ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ (Μέρος 'Α) - Page 18
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 18 of 42 FirstFirst ... 8161718192028 ... LastLast
Results 256 to 270 of 618
    Senior Member
    Επειδη σου αρεσουν οι παραθεσεις M87 απαντησε στα σχολια 210, 211, 216 και 229 του aeolus74...και επειδη εχω την αισθηση πως δεν ξερεις τι σημαινει απανταω σε ΕΡΩΤΗΣΗ, συγκεκριμενα και στοχευμενα αντι να λεω οτι μου κατεβει θα στο εξηγησω αλλιως...δες σε καθε σχολιο απο τα παραπανω νουμερακια που σου παραθετω ποιες ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ τελειωνουν με αυτα τα συμβολακια: ? η
    ;

Αυτες οι προτασουλες λεγονται ερωτησεις. Και μπορεις να τις παρεις μια μια και να τις απαντησεις συγκεκριμενα και περιεκτικα.

Senior Member
    Να υποβάλω ακόμα μία ερώτηση.
    Μπορείς σε παρακαλώ να περιγράψεις το πως θα προσεγγίσει ένας κληρικός (με απλά λόγια) μία περίπτωση χρόνιας κατάθλιψης ή μία περίπτωση γενικευμένης αγχώδους διαταραχής; Είμαι πραγματικά περίεργος, και ίσως να μάθουμε και κάτι χρήσιμο.

Να ξέρεις σου βάζω απλές περιπτώσεις, για να μην μιλήσουμε για διατροφικές διαταραχές ή διαταραχές προσωπικότητας.

οπότε πρόσθεσε και το post #257 στην παραπάνω λίστα.

Banned
    Με χαρά, μαστόρια της εκτροπής / αποφυγής! Πάμε:

Quote Originally Posted by aeolus74 View Post
    Έχω διαβάσει και τον Βρετανικό και τον Αμερικάνικο κώδικα. Εσύ τους έχεις διαβάσει? Υπάρχει κώδικας δεοντολογίας που να αφορά τις ψυχοθεραπευτικές πρακτικές των κληρικών? Αν ναι σε παρακαλώ κάνε μια παραπομπή.
    Θα τον διαβάσω και αυτόν με ενδιαφέρον.
    Δεν υπάρχει λόγος να διαβάσω είτε τον ένα είτε τον άλλο επειδή ζω στην Ελλάδα. Μ****ια ερώτηση.

Εάν εννοείς ηθικός κώδικας για τον κληρικό ναι βεβαίως και υπάρχει, όπως υπάρχει και πειθαρχικό όργανο (το ανώτατο πειθαρχικό όργανο είναι η ιερά σύνοδος αν δεν κάνω λάθος). "Κώδικα δεοντολογίας" όπως το ελβετικό τυρί το οποίο αντέγραψα τις προάλλες από τον ιστότοπο του ΣΕΨ, ευτυχώς δεν υπάρχει.

Και μόνο αυτό που λες αποδεικνύει ότι είσαι εντελώς άσχετος πέρι ψυχολογίας. Ψυχολογία δεν είναι ο Freud αλλά κάτι πολύ περισσότερο. Από την εποχή του Freud η ψυχολογία εξελίχθηκε και αναδιαμορφώθηκε. Όμως εσύ ούτε καν τι είπε ο Freud γνωρίζεις. Αναρωτιέμαι πως μπαίνεις στην διαδικασία να κατακρίνεις και να ακυρώσεις κάτι που ούτε καν κατανοείς?

Και κάτι ακόμα: εγώ δεν μπορώ να αποδείξω την ανυπαρξία της έξωθεν δύναμης. Μπορείς εσύ να αποδείξεις την ύπαρξη?

Και μιας και έχεις κολλήσει με το ότι οι θεραπευτές αμείβονται, Μάθε ότι υπάρχουν και θεραπευτές που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν σε δημόσιους φορείς επειδή φροντίζει το κράτος για την αμοιβή τους. Οι υπόλοιποι που είναι ιδιώτες αμείβονται από τους πελάτες τους επειδή πρέπει να ζήσουν. Τι δεν καταλαβαίνεις?
    Μου αρκεί να κατανοήσω αυτό το οποίο σου είπα και στο σχόλιο στο οποίο απαντούσες: Ότι, δηλαδή, ή έξωθεν δύναμη μετασχηματίστηκε σε Φρόυντ ο οποίος είχε τραπεζικό λογαριασμό στην Αυστρία. Οι θρησκευόμενοι-θεραπευόμενοι κατά την ψυχοθεραπευτική διαδικασία της εκκλησίας προηγουμένως πλήρωναν με άυλες προσευχές και κάνα κεράκι και αργότερα με την ψυχολογία / ψυχοθεραπεία με χρήματα. Εσύ υποστηρίζεις ότι ο Φρόυντ "λύτρωσε" τον άνθρωπο από τα δεσμά της θρησκείας, ενώ εγώ υποστηρίζω ότι του τα ξαναπέρασε τα δεσμά αυτά φροντίζοντας να τον επιβαρύνει και με επιπλέον αμοιβές οι οποίες γεμίζουν τις τσέπες των ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών και των φαρμακοβιομηχανιών. Δεν βλέπω να συμφωνούμε.

Καθότι η έξωθεν δύναμη, Ο Θεός για πολλούς από εμάς, είναι πέρα από τα αισθητήρια και την κατανόηση-διανόηση τόσο τη δική σου, όσο και τη δική μου, απαιτείται η μεσολάβηση της πίστης. Χωρίς αυτή δεν υπάρχει λόγος όχι να πιστέψεις στο Θεό, αλλά ούτε καν να εξερευνήσεις τον φυσικό κόσμο καθότι αν οι Αμουδσεν, Σκοτ, Κολόμβος κλπ δεν ΠΙΣΤΕΥΑΝ στους στόχους τους δεν θα το κούναγαν ρούπι από το καθιστικό τους. Δεν νομίζω ότι υφίσταται η πιθανότητα να σε πείσω για την ύπαρξη, ή να με πείσεις για την ανυπαρξία, του Θεού. Όμως το τι πιστεύω δεν σε βλάφτει. Ίσα, ίσα. Οι πράξεις μου ελέγχονται από τα όσα πιστεύω, ενώ εσύ είσαι ελεύθερος ενός τέτοιου βάρους (Θεία Κρίση).

