Results 91 to 105 of 144
-
15-05-2017, 19:59 #91
Πολύ σωστά τα αναφέρεις αυτά και διάβασα με προσοχή το κείμενο. Μία σχετική ερώτηση είχα κάνει και εγώ σε έναν καθηγητή, γιατί είχα και εγώ την ίδια απορία με εσένα. Πώς ένας άνθρωπος πρίν τον Χριστό, Τον γνώρισε και μαζί με Αυτόν και το μήνυμα του Χριστιανισμού και παράλληλα αν αυτός ο άνθρωπος έχει σωθεί ή όχι. Η απάντηση του, ήταν ότι ο κάθε άνθρωπος έχει στην καρδιά του, έναν ηθικό νόμο, είτε δηλαδή είναι Ατζέκος, είτε ένας άνθρωπος σε μία ξεχασμένη φυλή του Αμαζονίου. Ο κάθε άνθρωπος έχει στην καρδιά του έναν ηθικό νόμο, τον οποίο αν τον ακολουθήσει θα σωθεί. Υπήρχε μία περίπτωση σχεδόν πρόσφατη, που ένας μουσουλμάνος, συγχώρεσε τον δολοφόνο του υιού του, ενώ τον δολοφόνο, τον έχαν στριμώξει οι συγχωριανοί του και θα μπορούσαν με μία εντολή του πατέρα να τον σκοτώσουν, ενώ εκείνος (ο μουσουλμάνος), τον άφησε ελεύθερο και τον συγχώρεσε γι'αυτό που έκανε. Ρώτησα λοιπόν εάν αυτός ο άνθρωπος ακόμη και μουσουλμάνος, θα σωθεί με αυτή την πράξη, μου είπε ότι θα σωθεί, επειδή "άκουσε" στον ηθικό νόμο της καρδιάς του. Τώρα στο ερώτημα, εάν Τον γνώρισαν οι άνθρωποι πριν τον Χριστό, η απάντηση είναι, ναι. Τον γνώρισαν όταν Εκείνος κατέβηκε στον Άδη και κήρυξε, το μήνυμα του Ευαγγελίου και το μήνυμα της Αγάπης. Ακόμα και ο άνθρωπος στον Άδη, έχει το αυτεξούσιο, να Τον ακολουθήσει αν θέλει ή όχι. Μην ξεχνάς ότι ο πρώτος άνθρωπος που "μπήκε" στον Παράδεισο, πρίν από τους Αγίους και τους Αποστόλους, ήταν ένας ληστής. Είναι τεράστιο το μήνυμα του Χριστιανισμού, αλλά οι περισσότεροι είτε δεν τους ενδιαφέρει, είτε ξέρουν τόσα λίγα πράγματα, και ίσως κάποια από αυτά να είναι και λανθασμένα. Όλα αυτά υπάρχουν, (όταν ένας άνθρωπος ενδιαφέρεται) και θέλει να ψάξει πραγματικά για τον Χριστιανισμό, κατά προτίμηση από βιβλία και όχι από το ίντερνετ.
- 15-05-2017, 21:11 #92
15-05-2017, 22:06 #93
κατι σαν αμοιβομενη ασκηση σε οργανισμους, τραπεζες, εταιρειες. Kαι η ΕΕ εχει, και ο ΟΗΕ, ολοι οι διεθνεις οργανισμοι, οι μεγαλες τραπεζες παγκοσμιως.
Δεν σε κρατανε μετα, αλλα και μονο η εμπειρια σε τετοια περιβαλλοντα αξιζει - κοβει το ματι σου αλλιως, βλεπεις τι κοιτανε οι προισταμενοι και προσαρμοζεσαι, χτιζεις βιογραφικο συμφωνα με αυτα που θελουν ουτως ωστε σε επικειμενη προσληψη να σε προτιμησουν κλπ.
ριξε μια ματια εδω https://europe-internship.com/Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!
15-05-2017, 22:07 #94
Εν οιδα και GiannisNik, για να ολοκληρωθει το πανελ, νομιζω λειπει ο Noumac!!
