Results 46 to 60 of 66
-
05-04-2017, 08:22 #46
- 05-04-2017, 09:45 #47
No matter how you feel..Get up..Dress up..Show up and..NEVER GIVE UP!!
05-04-2017, 09:56 #48
Στην Αμερική επιτρέπεται να πυροβολήσεις αν αποδείξεις οτι απειλήθηκες (οχι απαραίτητα να βρίσκεσαι σε αυτοάμυνα, αρκεί να ένιωσες απειλή!) εσύ ή η ιδιοκτησία σου!
Το βρίσκω παρανοϊκό και οδηγεί στην πλήρη απαξίωση της ανθρώπινης ζωής!! Αν δηλαδή εγώ δω στην αυλή μου να μπαίνει ένας αφροαμερικάνος και τυχαίνει να είμαι ρατσιστής οπότε νιώσω οτι απειλούμαι, έχω δικαίωμα να βγάλω το όπλο μου (που σιγά μην δεν έχω!) και να του ρίξω στο ψαχνό. Αν αυτός μετά αποδειχθεί οτι ήταν άοπλος, εγώ έτσι κι αλλιώς αθωώνομαι γιατί ένιωσα απειλή και απειλήθηκε η ιδιοκτησία μου. Χωρίς να είμαι σίγουρη, νομίζω οτι μόνο στις ΗΠΑ ισχύει τέτοιος νόμος. 'Εμείς βέβαια βρισκόμαστε στο άλλο άκρο όπου και να σου ορμήξει ο άλλος κινδυνεύεις να καταδικαστείς αν τον πειράξεις, αλλά για να είμαι ειλικρινής το προτιμώ από το να σκοτωνόμαστε για πλάκα. Για το συγκεκριμένο περιστατικό δε που δεν αφορά άνθρωπο αλλά σκύλο δε θα συζητούσαμε καν τώρα, θα ήταν αυτονόητο οτι θα τα σκότωνε εφόσον μπήκαν στον χώρο του!!!
Όσο για το κυνήγι που λες, χωρίς να είμαι υπερ, νομίζω οτι η λογική του νόμου που το επιτρέπει είναι οτι συγκεκριμένος πληθυσμός πουλιών κτλ είναι υπεραριθμος ή τελοσπάντων η μείωση του απο το κυνήγι θα είναι τέτοια που δεν θα προκαλέσει αλλαγές στο οικοσύστημα. Όλα αυτα βέβαια με την προϋπόθεση οτι γίνεται σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους, σε συγκεκριμένα είδη κτλ
05-04-2017, 09:59 #49
05-04-2017, 10:17 #50
05-04-2017, 10:34 #51
05-04-2017, 12:35 #52
αραγε πως θα ενιωθε αν τον πυροβολουσαν κ μετα τον βαλσαμωναν τον ιδιο? θα του αρεσε? μπα....
αν κ να μου πεις σκοτωμενος δεν θα ενιωθε τιποτα.... παλι καλα τα πουλακια δεν ενιωσαν τιποτα, ομως ενιωσαν τον πονο της σφαιρας..
αν καταλαβαιναμε εμεις οι ανθρωποι ποσο πονο προξενουμε καθε φορα που σκοτωνουμε ενα ζωο.... αν καθομασταν κ συγκετρωναμε λιγο την σκεψη μας σε αυτο το πραμα, ειμαι σιγουρη οτι κανεις μα κανεις δεν θα μπορουσε να ξαναφαει κρεας..
δεν κατηγορω φυσικα κανεναν, επιλογη ειναι, οπως κ επιλογη επισης ειναι, το να μη σκεφτεσαι ποσο πονο προκαλεις.....
φυσικα κ δεν το λεω δογματικα, ουτε θελω να μεταπεισω καποιον...
εγραψα μονο την σκεψη μου..
05-04-2017, 12:42 #53
05-04-2017, 13:19 #54
δεν το εγραψα για να απολογηθει καποιος, απλα εγραψα την σκεψη μου...
εχω κ λιγο κουραστει να μην μπορω να εκφραζομαι σχετικα με την κρεοφαγια, γιατι πεφτουν ολοι να με φανε κ εμενα μαζι με το κρεας τους..