Αφιλοκερδώς Α.Ε. Μπορεί. Ακόμα και αν αυτό που λες ισχύει (π.χ. στα πλαίσια εθελοντισμού, πρακτικής άσκησης κλπ) θα πρέπει να δούμε και να εξετάσουμε ΤΙ επακριβώς προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ ο ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής (μήπως π.χ. είναι τζάμπα εκπαίδευση "στου κασίδη το κεφάλι"; ή συλλογή προσωπικών στατιστικών στοιχείων που θα πουληθούν με τη σειρά τους σε βιομήχανους ή επιχειρηματίες; γιατί το δωρεάν απ' όσο ξέρω πέθανε) και αυτό θα το μάθουμε όταν καταλήξουμε με τις δικές μου ερωτήσεις (π.χ. προσφέρει δωρεάν εξαπάτηση; χειραγωγιση;, ψέματα;).

Οι περισσότεροι θεραπευτές που γνωρίζω οι οποίοι ασκούν γνωστική, συστημική, προσωποκεντρική, συνθετική ή ψυχοδυναμική προσέγγιση, αμείβονται με 30 ευρώ την συνεδρία. Αυτό σημαίνει ότι το μηνιαίο κόστος για τον πελάτη είναι 4Χ30=120 Ευρώ. Και ερωτώ: κάποιος που δίνει 120 ευρώ τον μήνα για ψυχοθεραπεία θεωρείται πλούσιος???
    Επίσης ερωτώ το εξής: ο ψυχολόγος-σύμβουλος που αμείβεται με 30 ευρώ την συνεδρία θα γίνει πλούσιος?
    Στην πρώτη ερώτηση "κάποιος που δίνει 120 ευρώ τον μήνα για ψυχοθεραπεία θεωρείται πλούσιος???" αυτό εξαρτάται από τις αμοιβές του. Δηλαδή, για κάποιον ο οποίος εργάζεται με βασικό σε ημιαπασχόληση τα 120 ευρώ κοντεύουν το 50% του εισοδήματος του χωρίς να λάβω υπόψιν κόστος διαβίωσης, λογαριασμούς, νοίκι, τέλη, κρατήσεις, εισφορές κλπ. Για την σύζυγο εφοπλιστή προφανώς είναι γελοίο το ποσό. Οπότε η απάντηση μου είναι ότι εξαρτάται... Εκτός βέβαια και αν μου αποδείξεις ότι τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα με τα χαμηλότερα των εισοδημάτων δεν έχουν ανάγκη ψυχοθεραπείας.

Στη δεύτερη ερώτηση "ο ψυχολόγος-σύμβουλος που αμείβεται με 30 ευρώ την συνεδρία θα γίνει πλούσιος?" η απάντηση μου είναι ότι δεν το γνωρίζω. Εξαρτάται φαντάζομαι από α. την ΗΘΙΚΗ του ψυχολόγου και β. το μέγεθος της πελατείας του καθώς και γ. το ύψος των αμοιβών του.

Εάν εκείνος κόβει το 100% των αποδείξεων και έχει έναν ικανό αριθμό πελατών (υποθέτοντας ότι απασχολείται αποκλειστικά με την "ψυχοθεραπεία" στο γραφείο του) φαντάζομαι ότι μπορεί να έχει ένα καλό βιωτικό επίπεδο χωρίς να μπορώ να αποφανθώ στα περί πλουτισμού. Για παράδειγμα:

5 μέρες την εβδομάδα με 6 συνεδρίες ανά ημέρα είναι 30*6 = 180 ευρώ ημερίσια έσοδα. 22 εργάσιμες επί 180 μας δίνει 3960 μηνιαίως εν μέσω κρίσης. Εάν υποθέσω ότι τα δηλώνει όλα, το 40% υποθέτω ότι θα το φάει η εφορία αφήνοντας του 2376 μετά φόρων. Βγάλε νοίκια, λογαριασμούς, τέλη, εισφορές, φαντάζομαι ότι ένα υπόλοιπο γύρω στα 1000~1100 ευρώ θα μείνει για να ζήσει, τα οποία επαρκούν εάν κάποιος δεν κάνει εξεζητημένη ζωή.

Εάν πάλι η πελατεία του δεν πληρώνει "βασικό" επειδή τα 30 ευρώ δεν τα γνωρίζουν ως ωριαία αμοιβή σε φιλοθέη, κηφισιά, λυκόβρυση, βάρκιζα, γλυφάδα, ο παραπάνω υπολογισμός δίνει (για 50άρικο ανά συνεδρία για να μην υπάρχουν ρέστα) 6600 μηνιαίως. Εάν κόβει το 100% των αποδείξεων, τότε τα μισά τα παίρνει η εφορία (πάμε στα 3300), νοίκια, λογαριασμοί, τέλη, εισφορές, υποθέτω ότι θα καλυφθούν με περίπου 1500 ευρώ αφήνοντας του/της 1800 καθαρά και πάλι εν' μέσω κρίσης.

Εάν όμως για τις παραπάνω περιπτώσεις, όπου η μια είναι, ας πούμε μέση, και η άλλη άνω του μετρίου, οι αποδείξεις πεσουν συντηρητικά στο 50% και οι δύο θα πλουτίσουν.

