ποια επαγγελματα δεν θα κανατε ποτέ - Page 7
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 7 of 9 FirstFirst ... 56789 LastLast
Results 91 to 105 of 129
    Senior Member
    Quote Originally Posted by elisabet View Post
    Δεν ξέρω αν θα τα φάνε, αλλά δεν βλέπω και το νόημα σε όλο αυτό. Άντε δηλαδή και έχεις τόσα λεφτά ώστε να αγοράσεις ό, τι θες, άντε και βρήκες και πρόθυμους ανθρώπους, κι αγόρασες και μια βραδιά με κάποιον/α, αγόρασες και φίλους, αγόρασες και μόνιμη σχέση θα σου πω εγώ. Αγάπη έχεις; Αυτή μπορείς να την αγοράσεις; Αν δεν έχεις αυτή, τότε δεν έχεις τίποτα. .
    Ενας εξυπνος ανθρωπος , μπορει ναχει πολλα χρηματα , να μην τα προβαλλει ως μεσον προσελκυσης , και να εχει και αγαπη , και καλους φιλους , εφ οσον ειναι εις θεση να δωσει αγαπη , τονα δεν αποκλειει ταλλο, καθολου μα καθολου , οσες πιθνοτητες εχει ενας με λιγα χρηματα να βρει αγαπη , αλλες τοσες εχει καποιος που εχει πολλα χρηματα , απλα θαναι πιο επιλεκτικος , οπως μια ωραια γυναικα ........................γιατι αυτος ο εμφανης ρατσισμος με τους ανθρωπους που τυχαινει να εχουν πολλα χρηματα , λες κι εχουν πανουκλα ....... αυτο εννοω δαιμονοποιηση των χρηματων .....

Senior Member
    Quote Originally Posted by pink floyd View Post
    Ειχα δει μια εκπομη πριν χρονια κ μου χε κανει εντυπωση!ηταν μια ψυχολογος η οποια ελεγε οτι αγαπαω καποιον σημαινει οτι χαιρομαι οταν αυτος περναει καλα!δλδ αν η σχεση σου απατησει κανονικα πρεπει να χαρεις γτ ο δικος σου περασε καλα!!!δεν νομιζω να χαιρεται κανενας με αυτο!μπορει να ειναι λιγο ασχετο το σχολιο μου αλλα αυτο σκεφτηκα διαβαζοντας ολ αυτα!
    Εγω προσωπικα δεν μπορω να δωσω μια ακριβης απαντηση στο τι ειναι αγαπη!γτ παιζουν κ αλλα πραγματα οπως η αναγκη μας για καποιον η εξαρτηση κ.α!
    Πες τα! Χαχαχαχα πολυ ευστοχη η σκεψη σου.
    Ετσι ακριβως...εννοειται νιωθεις σκατα σε τετοια περιπτωση. Αρα πως γινεται να τον αγαπουσες;
    Φυσικα και δε γινεται, μουφα ηταν. Σε ετσουξε/πονεσε ο εγωισμος σου; Αρα ουτε τη παρτη σου αγαπουσες, σκεφτηκες ωπ μα πως γινεται να συμβει σε ΕΜΕΝΑ αυτο; Ειμαι για τον πεο; Λολ.... Και εδω καταληγω στο παραδοξο συμπερασμα που εβγαλα απο το ποστ της κιουμπ...η τους αγαπας ολους η κανεναν :P
    Που στη πραξη μονο τον Χριστο και καναν μισοτρελο ερημιτη μπορω να φανταστω να το μπορουν αυτο χαχαχαχα

Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Οι Κρισναμουρτηδες Κιουμπ ., λειτουργουν σε αλλο επιπεδο , σε πολλα σημεια ακατανοητο για μας , ισως ναναι και λαθος ο τροπος λειτουργιας τους ...............θυμαμαι μια ιστορια μεναν γκουρου , καθισμενο στην ακρη του ποταμου , σταση λωτος ( οχι σαν να λεμε σταση Κολιατσου ) , και τον ρωταιει καποιος , Γεροντα, ποιο ειναι το νοημα της ζωης ?
    Α , το νοημα της ζωης παιδι μου , ειναι οπως το ποταμι κυλαει αργα αργα , με τα φυλλα να επιπλεουν , τα κλαδια νακουμπουν το νερο ................... τι λες , Γεροντα , αυτο ειναι ενα απλο ποταμι, δεν ειναι το νοημα της ζωης ....δεν ειναι ? ρωταει εντρομος ο Γεροντας ...............................ε , αυτη ιναι η γνωμη μου για τα ακαταλαβιστικα των ' ψαγμενων ' κι υπερανω .....
    Σσσσ για σενα ειναι ακατανοητο, εμεις με τη κιουμπ τα βρηκαμε, μη μιλας :P
    Χαχαχα

Senior Member
    Quote Originally Posted by deep View Post
    "Ο φόβος είναι επειδή δεν υπάρχει συγκεκριμένος ορισμός για τη λέξη "αγάπη" κι όταν μας τη λένε δεν ξέρουμε τι εννοούνε. Άμα εγώ σου πω σ' αγαπάω θα εννοώ ότι ό,τι και να γίνει θα θέλω το καλό σου. Κάποιος άλλος θα εννοεί "έχω τόση μεγάλη εξάρτηση από εσένα που αν κάνεις κάτι που δεν γουστάρω είμαι ικανός να περάσω την ζωή μου στην φυλακή για να σε καταστρέψω".

Γενικά η αγάπη είναι μια πολύ ευγενική λέξη που την χρησιμοποιεί ο κόσμος για να δικαιολογήσει τα πιο ποταπά και προβληματικά συναισθήματα."

Το διάβασα κάπου και μου άρεσε. Ε και επειδή ορισμός δεν υπάρχει, επειδή λίγοι αγαπάνε και την "χρησιμοποιούν" (ή ακόμα και χωρίς εισαγωγικά όπως η χειριστικότητα) ή λόγω εξάρτησης, λογική την βρίσκω την "κυνικότητα". Χαλάρωσε ρε Νατ, εγώ μαζί σου είμαι. Πανέξυπνη είσαι και σε νιώθω κιόλας. Αλλά δεν θέλω να μηδενίσω το μοναδικό όμορφο συναίσθημα που νιώθω μέσα μου και να επιστρέψω στην ματαιότητα, έτσι δεν ζω και δεν λειτουργώ. Αν και αυτό το όμορφο συναίσθημα εφόσον είναι δυνατό/αληθινό και καθόλου κενό νοήματος τις περισσότερες φορές σε πονάει βαθιά αν βλέπεις/αντιλαμβάνεσαι τους ανθρώπους που αγαπάς να υποφέρουν. Κίνητρο όμως μπορεί να είναι και το ότι εσύ δεν αποχωρείς για να μην πονέσουν. Αν θέλουμε ντε και καλά να βάλουμε λέξεις και λογικές εξηγήσεις σε οποιοδήποτε συναίσθημα, ας τις βάλουμε.
    Μα το να πονας βαθια οταν υποφερει καποιος τον οποιο νοιαζεσαι μπορουμε να το πουμε και λυπηση...η τυψεις αν το προκαλεσες η που δεν μπορεις (αν δε μπορεις) να βοηθησεις....γιατι να το πουμε αγαπη;
    Και ολα αυτα τα στοιχειωδη συναισθηματα που θα μπορουσαν να αντικαταστησουν τη λεξη αγαπη σε αυτο που περιγραφεις, εχουν πολυ απλες εξελικτικα βιολογικα ψυχολογικα και κοινωνικα κινητρα. Πχ οι γονεις μου. Ναι με αγαπουν λεμε, ανευ ορων κι ολας. Και με φροντιζαν και ακομα και τωρα θα εκαναν τα παντα για μενα. Γιατι ομως; Επειδη ειμαι η συνεχιση της γενιας τους/η συνεχιση του εαυτου τους; (και οπως καθε οργανισμος εχουν ως ενστικτο την αναπαραγωγη και επιβιωση του ειδους μεσα απο τον εαυτο τους και τα δικα τους γονιδια; ) Γιατι με θελουν χαρουμενη δυνατη μπλα μπλα; Επειδη αν ειμαι χαρουμενη και δυνατη εχω περισσοτερες πιθανοτητες να συνεχισω το ιδιο εργο με μεγαλυτερη επιτυχια; Βλεπεις που το παω...δεν θα φερω παρομοια παραδειγματα ψυχολογικα η κοινωνικα αλλα θα μπορουσα να το κανω περεταιρω ακομα και για την πιο ανιδιοτελη υποτιθεται σχεση αγαπης που υπαρχει...καταλαβες το σκεπτικο μου...
    Οποτε ναι στις ανθρωπινες σχεσεις θεωρω πως η "αγαπη" ειναι κενη νοηματος. Εκτος αν αρχισουμε τον διαλογισμο και αγαπαμε ολοι ολους οπως προκυπτει απο το ποστ της κιουμπ με τον κρισναμουρτι λολ

Senior Member
    Quote Originally Posted by Natalia_sups View Post
    .
    Οποτε ναι στις ανθρωπινες σχεσεις θεωρω πως η "αγαπη" ειναι κενη νοηματος. Εκτος αν αρχισουμε τον διαλογισμο και αγαπαμε ολοι ολους οπως προκυπτει απο το ποστ της κιουμπ με τον κρισναμουρτι λολ

Εσυ θα μας πεις σε λιγο οτι φυσικα και το σεξ ειναι κενη εμπειρια ...........για κενη παντως , μια χαρα ειναι .....

Senior Member
    Εσυ θα μας πεις σε λιγο οτι φυσικα και το σεξ ειναι κενη εμπειρια ...........για κενη παντως , μια χαρα ειναι .....
    Εεε μη μου διαστρεβλωνεις αυτα που λεω και με στενοχωρεις λολ
    Αυτο δεν ειναι επιχειρημα. Το οτι κατι ειναι ευχαριστο δε σημαινει οτι δε μπορει να ειναι κενο. Οπως και κατι που δεν ειναι κενο αλλα σε "γεμιζει" συναισθηματικα δε σημαινει οτι δεν μπορει και παλι να ειναι ανουσιο (αν μιλαμε παλι για κινητρα αναγκες κλπ κλπ)...

Senior Member
    Κορίτσια εγώ μικροσ αγάπησα αλλά η κοπέλα μου με χώρισε γτ τους αγαπούσα όλους τους φίλους μου και αυτήν κ μου έλεγε δεν κανεισ κάτι ξεχωριστό για μένα εκείνη την ώρα δεν το κατάλαβα μετά που μου κάνανε κι άλλα τισ θεωρώ απαράδεκτες αλλά από την άλλη αφού βρίσκουν κ τα κάνουν καλά κάνουν
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Όποιος μιλάει για σεξ δεν ξέρει τι απόλαυση είναι το φαγητό
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Banned
    Οι Κρισναμουρτηδες Κιουμπ ., λειτουργουν σε αλλο επιπεδο , σε πολλα σημεια ακατανοητο για μας , ισως ναναι και λαθος ο τροπος λειτουργιας τους ...............θυμαμαι μια ιστορια μεναν γκουρου , καθισμενο στην ακρη του ποταμου , σταση λωτος ( οχι σαν να λεμε σταση Κολιατσου ) , και τον ρωταιει καποιος , Γεροντα, ποιο ειναι το νοημα της ζωης ?
    Α , το νοημα της ζωης παιδι μου , ειναι οπως το ποταμι κυλαει αργα αργα , με τα φυλλα να επιπλεουν , τα κλαδια νακουμπουν το νερο ................... τι λες , Γεροντα , αυτο ειναι ενα απλο ποταμι, δεν ειναι το νοημα της ζωης ....δεν ειναι ? ρωταει εντρομος ο Γεροντας ...............................ε , αυτη ιναι η γνωμη μου για τα ακαταλαβιστικα των ' ψαγμενων ' κι υπερανω .....
    Εντάξει αυτοί μιλάνε με παραβολές...εμείς έτσι και αλλιώς το μόνο τρεχούμενο νερό που βλέπουμε είναι το καζανάκι της τουαλέτας και το μόνο που μπορεί να επιπλέει είναι καμιά σκατούλα......
    διαβάζεις και το προσαρμόζεις στα μέτρα σου...πάντως ένα παράδειγμα ή παραβολή είναι και ο πιο σύντομος δρόμος ειδικά σε γραπτό λόγο.....τις αναλύσεις δεν τις θέλεις, τις παραβολές πάλι δεν τις θέλεις...δεν πειράζει, εμείς σ΄αγαπάμε και έτσι...........

Ακομα και οταν νοιαζομαστε για καποιον και θελουμε να ειμαστε δοτικοι με αυτο τον ανθρωπο παλι δικη μας αναγκη ειναι για να νιωθουμε καλα μεσα μας, επειδη οπως γραφεις στη παραθεση σου εκει που λεει τι δενειναι η αγαπη, κριναμε, αποφασισαμε, σκεφτηκαμε...δεν θα το καναμε για οποιον να ναι...
    ΝΑΙ!
    Εγώ λέω γενικά υπάρχει αγάπη...αυτή με τις ατέλειες, ότι είναι....έτσι και αλλιώς τέλειος ούτε εσύ είσαι ούτε ο διπλανός σου......το ''δεν υπάρχει αγάπη'' είναι βαρύ, απογοητευτικό κλπ

γιατι αυτος ο εμφανης ρατσισμος με τους ανθρωπους που τυχαινει να εχουν πολλα χρηματα , λες κι εχουν πανουκλα ....... αυτο εννοω δαιμονοποιηση των χρηματων .....

Last edited by cdeleted29517; 15-03-2017 at 01:19.

Senior Member
    Quote Originally Posted by cube View Post
    Εντάξει αυτοί μιλάνε με παραβολές...εμείς έτσι και αλλιώς το μόνο τρεχούμενο νερό που βλέπουμε είναι το καζανάκι της τουαλέτας και το μόνο που μπορεί να επιπλέει είναι καμιά σκατούλα......
    διαβάζεις και το προσαρμόζεις στα μέτρα σου...πάντως ένα παράδειγμα ή παραβολή είναι και ο πιο σύντομος δρόμος ειδικά σε γραπτό λόγο.....τις αναλύσεις δεν τις θέλεις, τις παραβολές πάλι δεν τις θέλεις...δεν πειράζει, εμείς σ΄αγαπάμε και έτσι...........

ΝΑΙ!
    Εγώ λέω γενικά υπάρχει αγάπη...αυτή με τις ατέλειες, ότι είναι....έτσι και αλλιώς τέλειος ούτε εσύ είσαι ούτε ο διπλανός σου......το ''δεν υπάρχει αγάπη'' είναι βαρύ, απογοητευτικό κλπ
    Ε αφου δεν υπαρχει τι να κανουμε :P
    Ο μονος ορισμος που μου καθεται καλα ειναι αυτος στην αρχικη σου παραθεση τη κρισναμουρτικη, και αυτο δεν ειναι εφαρμοσιμο για τους κοινους θνητους, για κανεναν βασικα που εχει αναπτυξει μια καποια συνειδηση μετα τα τρια ετη :P

Banned
    Δεν υπάρχει αγάπη άμα φας τα μούτρα σου και μετά προστατεύεσαι και χάνεις τον αθώο νου που λέει
    Δηλαδή άμα σε στήσει μια φίλη σου και σου πει σόρι είχε κίνηση και την συμπαθείς να το πω έτσι θα την πιστέψεις......

Δεν θα την πιστέψεις αν στο χει ξανακάνει, βέβαια εδώ από ότι ξέρω ο Κρισναμούρτι λέει για φρεσκάδα, δηλαδή να μην αντιμετωπίζεις ενα ανθρωπο με βάση το χτες διότι σημαίνει προκατάληψη...τώρα πως θα γίνει αυτό δεν ξέρω, και σημαίνει ότι αν είσαι και φρέσκος μονίμως θυμίζεις μαλάκα :P
    Δεν θα την πιστέψεις αν στο χει κάνει κάποια άλλη φίλη σου, πάλι προκατάληψη δηλαδή......

Πάντως πολλές φορές δεν τυχαίνει να δικαιολογούμε ανθρώπους? συμβαίνει, ε από αγάπη γίνεται........(και εξάρτηση, φόβος μοναξιάς, ανασφάλειες , βόλεμα )

Τέλος πάντων, όσο μπορεί ο κάθε ένας βλέπει και ότι γίνει........

Senior Member
    Δεν υπάρχει αγάπη άμα φας τα μούτρα σου και μετά προστατεύεσαι και χάνεις τον αθώο νου που λέει
    Δηλαδή άμα σε στήσει μια φίλη σου και σου πει σόρι είχε κίνηση και την συμπαθείς να το πω έτσι θα την πιστέψεις......

Δεν θα την πιστέψεις αν στο χει ξανακάνει, βέβαια εδώ από ότι ξέρω ο Κρισναμούρτι λέει για φρεσκάδα, δηλαδή να μην αντιμετωπίζεις ενα ανθρωπο με βάση το χτες διότι σημαίνει προκατάληψη...τώρα πως θα γίνει αυτό δεν ξέρω, και σημαίνει ότι αν είσαι και φρέσκος μονίμως θυμίζεις μαλάκα :P
    Δεν θα την πιστέψεις αν στο χει κάνει κάποια άλλη φίλη σου, πάλι προκατάληψη δηλαδή......

Πάντως πολλές φορές δεν τυχαίνει να δικαιολογούμε ανθρώπους? συμβαίνει, ε από αγάπη γίνεται........(και εξάρτηση, φόβος μοναξιάς, ανασφάλειες , βόλεμα )

Τέλος πάντων, όσο μπορεί ο κάθε ένας βλέπει και ότι γίνει........
    Δεν ειναι προκαταληψη το τελευταιο που λες, ειναι λογικη... Χωρια που ποτε δεν κοιτας απλα το γεγονος οτι "α με εστησε η φιλη μου" και τελος. Εχεις παντα μια σφαιρικοτερη εικονα για ολους τους παραγοντες και απο εκει κρινεις αν λεει αληθεια η οχι. Το ποσο αφηρημενη ειναι, αν αργοπορει συχνα, που εισαι στις προτεραιοτητες της, αν ειναι πολυασχολη, αν αν αν... Καιιι παντα κατι παει στραβα με τον εναν απο τους τοοσους παραγοντες. Απο εκει και περα αποφασιζεις αν θα το αφησεις να τσουλησει...και αμα το αφησεις ειναι λογω αυτων εγραψες στη παρενθεση η καποια σχετικη εκδοχη ολων αυτων, οτι ξερω γω θες τη παρεα της η χρειαζεσαι να κουβεντιασετε για κατι που σε απασχολει η επειδη βαριεσαι να κατσεις σπιτι η επειδη εκεινη αφησε να τσουλησει καμια δικια σου μαλακια οποτε μια σου και μια μου, η η η...
    Ναι εν τελει θα φανταζομουν την αγαπη ως "προσον" ενος αθωου νου. Αλλα κανεις δεν ειναι αθωος.

Banned
    Δεν ειναι προκαταληψη το τελευταιο που λες, ειναι λογικη... Χωρια που ποτε δεν κοιτας απλα το γεγονος οτι "α με εστησε η φιλη μου" και τελος. Εχεις παντα μια σφαιρικοτερη εικονα για ολους τους παραγοντες και απο εκει κρινεις αν λεει αληθεια η οχι. .
    E αυτό δεν λέει μην κρίνετε? αν εγώ αρχίσω είχε κίνηση, με γράφει, αφηρημένη κλπ δεν σημαίνει ότι κρίνω, τα χω μπάχαλο στο μυαλό μου, είμαι καχύποπτη , βγάζω συμπεράσματα κλπ.....? ξέρω γω τι να πω!!! δεν έχει σημασία αν το πεις η όχι αν σκεφτείς ''μου λέει ψέμματα '' την κρίνεις, το πόρισμα λέει ''ειλικρινής'' ή ''ψεύτρα'' ξέρω γω.........δεν ξέρω........
    Last edited by cdeleted29517; 15-03-2017 at 02:17.

Senior Member
    E αυτό δεν λέει μην κρίνετε? αν εγώ αρχίσω είχε κίνηση, με γράφει, αφηρημένη κλπ δεν σημαίνει ότι κρίνω, τα χω μπάχαλο στο μυαλό μου, είμαι καχύποπτη , βγάζω συμπεράσματα κλπ.....? ξέρω γω τι να πω!!! δεν έχει σημασία αν το πεις η όχι αν σκεφτείς ''μου λέει ψέμματα '' την κρίνεις, το πόρισμα λέει ''ειλικρινής'' ή ''ψεύτρα'' ξέρω γω.........δεν ξέρω........
    Δεν λεω οτι σωνει και καλα κρινεις συνειδητα. Αλλα ασυνειδητα εστω ολα αυτα παιζουν ρολο. Αλλιως εισαι οπως το ειπες η ιδια, μαλακας. Οσο και αν μας αρεσει να προσποιουμαστε οτι δεν κρινουμε η τελοσπαντων οσο και αν προσπαθουμε ειλικρινα να μη κρινουμε (που προσωπικα υπερβολικα σπανια θα κρινω ετσι αμεσα οπως το εννοεις και προσπαθω να μη το κανω γενικα), δε γινεται, ειναι μια φυσικη ανθρωπινη εσωτερικη διεργασια αυτη, ενα "εργαλειο" αμα θες του ψυχισμου μας για να προσπαθουμε να παιρνουμε οσο το δυνατον πιο καλες αποφασεις για την επιβιωση μας η το καλο μας κλπ...
    Δεν χρειαζεται να υπαρχει ποριμα τυπου "ειλικρινης" η "ψευτρα"... Μπορεις απλα να μη σε νοιαζει και να δειξειε κατανοηση. Αλλα πρωτον ασυνειδητα τα επεξεργαζεσαι ολα και δευτερον επειδη δεν γινεται να μη τα επεξεργαζεσαι αυτα εστω ασυνειδητα δεν γινεται να βλεπεις τον αλλον με την καθαρη αθωα ματια που λεει το αρχικο σου κειμενακι. Αυτο το μπορουν μονο τα ζωα βασικα...για αυτο αρεσουν τοσο σε πολλους ανθρωπους. Το ιδιο και τα πολυ μικρα παιδια...τα πολυυυ μικρα ομως γιατι και αυτα μαθαινουν να "κρινουν" απο νωρις....

Senior Member
    Εεε μη μου διαστρεβλωνεις αυτα που λεω και με στενοχωρεις λολ
    Αυτο δεν ειναι επιχειρημα. Το οτι κατι ειναι ευχαριστο δε σημαινει οτι δε μπορει να ειναι κενο. Οπως και κατι που δεν ειναι κενο αλλα σε "γεμιζει" συναισθηματικα δε σημαινει οτι δεν μπορει και παλι να ειναι ανουσιο (αν μιλαμε παλι για κινητρα αναγκες κλπ κλπ)...
    Eσενα Ναταλια , δεν σε καταλαβαινω ευκολα , η εγω ειμαι βλακας , η εσυ γραφεις ελαφρως περιτεχνα /υπεραναλυτικα , την Κιουμπ , την καταλαβαινω μια χαρα , γραφει απλα ......ενα κι ενα κανουν δυο , αυτο το ειδος γραψιματος μαρεσει , το απλο .....
    αλλα γραφε οπως αγαπας .........

Θενκς για τον Βαμβακαρη , Κιουμπ , ωραια τα ρεμπετικα , τα μονα Ελληνικα που ακουω ........

Page 7 of 9 FirstFirst ... 56789 LastLast