Results 31 to 45 of 78
-
19-04-2017, 14:40 #31
Κασσανδρα αυτο λεμε...σκοπος δεν ειναι να το κρυψει απο τη μητερα αλλα ουτε να κατηγορησει τον πατερα. Σκοπος ειναι κατα προτιμηση να μιλησει στον πατερα της για την δικη της την ψυχολογια πρωτα απο ολα και να μη βιαστει να δημιουργησει εκταση σε κατι που ισως δεν χρειαζεται να λαβει εκταση...αν ο πατερας εχει μια σταλα μυαλο και την κορη του θα βοηθησει και με την συζυγο θα μιλησει και ισως αναθεωρησει οσα κανει...γενικα το ιδανικο θα ηταν να τη βοηθησει να καταλαβει πως δεν χρειαζεται να ανησυχει για τα προσωπικα των γονιων της και να κερδισει την εμπιστοσυνη της στο οτι θα κανει το καλυτερο, οτι και αν ειναι αυτο...και να βγαλει ακρη με τη μητερα απο εκει και περα.
Αμα ηταν η μανα το ιδιο θα της ελεγα...μιλα στη μανα σου.
- 19-04-2017, 15:05 #32
Την απαταει την μαμά μου; εγω τι να κανω;
Αναστασία, επειδή καταλαβαίνω ότι δεν παρακολουθείς το άλλο όμοιο θέμα που έθεσες, αντιγράφω το χθεσινό σχόλιό μου εδώ:
για να πει κι ένας μεγάλος τη γνώμη του σε αυτό το δεκαεξάχρονο κορίτσι που ανησυχεί. γνωρίζω ότι είναι ανήλικο, γι αυτό θα είμαι όσο πιο ευγενής και τρυφερή γίνεται: λοιπόν, Αναστασία, θα σου γράψω μερικά γενικά και μετά θα πάμε στον πατερούλη σου. Οι μεσήλικες άντρες (και όχι μόνον αυτοί, αυτοί όμως περισσότερο) έχουν αγωνίες (όπως και εμείς οι γυναίκες) που μεγαλώνουν και όπου νάναι θα στερηθούν το σεξ. έτσι παθαίνουν το "σύνδρομο της τελευταίας ευκαιρίας" που το λέω εγώ. μπορεί στο σπίτι τους να έχουν σεξ (προσέχεις τη λέξη; σεξ) ή και να μην έχουν. οι άνθρωποι που δεν θέλουν όμως να απατήσουν τη γυναίκα τους και οι άνθρωποι που φοβούνται να κάνουν σεξ έξω από το σπίτι τους, προσφεύγουν συχνά στο διαδίκτυο. για τους άνδρες το διαδικτυακό σεξ ή το τηλεφωνικό σεξ δεν ισοδυναμεί με απιστία προς τη σύζυγό τους, γιατί δεν υπάρχει σωματική επαφή (εμείς πάλι οι γυναίκες νομίζουμε ότι μας απατούν έτσι, αλλά μετά από ώριμη σκέψη πολλών ετών νομίζω ότι κακώς το νομίζουμε). παίρνουν λοιπόν διαδικτυακά την ένεση ζωής και αυτοπεποίθησης που έχουν ανάγκη, χωρίς να επηρεαστεί καθόλου το οικοδόμημα που έχουν χτίσει με τη γυναίκα τους. ας τους αναγνωρίσουμε λοιπόν το δικαίωμα και την ανάγκη να φαντασιωθούν ακούγοντας μια γυναικεία φωνή. κανονικά μια πού και πού χρήση του διαδικτύου όταν η ψυχή τους φιυσκώνει, δεν είναι ούτε κακό ούτε κατακριτέο. πρόβλημα γίνεται αν κάποιος επιδιώξει δια ζώσης συνευρέσεις. εμείς που λέμε ότι θέλουμε να είμαστε δίκαιοι με τους ανθρώπους, δεν θα προσγράψουμε τον καλό μας πατερούλη στη δεύτερη αυτή περίπτωση. ναι, έχει αγωνία ηλικίας, του το αναγνωρίζουμε. ναι, αγαπάει τη μαμά μας κι εμάς και του το αναγνωρίζουμε. αν κάποτε του μιλήσεις του μπαμπά σου Αναστασία, ας είναι μόνον για να του πεις ότι ένιωσες άβολα και όχι για να τον κατακρίνεις ή να του ζητήσεις εξηγήσεις. το ότι τον είδες είναι κιόλας γι αυτόν τιμωρία, σε ντρέπεται. αυτό που έθιξαν πιο πάνω τα παιδιά, ότι δεν είναι δουλειά σου οι σχέσεις των γονιών σου, ναι δεν είναι δουλειά σου. αισθάνομαι όμως ότι τίποτε δεν τρέχει σήμερα που δεν έτρεχε και χθες. όπως λοιπόν ένιωθες για κείνον χθες, να νιώθεις και σήμερα. σε παρακαλώ να ησυχάσεις. έγινε, καλό ήταν να μην γίνει, αλλά έγινε. αυτά από τη μαμά και παρολίγον γιαγιά Τόνυα. φιλιά Αναστασία :-)η αιτία του φόβου είναι η άγνοια
19-04-2017, 15:44 #33
19-04-2017, 16:48 #34
Ναταλία συμφωνώ σε όλα αυτά που ανέφερες!