ετσι απλα το εγραψα .... δεν θελω να μου πει κανεις γιατι τρωει κρεας κ γιατι δεν τρωει αληθεια! κ αυτο με εχει κουρασει επισης..να καθομαι να εξηγω γιατι δεν τρωω κ να μου λενε οτι πρεπει να τρωμε κρεας.. ο καθενας ειναι ελευθερος να επιλεγει ο.τι θελει, μαγκια του...
ποτε δεν προσπαθησα να παρασυρω κανεναν στην χορτοφαγια, απλα λυπαμαι πολυ τα ζωα επειδη ειναι ενυπερασπιστα...δεν μπορουν να μιλησουν τα καιμενα, να καταγγειλουν κακοποιηση κ πονο, νιωθω οτι ειναι τρομερα ανυπερασπστα κ αυτο με ποναει...
οταν τα οδηγουν στο σφαγειο κ κεινα νιωθουν τοσο ασχημα κ δεν μπορουν να κανουν κατι..αυτο με πεθαινει.!!
05-04-2017, 13:24 #55
Δεν ειχα τετοιο σκοπο!ουτε να απολογηθω ουτε να σε κρινω,προς θεου!εγω απλα σου ειπα την σκεψη μου!κ εμεις ειμαστε "ζωα"!κ ολα τα ζωα τρωνε κρεας!μπραβο σου που πηρες αυτη την αποφαση!εγω δεν τρωω πολυ κρεας αλλα μια στο τοσο το θελω να σου πω την αληθεια!
No matter how you feel..Get up..Dress up..Show up and..NEVER GIVE UP!!
05-04-2017, 13:45 #56
φυσικα κ γω καποτε ετρωγα κρεας κ φουλ μαλιστα! μου αρεσαν τα λιπια, ο γυρος τα σουβλακια κ ο.τι εχει κρεας! αγαπημενο μου φαγητο ηταν το ξεροψημενο αρνακι με το λιπακι του... κ γενικα αν δεν ηταν κρεας δεν το θεωρουσα φαγητο..
μεχρι που απεκτησα σκυλια... κ γατες πλεον, νταξ...
οταν δεθηκα μαζι τους κ ειδα ποσο μικρουλια κ γλυκουλια ειναι, ποσο καιμενα κ ανυπαερασπιστα.. αρχισα σιγα σιγα να νιωθω μια απεχθεια στο κρεας..
θυμαμαι ηταν πασχα κ ειμασταν στο χωριο κ ψηναμε...κ ενιωσα μια αηδια...κ μολις σερβιρανε κ αρχισα να τρωω το αρνι ..δεν μπορουσα να το φαω, αρχισα να τρωω πατατες κ σαλατα... ε αυτο ηταν! απο τοτε δεν το ξαναβαλα στο στομα μου..
05-04-2017, 15:13 #57
Oι νομοι διαφερουν απο πολιτεια σε πολιτεια , δεν μπορω να ξερω τι ισχυει στο πχ. Τεξας , που ισχυει ( ακομα ) ο νομος του πιστολιου , και στην Μασσαχουσετη , η οποιαδηποτε αλλη πολιτεια , το Τεξας ειναι αγριο ακομα , εξ ου και η ισχυς θανατ. ποινης , που ειναι πιο εξευρωπαισμενη , παντως εχουν απαγορευτει τα αυτοματα οπλα , που επιτρεποντουσαν το 80 , και δεν μπορεις να σκοτωσεις πλεον ανθρωπο που ειναι στην ιδιοκτησια σου ( βλ. μαθηματα Αμερικανικης ιστοριας , Edward Norton ).................οσο για τους Αφροαμερικανους , επειδη εχω μεινει στην Αμερικη , κι εχω παει πολλες φορες , δεν υπαρχει πλεον τετοιος διαχωρισμος , οπως υπηρχε στα 80s , που λευκος δεν τολμαγε να πατησει στο Χαρλεμ , εγω το επισκεφτηκα το 93 , δεν υπαρχει προβλημα ....................εχεις χασει επεισοδια .....
Οσο για το κυνηγι , εχοντας υπαρξει κυνηγος , το 78-82 , υπηρχαν αφθονα πουλια , πηγαινα στην Ανατολικη Αττικη ( Γραμματικο ) η στην Αταλαντη , τωρα εχουν αποδεκατιστει τα θηραματα , αλλα το θεμα δεν ειναι αυτο , ειναι οτι ο ανθρωπος συνεχιζει ναχει πρωτογονα ενστικτα , και σκοτωνει για να σκοτωνει , παλια σκοτωνε για να φαει , τωρα ειναι φονος για τον φονο .......................απλως το κρατος εχει ακριβηνει κατα πολυ τν ανανεωση αδειας κυνηγιου , και ολη η ιστορια ειναι για να εισπραττει .......
Αν δε σκοτωσεις σκυλο στις usa , οι ποινες ειναι πολυ αυστηρες .....ειναι πολυ φιλοζωοι , υπαρχουν 70 εκ σκυλια , και 90 εκατομ , γατες ...
Να μου επιτρεψεις ναχω μια πιο βαρυνουσα γνωμη, διοτι εχω αγορασει οπλο απο usa , εχω παει 5 φορες Ν.Υ. , και μια Σικαγο , ζηταγανε ενα καρο χαρτια , πανε οι παλιες εποχες που επαιρνες οπλο με μια ταυτοτητα , και υπηρξα και κυνηγος ...........
τις ανακριβειες που γραφονται στο γκουγκλ , που απο κει προφανως εχεις αντλησει ιπληροφοριες για usa , ουτε καν τιςλαμβανω υποψη , οκαθενας γραφει το μακρυ του και το κοντο του ........εχω προσωπικη εμπειρια.....Last edited by Macgyver; 05-04-2017 at 15:33.
05-04-2017, 15:18 #58
Ο ανθρωπος ειναι εκ φυσεως σαρκοφαγο , το κακο ειναι ο τροπος που ζουν ( κατ ευφημισμον ) αυτα τα ζωα , και ο αποτροπαιος τροπος θανατωσεως των .................αλλα αυτοι ειμαστε οι ανθρωποι , και μετα θεωρειται βρισια το ' ζωον ' , το αντιθετο θαπρεπε να ισχυει ....ειμαστε αυτοκαταστροφικοι σαν ειδος , και αυτη θαναι η καταδικη μας .......ζουμε λες και δεν υπαρχει αυριο .....
05-04-2017, 15:21 #59
05-04-2017, 16:05 #60
Από πολιτεία σε πολιτεία σαφώς διαφέρει αλλά συνολικά οι ΗΠΑ έχουν απο τα υψηλότερα ποσοστά οπλοκατοχής και νομίζω είναι οι πρωτοι ή δεύτεροι σε ποσοστά θανάτων από όπλα. Αυτό τα λέει όλα νομίζω, δεν χρειάζεται να έχει πάει κανείς για να καταλάβει τι γίνεται και πόσο εύκολα σκοτώνονται άνθρωποι. Δεν έχει ούτε χρόνο αν θυμάμαι καλά που ο Ομπαμα προσπάθησε να περάσει νόμο για τον περιορισμό της οπλοκατοχής ή να θέσει πιο αυστηρούς κανόνες όπως ο έλεγχος του ποινικού μητρώου και θυμόμαστε όλοι τι θύελλα ξεσηκώθηκε και φυσικά ο νόμος δεν πέρασε ποτέ.
Όσο για τους αφροαμερικάνους, καθόλου δεν εχω χάσει επεισόδια και δεν εννοούσα καθόλου αυτό που λες. Δεν είπα οτι ενας λευκός δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στις συνοικίες τους (που κι αυτό συμβαίνει σε κάποιες) αναφέρθηκα στο ακριβώς αντίθετο. Οτι αφροαμερικάνοι σκοτώνονται συνεχώς με την παραμικρή αφορμή ακόμα και απο αστυνομικούς ακριβώς βασιζόμενοι στην χαλαρή νομοθεσία περί ανθρωποκτονιών. Αυτό αρκεί να παρακολουθεί κανείς την επικαιρότητα για να το εντοπίσει.
Οπότε φιλόζωοι μπορεί να είναι οι αμερικάνοι...για φιλοαφρικάνους δεν τους βλέπω! :Ρ Αν έχουν όντως αυστηρές ποινές για κακοποίηση ζώων (δεν το γνωρίζω αυτό) αλλά έχουν τόσο χαλαρές ποινές για δολοφονίες ανθρώπων πάω πάσο.
Για το κυνηγι δεν βλέπω που διαφωνούμε..