το διάβασα και μου άρεσε - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 46
    Senior Member
    Quote Originally Posted by archangel View Post
    Φαινεται καλό!!!!! πολυ καλό!!!!

Ναι. Τα πρωτα βιβλια που είχα διαβάσει ήταν αστυνομικα/μυστηρίου, της Agatha Christie και του Κόναν Ντόυλ (Sherlock Holmes), σχεδόν όλα, αν και πάντα βρίσκω τον δολοφόνο... :)
    Θα το κοιτάξω το Ματωμενο μηνυμα απο οτι διάβασα φαίνεται ωραίο και αυτό. Συμφωνω με τους σκανδιναβους.

χαχαχαχαχαχαχαχαχα Αυτο εκανα μεχρι τους τελευταίους μηνες αλλα είδα πως ποτε δεν τα κατάφερα και τελικα μαζεψα 8 βιβλία αδιαβαστα και για αυτο σταματησα να νοικιαζω και αρχισα να διαβάζω τα βιβλία που εχω. 5 ακόμα :Ρ

Εχεις διαβάσει το κοριτσι με το τατουάζ....; αρκετά καλό
    Μακαρι να ειχα μονο 5 βιβλια αδιαβαστα, μαλλον πιο κοντα στα 115 πανε, καποτε πρεπει να βγαλω φωτογραφια την βιβλιοθηκη μου για να παρεις μια ιδεα. Αλλα τι να κανω, ενα χομπι εχω και εγω, δεν μπορω να αντισταθω σε ενα καλο βιβλιο :p

Το κοριτσι με το τατουαζ ειναι απο τα πρωτα βιβλια απο σκανδιναβους που εχω διαβασει, μονο το τεταρτο βιβλιο δεν εχω διαβασει αλλα που θα παει δεν θα μου γλυτωσει ουτε αυτο :p

Σε κατι που υπολειπομαι παντως ειναι στους ελληνες συγγραφεις, προτιμω πιο πολυ ξενους να διαβαζω.
    Αν δεν εκδηλώνεις όσα βρίσκονται μέσα σου, αυτά που δεν εκδηλώνεις θα σε καταστρέψουν

Senior Member
    Quote Originally Posted by Mariah View Post
    Μακαρι να ειχα μονο 5 βιβλια αδιαβαστα, μαλλον πιο κοντα στα 115 πανε, καποτε πρεπει να βγαλω φωτογραφια την βιβλιοθηκη μου για να παρεις μια ιδεα. Αλλα τι να κανω, ενα χομπι εχω και εγω, δεν μπορω να αντισταθω σε ενα καλο βιβλιο :p

Το κοριτσι με το τατουαζ ειναι απο τα πρωτα βιβλια απο σκανδιναβους που εχω διαβασει, μονο το τεταρτο βιβλιο δεν εχω διαβασει αλλα που θα παει δεν θα μου γλυτωσει ουτε αυτο :p

Σε κατι που υπολειπομαι παντως ειναι στους ελληνες συγγραφεις, προτιμω πιο πολυ ξενους να διαβαζω.

115 χαχαχαχα με νικησες χαχχαχαχαχαχα. Οποτε θες για την φωτο ;Ρ
    Το ιδιο χόμπι εχω και εγω και σε καταλαβαίνω. Αν είχα χωρο (και λεφτα) θα είχα γεμίσει τον τόπο με βιβλία. Το ονειρό μου είναι να εχω μια τεράστια βιβλιοθήκη με παρα πολλα βιβλία.
    Εγω εχω διαβάσει μονο το πρωτο ως τωρα, μολις τελειωσω με τα βιβλια που εχω θα διαβασω την συνέχεια. Εχω δει και την πρωτη ταίνια στην σκανδιναβικη εκδοση και στην αμερικάνικη.
    Απο ελληνικα και εγω στα ιδια είμαι. Τα μόνα ελληνικα που εχω διαβάσει και μου άρεσαν πολυ ήταν το "Έκπτωτος Άγγελος" της
    Νικόλ-Αννα Μανιάτη (κοινωνικό) και "Η κληρονομιά του Ερέβους" απο τον Στυλιανό Μαυράκη(μυθιστόρημα φαντασίας στυλ τολκιν).

