ποια επαγγελματα δεν θα κανατε ποτέ - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 9 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 31 to 45 of 129
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Natalia_sups View Post
    Εν ολιγοις θα δεχοσουν να παιζεις το κεφαλι σου κορωνα γραμματα οπως λες απλα οχι για 700 ευρω αλλα παραπανω; Αυτο δεν ειναι περιεργο, αλλα θεωρεις πως δεν υπαρχει τιποτα που δεν αγοραζεται;
    Ήμουν ξεκάθαρος. ΟΧΙ.
    Η πεποίθηση μου ότι όλα έχουν ένα κόστος και μια τιμή, δεν σημαίνει ότι εγώ θα έκανα αυτή τη δουλειά.
    Θα προτιμούσα να έχω την ηρεμία μου και μόνο ένα πεντάευρο στη τσέπη μου,
    παρά να ήμουν ανήσυχος και γεμάτος ενοχές με 100.000 ευρώ στη τράπεζα.
    Κάνε την αδυναμία σου, ΔΥΝΑΜΗ.

Senior Member
    Quote Originally Posted by PositiveWave View Post
    Ήμουν ξεκάθαρος. ΟΧΙ.
    Η πεποίθηση μου ότι όλα έχουν ένα κόστος και μια τιμή, δεν σημαίνει ότι εγώ θα έκανα αυτή τη δουλειά.
    Θα προτιμούσα να έχω την ηρεμία μου και μόνο ένα πεντάευρο στη τσέπη μου,
    παρά να ήμουν ανήσυχος και γεμάτος ενοχές με 100.000 ευρώ στη τράπεζα.
    Ε τοτε τι μου λες οτι ολα εχουν μια τιμη; Δε σε ρωταω φιλοσοφικα ουτε ζηταω να μου δωσεις απαντηση για ολη την ανθρωποτητα, προσωπικα σε ρωταω...απο οσα λες η ηρεμια σου προφανως σε αυτη τη περιπτωση δεν αγοραζεται...καταλαβα κατι λαθος παλι;

Senior Member
    Ε τοτε τι μου λες οτι ολα εχουν μια τιμη; Δε σε ρωταω φιλοσοφικα ουτε ζηταω να μου δωσεις απαντηση για ολη την ανθρωποτητα, προσωπικα σε ρωταω...απο οσα λες η ηρεμια σου προφανως σε αυτη τη περιπτωση δεν αγοραζεται...καταλαβα κατι λαθος παλι;
    Όλα έχουν μια τιμή και ένα κόστος. Αυτό σου εξηγώ.
    Μπορεί κάποιος να με εξαγοράσει, σημαίνει ότι έχω μια τιμή (price tag) αλλά αυτό δεν σημαίνει
    ότι θα σταματήσω να είμαι σε αναμμένα κάρβουνα.
    Επίσης το να έχω την ηρεμία μου έχει ένα κόστος, ίσο με το price tag της προσφοράς που αρνήθηκα.

Και πίστεψέ με, στη ζωή μου προτιμώ να έχω σωρευτικά ένα μεγάλο κόστος άρνησης ευκαιριών,
    παρά ένα μελλοντικό κόστος αποδοχής τους (π.χ. φυλακή).

Senior Member
    Η ηρεμία γενικά αγοράζεται εύκολα στην πιο βασική δουλειά να πας ηρεμία δεν θα έχεις
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Τι δε θα γινόμουν ποτέ;
    Πολιτικάντης, τραπεζίτης και μπασκετμπολίστας..... λόγω ύψους!!
    Χα, χα, χα!!!

Banned
    Μπορεί κάποιος να με εξαγοράσει, σημαίνει ότι έχω μια τιμή (price tag) αλλά αυτό δεν σημαίνει
    Επίσης το να έχω την ηρεμία μου έχει ένα κόστος, ίσο με το price tag της προσφοράς που αρνήθηκα.

Και πίστεψέ με, στη ζωή μου προτιμώ να έχω σωρευτικά ένα μεγάλο κόστος άρνησης ευκαιριών,
    παρά ένα μελλοντικό κόστος αποδοχής τους (π.χ. φυλακή).
    Οχι δεν εχουν ολα κοστος, δηλαδη οκ εγω μπορω να σε εξαγορασω πχ να πας μαζι μου αλλα δεν μπορω να κερδισω την αγαπη σου, ερωτα, εκτιμηση, συμπαθεια κλπ, αρα αυτα δεν εχουν κοστος...ουτε υγεια, ευτυχια, σεβασμος που ειπε η νατ κλπ...δηλαδη αυτονοητα πραγματα...

