Results 46 to 60 of 110
Thread: Φοβάμαι...
-
14-03-2016, 13:02 #46
Λοιπόν άκου!
1)Η Κουετιαπίνη (Seroquel) είναι πολύ κατασταλτική.Αυτό το γνωρίζεις άλλωστε και απο προσωπική πείρα.
Φαντάσου πως αυτό το φάρμακο το προτείνουν σε ανθρώπους που υποφέρουν από αυπνία.
Μάλιστα,με άριστα τα 10 αστέρια,162 χρήστες το βαθμολογούν με 8.2 αστέρια για την αυπνία!
Άρα είναι δεδομένο 100% πως το Seroquel φέρνει υπνηλία.
2)Η Xλωμιπραμίνη (Anafranil) είναι ιδιαίτερα κατασταλτική και αυτή!Ανήκει στις παλιότερης γενιάς αντικαταθλιπτικά με πολλές παρενέργειες.
Μία εξ αυτών είναι και η υπνηλία και η καταστολή.Γι'αυτό και συνήθως χορηγείται εφάπαξ το βράδυ σε μία δόση.
3)Το Abilify δεν πιστεύω πως σου προκαλεί ιδιαίτερη υπνηλία και το Lamictal είναι σταθεροποιητής διάθεσης.Ούτε αυτό θεωρώ πως ευθύνεται.
Το πρόβλημα είναι πως αυτά τα φάρμακα σου έχουν χορηγηθεί για λόγους που ενδεχομένως να περιλαμβάνουν και τον αυτοκτονικό ιδεασμό μεταξύ άλλων.
Άρα μπορεί να σου προκαλούν υπνηλία και καταστολή αλλά από την άλλη σου μειώνουν την συχνότητα των ''κακών'' σκέψεων.
Αnafranil & Seroquel λογικά πρέπει να τα παίρνεις βράδυ.Σωστά?
Εντωμεταξύ είναι και ο συνδυασμός των 4 μαζί που μπορούν να λειτουργούν συνεργιστικά και να προκαλούν καταστολή.
- 14-03-2016, 13:14 #47
Όχι, anafranil & seroquel παίρνω και πρωί και μεσημέρι αλλιώς μάλλον θα ήμουν ήδη στα θυμαράκια μιας και όπως είπες τα παίρνω και για να μην μου κάνω κακό...αλλιώς δεν αντέχω τη θλίψη...και seroquel παίρνω και το βράδυ...γι' αυτό πίνω και πολλούς καφέδες για να κρατιέμαι ξύπνια, μέχρι αυτή την ώρα ήπια τρεις κι ευτυχώς δεν νυστάζω, το μεσημέρι να δούμε που θα πάρω 50 mg seroquel...ελπίζω πραγματικά να καταφέρω να μείνω ξύπνια ή αν όχι έστω να μην κοιμηθώ πάλι με τις κότες το βράδυ...θέλω να δω ταινία, να ξεφύγει λίγο το μυαλό μου...
Αυτό με την καταστολή μου το είχε πει ένας γιατρός που είχα πριν λίγα χρόνια και μου είχε πει να μην πίνω πολύ καφέ αλλά αν δεν το έκανα κι αυτό θα κοιμόμουν όλη μέρα...Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
14-03-2016, 14:14 #48
