ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ (Μέρος 'Α) - Page 34
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 34 of 42 FirstFirst ... 243233343536 ... LastLast
Results 496 to 510 of 618
    Banned
    Quote Originally Posted by M87 View Post
    Διαβάζοντας τη φράση σου "ενω κανονικά είναι ψυχασθένεια..." με κάνεις να πιστέψω ότι είναι ψυχασθένεια για εσένα ο οποίος προηγουμένως δηλώνεις ότι "ειναι φυσιολογική ανθρώπινη πράξη". Δηλαδή, φάσκεις και αντιφάσκεις. Η σωστή έκφραση θα ήταν "εν αντιθέσει με την εκκλησία" ή κάποια ανάλογη έκφραση που δηλώνει μια, περί του αντιθέτου, άποψη.

Πως τα κατάφερες και έκανες τόσα λάθη σε τόσο λίγο κείμενο Περαστικέ; :) Είπαμε όμως... "γλώσσα λανθάνουσα..." ε; Άντε να ρίξεις καμιά βουτιά!

Η διακιά μου γλώσσα σε πειραξε βρε ταλιμπάν??
    Πήγαινε διάβασε τι λέει ο Παϊσιος που σε κάθε δύο λέξεις γράφει τις τρεις λάθος....
    Μου γίνατε όλοι φιλόλογοι και πανεπιστημονες του ιντερνετ!

edit: Στην Αμερική υπήρχαν πριν δεκαετίες και χριστιανικές κλινικές που έκαναν και ηλεκτροσοκ όπως βέβαια και εξορκισμους, βουρδουλιες κλπ....Γενικώς ο,τι εχει σχεση με την βια και τα βασανηστηρια η εκκλησια το αποδεχεται....

Banned
    Quote Originally Posted by περαστικός View Post
    edit: Στην Αμερική υπήρχαν πριν δεκαετίες και χριστιανικές κλινικές που έκαναν και ηλεκτροσοκ όπως βέβαια και εξορκισμους, βουρδουλιες κλπ....Γενικώς ο,τι εχει σχεση με την βια και τα βασανηστηρια η εκκλησια το αποδεχεται....
    τι λες τωρα... εδώ κρεμανε στον λαιμο τους μια μέθοδο βασανηστηριου... είναι ψυχακηδες λεμεεεε

Banned
    Quote Originally Posted by περαστικός View Post
    Άσε, στο πιο βαθύ καζάνι με βλέπω με τις αμαρτίες μου
    Να φανταστείς θεωρώ ακόμη και ότι ο αυνανισμός είναι φυσιολογική ανθρώπινη πράξη ενώ κανονικά είναι ψυχασθένεια με βάση την εκκλησία που θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται με ηλεκτροσόκ :(
    Εγώ αναφέρθηκα στα αυθόρμητα λάθη της έκφρασης σου και που επισημαίνω και εδώ. :) Αν θες πες μας σε παρακαλώ ποιά "χριστιανική κλινική" εφάρμοζε το ηλεκτροσόκ σε ανθρώπους; Σε ρωτάω γιατί εγώ μόνο ψυχιατρικές κλινικές ξέρω όπου αυτό εφαρμόζεται επί των εγκλείστων (μη στραβοκοιτάξεις τον γιατρό, την έβαψες... ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ!).

Αν ήταν ο Παϊσιος ανορθόγραφος δεν το ξέρω. Ξέρω όμως ότι ο πατέρας της πειραματικής ψυχολογίας Wilhelm Maximilian Wundt (1832-1920) από το πανεπιστήμιο της Λειψίας - χωρίς ίχνος αποδείξεων τα οποία θα έπρεπε να συνοδεύουν τα οποιαδήποτε πορίσματα / συμπεράσματα των θετικών επιστημών - είπε ότι ο άνθρωπος είναι απλά ένα προιόν των γονιδίων του λέγοντας: "εάν κανείς υποθέσει ότι εξ' αρχής δεν έχουμε τίποτα άλλο παρά ένα σώμα, έναν εγκέφαλο και ένα νευρικό σύστημα" καθώς επίσης και "η ψυχή δεν δύναται να υπάρχει πλέον, στο πρόσωπο της κατανόησης της φυσιολογίας την οποία έχουμε σήμερα".

Δηλαδή:

Εξελίχθηκε λίγο η ιατρική και έπαψε ο άνθρωπος να διαθέτει ψυχή. Γνωστό και ως "...όταν κόψουμε όλα τα πόδια του βατράχου εκείνος κουφαίνεται".

