Results 1 to 15 of 22
Thread: Hashtag
-
11-04-2016, 00:44 #1
Hashtag
Ρε παιδία έχει στην έλεονωρα μελέτη θέμα την.κατάθλιψη. . Δεν αντέχω να την δω..δε μπορώ. .γιατί μου συμβαινει αυτό? Δεν αντέχω να ακούω περιγραφές. .δε μπορώ ..Ίσως αν περάσει εντελώς να μη νιώθω έτσι.. είναι φυσιολογικο? Πφφφφ
- 11-04-2016, 00:52 #2
εγώ πάλι κάθομαι και τα ακούω όλα...και το απολαμβάνω κιολας για να ανοίξουν τα αυτιά και τα μάτια κ όσων δεν το παραδεχονται και δεν τρέχουν για θεραπεία ΚΑΙ για τον περίγυρο μας ή τον κόσμο που δεν εχουν ιδέα ή σχολιάζουν επικριτικά κάτι τετοιο!!!
Τα λένε ωραιότατα και έξω απο τα δόντια!!!
ξεφυγα αλλα δν αντεξα :PP
fleur μου τι να σου πω..εγω το βρισκω ανακκουφιστικό...
μην κατηγορείς τον εαυτό σου αμα δεν μπορείς να ακους...νομίζω ειναι λογικό απο την άλλη γιατι δεν αντέχεις αλλη στεναχωρια να ακους...
απλα εχει ζωντανες εμπειριες με λεπτομερειες κ γενικά τα λενε αρκετα σταρατα και οι ειδικοι και βρισκω προσωπικα μηνυμα ελπιδας...!
11-04-2016, 01:00 #3
Αχ νεράιδα το βλέπει ο αντρας μου που από τότε που πήρα τη. Επίσημη διαγνωση δεν έχει σταματήσει να τι ψάχνει. .ας πούμε τώρα λέει για την επιλοχείο κσι πραγματικά το πιστεύω ότι θα μου συμβεί όταν αποφασίσω να γίνω μανούλα. ..ήταν οι πιο εφιαλτικό η μήνες της ζωής μου..δε θα το αντέξω άλλο επεισόδιο. .Ουτε στον εχθρό μου..
11-04-2016, 01:07 #4
Σε καταλαβαινω. Κι εμενα μ περασε απο το μυαλο μην παθω κι εγω οταν ερθει η ωρα(μικρη ειμαι εγω).
ΑΛΛΑ τιποτα δεδομένο δεν υπάρχει σε αυτο ούτε για σένα ουτε για με ουτε για καμία επειδη εμεις βιώνουμε καταθλιψη.
11-04-2016, 01:18 #5
Μας το εύχομαι .Πάντως ενδιαφέρον το θέμα και κατατοπιστικο ιδιαίτερα για αυτούς που δεν έχουν ιδέα. .μακάρι να το είχε και νωρίτερα να το δουν και περισσότεροι μπας και ξεστράβωθουν και όσοι το χρειάζονται να ζητήσουν βοήθεια. .βαρέθηκα τα κολλημένα μυαλά ..εν έτη 2016 να θεωρούν τους καταθλιπτικους τρελούς και ανικανούς επειδή μπορεί να παίρνουν αγωγή. ..
11-04-2016, 01:22 #6
γι αυτο εγραψα το πρωτο ποστ φλερ μου
11-04-2016, 01:29 #7
Ναι το ξέρω απλά ένιωσα ότι με περιέγραφαν και ότι είχαν κάμερα σπίτι μου...
. Λιγο πολύ τα ξέρουμε εμείς. .Εγώ προσωπικά το εξάντλησα! Αλλά δυστυχώς υπάρχουν πολλοί ανενημερωτοι ενώ η κατάθλιψη βρίσκεται δίπλα τους και είναι κρίμα!
11-04-2016, 01:31 #8
πόσο συμφωνώ....θεωρούν οτι είναι καλα και κρύβονται πίσω απο τ δαχτυλο τους...και ταλαιπωρουνται κ αυτο το θηριο δυναμώνει...
11-04-2016, 02:04 #9
11-04-2016, 02:19 #10
Καλησπέρααα!
