Δε βγαζω ακρη.. - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 31
    Senior Member
    Κοίτα, φίλος είναι αυτός που σου δίνει την ελευθερία, να είσαι ο εαυτός σου. Αυτό θα το πετύχεις με απειροελάχιστα άτομα, οπότε αν δεν ικανοποιείσαι με πιο επιδερμικές παρέες, πρεπει να το έχεις υπόψη.

Banned
    Εγώ πιστεύω ένας ομοιοπαθής σε καταλαβαίνει...ας πούμε πάει ένα χωρισμένος σε ένα καρκινοπαθή και του λέει ''χώρισα'' ,ε ο καρκινοπαθής πολύ πιθανόν να του πει ''δεν μας χ*ζεις ρε, εδώ ο κόσμος καίγεται'', θα τον σνομπάρει δηλαδή, αν πάει τώρα ο καρκινοπαθής στον χωρισμένο και του πει '' έχω καρκίνο'' ο χωρισμένος θα φύγει τρέχοντας, θα του φανεί βουνό....μόνο αν υπάρχει μια συμπάθεια μεταξύ τους θα κατανοήσει ο ένας τον άλλον, συμπάθεια δηλαδή μια ''θετική προκατάληψη'' όχι ξινίλα, ή να το πούμε και φιλία δεν ξέρω......

Senior Member
    καταρχας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις και καλημερα σε ολους

ερωτηση..γιιατι οταν κανεις τα παντα για τον αλλον, δινεις τον καλυτερο σου ευατο γιατι ολο ζηταει ακομα πιο πολλα απο εσενα σε σημειο να σε εκμεταλευεται και να μη σε υπολογιζει καθολου?

πχ στην τελευταια μου σχεση ειχα αποκαλυψει στον αλλο πως δεν ειμαι ατομο που ανταποκρινεται σε τσακωμους κλπ.ε επειδη ηξερε αυτο το αδυναμο σημειο μου ανεχομουν σχεδον καθε μερα τους τσακωμους τα νευρα πραγματα που εξσφεζονιζοταν μεσα στο σπιτι και εγω δεν μπορουσα να αντιδρασω αποτελεσμα ηταν να ξεσπαει συνεχεια πανω μου.δηλαδη εκει που αφηνεις τον αλλον να μαθει τα αδυνατα σου σημεια εκει παταει κι αυτος και ζηταει κι αλλα κι αλλα.

αυτο ηταν ενα απο τις εκατονταδες περιπτωσεις εκμεταλευσης της ειλικρινειας μου.αυτα γινονταν και με φιλους σε πολυ χειροτερο βαθμο.οσο περισσοτερο αφηνα τους αλλους να με μαθουν τοσο δε με υπολογιζαν και ζητουσαν κι αλλα κι αλλα.αντι να σκεφτει καποιος οτι η boo γινεται χαλι να την πατησουν ζηταμε κι αλλα κι αλλα σε σημειο εκμεταλευσης της καλοπροαιρετης διαθεσης.εκτιμηση μηδεν.

οσο εισαι αληθινος και αφηνεις τον αλλον να μαθει τα αδυνατα σημεια σου τοσο περισσοτερο σε εκμεταλευεται ο αλλος.αντι να σε σεβαστει λιγο αλλος..ΓΙΑΤΙ? γιατι οι ανθρωποι δεν εκτιμουν αυτα?δε λεω ειμαι τοσο κλειστη που δεν μπορω να πω οχι σε τιποτα.δικο μου λαθος αυτο.απλα παντα φοβομουν να μην τσαντιστω απο οτι γινοταν καποιο σκηνικο φταιω κι εγω γιατι οταν θυμωνω λεω ασχημα πραγματα και φοβαμαι μην χασω τον αλλον.αλλα ετσι ειμαι εγω

πρεπει να βαζω δικους μου ορους στις σχεσεις μου με τους αλλους.αλλα παντα φοβαμαι μη χασω τον αλλον

τελικα η ειλικρινια χρειαζεται σε μια σχεση?πως μπορεις να μειωσεις την εκμεταλευση πρακτικα?