M87 βρίσκεσαι σε πλήρη σύγχυση. Τόση ώρα κατηγορείς τους θεραπευτές ότι εκμεταλέυονται τους πελάτες τους για να θησαυρίζουν. Επίσης ισχυρίζεσαι ότι η ψυχοθεραπεία είναι ένα σπορ των πλουσίων.
    Στο σχόλιο #231 ζήτησα συγγνώμη για το λάθος το οποίο έκανα παραλείποντας άθελα μου ένα "θα" και εξήγησα τις αρχικές προθέσεις μου διορθώνοντας και το αρχικό κείμενο. Τα όσα λες εδώ, καλώς τα λες εάν δεν λάβεις υπόψιν σου το λάθος. την διόρθωση την οποία έκανα καθώς και τις εξηγήσεις τις οποίες έδωσα στο σχόλιο #231

Σου απαντώ στο ποστ #216 ότι δεν ισχύουν αυτά (τουλάχιστον στο σύνολο των επαγγελματιών) διότι πολλοί από αυτούς αμείβονται με 30 ευρώ την συνεδρία άρα ούτε ληστεύουν κάποιον ούτε πλούσιοι θα γίνουν. Και τι απαντάς εσυ στο ποστ #217??? "Μου είναι πλήρως αδιάφορο το τι ζητάνε"!!! Άρα, τι συζητάμε τόση ώρα???

Τα επιχειρήματά σου είναι τόσο παιδαριώδη που καλά κάνεις και κρύβεσαι μέσα στην πολυπλοκότητα και σύγχιση της σκέψης σου, μήπως και μας αποπροσανατολίσεις. Είναι το μόνο όπλο που διαθέτεις. Μάταια όμως.

Συμπληρώνεις μετά στο ίδιο ποστ: "Δεν με απασχολεί στο ελάχιστο το τι θεωρείς εσύ "καλή" ή "κακή" αμοιβή [για τον θεραπευτή] ή αντίστοιχα "υψηλό" ή χαμηλό" κόστος [για τον θεραπευόμενο]. Με ενδιαφέρει μόνο στα πλαίσια μιας ΔΙΚΑΙΗΣ συναλλαγής, και όπως βλέπεις από τα όσα παραθέτω πιο πάνω, αυτή δεν υφίσταται. "

Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημά σου, το ότι δεν σε απασχολεί το τι σκέφτονται και τι θέλουν οι άλλοι. Τι θεωρούν καλό γι' αυτός και τι όχι. Δεν με ξενίζει αυτό. Όλοι στο συνάφι σου έτσι σκέφτονται καθώς η μόνη αλήθεια είναι η δική τους αλήθεια. Αυτός που θεωρεί ότι βοηθήθηκε από την θεραπεία (σε ψυχολόγο και όχι σε παπά) στην πραγματικότητα έχει ψευδαισθήσεις! Μάθε λοιπόν ότι ένας ψυχοθεραπευτής πρώτα απ' όλα πρέπει να ξέρει να σέβεται και να αποδέχεται την διαφορετικότητα των άλλων κάτι που εσύ δεν γνωρίζεις.

Όλη αυτή την κοντόφθαλμη και εγωκεντρική στάση προσπαθείς να την δικαιολογίσεις χρησιμοποιόντας τις αγαθές προθέσεις (τις δικές σου και των παπάδων που μπορεί να μην έχουν αποτέλεσμα αλλά από καλές προθέσεις...full). Στο όνομα του "δίκαιου" που και πάλι εσύ θα κρίνεις ποια είναι η δίκαιη και ποια η άδικη συναλλαγή μεταξύ θεραπευτή-θεραπευόμενου???

Μα ποιος νομίζεις ότι είσαι??
    Είμαι ο M87 και εκπροσωπώ και προστατεύω τον εαυτό μου και μόνο. Δεν βλέπω γιατί να με απασχολεί το τι σκέφτεται ή το τι θέλει ο ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής. Εκείνος, παρότι τον πλήρωνα για την βοήθεια την οποία ΟΦΕΙΛΕ να μου παρέχει, με είχε χε***νο άλλωστε. Ε ας δει πως είναι να είσαι από την άλλη πλευρά και να μη ενδιαφέρει τους άλλους ούτε οι σκέψεις ούτε η θέληση σου. Για την χειραγώγιση την οποία υπέστησα, για τον χαμένο χρόνο, τον χαμένο κόπο, τις χαμένες ευκαιρίες ζωής και τα χρήματα τα οποία μου απομύζησε ο "επαγγελματίας" συνάδελφος σου, κάνεις γαργάρα Aeolus74 και είναι δικαίωμα σου να μην έχεις την οποιαδήποτε ευαισθησία για τον θεραπευόμενο. Μην μου ζητάς όμως να το παίξουμε "δυό μέτρα δυό σταθμά". Το οικονομικό συμφέρον του συναδέλφου σου στη δική μου πλάτη δεν ήταν κοντόφθαλμη και εγωκεντρική στάση; Λεγόταν κάπως αλλιώς; Επαγγελματισμός μήπως;

Ναι, θεωρώ ότι μπορώ να είμαι ΚΑΙ Γ*** ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΤΟΜΑ όταν συναλλάσομαι επειδή με γνωρίζω. Εσύ μπορείς να το πεις αυτό για τον εαυτό σου;
    Last edited by M87; 02-07-2016 at 03:39.