Τόνια, πώς είσαι τόσο 100% σίγουρη οτι η δραστηριότητα αυτή παραμένει στο διαδίκτυο και μόνο; Αν δεν κάνω λάθος το tinder είναι σελίδα γνωριμιών και ο στόχος είναι να κάνεις ραντεβού με άτομα που σου αρέσουν εμφανισιακά κλπ. Γιατί να μπεις εκεί αν όχι για να κάνεις ραντεβου; Γι αυτό και ανησυχεί η Αναστασία.
19-04-2017, 21:00 #35
κι εγώ ανησυχώ Κασσάνδρα. Ξέρεις γιατί; γιατί ανοίγουμε πολύ το στόμα μας λες και μιλάμε σε παντρεμένη. Να ρθούμε στα γράδα μας καλύτερα, σε ένα παιδί μιλάμε. Και όταν μιλάω εγώ στα παιδιά μαζεύω το στόμα μου και σκέφτομαι εικοσπέντε φορές τί θα πω. Για να το κλείσω το θέμα και να αποσυνδεθώ, θα σου/σας πω το εξής τελικό: με γκόμενα στο μυαλό του ή στην πραγματικότητα ο μεσήλικας αυτός κύριος έχει να λύσει και να δέσει δικά του προβλήματα και καθόλου δεν έχει στο μυαλό του ούτε να δηλητηριάσει την ψυχή της κόρης του ούτε να κάνει κανέναν συνεταίρο στα σώψυχά του. Να είσαι/είστε βέβαιη/οι ότι ο άντρας έχει ντραπεί συθέμελα που τον πήρε χαμπάρι το παιδί του. Ας τον αφήσουμε λοιπόν να ρυθμίσει τη ζωή του όπως κρίνει και ας ηρεμήσουμε ένα παιδί που έτυχε να δει αυτό που κάθε μέρα συμβαίνει. Δεν είναι δουλειά του παιδιού. Τελεία και παύλα.- Καληνύχτες σε όλους σας βρε!
η αιτία του φόβου είναι η άγνοια
19-04-2017, 21:56 #36
Αναστασία θα δεις κ μόνη σου αντρασ να δουλέψει γυναίκα δε γεννήθηκε ακόμα μία από τις φίλες μου που είναι τσακάλι λέει ότι είμαστε αμοιβάδες οπότε καταλαβαίνεις αλλά μην κρίνεις γτ είναι πατέρας σου κι έχει κάνει πολλά για να σε μεγαλώσει
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
20-04-2017, 01:35 #37
20-04-2017, 12:32 #38
20-04-2017, 15:04 #39
ναι κασσανδρα κι εγω οταν λεω κατι συνηθωσ ειμαι σιγουροσ ειτε οτι λεω βλακεια ειτε οτι λεω κατι σωστο δεν περιμενω να με ακουσεισ εγω το λεω γτ κρινω οτι πρεπει να το πω απο εκει κ περα καθενασ κανει οτι θελει
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
20-04-2017, 17:54 #40
Συγγνώμη βρε παιδιά αλλά το κορίτσι λέει οτι είδε κάποια πράγματα για τον πατέρα της που την ανησυχούν και την θλίβουν κι εσείς της απαντάτε οτι "δεν έπρεπε να τα δει", οτι "δεν είναι δουλειά της", οτι αυτά αφορούν τους μεγάλους.! Εν τέλει δηλαδή, "να το κουκουλώσει", όπως-όπως μέσα της και με κάθε τίμημα.
Να σας τονίσω οτι η Αναστασία δεν είναι κανένα τρίχρονο που κατα λάθος είδε μια ακατάλληλη ταινία και οτι σε 2 χρόνια ψηφίζει για κυβέρνηση της χώρας.
Επίσης, να σας πω οτι για μένα η οικογένεια δεν είναι απλώς ένα σύνολο ατόμων ή μια οικονομική μονάδα, είναι μιά ολότητα, είναι άνθρωποι με συναισθήματα και δεσμούς ισχυρούς μεταξύ τους και ό,τι συμβαίνει στον έναν αναπόφευκτα επηρεάζει τον άλλον.
Αυτό που είδε, ανεξάρτητα αν ήταν κάτι επιπόλαιο ή κάτι σοβαρό, έμεινε στην ψυχή του παιδιού ως μια άσχημη και ανησυχητική εμπειρία. Εάν θέλει να μιλήσει στον πατέρα της και δεν το κάνει, κατά την γνώμη μου θα δηλητηριαστεί η σχέση πατέρα-κόρης γιατί στο μυαλό της ο πατέρας της θα είναι ο μπαγάσας, ο φίλαυτος, ο πονηρός, ο μη έντιμος, αυτός που έχει προδώσει την οικογενειακή αγάπη και την μάνα, ο άπιστος.
Επειδή, μπορεί αυτό που είδε να ήταν μια στιγμή αδυναμίας, θα πρέπει μέσα της να διαλυθεί το δηλητήριο που μπήκε στην σχέση με τον πατέρα. Να του μιλήσει για να της επιβεβαιώσει την αγάπη του και να της πάρει τις ανησυχίες, κι αν θέλετε, ναι, να σταματήσει το λάθος που πιθανώς να κάνει και να ανησυχεί τα παιδιά του. Στο τέλος-τέλος, μπορεί και να χρησιμοποίησε κάποιος άλλος το κινητό του και το ίντερνετ και να είναι μια παρεξήγηση, ή να έκανε ένα αστείο. Δεν πρέπει αυτό να της το λύσει ο πατέρας και να ηρεμήσει η ψυχή της;
Εσύ Μακ είσαι άντρας και η ψυχολογία δεν είναι η ίδια γιατί οι άντρες δικαιολογούνται μεταξύ τους για τις συζυγικές απιστίες, το θεωρούν φυσιολογικό. Επίσης, οι άντρες δεν είναι τόσο ευαίσθητοι και ήσουν και σε μεγαλύτερη ηλικία απ ό,τι καταλαβαίνω. Να υποθέσω βέβαια πως αν η απιστία γινόταν από την μητέρα σου δεν θα ένιωθες το ίδιο.
Δεν ξέρω, είναι και θέμα αξιών που έχει ο καθένας μέσα του.
Ζητάτε απ αυτήν την κοπέλα να μην κρίνει τον πατέρα της επειδή απλά είναι ο πατέρας της. Μα πόση λογική έχει αυτό; Όλοι κρινόμαστε για τις πράξεις μας αυτόματα στη σκέψη των άλλων, δεν υπάρχει αστυνομία σκέψης ή μπουτόν που το πατάς και σταματάς την κρίση του άλλου. Και γιατί δεν έχει δικαίωμα να κρίνει τον πατέρα; Τί είναι μέσα στην οικογένεια, το έπιπλο ή ο σκύλος; Ή μήπως είναι μικρό παιδάκι; Αυτά μου φέρνουν στο νου πατριαρχικές οικογένειες δύο αιώνων πριν, οπου κανείς δεν είχε δικαίωμα να κρίνει τους γονείς, πόσο μάλλον να εκφέρει γνώμη για τον πατέρα!
Κατά την γνώμη μου αυτές οι νοοτροπίες τύπου: "σώπαινε και μην κρίνεις ό,τι και να δεις" δημιουργούν τις αποστάσεις μεταξύ των ανθρώπων και τα ψυχικά αποστήματα. Οι άνθρωποι πρέπει να μιλάνε και να εκφράζουν τα συναισθήματά τους ο ένας για τον άλλον, αλλιώς μπαίνει πάγος μεταξύ τους και οι σχέσεις τους σιγά σιγά πεθαίνουν.Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μέλη της ίδιας οικογένειας! .Last edited by ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ; 20-04-2017 at 18:14.
24-04-2017, 22:22 #41
Αναστασια μην ανακατεύεσαι στις δουλειες του πατερα σου. Παντως να ξερεις ότι στην εποχη μας είναι πολύ της μοδας οι χωρισμοι κυριως λογο οικονομικων προβλημάτων, από το να είναι συνεχεια μιζερος, στεναχωρημένος και να παθει και τιποτα η υγεια του καλυτερα ας χωρισει.
25-04-2017, 07:44 #42
σε θεματα ερωτικα και σχεσεων του ζευγαριου, οι ανθρωποι που πρεπει να μιλανε μεταξυ τους και να λυνουν τα θεματα τους ΑΝ λυνονται, ειναι ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ, οχι τα παιδια , ουτε ολοι μαζι.
για τον απλο λογο οτι αυτα τα θεματα σε τπτ δεν αφορουν τα παιδια, ουτε επηρρεαζουν την αγαπη των γονιων προς αυτα.
αν τα συζητουν ολοι μαζι, ειναι ως εαν, σταματωντας ο μπαμπας να αγαπα την μαμα, σταματαει να αγαπα και το παιδι του, πραγμα που δεν ισχυει.
ΟΧΙ δεν ειναι οικογενειακο θεμα τα ερωτικα των γονιων κασσανδρα.
κι ενα διαζυγιο επηρρεαζει τους παντες και ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ τα παιδια, αλλα δεν ειναι δικο τους θεμα να το αποφασισουν. το αποφασιζουν οι γονεις και διαχειριζονται με τον καλυτερο τροπο (ειθε) την ενημερωση των παιδιων.
περα απο τις απιστιες και τα διαζυγια ΚΑΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΑ ΕΠΗΡΡΕΑΖΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ , αλλα δεν βλεπω να λες κατι γι αυτο.
το να υπαρχει μια απομακρη σχεση νεκρη ψυχικα και σωματικα η με εχθροτητα και τσακωμους, δεν επηρρεαζει τα παιδια? μονο η απιστια τα επηρρεαζει?
το κοριτσι δεν ειδε κατι ΤΥΧΑΙΑ οπως λες. αρχικα αντιληφθηκε κατι τυχαια, εψαξε ομως κινητο ενηλικου και μαλιστα του πατερα της, οχι του αγοριου της, πραγμα που δεν βλεπω να σχολιαζεις πουθενα.
φυσικα και την επηρρεαζει οτι εμαθε η φανταστηκε, δεν ειχε καμια δουλεια να σκαλιζει ομως.
και βεβαια μπορει να κρινει τον πατερα και ειδικα στην ηλικια της, δεν μπορει να παραβιαζει τον ιδιωτικο του χωρο ομως.
ο πατερας μπορει να μην αγαπαει πλεον την μητερα της.
μπορει ομως το ιδιο να συμβαινει κι απ την μερια της μητερας, οπως και η απιστια μπορει να συμβαινει κι απ την μερια της μητερας.
ποια ειναι η οδηγια δλδ προς τα παιδια?
να παρακολουθουν τους γονεις και τα κινητα τους κι οτι αντιληφθουν να το καρφωνουν?
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΑ. ΑΝ ΟΜΩΣ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΤΥΧΑΙΑ, ΤΟΤΕ ΝΑΙ.
και μιας και η κοπελα λεει οτι αρχικα τυχαια αντιληφθηκε αλλα μετα εψαξε κιολας, εγω θα ελεγα να τα συζητησει ΟΛΑ με τον πατερα, ΟΛΑ ΟΜΩΣ. και αυτα που ειδε και αυτα που εψαξε και να γινει μια συζητηση συνολικη και για το τι συμβαινει στην ζωη του πατερα κι αν και ποσο μπορει να επηρρεαζει τα παιδια αυτο, ΑΛΛΑ και το ποσο μπορει καποιος να ψαχνει ξενα κινητα.
και σε αυτο εμπεριεχονται "αξιες" κασσανδρα. δεν εξαντλουνται ολες οι αξιες στο παρακολουθημα του πατερα...Last edited by Remedy; 25-04-2017 at 08:07.
25-04-2017, 09:33 #43
ΑΛΛΑ και το ποσο μπορει καποιος να ψαχνει ξενα κινητα.[/B]
και σε αυτο εμπεριεχονται "αξιες" κασσανδρα. δεν εξαντλουνται ολες οι αξιες στο παρακολουθημα του πατερα...[/QUOTE]
Σε παρακαλώ μην διαστρεβλώνεις αυτά που γράφω. Δεν ανέφερα πουθενά οτι το παρακολούθημα του πατέρα είναι αξία, ούτε καν το υπονόησα! Η λέξη "αξίες" όπως μπορεί να δει κανείς ευκρινώς στο κείμενό μου αφορά σε κάτι που είχε αναφέρει ο Μακ.
Έχω μια κάποια διαφορετική άποψη και έχω το δικαίωμα να την πω που κατά την γνώμη μου μπορεί να βοηθήσει την Αναστασία. Εσύ και κάποιοι άλλοι έχετε κάτι άλλο ως πρόταση, εντάξει! Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτή η επίθεση.
Αν θέλετε μπορείτε να μου κάνετε αναφορά στον διαχειριστή και δεν έχω πρόβλημα αν σας ενοχλεί η άποψή μου να μην ξαναγράψω εδώ μέσα και ίσως καλλίτερα κι έτσι.
Καλή σας ημέρα!
25-04-2017, 10:52 #44
μα δεν ανεφερες το παρακολουθημα του πατερα γενικως, ουτε ως κατι επιληψιμο, ενω κατα την αποψη μου, ΕΙΝΑΙ και πολυ μαλιστα.
και ειναι και ο βασικος λογος που κανουμε αυτην την συζητηση.
κανενα λογο σου δεν διεστρεψα.
ξερω πολυ καλα τι γραφω και παντα ακριβολογω.
μα κι εγω εχω καποια αποψη και θελω να την διατυπωσω. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ? δεν το ηξερα, αλλα ουτε θα ζητησω αδεια . σορι κιολας δηλαδη..
αν οπου υπαρχει αντιθετη αποψη, εσυ βλεπεις επιθεση, ειναι δικο σου το προβλημα, και δεν με αφορα.
εγω σου εξεθεσα την αποψη μου με επιχειρηματα , σε κανενα απο τα οποια δεν απαντας.
δεν μας λες ουτε τι πρεπει να συμβαινει με την ερωτικη αποσταση του ζευγαριου και ποσο σχεση η αναμιξη πρεπει να εχουν τα παιδια, ουτεαν εχουν ρολο ντετεκτιβ στα ερωτικα των ενηλικων.
εχουν τελικα?
παρελειψες να αναφερεις οτι συμφωνω με την συζητηση με τον πατερα...
καλη σου μερα επισης
25-04-2017, 12:28 #45
Kι εμένα είχε γκόμενες, το ξέρω από δημοτικό και έψαχνα κινητά μια περίοδο........
Αν σου δημιουργηθεί μια υποψία το ψάχνεις, σωστό ξεσωστό δεν σε αφορά, οκ αλλά σε νοιάζει... γίνεσαι συνένοχος μετά αν δεις κάτι και δεν το ψάξεις ....
Μετράει και το συναίσθημα αυτό της ενοχής, δεν είναι όλα λάθος και επιλήψιμα έτσι απλά....
Δεν γίνεται να πεις ''οκ δεν με αφορά, δεν θα ψάξω'' και να ησυχάσεις και ο πατέρας σου να υπάρχει περίπτωση να ξενοπηδάει....
Τώρα στην ηλικία σου δεν ξέρω τι μπορείς.....
Κατ΄τα άλλα να κουβεντιάσεις με τον πατέρα σου , με προσοχή ......γιατί δεν χρειάζεται να μπει σε μια διαδικασία να απολογηθεί για τα σεξουαλικά, συναισθηματικά του σε σένα, θα πρέπει να χειριστείς εσύ μια συζήτηση να περιοριστεί στην μεταξύ σας σχέση και πως νιώθεις εσύ, όχι αν αυτός έκανε σεξ κλπ
Ετσι και αλλιώς αντιλαμβανόμαστε ότι άλλο πατέρας άλλο σύζυγος......απλά ως παιδί θες να ξέρεις τι κανει με την μάνα σου, αν την θέλει , οκ δεν σε αφορά αλλά σε νοιάζει.........ο πατέρας σου ίδιος είναι, το ξέρεις, με την μάνα σου τι κάνει θες να ξέρεις.......Επηρεάζεσαι λογικό είναι.....εγώ απλά τον απομυθοποίησα παρα πολύ μικρή και καλά έκανα, άνθρωποι είναι, ούτε θεοί είναι ούτε θα τους έχουμε σαν θεούς εκεί πάνω.......δεν σε αφορά μόνο σαν πατέρας και αν σ αγαπάει σε νοιάζει και σαν άνθρωπος τι κάνει........τα υπόλοιπα ''δεν σε αφορά, ο καλός πατερούλης, ησύχασε, νιώσε το ίδιο'' δεν τα καταλαβαίνω.....δηλαδή αν ο πατέρας μας καθαρίζει κόσμο δεν μας αφορά? αν είναι δυστυχισμένος δεν μας αφορά? αν παραμυθιάζει την μητέρα μας δεν μας αφορά? μας αφορά μόνο τι κάνει με μας? και αν μια φιλη μου κερατώνει τον άντρας της ή αδιαφορεί για την μάνα της την κατάκοιτη, με αφορά κατά κάποιο τρόπο........
Κατ΄τα άλλα η κριτική φυσικά θα ναι λειψή και λάθος ίσως.....γιατί δεν ξέρεις τι γίνεται γενικότερα.......