Πώς βγαίνει κανείς από το βάθος της λακούβας; - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 44 of 44
    Macgyver είσαι σίγουρος για τους 3 μήνες; Κοιτάω τώρα την επόμενη συνταγή μου (απο ιδιώτη γιατρό) και γράφει: ΑΠΟ 11/03/2016 ΕΩΣ 28/03/16
    Μάλιστα τον πρώτο καιρό που δεν το είχα παρατηρήσει αυτό, είχα πάει μετά απο 1-2 μέρες αφού είχε περάσει η ημερομηνία λήξης και δεν δέχτηκαν τη συνταγή στο φαρμακείο, μου είπαν οτι έχει λήξει και δεν τους αφήνει το σύστημα να το περάσουν.
    Αυτά για τις ηλεκτρονικές συνταγογραφήσεις, για τα κλασικά παλιά χαρτάκια με κόκκινη γραμμούλα δεν ξέρω, αλλα δεν τα χρησιμοποιούνε πλέον.

Banned
    Quote Originally Posted by αλεξανδρος_77 View Post
    ο μονος τροπος να βγεις απο το λακο μιας λακουβας ειναι να ξεπερασεις τον εγωισμο σου να μαθαινεις απο οτι το χρειαζεσε ακομα κ αν αισθανεσαι οτι χανεις ετσι την αρχηγια της ζωης σου κ ολο αυτο στη σπαει κατα βαθος

κ στα λογια μπορει αυτο να ακουγετε απλο κ ευκολο στη πραξη ομως αποτελει το πιο δυσκολο κ απλησιαστο κατορθωμα που θα μπορουσες να κανεις...

κ οταν αισθανεσαι οτι φτανεις στα ορια σου πρεπει να βρισκεις ενα αναλακτικο τροπο καπου να ξεσπας σε κατι ασχετο πχ γυμναστικη για να μπορεσεις μετα να συνεχισεις...

υπαρχει βεβαια κ η εναλακτικη λυση να πας σε καπιο ψυχιατρο εφοσον σηκωνεις αυτη τη θεραπεια αντικειμενικα αλλοι τη σηκωνουν κ αλλοι οχι.

η αποφαση ειναι δικη σου εγω απλα διαβαζω τι γραφεις δε ζω μαζι σου

αν πιστευεις οτι αντεχεις τη θεραπεια συνεχισε κανε οτι πιστευεις οτι ειναι καλυτερο για σενα.
    Μ' έχεις πιάσει Άλεξ!
    Έχεις δίκαιο σε ό,τι είπες. Θα το ρίξω στις εναλλακτικές και αν δω πως πάλι δεν γίνεται τίποτα, θα ξεπεράσω τον εγωισμό μου, όσο δύσκολο κι' αν είναι. Τουλάχιστον τώρα ξέρω πως δεν φταίω αποκλειστικά εγώ και όλοι κάποια στιγμή χάνουν την αρχηγία της ζωής τους και χρειάζονται βοήθεια, πόσο μάλλον αν είναι "άρρωστοι" (πόσο απεχθάνομαι αυτή την λέξη). Ευχαριστώ για την απάντηση

Banned
    Θα το γράψω και δημόσια :ρ

Όταν έγραψα "εξωτερικό" δεν το εννοούσα έτσι ακριβώς. Ζω κάπου πολύ κοντά στην Ελλάδα, μην το διευκρινήσω περισσότερο αν και οι περισσότεροι θα καταλάβατε και νομίζω πως πιο παλιά μου είχε "ξεφύγει", anw με τα τόσα που είπα ας το γράψω κι' αυτό, είναι το τελευταίο που με απασχολεί χαχα

Οπότε τα ίδια πάνω κάτω θα ισχύουν κι' εδώ. Σε εμάς οι συνταγές δεν γράφουν αυτό που έγραψε πιο πάνω ο Πάνος, γι' αυτό παραξενεύτηκα. Τελοσπάντων, δεν πειράζει παιδιά, μην σας απασχολώ άλλο. Θα την κρατήσω κι' αν δεν λήγει σύντομα καλώς. Αλλιώς, αν χρειαστεί, θα ξαναπάω όταν και αν έρθει η ώρα... Θα ρωτήσω σίγουρα και τον άλλο ψυχίατρο που θα πάω! Σας ευχαριστώ όπως και να' χει όλους για τις απαντήσεις σας!

Banned
    απ το αν αντεχεις η οχι τη θεραπεια εξαρταται οπως ειπα αλλοι αντεχουν αλλοι δεν αντεχουν

εγω δεν ξερω σε πια κατηγορια ανηκεις αλλα ξερω οτι τα αδιεξοδα ειναι μονο για οσους τα αντεχουν.