Banned
    Καμία άλλη ερώτηση δεν θα απαντήσω αν δεν απαντήσεις και εσύ με τη σειρά σου στα όσα σε ρωτάω εδώ μέσα:

Πάλι μπερδεύτηκες. το "ψυχοθεραπευτής" και "σύμβουλος" δεν αποτελούν έννοιες των οποίων το νόημα ψάχνουμε να βρούμε στον Μπαμπινιώτη αλλά επαγγελματικοί τίτλοι. Αν πας σε οποιονδήποτε ψυχοθεραπευτή στην απόδειξη θα γράφει συνεδρία συμβουλευτικής. Την κοινώς καθομιλουμένη χρησιμοποιούμε τον όρο της ψυχοθεραπείας αλλά νομικά δεν υφίσταται το επάγγελμα του ψυχοθεραπευτή παρά μόνο του ψυχολόγου-ψυχιάτρου-συμβούλου ψυχικής υγείας(εδώ υπάρχουν νομικές ασάφειες) και μόνο αυτοί έχουν δικαίωμα να ασκούν θεραπεία δια του λόγου. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το ότι η υπηρεσία θεραπείας δια του λόγου που προσφέρει ο κάθε ειδικός (την οποία εμείς ονομάζουμε ψυχοθεραπεία) επισήμως είναι υπηρεσία συμβουλευτικής. Άρα είναι το ίδιο πράγμα όταν μιλάμε για το επάγγελμα αυτό.
    1ο ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Ο ΤΙΤΛΟΣ (σημαίνον και σημαινόμενο)

Εσύ μπερδεύτηκες αλλά μην ανησυχείς, θα σε ξεμπερδέψω αμέσως. Την αναζήτηση σε λεξικό την έκανα επειδή εμείς οι κοινοί θνητοί δεν έχουμε τους εξελιγμένους τρόπους αντίληψης [όσφρηση ονύχων, ψυχανεμισμός κλπ] τους οποίους διαθέτουν οι ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές και δικηγόροι προκειμένου να αντιλαμβανόμαστε τις λεπτές αυτές διαφορές τις οποίες μόλις μας εξέθεσες.

Μια γλώσσα έχουμε για να επικοινωνούμε και έτσι χ****κα για τα όσα μου λες σχετικά με "το "ψυχοθεραπευτής" και "σύμβουλος" δεν αποτελούν έννοιες των οποίων το νόημα ψάχνουμε να βρούμε στον Μπαμπινιώτη αλλά επαγγελματικοί τίτλοι". Αυτά μπορείς να τα πεις αλλού.

Αφ' ενός ο τίτλος ΟΦΕΙΛΕΙ να αντανακλά την υπηρεσία [ΤΥΠΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ] και εάν αυτό δεν γίνεται, τότε μιλάμε για ΠΛΑΝΗ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΗ. Εάν υποστηρίξεις ότι ΔΕΝ μιλάμε για ΠΛΑΝΗ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΣ / ΑΠΑΤΗ θα σου ζητήσω να απαντήσεις στο εξής:

Με ποιόν τρόπο κάποιος ο οποίος δεν έχει εξειδικευμένες σπουδές ψυχολογίας / ψυχιατρικής ή νομικής προκειμένου να διακρίνει τις διαφορές τις οποίες παραθέτεις, θα καταλάβει ότι επισκέπτεται έναν επαγγελματία προκειμένου ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΘΕΙ Ή ΟΧΙ;

Εάν πάλι πιστεύεις ότι "δεν γίνεται κακό" με το να μην εννοούμε ότι λέμε μέσα στους τίτλους θα σου ευχηθώ να σε χειρουργήσει "δήθεν" νευροχειρουργός ο οποίος κόπηκε στο 1ο έτος της ιατρικής αλλά παρόλα αυτά, εσένα σου δήλωνε "νευροχειρουργός". Όταν ξυπνήσεις και μας πεις ότι δεν νιώθεις τα πόδια σου θα σου πω και εγώ "δεν πειράζει, δεν έγινε και κάνα κακό".

2ο ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Η ικανότητα ή η μη-ικανότητα, θεραπείας.

Αφ' ετέρου όμως - και αυτό είναι εξ' ίσου ή και σημαντικότερο από την σημασία του τίτλου - έχει ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ το άν οι ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές ή οι ψυχίατροι / ψυχοθεραπευτές έχουν την δυνατότητα ή την ικανότητα ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ ΜΕΣΩ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ!

Μέχρι στιγμής έχουμε τρεις θέσεις πάνω σε αυτό:

1η Θέση: Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ / ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ! Το οποίο προκύπτει από τα όσα μας λένε οι ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές μέσα στα γραφεία τους ανεξέλεγκτα, ανεύθυνα και μακριά από οποιαδήποτε δέσμευση και για τα οποία - πέρα από τις δικές μου μαρτυρίες - παραθέτω την δήλωση του/της muraglia:

"από εδώ θα φύγεις τελείως καλά. Δεν μιλάμε απλώς για θεραπεία αλλά για ίαση της ιδψ. Θα το χτυπήσουμε στη ρίζα το πρόβλημα και θα το εξαφανισουμε"
    (Παράθεση από: muraglia στις 05 Ιούνιος 2016, 02:21:56 πμ)

2η Θέση: Η ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΦΟΡΑ ΨΥΧΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ.

3η Θέση: Η ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΨΥΧΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕΙ, ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ.

Εάν δεν καταλήξουμε σε μία από αυτές τις θέσεις ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. Δεν έχει νόημα να μη στείλουμε τον κάθε θεραπευόμενο αντί σε ψυχολόγο / ψυχοθεραπευτή, σε πνευματικό / κληρικό / παπά οι οποίοι:

α. δεν χρεώνουν με το 45λεπτό (για την ακρίβεια δεν χρεώνουν καθόλου)
    β. δεν κοιτάνε το ρολόι τους όταν κάνεις κατάθεση ψυχής
    γ. δεν έχουν λόγο να σε ξαναφέρουν καμιά 200αριά φορές πριν σου προσφέρουν ψίχουλα βοήθειας, και
    δ. δεν θα σε ταλαιπωρήσουν με ισόβια συντήρηση βοηθώντας ΜΟΝΟ με τα δευτερεύοντα προβλήματα σου, αποτρέποντας σε, από το να ασχοληθείς με τα κύρια προβλήματα σου.

Κατανοητόν ή να κάνω και κακά μου Aeolus74;
    Last edited by M87; 02-07-2016 at 03:48.

