με παρακολουθουν - Page 30
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 30 of 63 FirstFirst ... 20282930313240 ... LastLast
Results 436 to 450 of 935
    Senior Member
    Quote Originally Posted by boo View Post
    πολυ ενδιαφερουσα και σωστη η αποψη σου!

ισως δεν εχει και τοσο νοημα να καταλαβαουμε ποια πραγματα ειναι αληθινα και ποια οχι.το νοημα ειναι να ειμαστε ευτυχισμενη και εγω ετσι οπως ημουν μονο ευτυχισμενη δε θα με ελεγες.θα επικεντρωθω σε αυτο λοιπον.στα υπολοιπα η απαντηση εξαρταται σε ποιον θετουμε την ερωτηση αυτη για αυτα τα πραγματα.θα το ξανασυζητησω και με την ψυχολογο..

απλα ωρες αναρωτιεμαι μηπως φυγω απο την πραγματικοτητα των ¨συμπτωματων¨ ενω δε θα επρεπε κι ας ειναι βαρυ το τιμημα.μηπως πρεπει να ζω ετσι παρα τα αρνητικα που μου επιφερουν μιας και μου ετυχαν στη ζωη μου.
    Γιατί δεν θα πρεπε καλή μου μπου; Ποιος το καθορίζει το πρέπει; Εμείς ορίζουμε την ζωή μας κι αν με τα μέσα που διαθέτουμε κάθε φορά μπορούμε να την κάνουμε κατά το ελάχιστο καλύτερη, ποιος είναι αυτός που θα μας πει οτι πρέπει να αρκεστούμε σε αυτό που μας έτυχε;Όχι, τίποτα δεν πρέπει κατά τη γνώμη μου, το μόνο που μετράει είναι πώς μπορούμε να νιώθουμε καλύτερα και πιο ολοκληρωμένοι ως άνθρωποι. Αν νιώθεις καλύτερα στην πραγματικότητα την κοινή, αυτή που βλέπουμε όλοι, τότε αυτή να επιλέξεις και να προσπαθήσεις να την απολαύσεις όσο περισσότερο μπορείς!

Senior Member
    Quote Originally Posted by elisabet View Post
    Γιατί δεν θα πρεπε καλή μου μπου; Ποιος το καθορίζει το πρέπει; Εμείς ορίζουμε την ζωή μας κι αν με τα μέσα που διαθέτουμε κάθε φορά μπορούμε να την κάνουμε κατά το ελάχιστο καλύτερη, ποιος είναι αυτός που θα μας πει οτι πρέπει να αρκεστούμε σε αυτό που μας έτυχε;Όχι, τίποτα δεν πρέπει κατά τη γνώμη μου, το μόνο που μετράει είναι πώς μπορούμε να νιώθουμε καλύτερα και πιο ολοκληρωμένοι ως άνθρωποι. Αν νιώθεις καλύτερα στην πραγματικότητα την κοινή, αυτή που βλέπουμε όλοι, τότε αυτή να επιλέξεις και να προσπαθήσεις να την απολαύσεις όσο περισσότερο μπορείς!
    ευχαριστω πολυ!πραγματικα με βοηθαει η αποψη σου..

και σκεφτομαι το εξης να κανω..
    να μην αρνηθω τη δικη μου πραγματικοτητα (να βαλω στην ακρη αυτο το ερωτηματικο του τι ειναι αληθεια και τι οτι) αλλα να ζω στη συμβατικη των πολλων γιατι εκει ειμαι πιο χαρουμενη, πιο ζωηρη, κανω πραγματα για μενα, συναναστρεφομαι με ανθρωπους.κανω πραγματα εκει και μου αρεσουν.ενω αλλιως δε μπορω να κανω κατι.

απλα οταν χανομαι απο την αλλη στα δικα μου ζω πολυ εντονα.νιωθω αδρεναλινη, νιωθω τις αισθησεις μου να δουλευουν στο επακρο.εντονα συναισθηματα.ειναι κατι σαν μαστουρα.