Banned
    Quote Originally Posted by αλεξανδρος_77 View Post
    απ το αν αντεχεις η οχι τη θεραπεια εξαρταται οπως ειπα αλλοι αντεχουν αλλοι δεν αντεχουν

εγω δεν ξερω σε πια κατηγορια ανηκεις αλλα ξερω οτι τα αδιεξοδα ειναι μονο για οσους τα αντεχουν.
    Ναι μπράβο, τώρα που το ξαναγράφεις, δεν κατάλαβα τι εννοείς με το αν ΑΝΤΕΧΩ την θεραπεία. Εννοείς ότι τα χάπια μπορεί να μην μου κάνουν ή κάτι άλλο;

Senior Member
    Quote Originally Posted by panos21 View Post
    Macgyver είσαι σίγουρος για τους 3 μήνες; Κοιτάω τώρα την επόμενη συνταγή μου (απο ιδιώτη γιατρό) και γράφει: ΑΠΟ 11/03/2016 ΕΩΣ 28/03/16
    Μάλιστα τον πρώτο καιρό που δεν το είχα παρατηρήσει αυτό, είχα πάει μετά απο 1-2 μέρες αφού είχε περάσει η ημερομηνία λήξης και δεν δέχτηκαν τη συνταγή στο φαρμακείο, μου είπαν οτι έχει λήξει και δεν τους αφήνει το σύστημα να το περάσουν.
    Αυτά για τις ηλεκτρονικές συνταγογραφήσεις, για τα κλασικά παλιά χαρτάκια με κόκκινη γραμμούλα δεν ξέρω, αλλα δεν τα χρησιμοποιούνε πλέον.
    Ισως να εχω αδικο , αλλα πρωτη φορα ακουω συνταγη με ημερομηνια ληξεως , εχω εκτελεσει εκατονταδες συνταγες , μονο του ΕΟΠΥΥ εχει ημερομηνια ληξεως , οι ιδιωτικες εχουν μονο ημερομηνια εγγραφης , αλλα ο δικος μου γιατρος , δεν γραφει ηλεκρονικες συνταγογραφησεις , ουτε και ο παθολογος , που μου γραφει εξτρα ζαναξ , μονο του ΕΟΠΥΥ το κανουν αυτο ....................με ρωτησε προσφατως ο ιδιωτης γιατρος αν θελω να μου γραφει ηλεκτρονικα τις συνταγες , ωστε να πληρωνω μονο συμμετοχη , αλλα αρνηθηκα με δικαιολογιες , του τυπου δεν εχω πληρωσει το ΙΚΑ , δεν θελω , δεν με πειραζει , ποναει το κεφαλι μου κλπ. , μπουρδες δλδ , γιατι θα εβλεπε και του ΕΟΠΥΥ , και πιθανον να αρνειτο να μου γραψει , αν και δεν το νομιζω , το 50αρικο , ειναι μεγαλο ποσον , για να μην μου κανει το χατηρι , ειαι βεβαιος οτι ξερει οτι μου γραφει κι αλλος , αλλα οχι συνταγη , τερμα ο πελατης , τερμα το 50αρικο , ολα διαπραγματευσιμα ειναι πλεον ............ μου γραφει τα μισα σεμενα , τα μισα στην μανα μου , η τον πατερα μου , για να μην εχει σε μια συνταγη 7 ζαναξ ................. ο πελατης εχει παντα δικιο .......... παντου .....

Banned
    Καλησπέρα παιδιά.Θα ήθελα να γράψω μερικές σκέψεις μου.

Η κατάθλιψη είναι αποτέλεσμα ετών,πολλών πραγμάτων ή μπορεί κι από ένα στο οποίο δεν δώθηκε λύση όταν έπρεπε κι αυτό γιγαντώθηκε σε σημείο που πλέον δεν καθορίζουμε εμείς τις σκέψεις μας.Οπότε είτε πολλών,είτε ενός η κατάληξη είναι η ίδια.Πλέον δεν μπορούμε να ακούσουμε,να μιλήσουμε,δεν εμπιστευόμαστε τον ευατό μας,έχουμε χαμηλή αυτοεκτίμηση και πολλά πολλά άλλα που πολλές φορές γίνεται συνδιασμός με διάφορες άλλες καταστάσεις,όπως κρίσεις πανικού,κοινωνική φοβία,αυτοκτονικές τάσεις και τα σχετικά.

Για πολύ καιρό προσπαθούσα να καταλάβω τι μου συμβαίνει.''Έφαγα'' αρκετό καιρό να σκέφτομαι τι ήταν αυτό που έγινε και με οδήγησε σε αυτή την κατάσταση.Η κατάθλιψη έφερε τις κρίσεις πανικού ή μήπως η κοινωνική φοβία έφερε τις κρίσης και στη συνέχεια την κατάθλιψη.Ή μήπως!Το αποτέλεσμα γνωστό.Το σημείο που χάνεις ''τα αυγά και τα πασχάλια''.Δεν ξέρεις τι γίνεται και πλέον ''φιλτράρεις'' μέχρι και την παραμικρή κουβέντα στο μυαλό σου γιατί πλέον νιώθεις ενοχές για όλα.Πχ την κουβέντα που έκανες με τον ντελιβερά.Κι όμως ακόμα κι εκεί βρίσκεις τρόπους να σπαταλήσεις την ενέργειά σου ή ακόμα χειρότερα να βρεις ενοχές να προσάψεις στον ευατό σου.Η κατάσταση είναι ανεξέλεκτη.