δε ξερω ως που πρεπει να μιλαω και που να σταματησω στους αλλους
    Last edited by boo; 10-08-2016 at 10:48.
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Quote Originally Posted by boo View Post
    cc η κυρια ειχε ερθει για 25 ημερες εχει φυγει για Αθηνα τωρα.κι οσο ηταν εδω ηθελε να βγαινουμε γιατι δεν ειχε αλλη παρεα εδω στην πολη μου.τωρα που πηγε Αθηνα εχει εξαφανιστει πολυ.εκει πανω εχει πολλους φιλους δεν ασχολειται με εμενα..
    θυμαμαι μιλαγε πολυ, παρε την ενα τηλεφωνο να της πεις πως νιωθεις. Αν μη τι αλλο αν εχει λιγο αξιοπρεπεια θα σε ακουσει.
    "Make sure your worst enemy isn't you"

Senior Member
    της μιλαω στο facebook και δε μου απανταει.πολυ σπανια.ναι μιλαγε συνεχεια για τον εαυτο της και τα προσωπικα της εμενα μ αφηνε να μιλησω λιγο και οταν ανοιγα θεμα για το τι αντιμετωπιζω οταν ερχοταν η κουβεντα σε μενα δε τα επαιρνε στα σοβαρα απλα διακομοδουσε την κατασταση μου..αλλα νταξει απο το τιποτα κατι ηταν κι αυτο. για 3 φορες που βγηκαμε ξεσκασα λιγο κι ας μην ηταν η καλυτερη παρεα.ειπαμε ειμαι καλος ακροατης.
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member

ερωτηση..γιιατι οταν κανεις τα παντα για τον αλλον, δινεις τον καλυτερο σου ευατο γιατι ολο ζηταει ακομα πιο πολλα απο εσενα σε σημειο να σε εκμεταλευεται και να μη σε υπολογιζει καθολου?

πχ στην τελευταια μου σχεση ειχα αποκαλυψει στον αλλο πως δεν ειμαι ατομο που ανταποκρινεται σε τσακωμους κλπ.ε επειδη ηξερε αυτο το αδυναμο σημειο μου ανεχομουν σχεδον καθε μερα τους τσακωμους τα νευρα πραγματα που εξσφεζονιζοταν μεσα στο σπιτι και εγω δεν μπορουσα να αντιδρασω αποτελεσμα ηταν να ξεσπαει συνεχεια πανω μου.δηλαδη εκει που αφηνεις τον αλλον να μαθει τα αδυνατα σου σημεια εκει παταει κι αυτος και ζηταει κι αλλα κι αλλα.

αυτο ηταν ενα απο τις εκατονταδες περιπτωσεις εκμεταλευσης της ειλικρινειας μου.αυτα γινονταν και με φιλους σε πολυ χειροτερο βαθμο.οσο περισσοτερο αφηνα τους αλλους να με μαθουν τοσο δε με υπολογιζαν και ζητουσαν κι αλλα κι αλλα.αντι να σκεφτει καποιος οτι η boo γινεται χαλι να την πατησουν ζηταμε κι αλλα κι αλλα σε σημειο εκμεταλευσης της καλοπροαιρετης διαθεσης.εκτιμηση μηδεν.

οσο εισαι αληθινος και αφηνεις τον αλλον να μαθει τα αδυνατα σημεια σου τοσο περισσοτερο σε εκμεταλευεται ο αλλος.αντι να σε σεβαστει λιγο αλλος..ΓΙΑΤΙ? γιατι οι ανθρωποι δεν εκτιμουν αυτα?δε λεω ειμαι τοσο κλειστη που δεν μπορω να πω οχι σε τιποτα.δικο μου λαθος αυτο.απλα παντα φοβομουν να μην τσαντιστω απο οτι γινοταν καποιο σκηνικο φταιω κι εγω γιατι οταν θυμωνω λεω ασχημα πραγματα και φοβαμαι μην χασω τον αλλον.αλλα ετσι ειμαι εγω

πρεπει να βαζω δικους μου ορους στις σχεσεις μου με τους αλλους.αλλα παντα φοβαμαι μη χασω τον αλλον

τελικα η ειλικρινια χρειαζεται σε μια σχεση?πως μπορεις να μειωσεις την εκμεταλευση πρακτικα?