θα ειστε απολαυστικοι!!!!Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!
15-05-2017, 22:19 #95
Σύμφωνα με πληροφορίες αποκλειστικές τα καζάνια της κόλασης σασ περιμένουν βλάσφημοι
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
15-05-2017, 22:28 #96
Δυστυχώς πάντως πολλοί κληρικοί, αν τους ρωτήσεις, θα σου δώσουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα......
Αλλά και πολλοί πιστοί, ιδίως από τον τρόπο που συμπεριφέρονται!
Είχα μια συζήτηση σε φόρουμ για το θέμα που σου ανέφερα πιο πάνω, την αιωνιότητα της κόλασης.
Και είπα τα ίδια, ακριβώς, που έγραψα κι εδώ..
Απαντά κάποιος κύριος, ο οποίος αντί να διαβάσει τα λεγόμενά μου "πιάστηκε" από τον και καλά "αγοραίο" λόγο μου κι ότι δήθεν απαξιώνω τους παπάδες! Εγώ συνέχισα, δίνοντας ένα παράδειγμα για να δείξω πως ορισμένες λανθασμένες απόψεις οδηγούν σε αδιέξοδο: "Οι παπάδες λένε ότι οι προγαμιαίες σχέσεις είναι αμαρτία. Συγκεκριμένα χαρακτηρίζουν την πράξη "πορνεία". Καθώς θεωρείται πράξη κολάσιμη, η οποία δεν "ξεπλένεται" παρά μόνο μέσω της μετάνοιας, ας υποθέσουμε ότι ένας νεαρός που έχει τέτοιες σχέσεις πεθαίνει σε τροχαίο, χωρίς να προλάβει να εκφράσει μετάνοια. Αυτός που θα πάει, στην Κόλαση; Να τα πείτε αυτά στη μάνα του παιδιού! Ξέρετε ο γιος σας πήγε στην Κόλαση, διότι ολοκλήρωσε πριν το γάμο!"
Τι ήθελα και συνέχισα; Ο "αγοραίος" τρόπος μου, διότι είναι ξεκάθαρο ότι αναφέρομαι στους παπάδες υποτιμητικά (!) έριξαν κι άλλο λάδι στη φωτιά....
Τι άλλα με αποκαλούσε "Ιωάννη Ανεπώνυμο", επειδή δεν έβαλα το επίθετό μου - λες κι όλοι οι άλλοι το είχαν - μ' ένα στυλάκι δασκάλας δευτέρας δημοτικού..... Παιδαριώδης συμπεριφορά, η οποία δε φανερώνει τίποτε άλλο εκτός από το φανατισμό εκείνου που την κατέχει. Κάτι που' χω παρατηρήσει στο θρησκευτικό χώρο· όταν τελειώνουν τα επιχειρήματα αρχίζει η επιστράτευση χαρακτηρισμών κι ο καταλογισμός ηθικών μομφών στον "αντίπαλο".. Με δυο λόγια, αντί να απαντήσουμε στην κριτική κοιτάμε να εξουδετερώσουμε τον κρίνοντα! Προσφιλέστατη "θρησκευτική" τακτική εξόντωσης του αντιπάλου αυτή..... "Νεονικολαΐτης", "Οικουμενιστής", "αιρετικός", "νεοβαρλααμιστής" μερικοί από τους χαρακτηρισμούς αυτούς........
Είχα ρωτήσει, μια άλλη φορά δε, ένα γνωστό μου θεολόγο για τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και μου αποκρίθηκε με κάθε σοβαρότητα (!) ότι δεν ξέρουμε αν σώθηκε, διότι δεν είχε λάβει το ορθόδοξο βάπτισμα!!!! Δηλαδή τα παιδάκια στην Αφρική που πεθαίνουν από ασιτία κι αλλού που κομματιάζονται από βόμβες θα κάτσει να κοιτάξει ο Θεός αν είχαν το βάπτισμα σύμφωνα με το ορθόδοξο τυπικό για να τα κατατάξει στον Παράδεισο;; Μάλιστα! Πολύ λογικό μου ακούγεται και πολύ δίκαιο, κυρίως...............