Senior Member
    Quote Originally Posted by cube View Post
    Οχι δεν εχουν ολα κοστος, δηλαδη οκ εγω μπορω να σε εξαγορασω πχ να πας μαζι μου αλλα δεν μπορω να κερδισω την αγαπη σου, ερωτα, εκτιμηση, συμπαθεια κλπ, αρα αυτα δεν εχουν κοστος...ουτε υγεια, ευτυχια, σεβασμος που ειπε η νατ κλπ...δηλαδη αυτονοητα πραγματα...
    Μάλλον δεν κατάλαβες την έννοια του κόστους.
    Κόστος σημαίνει ότι θυσιάζεις κάτι, για να πάρεις κάτι.
    Θυσιάζω την ηρεμία μου και την "μελλοντική ελευθερία μου",
    για να βάλω την τζίφρα μου σε μια έκθεση μιας εταιρίας που
    γίνονται μέσα Σόδομα και Γόμορρα.

Κάποιος είναι σε θέση να θυσιάσει την μελλοντική ελευθερία του για τα λεφτά
    και κάποιος άλλος όχι. Έγω που θα αρνηθώ θα πληρώσω το κόστος
    της στέρησης αυτών των χρημάτων. Ο άλλος που θα δεχθεί, θα φάει τα λεφτά του,
    αλλά για μερικά χρονάκια, θα βλέπει τα πάντα πίσω από τα κάγκελα.
    Π.χ. εκείνοι οι ορκωτοί ελεγκτές-λογιστές που υποστήριξαν στην έκθεσή τους
    ότι όλα στη Τράπεζα Κρήτης ήταν μια χαρά, είναι στη φυλακή.
    Ο Κοσκωτάς όμως, βγήκε πρόσφατα και απολαμβάνει τη ζωή του!

Banned
    Ναι αλλο εννοω με το κοστος...ποσο κανει, ποσο κοστιζει σε λεφτα, οχι σε ψυχικη ηρεμια κλπ

Ενταξει τοτε ολα εχουν ενα κοστος

Senior Member

παρά ένα μελλοντικό κόστος αποδοχής τους
    (π.χ. φυλακή).
    Ωραια, καταληγοντας στο συμπερασμα με bold που ακριβως διαφωνεις; Πως διαφερει αυτο στη πραξη απο το να πεις απλα οτι δεν αγοραζονται ολα; Αφου πρακτικα δεν θα δεχοσουν καποια πραγματα; Το οτι η αρνηση σου "κοστιζει" τον καημο οτι δεν κερδισες καποια χρηματα; Αυτο ειναι καθαρα εικονικο...και για να επελεξες να μη κανεις κατι σημαινει οτι αξιζε περισσοτερο για εσενα αυτο που δεν "εξαγοραστηκε" τελικα..χαιρω πολυ ζυγιζεις τα πραγματα και διαλεγεις και παιρνεις, ετσι ναι, ολα εχουν ενα κοστος. Αλλα δε σημαινει οτι ολα εχουν μια τιμη αν τελικα οποια και αν ειναι η τιμη αρνεισαι υπολογιζοντας το "κοστος"...η αρνηση καθιστα το οποιο "price tag" αχρηστο...
    Μπορω να προσπαθησω να πουλησω μια τριχα μου ονλαιν για ενα εκατομμυριο. Και; Αμα δεν υπαρχει η ζητηση η ακομα και αν καποιος τη θελει αλλα θεωρει οτι δεν αξιζει και τοσο οσο το ενα του εκατομμυριο, πως μπορω να συνεχισω να λεω οτι η τριχα μου εχει τη τιμη ενος εκατομμυριου; Αφου δε πουλιεται! Αντιστοιχα πως μπορεις να λες οτι η δουλεια σου σε αυτη τη περιπτωση με το ρισκο που περιγραφεις εχει την ταδε συγκεκριμενη τιμη αλλα δεν θα προχωρουσες στη συναλλαγη οπως και να εχει; Το οτι προτιμας να εχεις τον εικονικο καημο οτι α εχασα τοσες χιλιαδες/εκατομμυρια απο το να χασεις την ηρεμια/ελευθερια σου δεν σημαινει οτι τουλαχιστον αυτα σου ειναι ανεκτιμητα και δεν αγοραζονται; Μη με τρελαινεις τη κολοκυθια θα παιξουμε; Λολ

Senior Member
    Κολλησες στη λεξη κοστος βασικα. Θα στο ρωτησω αλλιως...θεωρεις οτι ολα αγοραζονται και πουλιουνται και το μονο θεμα ειναι το υψος της τιμης;

Senior Member
    Ωραια, καταληγοντας στο συμπερασμα με bold που ακριβως διαφωνεις; Πως διαφερει αυτο στη πραξη απο το να πεις απλα οτι δεν αγοραζονται ολα; Αφου πρακτικα δεν θα δεχοσουν καποια πραγματα; Το οτι η αρνηση σου "κοστιζει" τον καημο οτι δεν κερδισες καποια χρηματα; Αυτο ειναι καθαρα εικονικο...και για να επελεξες να μη κανεις κατι σημαινει οτι αξιζε περισσοτερο για εσενα αυτο που δεν "εξαγοραστηκε" τελικα..χαιρω πολυ ζυγιζεις τα πραγματα και διαλεγεις και παιρνεις, ετσι ναι, ολα εχουν ενα κοστος. Αλλα δε σημαινει οτι ολα εχουν μια τιμη αν τελικα οποια και αν ειναι η τιμη αρνεισαι υπολογιζοντας το "κοστος"...η αρνηση καθιστα το οποιο "price tag" αχρηστο...
    Μπορω να προσπαθησω να πουλησω μια τριχα μου ονλαιν για ενα εκατομμυριο. Και; Αμα δεν υπαρχει η ζητηση η ακομα και αν καποιος τη θελει αλλα θεωρει οτι δεν αξιζει και τοσο οσο το ενα του εκατομμυριο, πως μπορω να συνεχισω να λεω οτι η τριχα μου εχει τη τιμη ενος εκατομμυριου; Αφου δε πουλιεται! Αντιστοιχα πως μπορεις να λες οτι η δουλεια σου σε αυτη τη περιπτωση με το ρισκο που περιγραφεις εχει την ταδε συγκεκριμενη τιμη αλλα δεν θα προχωρουσες στη συναλλαγη οπως και να εχει; Το οτι προτιμας να εχεις τον εικονικο καημο οτι α εχασα τοσες χιλιαδες/εκατομμυρια απο το να χασεις την ηρεμια/ελευθερια σου δεν σημαινει οτι τουλαχιστον αυτα σου ειναι ανεκτιμητα και δεν αγοραζονται; Μη με τρελαινεις τη κολοκυθια θα παιξουμε; Λολ
    Ακριβώς αυτό. Για μένα η ηρεμία μου και η υπόληψή μου έχουν ένα τόσο ψηλό price tag,
    που κανείς δεν θα δεχόταν να κάνει συναλλαγή μαζί μου (θα τους ήταν ασύμφορο).
    Γι' αυτό θα πήγαιναν σε κάποιον που αγοράζεται εύκολα και με λίγα λεφτά.

Banned
    Ακριβώς αυτό. Για μένα η ηρεμία μου και η υπόληψή μου έχουν ένα τόσο ψηλό price tag,
    που κανείς δεν θα δεχόταν να κάνει συναλλαγή μαζί μου (θα τους ήταν ασύμφορο).
    Γι' αυτό θα πήγαιναν σε κάποιον που αγοράζεται εύκολα και με λίγα λεφτά.
    Α μπερδευτηκα παλι....εσυ λες για κοστος σε λεφτα η κοστος γενικα? Μπορω να σου δωσω 5 δισ και να με αγαπήσεις δηλαδη? Δεν καταλαβαινω....

Senior Member
    Η υπόληψη κι η ηρεμία θίγονται πανευκολα κ δεν είναι στο χέρι σου αρκεί να δεις ένα δελτίο ειδήσεων για να καταλάβεις πόσες υπολιψεισ θίγονται πανευκολα λαθοσ προσανατολισμένος είσαι
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Quote Originally Posted by cube View Post
    Α μπερδευτηκα παλι....εσυ λες για κοστος σε λεφτα η κοστος γενικα? Μπορω να σου δωσω 5 δισ και να με αγαπήσεις δηλαδη? Δεν καταλαβαινω....
    Το κόστος αυτό αποτιμάται σε λεφτά πάντα. Είναι ένα δίλημμα.
    Το κόστος του να δεχθείς ή να αρνηθείς κάτι.

Να σε ρωτήσω κάτι... Αυτά τα πέντε δις υπάρχουν ή είναι σαν εκείνα τα εξακόσια δις;;;
    Γιατί αν υπάρχουν... Σ'ΑΓΑΠΑΩ!

Senior Member
    cube εγινες ο νεος σωρας των πανταχου ταλαιπωρημενων!!!
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Page 3 of 9 FirstFirst 12345 ... LastLast