Results 61 to 75 of 83
-
15-12-2016, 10:24 #61
Παιδιά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω είμαι πολύ down τώρα δεν ξέρω τι να κάνω.....νιώθω πολύ πληγωμένη πάλι και ότι δεν εμπιστεύομαι κανέναν όχι από σας, από τα κοντινά μου άτομα, ότι δεν μπορεί κανείς να με καταλάβει. Να 'στε καλά όλοι.
- 15-12-2016, 14:32 #62
ρε συ Sad ξερω παρα πολυ καλα αυτο τον τροπο σκεψης.... για να σου λεω αυτα σημαινει οτι θελω να βοηθησω απο τα βιωματα μου μπας και δεις λιγο φως στο σκοταδι...
Αν δεν σε νοιαζει το τι λενε οι αλλοι για σενα, δεν σημαινει οτι εισαι ανωτερη. Απο που το συμπερανες αυτο??
ολους μας κατακρινουν. Αμα κατσουμε να ασχοληθουμε με τις βλακειες του ενος και του αλλου ζητω που καηκαμε.Προσπαθουμε να ασχοληθουμε με οσα μας λενε ατομα που εμπιστευομαστε την κριση τους. Ουτε ανωτεροι ειμαστε ουτε κατωτεροι. Ανθρωποι ειμαστε που προσπαθουμε να κανουμε ενα βημα μπροστα.
Κακια νομιζεις οτι εισαι επειδη νιωθεις την επιθυμια για εκδικηση. Επειδη νιωθεις μεσα σου εντονη την αναγκη να βγαλεις το ματι σε οσους σε εχουν πληγωσει.
Δεν καταλαβαινεις ομως οτι και αυτο ειναι μια παγιδα του μυαλου λογω της σχιζοφρενειας! Αν οι αλλοι σε εχουν πληγωσει, για σκεψου, εσυ τι περιθωριο τους εδωσες?? δεν σε κατακρινω σε καμια περιπτωση, τροφη για σκεψη προσπαθω να δωσω και να παμε τη συζητηση ενα βημα μπροστα.
Μπορεις να κανεις καλυτερο τον εαυτο σου? με αυτη την προσπαθεια να ασχολεισαι. Και ασε τις κακιες σε αυτους που τις επιλεγουν. Εσυ δεν τις επελεξες.Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!
15-12-2016, 14:47 #63
Δεν είπα ότι είμαι ανώτερη επειδή δεν με νοιάζει τι λένε οι άλλοι για μένα αλλά γι'αυτό που λες στο τέλος ότι δεν επέλεξα εγώ να γίνω κακιά. Επιπλέον νιώθω ότι δεν έχω πάρει αγάπη από τους δικούς μου αλλά ίσως είναι και αυτό παιχνίδι του μυαλού, γιατί τώρα πχ το νιώθω και είμαι καλύτερα. Δυστυχώς εγώ αυτό κάνω κάθομαι και ασχολούμαι με τις βλακείες του ενός και του άλλου και είμαι μόνιμα χάλια!!!! Γι'αυτό και το ψευδώνυμο...Δίνω πολλή αξία στους άλλους και αυτοί με προσβάλλουν και με πληγώνουν...Τώρα βέβαια τα τελευταία χρόνια έχουν αντιστραφεί λίγο οι όροι, πληγώνω κι εγώ γιατί δεν πάει άλλο........Και όταν ήμουν πολύ μικρή πάλι εγώ πλήγωνα αλλά όποιον έπρεπε είχα καλύτερη κρίση τότε τώρα μπορεί να παίρνω τα φάρμακα αλλά πληγώνω και άτομα που δεν φταίνε δυστυχώς. Σε αυτό θα συμφωνήσω ότι δεν είμαστε ούτε ανώτεροι ούτε κατώτεροι γιατί και τα δύο είναι το ίδιο επιβλαβή συμφωνώ. Απλά ήθελα να πιστεύω πως είμαι ανώτερη για να με σέβονται περισσότερο, that's all. Ότι τους έδωσα περιθώριο τους έδωσα αλλά δεν ξέρω και πως να μην το δίνω......Ίσως πρέπει να με πιάσουν και τα φάρμακα γιατί τα είχα μειώσει τελευταία και ένιωθα πολύ χάλια! Τώρα νιώθω καλύτερα. Να κάνω καλύτερο τον εαυτό μου και εγώ αυτό θέλω αλλά από τη μία δεν μπορώ να γίνω χωρίς τα φάρμακα γιατί μου μπαίνουν ιδέες και από την άλλη φοβάμαι πως αν ξαναγίνω καλούλα θα με πατάνε όλοι πρέπει να αποκτήσω και άμυνες και να μην δίνω περιθώρια όπως πολύ σωστά είπες και σε ευχαριστώ που με βοηθάς!