Βοο αυτο που λες για τα αδυναμα σημεια μπορεις να εισαι ειληκρινεις χωρις να δειχνεις τις πληγες σου .....τραβανε τους καρχαριες οχι μονο σε σενα αλλα σε ολους ...
    Εαν κοιταξεις την αβυσσο για πολυ ωρα στο τελος η αβυσσος θα κοιταξει εσενα

Εσυ ψαχνεις να μοιραστεις οχι να κλεινεσαι κι αλλο χωρις ανταποκριση. Ευχομαι να βρεθει ενα καλυτερο επικοινωνιακα προσωπο στη ζωη σου ! Σου αξιζει, σε ολους μας αξιζει !!!

Banned
    της μιλαω στο facebook και δε μου απανταει.πολυ σπανια.ναι μιλαγε συνεχεια για τον εαυτο της και τα προσωπικα της εμενα μ αφηνε να μιλησω λιγο και οταν ανοιγα θεμα για το τι αντιμετωπιζω οταν ερχοταν η κουβεντα σε μενα δε τα επαιρνε στα σοβαρα απλα διακομοδουσε την κατασταση μου..αλλα νταξει απο το τιποτα κατι ηταν κι αυτο. για 3 φορες που βγηκαμε ξεσκασα λιγο κι ας μην ηταν η καλυτερη παρεα.ειπαμε ειμαι καλος ακροατης.
    δεν απαντα γιατι θα προτημουσε να τη δουλευεις χωρις αυτο να φαινεται αρα γιατι το παλευεις ακομα με σταυρο στο χερι?

Banned

Νομίζω ότι κρατάς αποστάσεις ασφαλείας, χωρίς να ξεκόβεις δηλαδή...συναισθηματικά δεν δίνεις δεκάρα, αν είναι δυνατό... τώρα εσύ μπορεί να έχεις αντοχές ακόμα και να συνεχίζεις να επενδύεις...κάποια στιγμή θα κουραστείς και θα ξεκόψεις τελείως ή θα περάσεις στην απάθεια ή θα αρχίσουν οι ίδιοι να αντιλαμβάνονται και κάτι πέρα από την μύτη τους...βέβαια για να περάσεις στην απάθεια νομίζω πρέπει πρώτα να έχεις αποφασίσει ότι θα τους χάσεις....

Senior Member
    Quote Originally Posted by arntaben View Post
    Βοο αυτο που λες για τα αδυναμα σημεια μπορεις να εισαι ειληκρινεις χωρις να δειχνεις τις πληγες σου .....τραβανε τους καρχαριες οχι μονο σε σενα αλλα σε ολους ...
    πως γινεται να ειμαι ειλικρινης χωρις να δειχνω τις "πληγες" μου?
    απο οτι καταλαβαινω απο αυτο που μου λες ειναι οτι αν συνεχισω ετσι παντα θα με εκμεταλευεται καποιος απο τους "καρχαριες".αν δεν αλλαξω τροπο παντα ετσι θα γινεται δηλαδη?

Quote Originally Posted by Constantly curious View Post
    Εσυ ψαχνεις να μοιραστεις οχι να κλεινεσαι κι αλλο χωρις ανταποκριση. Ευχομαι να βρεθει ενα καλυτερο επικοινωνιακα προσωπο στη ζωη σου ! Σου αξιζει, σε ολους μας αξιζει !!!
    ευχαριστω cc μακαρι να βρεθει καποιος.προσπαθουσα να ανοιγομαι αλλα τελικα κανεις δε με υπολογιζει.καθε μου προσπαθεια εχει το ιδιο αποτελεσμα αργα ή γρηγορα.τελος παντων..ευχομαι σε ολους να εχουν ενα καλο ατομο διπλα τους

Quote Originally Posted by αλεξανδρος_77 View Post
    δεν απαντα γιατι θα προτημουσε να τη δουλευεις χωρις αυτο να φαινεται αρα γιατι το παλευεις ακομα με σταυρο στο χερι?
    πως να τη δουλευω δηλαδη?να μιλαω για οτιδηποτε αλλο εκτος απο τα δικα μου?εχω πολυ αναγκη για καποια καλη παρεα που δε θα με εκμεταλευεται.κι αυτο εχει ως αποτελεσμα να πεφτω με τα μουτρα σε καποιον στην αναγκη μου να βρω μια καλη και σωστη παρεα.ειναι που εχω ξεμεινει απο φιλους και δεν εχω την πολυτελεια να διαλεξω μεταξυ καποιων και να κανω στην ακρη τοξικες σχεσεις..

Quote Originally Posted by cube View Post
    Νομίζω ότι κρατάς αποστάσεις ασφαλείας, χωρίς να ξεκόβεις δηλαδή...συναισθηματικά δεν δίνεις δεκάρα, αν είναι δυνατό... τώρα εσύ μπορεί να έχεις αντοχές ακόμα και να συνεχίζεις να επενδύεις...κάποια στιγμή θα κουραστείς και θα ξεκόψεις τελείως ή θα περάσεις στην απάθεια ή θα αρχίσουν οι ίδιοι να αντιλαμβάνονται και κάτι πέρα από την μύτη τους...βέβαια για να περάσεις στην απάθεια νομίζω πρέπει πρώτα να έχεις αποφασίσει ότι θα τους χάσεις....
    πως κρατας αποστασεις ασφαλειας?πρακτικα τι ενοεις?να μην δινω δεκαρα ενοεις να μη δειχνω καμια αδυναμια μου?να μιλαω για ασχετα και να μη φανερωνω αδυναμιες μου?αντοχες δεν εχω.μοναξια εχω εδω και χρονια και εχω σαλταρει.την περασα και την απαθεια, ανοιγομουν, αλλα τους εχασα ολους.δεν με πηρε στα σοβαρα κανενας αλλα βρηκε πατηματα σε εμενα και το εκμεταλευονταν με εκαναν οτι ηθελαν.τωρα το μετανιωνω απο τη μια.
    το δυσκολο ειναι οτι πρεπει να αλλαξει ο χαρακτηρας μου για να αλλαξω αυτο που συμβαινει και μου φαινεται ακατορθωτο.πρεπει να προσεχω και την παραμικρη λεξη που θα πω και να λεω ψεματα ή να κρυβω αδυνατα σημεια.απλα πολλες φορες, πες με αφελη, το κανω χωρις να το καταλαβαινω εκεινη την ωρα.πρεπει να αποφευγω να μιλαω και να αποφευγω προσωπικες μου ερωτησεις.
    θα ηθελα καποιον να με εκτιμησει οπως ειμαι, να μπορω να μιλαω χωρις να φοβαμαι

δε ξερω εχω μπερδευτει πολυ

συμβαινει και σε εσας κατι αναλογο και αν ναι πως το αντιμετωπισατε?