Θα ήθελες να το σχολιάσεις αυτό Περαστικέ;
    Last edited by M87; 18-08-2016 at 14:29.

Banned
    μια και ξεθαψατε το θεμα εχω μια απορια ρε Μ87... πως γινετε καποιος που πιστευει σε φιδια που μιλανε, σε παρθενες που γεννανε, σε νεκρους που ανασταινοντε, σε ταγματα αγγελων που τον παρακολουθουν και σε έναν εξωκοσμικο ταχα μου θεο που θα τον δικασει.... να ''θεραπευσει'' καποιον που πιστευει ότι μιλαει με πχ.. αγγελους?

δηλαδή με λιγα λογια γινετε ενας ψυχικα ασθενης όπως είναι οι θρησκοι να θεραπευσει έναν αλλον ψυχικα ασθενη?

Banned
    οι περισσοτεροι βαριουνται να διαβαζουν κατεβατα εξοφρενικου μεγεθους εκτος αν τους ενδιαφερει κατι παρα πολυ και τα λαθη εκφρασης δε φαινεται να χουν και πολυ σημασια

Banned
    Quote Originally Posted by noumac View Post
    μια και ξεθαψατε το θεμα εχω μια απορια ρε Μ87... πως γινετε καποιος που πιστευει σε φιδια που μιλανε, σε παρθενες που γεννανε, σε νεκρους που ανασταινοντε, σε ταγματα αγγελων που τον παρακολουθουν και σε έναν εξωκοσμικο ταχα μου θεο που θα τον δικασει.... να ''θεραπευσει'' καποιον που πιστευει ότι μιλαει με πχ.. αγγελους?

δηλαδή με λιγα λογια γινετε ενας ψυχικα ασθενης όπως είναι οι θρησκοι να γιατρεψουν έναν αλλον ψυχικα ασθενη?
    Δεν σημαίνει ότι οι θρήσκοι είναι ψυχικά ασθενείς μόνο και μόνο επειδή εσύ και τα μέλη της APA (American Psychiatric Association) ΨΗΦΙΣΑΤΕ ότι η θρησκεία αποτελεί ψυχική ασθένεια... όπως ψηφίσατε ότι η αδυναμία εκμάθησης μαθηματικών αποτελεί επίσης ψυχική διαταραχή... όπως και το να θρηνήσει κανείς τον χαμό κάποιου επειδή έχει "παραπλήσια" χαρακτηριστικά με την κατάθλιψη... όλα για να δικαιολογηθεί η συνταγογράφηση και να πουλήσουν πιο πολλά ψυχοφάρμακα οι φαρμακοβιομηχανίες. Αν θέλεις μπορώ να συνεχίσω την απαρίθμηση των ανωμαλιών για 4-5 μέρες επειδή υπάρχει μπόλικο υλικο.

Ερωτήθηκε ακόμα και ο ΠΡΩΗΝ (δεν μπορούν να προβούν σε τέτοιες δηλώσεις όσο κατέχουν τέτοια αξιώματα, αλλά μόλις τελειώσει η θητεία τους "κελαηδάνε!") Διευθύνον Σύμβουλος της ομάδας μελέτης DSM 4 της APA Allen Frances σχετικά με το DSM 5 για το οποίο δήλωσε τα εξής:

"αυτή είναι η θλιβερότερη στιγμή της 45χρονης καριέρας μου σχετικά με την εφαρμογή, μελέτη και διδασκαλία της ψυχολογίας"

καθώς επίσης και

"Η καλύτερη συμβουλή μου προς τους κλινικά ενασχολούμενους [συναδέλφους], τον τύπο και το κοινό - να είστε σκεπτικοί και να μην ακολουθείτε το DSM 5 τυφλά σε έναν δρόμο που πιθανότατα να οδηγεί στην μαζική υπερ-διάγνωση και την επιβλαβή υπερσυνταγογράφηση".

Και τέλος, σχετικά με την κατηγοριοποίηση της θλίψης που συνοδεύει τον χαμό αγαπημένου προσώπου ως κατάθλιψη λόγω παραπλήσιων συμπτωμάτων, το DSM 4 προέβλεπε την εξαίρεση αυτού, αναγνωρίζοντας την θλίψη ως φυσιολογική ενώ το DSM 5 την κατηγοριοποιεί ως "κατάθλιψη" και οδηγεί στη συνταγογράφηση αντικαταθλιπτικών. Επ' αυτού ο Allen Frances δηλώνει:

"Κάνοντας την θλίψη μια ψυχική/νοητική διαταραχή θα αποτελέσει πανηγύρι για τις φαρμακοβιομηχανίες, θα είναι όμως καταστροφή για όσους θλίβονται. Η απόφαση [αυτή] είναι αυτοκαταστροφική για το DSM 5 και υπονομεύει την αξιοπιστία της APA. Η ψυχιατρική, δεν θα έπρεπε να θέτει εσφαλμένες ταμπέλες στο φυσιολογικό [ως συμπεριφορά]".

Και επειδή οι πιο πολλοί αναγνώστες δεν ξέρουν τι εστί DSM (Diagnostic and Statistical Manual) αυτό μεταφράζεται ως, Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο και αποτελεί το βασικό εργαλείο ψυχιατρικής κατάταξης των ασθενών από ψυχιάτρους. Αν θέλει κάποιος, ας μου υποδείξει τις στατιστικές μελέτες οι οποίες θεμελιώνουν το διαγνωστικό κομμάτι γιατί εγώ δεν μπορώ να τις βρώ ούτε στο DSM 5, ούτε στο DSM 4 και 3.

Άλλωστε, όσο μπορώ εγώ να σου αποδείξω την ύπαρξη Του Θεού, αλλό τόσο μπορείς εσύ να μου αποδείξεις την μη-ύπαρξη αυτού. Όμως τα πιστεύω μου δεν σου κάνουν κακό με κάποιον τρόπο. Αδυνατώ να καταλάβω όμως γιατι σε ενοχλεί ότι κάποιοι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πιθανόν και οι γονείς σου ή άλλοι συγγενείς σου, πιστεύουν στη μετά θάνατο ζωή. Από τα όσα ξέρω, δεν ήρθε κανείς να σου επιβάλει να πιστέψεις σε οτιδήποτε. Εσύ λοιπόν γιατί ενοχλείσαι για κάτι που κάνει κάποιος άλλος και που δεν σε επηρρεάζει;

Τέλος, αφού σου απάντησα στην ερώτηση σου noumac, απάντησε μου και εσύ στο εξής:

Πως γίνεται ένα "ψυχίατρος" ή "ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής" να θεραπεύει την ψυχή αν δεν αναγνωρίζει καν την ύπαρξη αυτής; Παρέθεσε μου και τα σχετικά συγγράματα των βασικών σπουδών ψυχολογίας τα οποία θεμελιώνουν - ή έστω αναγνωρίζουν την πιθανότητα ύπαρξης - της ψυχής σε παρακαλώ για να πειστώ.
    Last edited by M87; 18-08-2016 at 22:48.

Banned
    δηλαδή εσυ πιστευεις ότι οσοι πιστευουν σε φιδια που μιλανε και όλα τα υπολοιπα είναι νορμαλ?? μαλιστα....

καταρχας δεν πιστευω ότι είναι ψυχιατρικες παθησεις τουλάχιστον η σχιζοφρενεια και οι ψυχωσεις... αν υποθεσουμε ότι είναι ασθενειες πρεπει να δημιουργηθεί νεος κλαδος που να ασχολειτε αποκλειστηκα με τον εγκεφαλο.... αυτά για την ερωτηση σου...

δηλαδή πραγματικα πιστευεις ότι τα φιδια μιλανε? και ότι αγγελοι σε παρακολοθουν? χμμ... ψυχωση το λενε Μ87.. να το κοιταξεις

Banned
    δηλαδή εσυ πιστευεις ότι οσοι πιστευουν σε φιδια που μιλανε και όλα τα υπολοιπα είναι νορμαλ?? μαλιστα....

καταρχας δεν πιστευω ότι είναι ψυχιατρικες παθησεις τουλάχιστον η σχιζοφρενεια και οι ψυχωσεις... αν υποθεσουμε ότι είναι ασθενειες πρεπει να δημιουργηθεί νεος κλαδος που να ασχολειτε αποκλειστηκα με τον εγκεφαλο.... αυτά για την ερωτηση σου...