15-12-2016, 15:30 #64
μπα! δεν θα σεβαστουν περισσοτερο αν τυχον εισαι ανωτερη!!!! ξερεις ποτε θα σε σεβαστουν? οταν εχεις γραμμενη τη γνωμη τους στα παλια σου τα παπουτσια... τοτε θα ψαξουν να βρουν αλλο θυμα να σκορπισουν τη μαυριλα τους...και μετα αλλο κι αλλο... ετσι ειναι ο οχλος!!
Γιατι ομως δεν σε σεβονται?? τι εκδηλωνεις εσυ προς αυτους με αποτελεσμα να μην σε σεβονται??
αν πχ λες σε μια γειτονισσα σου, ααα εισαι μια *******, πας στη δουλεια και το κανεις με ολους οσους βρισκεις εκει, καταλαβαινεις, θελω να πιστευω, οτι δεν ειναι δυνατο αυτη να σε σεβαστει οσο εσυ και να το επιδιωκεις...Βλαμμενη θα σε ανεβαζει, ηλιθια θα σε κατεβαζει. και ξερεις γιατι? γιατι θιγεις τον πυρηνα της αξιοπρεπειας της!!
Οσο φοβισμενη κι αν εισαι εσυ, οσο αγχος και να εχεις, οσο χαλια και να εισαι, οσο δικιο και να νιωθεις οτι μπορει να εχεις, δεν εχεις κανενα δικαιωμα να προσβαλλεις κανεναν στην αξιοπρεπεια του. Αυτο αν το εμπεδωσεις εχεις κανει ενα τεραστιο βημα!!Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!
15-12-2016, 15:41 #65
Mara.Z συμφωνώ ότι άμα τους έχω γραμμένους θα με σεβαστούν και αυτό οφείλω να κάνω και για το καλό μου και για το καλό της ανθρωπότητας γιατί όσο δίνω αξία σε κακούς ανθρώπους άλλο τόσοι κακοί θα υπάρχουνε γιατί θα μετράει η κακία πλέον και όχι η καλοσύνη και όλοι θα προσπαθούν να γίνουν κακοί. Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις τι λέω και αν ισχύουν αυτά που λέω.
Αυτό που λες για τη γειτόνισσα έχεις δίκιο η αλήθεια είναι ότι έχω κάνει πολλά τέτοια λάθη όπως και όλοι μας. Κάποτε ήμουν η κοπέλα που δεν πρόσβαλε κανέναν όμως με πρόσβαλαν οι άλλοι και με πλήγωναν συνέχεια. Γι'αυτό φοβάμαι να ξαναγυρίσω σε αυτόν τον εαυτό τουλάχιστον τώρα έχω τύψεις που είμαι κακιά αλλά δεν πληγώνομαι αν και συμφωνώ ότι αυτό είναι καλύτερο το να μην προσβάλλει κανείς κανέναν αλλά γίνεται αυτό; Έστω τουλάχιστον να προσπαθούμε οι καλοί άνθρωποι να παραγκωνίζουμε κακούς ανθρώπους μέχρι να βάλουν μυαλό και όπως είπες να τους γράφουμε. ; )
Α και για το σεβασμό δεν υπάρχει γενικότερα πιστεύω όχι μόνο ως προς εμένα.
15-12-2016, 15:55 #66
με τα πολλαπλα quotes δεν εχω καταλαβει πως γινεται.....οποτε σορρυ που βαζω ολη την παραγραφο.
στην 1η παραγραφο συμφωνω απολυτα με οσα λες. Ναι ισχυουν!!!!
στη 2η παραγραφο σχετικα με τη γειτονισσα...
οοοοχι δεν εχουμε κανει τετοια λαθη ολοι, δεν ειναι λαθη αυτα! το να προσβαλλεις την αξιοπρεπεια του αλλου δεν ειναι λαθος..... δεν συνηθιζουμε να διακηρυσσουμε οτι η γειτονισσα που μενει απο πανω το κανει με τον ντελιβερα πχ ή οτι η γειτονισσα απο κατω παιρνει ναρκωτικα ή οτι ο γειτονας απεναντι αναβει τα φωτα γιατι κανει νοημα στη γκομενα απεναντι που περιμενει να παει σπιτι του ή οτι το αυτοκινητο που μολις κορναρε μάς κανει νοηματα οτι κατι υποπτο συμβαινει-γιατι δεν κορναρε 2λεπτα πριν και κορναρε τωρα???
Και δεν ειναι θεμα κακιας... δηλαδη ή θα προσβαλλω ή θα πληγωθω! εγκλωβιζεσαι σε ενα διπολο με αυτο τον τροπο.
Το να μην προσβαλλει κανεις κανεναν εξαρταται απο τις αμυνες που εχει καθενας μας, τις εμπειριες του, τα βιωματα του, ποσο ευαλωτος ειναι, τι αμυνες εχει....
Εσεις που ταλαιπωρειστε απο ψυχωση ειστε εξαιρετικα μα εξαιρετικα ΥΠΕΡΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ! σε σημειο δηλαδη να μενουμε αφωνοι οσοι ειμαστε στην απεξω...
Για το σεβασμο συμφωνω δεν υπαρχει, για ολους μας. Για εμας που υποτιθεται οτι σκεφτομαστε πιο προσγειωμενα δεν υπαρχει. Εδω δεν σεβονται τα παιδια ή τους υπερηλικες... τους ψυχωσικους θα σεβασθουν??
Αλλα φιλη Sad σε αυτες τις περιπτωσεις τον σεβασμο τον διεκδικουμε!!!Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!
15-12-2016, 16:07 #67
Εντάξει μπορεί να μην τα έχουμε κάνει όλοι αν και δεν το πολυπιστεύω αυτό. Η ζωή είναι πολύ μεγάλη για μην έχουμε προσβάλλει όλοι κάποιον βαριά ποτέ. Εξάλλου κι εγώ όπως είπα είμαι μερικές φορές κακιά και μπορεί να έχω κάνει τέτοιο λάθος ή όπως αλλιώς θες να το πεις. Υπήρξε ένα διάστημα στη ζωή μου που δεν πρόσβαλα σχεδόν κανένα αλλά αποφάσισα ότι θέλω να μοιάσω στο μέσο όρο και από τότε προσβάλλω κι εγώ το ξέρω κακώς αλλά δεν μου είναι εύκολο να αλλάξω για τους λόγους που είπα. Και να μην πάμε μακρυά, εδώ σε αυτό το φόρουμ ξέρεις πόσες φορές με είχανε προσβάλλει παλαιότερα; Το τι είχα ακούσει εδώ και σε άλλα σάιτ που έμπαινα δεν περιγράφεται άρα δεν πληγώνω μόνο εγώ γι'αυτό λέω για το μέσο όρο.
Για το δίπολο ή θα προσβάλλω ή θα πληγωθώ έχω ακούσει και το εξής, ότι η ανθρωπότητα αποτελείται από θύτες και θύματα αλλά δεν αποκλείεται να είναι σωστό αυτό, όπως στη ζούγκλα υπάρχουν τα σαρκοβόρα ζώα και τα φυτοφάγα έτσι είναι και στην ανθρωπότητα και ας λέμε ότι έχουμε εξελιχθεί! Αυτά τα γράφω για να τα ακούσουν όλοι.
Όσο για το σεβασμό όλους πρέπει να μας σέβονται κανονικά το ίδιο γιατί όπως είπες δεν υπάρχουν ανώτεροι και κατώτεροι αλλά που.....πολλά ζητάω η ζούγκλα που λέγαμε; Αλλά ότι διεκδικούμε το σεβασμό το πιστεύω κι εγώ πλέον πρέπει να τον διεκδικούμε γιατί δεν γίνεται αλλιώς πρέπει να σεβόμαστε πρώτα εμείς τον εαυτό μας και μετά οι άλλοι.
15-12-2016, 16:28 #68
Πιστεύω ότι πέρα από τα ταμπού και την άγνοια για διαταραχές κλπ, υπάρχει και μια ανάγκη για βόλεμα ...δηλαδή και να σέβεσαι ως άνθρωπος το διαφορετικό, το ''προβληματικό'' μπορεί να μην το θες......''προβληματικό'' εννοώ κάτι που φέρνει δυσκολία, μια διαταραχή η φτώχεια πχ , ''διαφορετικό'' εννοώ καταγωγή , σεξουαλικές προτιμήσεις κλπ.....
15-12-2016, 16:28 #69
15-12-2016, 16:38 #70
15-12-2016, 16:40 #71
15-12-2016, 16:49 #72
κραταω ενα ημερολογιο με σκεψεις απο τα βιωματα μου και ειχα καταληξει σε αυτο το συμπερασμα...
οτι η σχεση ηταν καθαρα εξουσιαστικη! δηλαδη ή θα εξουσιαζα ή θα εξουσιαζομουν. Ή θα υπετασσα ή θα υποτασσομουν.
Το θεμα ηταν ποιος θα προλαβαινε να εξουσιασει...
αυτο το λεω σχετικα με τη μανα μου.
Τα λαθη που εκανα στη ζωη μου για επιλογες μου ειχαν να κανουν με το οτι υποταχθηκα σε κατι που μου ελεγε αντι να την εξουσιασω και να την καπελωσω ετσι...
Το τραγικο ξερεις ποιο ειναι? το εχω ξαναγραψει εδω και αλλου... οτι οταν μετα απο χρονια τα εβρισκε μπαστουνια δεν ελεγε ποτε ααα εκανα λαθος....ααα την πατησα. Ποτε. Παντα κατηγορουσε εμενα! Γιατι με ακουσες? να μην με ακουγες! εγω δεν εκανα τιποτα στραβο.
Και ξερεις πως νιωθω? και κερατας και δαρμενος.Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!
15-12-2016, 17:01 #73
να σου πω...
εχω βρισει 3 ανθρωπους τοσο σκληρα που τους εχω κανει να γονατισουν και να φανε χωμα.
Τη μανα μου, εναν πρωην εργοδοτη και μια τυπισσα απο μια παρεα.
Αλλα για συγκεκριμενους λογους.
Και τα ειπα σε αυτους, οχι σε αλλους. Και να επιμενω, να χτυπιεμαι στους αλλους.
Δεν θελω να γραψω δημοσια αναλυτικα τι και πως...
θελω να πω αλλο το βρισιμο της ψυχωσης αλλο το βρισιμο επειδη ο αλλος σου φερθηκε σκαρτα.
Θα μου πεις οτι η ψυχωση σε κανει να νιωθεις οτι οι αλλοι σου φερονται σκαρτα. Ακομη κι οταν δεν σου φερονται. Θα μου πεις οτι η ψυχωση προσβαλλει την αντιληψη, δεν εχεις διακριση. Ναι οκ παω πασο...
