Ερωτησεις προς ειδικους ψυχικης υγείας - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 25 of 25
    Banned
    Quote Originally Posted by Έρις View Post
    Αν εξαιρέσουμε την καταγραφή των συνεδριών (για την οποία δεν γνωρίζω), τα υπόλοιπα δικαιούται να τα ζητήσει κι αν ο ειδικός σέβεται τον εαυτό του και την επιστήμη του οφείλει να τα δώσει. Δεν θεωρώ ότι είναι ακραία αυτή η απαίτηση.
    Το δικαίωμα καταγραφής των συνεδριών είναι μέτρο το οποίο εφαρμόζεται στις ΗΠΑ των ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας προκειμένου να εξασφαλιστεί από ασυδωσία ο θεραπευόμενος. Το λεγόμενο track record σε ότι αφορά τους "επαγγελματίες ψυχικής υγείας" στην αμερική στο επίπεδο μηνύσεων και χρήσης ένδικων μέσων από πλευράς των ψυχικά ασθενών είναι ιδιαιτέρως μαύρο. Τόσο, που κατά τα μέσα του 1980 οι ασφαλιστικές εταιρείες οι οποίες κάλυπταν για επαγγελματική ευθύνη τον συγκεκριμένο κλάδο, σταμάτησαν να τους καλύπτουν για πολλά παραπτώματα τα οποία λόγω συχνότητας θεωρούνταν "κοινή πρακτική".

Από αυτές τις ΗΠΑ λοιπόν η Ελλαδίτσα αντιγράφει το +90% της ιατρικής πρακτικής. Σε ότι αφορά όμως την εξασφάλιση του ασθενή ούτε λόγος. Δεν είναι φυσικά ότι ο νομοθέτης δεν θα μπορούσε να κάνει προβλέψεις. Απλά, όπως ο ψυχικά ασθενής στερείται δικαιωμάτων 53 χρόνια τώρα... όπως οι σελίδες ποινικών κυρώσεων για τους "επαγγελματίες ψυχικής υγείας" παραμένουν λευκές για ισόποσο χρονικό διάστημα... ανάλογα, δεν έχουν επιβληθεί τέτοια απλά μέτρα - τα οποία δεν απαιτούν εξειδικευμένη σκέψη - προκειμένου να εξασφαλίσουν την συναλλαγή επειδή δεν είναι αυτός ο στόχος. Ο στόχος είναι η μη-αποθεραπεία του Έλληνα ψυχικά ασθενή και αυτό φαίνεται από το σύνολο των δήθεν "ελλείψεων", "παραλείψεων" στην ψυχική υγεία και τους συναφείς θεσμούς (υπουργείο υγείας, νομοθεσία, ασφαλιστικά ταμεία, τρόπος εφαρμογής ψυχοθεραπείας, σχετικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, ελεγκτικοί μηχανισμοί, παρακολούθηση κλάδου σε διοικητικό επίπεδο).

Βέβαια, μην περιμένετε αντιδράσεις. Ούτε τα ΜΜΕ θα ανακοινώσουν οτιδήποτε αφορά τις συγκεκριμένες απάτες,... ούτε και θα διερευνηθεί ποτέ ο κλάδος της ψυχιατρικής / ψυχολογίας. Αυτά γίνονται μόνο στο hollywood ή για hollywoodιανούς λόγους [καλλιέργεια εντυπώσεων]. Απλά οι κλάδοι αυτοί θα ατονήσουν και τελικώς θα εκλείψουν. Οι σχολές τους θα συμπτυχθούν και θα κλείσουν "λόγω μικρής συμμετοχής φοιτητών" και όχι για κανέναν άλλο λόγο. Και αυτό θα είναι το τέλος τους σε ότι αφορά την Ελλάδα. Όλα θα αποδοθούν στην οικονομική κρίση.
    Last edited by M87; 14-02-2017 at 13:55.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Nefeli28 View Post
    Αυτο το "αισθάνομαι οτι με περνατε απο συνεντευξη" μου ακούστηκε σαν να πειραχτηκε. Ένιωσα το επικριτικο βλέμμα πανω μου κι ουτε καν ερωτηση δεν εκανα. Απλως εξεφρασα μια θεση λεγοντας πως οι ασθενείς αισθανομαστε άνετα οταν γνωριζουμε καποιες γνωσεις και προσεγγίσεις του θεραπευτή.
    Μου εκανε εντυπωση, γιατι κι εγω πιστεύω οτι δεν ειναι κακο ακομα και να ρωτησουμε πεντε πράγματα.
    Προφανως η συγκεκριμενη ειναι πολυ ανασφαλης για τον εαυτο της.Μηπως θα επρεπε να πας αλλου οπου θα αντιμετωπιζεσαι σαν ισοτιμη;

Senior Member
    Νεφέλη, η συνεργασία μαζί του συνεχίζεται; Εννοώ του συγκεκριμένου, που είπε ότι ένιωθε οτι τον περνάς από συνέντευξη?
    Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις

Banned
    Έχει δίκιο η lessing. Έναν είδες. Δεν μπορείς να καταδικάσεις τον κλάδο επειδή σου έτυχε ένας κακός θεραπευτής. Υπάρχουν άλλοι 3099 εκεί εξώ οι οποίοι ίσως φερθούν καλύτερα. Από 20 ευρώ τη συνεδρία αυτό σημαίνει 61.980 ευρώ. Αν πούμε ότι βλέπεις δύο ανά ημέρα Θα ξέρεις αν είναι όλοι κακοί ή όχι σε 1550 ημέρες. Αν λογαριάσουμε το έτος με 260 εργάσιμες (αφαίρεσα μόνο τα ΣΚ και όχι τις αργίες), σε μόλις έξι χρόνια ΤΟ ΠΟΛΥ! - maximum σου λέω - θα ξέρεις σε ποιόν να απευθυνθείς. Εγώ λέω να πάρεις ένα δάνειο και να ξεκινήσεις πόρτα-πόρτα. Άλλωστε τι είναι έξι χρόνια μπροστά στην αιωνιότητα;... Ένα τίποτα... Μια στιγμή μόνο.

Αν θες Nefeli28, πες μου αν ο συγκεκριμένος που μόλις είδες ήταν συστημένος από δω μέσα ώς διαμάντι / χρυσή εγγύηση / "Εμένα με βοήθησε" / "ΠΕΡΠΑΤΗΣΑ ΣΑΣ ΛΕΩ!!!" και αν όχι, γιατί δεν πήγες σε κάποιον τον οποίο συστήνουν άλλα μέλη από δω μέσα;

Άλλωστε αυτό συνιστούσε και η Remedy. ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ! Όλοι μας... και τα 7 εκατομμύρια - ή τέλος πάντων όσοι είμαστε - Ελλήνων που έχουμε απομείνει. Να πάμε παρακάτω. Δεν σου κάνει ο νυν...; Πας στον επόμενο. Δεν ψάχνεσαι με μεταρρυθμίσεις κλάδου, καταγγελίες (που ούτως ή άλλως συρταριάζονται) και αηδίες. ΔΟΚΙΜΑΖΕΙΣ! Πιάσε μια 2η δουλειά λοιπόν και άρχισε ΝΑ ΨΑΧΝΕΙΣ! Κάποια στιγμή θα βρεις τον σωστό θεραπευτή και θα μας τον πεις και μας να μάθουμε ποιός είναι. Μέχρι τότε όμως οφείλεις να σεβαστείς τα όσα μας λέει η Remedy. Τώρα, αν οι ανάγκες πιέζουν χρονικά, ε... δε βαριέσαι. Ούτως ή άλλως δεν ευαισθητοποιείται η κυβέρνηση με τις αυτοκτονίες οπότε υποθέτω ότι πρέπει να τα κατονομάσουμε όλα "φυσική επιλογή".
    Last edited by M87; 14-02-2017 at 15:24.

Nefeli28
    Guest
    Quote Originally Posted by μαρκελα View Post
    Νεφέλη, η συνεργασία μαζί του συνεχίζεται; Εννοώ του συγκεκριμένου, που είπε ότι ένιωθε οτι τον περνάς από συνέντευξη?
    Οχι, δεν πηγα για συνεργασια μαζι της (γυναίκα ηταν).
    Την ειδα απαξ, για λογους που δεν μπορώ να αναφερω εδω, οπότε δεν θα την ξαναδώ. Ευτυχως....
    Πολυ ανασφαλής.

Nefeli28
    Guest
    Quote Originally Posted by M87 View Post
    Έχει δίκιο η lessing. Έναν είδες. Δεν μπορείς να καταδικάσεις τον κλάδο επειδή σου έτυχε ένας κακός θεραπευτής. Υπάρχουν άλλοι 3099 εκεί εξώ οι οποίοι ίσως φερθούν καλύτερα. Από 20 ευρώ τη συνεδρία αυτό σημαίνει 61.980 ευρώ. Αν πούμε ότι βλέπεις δύο ανά ημέρα Θα ξέρεις αν είναι όλοι κακοί ή όχι σε 1550 ημέρες. Αν λογαριάσουμε το έτος με 260 εργάσιμες (αφαίρεσα μόνο τα ΣΚ και όχι τις αργίες), σε μόλις έξι χρόνια ΤΟ ΠΟΛΥ! - maximum σου λέω - θα ξέρεις σε ποιόν να απευθυνθείς. Εγώ λέω να πάρεις ένα δάνειο και να ξεκινήσεις πόρτα-πόρτα. Άλλωστε τι είναι έξι χρόνια μπροστά στην αιωνιότητα;... Ένα τίποτα... Μια στιγμή μόνο.

