Results 196 to 210 of 618
-
29-06-2016, 21:01 #196
Άκουσε με λίγο μ γιατί μπορεί να σε βοηθήσω οι γιατροί κάνουν τη δουλειά τους με το Ντι ες έμ αυτό το ξέρεις κι εσύ κι εγώ ότι είναι άχρηστο γιατί πολύ απλά ο άνθρωπος δεν μπαίνει σε καλούπια εγώ ξέρω ένα κάρο φυσικούς τρόπους που φεύγει η κατάθλιψη στον κόσμο υπάρχουν διαφορές προσεγγίσεις για το ίδιο θέμα δηλαδή έχεις κατάθλιψη υπάρχει μια προσέγγιση με φάρμακα και υπάρχει η άλλη προσέγγιση με διατροφή και άθληση η πρώτη δε θεραπεύει η δεύτερη θεραπεύει κατ έμε όλα είναι θέμα προσέγγισης και δρόμου που θες να ακολουθήσεις και μάρκετινγκ και συμφερόντων υπάρχουν τόσοι τρόποι πλέον να κάνεις κάτι που είναι για όλους πλέον λόγω κέρδους
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
- 29-06-2016, 21:13 #197
ΕΓΩ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΕΣΕΝΑ ELIS! Λοιπόν... Δώσε προσοχή γιατί τώρα θα σε μάθω το Ντι Ντι Τι!
Αφού αρχικά είχαμε μια διαφωνία με την Remedy σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους πρέπει να ελεγχθούν οι ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές, της απάντησα ότι:
Ναι αμέ. Να κάνουμε "κίνημα" και μετά να το καπελώσουμε. Όπως με τόσες άλλες περιπτώσεις συνδικαλισμού, κομμάτων, κινημάτων κλπ. Λυπάμαι. Διαφωνώ κάθετα. Εγώ τον θεραπευόμενο τον θέλω ΝΑ Γ***** ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΡΝΕΙ! Να παίρνει τα σώβρακα από το κ***** το οποίο θα τον εκμεταλλευτεί και να τον αφήνει στον άσσο. Εσύ τον θες υποτελή στην αμφίβολη ηθική η νοημοσύνη κάποιου "αρχηγού κινήματος".
ΧΕΙΡΑΓΩΓΙΣΗ ΤΕΛΟΣ! Είτε θα υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο το οποίο - ΕΝΩ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΝΟΗΜΑ - θα επιτρέπει την επανόρθωση στη ζωή του θεραπευομένου, είτε πλήρης διαγραφή.
"Μαζί με τα ξερά, καίγονται και τα χλωρά" λέει ο λαός. ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΧΛΩΡΑ!
Εκείνη βέβαια πίστευε ότι στέλνοντας έναν θεραπευόμενο σε έναν παπά ότι δεν θα μπορεί να γ****** και να δείρει, στο οποίο της απάντησα ότι:
Όχι Remedy. Αλλά εκεί δεν μιλάς για εκμετάλλευση επειδή δεν πληρώνει 30~70 ευρώ τα 45 λεπτά. Ισως μιλήσουμε για "ανικανότητα" ή "αδυναμία" αλλά αυτή δεν διαφέρει από την ανικανότητα ή αδυναμία να συνεργαστεί με έναν ψυχολόγο / ψυχοθεραπευτή με τον οποίο π.χ. "δεν συντονίζεται". Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Για την περίπτωση όμως απάτης ή εκμετάλλευσης, εκεί "ναι" θέλω να μπορεί να τιμωρήσει παραδειγματικά τον ψυχολόγο / ψυχοθεραπευτή... ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.
Θεωρώ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι ο ασθενής είναι ατελής. Για την ύπαρξη ψυχολόγου / ψυχοθεραπευτή ο οποίος διέπεται από ηθικές αξίες αυτός θα φανεί μόνο όταν το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο αναθεωρηθεί ΣΥΝΟΛΙΚΑ. Ακόμα και τότε μπορεί να μην έχει ηθικές αξίες αλλά να μην εφαρμόζει ανήθικες πρακτικές επειδή υπόκειται σε έλεγχο. Όπως και να έχει, εάν δεν υπάρξει αλλαγή του θεσμικού πλαισίου όσο έχουμε ακόμα δημόσια υγεία, δεν πρόκειται να αναλογιστώ αυτές τις πιθανότητες. Πες μου εσύ ότι έχω άδικο. Δεν με ενδιαφέρει. Προστατεύω τον εαυτό μου.