Πριν καιρό, είχα πάει να εξομολογηθώ.... Από μόνος μου! Κανείς δε με ανάγκασε...
Στην πρώτη εξομολόγηση ένιωσα ξελαφρωμένος, αλλά από τη δεύτερη και μετά άρχισα να νιώθω ότι φορτώνομαι άλλα... Ποια ήταν αυτά; Οι ιδεοληψίες του παπά! Το σοβαρότερο αμάρτημα φυσικά ξέρεις ποιο ήτανε! Το σαρκικό... Μέχρι που μου "πέταξε" στο τέλος αυτό που είχε πει ο Σεραφείμ: "ε στο κάτω κάτω, όταν βλέπεις ένα ωραίο σώμα φαντάσου πως από κάτω δεν είναι παρά κόκκαλα και νεύρα........"
Φυσικά εγώ δε συμφωνούσα με αυτή την αντιμετώπιση, αλλά δεν είπα τίποτα γιατί γνώριζα ότι δε θα με βγαζε πουθενά!
Κι ενώ ένιωθα ότι έφευγε ένα "φορτίο" από πάνω μου , στην αρχή, μετά όταν άρχισε με τα επιτίμια και να με "φορτώνει" με άλλες του ιδεοληψίες, έφυγα!
Θυμάμαι που του είχα πει σε μια φάση "να μιλήσουμε και για τις αρετές μου;" και μου αποκρίθηκε "όχι, αυτό για την ώρα θα ήταν επικίνδυνο"............... Και άρχισε να μου λέει, λίγο πολύ, ότι σε αυτή τη φάση που πήρα την άφεση οι δαίμονες με επιβουλεύονται ακόμα πιο πολύ από πριν, διότι όσο μια ψυχή προσπαθεί να φύγει από την κόλαση τόσο αυτοί προσπαθούν να την παρασύρουν ακόμα πιο πολύ!
Εν κατακλείδι, μου πέταξε την τελευταία φορά το εξής που το θυμάμαι ακόμα: "είσαι ελεύθερος, αλλά πρόσεχε μην αμαρτάνεις και να θυμάσαι ότι υπάρχει διάβολος και κόλαση!"....... Ξέρεις με τι παρομοιάζω αυτό; Φαντάσου ότι κάποιος χαράζει ένα κύκλο στο έδαφος, σε βάζει μέσα και σου λέει: "είσαι ελεύθερος να βγεις από αυτόν τον κύκλο, αλλά αν βγεις θα σε πυροβολήσω"! Κι όσο πας να βγεις, τόσο το "πιστόλι" γέρνει προς τον κρόταφο...... Έτσι παρομοιάζω εγώ την περίφημη "ελευθερία βούλησης" που πιπιλάνε σαν καραμέλα ουκ ολίγοι ποιμένες, όταν γνωρίζουν ότι έχουν ξεμείνει από επιχειρήματα!
Είναι στιγμές που πραγματικά αναρωτιέμαι γιατί ο διάβολος στα μυαλά ορισμένων χριστιανών "παίρνει" τόση δύναμη ή τουλάχιστον έτσι τον προβάλλουν στους έξω!
Θα τολμούσα να πω ότι, κατά τα λεγόμενα και τις πρακτικές ουκ ολίγων ποιμένων, ο διάβολος και η αμαρτία έχουν περισσότερη δύναμη στο να αποκτήσουν εξουσία στις ζωές των ανθρώπων απ' ότι ο Θεός και το θέλημά Του!
Ε, μετά από αυτό την έκανα με ελαφρά πηδηματάκια, δεν ξαναπήγα...................
Πα, πα, πα.......... Αγριεύτηκα!
Έχω που έχω ήδη ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή....
Δε θα θελα να φορτωθώ κι άλλα!Last edited by GiannisNik3; 15-05-2017 at 23:03.
15-05-2017, 23:24 #97
15-05-2017, 23:25 #98
Κοίτα όπως είχα προαναφέρει σε ένα άλλο μήνυμα, κάνεις δεν γνωρίζει πραγματικά για τον Χριστιανισμό εάν δεν κάτσει κάτω να διαβάσει γι 'αυτόν, από σοβαρά και εγκεκριμένα βιβλία. Ειδικά να ξέρεις, ότι οι "πιστοί", είναι οι χειρότεροι. Δεν ξέρουν στην πραγματικότητα τίποτα απολύτως και πιστεύουν ότι ξέρουν και ότι κατέχουν την αλήθεια. Οπότε μην μπαίνεις καν στον κόπο να απαντάς σε τέτοια άτομα, διότι δεν ξέρουν. Όσον αφορά για τον ιερέα, είναι πολλοί σαν και αυτόν, προσωπικά πιστεύω ότι πιο κοντά στον κοσμικό άνθρωπο είναι οι έγγαμοι ιερείς, διότι γνωρίζουν τι αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος, που ζει μέσα στον κόσμο. Επίσης, καλά έκανες που έφυγες, αλλά μην πιστεύεις ότι επειδή έτυχε ένας να είναι έτσι, άρα είναι όλοι. Οι περισσότεροι αυτό λένε, αλλά είναι λάθος κατ' εμέ. Η ελευθερία βούλησης ή το αυτεξούσιο, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που λένε ή περιγράφουν. Δεν είπε στους μαθητές Του, ο Χριστός, "έλα με το ζόρι" σε κανέναν δεν το είπε αυτό. Τίποτα δεν πρέπει να γίνεται με το ζόρι, γιατί σε κάθε βεβιασμένη δράση, υπάρχει και η ανάλογη αντίδραση. Και εγώ μην νομίζεις ότι έχω ακούσει λιγότερα, αιρετικό με ανεβάζουν, αιρετικό με κατεβάζουν, αλλά επειδή ξέρω ότι αυτά είναι λόγια ανθρώπων που δεν ξέρουν τίποτα ή νομίζουν ότι ξέρουν για την θεολογία του Χριστιανισμού, γι'αυτό και δεν δίνω σημασία. Τέλος, τον Θεό τον επιλέγεις εσύ αν θα Τον πιστέψεις, ενώ την αμαρτία δεν την επιλέγεις, θα έρθει έτσι κι αλλιώς. Ακόμα και οι απλοί θεολόγοι, όπως ανέφερες που τον ρώτησες για τον Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ, μην νομίζεις ότι ξέρουν πολλά, εδώ υπάρχουν και άθεοι θεολόγοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που ωθούν τα μικρά παιδιά να μην τα πηγαίνουν εκκλησία και να τους λένε ότι αυτά δεν ισχύουν. Το πρόβλημα σε αυτό δεν είναι οι απόψεις του εκάστοτε θεολόγου, είναι ότι τα λέει σε μικρά παιδιά που ξέρει ότι δεν θα υπάρξει αντίλογος.
15-05-2017, 23:26 #99
Να σας πω ενα κορυφαιο???
ειχα μια φιλη παλιοτερα, πολυ θεουσα, η οποια παντρευτηκε εναν επισης θεουσο, και καποια στιγμη εμεινε εγκυος. Ειχε ενα προβλημα η κοπελα και δεν ειχαν καθολου επαφες απο την αρχη της εγκυμοσυνης για την ασφαλεια του μωρου.
Ο συζυγος λοιπον οταν εξομολογηθηκε προφανως ειπε τα καθεκαστα!
και ξερετε τι εκανε ο παπας? οταν πηγε η κοπελα να εξομολογηθει της εκανε παρατηρηση που, ουσα εγκυος, του επεβαλε αποχη.Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!
15-05-2017, 23:32 #100
15-05-2017, 23:32 #101
Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!
15-05-2017, 23:33 #102
15-05-2017, 23:35 #103
GiannisNik τι ψυχαναγκασμους εχεις?? δεν θυμαμαι αν σε εχω ρωτησει ξανα....
Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!
16-05-2017, 00:04 #104
Εδώ τα εξηγώ πιο αναλυτικά.....
https://www.e-psychology.gr/forum/th...B7%CF%84%CE%B1
16-05-2017, 00:09 #105