δηλαδή πραγματικα πιστευεις ότι τα φιδια μιλανε? και ότι αγγελοι σε παρακολοθουν? χμμ... ψυχωση το λενε Μ87.. να το κοιταξεις
    Μάστρο-noumac, 2000 χρόνια την έχουμε την ψύχωση αυτή οι άνθρωποι και αν είναι να κλείσουμε κάποιον στο Δαφνί για "να το κοιτάξει" εγώ λέω να δώσεις το παράδειγμα ξεκινώντας από τους συγγενείς σου. Δεν φαντάζομαι να είναι όλοι ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές ή ψυχίατροι.

Επίσης δεν απάντησες στο γιατί ενοχλείσαι από τα πιστεύω των θρησκευόμενων. Αναρωτιέμαι αν αυτό θα αποτελέσει μελλοντικά διαταραχή για την APA... ίσως στο DSM 6 αφού πρώτα εξαφανίσουμε από προσώπου Γης τους απανταχού θρησκευόμενους και στραφούμε εναντίων των ψυχολόγων και ψυχιάτρων ε;

Ότι και αν είναι η οποιαδήποτε ψυχική πάθηση, διαταραχή ή σύνδρομο εγώ θα σε ρωτήσω το εξής:

"Με ποιά δοκιμή αποδεικνύεται ότι κάποιος πάσχει από οτιδήποτε στο χώρο της ψυχιατρικής;"

Και επειδή ξέρω ότι δεν υπάρχει καμία δοκιμή που να αποδεικνύει ότι κάποιος πάσχει από οτιδήποτε, όπως και ότι μετά από τόσα χρόνια έρευνας δεν έχετε εντοπίσει τα αίτια έστω και μιας ψυχικής ασθένειας να θυμίσουμε ότι ψυχοφάρμακα δεν μας λείπουν τα οποία παρέχουν συμπτωματική αντιμετώπιση και τίποτα παραπάνω. Ο μεροκάματος να βγαίνει για τον ψυχίατρο, ψυχολόγο, φαρμακοβιομήχανο και ο μήνας έχει εννιά!

Τέλος σχετικά με τα φίδια που μιλάνε, παρθένες που γεννάνε κλπ στην αρχή της συζήτησης έχω παραθέσει κάμποσα παραδείγματα από την κβαντομηχανική τα οποία υποδεικνύουν ότι ο ορατός κόσμος τον οποίο βιώνουμε ΔΕΝ είναι ακριβώς ότι βλέπουμε / διαπιστώνουμε (π.χ. το πείραμα της διπλής οπής ή της διεμπλοκής κλπ). Ακόμα και εσένα μπορούμε να κλωνοποιήσουμε με ένα δείγμα αίματος και μερικές τρίχες... αυτό πως σου φαίνεται εν συγκρίσει με τις "παρθένες που γεννάνε"; Και αυτά - εν αντιθέσει με την ψυχιατρική και την ψυχολογία - τεκμηριώνονται με επαναλήψιμα και μετρήσιμα αποτελέσματα.

Για να μη ξεχνιόμαστε, περιμένω να μου πεις σε ποια συγγράματα των φοιτητών ψυχολογίας / ψυχιατρικής αναγνωρίζεται η πιθανότητα ύπαρξης ή η ύπαρξη της ψυχής με την οποία θα ασχοληθούν για άνω των 4 ετών στις σπουδές τους.

Επίσης να μου παραθέσεις το στατιστικό κομμάτι του DSM το οποίο θεμελιώνει το διαγνωστικό κομμάτι αυτού.

Θα περιμένω να ακούσω νέα σχετικά με τους θρησκευόμενους συγγενείς σου noumac.

Banned
    βασικα είναι 1650 χρονια μετα την 1η οικουμενικη οπου κοψε ραψε φτιαξαν τον χριστιανισμο και θεοποιησαν τον μαραγκο.... και ειδικα στον ελλαδικο χωρο με το σπαθι γιναν χριστιανοι και μετα από εκατόμβες σφιαγιασθεντων...
    και φυσικα με την αφασια και την ηλιοθηττα παραμενουν... αυτά για τα ιστορικα μιας και το αναφερες...

προσωπικα δεν πιστευω ότι είναι ασθενειες οποτε περι δοκιμων ότι καποιος πασχει συμφωνω...

αποδεικτηκε από την κβαντομηχανική ότι 3 ημερων νεκρος μπορει να αναστηθεί? ότι πριν 20 αιωνες οι παρθενες γεννουσαν? ότι υπαρχουν ταγματα αγγελων που σε παρακολουθουν? και ότι υπαρχει ενας εξωκοσμικος μπαμπούλας δικαστης και τιμωρος?

φυσικα όλα είναι πιθανα... ακομα και ο κοσμος να φτιαχτηκε το 5508πνχ όπως λεει η αρχιεπισκοπή της ιερουσαλημ...

το ότι δεν μπορειτε να δειτε την σχιζοφρενεια των θρησκων... λογω πλυσης εγκεφαλου που υποστηκατε από παιδια... δεν σημαινει ότι δεν είναι...

οι ελάχιστοι θρησκευομενοι συγγενείς μου αν και δεν σε αφορα... υπαγοντε στην ιδια κατηγορια με τους υπολοιπους θρησκους...

οι δικοι σου συγγενείς τι λενε για την σχιζοφρενεια σου?

Banned
    Και αφού οι θρησκευόμενοι συγγενείς σου υπάγοντε στην ίδια κατηγορία με τους υπόλοιπους θρήσκους, γιατί δεν πας να τους τα πεις αυτά που μου λες; Σου πετάνε σκουπίδια όταν τα λες ή σε αποφεύγουν γενικότερα;

Αφού λοιπόν καμία δοκιμή δεν υφίσταται προκειμένου για την αντικειμενική κατάταξη των ψυχικά ασθενών, παραδέχεσαι ότι η εκάστοτε διάγνωση του εκάστοτε ψυχασθενή εξαρτάται από την υποκειμενικότητα του ψυχίατρου, το αν του έκατσε η γυναίκα του το προηγούμενο βράδυ, το αποτέλεσμα του αγώνα Ολυμπιακού-Παναθηναικού και αν πέτυχε τον καφέ του ο barista το πρωί που πήγαινε στο γραφείο του. Έτσι κάνω και εγώ "επιστήμη" noumac. Αμα μου ζητάς να βρω δικαιολογίες για να συνταγογραφήσω και να μου τα ακουμπάει ο ιατρικός επισκέπτης επειδή γεμίζω συνταγολόγια με τα φάρμακα της εταιρείας του, δεν χρειάζομαι και τόσα χρόνια σπουδών παρά μόνο για ξεκάρφωμα και να προσπαθώ να πείθω ότι ξέρω τι μου γίνεται. Στο δια ταύτα όμως ούτε επιστήμη βλέπω, ούτε αποτελέσματα... μόνο κερδοφορία των φαρμακοβιομηχανιών και των παρατρεχάμενων. Πόσοι αποθεραπευτηκαν φέτος στην Αμερική noumac;

Απο την κβαντομηχανική μέχρι στιγμής αποδείχτηκε ότι οι θεμελιώδεις δυνάμεις δρουν επιλεκτικά (muon puzzle), ότι η έννοια του χώρου και του χρόνου είναι αμφισβητήσιμα (διεμπλοκή) και ότι απειρωστά σωματίδια ύλης όπως τα φωτόνια και ηλεκτρόνια ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΠΟΤΕ ΑΥΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ (πείραμα διπλής οπής) και άλλα πολλά. Για ανάσταση νεκρών δεν έχουμε πει τίποτα μέχρι στιγμής αλλά αν η έννοια του χρόνου είναι αμφισβητίσιμη, τότε δεν θα μου κάνει εντύπωση να ξε-πεθάνει κάποιος.

Την σχιζοφρένεια των ψυχιάτρων και φαρμακοβιομηχανιών να κατατάσουν όσους θρηνούν και όσους δεν έχουν κλίση στα μαθηματικά ως ψυχικά ασθενείς προκειμένου να συνταγογραφήσουν εσύ τη βλέπεις;

Τέλος για την χρήση της θρησκείας ως δικαιολογία προκειμένου για την κατάκτηση εδαφών δεν ευθύνεται ούτε ο θρησκευόμενος, ούτε η θρησκεία. Η ηγεσία αυτής όμως θα έχει να λογοδοτήσει για αυτές τις πράξεις. Εξουσία είναι και όπως κάθε εξουσία ελέγχεται.

Πες μου γιατί ενοχλείσαι από τα θρησκευτικά πιστεύω άλλων ανθρώπων. Σε πείραξε κανείς να πάω να τον δείρω;

Απάντησε μου τώρα σε ποια συγγράματα των φοιτητών ψυχολογίας / ψυχιατρικής αναγνωρίζεται η πιθανότητα ύπαρξης ή η ύπαρξη της ψυχής με την οποία θα ασχοληθούν για άνω των 4 ετών στις σπουδές τους.