υπαρχει τροπος να καταλαβετε εξ αρχης αν καποιος ειναι καλος φιλος ή το βλεπεις μονο στην πορεια?
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Banned
    Εγώ νομίζω ότι από την αρχή , εκεί που αρχίζεις και κάνεις παρέα, φαίνεται με ποιον ταιριάζεις και ποιος σου αρέσει...αν κάποιος είναι ''εκμεταλλευτής'' γενικά θα φανεί και στα μικρά πράγματα πιστεύω...αν είσαι γκει και αυτοί είναι ρατσιστές θα φανεί αυτό, άρα δεν θα ανοιχτείς .... το ότι είσαι ανοιχτός άνθρωπος είναι καλό για μένα, σημαίνει ότι κάνεις και σχέσεις πιο εύκολα και πιο ουσιαστικές, άσχετα αν δεν σου έκατσαν οι καλοί...τι να πούμε εμείς? όχι , να κλειστείς στον εαυτό σου? Δεν ξέρω βλακεία δεν είναι αυτό? είσαι το άλλο άκρο όμως, ανοικτό βιβλίο για τον κάθε έναν ? Δεν έχεις καθόλου ένστικτο στο ποιον θα εμπιστευτείς και πόσο θα ανοιχτείς ? Μπορεί να μην είναι αφέλεια, να είναι ανάγκη και να το τολμάς...ρισκάρεις να χάσεις αλλά αν κερδίσεις, θα κερδίσεις πολλά περισσότερα..........και σιγά τα κελεπούρια που χάνεις δηλαδή....Εγώ εννοούσα να μην επηρεάζεσαι , κράτα την παρέα για να ξεσκάς ας πούμε αλλά να είσαι αδιάφορη ως προς αυτούς, μέχρι να βρεις αυτό που θες...αν ξέρεις ότι τα τάδε άτομα δεν θα αλλάξουν ποτέ.......
    Last edited by cdeleted29517; 11-08-2016 at 19:52.

Μπου αν γνωριζεις αγγλικα γινε μελος σε κοινοτητα του εξωτερικου, να γραφεις οτι παιρνω αγωγη σκεπτομαι, βασανιζομαι απο αυτο. Εδω στην χωρα μας λιγοι συνειδητοποιημενοι ανθρωποι θα καταλαβουν. Επισης διοχετευσε την ενεργεια σου, μην τα αφησεις αυτα επειδη υπαρχουν εμποδια. Δεν ξερω τελικα αν ενας ψυχικα πασχων μπορει να νιωσει κατανοητος, ανεξαρτητα απο την ταμπελα! Αν γνωρισεις ανθρωπους που ειχαν γονεα, συγγενη, φιλο με ψυχικη νοσο και εχουν οι ιδιοι καταρχας κατανοησει το ζητημα τοτε δεν θα νιωθεις τοσο μονη.

Ετσι κι αλλιως μπου μου, ανθρωποι χωρις γνωματευση λενε ακριβως το ιδιο... ετσι ειναι οι σχεσεις, καποιοι μενουν αλλοι φευγουν, ομως αν δεν βαλεις πρωτη την μπου, τι μπορει μονη αλλα και με παρεα να κανει, θα απογοητευεσαι.

Ας κραταει ολο και λιγοτερο τουλαχιστον η απογοητευση.
    Καπως ετσι τα σκεφτομαι.

Senior Member
    @cube
    ναι ειμαι ανοιχτο βιβλιο οπως λες..δε ξερω σε ποιον να ανοιγομαι και σε ποιον οχι.δε ξερω γιατι μου συμβαινει αυτο.γενικα οι σχεσεις μου με φιλους και αγορια ειναι πολυ εντονες αλλα στην πορεια οταν εχουν μαθει αρκετα πραγματα για τις συμπεριφορες μου σε διαφορα θεματα με πατανε κατω

@Constantly curious
    ενταξει δεν ξερω και πολυ καλα αγγλικα αλλα αν ξερεις καμια τετοια κοινοτητα πες μου να το ψαξω κι αυτο.νομιζω οπως το σκεφτομαι τωρα λογω μοναξιας και αναγκης να εχω ατομα διπλα μου πεφτω κατευθειαν στα βαθεια στην προσπαθεια μου να δεθω ουσιαστικα με καποιον για να καλυψω τα κενα μου.
    να συμπληρωσω πως οταν λεω οτι ανοιγομαι στους αλλους τοσο ευκολα δεν ενοω μονο πραγματα σχετικα με την παθηση μου.ανοιγομαι για πολλα θεματα του χαρακτηρα μου..