Εκείνη επίσης φοβόταν την πιθανή αδικία εκ μέρους του "τρελού θεραπευομένου" (περάσαμε κιόλας στο άλλο άκρο;;;) για την οποία ανησυχία της, της απάντησα λέγοντας:
ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ!
Καταγράφουμε τις συνεδρίες με εικονοληψία και ηχογράφηση και απαιτούμε ο ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής να εκδίδει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ δυό φορές το χρόνο έγγραφη διάγνωση και πλάνο εργασίας. Τα παραπάνω προστατεύουν και τα δύο μέλη.
Σε ότι αφορά τους κληρικούς, καθότι εκείνοι - κάποιοι εξ αυτών αν θέλεις - πιστεύουν σε Θεία Κρίση και επειδή ΚΑΝΕΝΑΣ τους δεν πληρώνεται από τον θεραπευόμενο, εξασφαλίζεις το μη-συμφέρον της συναλλαγής όπως και την θεία τιμωρία (για όσους πιστεύουν). Τώρα πως διαπιστώνεις ότι ο κληρικός πιστεύει; Φαίνεται από την ζωή του.
Καθώς επίσης και ότι:
05/03/2016 έγραψα το ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ / ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...A5%CE%A4%CE%97), όταν ακόμα άφηνα ανοιχτό το ενδεχόμενο ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ αυτό που λες "καλός ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής που βγάζει αποθεραπευμένους".
Οι παραπάνω πιθανότητες αποκλείστηκαν όταν απάντησα στην cube στο σχόλιο #742 της συζήτησης της ανάρτησης Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΩΝ (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...F%82-%CE%91%29) στη σελίδα 50 των σχολίων (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...E%91%29/page50).
29-06-2016, 21:32 #198
29-06-2016, 21:33 #199
29-06-2016, 21:47 #200
Σε μένα θα απαντήσεις? Γιατί εγώ απάντηση δεν πήρα
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
29-06-2016, 22:02 #201
M87 έλεος... δεν κάνεις ούτε ένα σχόλιο χωρίς να αναφέρεις προηγούμενες δημοσιεύσεις σου. Προσωπικά τις βρίσκω ενδιαφέρουσες αλλά εχει ξεπεράσει τα όρια του σπαμ. Έχεις σκεφτεί εναλλακτικούς τρόπους δημοσιότητας για την όντως αξιόλογη δουλειά που έχεις κάνει; μπορείς να ανοίξεις blog στο wordpress ή στο blogger ή στο weebly με όλα όσα έχεις μαζέψει... Επίσης ακόμα και εδώ μέσα ήδη από ότι βλέπω έχεις blog με τα κείμενα σου, βάλε από κάτω υπογραφή να παραπέμπεις εκεί και θα είναι μια χαρά.Σημασία δεν έχει μόνο τι λες αλλά και πως το λες....
29-06-2016, 22:13 #202
29-06-2016, 22:23 #203
Να σου εξηγήσω black_adder:
Καθότι το θεσμικό πλάισιο είναι στρεβλό (...μη το ξαναπείς αυτό...!) και οι ελέφαντες κεντρικής αφρικής έχουν πιο λεπτή επιδερμίδα αλλά και πολύ περισσότερο φιλότιμο από τους κάτωθι αναφερόμενους (βολευτές, σχετικούς υπουργούς, καθηγητές τμημάτων ψυχολογίας, ελεγκτές υπουργείου υγείας, Δ.Σ. συλλόγων ΣΕΨ και ΠΨΣ καθώς και την μεγαλύτερη μερίδα αν όχι όλους τους ψυχολόγους / ψυχοθεραπευτές), ο μόνος τρόπος να έχεις οποιοδήποτε αποτέλεσμα είναι να τους κόψεις τα λεφτά. Δηλαδή να απευθυνθείς στο σύνολο των θεραπευομένων.
Δέν έχεις άδικο για τις επαναλήψεις, δυστυχώς όμως κρίνονται απαραίτητες προκειμένου ο τυχαίος αναγνώστης να πληροφορηθεί το πως έχει το καθεστώς σχετικά με την ψυχοθεραπεία στην Ελλάδα. Οι ιδέες σου είναι καλές και τις σκέφτηκα και εγώ. Ετοιμάζω μάλιστα δωρεάν PDF βιβλιαράκι που θα μπορεί να κατεβάσει οποιοσδήποτε μόλις το τελειώσω και βρω χώρο για hosting.
Τώρα, επειδή εξηγώ και στο σχόλιο #742 της συζήτησης της ανάρτησης Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΩΝ (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...F%82-%CE%91%29) στη σελίδα 50 των σχολίων (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...E%91%29/page50) ότι το πιθανότερο είναι ότι ΔΕΝ θα αλλάξουν πριν:
α. Την πλήρη ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας.
ή
β. Την επιβολή κάρτας πολίτη ή κάποια παραπλήσια / ανάλογη τεχνολογία η οποία θα επιτρέπει την σύγχρονη παρακολούθηση του συνόλου των συναλλαγών και θα επιβάλει στον καθένα μας ισοσκελισμένους ισολογισμούς, ΠΡΩΤΟΥ να προσφέρουν την οποιαδήποτε "κατοχύρωση" στον Έλληνα θεραπευόμενο.
Στη μεν μια περίπτωση (α.) όπου θα αναζητήσεις να αποθεραπευθείς χωρίς δημόσιες παροχές υγείας, το κόστος θα είναι ασύμφορο και δυσβάσταχτο με αποτέλεσμα η αποθεραπεία να αποτελεί προνόμιο μόνο των πλουσίων.
Στη δε άλλη περίπτωση (β.) όπου οι πάντες είναι υποχρεωμένοι σε ισοσκελισμένους ισολογισμούς, η ελεγχόμενη και ραγδαία αύξηση του κόστους ζωής μέσω της ανόδου των τιμών καταναλωτικών προιόντων και υπηρεσιών θα σημάνει ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ για οποιοδήποτε νοικοκυριό και οι αγορές θα περιορισθούν στα απολύτως απαραίτητα. Με άλλα λόγια, θα έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα με την πρώτη περίπτωση σε πολύ χειρότερο γενικό καθεστώς. Δεν φαντάζομαι να υπάρχει κάποιος ο οποίος δεν πιστεύει ότι, με την τρέχουσα φορολογία, πλήθος πολιτών συμπληρώνουν ή και ζουν με "μαύρα". Εάν αυτά κοπούν επιβεβλημένα θα δεις ανθρώπινες ζωές να χάνονται.
Για τους παραπάνω λόγους νόημα έχει ότι κάνω μέχρι τα α. ή β. Από εκεί και πέρα η ψυχοθεραπεία ΔΙΚΑΙΗ ή όχι, θα αποτελεί sport των πλουσίων KAI MONO!
Να το κάνω πιο λιανά για όσους ίσως δεν το κατάλαβαν:
Εάν νομίζει κανείς ότι όταν "σφίξουν τα πράγματα" θα την βγάζει λιτά με μια ψάθα και κάνα πιλάφι όπως ο Γκάντι, συνιστώ να το ξανασκεφτεί. Μετά τα ενδεχόμενα α. ή β. τα οποία αναφέρω πιο πάνω, ΟΙ ΨΥΧΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΘΗΛΙΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ "ΤΡΟΦΙΜΟ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΩΘΙ:
Πρωτογενή συμφέροντα: Ψυχολόγους / ψυχοθεραπευτές, φαρμακοβιομηχανίες ψυχοφαρμάκων, βιομηχανίες οινοπνευματωδών, καπνοβιομηχανίες, βιομηχανίες ζάχαρης, βιομηχανίες τροφίμων, πορνείας, τζόγου κλπ.
Δευτερογενή συμφέροντα: Ιατρικές υπηρεσίες και φαρμακοβιομηχανίες για την αντιμετώπιση των επιβαρύνσεων της υγείας από ψυχοφάρμακα, της κύρωσης του ήπατος από τον αλκοολισμό, του καρκίνου του πνεύμονα από το κάπνισμα, των αφροδίσιων λοιμόξεων από τις ευκαιριακές σχέσεις, του ζαχάρου, της υπέρτασης, του διαβήτη, δικηγόρους για ρύθμιση χρεών και λοιπών νομικών διαδικασιών, τράπεζες για νέα δάνεια, τοκογλύφους επειδή οι τράπεζες δεν σου δανείζουνε, ορθοπεδικούς γιατί οι μπράβοι εισπρακτικών, τραπεζών ή τοκογλύφων σου λένε την καλημέρα τους μια φορά την εβδομάδα κλπ.
Τριτογενή συμφέροντα: Συνήθως νεκροθάφτης, είδη μνημοσύνων, κηδειόσημα, χρέη που άφησε κανείς στα παιδιά του κλπ.
Και τώρα που καταλάβαμε πως λειτουργεί η πραγματική οικονομία, ένα ανέκδοτο για να ευθυμήσουμε:
"Ποιά είναι η διαφορά του δικηγόρου από την π***ανα;...
Η π***ανα σταματάει να σε πηδάει μετά το θάνατο σου".Last edited by M87; 01-07-2016 at 10:01.
29-06-2016, 23:01 #204
Ε-Λ-Ε-Ο-Σ όχι και σε μένα επαναλήψεις!!!!
άνθρωπε μου όσο δίκιο και να έχεις με τις δημοσιεύσεις σου με τον τρόπο που το κάνεις χάνεις το δίκιο σου. Ενστικτώδικα ο άλλος/η από αντίδραση και τσατίλα θα υποστηρίξει το αντίθετο ακόμα και να συμφωνεί λίγο ή πολύ με σένα. Κανείς όμως δεν μπορεί να συμφωνεί 100% με κανέναν. Χαλάρωσε λίγο και πίστεψε με ο κόσμος θα είναι πιο ανοιχτός απέναντι σου να σε ακούσει.
Όσο και να απευθυνθείς στο σύνολο των θεραπευόμενων δεν πρόκειται να τους σώσεις αν ο άλλος δεν θέλει. Δεν λέω να μην μιλάς αλλά δεν μπορείς να είσαι ο "ήρωας" που θα σώσει τον κόσμο.
30-06-2016, 01:45 #205
Καλώς ή κακώς, δεν θα με διαβάσεις μόνο εσύ.
30-06-2016, 07:56 #206
H αλήθεια είναι ρε μ87 ότι οι αναγνώστες πιο πιθανό είναι να διαβάζουν τα ποστ του elis, remedy κλπ παρά τα δικά σου . Και πες ότι τα μέλη τα χεις χεσμένα και σε ενδιαφέρουν οι αναγνώστες να καταλάβουν τι και πως, ε δεν νομίζω να καταλαβαίνουν έτσι με τόσα bold, χρώματα, επαναλήψεις και παραπομπές σε προηγούμενα... Εδώ κουράζονται τα μέλη που συμμετέχουν κιόλας δεν θα κουράζεται ο αναγνώστης? Πριν αλλάξουμε τον κόσμο λοιπόν , ξεκινάμε και από τον εαυτό μας...
30-06-2016, 08:33 #207
30-06-2016, 08:35 #208
Αμα σε διαβαζει κανεις , ας το γραψει ΕΔΩ και εγω παω πασο .......... ΚΑΝΕΙΣ , ΠΑΙΔΙΑ ?
Να σου πω , εισαι τοσο επιμων κι ενοχλητικος , που απο αντιδραση δεν θα σε διαβασω .....
Αντε τραβα πισω στο γαλαξια σου , τον Μ87 , εκει μπορει να σε βρουν ενδιαφεροντα ......σπασικλας εισαι ......
30-06-2016, 09:23 #209
Μου κάνει εντύπωση Μ87 ότι δεν κατάλαβες ακόμα ότι η τακτική "αν δεν μπορείς να τους πείσεις, μπέρδεψέ τους" δεν πιάνει εδώ. Πάρτο αλλιώς.
30-06-2016, 09:28 #210