Ντοπαμίνη: Ο νευροδιαβιβαστής της ευτυχίας [καλο αρθρο] - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 32
    Senior Member
    Quote Originally Posted by ΔΗΜΗΤΡΗΣ17817 View Post
    ναι ενταξη δεν ειναι κακο να μην τον φοβασαι τον θανατο
    Δεν τον επιδιωκω κιολας , αλλα ολοι θα καταληξουμε εκει , γιατι να φοβομαστε κι απο πανω ?

Senior Member
    ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΝΤΟΠΑΜΙΝΗ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ απολαυση παρολο το κακο που κανει.ο
    Για καποιους , εμενα μου προκαλει αηδια .........αλλοι αρεσκονται στο αλκοολ , αλλοι σε τιποτα εκ των δυο .....

Senior Member
    εγώ πάντως περνώ από εξωτερικό τα nootropics και πετάω...!!!! ;)

Senior Member
    ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΝΤΟΠΑΜΙΝΗ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ απολαυση παρολο το κακο που κανει.
    εμενα προσωπικά το τσιγάρο με ρίχνει πολύ άσχημα...

Senior Member
    Quote Originally Posted by akis1 View Post
    εγώ πάντως περνώ από εξωτερικό τα nootropics και πετάω...!!!! ;)
    Πολυ γνωστο φαρμακο ...........δεν εχει αποτελεσμα σε ολους , και εχεις αγνοια φαρμακολογιας , ουτε προμηθεια ναπαιρνες απο φαρμακοβιομχανιες !!!! ποσο χρονων εισαι ?

Senior Member
    Quote Originally Posted by akis1 View Post
    εμενα προσωπικά το τσιγάρο με ρίχνει πολύ άσχημα...
    Κι μενα το ιδιο , πολυ ασχετοσυνη πεφτει εδω μεσα ........

Senior Member
    Υπάρχει μια θεωρία πως η χημική ανισορροπία του εγκεφάλου αποτελεί αιτιολογία για την προώθηση φαρμάκων από τους ψυχιάτρους σε ανθρώπους με ψυχοπαθολόγια. Σε πολλές περιπτώσεις θεωρούν κάποια ψυχικά προβλήματα εκ γενετής γενόμμενα, ώστε να συνταγογραφούν φάρμακα. Δεν είμαι πολέμιος της χημικής ισορροπίας του εγκεφάλου, ωστόσο πιστεύω πως η ανθρώπινη συμπεριφορά είναι πολυπαραγοντική και το να θεωρούμε τον εαυτό μας απλώς χημεία κατά ένα μεγάλο ποσοστό μας μειώνει. Δεν γνωρίζω πολλά για τις ψυχώσεις, ώστόσο όσον αφορά την κατάθλιψη και το κάπνισμα για παράδειγμα, όσο και να καπνίσω το πιθανότερο είναι να πάθω νικοτινίαση, ή ακόμα κι αν κάνω σεξ όλη μέρα δεν νομιζώ ότι θα την ξεπεράσω, πιθανότατα θα βελτιωθεί για λίγο η χημεία μου, όμως αν η χημεία δεν μεταφραστεί σε βίωμα, δεν ξέρω τι αποτέλεσμα θα είχε. Η καθαρά προσωπική μου άποψη είναι ότι οι περιβαλλοντικοί παράγοντες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο για κάθε ψυχικό πρόβλημα.

Senior Member
    Ερις , καλα τα γραφεις ...........................οντως ειναι το καθε ψυχολογικο προβλημα ( η ψυχικη διαταραχη ) , οπως κι συμπεριφορα πολυπαραγοντικη ......για τις ψυχωσεις, δεν εχω ιδεα ........και ωραια το διατυπωνεις ' αμα η χημεια δεν μεταφραστει σε βιωμα ' .......συμπληρωνω , δεν θαχεις κανενα αποτελεσμα ......

Senior Member
    ποια ειναι η διαφορα σεροτονινης ντοπαμινης?δεν καταλαβα :confused: :(
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Banned
    Quote Originally Posted by boo View Post
    ποια ειναι η διαφορα σεροτονινης ντοπαμινης?δεν καταλαβα :confused: :(
    μικροδιαφορες, λενε πως η σεροτονινη ειναι η ουσια της χαρας, η ντοπαμινη η ουσια της ικανοποιησης......!!! Μην το ψαχνεις και πολυ, εκτος και αν εισαι χημικος και σε ενδιαφερει περισσοτερο να ξερεις για αυτες!!!!

Senior Member
    ευχαριστω για την πληροφορια..! τα αντικαταθλιπτικα ανεβαζουν δηλαδη αυτες τις 2 ουσιες?
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    Εγώ από τότε που ξεκίνησα τα ψυχοφάρμακα, νιώθω πως δεν ερωτεύομαι! Με το παραπάνω άρθρο έχει μια λογική αυτό.... Μετριάζεται η υπερβολική παραγωγή ντοπαμίνης, που εκτός από τη σχιζο προκαλείται κι από τα συναισθήματα του ερωτα. Παντως, εχω να παρατηρήσω, ότι ημουν φουλ ερωτευμένη όταν έπαθα ψύχωση. Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα να ήταν προδρομο σημάδι της ψύχωσης ο έρωτας αυτός ή απλά με τρέλανε ο τυπος...

Senior Member
    Οι εναλλακτικοί πάντως τα λένε κάπως διαφορετικά...Δείτε λιγο το άρθρο που κάποια σχέση μπορεί να έχει με αυτά που γράφονται εδώ...

Σύμφωνα με την επικρατούσα άποψη της σύγχρονης ιατρικής, η κατάθλιψη είναι το αποτέλεσμα μιας ανισορροπίας της χημικής ουσίας σεροτονίνης στον εγκέφαλο, μια θεωρία που ποτέ δεν έχει αποδειχθεί, και η τυπική προσέγγιση είναι η χρήση φαρμάκων όπως οι εκλεκτικοί αναστολείς επαναπρόσληψης της σεροτονίνης (SSRIs) για να επιβραδυνθεί η διαδικασία πρόσληψη της σεροτονίνης από το σώμα.

(http://holisticlife.gr/item/1474-%CF...BC%CE%B1%CF%82)

Senior Member
    μη μπερδευετε την καταθλιψη με την ψυχωση ελεος !!

ψυχωση ή σχιζοφρενεια παει να πει οτι εχεις χασει το μυαλο σου, εισαι για το Δαφνι, εχεις μουρλαθει, τρελαθηκες, βλεπεις ψευδαισθησεις, ακους φωνες, εχεις μανια καταδιωξης πως το λενε.

η καταθλιψη καμια σχεση.

αυτα που λενε οτι δε χρειαζονται φαρμακα κλπ. ειναι για ελαφρα καταθλιψη.

αμα ειναι γραψτε τα στο φορουμ καταθλιψη.

Quote Originally Posted by EmaFil View Post
    Οι εναλλακτικοί πάντως τα λένε κάπως διαφορετικά...Δείτε λιγο το άρθρο που κάποια σχέση μπορεί να έχει με αυτά που γράφονται εδώ...

Σύμφωνα με την επικρατούσα άποψη της σύγχρονης ιατρικής, η κατάθλιψη είναι το αποτέλεσμα μιας ανισορροπίας της χημικής ουσίας σεροτονίνης στον εγκέφαλο, μια θεωρία που ποτέ δεν έχει αποδειχθεί, και η τυπική προσέγγιση είναι η χρήση φαρμάκων όπως οι εκλεκτικοί αναστολείς επαναπρόσληψης της σεροτονίνης (SSRIs) για να επιβραδυνθεί η διαδικασία πρόσληψη της σεροτονίνης από το σώμα.

(http://holisticlife.gr/item/1474-%CF...BC%CE%B1%CF%82)
    Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.

Senior Member
    Quote Originally Posted by maus View Post
    μη μπερδευετε την καταθλιψη με την ψυχωση ελεος !!

ψυχωση ή σχιζοφρενεια παει να πει οτι εχεις χασει το μυαλο σου, εισαι για το Δαφνι, εχεις μουρλαθει, τρελαθηκες, βλεπεις ψευδαισθησεις, ακους φωνες, εχεις μανια καταδιωξης πως το λενε.

η καταθλιψη καμια σχεση.

αυτα που λενε οτι δε χρειαζονται φαρμακα κλπ. ειναι για ελαφρα καταθλιψη.

αμα ειναι γραψτε τα στο φορουμ καταθλιψη.

δεν τα μπερδεύω :o απλά επειδή γραφτηκαν διάφορα εδώ ...αλλά έχεις δίκιο χαλάει όλο το θέμα ...περισσότερο ταιριάζει στην κατάθλιψη

υγ: αμα είναι το σβήνω ή η διαχείριση για ν μη μπερδευονται και οι υπόλοιποι

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast