Results 1 to 15 of 26
Thread: Ερωτηση - απορια
-
11-05-2017, 16:29 #1
Ερωτηση - απορια
Απευθυνομαι κυριως σε ανθρωπους που φερουν το βαρος της διπολικης προσωπικοτητας, αλλα και σε αλλους που εκαναν πραξη το παρσκατω ερωτημα - απορια.
Εχει καποιος σχεση ερωτικη με διπολικο με την ταση (συνηθως γρηγορα) για οικογενεια, παιδια κτλ.
Ο μη διπολικος καποια στιγμη αποχωρει και διακοπτει την σχεση. Δεν μας αφορουν για την ωρα οι λογοι.
Οι δυο τους ταιριαζαν πολυ στην παρεα, στην συζητηση κτλ.
Ερωτηση η οποια αφορα μονο την καλυτερη κατασταση του διπολικου:
Ειναι ορθο να προσεγγισει ο μη διπολικος να συνεχισει η παρεα, εστω οποτε το επιθυμει ο διπολικος, δινοντας του να καταλαβει οτι η ερωτικη σχεση ελαβε τελος? Θα του κανει καλο?
Θα του κανει καλυτερο να ξεκοψει τελειως ο αλλος?
Αν φυγει πρωτος ο μη διπολικος απο την σχεση, πως το παιρνει συνηθως ενα διπολικο ατομο?
- 11-05-2017, 18:09 #2
Εγω ξερω εναν σοβαρα διπολικο, τον υδραυλικο μου , που ειναι 51 χρ. , και εχει οικογενεια και παιδι ...........η φαση της μανιας η κτθλψης μουπε , μπορει να διαρκει μερικους μηνες .....
11-05-2017, 18:19 #3
Δεν απαντησες ομως σε αυτα που ρωτάω!
11-05-2017, 20:10 #4
Αν δεν είχε διπολική διαταραχή ο άλλος τι θα έκανες;
Είναι εντελώς υποτιμήτική η ερώτηση εν τω μεταξύ. Άρρωστος είναι ο άλλος, δεν είναι ένα κομμάτι σκατά.
Ότι και να θέλεις να κάνεις, μόνο που το συσχετίζεις με την φάση του άλλου (διπολικός, θα μπορούσε να ήταν καρκινοπαθής, διαβητικός, παχύσαρκος, πασόκος κοκ), με τη δική σου απόφαση, δείχνε και το τι πρόβλημα έχεις εσύ. Σκέψου ποιο μπορεί να ναι το πρόβλημα.
Οι άνθρωποι με διπολική, κατάθλιψη, ψυχωση κτλ, δεν είναι διαφορετικοί από όλους τους υπόλοιπους. Αν πχ εφαγε άδειασμα από εσένα ένα άτομο ενώ είχατε ερωτική σχέση και του φόρτωσες και ενοχές για το άδειασμα επειδή είναι ευάλωτος χαρακτήρας λόγω διπολικής και μπορεσες να το κάνεις, το πιο πιθανό είναι να μπεί στη διαδικασία να το θεωρήσει υποσυνείδητα πρόκληση για να σε "κατακτήσει" ξανά. Αν δεν ήσουν στενόμυαλο άτομο και φέρθηκες με ευθύτητα και ειλικρίνεια, αν το άλλο άτομο έχει την στοιχειώδη συναισθηματική ωριμότητα να στο αναγνωρίσει και αν κρίνει πως είσαι καλή παρέα ίσως και να το δεχτεί. Μετρημένα κουκιά είναι.
Γενικότερα, στη φύση υπάρχουν απλοί κανόνες. Κάθε δράση ακολουθείται από μια αντίδραση. Οι ψυχικά νοσούντες άνθρωποι δεν είναι ο σπαιντερμαν να μην υπακούουν στους νόμους αυτούς. Όπως ΄χεις αναγκη εσύ την συντροφικότητα τον σεβασμό, την κοινωνικότητα κοκ την έχει και ενας άρρωστς ανθρωπος. Είσης, το ότι είναι διπολικό ένα ατμο δεν σημαίνει ότι δεν αντιλαμβάνεται όταν του εξηγούν. Αν πχ εσυ πεις μου τελείωσε το ερωτικό και σε θελω φιλο μου, θα το καταλάβει.
Επομένως, εάν εσύ θεωρείς ότι θέλεις να κρατήσεις επαφές με το άτομο αυτό επειδή με στοιχεία είναι ωφέλιμη για εσένα η συναναστροφή μαζί του, διεκδικήσέ την επαφή αυτή. Το τι απόφαση θα πάρει ο άλλος, είναι δικό του θέμα και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να είσαι ειλικρινής και να σέβεσαι αυτόν/αυτήν που έχεις απέναντί σου. Ζησε λοιπόν και μην προσπαθείς να βιώσεις πιθανά σενάρια.
11-05-2017, 21:35 #5
Κοιταξε θα το κανω πιο λιανα που λεμε. Σαν ανθρωπος μου αρεσει, ξερω οτι ενας καφες μαζι θα ειναι πολυ καλα και ενδιαφερον. Θα γελασουμε πως να το πω.
Επισης γνωριζω οτι δυσκολευεται να βρει παρεα απλα για παρεα. Για σεξ την κυνηγανε, βρισκει οποτε θελει.
Καλως η κακώς γνωριζω οτι εχει μια διαταραχη, οτι δυσκολευεται πολυ στη ζωη της, οτι θα εχει αναγκη καποια στιγμη εναν ανθρωπο απλα να πει τα δικα της, οποτε θελω δε θελω μου δημιουργουνται και τυψεις και δεδομενου οτι την συμπαθω, σκεφτομαι αν θα ειναι καλο για αυτην η κακο να της πω οτι θελω να τα λεμε σαν φιλοι. Το φοβαμαι να το πω σε εναν ανθρωπο με ακραια συναισθηματα, γιατι καμια φορα η προταση αυτη καθεται χειροτερα στη ψυχολογια του αλλου απο την στεγνη απορριψη.
Βασικα το αποφασισα σχεδον, δεν κανω τιποτα. Εαν τυχον με ξαναπροσεγγισει καποια στιγμη, θα τα πω και οτι γινει.
12-05-2017, 12:04 #6
12-05-2017, 13:03 #7
Καλησπέρα είμαι πρώτη φορά που θα μιλήσουμε για διπολικη έχω τον άνδρα μου και είναι πολύ δύσκολο κομμάτι έχω περάσει δύσκολα μαζί του δεν θέλη να κάνει έρωτα δεν ξερό τι να κάνω περνη φάρμακα δύσκολα να τον πέτιχο νάνε καλά πωρη να περάσει και ένα μήνα για να κάνουμε έρωτα θέλο κάποιον να μου πει τι ακριβός γίνετε θέλουμε απάντηση που να έχει διπολικη
12-05-2017, 16:19 #8
Κοιταξε να δεις, η απαντηση που θα παρεις ειναι οτι θελει αγαπη και υπομονη, οτι σ'αγαπαει και να προσπαθεις να εισαι διπλα του να τον στηριζεις να ακολουθει φαρμακευτικη αγωγη.
Δεν υπαρχει τιποτε που μπορεις να κανεις για να λειτουργει οπως λειτουργεις εσυ, απλως να περνει τα φαρμακα να αποφυγεις πολυ ζορικες καταστασεις.
Με λιγα λογια εσυ ζητας κατι δεδομενο πχ το σεξ και ο διπολικος σκεφτεται εδω ο κοσμος χανεται και το ....... χτενιζεται.
Διστυχως πρεπει να θυσιασεις πολλα πραγματα για εισαι μαζι του.
Δεν θελω να ακουγομαι σκληρος, καποιος ασχετος θα τα διαβαζει αυτα και μπορει να του καθονται και λιγο ρομαντικα στο αυτι, αλλα οταν το ζεις μονο η δικη σου ψυχη ξερει τι τραβαει.
12-05-2017, 17:23 #9
Φιλαράκο είμαστε 17χρονια μαζί έχουμε και διότι παιδιά 13χρονον
12-05-2017, 18:14 #10
Θέλο απάντηση πορεί τα πράγματα να γίνουν καλύτερα το παρακολουθεί ψυχίατρος κάθε δίω μήνες περνη Eliot μισο την μια μέρα και την άλλη το περνη ολόκληρο περνη και ατιψιχοτικα το βράδυ ένα OUetiαpine TΑD 25mg θέλο απάντησις πέρασε πόλη άσκημα κατάθλιψη πόλη 2χρονια άσκημα και δεν είχαμε κατάλαβα τίποτα και το κατάλαβα αφού έκανε πράγματα άσκημα μέχρι που έκλεψε για να βοηθάει ξένους ανθρώπους
12-05-2017, 18:25 #11
Σιγουρα επικεντρωσου στα παιδια να μην φορτωνονται τα πραβληματα σας. Απο εκει και περα αφου εισαστε μαζι 17 χρονια, απλα κανε οτι εκανες, το βασικο ειναι να τον παρακολουθει ψυχιατρος. Εσυ δεν μπορεις να τον θεραπευσεις παρα μονο να εισαι ανεκτικη στα συμπτωματα της ασθενειας του, αυτο δηλαδη που ζεις ως τωρα.
Ο καταλληλος να απευθυνθεις ειναι μονο ο ψυχιατρος του, αυτον ρωτησε θα σου πει πιο συγκεκριμενα, μονο αυτος γνωριζει, δεν ειναι ολοι οι διπολικοι το ιδιο
12-05-2017, 18:32 #12
Φιλαράκο τον έχουν ρητίνη τον γιατρό και μου πεις ότι τα βιώματά του και ότι έχει κατάθλιψη βαριά που περασε
13-05-2017, 18:52 #13
Καλησπέρα φιλί μου θέλο απάντηση στου διπολικος τρέχουν τα σάλια . Τρέμουν το χέρι
31-07-2017, 22:16 #14
Θιωμανια μανιακος
31-07-2017, 22:17 #15
Απαντισις περιμενο