Σε εκείνο το σημείο λοιπόν,επειδή το μυαλό σου έχει ''κρασάρει'' και η αυπνίες έχουν ''χτυπήσει'' μέρες είναι λογικό οι σκέψεις που κάνεις να είναι μαύρες,αρνητικές,περίεργες .Κατά κάποιο τρόπο θα μπορούσα να το πω ότι είναι αναμενόμενο σαν μια βιολογική αντίδραση του οργανισμού ή ένας μηχανισμός άμυνας του οργανισμού για να σου δείξει ότι κάτι δεν πάει καλά.Όπως τα φυτά που σου δείχνουν πότε χρειάζονται νερό.Κάπως έτσι.Ο οργανισμός σου σου δείχνει τι χρειάζεται.Γιατί κακά τα ψέματα,δεν είναι μόνο το πως νιώθουμε,είναι και το πως φαινόμαστε το οποίο το βάζουμε σε δεύτερο στάδιο και δε του δίνουμε καθόλου σημασία.Βέβαια,ειναι απόλυτα λογικό.Έγώ προσωπικά ήμουν χλωμός με μαύρους κύκλους,είχε καιρό να με δει ο ήλιος ή η μέρα,είχα ξηροδερμία από την κακή διατροφή και την έλλειψη βιταμινών καθώς έτρωγα μόνο λιπαρά για να μπορέσω έστω και για λίγα λεπτά να νιώσω ευφορία.Επίσης είχα και τριχόπτωση.Δε μιλάμε για ενέργεια.Μηδέν

Γιατί τα γράφω όλα αυτά?Γιατί νομίζω πως σε ένα παρόμοιο σημείο ζητάμε βοήθεια ή προσπαθούμε να βρούμε λύση.Δηλαδή στο σημείο 0.Στο σημείο που βλέπουμε ότι οι δυνάμεις μας,μας έχουν εγκαταλείψει και πλέον δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα να βοηθήσουμε τον ευατό μας.Μέχρι τότε πιστεύαμε ότι βοηθάμε ή μπορούμε να βοηθήσουμε τους ευατούς μας.Δυστυχώς όμως κάναμε το ακριβώς αντίθετο άσχετα που πιστεύαμε ότι μπορούμε.Δεν ξέρω γιατί γίνεται αυτό.

Οπότε έρχεται ο Ντουβρουτζά (πχ) μια μέρα που λέει δεν πάει άλλο.Πλέον δεν μπορώ ο ίδιος να βοηθήσω τον ευατό μου και πρέπει να βρω κάποιον να με βοηθήσει.ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ.
    Θεωρούσαμε ότι τόσο καιρό βοηθούσαμε τον ευατό μας αλλά στην ουσία κάναμε το ακριβώς αντίθετο.Γιγαντώναμε αυτό που μας απασχολούσε άσχετα που νομίζαμε ότι το αντιμετωπίζουμε.Δυστυχώς ανακυκλώναμε τις κακές σκέψεις ή αναμνήσεις και δίναμε κι άλλο χώρο σε αυτό που μας απασχολούσε να αναπτυχθεί κι άλλο.Το ότι ζούμε με κάτι για πολύ καιρό δεν σημαίνει ότι το αντιμετωπίζουμε.Μάλλον εδώ ταιριάζει καλύτερα το ότι σε τέτοιες καταστάσεις επιβιώνουμε κι όχι ζούμε.Άλλο η επιβίωση κι άλλο η ζωή.Σκεφτείτε ένα ζευγάρι που μαλώνει κάθε μέρα.Εντάσεις κάθε μέρα αλλά δεν χωρίζει.Παραμένει ζευγάρι (δεν θέλω να το αναπτύξω άλλο)

Και φτάνουμε στο σημείο του δεν μπορώ,είμαι άχρηστος,άσχημος,οι άλλοι κάνανε αυτό,εσύ όταν μπορούσες δεν τον έκανες,τεμπέλη ,δες τον άλλο,εσύ γιατί και μπλα μπλα μπλα απλά για να αποδείξουμε ή να μας αποδείξουν ότι φταίμε.