απο αυτα που μου λετε καταλαβαινω οτι πρεπει να τα βρω με τον εαυτο μου πρωτα για να μην επηρεαζομαι τοσο πολυ απο τους αλλους.τοσα χρονια δεν τα εχω καταφερει..δεν ειμαι μοναχικο ατομο δεν αντεχω τη μοναξια εχω αναγκη ατομα γυρω μου.
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Μπου είναι ανθρωπινο να θελεις καλη θετικη ανθρωπινη παρουσια. Εγω αναγκαστηκα ανα περιοδους να μην το εχω, δεν κρινω ότι είναι φοβερο ισα ισα ισως και αυτό να με εριξε αλλου.
    Από την άλλη καλη μου, αν εχεις ταλεντο να μη δινεις σημασσια σε ό,τι ακους κ να μιλας για στανταρ θεματα καρος,κριση,πολιτικη τοτε από ολο το ντουνια ισως βρεθει εστω ένα αξιολογο ατομο.

Από τις πιο δυσκοολες εργασιες είναι να τα βρουμε με τον εαυτο, ειδικα αν δεν εχει αμυνες προστασιας.

Είναι φυσιολογικη η επιθυμια σου για παρεα, κανα γκρουπ θεραπυ δε κανει η γιατρος; Αν όχι κ είναι σκετο γιατρος ρωτα να σ προτεινει.

Οι φωνες εφυγαν εντεελως,σωστα;

Senior Member
    καλημερα
    οκ θα προσπαθω απο εδω και περα να μιλαω για γενικα θεματα αν ξανακανω παρεα με καποιον.κι αν μου γινονται προσωπικες ερωτησεις να λεω ψεματα και να τις αποφευγω οσο γινεται δηλαδη για να μη δειχνω αδυναμιες?

τι σημαινει "τα βρισκω με τον εαυτο μου" στην πραξη?μπορεις να μου δωσεις παραδειγματα?

η γιατρος δεν κανει γκρουπ θεραπυ.και στο παρελθον οταν δεν ηθελα να χασω τις φωνες γιατι ηταν για ενα διαστημα καλες και τις ειχα για παρεα, απλα μου ειπε "ποση αναγκη μπορει να εχεις για παρεα?!" δε μου προτεινε κατι ομως.
    πηγαινα Αθηνα σε μια ομαδα αυτοβοηθειας για συναισθηματικες διαταραχες αλλα απο τοτε που εφυγα απο Αθηνα παω 1 φορα στους 2 μηνες ισως και περισσοτερο.ειχα κανει καποια παρεα/φιλους εκει αλλα τωρα πια πολυ λιγα πραγματα μεσω facebook.η αποσταση..μιλαμε σπανια

οι φωνες δεν εχουν φυγει.ειχα ηρεμησει για καμια 20αρια ημερες τελος ιουνη με αρχες ιουλη αλλα μετα τα ιδια πανω κατω.εχω διαστηματα 3-5 ημερων ηρεμιας απο φωνες αλλα μετα ξανα τα ιδια απο φωνες που μπορει να κρατανε για 10-15 ημερες καποιες φορες ισως λιγο λιγοτερο.γενικα βλεπω η πιεση, η στεναχωρια, το αγχος μου ξυπνανε τις φωνες.3-4 φορες ξαναειδα παλι πραγματα αλλα ηταν για πολυ λιγο. και γενικα με εχει πιασει καταθλιψη απο αυτα.δε μπορω να προχωρησω να κανω πραγματα.τα ψυχωτικα με σταματανε.ολα ειναι ματαια.δε μπορω να ξεφυγω.απογοητευση.πολλες φορες θελω να φουνταρω.δεν αντεχω αλλο
    Last edited by boo; 13-08-2016 at 11:31.
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast