Βοηθήστε με να καταλάβω τι έχει...
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 45
    Member

Unhappy Βοηθήστε με να καταλάβω τι έχει...

Καλησπέρα σε όλους..Είμαι καινούρια στο forum,διαβάζω βέβαια εδώ και χρόνια τα threads σας και κυρίως αυτά που έχουν να πουν κάτι για την ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή μιας και πάσχω εδώ και χρόνια..Αυτό που με φέρνει εδώ στην παρούσα στιγμή είναι ο 26χρονος πρώην μου (εγώ 30)που δεν μου ανοίχτηκε ποτέ εδώ και 8 μήνες..Λόγω της μεγάλης απόστασης που είχαμε αποφασίσαμε σχετικά νωρίς να μείνουμε μαζί και έτσι μετακόμισα εγώ από Θεσσαλονίκη στην Ρόδο. Ενώ όμως έλεγε οτι με θέλει και με αγαπάει, απέφευγε να κάνουμε έρωτα, ήθελε να είναι πεντακάθαρος για να με αγγίξει, κοιμόταν πάρα πολλές ώρες, ήταν σαν μαγκωμένος,όχι μόνο μαζί μου αλλά και με τον κόσμο..Κοιτούσε πάντα το φαίνεσθαι ,απέφευγε να παρευρίσκεται σε οικογενειακές συγκεντρώσεις και οτι αναλάμβανε ήθελε να το κάνει τέλεια αλλιώς το παρατούσε.Επίσης ήταν κάπως ανταγωνιστικός μαζί μου, κ ειχε μια πεποίθηση οτι οι γυναίκες είναι για συγκεκριμένα πράγματα,μαγείρεμα κλπ όμως ταυτόχρονα δεν ήθελε να τον περιποιούμαι πολύ.Τον ρωτούσα γιατί είναι έτσι και γιατί δεν είναι εκδηλωτικός ενώ με κατέβασε τόσο μακρυά γιατί όπως είχε πει, ήμουν η μέλλουσα μαμα των παιδιών του και παντα έπαιρνα την απάντηση 'ετσι ειμαι,ουτε και στη μανα μου πολυμιλάω τι σημαίνει αυτο πως δεν την αγαπώ; Και εκείνη όμως είχε την ίδια γνώμη. Φοβόταν να συζητήσει για το μέλλον (μας;) ακόμα και αν επρόκειτο για τον επόμενο μήνα, αν και ήθελε να ταξιδέψει στη ζωή του πολύ και είχε πολλά όνειρα. Γνωστοί μου είπαν οτι στις προηγούμενες σχέσεις του ήταν ακόμα πιο περίεργος και κλειστός. Είχα κουραστεί να μην ξέρω τι συμβαίνει και τον άφησα και έφυγα. Ηρθε και με βρήκε αμέσως και με κλάμματα (πίστευα οτι δν κλαίει ποτέ ποτέ,ήταν πολύ σκληρός) μου είπε οτι φοβόταν να μου πεί τι γίνεται και οτι δεν τα είχε καθόλου καλά με τον εαυτό του και νόμιζε οτι αν μου ανοιχτεί θα φύγω..ήταν η μόνη φορά που ένιωσα πως κάτι συμβαίνει πίσω απο αυτο το σκληρό προσωπείο.Του είπα οτι θα μείνω μαζί του όμως θέλω κάποια στιγμή να μου πει οτι έχει στην καρδιά του αλλά αυτό δεν έγινε ποτε..Ισχυρίζεται οτι με αγαπάει αλλά τώρα που έφυγα ,μετά απο 4 μήνες εξαιτίας του ίδιου λόγου μου λέει πως αδιαφόρησε απλώς και δεν πόνεσε όσο νόμιζε αλλά όταν τον ρώτησα αν μ άγαπάει μου είπε ναι..Πως γινεται να αγαπας και να αφήνεις τον άλλον να φύγει; Μηπως επρεπε να υπομείνω κ αλλο;Παλεύοντας όμως και με τους δικούς μου δαίμονες ήταν αβάσταχτο να νομίζω πως δεν παίρνω αγάπη..Μπορώ να κάνω κάτι γ αυτόν; Τον έχω αγαπήσει όσο κανέναν και νιώθω πολύ τρυφερότητα,νόμιζα οτι μπορώ να τον σώσω όμως δεν θέλησε ποτέ την βοήθειά μου,αλλά και κανενός..

Senior Member
    αυτο με την "αγαπη" ρε παιδια...
    πως ειναι δυνατον να το πιστευετε οταν βλεπετε ασχετες συμπεριφορες που δειχνουν απορριψη?
    ο καθενας λεει "σε αγαπω" και μπορει να σημαινει απο "σε συμπαθω, δεν μου χεις κανει και κανενα κακο", μεχρι "σε εχω εντελως γραμμενο/η".

το θεμα δεν ειναι πως γινεται να σε αγαπαει αν σε αφηνει να φυγεις. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. αυτος που σε αφηνει να φυγεις δεν αισθανεται τπτ σημαντικο για σενα

το θεμα ειναι αν εσενα σου κανει αυτη η κατασταση, ειτε εχει ακτι , ειτε δεν εχει.

αν σε ενδιαφερει απο περιεργεια το τι εχει, επρεπε να ζητησεις οταν γυρισε με κλαματα να σε παρακαλαει , να σου πει τι εχει κι εκει ν αποφασισεις αν μπορεις να το διαχειριστεις.
    αυτος σε γυρισε μονο για να σιγουρευτει οτι δεν θα του λειψεις και μετα σε εδιωξε..

στο τελευταιο που λες εισαι τελειως λαθος.
    ουτε σου ζητησε να τον γιατρεψεις , ουτε μπορεις να τον γιατρεψεις γιατι δεν εισαι γιατρος, ουτε ειναι η διαθεση σου η πραγματικη να τον γιατρεψεις, αλλα να τον διαχειριστεις...

Member
    Έκανα λάθος,έπρεπε να τον πιέσω να μου πει εκείνη την μέρα δηλαδή;Εγω νόμιζα οτι κατάφερα να τον 'ανοίξω' και οτι θα μου έλεγε μόνος του όποτε το ήθελε..Δεν μου ζήτησε να τον γιατρέψω όχι, και δεν ήθελα να τον διαχειριστώ, να τον καταλάβω ήθελα και να είμαι εκεί, να ξέρει οτι εγώ είμαι συμμαχός του σε οτι και αν έχει οτι τον αποδέχομαι.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Marion_OCD View Post
    Έκανα λάθος,έπρεπε να τον πιέσω να μου πει εκείνη την μέρα δηλαδή;Εγω νόμιζα οτι κατάφερα να τον 'ανοίξω' και οτι θα μου έλεγε μόνος του όποτε το ήθελε..Δεν μου ζήτησε να τον γιατρέψω όχι, και δεν ήθελα να τον διαχειριστώ, να τον καταλάβω ήθελα και να είμαι εκεί, να ξέρει οτι εγώ είμαι συμμαχός του σε οτι και αν έχει οτι τον αποδέχομαι.
    απ οτι αποδειχθηκε ομως, τις "μετανοιες" τις χρησιμοποιησε μονο για να σε γυρισει πισω και να σε διωξει μετα, ο ιδιος (σιγουρο συμπλεγμα εγκαταλειψης, ειτε παιζει διαταραχη, ειτε οχι).
    ουτε να μοιραστει ειχε σκοπο, ουτε να αλλαξει κατι μεταξυ σας...

αλλο να τον καταλαβεις, αλλο να τον "σωσεις" οπως χαρακτηριστικα ειπες. καμια σχεση το ενα με το αλλο, και οι λεξεις που διαλεγουμε ποτε δεν ειναι τυχαιες..
    κανεις δεν μπορει να σωσει κανεναν αλλον, ουτε καν τον εαυτο του, συνηθως...
    αυτοκλητοι "σωτηρες" δεν χρειαζονται και δεν ειναι και αποτελεσματικοι. πρεπει να σε καλεσει καποιος στο συννεφο του, δεν μπορεις να πας με το ετσι θελω.
    η εκφραση σου ηταν πολυ χειριστικη, χωρις να σημαινει οτι εχεις κακες προθεσεις, γιαυτο το σχολιασα.

Senior Member
    Πριν πας εκει να μείνετε μόνιμα, είχες πάει αλλη φορά να μείνετε για κάποιες μέρες μαζί;

Member
    Είχε έρθει στην Θεσσαλονίκη να με βρει και μείναμε μαζί για μια εβδομάδα..Ολα ήταν καλά..