Έλα βρε κούκλα γτ με στεναχωρείς συνέχεια να σ πω τι παίρνω εγώ και δουλεύω ίνβεγκα και σαικρεστ το ένα το πρωί το άλλο το βράδυ φουλ δόσεις και έχω μια λειτουργικότητά αρκετή πως να στο εξηγήσω εγώ δεν περιμένω να ναι όλα τέλεια για να λειτουργήσω δηλαδή σηκώνομαι το πρωί όλα σκάτα άλλα πάω για ένα καφέ κάνω μια βόλτα πάω στη δουλειά δεν περιμένω να ναι όλα τέλεια για να βγω άμα δεις βγαίνω με κάτι μούτρα μέχρι το πάτωμα πάω μια βόλτα όμως μετά γυρνάω διαβάζω τίποτα στο ίντερνετ μπορεί να κοιμηθώ μπορεί όχι μετά ξανά μια βόλτα το απόγευμα δηλαδή άμα πάρεις ένα ποδήλατο κι αρχίσεις και γυρνάς βόλτες όπως έκανα εγώ στην αρχή τι θα γίνει? Επίσης άμα πας στους γιατρούς χωρίς σύνορα και τους πεις θέλω να γίνω εθελοντής τι θα γίνει τώρα έχουν ανάγκη αυτοί θα δουλέψεις κανονικά δηλαδή άμα πας σε ένα γυμναστήριο και γνωρίσεις κανένα καινούριο κόσμο και κορίτσια και αγόρια δηλαδή τι θα γίνει και τέλος άμα πεις το γιατρό σου να σε γνωρίσει κανένα κορίτσι να κάνετε παρέα τι θα γίνει πάλι αυτά όλα που σου λέω τα χω κάνει εγώ είναι εγγυημένα γιατί κάθεσαι και με στεναχωρείς αυτό δεν μπορώ να καταλάβω
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
14-03-2016, 14:19 #49
Επίσης για το συνάδελφό που ασχολείται με τα φάρμακα ανοίγεις το γουίκι βλέπεις τι υποδοχείς πιάνει το φάρμακο της ισταμηνης είναι αυτά που φέρνουν νύστα γενικά είναι όλα κατασταλτικα όσοι έχουν ψύχωση θα καταλάβουν τι λέω ίσως γενικά διαβάστε και καμιά ψυχοφάρμακολογία και μετά ελάτε για συζήτηση
14-03-2016, 14:41 #50
Αχ βρε elis, δεν το κάνω επίτηδες για να σε στεναχωρώ προς Θεού...αλλά έχω κι εγώ τα κολλήματα μου...
Έχω όμως και κάποια άτομα που κάνω παρέα από το οικογενειακό μου περιβάλλον αλλά και εκτός, με μια από τις φίλες μου πάμε όποτε βγαίνει κανένα θρίλερ και το βλέπουμε στο σινεμά αλλά το τελευταίο που έβαλε δεν το προλάβαμε να πάρει, κατέβηκε πολύ γρήγορα...
Επίσης περιμένω να βγουν κάτι προγράμματα δωρεάν εκμάθησης διάφορων δραστηριοτήτων για ανέργους, θα έβγαιναν τον Φεβρουάριο αλλά ακόμα τίποτα...στα λέω αυτά για να σου δείξω ότι έχω μερικά πράγματα στο μυαλό μου για να βγω από τη στασιμότητα, ότι προσπαθώ...
Τώρα θα έρθει η θεία μου με τον ξάδελφο μου και τη γυναίκα του για φαγητό, καλό θα είναι αυτό, θα έχω και νεανική παρέα αν και μόλις το άκουσα με έπιασε ένα άγχος, είδες τι κακό είναι κι ο ψυχαναγκασμός; Πήρα ηρεμιστικό όμως και θα μου περάσει, θα το νικήσω το καταραμένο...
Να σε ρωτήσω κάτι σχετικά μ' αυτό που συζητούσαμε πιο πριν; Μια γενική ερώτηση είναι, θέλω μια γνώμη από άντρα (μπορεί να απαντήσει κι όποιος άλλος θέλει)...