Επειδή το θέμα έχει να κάνει κατά κάποιο τρόπο με τη φαρμακευτική αγωγή θα ήθελα να κάνω την ερώτηση που έκανα και στον ευατό μου.Είναι η λύση τα χάπια?
    Σε αυτό ΚΑΝΟΝΙΚΑ δεν μπορεί κανείς να απαντήσει.Σε άλλους είναι η λύση σε άλλους όχι.Σε άλλους έκαναν ''δουλειά'',σε άλλους έκαναν τα πράγματα χειρότερα.Σε άλλους ήταν τα σωστά σε άλλους τελικά ήταν ΤΑ λάθος.Αυτό είναι καθαρά προσωπική μας επιλογή μακριά από οικονομικές δυσκολίες,γονείς,φίλους, για τ ρούς. Βάζω και τους για τ ρ ούς γιατί όταν πας σε ψυχίατρο θα σου τα δώσει.Γιατί αυτή είναι η δουλειά του.Να σου δώσει τα χάπια.
    Με λίγα λόγια δεν κατηγορώ κανέναν για τα χάπια.Άσχετα αν τον βοήθησαν τελικά ή όχι.Η επιλογή είναι καθαρά δική μας.Εγώ για παράδειγμα δεν ήθελα γιατί πέρα από κάποιους γνωστούς που είχα σαν εικόνα,ήξερα και τον ευατό μου.Είμαι ένας άνθρωπος της υπερβολής.Ένας άνθρωπος που δύσκολα έβαζε όρια από την εφηβεία και μετά.Ένας άνθρωπος που ή δεν θα έπινε για μήνες ή θα έπινε μια φορά για 1 χρόνο.Ήμουν αυτοκαταστροφικός και το παραδέχτηκα στον ευατό μου.Αφού πολλές φορές σκέφτομαι ότι ευτυχώς το μπάφο με χαλάει (εμετούς και αναγούλες) γιατί αν μου άρεζε θα έκανα καθημερινή χρήση.Έτσι σκέφτηκα και για τα χάπια και αποφάσισα να μην τα πάρω παρόλο που μου το πρότεινε ο γιατρός.Αλλά ξαναλέω ότι αυτό είναι καθαρά προσωπική επιλογή.Αν κάποιος θέλει να πάρει τα χάπια καλώς να τα πάρει.Δεν μπορώ εγώ να πω σε κάποιον άλλο τι να κάνει.ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ.

Και τελευταίο ερώτημα.Θα μου πεις φίλε Ντουβρουτζά πως γίνεται να είναι προσωπική επιλογή όταν νιώθουμε πλέον ότι είναι αναγκαστική επιλογή?
    Σε αυτή την ερώτηση θα απαντήσω με αυτό που έγραψα λίγο πιο πάνω.Ότι στην ουσία ποτέ δεν βοηθήσαμε τον ευατό μας.Δεν κάναμε τίποτα παρά μόνο σκεφτόμασταν τι έγινε,τι γίνεται,τι μας λένε.Ανακυκλώναμε μαύρες σκέψεις κι αναμνήσεις.

Δεν ξέρω τον δρόμο με τα χάπια.Ίσως να είναι το μαγικό ραβδάκι και τσάμπα βασανίζουμε τους ευατούς μας χωρίς αυτά.Ο δρόμος χωρίς χάπια πάντως είναι ανηφορικός,δύσκολος και χρειάζεται αρκετό χρόνο.Είναι λογικό.Είναι πράγματα δεν δημιουργήθηκαν από τη μία μέρα στην άλλη,οπότε μην περιμένεις να λυθούν από τη μία μέρα στην άλλη.Είναι όπως τα κιλά.Αν τα πήρες σε ένα διάστημα 2 χρόνων,μην προσπαθείς να τα χάσεις σε ένα μήνα.Ζημιά θα κάνεις κι όχι καλό.
    Συνεχίζω και λέω ότι είναι δύσκολος δρόμος δοκιμάζοντας πολλές φορές τα όρια σου,τις αντοχές σου,αμφισβιτόντας πολλές φορές τις δυνάμεις σου.Θα χρειαστούν στάσεις για ξεκούραση.Μόλις όμως αρχίζεις και βλέπεις την κορυφή ή ακόμα καλύτερα όταν φτάσεις σε αυτή τότε θα νιώσεις τόσο περίφανος για τον ευατό σου και θα καταλάβεις την πραγματική σου δύναμη.Τότε δεν θα ξαναχάσεις ποτέ την πίστη στον ευατό σου.

{p.S}Όπως έχω γράψει πολλές φορές θεωρώ τα χάπια τρόπο καταστολής του προβλήματος κι όχι την λύση του προβλήματος.Αυτό δεν έχει να κάνει όμως με τις περιπτώσεις που ίσως θεωρούντε αναγκαία γι αυτό και δεν θέλω να παρεξηγηθεί κάποιος.Δυστυχώς κάποια θέματα η επιστήμη δεν μπορεί ακόμη να τα λύσει.
    Με τον καιρό θα λυθούν όλα.Μέχρι τότε υπομονή,επιμονή και κατανόηση.

{p.s2}Μόλις είδα ότι είναι πολύ μεγάλο το κείμενο.Για ένα τέτοιο θέμα μάλλον μπορώ να γράψω σελίδες

Banned
    εχεις ψαξει να βρεις τον ΘΕΟ μεσα σου? εχεις προσευχυθει πωτες σου πραγματικα?? με ταπινοτητα όμως!χωρις απετηση να σε κανει καλα!! ε? πιστευεις πρωτα από όλα στον ΘΕΟ! στον έναν κι αληθινο ΘΕΟ??

Senior Member
    Αντιψυχωσικά όχι, αλλά ένα αντικαταθλιπτικό θα μπορούσες να το δοκιμάσεις. Άσχετο, αυτές τις μέρες δεν είχα πολλή διάθεση, αλλά θα προσπαθήσω να σου τα πω αναλυτικότερα σε πμ. Αν και εγώ γενικώς είμαι πολύ υπέρ των φαρμάκων και της χημείας γενικότερα, δε συμφωνώ πως πρέπει να καταπίνεις σώνει και ντε ό,τι σου δίνουν χωρίς να το έχεις ψάξει λίγο από μόνη σου το θέμα ζητώντας την γνώμη δυο τουλάχιστον ειδικών.
    Καλό, δε, είναι να αποφεύγονται τα φάρμακα, αλλά ένα αντικαταθλιπτικό θα μπορούσε να σου δώσει μια ώθηση, να σε ξεμπλοκάρει. Εμένα πάντως με βοήθησε στο θέμα του άγχους, δεν λέω ότι είμαι τέλεια αλλά είμαι καλύτερα σε σχέση με πριν τα πάρω. Με τα αντιψυχωσικά δε συμφωνώ αν δεν κρίνεται απαραίτητο, έχω την εντύπωση πως είναι πιο βαριά φάρμακα. Καλό, όμως, θα ήταν να το δουλέψεις λίγο μέσα σου και με την βοήθεια της ψυχολόγου σου να βρεις εναλλακτικές. Μόνο άχρηστη δεν είσαι, καταλαβαίνω πως αισθάνεσαι, αλλά δεν είσαι! <3 Τέλος πάντων τα φάρμακα, όπως και να έχει, είναι το 30%, το υπόλοιπο 70% είναι η δική σου προσπάθεια, αν καταφέρεις και δουλέψεις αυτό το κομμάτι θα βγεις διπλά κερδισμένη, τα φάρμακα από μόνα τους δε σε γιατρεύουν, δεν είναι πανάκεια, αλλά βελτιώνουν ως έναν βαθμό τα συμπτώματα της κατάθλιψης.

Banned
    Quote Originally Posted by giorgos panou View Post
    εχεις ψαξει να βρεις τον ΘΕΟ μεσα σου? εχεις προσευχυθει πωτες σου πραγματικα?? με ταπινοτητα όμως!χωρις απετηση να σε κανει καλα!! ε? πιστευεις πρωτα από όλα στον ΘΕΟ! στον έναν κι αληθινο ΘΕΟ??
    Πρώτα πρέπει να πιστέψεις σε σένα, αλλιώς δεν γίνεται τίποτα... Και για αρχή, μέχρι να πιστέψεις σε σένα, αρχίζεις να πιστεύεις στην δύναμη της ψυχής, της προσπάθειας, στην μαγεία της φύσης και ό,τι μπορεί να σου προσφέρει, όπως και η αγάπη των συνανθρώπων σου. Δεν έχω ψάξει ποτέ το θέμα της θρησκείας, οπότε δεν είμαι θρήσκα. Πίστευω πάρα πολύ όμως στην δύναμη του ανθρώπου και της φύσης. Όταν πιστεύεις σε κάτι, σου δίνει δύναμη. Αυτό το κάτι μπορεί να είναι οτιδήποτε.

Banned
    http://www.e-psychology.gr/forum/thr...�-σας/page4
    (#50, #53)

Έχω απαντήσει εδώ πριν γιατί ήμουν φορτισμένη :ρ
    Μόλις γύρισα από 3ωρο μάθημα με πονοκέφαλο αλλά ανακουφισμένη! Αυτή την φορά θα ήμουν εγώ η "καθηγήτρια" και όχι η μαθήτρια. Κόντεψα να πάθω κρίση πανικού, και χθες και σήμερα γιατί έχω ξανακάνει μαθήματα μόνο μια φορά, άρα δεν έχω εμπειρία. Δεν θα δίδασκα καν μάθημα της σχολής μου αλλά κάτι που είχα να δω από την 1η λυκείου. Η μάνα μου από την μέρα που έμαθε την διάγνωση, απ' την μια είχε φρικάρει, απ' την άλλη δεν το δεχόταν και έκανε σαν να μάθαινε πως είχα μια απλή γρίπη που θα περνούσε με τσαγάκια. Με είδε χθες πόσο πανικόβλητη ήμουν, προσπαθούσαν να με ηρεμήσουν και σε μια φάση γυρνάω και της λέω "Νομίζεις πως σε κοροϊδεύω;" οπότε μου κάνει αμέσως "Όχι! Τώρα κατάλαβα για τα καλά πως έχεις ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙ!" Μίλησα με την ψυχολόγο, μου πρότεινε να με βοηθήσει να βρω δουλειά μιας και έχω σταματήσει προς το παρόν την σχολή και ελπίζω να βρω κάτι για να μπορώ να ξεφύγω πιο εύκολα. Δεν αντέχω άλλο έτσι, ειλικρινά. Ας χρειαστεί διπλάσιος χρόνος, ας πέφτω συνεχώς αλλά θα το παλέψω μόνη μου. Είναι ο μόνος τρόπος να με εκτιμήσω και να αποκτήσει κάποιο ΝΟΗΜΑ η ζωή μου γιατί μέχρι τώρα, τους τελευταίους 4 μήνες δεν ζούσα, απλά επιβίωνα και αν συνέχιζα έτσι δεν ξέρω πού θα κατέληγα.

Δεν ξέρω τον δρόμο με τα χάπια.Ίσως να είναι το μαγικό ραβδάκι και τσάμπα βασανίζουμε τους ευατούς μας χωρίς αυτά.Ο δρόμος χωρίς χάπια πάντως είναι ανηφορικός,δύσκολος και χρειάζεται αρκετό χρόνο.Είναι λογικό.Είναι πράγματα δεν δημιουργήθηκαν από τη μία μέρα στην άλλη,οπότε μην περιμένεις να λυθούν από τη μία μέρα στην άλλη.Είναι όπως τα κιλά.Αν τα πήρες σε ένα διάστημα 2 χρόνων,μην προσπαθείς να τα χάσεις σε ένα μήνα.Ζημιά θα κάνεις κι όχι καλό.
    Συνεχίζω και λέω ότι είναι δύσκολος δρόμος δοκιμάζοντας πολλές φορές τα όρια σου,τις αντοχές σου,αμφισβιτόντας πολλές φορές τις δυνάμεις σου.Θα χρειαστούν στάσεις για ξεκούραση.Μόλις όμως αρχίζεις και βλέπεις την κορυφή ή ακόμα καλύτερα όταν φτάσεις σε αυτή τότε θα νιώσεις τόσο περίφανος για τον ευατό σου και θα καταλάβεις την πραγματική σου δύναμη.Τότε δεν θα ξαναχάσεις ποτέ την πίστη στον ευατό σου.

Ντουπ, συμφωνώ με ΟΛΑ. Πάντα με βοηθάς ειλικρινά. Αλλά το πιο πάνω που έγραψες, είναι σαν να το έχω γράψει εγώ, αλήθεια.

Gallowdance, δεν θέλω να ξαναπαρασυρθώ από όσα συμβαίνουν (είτε θετικά αλλά κυρίως αρνητικά) και να γράφω εδώ, είναι παγίδα και με επηρρεάζει κυρίως αρνητικά. Τουλάχιστον αν μπαίνω σπάνια δεν θέλω να απαντάω. Ό,τι θες στείλε στο e-mail και σ' ευχαριστώ ειλικρινά για τις συμβουλές, συμφωνώ με ό,τι μου έγραψες!

Σας ευχαριστώ παιδιά... Να' στε όλοι καλά!

Banned
    Παιδιά δεν ξέρω τι έγινε, μου βγάζει μόνο το λινκ από το πιο πάνω ποστ απ' όπου κι' αν μπω οπότε πάτησα απάντηση με παράθεση και αντέγραψα το περιέχομενο. Anyway, ήθελα να σιγουρευτώ πως δεν έκανα κοτσάνα.

"Έχω απαντήσει εδώ πριν γιατί ήμουν φορτισμένη :ρ
    Μόλις γύρισα από 3ωρο μάθημα με πονοκέφαλο αλλά ανακουφισμένη! Αυτή την φορά θα ήμουν εγώ η "καθηγήτρια" και όχι η μαθήτρια. Κόντεψα να πάθω κρίση πανικού, και χθες και σήμερα γιατί έχω ξανακάνει μαθήματα μόνο μια φορά, άρα δεν έχω εμπειρία. Δεν θα δίδασκα καν μάθημα της σχολής μου αλλά κάτι που είχα να δω από την 1η λυκείου. Η μάνα μου από την μέρα που έμαθε την διάγνωση, απ' την μια είχε φρικάρει, απ' την άλλη δεν το δεχόταν και έκανε σαν να μάθαινε πως είχα μια απλή γρίπη που θα περνούσε με τσαγάκια. Με είδε χθες πόσο πανικόβλητη ήμουν, προσπαθούσαν να με ηρεμήσουν και σε μια φάση γυρνάω και της λέω "Νομίζεις πως σε κοροϊδεύω;" οπότε μου κάνει αμέσως "Όχι! Τώρα κατάλαβα για τα καλά πως έχεις ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙ!" Μίλησα με την ψυχολόγο, μου πρότεινε να με βοηθήσει να βρω δουλειά μιας και έχω σταματήσει προς το παρόν την σχολή και ελπίζω να βρω κάτι για να μπορώ να ξεφύγω πιο εύκολα. Δεν αντέχω άλλο έτσι, ειλικρινά. Ας χρειαστεί διπλάσιος χρόνος, ας πέφτω συνεχώς αλλά θα το παλέψω μόνη μου. Είναι ο μόνος τρόπος να με εκτιμήσω και να αποκτήσει κάποιο ΝΟΗΜΑ η ζωή μου γιατί μέχρι τώρα, τους τελευταίους 4 μήνες δεν ζούσα, απλά επιβίωνα και αν συνέχιζα έτσι δεν ξέρω πού θα κατέληγα.