Απο Stephen King και Dean Koontz εχεις διαβάσει;;
    Υπάρχουν άνθρωποι στον κόσμο που προτιμούν την μοναξιά, αλλά κανένας που να μπορεί να την αντέξει

Senior Member
    Quote Originally Posted by archangel View Post
    115 χαχαχαχα με νικησες χαχχαχαχαχαχα. Οποτε θες για την φωτο ;Ρ
    Το ιδιο χόμπι εχω και εγω και σε καταλαβαίνω. Αν είχα χωρο (και λεφτα) θα είχα γεμίσει τον τόπο με βιβλία. Το ονειρό μου είναι να εχω μια τεράστια βιβλιοθήκη με παρα πολλα βιβλία.
    Εγω εχω διαβάσει μονο το πρωτο ως τωρα, μολις τελειωσω με τα βιβλια που εχω θα διαβασω την συνέχεια. Εχω δει και την πρωτη ταίνια στην σκανδιναβικη εκδοση και στην αμερικάνικη.
    Απο ελληνικα και εγω στα ιδια είμαι. Τα μόνα ελληνικα που εχω διαβάσει και μου άρεσαν πολυ ήταν το "Έκπτωτος Άγγελος" της
    Νικόλ-Αννα Μανιάτη (κοινωνικό) και "Η κληρονομιά του Ερέβους" απο τον Στυλιανό Μαυράκη(μυθιστόρημα φαντασίας στυλ τολκιν).

Απο Stephen King και Dean Koontz εχεις διαβάσει;;
    Μια καλη οικονομικη λυση ειναι να παρεις ενα Kindle και να κατεβαζεις .pdf βιβλια. Καποτε σκεφτομαι να το παρω απο amazon, το καλοκαιρι προπερσυ εβλεπα πολλους ξενους στη παραλια να εχουν ενα τετοιο και το ζηλεψα. Εκει θα μπορω να διαβαζω και βιβλια στα αγγλικα και ξενα κομιξ.

Stephen King και Dean Koontz εχω διαβασει απλως δεν ειμαι πολυ φαν τους. Πιο πολυ μου αρεσει ο Patterson, ο Connely και ο Lee Child.

Α και το τελευταιο απο Ελληνες που εχω διαβασει ειναι το Ερωτας σαν Βροχη της Λενα Μαντα. Τι κλαμα που εριξα εκει , κορομηλο :p
    Αν δεν εκδηλώνεις όσα βρίσκονται μέσα σου, αυτά που δεν εκδηλώνεις θα σε καταστρέψουν

Senior Member
    Quote Originally Posted by Mariah View Post
    Μια καλη οικονομικη λυση ειναι να παρεις ενα Kindle και να κατεβαζεις .pdf βιβλια. Καποτε σκεφτομαι να το παρω απο amazon, το καλοκαιρι προπερσυ εβλεπα πολλους ξενους στη παραλια να εχουν ενα τετοιο και το ζηλεψα. Εκει θα μπορω να διαβαζω και βιβλια στα αγγλικα και ξενα κομιξ.

Stephen King και Dean Koontz εχω διαβασει απλως δεν ειμαι πολυ φαν τους. Πιο πολυ μου αρεσει ο Patterson, ο Connely και ο Lee Child.

Α και το τελευταιο απο Ελληνες που εχω διαβασει ειναι το Ερωτας σαν Βροχη της Λενα Μαντα. Τι κλαμα που εριξα εκει , κορομηλο :p

Στο κινητο μου ειχε εγκατεστημενο ενα Kindle και εβαλα μπόλικα βιβλια μεσα και διαβασα μερικα αλλα.... αν δεν γλυψεις δακτυλο δεν εχει απόλαυσει :ρ

Διαβασε το εκπτωτος αγγελος που σου είπα πριν. Το είχα διαβασει μεσα σε ενα βιβλιοπωλειο σε ενα καράβι και εκλαιγα σαν κοριτσάκι εκει μεσα. πολυ καλό και συγκινητικό. δες υπόθεση
    http://www.psichogios.gr/site/Books/...ptwtos-aggelos

και το "Ετσι ξαφνικα" της Μιρέλλας Παπαοικονόμου. Πολυ κλαμα και σε αυτό!!!!
    Υπάρχουν άνθρωποι στον κόσμο που προτιμούν την μοναξιά, αλλά κανένας που να μπορεί να την αντέξει

Senior Member
    Quote Originally Posted by giang View Post

Το αύριο δεν το έχει εξασφαλίσει κανείς, είτε νέος είτε γέρος. Σήμερα μπορεί να είναι η τελευταία φορά που βλέπεις τους ανθρώπους που αγαπάς. Γι' αυτό μην περιμένεις άλλο, κάν' το σήμερα, γιατί αν το αύριο δεν έρθει ποτέ, θα μετανιώσεις σίγουρα για τη μέρα που δεν βρήκες χρόνο για ένα χαμόγελο, μια αγκαλιά, ένα φιλί και ήσουν πολύ απασχολημένος για να κάνεις πράξη μια τελευταία τους επιθυμία. Κράτα αυτούς που αγαπάς κοντά σου, πες τους ψιθυριστά πόσο πολύ τους χρειάζεσαι, αγάπα τους και φέρσου τους καλά, βρες χρόνο για να τους πεις "συγνώμη", "συγχώρεσέ με", "σε παρακαλώ", "ευχαριστώ" κι όλα τα λόγια αγάπης που ξέρεις. Κανείς δεν θα σε θυμάται για τις κρυφές σου σκέψεις. Ζήτα απ' τον Κύριο τη δύναμη και τη σοφία για να τις εκφράσεις. Δείξε στους φίλους σου τι σημαίνουν για σένα."
    Giang , πολυ εμπνευσμενο το κειμενο σου , κρατησα την τελευταια παραγραφο , αυτη με αγγιξε πραματικα .............τοσο σωστη .......

Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Giang , πολυ εμπνευσμενο το κειμενο σου , κρατησα την τελευταια παραγραφο , αυτη με αγγιξε πραματικα .............τοσο σωστη .......
    αν ήταν δικό μου το κείμενο θα έκανα πάρτι κάθε μέρα χαχαχαχα
    είναι όντως εκπληκτικό κείμενο με μεγάλες αλήθειες που ζούμε καθημερινά μέσα από σχέσεις φίλιες κλπ
    μακάρι να ακολουθούσαμε στην καθημερινότητα μας τα μισά απ αυτά που περιγράφει σίγουρα θα ήμασταν πολύ πιο ευτυχισμένοι και χαρούμενη
    πριν πεις κάτι βούτα πρώτα την γλώσσα στο μυαλό σου

Senior Member
    Τελευταίο βιβλίο που διάβασα και μου άρεσε πολύ ήταν η Μεγάλη Χίμαιρα του Μ.Καραγάτση.Απίστευτη χρήση της ελληνικής γλώσσας με πολύ ωραίες περιγραφές που έκαναν την διήγηση τόσο ζωντανή.Θεωρείται ψυχογράφημα μιας γυναίκας και σύγχρονη τραγωδία.
    Τώρα διαβάζω τον Ζητιάνο του Καρκαβίτσα.Γενικά μου αρέσει η κλασική λογοτεχνία,ελληνική και ξενόγλωσση.Επίσης με ενδιαφέρει η φιλοσοφία αλλά δεν έκανα σοβαρά βήματα.Ένα καλό βιβλίο για την φιλοσοφία που απευθύνεται σε νέους αλλά και σε όσους δεν γνωρίζουν πολλά πράγματα γι'αυτή είναι το βιβλίο Ο κόσμος της Σοφίας-Jostein Gaarder.Είναι σαν μυθιστόρημα που δείχνει την ιστορία της.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

-Μίροσλαβ Χόλουμπ, «Η ΠΟΡΤΑ»

«Προχώρησε και άνοιξε την πόρτα.
    Ίσως έξω να βρεις
    ένα δέντρο ή ένα κλαδί,
    έναν κήπο
    ή μια πόλη μαγική.
    Προχώρησε και άνοιξε την πόρτα.
    Ίσως κάποιος σκύλος να ανασκαλεύει.
    Ίσως να δεις ένα πρόσωπο
    ή ένα βλέμμα
    ή την εικόνα
    μιας εικόνας.
    Αν έχει ομίχλη
    θα φύγει.
    Ακόμα και αν υπάρχει μόνο το σκοτάδι
    ακόμα κι αν υπάρχει μόνο
    η υπόκωφη βοή του ανέμου
    ακόμα κι αν
    δεν υπάρχει τίποτα απολύτως,
    προχώρησε και άνοιξε την πόρτα.
    Τουλάχιστον
    θα υπάρξει
    ένα ρεύμα.»
    (μτφρ. Σπύρος Τσακνιάς)
    "Make sure your worst enemy isn't you"

-Κώστας Μαρδάς, «Κλειδιά»

«Στην πρωινή διαδρομή
    αναζητώντας
    τα χαμένα μου κλειδιά
    βρήκα
    υπολείμματα μιας σπάνιας ευαισθησίας μου.
    Αλήθειες πορφυρές κι άλλες τενεκεδένιες.
    Σπαράγματα από προτομές Πρωθυπουργών των Νεωτέρων χρόνων.
    Εφημερίδες κίτρινων ανέμων.
    Κάτι ρετάλια αμπέχονα των επαναστατών.
    Τσαλακωμένες (προφανώς από το Θεό) αιτήσεις παροχής αιωνιότητας.
    Κι ένα λουλούδι μαύρο αταξινόμητο.
    Μα όχι τα κλειδιά.

Κι έκτοτε άστεγος.
    Και πότε άγιος
    πότε φονιάς!»
    "Make sure your worst enemy isn't you"

Senior Member
    Quote Originally Posted by Constantly curious View Post
    Τουλάχιστον
    θα υπάρξει
    ένα ρεύμα.»