Senior Member
    Aπο τοτε που έφυγες μιλάτε; στο skype στο τηλέφωνο ή καθόλου απο τοτε;

Member
    Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου και που ασχολήθηκες όμως δεν θα έκανα αυτό το μεγάλο ταξίδι αν δεν τον αγαπούσα πραγματικά..Να τον χειριστώ,γιατί;Καφετιέρα είναι; Οταν είπα να τον σώσω εννοούσα να τον βοηθήσω με την αγάπη μου να βρεί τον δρόμο του.Μπορεί να χωρίζαμε τον επόμενο μήνα και να τα έφτιαχνε με κάποια αλλη, εγώ τι θα κέρδιζα; Δεν ήθελα ουτε να χειριστώ ούτε να αλλάξω τίποτα και ουτε είμαι σωτήρας όπως λες.

Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    απ οτι αποδειχθηκε ομως, τις "μετανοιες" τις χρησιμοποιησε μονο για να σε γυρισει πισω και να σε διωξει μετα, ο ιδιος (σιγουρο συμπλεγμα εγκαταλειψης, ειτε παιζει διαταραχη, ειτε οχι).
    ουτε να μοιραστει ειχε σκοπο, ουτε να αλλαξει κατι μεταξυ σας...

αλλο να τον καταλαβεις, αλλο να τον "σωσεις" οπως χαρακτηριστικα ειπες. καμια σχεση το ενα με το αλλο, και οι λεξεις που διαλεγουμε ποτε δεν ειναι τυχαιες..
    κανεις δεν μπορει να σωσει κανεναν αλλον, ουτε καν τον εαυτο του, συνηθως...
    αυτοκλητοι "σωτηρες" δεν χρειαζονται και δεν ειναι και αποτελεσματικοι. πρεπει να σε καλεσει καποιος στο συννεφο του, δεν μπορεις να πας με το ετσι θελω.
    η εκφραση σου ηταν πολυ χειριστικη, χωρις να σημαινει οτι εχεις κακες προθεσεις, γιαυτο το σχολιασα.
    Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου και που ασχολήθηκες όμως δεν θα έκανα αυτό το μεγάλο ταξίδι αν δεν τον αγαπούσα πραγματικά..Να τον χειριστώ,γιατί;Καφετιέρα είναι; Οταν είπα να τον σώσω εννοούσα να τον βοηθήσω με την αγάπη μου να βρεί τον δρόμο του.Μπορεί να χωρίζαμε τον επόμενο μήνα και να τα έφτιαχνε με κάποια αλλη, εγώ τι θα κέρδιζα; Δεν ήθελα ουτε να χειριστώ ούτε να αλλάξω τίποτα και ουτε είμαι σωτήρας όπως λες.

Member
    Quote Originally Posted by kerasi View Post
    Aπο τοτε που έφυγες μιλάτε; στο skype στο τηλέφωνο ή καθόλου απο τοτε;
    Μιλήσαμε μια φορά πριν λίγες μέρες και τον ρωτησα αν είναι καλύτερα που έφυγα και μου είπε ουτε καλυτερα ουτε χειροτερα, απλα αδιαφορα.Ειχε μια επιθετικότητα και εναν θυμο στα λογια του λες και τον σκοτωσα.Τον ρωτησα αν με αγαπαει και μου ειπε ''ναι αλλά ετσι όπως εφυγες..Δεν ειναι κ η πρωτη φορά που χωρίζω.'' Σαν να θέλει να με κάνει να νιώσω οτι φταιω εγω για ολα.. Ήταν λες και δεν ήθελε καν να το συζητήσουμε, τουλάχιστον να μην χωρίσουμε έτσι με θυμό..

Senior Member
    Εγω πιστεύω οτι δεν σε διεκδικεί πλεον γιατι απο την εικόνα που περιγράφεις βλέπω ένα άτομο μονήρες, κλειστό, οχι κοινωνικό, δεν εκδηλώνεται εύκολα, με τις δικες του αντιλήψεις κλπ που δύσκολα θα βγει απο την ζώνη άνεσής του και θα κάνει αποφασιστικές κινήσεις εν γένει, χωρίς να σημαίνει οτι δεν νιώθει κατι για σενα. Κάπως έχει βολευτεί σ αυτη τη ρουτίνα που είναι η ζωή του και η ψυχολογία του.
    Επειδή μένετε μακρυά δεν υπάρχει η δυνατότητα να κάνεις πολλά πράγματα γιατι δεν μπορεί να βρεθείτε καπου, σε πρώτη φάση θα σου λεγα να μη του στείλεις κατι για ένα διάστημα και μετα σιγα σιγα να ανακτήσεις μια φιλική ας πουμε επικοινωνία, χωρις ομως να δείχνεις οτι καίγεσαι. Δεν κατάλαβα κατι αλλο, πώς γνωριστήκατε; είσασταν κάποτε στο ιδιο μέρος ή είναι πάντα απο απόσταση;