Ντουπ, συμφωνώ με ΟΛΑ. Πάντα με βοηθάς ειλικρινά. Αλλά το πιο πάνω που έγραψες, είναι σαν να το έχω γράψει εγώ, αλήθεια.

Gallowdance, δεν θέλω να ξαναπαρασυρθώ από όσα συμβαίνουν (είτε θετικά αλλά κυρίως αρνητικά) και να γράφω εδώ, είναι παγίδα και με επηρρεάζει κυρίως αρνητικά. Τουλάχιστον αν μπαίνω σπάνια δεν θέλω να απαντάω. Ό,τι θες στείλε στο e-mail και σ' ευχαριστώ ειλικρινά για τις συμβουλές, συμφωνώ με ό,τι μου έγραψες!

Σας ευχαριστώ παιδιά... Να' στε όλοι καλά!"

Banned
    Quote Originally Posted by -moonlight- View Post
    Πρώτα πρέπει να πιστέψεις σε σένα, αλλιώς δεν γίνεται τίποτα... Και για αρχή, μέχρι να πιστέψεις σε σένα, αρχίζεις να πιστεύεις στην δύναμη της ψυχής, της προσπάθειας, στην μαγεία της φύσης και ό,τι μπορεί να σου προσφέρει, όπως και η αγάπη των συνανθρώπων σου. Δεν έχω ψάξει ποτέ το θέμα της θρησκείας, οπότε δεν είμαι θρήσκα. Πίστευω πάρα πολύ όμως στην δύναμη του ανθρώπου και της φύσης. Όταν πιστεύεις σε κάτι, σου δίνει δύναμη. Αυτό το κάτι μπορεί να είναι οτιδήποτε.
    moonlight! όλα τα παραπανω λογια σου ,ολο το κειμενο σου δε ξερω εάν είναι από τυχης ερχομενο ειτες είναι από γνωσης σου, το εχεις δλδη ψαξει , διαβασει η στο εχουν πει! αλλα οσα λες είναι με πολύ ομορφο κι απλο λογο είναι ακριβως ότι είναι ο αληθεινος ΘΕΟΣ!! ακριβως αυτά πρεσβευει η πιστη στον έναν κι χριστιανικο μοναχα! αληθεινο ΘΕΟ! οπου μεσα από τον κυριο ημον Ιησου Χριστο ! μεσα από το περασμα του στην επιγιο κι υλικο μας κοσμο ηρθε να μας δειδαξει την πιστη! ηρθε να παρει τις αμρτιες μας κι να αναιβει στον σταυρο για να μας αλοτριοσει από τις αμαρτίες μας! οσα λες , ακριβως αυτά μας ειπε!
    ο ΘΕΟΣ είναι μεσα μας! δεν είναι ουτε στις εκκλησιες, ουτε στα μιρολογια! ουτες στα ακριβα κι ολόχρυσα αντικοιμενα οπου κινηγονταστα κι δεινονταστα στην εκκλησια νομιζουν καποιοι ότι ''αγοραζουν'' την καθαρση ψυχης! είναι αυτό που λες!! η αγαπημας για εμας και για τους συνανθρωπους μας! εάν δε σεβαστούμε πρωτα τους γυρο μας πως θα βρουμε το καλο! κι με τη σωστη σειρα όπως τα γραψες! πρωτα δλδη πρεπει να βρουμε μεσα μας, το σωστο! και μετα να το αναζητούμε κι στους γυρο μας! το καλο είναι γυρο μας, είναι στη φυση οπου τοσο προσβαλουμε κι μολυνουμε δυστυχως!!κι όπως σωστα λες η δυναμη είναι μεσα μας!! εκει θα την βρουμε κι όχι σε καποιον ιερεα!
    ακριβως όπως τα λες είναι ! Αν κανεις οσα λες τωτες πολύ απλα εχεις η πας να βρεις τον ΘΕΟ! μπραβοσου λοιπον!! κανε τα οσα λες κι θα εισαι μια σωστη χριστιανη!! βεβαια υπαρχουν κι καποια πραματα που πρεπει να ακολουθούμε για να ειμαστε σωστοι χριστιανοι! να αποφευγουμε καποιες αμαρτίες!!αλλα αυτά είναι πραγματα που μπορούμε κι να μας τα συγχωρεσει ο ΘΕΟΣ !! αφου η χριστιανοσινη εχει μεσα της την μετανοια κι τη συγχωρεση του θεου! σε αντιθεση με αλλα δογματα κι άλλες κακοβουλες θρησκιες οπου ουτε αναγνοριζουν την μετανοια ουτε την ανασταση !!

Banned
    Quote Originally Posted by giorgos panou View Post
    moonlight! όλα τα παραπανω λογια σου ,ολο το κειμενο σου δε ξερω εάν είναι από τυχης ερχομενο ειτες είναι από γνωσης σου, το εχεις δλδη ψαξει , διαβασει η στο εχουν πει! αλλα οσα λες είναι με πολύ ομορφο κι απλο λογο είναι ακριβως ότι είναι ο αληθεινος ΘΕΟΣ!! ακριβως αυτά πρεσβευει η πιστη στον έναν κι χριστιανικο μοναχα! αληθεινο ΘΕΟ! οπου μεσα από τον κυριο ημον Ιησου Χριστο ! μεσα από το περασμα του στην επιγιο κι υλικο μας κοσμο ηρθε να μας δειδαξει την πιστη! ηρθε να παρει τις αμρτιες μας κι να αναιβει στον σταυρο για να μας αλοτριοσει από τις αμαρτίες μας! οσα λες , ακριβως αυτά μας ειπε!
    ο ΘΕΟΣ είναι μεσα μας! δεν είναι ουτε στις εκκλησιες, ουτε στα μιρολογια! ουτες στα ακριβα κι ολόχρυσα αντικοιμενα οπου κινηγονταστα κι δεινονταστα στην εκκλησια νομιζουν καποιοι ότι ''αγοραζουν'' την καθαρση ψυχης! είναι αυτό που λες!! η αγαπημας για εμας και για τους συνανθρωπους μας! εάν δε σεβαστούμε πρωτα τους γυρο μας πως θα βρουμε το καλο! κι με τη σωστη σειρα όπως τα γραψες! πρωτα δλδη πρεπει να βρουμε μεσα μας, το σωστο! και μετα να το αναζητούμε κι στους γυρο μας! το καλο είναι γυρο μας, είναι στη φυση οπου τοσο προσβαλουμε κι μολυνουμε δυστυχως!!κι όπως σωστα λες η δυναμη είναι μεσα μας!! εκει θα την βρουμε κι όχι σε καποιον ιερεα!
    ακριβως όπως τα λες είναι ! Αν κανεις οσα λες τωτες πολύ απλα εχεις η πας να βρεις τον ΘΕΟ! μπραβοσου λοιπον!! κανε τα οσα λες κι θα εισαι μια σωστη χριστιανη!! βεβαια υπαρχουν κι καποια πραματα που πρεπει να ακολουθούμε για να ειμαστε σωστοι χριστιανοι! να αποφευγουμε καποιες αμαρτίες!!αλλα αυτά είναι πραγματα που μπορούμε κι να μας τα συγχωρεσει ο ΘΕΟΣ !! αφου η χριστιανοσινη εχει μεσα της την μετανοια κι τη συγχωρεση του θεου! σε αντιθεση με αλλα δογματα κι άλλες κακοβουλες θρησκιες οπου ουτε αναγνοριζουν την μετανοια ουτε την ανασταση !!
    Από "τύχης ερχόμενο" όχι γιατί γράφω αυτά που νιώθω και πιστεύω χωρίς να το έχω ψάξει ιδιαίτερα. Και η επιστήμη που ασχολείται βαθιά για να εξηγήσει κάποια πράγματα, φτάνει μέχρι ένα σημείο. Από εκεί και πέρα ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να πιστεύει ό,τι και όπου θέλει (είτε αυτό ονομάζεται Θεός, είτε σύμπαν είτε είτε..) φτάνει να μην κάνει κακό στους άλλους ή να μην τους ενοχλεί και να επιβάλλει τις δικές του απόψεις ή την δική του πίστη. Το θέμα είναι να είσαι καλός άνθρωπος επειδή το νιώθεις και όχι επειδή πρέπει, επειδή φοβάσαι κάτι, επειδή στο επιβάλλουν άλλοι. Καταλαβαίνω τι λες όμως

Γιώργο μου δεν ξέρω αν με θυμάσαι, μάλλον όχι. Εγώ που σε θυμάμαι πολύ καλά εύχομαι να γύρισες στην πατρίδα και να μην σε ξενιτεύει άλλο η δουλειά (εκτός κι' αν σου άρεσε τελικά), να είσαι μακριά από ουσίες και να έχεις βρει τον δρόμο σου! -το γράφω και δημόσια μιας και σε έχω δει να το αναφέρεις κάπου. Σ' ευχαριστώ για την απάντηση. Να 'σαι καλά!

Page 3 of 3 FirstFirst 123