Quote Originally Posted by Constantly curious View Post
    Κι έκτοτε άστεγος.
    Και πότε άγιος
    πότε φονιάς!»
    υπέροχα και τα δυο άλλα επικεντρώθηκα στον επίλογο τον κειμένων που μας έδωσες

άλλωστε ο επίλογος έχει κι όλο το νόημα συνήθως
    πριν πεις κάτι βούτα πρώτα την γλώσσα στο μυαλό σου

Quote Originally Posted by serios View Post
    .
    Τώρα διαβάζω τον Ζητιάνο του Καρκαβίτσα.Γενικά μου αρέσει η κλασική λογοτεχνία,ελληνική και ξενόγλωσση.Επίσης με ενδιαφέρει η φιλοσοφία αλλά δεν έκανα σοβαρά βήματα..
    Έχω δει την ταινία (επεισόδια) πριν πολλά χρόνια κι ακόμα το θυμάμαι! Για να το θυμάμαι πάει να πει πως μου έκανε εντυπωση, το βρίσκω ακόμα εξαιρετικό. Το πως ένας που παρουσιαζόταν ως ζητιάνος κατάφερε να ξεγελάσει ένα ολόκληρο χωριό. Τα διδαγματα βρίσκουν και σήμερα εφαρμογη.
    γιάννης

Banned
    Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των ανίσων.

Αριστοτέλης, 384-322 π.ν.χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

Banned
    Quote Originally Posted by serios View Post
    Τελευταίο βιβλίο που διάβασα και μου άρεσε πολύ ήταν η Μεγάλη Χίμαιρα του Μ.Καραγάτση.Απίστευτη χρήση της ελληνικής γλώσσας με πολύ ωραίες περιγραφές που έκαναν την διήγηση τόσο ζωντανή.Θεωρείται ψυχογράφημα μιας γυναίκας και σύγχρονη τραγωδία.
    Τώρα διαβάζω τον Ζητιάνο του Καρκαβίτσα.Γενικά μου αρέσει η κλασική λογοτεχνία,ελληνική και ξενόγλωσση.Επίσης με ενδιαφέρει η φιλοσοφία αλλά δεν έκανα σοβαρά βήματα.Ένα καλό βιβλίο για την φιλοσοφία που απευθύνεται σε νέους αλλά και σε όσους δεν γνωρίζουν πολλά πράγματα γι'αυτή είναι το βιβλίο Ο κόσμος της Σοφίας-Jostein Gaarder.Είναι σαν μυθιστόρημα που δείχνει την ιστορία της.
    το λατρευα αυτο το βιβλίο, ο κοσμος της σοφίας ..ειναι σαν ενας χαρτης για την ιστορία της φιλοσοφίας... αν σε ενδιαφερει υπαρχει και ενα αλλο παρομοιο για την ιστορια των μαθηματικων, το θεωρημα του παπαγαλου νομιζω λέγεται.

και εγω λατρευω την κλασσικη λογοτεχνια, απο ελληνες προτιμω τον καζαντζακη ...απο ξενους τον ντοστογεφσκι... και αν πεσει στα χερια σου ο οσκαρ ουαιλντ, το πορτετο του Ντοριαν Γκρευ, πιστευω οτι θα γινει και σενα αγαπημενος

Senior Member
    Quote Originally Posted by rea View Post
    το λατρευα αυτο το βιβλίο, ο κοσμος της σοφίας ..ειναι σαν ενας χαρτης για την ιστορία της φιλοσοφίας... αν σε ενδιαφερει υπαρχει και ενα αλλο παρομοιο για την ιστορια των μαθηματικων, το θεωρημα του παπαγαλου νομιζω λέγεται.

και εγω λατρευω την κλασσικη λογοτεχνια, απο ελληνες προτιμω τον καζαντζακη ...απο ξενους τον ντοστογεφσκι... και αν πεσει στα χερια σου ο οσκαρ ουαιλντ, το πορτετο του Ντοριαν Γκρευ, πιστευω οτι θα γινει και σενα αγαπημενος
    Ναι αυτο το βιβλιο ειναι τελειοοοοοοο
    Εγω τωρα διαβαζω ταδε εφη ζαρατουστρα του νιτσε και πριν δυο μερες τελειωσα το ..η τεχνη του να εχεις παντα δικιο ..του σοπεναουερ
    Εαν κοιταξεις την αβυσσο για πολυ ωρα στο τελος η αβυσσος θα κοιταξει εσενα

Senior Member
    Quote Originally Posted by rea View Post

Και σε μένα αρέσουν πολύ και οι 3 που ανέφερες...από Oscar wilde διάβασα και το De profundis (Εκ βαθέων) το οποίο είναι γαμάτο στο δεύτερο μισό.Αρχικά ίσως να μη αρέσει σε κάποιον γιατί μιλάει για την σχέση του με τον σύντροφό του που τον πρόδωσε και δεν του στάθηκε στα δύσκολα αλλά η κατάθεση ψυχής προς το τέλος είναι αριστούργημα.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast