Results 226 to 240 of 1630
Thread: Με αποκλείουν συνέχεια.
-
31-07-2016, 00:15 #226
- 31-07-2016, 00:19 #227
31-07-2016, 00:26 #228
31-07-2016, 00:40 #229
31-07-2016, 00:42 #230
Βασικά Μάρα εκεί στο παλαιό μου κάνανε πάρα πολλά και άλλες που δεν το γνωρίζανε το γεγονός. Και όταν άρχισαν αυτές να προοδεύουνε με πατούσανε όλο και πιο πολύ. Δεν ξέρω γιατί έγινε αυτό . Τους εκνεύριζα για κάτι; Με ζηλεύανε; Δεν ξέρω . Δεν νομίζω να το έμαθαν όλες αυτές το περιστατικό.
31-07-2016, 01:23 #231
Αυτο Δελφινάκι το υποψιαστηκα...οι κλειστες κοινωνιες και οι κλικες τα εχουν αυτα! ο ενας βγαζει το ματι του αλλου, ολοι κοιτανε πως να κυριαρχησουν πανω στους αλλους, να το παιξουν αρχηγοι και να υποταξουν, ή εγω ειμαι ο καλυτερος και εσεις οι χειροτεροι. Και αμα εισαι απομονωμενος και σου κολλησουν ταμπελα, εισαι ξοφλημενος.
Αυτο με τη φίλη σου η αφορμή ηταν που ξεχειλισε το ποτηρι και επαθες την ψυχωση...Ειχες θεμα με τις ενοχές? με την αμαρτία και το καλό-κακό? συγκρινοσουν και εβγαζες τον εαυτο σου καλυτερο ή χειρότερο? δεν ξερω... εσύ νομιζω πρεπει να τα σκαλίσεις για να βρεις τις ισορροπίες σου...Με ψυχολογο ομως, μη σου πω καλυτερα εναν καλό ψυχιατρο-ψυχαναλυτη !!!
Αστα ομως αυτα τωρα, περασες μια βαρια αρρωστεια, και τωρα αναρρωνεις!
Κανε γυμναστικη και διατροφη! και καλυτερα θα νιωθεις, με ενεργεια, πιο δυνατή, και ομορφη θα ξαναγινεις!
Να βρεις μια δουλεια αφου εχεις σπουδασει, να εχεις τα λεφτα σου, να ζησεις τη ζωη που σου αξιζει !!!!
31-07-2016, 08:25 #232
Έχεις σκεφτεί ποτέ μήπως είσαι εσύ που τους απομακρύνεις, μήπως ασυνείδητα αποπνέεις ένα «αφήστε με στην ησυχία μου δεν γουστάρω κανέναν»;; Εμένα ας πουμε πολλοί μου έχουν πει ότι μοιάζω απρόσιτη, ότι είμαι απλησίαστη, ότι δεν μπορούν να με καταλάβουν εννοώντας τι άνθρωπος είμαι, ότι τους βγάζω μια μιζέρια που τους ρίχνει και τους χαλάει. Κανένας δεν θέλει τις στεναχώριες και τα δύσκολα ή να τους φορτώνεις με τα προβλήματα σου. Όλοι κοιτάνε πως να κάνουν τη δουλειά τους και να περνάνε καλά. Απλώς εμείς δεν είμαστε τέτοιοι τύποι. Δεν ξέρουμε το συμφέρον μας, δεν ξέρουμε να περνάμε καλά, δεν ξέρουμε να ζήσουμε, τα παίρνουμε όλα στα σοβαρά. Είμαστε ενοχικοί, αυτό που είπε η Μάρα. Αυτομαστιγωνόμαστε. Δεν έχουμε αναπτύξει αμυντικούς μηχανισμούς αυτοπροστασίας. Άλλη στη θέση σου θα την είχε κάνει ρόμπα εκείνη. Το πουτανίστικο στη γυναίκα βέβαια λίγο δύσκολο να το συναγωνιστείς...
31-07-2016, 08:48 #233
Ναι μπορεί! Το θέμα του γάμου επίσης νομίζω ότι είναι θέμα χαρακτήρα περισσότερο παρά εξυπνάδας. Είχα μια συμμαθήτρια που στο σχολείο ήτανε χειρότερη μαθήτρια από μένα αλλά κατάφερε αυτή να παντρευτεί και εγώ όχι. Εσείς τι λέτε για αυτό; Επίσης ξέρω πολύ έξυπνα παιδιά που είναι ανύπαντρα.
31-07-2016, 09:24 #234
Όλοι θέλουν τους ανάλαφρους, τους χαρούμενους, τους γελαστούς, τους ξέγνοιστους, τους αισιόδοξους, τους έξω καρδιά, τους γλεντζέδες, τους χιουμορίστες, όλοι θέλουν κάποιους να τους κάνουν να χαμογελάνε. Οι περισσότεροι κοιτάζουν την πάρτη τους, πάνε όπου περνάνε καλά και ανανεώνουν τις παρέες τους, ανανεώνουν τους αναθρώπους στη ζωή τους, κάνουν ξεσκαρταρίσματα γιατί το ζητούμενο είναι να περνάμε καλά. Αυτό κάνουν όλοι, καιρός να μάθουμε να το κάνουμε κι εμείς. Ό,τι δεν σου κάνει πέτα το κι εγώ στη ίδια ηλικία με σένα είμαι. Κρατούσα ανθρώπους γύρω μου γιατί φοβόμουν τις αλλαγές ανθρώπους που με υπονόμευαν και με κρατούσαν πίσω. Όταν τους ξαπόστειλα αφού βέβαια τους είχα αφήσει να μου κάνουν για χρόνια κακό ένιωσα σαν ν' ανασαίνω, απελευθερώθηκα, είδα τον εαυτό μου αλλιώς. Ήταν η πιο δημιουργική μου περίοδος! Αυτό βέβαια δεν σου εγγυάται ότι δεν θα ξαναβρείς μαλακισμένο κόσμο στο δρόμο σου όμως εκεί θα ξέρεις να μην την ξαναπατήσεις κι αν την ξαναπατήσεις θα ξέρεις πως να την κάνεις με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς να χάνεις χρόνο. Πέρα απο την υπερευαισθησία του χαρακτήρα, το ενοχικό και το εμμονικό κομμάτι της προσωπικότητας σου και πέρα απο τις τάσεις αυτοκαταστροφής, τον έντονο θυμό, το αδικημένο παιδί που μιλάει μέσα σου, πιθανα συναισθήματα ζήλειας και χαμηλής αυτοεκτίμησης έχεις κολλήσει και στα στερεοτυπικά, είναι βέβαια δύσκολο να τα αντικρούσεις γιατί είναι μια ολόκληρη κοινωνία πλασμενοι με αυτά τα πρότυπα και δυστυχώς παρόλο που ζούμε στο δυτικό κόσμο η γυναίκα δεν αντιμετωπίζεται ισότιμα με έναν άντρα. Ο ανύπαντρος άντρας στα 40 του είναι εργένης, ενώ μια γυναίκα αντιστοίχως είναι η γεροντοκόρη, η αποτυχημένη, η που έμεινε στο ράφι, η άχρηστη, η που δεν την θέλει κανείς, η που κάποιο πρόβλημα θα έχει σίγουρα κι αυτά κυρίως εκπορεύονται απο τις άλλες γυναίκες και κυρίως χαμηλόυ επιπέδου γυναίκες επειδή μας εκπαίδευσαν και κυρίως η θρησκόληπτη μικροαστική κοινωνία με αυτή τη λογική ότι ο γάμος και τα παιδιά για την γυναίκα είναι καταξίωση ενω η μεγαλοαστική μας τo έχει πλασσάρει ως μέρος του life style. Εγώ ως και bullying έχω υποστεί απο τον περίγυρο μου γι' αυτό το θέμα. Πως να ξεφύγει λοιπόν κανείς απο αυτό το πλαίσιο;; Μοιραία περιθωριοποιείται και απομονώνεται. Όλοι πρέπει λοιπόν να παντρευτούμε και να κάνουμε παιδιά... Δηλαδή όλοι όσοι δεν παντρεύτηκαν είναι δυστυχισμένοι;; όσοι πάλι παντρεύτηκαν είναι όλοι ευτυχισμένοι;; Η ζωή μας αποδεικνύει καθημερινά το αντίθετο. Απλως η κοινωνία το κάνει αυτό. Κανείς δεν ρωτάει αν ο άλλος θέλει να ακουλουθήσει την πεπατημένη. Όλοι οι άνθρωποι ίδιοι είμαστε;; Όλοι οι ανθρωποι ερχόμαστε για να ζήσουμε ίδιες ζωές κι να κάνουμε ίδια πράγματα;; Τι είμαστε εργοστασιακά προιόντα με συγκεκριμένες προδιαγραφές;; Εσύ πρέπει να κάτσεις και να ρωτήσεις τον εαυτό σου αν είναι αυτό που πραγματικά θέλεις, γιατί αν έχω καταλάβει το γεγονός ότι παντρεύτηκε και έκανε παιδιά ενώ εσύ όχι σε πειράζει περισσότερο απ' τον όποιο διασυρμό