Member
    Quote Originally Posted by kerasi View Post
    Εγω πιστεύω οτι δεν σε διεκδικεί πλεον γιατι απο την εικόνα που περιγράφεις βλέπω ένα άτομο μονήρες, κλειστό, οχι κοινωνικό, δεν εκδηλώνεται εύκολα, με τις δικες του αντιλήψεις κλπ που δύσκολα θα βγει απο την ζώνη άνεσής του και θα κάνει αποφασιστικές κινήσεις εν γένει, χωρίς να σημαίνει οτι δεν νιώθει κατι για σενα. Κάπως έχει βολευτεί σ αυτη τη ρουτίνα που είναι η ζωή του και η ψυχολογία του.
    Επειδή μένετε μακρυά δεν υπάρχει η δυνατότητα να κάνεις πολλά πράγματα γιατι δεν μπορεί να βρεθείτε καπου, σε πρώτη φάση θα σου λεγα να μη του στείλεις κατι για ένα διάστημα και μετα σιγα σιγα να ανακτήσεις μια φιλική ας πουμε επικοινωνία, χωρις ομως να δείχνεις οτι καίγεσαι. Δεν κατάλαβα κατι αλλο, πώς γνωριστήκατε; είσασταν κάποτε στο ιδιο μέρος ή είναι πάντα απο απόσταση;
    Ετσι είναι,ακριβώς όπως τα λες..Εχει βολευτεί έχεις απόλυτο δίκιο.Θα το ήθελα να έχουμε μια επικοινωνία είναι η αλήθεια, αλλά μετά απο αυτά του έστειλα ένα 'ξεγυρισμένο' μήνυμα οτι δεν με αγάπησε ποτέ ενώ έκανα τα πάντα γι'αυτόν ,με θυμό και εγώ,δυστυχώς.. Οπότε νομίζω πως το έχασα το τρένο..Είχαμε γνωριστεί μέσω υπολογιστή και η αλήθεια είναι πως είναι κολλημένος με pc και games..

Banned
    βασικα γινεται να αφησεις καπιον να φυγει επειδη τον αγαπας τα σοβαρα πραγματα κομπλαρουν τους ανθρωπους και τους δημιουργουν τασεις φυγης γι αυτο ο πιο ευκολος τροπος να κρατησεις καπιον καπως ετσι εινα να σπας πλακα μαζι του.αυτο θα τον φερει πιο κοντα.

Member
    Quote Originally Posted by αλεξανδρος_77 View Post
    βασικα γινεται να αφησεις καπιον να φυγει επειδη τον αγαπας τα σοβαρα πραγματα κομπλαρουν τους ανθρωπους και τους δημιουργουν τασεις φυγης γι αυτο ο πιο ευκολος τροπος να κρατησεις καπιον καπως ετσι εινα να σπας πλακα μαζι του.αυτο θα τον φερει πιο κοντα.
    Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου Αλέξανδρε..Μάλλον έτσι είναι, δεν δοκίμασα ποτέ αυτό με την πλάκα, τα έπαιρνα όλα τόσο σοβαρά και πληγωνόμουν αμέσως..

Senior Member
    Ακουσε με, για την ώρα προσπάθησε να κρατηθείς και να μην στείλεις κατι αλλο. Καταλαβαίνω γιατι έστειλες το τελευταίο μήνυμα εφόσον βρίσκεσαι σε μια συναισθηματική φόρτιση και απασχολεί το μυαλό σου ολη την ημέρα. Θα κάνεις αποχή λοιπον για την ώρα. Και μην τον κάνεις μπλοκ απο τα διάφορα μέσα τύπου σκαιπ, φβ κλπ. Θα τ αφήσεις ως έχει ωστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Είναι σημαντικό αυτό.

Page 1 of 3 123 LastLast