αλλα θα προσπαθησω να το κανω στην ακρη γιατι με κανουν δυσλειτουργικη

ευχαριστω και παλι
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member

να μην αρνηθω τη δικη μου πραγματικοτητα (να βαλω στην ακρη αυτο το ερωτηματικο του τι ειναι αληθεια και τι οτι) αλλα να ζω στη συμβατικη των πολλων γιατι εκει ειμαι πιο χαρουμενη, πιο ζωηρη, κανω πραγματα για μενα, συναναστρεφομαι με ανθρωπους.κανω πραγματα εκει και μου αρεσουν.ενω αλλιως δε μπορω να κανω κατι.

απλα οταν χανομαι απο την αλλη στα δικα μου ζω πολυ εντονα.νιωθω αδρεναλινη, νιωθω τις αισθησεις μου να δουλευουν στο επακρο.εντονα συναισθηματα.ειναι κατι σαν μαστουρα.

ευχαριστω και παλι
    Να σαι καλα μπου!!! :)

Senior Member
    ακριβως απο οτι λενε στην ενεργη φαση της ψυχωσης υπερλειτουργουν οι διαδρομοι της ντοπαμινης στον εγκεφαλο.

ειχα ακουσει απο ενα παιδι που η μανα του ειχε παρει καταλαθος χασις και ειχε δει μεχρι και πισινα... και ηθελε να πεσει μεσα...

οποτε μη το ψαχνεις...

αλλοι βλεπουν νανους με καποια αλλη αρρωστεια κλπ.

Οι αρχαιοι Ελληνες λεγανε οτι οι αισθησεις απατουν και ετσι πραγματικα ειναι...

ευχαριστω και παλι
    Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.

Senior Member
    Καλησπέρα boo,

Ψυχοθεραπεία κάνεις?
    Έμενα δύο χρόνια σχεδόν μου πήρε να το ξεπεράσω και τώρα νιώθω καλύτερα από ποτέ.. Εννοείται ότι συνεχίζω την αγωγή, αλλά αυτή επηρεάζει ελάχιστα τη ζωή μου.
    Συν τις άλλοις, η ψυχοθεραπεία σε μαθαίνει να βλέπεις τα πράγματα διαφορετικά, να αντιλαμβάνεσαι προβληματικές συμπεριφορές και πάνω απ'όλα να προστατεύεις τον εαυτό σου από υποκείμενη υποτροπή.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Jaded Future View Post
    Καλησπέρα boo,

Ψυχοθεραπεία κάνεις?
    Έμενα δύο χρόνια σχεδόν μου πήρε να το ξεπεράσω και τώρα νιώθω καλύτερα από ποτέ.. Εννοείται ότι συνεχίζω την αγωγή, αλλά αυτή επηρεάζει ελάχιστα τη ζωή μου.
    Συν τις άλλοις, η ψυχοθεραπεία σε μαθαίνει να βλέπεις τα πράγματα διαφορετικά, να αντιλαμβάνεσαι προβληματικές συμπεριφορές και πάνω απ'όλα να προστατεύεις τον εαυτό σου από υποκείμενη υποτροπή.
    ειχα κανει παλιοτερα για 9-10 μηνες οντας σε επεισοδιο δε με βοηθησε.ξεκινησα το καλοκαιρι στο ΚΨΥ αλλα κι εκει δε με βοηθησε σε κατι.τωρα εδω και 2-3 μηνες εχω ξεκινησει σε ιδιωτη.δε ξερω ακομα.δεν εχω δει κατι ιδιαιτερο.ελπιζω να βοηθησει καπως
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    Quote Originally Posted by Constantly curious View Post
    Εσωτερική [emoji4] σε είχα χάσει. Πως είσαι;
    Σισι ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον. Περνάω περίεργη φάση @μπου σορυ για το οφτοπικ

Senior Member
    λενε οτι η ψυχοθεραπεια μειωνει τα συμπτωματα της ψυχωσης μειωνει τα συμπτωματα λιγο αλλα μετα απο πολυ καιρο
    καιι αφου εχεις χασει απειρα λεφτα.

ασε που πρεπει να πετυχεις και σε ψυχολογο που σου ταιριαζει και ειναι καλος....

και βεβαια παντα θα πρεπει να παιρνεις φαρμακα παραλληλα.....

μου τη σπαει που πολλοι μαλ.. νομιζουν οτι με τη ψυχοθεραπεια θεραπευεται η σχιζοφρενεια και δε ξερουν τι περναμε....

ολη η ηλιθιοτητα εδω περα επεσε...