Μου είπε η Νεράιδα να την δω και αντέδρασα κάπως όπως εσύ :ρ (αν και μέχρι πρόσφατα τρελαινόμουν να βλέπω τέτοιες εκπομπές, να διαβάζω συνεχώς για τα θέματα ψυχικής υγείας κλπ). Βασικά πλέον δεν αντέχω καν να ακούω την λέξη. Ακόμη κι' αν το ξεπεράσω, πιστεύω πως δεν θα ξεχάσω ποτέ πώς ήταν και δεν θα φύγει ποτέ εντελώς. Τόσος πόνος δεν διαγράφεται, μένουν πληγές και κάθε φορά που θα πονάς έντονα θα τα θυμάσαι όλα αυτά (το τελευταίο δεν σημαίνει απαραίτητα συντέλεια του κόσμου μιας και θα το έχεις ξεπεράσει, το τονίζω για να μην απονθαρρυνθείς). Έρχονται στο σπίτι μου και κάνουν "διαλέξεις" στον αδερφό μου άτομα που δεν έχουν βιώσει ποτέ κάποια ψυχική ασθένεια ή δεν γνωρίζουν για ποιό πράγμα μιλάει και τον κρίνουν και πραγματικά δεν μπορώ να ακούω, εκνευρίζομαι... Ή το άλλο, δεν μπορώ πλέον να ακούω/διαβάζω/μαθαίνω δυσάρεστες ειδήσεις (δυστυχώς ή ευτυχώς κάποιες φορές επειδή θέλω να βοηθήσω πρώτα εμένα για την βοήθεια που τυχόν δώσω σε άλλους, συνεχίζω να το κάνω), δεν αντέχει άλλη θλίψη/δυστυχία ο οργανισμός μου και γι' αυτό προσπαθώ να αποτοξινωθώ και από το φόρουμ και από οτιδήποτε μου προκαλεί αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα. Το τελευταίο είναι πάρα πολύ δύσκολο
Τι άλλο να μάθουμε; Εμείς που το βιώνουμε κι' αν ξέρουμε την αλήθεια... Όσο το ψάχνεις νομίζω γίνεσαι χειρότερα. Εγώ τουλάχιστον... Οπότε για μένα μια χαρά φυσιολογικό είναι.
11-04-2016, 08:46 #11
τελικα το θεμα "καταθλιψη" ειναι το πιο hot θεμα που παιζει. το φβ ειναι γεματο με αρθρα για την καταθλιψη, στην τηλεοραση καθε τρεις και λιγο παιζει αυτο το θεμα... ε τελικα εχουμε γινει "τρεντυ"!!
11-04-2016, 17:09 #12
11-04-2016, 17:10 #13
11-04-2016, 17:16 #14
Γειααααααααααααα , πολυ σωστο αυτο , οσο ασχολεισαι , τοσο ασχολειται κι η κτθλψη μαζι σου ........εγω δεν τσεκαρω [ποτε τον εαυτο μου , οπως ειμαι , ειμαι , σκασιλα μου για τις μεταπτωσεις , φυσιολογικες ειναι , απλα τωρα μας φαινονται αφυσικες , ...............εγω διατηρουμαι απασχολημενος με ...........μπουρδες, οτι ναναι , και τα ξεχνω ολα .....δενμε νοιαζει αν σημερα ειμαι καλυτερα η χειροτερα .................ουτε αυριο , ουτε ποτε ..............
11-04-2016, 17:42 #15
Με την άνοδο της ιατρικής (και της τεχνολογίας) απλά έχει δοθεί μία ταυτότητα και σιγά σιγά θα έρθουν στην επιφάνεια νέες ψυχικές ''ασθένειες''/διαταραχές που αυτή τη στιγμή ούτε γνωρίζουμε πως υπάρχουν.Αυτό είναι το κακό της υπόθεσης.Μη με ρωτήσετε γιατί.Γιατί οι ψυχικές διαταραχές δεν έχουν ορατά συμπτώματα (στις περισσότερες περιπτώσεις),οπότε η ανεξέλεγκτη εξειδίκευση στις ψυχικές διαταραχές ίσως φέρει νέα προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν.
Για παράδειγμα αν σκεφτεί κάποιος το πόσα είδη ψυχοθεραπείας υπάρχουν,πόσα φάρμακα κλπ,πόσες διαφωνίες μεταξύ ειδικών/γιατρών ,συμπαιρένει ότι δεν υπάρχει ουσιαστική λύση του πρόβλήματος γιατί δεν υπάρχει πραγματική ''κατανόηση'' της κάθε διαταραχής.
Δεν θέλω να γίνω απόλυτος,ούτε θέλω να καταλάβει κάποιος ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ.Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι βαδίζουμε με τα μέσα που διαθέτουμε.Για παράδειγμα σαν ανθρωπότητα έχουμε πάει στο φεγγάρι.Γνωρίζουμε ελάχιστα όμως και για το ίδιο αλλά και για το σύμπαν.Κάτι τέτοιο προσπαθώ να πω ή για να μη το πάω τόσο μακριά να πω απλά ότι στον προηγούμενο αιώνα τους ψυχικά ασθενείς τους είχαν εσώκλειστους και τους βασάνιζαν με τα μέσα εκείνης της εποχής γιατί πολύ απλά δεν ήξεραν με τι έχουν να κάνουν.Στον μεσαίωνα μπορεί και να τους έκαιγαν γιατί θεωρούσαν ότι είναι σταλμένοι από την κόλαση.
Όσον αφορά τώρα το ότι η κατάθλιψη είναι η ασθένεια της εποχής,θα συμφωνήσω με τον Mac.Δυστυχώς η στεναχώρια βαφτίζεται κατάθλιψη γιατί ο κάθε άνθρωπος ψάχνει μια λέξη για να καταλάβει/ρίξει τον ''παράλογο'' εσωτερικό πόνο που νιώθει.Δυστυχώς ή ευτυχώς όμως δεν έχουν ιδέα τι είναι η κατάθλιψη κι όλες αυτές οι εκπομπές θεωρώ ότι κάνουν περισσότερο ζημιά από το να κατανοήσει κάποιος μια ψυχική διαταραχή και το πως λειτουργεί.
Μετά το Depakin, δεν μου ξαναήρθε περίοδος;
20-07-2025, 20:20 in Ψυχοφαρμακολογία