AΛΛΑ υπαρχει ενα μεγαλο ΑΛΛΑ. Βαλε τη λογικη κατω, τη μαθηματικη λογικη κατω, και σκεψου μαθηματικα! Μη μου πει κανεις οτι μα η ψυχωση εχει τη δικη της λογικη.... χαιρω πολυ! και τα μαθηματικα εχουν τη δικη τους λογικη. Να υπηρχε νοητικη υστερηση να το καταλαβω οτι δεν γινεται... αλλα χωρις νοητικη υστερηση δεν το δεχομαι...
Στην ουσια το διλημμα που εχεις δεν ειναι αν θα πληγωσεις ή θα πληγωθεις....
ειναι αυτο που λεω και πιο πανω, θα εξουσιασεις ή θα υποταχθεις??Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!
15-12-2016, 17:47 #74
Δεν το κατάλαβα ειρωνικό ήταν αυτό; Και αν δεν ήταν ειρωνικό να απαντήσω. Έχω δίκιο τότε που λέω να το πάθαιναν οι ίδιοι γιατί μόνο έτσι θα καταλάβαιναν. Τώρα έχουν καθόλου ενσυναίσθηση αυτοί που θέλουν να βολευτούν; Εμείς δεν είμαστε άνθρωποι δηλαδή; Δυστυχώς η κοινωνία μας πάει πολύ πίσω και πολλές φορές πιστεύω δεν υπάρχει ελπίδα ούτε καν σε υγιείς ανθρώπους όπως φέρονται κάποιοι. Αλλά η λέξη προβληματικό δεν μου άρεσε, προβληματικοί είναι αυτοί που χλευάζουν και απομακρύνονται από κάποιον με μια ασθένεια γιατί δεν σέβονται την διαφορετικότητα και το τι μπορεί να δώσει ο άλλος καθώς και το τι μπορεί να έχει περάσει, λένε εκεί άντε με τον προβληματικό θα ασχοληθώ όπως λες και εσύ αλλά χάνουν την ουσία που είναι να σέβεσαι τον άλλον γιατί σέβεσαι πρώτα από όλα τον εαυτό σου έτσι το καταλαβαίνω εγώ.
15-12-2016, 17:54 #75
Mara.Z άλλο η μάνα και άλλο κάποιος που έχει σχιζοφρένεια, όλες οι μανάδες το ίδιο φέρονται δεν έχει να κάνει με το ότι είχε αυτό το πρόβλημα η μητέρα σου. Όλες οι μανάδες έτσι είναι! Απλά η δικιά σου μπορεί να ήταν λίγο παραπάνω.
Το βρίσιμο της ψύχωσης που λες αν είχες αυτή την ασθένεια και είχες χάσει παντελώς την πίστη σου από τους ανθρώπους όχι λόγω της ψύχωσης αλλά επειδή όλοι σε είχαν του κλώτσου και του μπάτσου να το πω απλά και σε είχαν κάνει να τους μισείς επειδή αυτοί σε περιφρονούσαν θα καταλάβαινες ότι δεν τα βγάζουμε από το μυαλό μας οι ψυχωσικοί αλλά έχουμε πληγωθεί πολύ. Εσένα είπες σε πείραξαν τρεις άνθρωποι, εγώ τι να πω που με έχουν πειράξει όλοι όσοι ξέρω αλλά ακόμα και στην τηλεόραση ή σε μια κουβέντα θα ακούσεις να λένε "η τρελή" ή "ο ψυχάκιας" ή ο "σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι" και τέτοιες λαλακίες ή θα κοροϊδεύουν; Και εκτός από όλα αυτά έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την ίδια την ασθένεια σαν ασθένεια ε πόσο να αντέξουμε και σε πληροφορώ εμείς είμαστε τα πιο άκακα πλάσματα, λίγοι που έχω γνωρίσει με αυτό το πρόβλημα είναι πραγματικά κακοί και αν είναι είναι επειδή δεν παίρνουν τα φάρμακά τους και δεν μπορούν να σκεφτούν λογικά.