Senior Member
    Quote Originally Posted by M87 View Post
    Με χαρά, μαστόρια της εκτροπής / αποφυγής! Πάμε:

Δεν υπάρχει λόγος να διαβάσω είτε τον ένα είτε τον άλλο επειδή ζω στην Ελλάδα. Μ****ια ερώτηση.

Εάν εννοείς ηθικός κώδικας για τον κληρικό ναι βεβαίως και υπάρχει, όπως υπάρχει και πειθαρχικό όργανο (το ανώτατο πειθαρχικό όργανο είναι η ιερά σύνοδος αν δεν κάνω λάθος). "Κώδικα δεοντολογίας" όπως το ελβετικό τυρί το οποίο αντέγραψα τις προάλλες από τον ιστότοπο του ΣΕΨ, ευτυχώς δεν υπάρχει.

Μου αρκεί να κατανοήσω αυτό το οποίο σου είπα και στο σχόλιο στο οποίο απαντούσες: Ότι, δηλαδή, ή έξωθεν δύναμη μετασχηματίστηκε σε Φρόυντ ο οποίος είχε τραπεζικό λογαριασμό στην Αυστρία. Οι θρησκευόμενοι-θεραπευόμενοι κατά την ψυχοθεραπευτική διαδικασία της εκκλησίας προηγουμένως πλήρωναν με άυλες προσευχές και κάνα κεράκι και αργότερα με την ψυχολογία / ψυχοθεραπεία με χρήματα. Εσύ υποστηρίζεις ότι ο Φρόυντ "λύτρωσε" τον άνθρωπο από τα δεσμά της θρησκείας, ενώ εγώ υποστηρίζω ότι του τα ξαναπέρασε φροντίζοντας τον να τον επιβαρύνει και με επιπλέον αμοιβές οι οποίες γεμίζουν τις τσέπες των ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών και των φαρμακοβιομηχανιών. Δεν βλέπω να συμφωνούμε.

Καθότι η έξωθεν δύναμη, Ο Θεός για πολλούς από εμάς, είναι πέρα από τα αισθητήρια και την κατανόηση-διανόηση τόσο τη δική σου, όσο και τη δική μου, απαιτείται η μεσολάβηση της πίστης. Χωρίς αυτή δεν υπάρχει λόγος όχι να πιστέψεις στο Θεό, αλλά ούτε καν να εξερευνήσεις τον φυσικό κόσμο καθότι αν οι Αμουδσεν, Σκοτ, Κολόμβος κλπ δεν ΠΙΣΤΕΥΑΝ στους στόχους τους δεν θα το κούναγαν ρούπι από το καθιστικό τους. Δεν νομίζω ότι υφίσταται η πιθανότητα να σε πείσω για την ύπαρξη, ή να με πείσεις για την ανυπαρξία, του Θεού. Όμως το τι πιστεύω δεν σε βλάφτει. Ίσα, ίσα. Οι πράξεις μου ελέγχονται από τα όσα πιστεύω, ενώ εσύ είσαι ελεύθερος ενός τέτοιου βάρους (Θεία Κρίση).

Αφιλοκερδώς Α.Ε. Μπορεί. Ακόμα και αν αυτό που λες ισχύει (π.χ. στα πλαίσια εθελοντισμού, πρακτικής άσκησης κλπ) θα πρέπει να δούμε και να εξετάσουμε ΤΙ επακριβώς προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ ο ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής και αυτό θα το μάθουμε όταν καταλήξουμε με τις δικές μου ερωτήσεις (π.χ. προσφέρει δωρεάν εξαπάτηση; χειραγωγιση;, ψέματα;). Θα δείξει.

Στην πρώτη ερώτηση "κάποιος που δίνει 120 ευρώ τον μήνα για ψυχοθεραπεία θεωρείται πλούσιος???" αυτό εξαρτάται από τις αμοιβές του. Δηλαδή, για κάποιον ο οποίος εργάζεται με βασικό σε ημιαπασχόληση τα 120 ευρώ κοντεύουν το 50% του εισοδήματος του χωρίς να λάβω υπόψιν κόστος διαβίωσης, λογαριασμούς, νοίκι, τέλη, κρατήσεις, εισφορές κλπ. Για την σύζυγο εφοπλιστή προφανώς είναι γελοίο το ποσό. Οπότε η απάντηση μου είναι ότι εξαρτάται... Εκτός βέβαια και αν μου αποδείξεις ότι τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα με τα χαμηλότερα των εισοδημάτων δεν έχουν ανάγκη ψυχοθεραπείας.

Στη δεύτερη ερώτηση "ο ψυχολόγος-σύμβουλος που αμείβεται με 30 ευρώ την συνεδρία θα γίνει πλούσιος?" η απάντηση μου είναι ότι δεν το γνωρίζω. Εξαρτάται φαντάζομαι από α. την ΗΘΙΚΗ του ψυχολόγου και β. το μέγεθος της πελατείας του καθώς και γ. το ύψος των αμοιβών του.

Εάν εκείνος κόβει το 100% των αποδείξεων και έχει έναν ικανό αριθμό πελατών (υποθέτοντας ότι απασχολείται αποκλειστικά με την "ψυχοθεραπεία" στο γραφείο του) φαντάζομαι ότι μπορεί να έχει ένα καλό βιωτικό επίπεδο χωρίς να μπορώ να αποφανθώ στα περί πλουτισμού. Για παράδειγμα:

5 μέρες την εβδομάδα με 6 συνεδρίες ανά ημέρα είναι 30*6 = 180 ευρώ ημερίσια έσοδα. 22 εργάσιμες επί 180 μας δίνει 3960 μηνιαίως εν μέσω κρίσης. Εάν υποθέσω ότι τα δηλώνει όλα, το 40% υποθέτω ότι θα το φάει η εφορία αφήνοντας του 2376 μετά φόρων. Βγάλε νοίκια, λογαριασμούς, τέλη, εισφορές, φαντάζομαι ότι ένα υπόλοιπο γύρω στα 1000~1100 ευρώ θα μείνει για να ζήσει, τα οποία επαρκούν εάν κάποιος δεν κάνει εξεζητημένη ζωή.

Εάν πάλι η πελατεία του δεν πληρώνει "βασικό" επειδή τα 30 ευρώ δεν τα γνωρίζουν ως ωριαία αμοιβή σε φιλοθέη, κηφισιά, λυκόβρυση, βάρκιζα, γλυφάδα, ο παραπάνω υπολογισμός δίνει (για 50άρικο ανά συνεδρία για να μην υπάρχουν ρέστα) 6600 μηνιαίως. Εάν κόβει το 100% των αποδείξεων, τότε τα μισά τα παίρνει η εφορία (πάμε στα 3300), νοίκια, λογαριασμοί, τέλη, εισφορές, υποθέτω ότι θα καλυφθούν με περίπου 1500 ευρώ αφήνοντας του/της 1800 καθαρά και πάλι εν' μέσω κρίσης.

Εάν όμως για τις παραπάνω περιπτώσεις, όπου η μια είναι, ας πούμε μέση, και η άλλη άνω του μετρίου, οι αποδείξεις πεσουν συντηρητικά στο 50% και οι δύο θα πλουτίσουν.

Στο σχόλιο #231 ζήτησα συγγνώμη για το λάθος το οποίο έκανα παραλείποντας άθελα μου ένα "θα" και εξήγησα τις αρχικές προθέσεις μου διορθώνοντας και το αρχικό κείμενο. Τα όσα λες εδώ, καλώς τα λες εάν δεν λάβεις υπόψιν σου το λάθος. την διόρθωση την οποία έκανα καθώς και τις εξηγήσεις τις οποίες έδωσα στο σχόλιο #231

Είμαι ο M87 και εκπροσωπώ και προστατεύω τον εαυτό μου και μόνο. Δεν βλέπω γιατί να με απασχολεί τι σκέφτεται ή τι θέλει ο ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής. Εκείνος παρότι τον πλήρωνα για την βοήθεια την οποία ΟΦΕΙΛΕ να μου παρέχει με είχε χε***νο άλλωστε. Ε ας δει πως είναι να είσαι από την άλλη πλευρά και να με τους ενδιαφέρουν οι σκέψεις ή η θέληση σου. Για την χειραγώγιση την οποία υπέστησα, για τον χαμένο χρόνο, τον χαμένο κόπο, τις χαμένες ευκαιρίες ζωής και τα χρήματα τα οποία μου απομύζησε ο "επαγγελματίας" συνάδελφος σου κάνεις γαργάρα Aeolus74 και είναι δικαίωμα σου. Μην μου ζητάς όμως να το παίξουμε "δυό μέτρα δυό σταθμά" όμως. Το οικονομικό συμφέρον του συναδέλφου σου στη δική μου πλάτη δεν ήταν κοντόφθαλμη και εγωκεντρική στάση; Λεγόταν κάπως αλλιώς;

Ναι, θεωρώ ότι μπορώ να είμαι ΚΑΙ Γ*** ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΤΟΜΑ όταν συναλλάσομαι επειδή με γνωρίζω. Εσύ μπορείς να το πεις αυτό για τον εαυτό σου;
    Aeolus74 καλωσηρθες στο κλαμπ των ψυχοθεραπευτων μαζι με εμενα και τη ρεμεντι χαχαχα

Senior Member
    Quote Originally Posted by Natalia_sups View Post
    Aeolus74 καλωσηρθες στο κλαμπ των ψυχοθεραπευτων μαζι με εμενα και τη ρεμεντι χαχαχα
    καλώς σας βρήκα!

Banned
    Πρώτον που κολλάει ο φρόυντ? Ότι πληρώνεις παίρνεις σήμερα, θες υγεία κλπ ....τα πληρώνεις....όχι ότι είναι και σωστό αλλά τέσπα......
    Αφού σου λέει ο άνθρωπος ότι πληρώνονται από το κράτος, τι εθελοντισμός?
    Για τα φράγκα δεν λες ότι το κάνουν? Άρα αυτοί που πληρώνονται από το κράτος χέστηκαν φαντάζομαι να σε κρατάνε εκεί αιωνίως, να σε ξεφορτωθούν δεν θα θέλουν αν μιλάμε πάλι για ανήθικους?
    Αυτό το ότι είναι ελεύθερος να επιλέξει χωρίς να φοβάται είναι καλό, δεν ξέρω τι εννοείς εσύ, αν το είπες για καλό.......
    Αυτός που δίνει 120 ευρώ για ψυχοθεραπεία δεν είναι πλούσιος όχι, ή δεν μπορείς να το ξέρεις...δεν έχει να κάνει με αμοιβές έχει να κάνει με το τι παίρνει....αν κάποιος προσλάβει κάποιον να του κάνει αέρα και του δίνει 120 ευρώ, ναι είναι πλούσιος!
    1000 ευρώ με δυο παιδιά δεν επαρκούν απαραίτητα , άλλο ζω αξιοπρεπώς άλλο κάνω το σκ.τό μου παξιμάδι !....δεν νομίζω ότι οι περισσότεροι πλουτίζουν στις πλάτες το θεραπευομένων....λιγοι πλουτίζουν γενικά.....
    Και γιατί πρέπει να πάρεις μια θέση από τις τρεις που έγραψες και να μην κάνεις ένα μείγμα αυτών? Και γιατί αυτό είναι θέμα μόνο ικανότητας ή θέλησης του θεραπευτή? Αν εσύ είσαι στραβόξυλο, αν δεν προσπαθείς ο ίδιος κλπ, αν δεν ταιριάξεις με τον θεραπευτή κλπ παράγοντες δεν είναι και αυτοί που μειώνουν τις πιθανότητες για βελτίωση ή θεραπεία? δεν είναι πάντα στο χέρι του θεραπευτή........
    Αν είσαι χριστιανός και πιστεύεις σε όλα αυτά, (πράγμα που μου φαίνεται απίθανο αλλα άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου!), παίρνω πίσω τις βλακείες που έλεγα, πλάκα έκανα ,δεν ήθελα να σε προσβάλλω....όχι τίποτα άλλο μην πάω και στην κόλαση ! χαχαχχα εντάξει δεν ξαναμιλάω.........

Banned
    Προς την/τον cube και οποιονδήποτε άλλο ο οποίος υιοθετεί θέσεις διαφορετικές απο τις δικές μου:

Εγώ περιμένω σαφείς απαντήσεις σε όσα εξέφρασα στο σχόλιο #259. Μόλις λάβω απαντήσεις θα χαρώ να απαντήσω νέα σειρά ερωτήσεων ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ! Μέχρι τότε, ΜΗΝ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ, ΜΗΝ ΥΠΕΚΦΕΥΓΕΤΕ και ΜΗΝ ΕΚΤΡΕΠΕΤΕ.

Aeolus74, Remedy, Natalia_sups δεν σας βλέπω δυναμικούς/ες... Συνήθως δεν αργείτε τόσο πολύ. Τι τρέχει; Εάν μέχρι σήμερα δεν έχετε απαντήσει, από αύριο θα αρχίσω να απαντάω για εσάς όσο καλύτερα μπορώ με τεκμηρίωση. Επίσης να προσθέσω ότι ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ μπορεί να απαντήσει στο σχόλιο #259 και όχι απαραίτητα οι προαναφερθέντες.
    Last edited by M87; 02-07-2016 at 14:34.

Banned
    Προς την/τον cube και οποιονδήποτε άλλο ο οποίος υιοθετεί θέσεις διαφορετικές απο τις δικές μου:

Εγώ περιμένω σαφείς απαντήσεις σε όσα εξέφρασα στο σχόλιο #259. Μόλις λάβω απαντήσεις θα χαρώ να απαντήσω νέα σειρά ερωτήσεων ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ! Μέχρι τότε, ΜΗΝ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ, ΜΗΝ ΥΠΕΚΦΕΥΓΕΤΕ και ΜΗΝ ΕΚΤΡΕΠΕΤΕ.

Aeolus74, Remedy, Natalia_sups δεν σας βλέπω δυναμικούς/ες... Συνήθως δεν αργείτε τόσο πολύ. Τι τρέχει; Εάν μέχρι σήμερα δεν έχετε απαντήσει, από αύριο θα αρχίσω να απαντάω για εσάς όσο καλύτερα μπορώ με τεκμηρίωση.
    Και τι είναι εδώ τηλεπαιχνίδι γνώσεων? εξυπνάδας μήπως? άλλο και τούτο......................

Banned
    Να σου πω όταν έλεγες ότι είσαι και γ..ώ τα δίκαια άτομα τι εννοούσες ? Ότι δεν πιάνεσαι κότσος ή ότι δεν δίνεις τ΄αγγέλου σου νερό ? ?

Senior Member

Aeolus74, Remedy, Natalia_sups δεν σας βλέπω δυναμικούς/ες... Συνήθως δεν αργείτε τόσο πολύ. Τι τρέχει; Εάν μέχρι σήμερα δεν έχετε απαντήσει, από αύριο θα αρχίσω να απαντάω για εσάς όσο καλύτερα μπορώ με τεκμηρίωση. Επίσης να προσθέσω ότι ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ μπορεί να απαντήσει στο σχόλιο #259 και όχι απαραίτητα οι προαναφερθέντες.
    Πάθαμε πανωλεθρία από τα επιχειρήματά του και τραπήκαμε σε άτακτο φυγή.............. Αλήθεια τώρα, εσύ πιστέυεις ότι το μόνο που κάνουμε στην ζωή μας είναι να ασχολούμαστε μαζί σου?

Banned
    Κατ' αρχάς, πριν αρχίσω να απαντάω σε αυτά τα οποία αρνούνται/αδυνατούν οι συνήθεις συνομιλητές μου να απαντήσουν (Aeolus74, Remedy, Natalia_sups) να απαντήσουν, ας βγάλουμε από τη μέση τα ερωτήματα που μαζεύτηκαν:

Banned
    Quote Originally Posted by cube View Post
    Πρώτον που κολλάει ο φρόυντ? Ότι πληρώνεις παίρνεις σήμερα, θες υγεία κλπ ....τα πληρώνεις....όχι ότι είναι και σωστό αλλά τέσπα......
    Όπως το είπες. "Ότι πληρώνεις παίρνεις ΣΗΜΕΡΑ". Πριν από μόλις 100 χρόνια (στο περίπου γιατί δεν τοποθετείται κάποια συγκεκριμένη χρονιά ως αφετηρία της ψυχιατρικής και ψυχοθεραπείας) υπήρχε ΑΝΘΡΩΠΙΑ και ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ να πληρώσεις. Οι γονείς μπορούσαν και μεγάλωναν οι ίδιοι τα παιδιά τους και αποτελούσαν τον πρώτο σύμβουλο για εκείνα. Ο κλήρος ήταν θεσμός ο οποίος απολάμβανε σεβασμού και εκτελούσε διπλό ρόλο (παπάς και δάσκαλος συνήθως) και εάν κάποιος χρειαζόταν βοήθεια, μπορούσε να την ζητήσει χωρίς να πρέπει να πληρώσει για αυτή. Για την έλλειψη ΣΥΜΒΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ / ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ο κληρικός προσέφερε δωρεάν τα εξής:

α. Καθόταν να σε ακούσει χωρίς αμοιβή.
    β. Δεν κοίταζε το ρολόι του ούτε και υπήρχε συγκεκριμένος χρόνος μέσα στον οποίο θα έπρεπε να ανοιχτείς.
    γ. Δεν κοίταζε να σε ξαναφέρει προκειμένου να εισπράξει κι άλλες συνεδρίες από εσένα απλά επειδή δεν είχε τέτοιο όφελος.
    δ. Ακόμα και αν ο ίδιος δεν μπορούσε να σε βοηθήσει, δεν θα κοίταζε να σε χαντακώσει με ισόβια συντήρηση "για να μη χαθεί η πελατεία".
    ε. Ενδιαφερόταν για τον πόνο σου και προσπαθούσε ο ίδιος να μπει στην θέση σου.
    στ. Έχοντας βάλει τον εαυτό του στη θέση σου και συναισθανόμενος τον πόνο σου προσπαθούσε να σε βοηθήσει να βρεις λύση-διέξοδο από αυτά τα οποία σε απασχολούσαν.

Τα παραπάνω, παρότι τα θεωρούσαμε δεδομένα μέχρι πρότινως στο χώρο της ψυχολογίας / ψυχοθεραπείας - θες επειδή ζητάγαμε βοήθεια...; θες επειδή πληρώναμε για αυτή τη βοήθεια...; - εντούτοις αποδεικνύέται ότι τα πιο πολλά, αν όχι όλα, αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα της έσχατης εκμετάλλευσης του θεραπευομένου, ο οποίος αποτελεί πηγή εσόδων και τίποτα παραπάνω για τη μεγαλύτερη μερίδα - αν όχι το σύνολο - των ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών.
    Last edited by M87; 03-07-2016 at 23:22.

Banned
    Αφού σου λέει ο άνθρωπος ότι πληρώνονται από το κράτος, τι εθελοντισμός? Για τα φράγκα δεν λες ότι το κάνουν? Άρα αυτοί που πληρώνονται από το κράτος χέστηκαν φαντάζομαι να σε κρατάνε εκεί αιωνίως, να σε ξεφορτωθούν δεν θα θέλουν αν μιλάμε πάλι για ανήθικους?
    Ποίοι πληρώνονται από το κράτος; Μιλάμε για τους ψυχολόγους / ψυχοθεραπευτές οι οποίοι εμπλέκονται σε ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ; Ναι, ότι απασχολούνται ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές στο δημόσιο, ισχύει, αλλά το αντικείμενο τους δεν έχει να κάνει με ψυχοΘΕΡΑΠΕΙΑ όπως έχω ήδη δείξει.

Κατ' αρχάς πες μου ΕΝΑ δημόσιο ασφαλιστικό ταμείο το οποίο εγκρίνει την ψυχοθεραπεία ως ιατρική πρακτική και έχει συμβεβλημένους ψυχολόγους / ψυχοθεραπευτές. Εναλλακτικά, πες μου εσύ αν έχεις δει πινακίδα ψυχολόγου / ψυχοθεραπευτή η οποία να γράφει ότι είναι συμβεβλημένος με το ΙΚΑ ή τον ΟΑΕΕ ή το ΤΣΕΜΕΔΕ κλπ. Και επειδή ξέρω ότι δεν θα μπορέσεις να αναφερεις ούτε ένα σφαλιστικό ταμείο το οποίο να παρέχει ΚΑΙ ψυχοθεραπεία, θα σε ρωτήσω γιατί συμβαίνει αυτό;

Οι ασφαλισμένοι σε δημόσιους φορείς δικαιούνται π.χ. ορθοπεδικό ή οφθαλμίατρο επειδή μπορεί να πάθουν κάτι μυοσκελετικά ή οφθαλμολογικά, αλλά δεν δικαιούνται ψυχοθεραπεία επειδή...; Επειδή δεν υπόκεινται σε ψυχικές νόσους/ασθένειες/παθήσεις;... Ή επειδή είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κρατήσεις ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΨΥΧΙΚΑ ΑΣΘΕΝΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΗΓΠΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΟ ΡΙΖΙΚΟ ΤΟΥ;;;

Ενδεικτικά αναφέρω επίκαιρα σλόγκαν τα οποία είτε αυτούσια, είτε με παραλλαγές περνάνε από τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης και φτάνουν στα αυτιά της Ελληνικής οικογένειας.

ΕΣΕΙΣ ΦΤΑΙΤΕ
    ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ
    ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΕΣΤΕ
    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ
    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ
    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΕΙΑ

Και όλα αυτά ενώ, εδώ κα 70+ χρόνια οι μόνες επιλογές τις οποίες έχει ο Έλληνας είναι:

α. Αν είναι έξυπνος, εργατικός και θέλει να προκόψει ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΕΙ.
    β. ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ και να γλείφει για ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
    γ. ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΑΜΟΓΙΟ επειδή κάθε μέρα βλέπει στα πρωτοσέλιδα και την τηλεόραση ΤΑ ΑΛΛΑ ΛΑΜΟΓΙΑ να είναι έξω παρότι έχουν καταχραστεί ένα σκασμό χρήματα.

Ποτέ δεν δόθηκε κίνητρο ο Έλληνας να προκόψει στον τόπο του.

Οι ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές του δημοσίου ασχολούνται - στην καλύτερη των περιπτώσεων με υποστήριξη και αν ίσως υπάρχει κάποια τρύπα στην οποία η πινακίδα απ' έξω γράφει "ψυχοθεραπεία" εγώ ρωτάω "που είναι οι αποθεραπευμένοι"; Με άλλα λόγια, και εγώ νόμιζα ότι πληρώνω για ψυχοθεραπεία. Αλλά μόνο ισόβια συντήρηση έπαιρνα.

Banned
    Αυτό το ότι είναι ελεύθερος να επιλέξει χωρίς να φοβάται είναι καλό, δεν ξέρω τι εννοείς εσύ, αν το είπες για καλό.......
    Οι άνθρωποι οι οποίοι πιστεύουν στον Θεό, αναγκαστικά πιστεύουν και σε κόλαση, παράδεισο και Θεία Κρίση και ότι οι πράξεις τους θα ελεγχθούν μια μέρα.

Page 18 of 42 FirstFirst ... 8161718192028 ... LastLast