Αν θες Nefeli28, πες μου αν ο συγκεκριμένος που μόλις είδες ήταν συστημένος από δω μέσα ώς διαμάντι / χρυσή εγγύηση / "Εμένα με βοήθησε" / "ΠΕΡΠΑΤΗΣΑ ΣΑΣ ΛΕΩ!!!" και αν όχι, γιατί δεν πήγες σε κάποιον τον οποίο συστήνουν άλλα μέλη από δω μέσα;

Άλλωστε αυτό συνιστούσε και η Remedy. ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ! Όλοι μας... και τα 7 εκατομμύρια - ή τέλος πάντων όσοι είμαστε - Ελλήνων που έχουμε απομείνει. Να πάμε παρακάτω. Δεν σου κάνει ο νυν...; Πας στον επόμενο. Δεν ψάχνεσαι με μεταρρυθμίσεις κλάδου, καταγγελίες (που ούτως ή άλλως συρταριάζονται) και αηδίες. ΔΟΚΙΜΑΖΕΙΣ! Πιάσε μια 2η δουλειά λοιπόν και άρχισε ΝΑ ΨΑΧΝΕΙΣ! Κάποια στιγμή θα βρεις τον σωστό θεραπευτή και θα μας τον πεις και μας να μάθουμε ποιός είναι. Μέχρι τότε όμως οφείλεις να σεβαστείς τα όσα μας λέει η Remedy. Τώρα, αν οι ανάγκες πιέζουν χρονικά, ε... δε βαριέσαι. Ούτως ή άλλως δεν ευαισθητοποιείται η κυβέρνηση με τις αυτοκτονίες οπότε υποθέτω ότι πρέπει να τα κατονομάσουμε όλα "φυσική επιλογή".
    Δεν ηταν με σύσταση Μ, ουτε απο δω μεσα, ούτε απο πουθενα αλλού.
    Αν εχεις διαβάσει την ιστορια μου, ίσως θυμασαι οτι εχω καει απο θεραπευτή με αριστες συστασεις.
    Οπότε οι συστασεις ΔΕΝ μου λενε τιποτα.
    Ηταν μια και μοναδική συνεδρια απο μία και μονο ταμπέλα στην πόρτα. Ειδα φως και μπηκα που λενε.
    Κακη πρακτικη ισως, απλα εξυπηρετούσε συγκεκριμένο σκοπο.

Banned
    Και γιατί δεν κάνεις αυτό το οποίο προτρέπει η Remedy; Αντί να παραπονιέσαι στα διάφορα forum να πας να βρεις τον/την επόμενο/η θεραπευτή;

Έτσι, τουλάχιστο, μου έλεγε εμένα.

Nefeli28
    Guest
    Ειναι γνωστό οτι προσπαθεις να βγαλεις τη συζητηση απο το θεμα και να την ενταξεις εκει που παιζεις μπαλα εσυ( κι ο εαυτος σου).
    Εφοσον ομως ο θεματοθετης ειμαι εγω, αγνοώ ερωτησεις εκτός του θέματος που εθεσα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Nefeli28 View Post
    Οχι, δεν πηγα για συνεργασια μαζι της (γυναίκα ηταν).
    Την ειδα απαξ, για λογους που δεν μπορώ να αναφερω εδω, οπότε δεν θα την ξαναδώ. Ευτυχως....
    Πολυ ανασφαλής.
    Αα κατάλαβα... Πάντως, άποψή μου είναι ότι όλα ξεκινάνε με την πρώτη επικοινωνία, που καλύτερα να είναι τηλεφωνική κι ας έχει και κάποια διάρκεια... Έτσι τουλάχιστον εγώ κατάλαβα αν μου έκανε ο ειδικός για να προχωρήσω και σε συνεργασία. Και το λέω γιατί η κάποια οικειότητα που δημιουργείται, επιτρέπει πιο εύκολα μετά και τις "άβολες" ερωτήσεις, που ο κατάλληλος ίσως επιδιώκει κιόλας να του υποβληθούν.

Quote Originally Posted by M87 View Post
    Και γιατί δεν κάνεις αυτό το οποίο προτρέπει η Remedy;...

Μωρέ εσύ, εκτός του ότι διαθέτεις σκέψη ανήλικου, σου έχει κάνει και κακό η πολλή εκκλησία...
    Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις

Σε διάστημα 10 χρόνων, είδα τρεις ψυχολόγους, δύο γυναίκες κι έναν άνδρα.
    Εκτός που όλοι είχαν επαγγελματικές καταχωρήσεις σε εφημερίδες, στην πρώτη μας συνεδρία όλοι τους μετά τις συστάσεις είπαν πού σπούδασαν, με τι μετεκπαιδευση κι αν πέρασαν ΑΣΕΠ.

Ετσι αρχίζει λογικά η ψυχοθεραπεία με ιδιώτη ψυχοθεραπευτή.

Page 2 of 2 FirstFirst 12