Επίσης να μου παραθέσεις το στατιστικό κομμάτι του DSM το οποίο θεμελιώνει το διαγνωστικό κομμάτι αυτού.
    Last edited by M87; 18-08-2016 at 22:54.

Banned
    Πες μου γιατί ενοχλείσαι από τα θρησκευτικά πιστεύω άλλων ανθρώπων. Σε πείραξε κανείς να πάω να τον δείρω;
    χεχε μα είναι τοσο απλο... αν ησουν στην αιγινα θα βοηθούσες τους ανθρώπους που επεσαν στην θαλασσα?
    αν ένα παιδακι κινδυνευε να το πατησει αυτοκινητο θα ετρεχες να βοηθήσεις?

αν τα εκανες αυτά τοτε όταν δεις που θα δεις γιατι φαινεσε εξυπνος ότι οι θρησκοι είναι αρρωστοι και οι θρησκείες ένα μιασμα τοτε θα προσπαθεις και εσυ να βοηθήσεις όπως κανουμε ολοι οσοι ελευθερωθήκαμε από αυτην την αρρωστια! αλλωστε στην ιδια κοινωνια ζουμε πρεπει να σας βοηθήσουμε... να ελευθερωθείτε και εσεις...

ξερω ότι είναι δυσκολο μετα από την πλυση εγκεφαλου που φαγατε σαν παιδια αλλα εμεις θα προσπαθουμε... και όταν σε 50-100-200 χρονια οι θρησκείες θα είναι παρελθον τοτε θα ξαναγραφτει η ιστορια... και θα λενε ολοι για την αρρωστια που μαστιζε την ανθρωποτητα για αιωνες...

Banned
    χεχε μα είναι τοσο απλο... αν ησουν στην αιγινα θα βοηθούσες τους ανθρώπους που επεσαν στην θαλασσα?
    αν ένα παιδακι κινδυνευε να το πατησει αυτοκινητο θα ετρεχες να βοηθήσεις?

αν τα εκανες αυτά τοτε όταν δεις που θα δεις γιατι φαινεσε εξυπνος ότι οι θρησκοι είναι αρρωστοι και οι θρησκείες ένα μιασμα τοτε θα προσπαθεις και εσυ να βοηθήσεις όπως κανουμε ολοι οσοι ελευθερωθήκαμε από αυτην την αρρωστια! αλλωστε στην ιδια κοινωνια ζουμε πρεπει να σας βοηθήσουμε... να ελευθερωθείτε και εσεις...

ξερω ότι είναι δυσκολο μετα από την πλυση εγκεφαλου που φαγατε σαν παιδια αλλα εμεις θα προσπαθουμε... και όταν σε 50-100-200 χρονια οι θρησκείες θα είναι παρελθον τοτε θα ξαναγραφτει η ιστορια... και θα λενε ολοι για την αρρωστια που μαστιζε την ανθρωποτητα για αιωνες...
    Ξεκίνα από τους συγγενείς σου και μόλις δω θετικά αποτελέσματα θα το σκεφτώ γιατί όπως είπες "έξυπνος φαίνομαι". Ελπίζω οι συγγενείς σου να έχουν βαρύ χέρι.

Banned
    Ξεκίνα από τους συγγενείς σου και μόλις δω θετικά αποτελέσματα θα το σκεφτώ γιατί όπως είπες "έξυπνος φαίνομαι". Ελπίζω οι συγγενείς σου να έχουν βαρύ χέρι.
    πφφφ κλασσικος χριστιανος....

είμαι σε καλο δρομο πανω από τους μισους είναι πλεον αθρησκοι... οι αλλοι θελουν ακομα δουλεια...

το βαρυ χερι που κολλαει? ο μεσαίωνας τελειωσε δεν τα μαθες? εκτος αν εισαι φαν του ισλαμικου κρατους...

οποτε μολις σου ειπα ότι εχω θετικα αποτελέσματα... ελπιζω να το σκεφτεις όπως ειπες... θα χαρουμε να ελευθερωθεί ακομα ενας από αυτό το μιασμα

Banned
    βασικα είναι 1650 χρονια μετα την 1η οικουμενικη οπου κοψε ραψε φτιαξαν τον χριστιανισμο και θεοποιησαν τον μαραγκο.... και ειδικα στον ελλαδικο χωρο με το σπαθι γιναν χριστιανοι και μετα από εκατόμβες σφιαγιασθεντων...
    και φυσικα με την αφασια και την ηλιοθηττα παραμενουν... αυτά για τα ιστορικα μιας και το αναφερες...

προσωπικα δεν πιστευω ότι είναι ασθενειες οποτε περι δοκιμων ότι καποιος πασχει συμφωνω...

αποδεικτηκε από την κβαντομηχανική ότι 3 ημερων νεκρος μπορει να αναστηθεί? ότι πριν 20 αιωνες οι παρθενες γεννουσαν? ότι υπαρχουν ταγματα αγγελων που σε παρακολουθουν? και ότι υπαρχει ενας εξωκοσμικος μπαμπούλας δικαστης και τιμωρος?

φυσικα όλα είναι πιθανα... ακομα και ο κοσμος να φτιαχτηκε το 5508πνχ όπως λεει η αρχιεπισκοπή της ιερουσαλημ...

το ότι δεν μπορειτε να δειτε την σχιζοφρενεια των θρησκων... λογω πλυσης εγκεφαλου που υποστηκατε από παιδια... δεν σημαινει ότι δεν είναι...

οι ελάχιστοι θρησκευομενοι συγγενείς μου αν και δεν σε αφορα... υπαγοντε στην ιδια κατηγορια με τους υπολοιπους θρησκους...

οι δικοι σου συγγενείς τι λενε για την σχιζοφρενεια σου?
    Nαι αλλά μπορεί να μην πάει έτσι αυτό...αν είσαι σε ένα μπλε δωμάτιο με 10 ανθρώπους και σου πούνε ότι οι τοίχοι είναι μαύροι πολύ πιθανόν να πιστεύεις ότι είναι μαύροι ...πόσο μάλλον όταν σου πούνε ότι αν οι τοίχοι είναι μπλε θα πέσει το ταβάνι να σε πλακώσει.... είσαι σχιζοφρενής αν το πιστέψεις?

Banned
    Δεν πιστέυω στο Ισλαμ... προτιμώ το "...όπου δεν πίπτει λόγος".

Δεν μου απαντάς κανένα από τα ερωτήματα που σου έθεσα εσένα ή στον περαστικό για να έχει ενδιαφέρον η συζήτηση; Τα παραθέτω εδώ:

Ο πατέρας της πειραματικής ψυχολογίας Wilhelm Maximilian Wundt (1832-1920) από το πανεπιστήμιο της Λειψίας - χωρίς ίχνος αποδείξεων τα οποία θα έπρεπε να συνοδεύουν τα οποιαδήποτε πορίσματα / συμπεράσματα των θετικών επιστημών - είπε ότι ο άνθρωπος είναι απλά ένα προιόν των γονιδίων του λέγοντας: "εάν κανείς υποθέσει ότι εξ' αρχής δεν έχουμε τίποτα άλλο παρά ένα σώμα, έναν εγκέφαλο και ένα νευρικό σύστημα" καθώς επίσης και "η ψυχή δεν δύναται να υπάρχει πλέον, στο πρόσωπο της κατανόησης της φυσιολογίας την οποία έχουμε σήμερα".

Δηλαδή:

Εξελίχθηκε λίγο η ιατρική και έπαψε ο άνθρωπος να διαθέτει ψυχή. Γνωστό και ως "...όταν κόψουμε όλα τα πόδια του βατράχου εκείνος κουφαίνεται".

Αν θες σχολιασε το σε παρακαλώ ή απάντησε στα όσα σε ρώτησα προηγουμένως:

Στο "γιατί ενοχλείσαι από τα θρησκευτικά πιστεύω άλλων ανθρώπων" ξεκαθαρίσαμε ότι πάσχεις από πλάνη και νομίζεις ότι βοηθάς άλλους ανθρώπους.

Απάντησε μου τώρα σε ποια συγγράματα των φοιτητών ψυχολογίας / ψυχιατρικής αναγνωρίζεται η πιθανότητα ύπαρξης ή η ύπαρξη της ψυχής με την οποία θα ασχοληθούν για άνω των 4 ετών στις σπουδές τους.

Περιμένω να μου παραθέσεις το στατιστικό κομμάτι του DSM το οποίο θεμελιώνει το διαγνωστικό κομμάτι αυτού.

Page 34 of 42 FirstFirst ... 243233343536 ... LastLast