αλλοι λενε οτι η μαλ... φταιει, αλλοι λενε εχεις καταθλιψη..., αλλοι βλακες νομιζουν οτι επειδη εχεις σχιζοφρενεια πρεπει να εισαι και ηλιθιος, αλλοι πιστευουν σε δαιμονες, αλλοι που το μαθαινουν νομιζουν οτι θα βγεις με πριονι, αλλοι σε κοροϊδευουν και σε γελοιοποιουν...

γενικα για την αρρωστεια μας κυριαρχει μεσαιωνας σε ολο του το μεγαλειο και ελλειψη ενημερωσης σε υπερβολικο βαθμο.

τα μεσα ενημερωσης και οι ταινειες δεν ειναι με το μερος μας, αλλα εναντιον μας για να βγαλουν κανενα παραδακι και πουλανε φοβο και γελοιποιηση των συνανθρωπων τους που βρισκονται σε ευαισθητη θεση.
    Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.

Senior Member
    βασικαο καθενας δειχνει ελλειψη σεβασμου και κανει τη πλακα του οπου μπορει χωρις να σεβεται τιποτα και χωρις καμια συνειδηση.

οποτε ποιος την πληρωνει ; τα ευαισθητα τμηματα της κοινωνιας, τα οποια δεν προστατευονται επαρκως με νομους.

Senior Member
    συμφωνω maus..δυστυχως..
    επικρατει μεσαιωνας.ενημερωση δεν υπαρχει.και ουκ ολιγες φορες τα ΜΜΕ δικαιολογουν περιστατικα βιας λεγοντας οτι ο δραστης επασχε απο ψυχολογικα προβληματα..
    προσωπικα ακομα δεν εχω δει καποιο αποτελεσμα με την ψυχοθεραπεια..ευελπιστω στην πορεια.μην πανε στραφι τα λεφτα και τα λογια μου στη ψυχολογο.
    δεν εχω καταλαβει βασικα που μπορει να σε βοηθησει η ψυχοθεραπεια
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    Σε βοηθάει να αποδεχτεί τον εαυτό σου και να το διαχειρίζεσαι στην καθημερινότητα σου αλλά θέλει χρόνια το μισό είναι να γνωρίσεις και να αποδεχθείς τον εαυτό σου μετά πάει μόνο του
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Και ναι είμαστε καμένοι τουλάχιστον εγώ και με λένε βλάκα αλλά επειδή έχω χιούμορ με μιλάνε όλοι και κάνω χαβαλέ με όλους
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    μιλησα σημερα 5 λεπτα με τη γιατρο.της ειπα πως τις τελευταιες 10 μερες μονο 2 φορες ειχα φωνες,(οπτικα και παρακολουθηση εχεουν υποχωρησει σχεδον τελειως).μου ειπε οτι δε θα φυγουν τελειως αλλα δε θα τα εχω συνεχεια.θα ειναι πιο αραια αλλα οτι θα συμβαινουν που και που
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    @μπου μπράβο! επιτέλους διαβάζω κάτι ευχάριστο σήμερα
    Άσε και μένα αυτή την παπαρια μου είπαν για τις φωνές

Senior Member
    νταξει μπορω να συμβιβαστω νομιζω με την ιδεα οτι ναι μεν μπορει να μη φυγουν αλλα μπορει να μειωθουν παρα πολυ και να μη με επηρεαζει ιδιαιτερα η κατασταση.
    ουτως η αλλως ακομα τουλαχιστον το θεωρω ικανοτητα που μας δινει η ψυχωση αυτο το να βλεπουμε, να ακουμε, να νιωθουμε καποια πραγματα που οι περισσοτεροι δε μπορουν
    θα δειξει
    μακαρι να συνεχισει ετσι και να μην ειναι παλι παροδικη η καλυτερευση..
    παντως το aloperidin φαινεται μεχρι στιγμης να μου ταιριαζει παρολο που ειναι παλιας γενιας φαρμακο.στα 20mg ειμαι και δεν εχω ιδιαιτερες παρενεργειες.πολυ λιγο τρεμουλο στα χερια, υπερκινητικοτητα στα ποδια και οτι κοιμαμαι 10-12 ωρες τη μερα αν εχω το χρονο
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Page 30 of 63 FirstFirst ... 20282930313240 ... LastLast