Όσο για την ψυχοφαρμακολογία γέλασα (όχι κοροϊδευτικά) γιατί προσπαθώ να διαβάσω λογοτεχνία και δεν μπορώ να βρω την όρεξη, πόσο μάλλον κάτι τόσο δύσκολο...Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
14-03-2016, 15:38 #51
ναι πεσ τι θεσ να βγαλουμε ακρη θελουμε να προχωρασ αυτο θελουμε δε θελουμε μιζερια και να καθεσαι σε ενα δωματιο αυτο θελουμε
14-03-2016, 17:25 #52
Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
14-03-2016, 18:43 #53
Ωραία ερώτηση είναι ποτέ θα το πεις και σε ποιον άμα το πεις με τη μια τρομάζει και φεύγει θα του πεις ότι έχεις κατάθλιψη κι όλα θα τα ρίχνεις εκεί για αρχή αλλά θα κοιτάξεις να είναι ψιλό ευαίσθητος μορφωμένος κλπ μη βρεις κανένα γίδι και τα πεις αυτά θα πρέπει να προσέχεις που το λες εγώ ας πούμε το είπα σε όλους τους συμμαθητές μου και σε μερικούς άλλους το δέχτηκαν κάπως αν και παρέες δύσκολα αλλά τους το είπα αυτό είναι το ένα πχ άμα πας για εθελόντρια θα πεις ότι έχεις κατάθλιψη κάποια στιγμή δε θα το λες συνέχεια κάποια στιγμή άμα γνωριστείτε θα το πεις άμα πας γυμναστήριο μην πεις τίποτα είναι συνήθως γίδια οι περισσότεροι άμα κανείς γνωριμία από γιατρό πάλι θα το πεις σε όλους θα λες ότι έχεις κατάθλιψη και πολύ μετά άμα γίνετε κολλητοί το λες για πρώτη εικόνα κατάθλιψη λόγω ανεργίας φτώχειας ότι θες πες ερωτική απογοήτευση ότι γουστάρεις αλλά να προσπαθείς έτσι όχι να κάθεσαι σαν τα αγγούρι μετά τι φάρμακα παίρνεις αντικαταθλιπτικά τα ξέρουν όλοι μέχρι εκεί τίποτα παραπάνω δεν πα να είναι γιατρός πρωθυπουργός ότι και να ναι μέχρι εκεί αυτά είναι τα βασικά κανε αυτά αλλά πάντα θα το χεις στο μυαλό σου όχι πολλά πολλά κατάθλιψη αντικαταθλιπτικά τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο άμα γίνει κολλητή μετά από κάνα δυο χρόνια το λες αλλά πάντα θα κοιτάς να προσπαθείς ότι κι αν κάνεις και μια που σαι ευαίσθητη από τον τρόπο θα καταλαβαίνεις άμα σε ενοχλεί έστω και λίγο όταν μιλάει μακριά θα προσπαθείς να χεις σχέσεις με αυτούς που αντέχεις τα γίδια θα τα αποφεύγεις λεγε ψέμματα δεν πειράζει δεν παθαίνει κανείς τίποτα άμα σε πονάει εσένα το κεφάλι σου και θες να φύγεις ή πάρε τηλέφωνο μια φίλη σου και πες θα πας από εκεί τέτοια κόλπα σε σώζουν πολλές φορές από άβολες καταστάσεις όσο νιώθεις άνετα μέχρι εκεί ούτε πόντο πιο εκεί νόμος
14-03-2016, 18:57 #54
Μπορεί να σε απορρίψουν για ένα κάρο λόγους μπορεί να σε δεχτούν επίσης για άλλο ένα κάρο λόγους συνήθως απορρίπτουν για βλακείες ή άμα δουν ότι θες χρόνο κι ενδιαφέρον για να λειτουργήσει γι αυτό λέμε να είσαι κάπως φορμαρισμένη μην είσαι και αγγούρι τελείως όπως υπάρχει η πιθανότητα να απορρίπτεις κι εσύ μην νιώθεις άσχημα στην παρούσα φάση θα κοιτάς τον εαυτό σου σιγά σιγά θα ενδιαφέρεσε και για άλλους σιγά σιγά και αυτό μπορεί να γίνει μετά από αρκετό καιρό η να γνωρίσεις καλά παιδιά και να γίνει γρήγορα ανάλογα τι θα σου τύχει πάντως προσεκτικά ότι κι αν κάνεις
14-03-2016, 18:58 #55
Ευχαριστώ για την απάντηση...
Ναι, εντάξει, εννοείται ότι δεν μιλάω εύκολα γι' αυτά τα θέματα στον οποιονδήποτε...
Και μου αρέσει να είναι ο άλλος μορφωμένος, ευαίσθητος είναι απαραίτητο...αυτό με το να πάρει τηλέφωνο φίλη για να ελέγξει πως πάνε τα πράγματα κι αν δεν πάνε καλά να μπορέσω να φύγω το έχω κάνει παλιότερα σε ραντεβού για να νιώθω ασφαλής μετά από μακρά περίοδο μοναξιάς που είχα βγει έξω από τα νερά μου...
Τώρα πάλι με έχει πιάσει νευρικότητα, πήρα τα φάρμακα μου πριν καμιά ώρα δεν θα έπρεπε να είχαν δράσει; Γιατί μου συμβαίνει αυτό;;;
Αχ, αυτό με το ότι δεν θα προχωράω παραπάνω απ' το σημείο που νιώθω άνετα μακάρι να μου το είχε πει κάποιος χρόνια πριν...θα είχα γλιτώσει πολύ πόνο και το μίσος που νιώθω για τον εαυτό μου κάποιες φορές επειδή έκανα πράγματα που εναντιώνονταν στη θέληση μου και στις αρχές μου, πώς το ξεπερνάς αυτό; Καμιά ιδέα; Please...θέλω πολύ να νιώθω γαλήνη μέσα μου και να μην γίνομαι εχθρός μου...Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
14-03-2016, 19:01 #56
14-03-2016, 19:25 #57
Δεν πειράζει αυτό δεν το βλέπει και κανείς μη νομίζεις βάλε καμία κρέμα παραπάνω άμα νομίζεις ότι φαίνεται αλλά πίστεψε με δε θα το δει και κανείς να προσπαθείς να είσαι κάπως ευχάριστη παρόλο τις δυσκολίες όχι να προσπαθείς να πεις κάτι έξυπνο αλλά να κάνεις συζήτηση καλή ώρα να κάθεσαι να συζητάς και σιγά σιγά θα σε εκτιμήσουν
14-03-2016, 21:16 #58
Τώρα είδα το Post!
Seroquel + Anafranil παίρνεις και το πρωί??Α.....Έτσι εξηγείται η υπνηλία που νιώθεις συχνά πυκνά!
Απόλυτα λογικό!Αλλά για να στα είχε δώσει από το πρωί σημαίνει πως κάτι φοβάται ο γιατρός και μάλλον είναι αυτό που προανέφερα και συμφώνησες!
Άρα εδώ το πρόβλημα είναι πως ενώ τα φάρμακα την ψιλοκάνουν την δουλειά τους και δεν έχουμε απόπειρες αυτοκτονίες(τον αυτοτραυματισμό που έχεις αναφέρει παλιότερα για να προκαλείς πόνο δεν το βάζω ως απόπειρα αυτοκτονίας),από την άλλη σου προκαλούν υπνηλία κι έτσι ουσιαστικά δεν σου επιτρέπουν να ζήσεις και σε καθηλώνουν στο σπίτι!
Συνεπώς εσύ προσπαθείς με καφέδες να την παλέψεις και να μην είσαι σαν ζόμπι την ημέρα...
Λογική κίνηση καθώς η καφείνη είναι διεγερτική αλλά και πάλι δεν είναι αρκετό.
Το έχεις συζητήσει με τον γιατρό σου μήπως υπάρχει κάποια άλλη λύση στο θέμα??
15-03-2016, 11:04 #59
Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
15-03-2016, 11:17 #60
Καλημέρα!
Ναι, άσε σήμερα ξύπνησα στις 07:00 νιώθοντας πως είχα χορτάσει ύπνο αλλά τώρα νυστάζω λίγο πάλι, σε λίγο θα κάνω κι άλλο καφέ να έρθω στα ίσια μου...
Κι εγώ πιστεύω πως είναι αυτό που λέγαμε στο προηγούμενο ποστ αυτό που ανησυχεί το γιατρό αλλά κι εγώ τα θέλω και το πρωί γιατί αλλιώς δεν νιώθω αρκετά ήρεμη, εδώ τα πήρα στις 08:00 και πάλι νιώθω άγχος, φαντάσου και χωρίς αυτά...
Ουφ, ανακουφίστηκα και χάρηκα που κατάλαβες ότι οι αυτοτραυματισμοί μου δεν χρήζουν επέμβασης των αρχών γιατί είχα τρομάξει όταν μου έλεγες ότι θα ειδοποιήσεις την αστυνομία, θα ήταν κρίμα να αναστατωθούμε όλοι (εγώ κι η οικογένεια μου) για μια γρατζουνιά...Μου έχουν χτυπήσει ξανά το κουδούνι στις 4 τα ξημερώματα από τη ΔΗΕ (τότε για σοβαρή κατάσταση) και τρόμαξα πολύ, δεν θέλω να μπω ξανά σε ψυχιατρείο, είχα μπει μια φορά οικειοθελώς αλλά ήταν χάλια εκεί μέσα οπότε υπέγραψα κι έφυγα...
Για άλλη λύση δεν το έχω συζητήσει, θα το κάνω όταν ξαναπάω μάλλον προς το τέλος του μήνα...μακάρι να βρεθεί κάτι...Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...