της προσωπικότητας σου πριν απο 20 χρόνια σε πειράζει και το συνδυάζεις με κάποιου είδους κατάρα ή θεία δίκη. Μήπως όμως δελφίνι μου ήταν κάτι που καταβάθος δεν το ήθελες κι αυτό είναι ένα καλό άλλοθι για να το δικαιολογήσεις; Μήπως έχεις εγκλωβιστεί στην στεροτυπική πληροφορία και έχεις μπλοκάρει;; Συγγνώμη αλλά παιδιά κάνουν κι οι γύφτοι (κι αυτό γενίκευση είναι βέβαια το χρησιμοποιώ για να δώσω ένα παράδειγμα) και τα βγάζουν στα φανάρια. Αυτό τι σημαίνει;; ότι κάτι έχουν κάνει;; ή άλλη που τα κακοποιούν κτλ κτλ. Λοιπόν;; Φτάνει ένας σύζυγος, ένας γάμος και μια οικογένεια για να καταξιωθείς σ' αύτη τη ζωή;; Πόσοι γάμοι διαλύονται;; Πόσα παιδιά βγαίνουν δυστυχισμένα μέσα απο δύσκολες οικογενειακές καταστάσεις;; Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι θα σταματήσει ο κόσμος και να κάνει παιδιά και να παντρεύεται αλλά δεν είναι και πανάκεια. Να το κάνεις μόνο αν το θές. Σημασία έχει ο καθένας να είναι καλά με τη ζωή που κάνει και μέσα τις επιλογές του. Κι εσύ πρέπει να βρεις τι είναι αυτό που σε κάνει να είσαι χαρούμενη. Τι πραγματικά σε κάνει όμως όχι αυτό που σου λένε οι άλλοι ότι σε κάνει.
31-07-2016, 09:46 #235
Τι σχέση έχει η εξυπνάδα, η μόρφωση, η καλλιέργεια, τα πτυχία, η ομορφιά, η προσωπικότητα, ακόμη κι ο καλός χαρακτήρας με την παντρειά. Κι ο τελευταίος παντρεύεται. Εγώ ξέρω άσχημες, χοντρές, αμόρφωτες, χάζές, τσούλες, σκύλες αντιστοίχως όμως και καλούς ανθρώπους που έχουν παντρευτεί. Όποιος θέλει να παντρευτεί, παντρεύεται. Κι εσύ άμα θέλεις να παντρευτείς, παντρεύεσαι. Αύριο κιόλας. Είσαι έτοιμη να κάνεις συμβιβασμούς;; Γιατί γάμος αυτό σημαίνει συμβιβασμοί. Κι εγώ είχα μια φιλη, ειχε όλα τα καλά του Θεού όμορφη, έξυπνη, καλλιεργημένη, καλός χαρακτήρας, απο καλή οικογένεια, με σπίτι, αυτοκίνητο, λεφτα, καλή δουλειά, απο τα 18 της κι όμως έφτασε 37 χρονών, με μεγάλο κύκλο, με αρκετές σχέσεις στο ενεργητικό της και δεν μπορούσε να βρει άνθρωπο να παντρευτεί και να κάνει οικογένεια. Θες οι επιλογές της;; Θές ότι τους πίεζε απ' την αρχη για οικογένεια και την έκαναν; Θες τα υψηλά στανταρ της οικογένειας της για τον υποψήφιο γαμπρό;; Είδε κι αποείδε και παντρευτηκε τον πρώτο που της είπε ότι θέλει να κάνει οικογένεια. Το παιδί που τους έβαζε το πετρέλαιο στην πολυκατοικία. Ένα καλό παιδί μεν, λίγο χοντρούλης, λίγο ασχημούλης, λίγο λαικός, λίγο φτωχός αλλλά της πρόσφερε αυτό που ήθελε γάμο και παιδιά. Έκανε τον συμβιβασμό της λοιπόν. Βέβαια 6 μήνες μετά κι αφού έκανε κι ένα παιδί σκεφτόταν το διαζύγιο γιατί δεν περνούσε καλά, ούτε ήταν ερωτευμένη κι άρχισε να φαίνεται έντονα η ασυμβατότητα μεταξύ τους όταν της έφυγε η καύλα για παιδί και γάμο αλλά τελικώς συμβιβάστηκε μέσα σ' αυτό γιατί δεν είχε και κάποια άλλη επιλογή. Είσαι έτοιμη λοιπόν να κάνεις τους δικούς σου συμβιβασμούς;; Αν ναι, τότε όλα τ' άλλα είνα εύκολα. Αν η ανάγκη σου για συντροφικότητα ή για να αποδείξεις στην κοινωνία ότι είσαι κ εσύ αξία να κάνεις γάμο και παιδιά είναι πιο ισχυρή απο τους συμβιβασμούς που πρέπει να κάνεις, κάν' το.
