλα ως φιλη του μελους... και αποσο γνωριζω υπάρχουν γενικα προηγουμενα θεματα...
προσπαθω εδω και μήνες με όλους τους τρόπους να σας εξηγήσω με όλους τους τρόπους ..οτι οκ οι κανονες ειναι κανονες... αλλα και εσεις κανετε λάθη που πρεπει να προσεξετε και δεν βρισκω κανεναν ανθρωπο που να ενδιαφερετε να καταλάβει.
για όσο θα είμαι εδω, θα είμαι πάντα ανοιχτη για διαλογο, για να μπορουν ολα τα μελη να λειτουργουν με ηρεμια εδω μεσα, χωρις φόβο
- 19-02-2016, 01:46 #47
19-02-2016, 01:49 #48
19-02-2016, 01:51 #49
Tα καλύτερα έρχονται από την Κίνα... με χελώνα κουτσή
19-02-2016, 01:53 #50
19-02-2016, 01:56 #51
Ναι, rea μου. :) Έχω αναφέρει άλλωστε ότι ο Why είναι μια από τις αδυναμίες μου - άντε, όλοι σας είστε, χε χε χε, δε θέλω να αδικήσω κανέναν - και δέχεται τις πλάκες που του κάνω, αυτό είναι γνωστό σε όλους σας. Σημασία έχει ότι το ξέρει αυτός και εσείς. Μικρό το κακό για τρεις πόντους. :p
19-02-2016, 01:56 #52
ειμαι το ζωντανο περαδειγμα!!!... το ζαχαρο μου εφτασε στα ορια... πήρα 15 κιλα τουλάχιστον.. γιατι υπολογιζε οτι η καταθλιψη εχει και μια ακινησια ως κατασταση... τωρα με τι μυαλο αυτος ο "γιατρος" πιστευε πως αν γινω τοφαλιτσα και διαβητικη θα απαλλαγω απο τη καταθλιψη..δεν ξερω...
19-02-2016, 02:06 #53
19-02-2016, 02:10 #54
χαχαχαχα..παιζει να εισαι και η μονη που δεχεται τις πλακες της ο γουαι..να σου πω εμενα μου αρεσει να υπαρχουν αδυναμιες ..δεν αδικεις κανεναν ..ισα ισα ... εχετε φτειαξει μια ομορφη επικοινωνια και όλοι μας εχουμε αναγκη απο αυτο! ασε που εχετε πλακα κιολας χεχεχε;)
χαχαχα ε σιγα τωρα ενα τριποντακι... τι να πουμε και μεις :p
19-02-2016, 02:13 #55
Σου είχα πει ότι παίρνω remeron (με συνταγή της ψυχιάτρου που πήγα), περισσότερο για να αντιμετωπίσω την αϋπνία και το άγχος. Το remeron, εκτός των άλλων, κάνει και αγχόλυση. Προβλήματα με το βάρος είχα και πριν πάρω αυτό, λόγω της κορτιζόνης που παίρνω επί δεκαέξι χρόνια - το έχω αναφέρει και σε άλλο thread. Τέλος πάντων, τα αντικαταθλιπτικά αυτής της κατηγορίας (NaSSAs) χρησιμοποιούνται και σε μεμονωμένες περιπτώσεις αγχώδους διαταραχής ή απλού άγχους όταν συνυπάρχει με αϋπνία. Ενίοτε χορηγείται και σε περιπτώσεις νευρογενούς ανορεξίας, αλλά ΠΑΝΤΑ υπό την καθοδήγηση ενός ψυχιάτρου (σε κάθε περίπτωση!). Πιθανόν σε περιπτώσεις σαν τη δική σου να χορηγηθεί κάτι που να προκαλεί διέγερση/αϋπνία/μείωση της όρεξης (παρενέργειες κάποιων αντικαταθλιπτικών της κατηγορίας SSRis) ή τέλος πάντων ένα αντικαταθλιπτικό αυτής της κατηγορίας που να μειώνει τα συμπτώματά σου. Όλα αυτά σε συνεννόηση με τον/την γιατρό σου. Μπορεί να χρειαστεί να δοκιμάσεις και ένα και δυο ώσπου να καταλήξεις σε ένα. Εμένα το πρώτο που πήρα (seropram) μου προκάλεσε επιπλέον άγχος και ανησυχία ενισχύοντας τα συμπτώματα. Τα azapin/remeron(mirtazapine) έχουν πιο άμεσα αποτελέσματα στο άγχος, στον ύπνο και την όρεξη.
19-02-2016, 02:13 #56
χαχαχα...1. δεν ειμαι η χελωνα και 2. με συνταγη γιατρου τα πήρα τα δικα μου...αλλα δεν ηξερα τις συνεπειες...οταν μπήκα εδω ενημερωθηκα και αρχισα να το ψαχνω.
αλλα ναι αποσο ξερω εκτος απο τα εθιστικα τα αλλα μπορεις να τα πάρεις και χωρις συνταγη...αλλα θα πρεπει να σαι εντελως βλάκας για να το κανεις αυτο... οι παρενεργειες θα σε τρελανουν αν δεν εχεις μια επεγγελματικη καθοδηγηση
19-02-2016, 02:20 #57
Ναι το ξέρω, στην turtle αναφέρθηκα και γι' αυτό το χώρισα, απλά βαριόμουν να ξανακάνω quote lol
Αυτό λέω κι' εγώ... Έχουν που έχουν παρενέργειες, αν λειτουργείς και τελείως μόνος σου, την έβαψες, ΕΙΔΙΚΑ όταν τα κόβεις μόνος σου. Έχω διαβάσει στο ίντερνετ άπειρες περιπτώσεις που όταν τα έκοψαν μόνοι τους όχι μόνο υποτροπίασαν χειρότερα αλλά κάποιοι κατέληξαν και στην αυτοκτονία!
19-02-2016, 02:26 #58
Ευχαριστώ γλυκούλα μου για την εξήγηση! :) Δεν μου έγραψες το όνομα του αντικαταθλιπτικού, εκτός κι' αν δεν το θυμάμαι. Κορτιζόνη γιατί παίρνεις, αν δεν γίνομαι αδιάκριτη; Δεν το έχω δει δυστυχώς να το γράφεις :( Τότε υπάρχουν πολλών ειδών και θα πρέπει να τονίσεις τα συμπτώματα στον γιατρό σου, αυτό με ανακουφίζει κάπως. Δεν το λέω για μένα, απλά μου έκανε εντύπωση. Εγώ γενικά είμαι εναντίον των φαρμάκων λόγω αδερφού, διάβαζα εδώ στο θέμα για το zyprexa και φούντωναα! Θα έπαιρνα μόνο αν ήταν πραγματικά η τελευταία μου λύση και σίγουρα δεν θα ήταν δική μου επιλογή, χωρίς αυτό να σημαίνει πως κρίνω όσους παίρνουν, εννοείται αυτό. Πολλές φορές χρειάζονται και σε βοηθάνε, δεν γίνομαι απόλυτη.
19-02-2016, 02:26 #59
Ισχύει, αλλά μόνο ο νευρολόγος - ψυχίατρος μπορεί να εκτιμήσει την κάθε περίπτωση και να δώσει το κατάλληλο φάρμακο. Και εγώ μπαίνω στο internet και διαβάζω, αλλά άλλο να έχεις γενικές γνώσεις πάνω σε ένα αντικείμενο και άλλο να το έχεις σπουδάσει, να μπορείς να διακρίνεις τη διαφορετικότητα κάθε περίπτωσης.
Εμένα η ψυχίατρος μου έγραψε το φάρμακο και τη δόση, αλλά είμαστε σε επικοινωνία αν προκύψει κάτι. Τα ηρεμιστικά/υπνωτικά φάρμακα είναι κόκκινη συνταγή, γιατί προκαλούν εθισμό και εξάρτηση, για αυτό δεν πρέπει να καταναλώνονται απερίσκεπτα. Σε κάθε περίπτωση, είναι καλό πριν πάρουμε το οτιδήποτε να ζητήσουμε μια και δυο έμπειρες γνώμες και να όχι να "βαδίζουμε στα τυφλά", πρόκειται για την ψυχική μας υγεία!
Χα χα χα, έλα ντε!!
19-02-2016, 02:27 #60
....πάλι καλά τη γλίτωσα δεν είχα πάρει πολλά ... αλλά ούτως η άλλως το καταθλιπτικο συναίσθημα συνέχιζε .. ώσπου κατέληξα στον καλό γιατρό μου .. γιατί τότε τι να λέμε .. είχα χτυπήσει πόρτα γιατρού απόγευμα και μου απάντησε ... τώρα κάνω το μπάνιο μου !... και είχα κάνει δρόμο ...άλλος δεν με δέχτηκε και αδιαφόρησε γιατί του φάνηκα μικρή .. δεν παίρνεις ποτέ χωρίς συνταγή γιατρού ... εγώ πάντως τα πήρα και ήταν φυσικά λάθος ..
Tα καλύτερα έρχονται από την Κίνα... με χελώνα κουτσή
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....