31-07-2016, 10:06 #236
'Όχι εγώ δεν θέλω απλά να παντρευτώ αλλά να καλοπαντρευτώ να είμαι ευτυχισμένη με έναν γάμο επιτυχημένο. Πολύ ωραία τα λες Nova.
31-07-2016, 10:12 #237
Αυτό που περνάς εσύ κοπέλα μου δεν είναι καν δικό σου, είναι κάτι βαθυτερο που έχει οδηγήσει πολλές γυναίκες στην κατάθλιψη και τις έχει ρίξει στα ψυχοφάρμακα είναι η θέση της γυναίκας στην κοινωνία, ο τρόπος που αντιμετωπίζεται, οι αντιλήψεις και η εικόνα που έχει η κοινωνία για εκείνες. Όλα από αυτό ξεκινούν. Υπάρχει τεράστιος κοινωνικός ρατσισμός απέναντι στη γυναίκα και η Εκκλησία έχει τεράστιο μέρος ευθύνης γι' αυτό επειδή έχει εμφυτέψει στην κοινωνία αυτές τις αντιλήψεις. Δεν έχει να κάνει με φεμινισμούς και τέτοια χαζα, έχει να κάνει με αληθινή ισότητα. Μια γυναίκα δυσκολεύεται σε όλα πια όσο μεγαλώνει. Στη δουλειά, στις κοινωνικές σχέσεις, στις επαγγελματικές σχέσεις, στις ερωτικές... πρέπει να είναι 2-3 φορές πιο δυνατή απο τιν άντρα για να επιβιώσει ειδικά αν είναι μόνη της γιατί έχει απέναντί της ολόκληρο σύστημα. Δυστυχώς η πατριαρχική κοινωνία δεν έχει ξεπεράσει το «η γυναίκα είναι για το σπίτι» κι όσο οι κοπέλες αναθρέφονται με το «να βρεις ένα καλό παιδί να σε ζήσει» και να ξεκινά η ζωή σου μ' αυτή την αγωνία πάντα οι γυναίκες θα οδηγούνται στην κατάθλιψη γιατί τις έχουν προγραμματίσει να εκπληρώνουν αυτή την οδηγία. Γι' αυτό πρέπει να είμαστε δυνατές, να μην ψαρώνουμε για να μπορέσουμε να σπάσουμε αυτό το κατεστημένο.
31-07-2016, 10:24 #238
Τι σημαίνει για σένα «να καλοπαντρευτώ να είμαι ευτυχισμένη με έναν γάμο επιτυχημένο»;; Για προσδιόρισε το. Τι σημαίνει «καλοπαντρεύομαι»;; Πως ορίζεις το «ευτυχισμένη»;; και τι θεωρείς «επιτυχημένο γάμο»;; Εγω να σσου πω την αλήθεια αν δεν έβλεπα τους γύρω μου να παντρεύονται και να κάνουν παιδιά, αν δεν ένιωθα να με κοιτάνε ως ufo επειδή εγώ δεν έκανα και να μου δημιουργούν όλα αυτά τα άσχημα συναισθήματα απαξίωσης ΌΧΙ γιατί δεν είμαι καλός άνθρωπος, ΌΧΙ γιατί δεν είμαι όμορφη γυναίκα, ΌΧΙ γιατί ότιδηποτε άλλο αλλά γιατι ΔΕΝ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΠΑΙΔΙΑ άρα πρέπει ν' απολογηθώ γι' αυτό για κάποιο λόγο κι δεν ένιωθα απο τον περίγυρο όλον αυτόν τον κοινωνικό αποκλεισμό γιατί δύσκολο να διατηρείς και πρακτικά σχέσεις κοινωνικές όταν όλοι οι άλλοι γύρω σου είναι παντρεμένοι πρώτα απ' όλα γιατί δεν έχετε τον ίδιο χρόνο, τις ίδιες υποχρεώσεις και δεν έχετε και κοινά θέματα συζήτησης εκείνοι έχουν περάσει σε άλλη φάση, νομίζω ότι δεν θα το σκεφτόμουν ποτε απο μόνη μου. Είχε τύχει να βρεθώ σε μια παρέα παντρεμένων γυναικών όπου συζητούσαν όλη την ώρα για τ' αγγλικά των παιδιών, η μια καυχιόταν για τους βαθμούς των παιδιών της στο σχολείο στην άλλη, κουτσομπολίο και άγιος ο Θεός. Κάνενα άλλο ενδιαφέρον. Ούτε για τέχνη, ούτε για κινηματογράφο τίποτα... Σκυλοβαρέθηκα. Ήθελα να τινάξω τα μυαλά μου στον αέρα απο την βαρεμάρα.
Last edited by novia35; 31-07-2016 at 11:30.
31-07-2016, 11:00 #239
31-07-2016, 11:20 #240