καλυτερα τυχερος παρα εξυπνος ? - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 45
    Senior Member
    Έτσι είμαι κι εγώ δελφινακι αλλά εγώ πήγα στρατό κι εκεί έμαθα να μην τα παρατάω με τίποτα
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Οι δε Κινεζοι , εχουν μια πολυ σοφη κατ με ρηση , ( προκειμενου να υποστηριξω οτι πιο πολυ μετραει το τι σκεφτεσαι ) ............' προσεχε τις σκεψεις ,γιατι γινονται λογια , προσεξε τα λογια σου , γιατι γινονται πραξεις , προσεχε τις πραξεις σου , γιατι γινονται συνηθειες , προσεχε τις συνηθειες σοθυ , γιατι γινονται ο χαρακτηρ σου , και τελος , προσεχε τον χαρακτηρα σου , γιατι γινεται το ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ σου ..........................με βρισκει απολυτα συμφωνο αυτη η ρηση , ολα ξεκινανε απο τον τρπο που σκεφτεσσαι , δλδ με τι ειδους σκεψεις τροφοδοτεις το μυαλο σου , αρνητικες η θετικες , και αναλογως ανταποκρινεται το ολον ..........................

παντως δεν μπορω να ακυρωσω το ρολο της τυχης ...........
    Επιμενω..τυχη και παλι τυχη..το πως ανταποκρινεται το ολον η το τι σκεψεις κανεις μπορει να οφειλονται και στην τυχη

Senior Member
    Quote Originally Posted by απογοητευμένη View Post
    Τυχη τυχη και παλι τυχη!!!
    Τι προτιματε, να μην εχετε κατι και με το μυαλο σας να το απομυθοποιησετε η να το εχετε;
    Μα αν εχεις το μυαλό ας πούμε εξυπνάδα μπορείς να το αποκτήσεις πιο εύκολα σε σχέση με το να είσαι λιγοτερο έξυπνος η και καθόλου εξυπνος

Senior Member
    Quote Originally Posted by Miliva21 View Post
    Εγω παλι θα προτιμουσα και τα δυο...ειναι ενας καλος συνδυασμος ........

ο εξυπνος ομως μπορει να δημιουργησει εκεινος τις ευνοικες συνθηκες πιο ευκολα απο οτι ενας χαζος....ναι αλλα για ποιο εξυπνο μιλαμε......?? εγω αναφερομαι στον εξυπνο που ειναι της πιατσας...που ξερει να ελισσεται και να επιβιωνει....που εχει το τροπο του βεβαια να προσαρμοζεται ευκολα αναλογα τις συνθηκες κ να διεκδικει....δν αναφερομαι τοσο στον εξυπνο απο θεωρητικη πλευρα φιλοσοφημενο και σκεπτομενο ατομο....

απο την αλλη βεβαια ενας χαζος μπορει να ειναι πιο ευκολα ευτυχισμενος στη ζωη του και ετσι παραλληλα να θεωρει οτι ριναι τυχερος....να μην το ψαχνει και παρα πολυ και να ειναι ευτυχισμενος κ με λιγα...χωρις ν αναζητα το βαθος κ το νοημα.....ποθ συνηθως εκει τη πατανε οσοι σκεφτονται κ αναλυουν πολυ
    Τώρα μιλησες παρα πολύ σωστα

Senior Member
    Quote Originally Posted by giorgos35 View Post
    Μα αν εχεις το μυαλό ας πούμε εξυπνάδα μπορείς να το αποκτήσεις πιο εύκολα σε σχέση με το να είσαι λιγοτερο έξυπνος η και καθόλου εξυπνος
    Δεν ειναι παντα ετσι. Πολλες φορες υπαρχουν εμποδια.

Senior Member
    Δεν ειναι παντα ετσι. Πολλες φορες υπαρχουν εμποδια.

Εμποδια οπως ? διοτι η miliva κι ο giorgos σωστα τα γραφουν .........μηπως λογω της οχι και τοσο καλυτερης ψυχολογικης σου καταστασης , τα βλεπεις χειροτερα απο τι ειναι ?

Senior Member
    Εμποδια οπως ? διοτι η miliva κι ο giorgos σωστα τα γραφουν .........μηπως λογω της οχι και τοσο καλυτερης ψυχολογικης σου καταστασης , τα βλεπεις χειροτερα απο τι ειναι ?
    Μηπως πχ λογω της κρισης στην Ελλαδα δεν μπορει να βρει καποιος δουλεια στην Ελλαδα οσο εξυπνος και αν ειναι; Η μπορει να εχει ενα προβλημα υγειας! Η να εχουν πεθανει οι γονεις του! Η οτιδηποτε! Στο θεμα γενικα της ευτυχιας λεω, δεν αρκει να εισαι εξυπνος!

Miliva21
    Guest
    Μηπως πχ λογω της κρισης στην Ελλαδα δεν μπορει να βρει καποιος δουλεια στην Ελλαδα οσο εξυπνος και αν ειναι; Η μπορει να εχει ενα προβλημα υγειας! Η να εχουν πεθανει οι γονεις του! Η οτιδηποτε! Στο θεμα γενικα της ευτυχιας λεω, δεν αρκει να εισαι εξυπνος!
    Για το θεμα της κρισης εχω να πω οτι ειναι κοινωνικο φαινομενο κ ειναι αλλος παραγοντας.....η τυχη σε θεματα που ειναι συνδεδεμενα με την κοινωνια και την οικονομια ...επηρεαζονται απο την κοινωνικη δομη ενος κρατους και απο τη διαχειριση της οικονομιας και ξεφευγει απο τον προσωπικο παραγοντα......

Το οτι ειμαι ανεργος πχ ή παιρνω ενα πλ χαμηλο μισθο που δν μ επιτρεπει να ζησω οπως θελω ειναι συνδεδεμενο....με το κρατος στο οποιο ανηκω....τωρα θ μ πεις τυχη ειναι να γεννιομουν σε μια ανεπτυγμενη οικονομικα χωρα......
    Ομως ελεος δλδ!!!!! Ποσο στραβα και απαισιοδοξα μπορουμε να τα δουμε καποια πραγματα...υπαρχει κ ενα οριο.....

Ολοι οι ανθρωποι ειμαστε τυχεροι.....και αυτο γτ ειμαστε τυχαιοι.....απο τα εκατονταδες χιλιαδες σπερματοζωαρια .....μονο αυτο που μας δημιουργησε γονιμοποιησε το ωαριο της μητερας μας για να γεννηθουμε εμεις....

Αρα πολυ πιθανοτατα δεν θα υπηρχαμε........

Senior Member
    Ολοι οι ανθρωποι ειμαστε τυχεροι.....και αυτο γτ ειμαστε τυχαιοι.....απο τα εκατονταδες χιλιαδες σπερματοζωαρια .....μονο αυτο που μας δημιουργησε γονιμοποιησε το ωαριο της μητερας μας για να γεννηθουμε εμεις....

η ιδια η ζωη ειναι θεμα τυχης , ενας διαττων αστερας ........................

Senior Member
    Για το θεμα της κρισης εχω να πω οτι ειναι κοινωνικο φαινομενο κ ειναι αλλος παραγοντας.....η τυχη σε θεματα που ειναι συνδεδεμενα με την κοινωνια και την οικονομια ...επηρεαζονται απο την κοινωνικη δομη ενος κρατους και απο τη διαχειριση της οικονομιας και ξεφευγει απο τον προσωπικο παραγοντα......

Το οτι ειμαι ανεργος πχ ή παιρνω ενα πλ χαμηλο μισθο που δν μ επιτρεπει να ζησω οπως θελω ειναι συνδεδεμενο....με το κρατος στο οποιο ανηκω....τωρα θ μ πεις τυχη ειναι να γεννιομουν σε μια ανεπτυγμενη οικονομικα χωρα......
    Ομως ελεος δλδ!!!!! Ποσο στραβα και απαισιοδοξα μπορουμε να τα δουμε καποια πραγματα...υπαρχει κ ενα οριο.....

Τι ελεος ρε συ εγω δεν σου μιλαω ετσι.........Τυχη ειναι και το περιβαλλον το οποιο ζεις τυχη ειναι τα παντα, δεν ειναι μονο σε προσωπικο επιπεδο! Και ανεφερα και προβληματα σε προσωπικο επιπεδο, πχ να εχουν πεθανει σε καποιον οι γονεις του!! Εγω για παραδειγμα εχω σοβαρο προβλημα υγειας, ποση επιτυχια να εχω η ευτυχια οσο εξυπνη και αν ειμαι; Η μπορει καποιος πχ να μην εχει φιλους γιατι ολοι τον εχουν προδωσει, η να μην εχει σχεση, η να εχει χαλια αφεντικο, οσο εξυπνος και αν ειναι καποιος οι σχεσεις του με τους αλλους ανθρωπους αν ειναι καθικια - που ειναι οι περισσοτεροι - δεν μπορει να αλλαξει κατι!!!!! Τι να την κανεις την εξυπναδα μονο στη δουλεια χρειαζεται και εκει τωρα με την κριση ουτε εκει χρειαζεται! Ενω με λιγη τυχη οπως ειπες θα ειχαμε γεννηθει πχ στην Αμερικη.....βλεπουμε και τα παιδια της Αφρικης......για να μην αναφερω πιο κοντα μας τα προβληματα που διαβαζουμε εδω μεσα και εγω ειμαι ενα ζωντανο παραδειγμα που εχω σοβαρο προβλημα!!!!!!!! Χωρις τυχη λοιπον, τιποτα δεν γινεται, γι'αυτο και στα νεογεννητα λενε να ειναι τυχερο και οχι να ειναι εξυπνο......δεν ειναι τυχαιο.......
    Last edited by λουλούδι; 26-06-2017 at 16:43.

Senior Member
    η ιδια η ζωη ειναι θεμα τυχης , ενας διαττων αστερας ........................
    Αρα χωρις τυχη δεν θα υπηρχαμε καν!!! Αρα τι ειναι πιο σοβαρο, η τυχη η η εξυπναδα;

Miliva21
    Guest
    Τι ελεος ρε συ εγω δεν σου μιλαω ετσι.........Τυχη ειναι και το περιβαλλον το οποιο ζεις τυχη ειναι τα παντα, δεν ειναι μονο σε προσωπικο επιπεδο! Και ανεφερα και προβληματα σε προσωπικο επιπεδο, πχ να εχουν πεθανει σε καποιον οι γονεις του!! Εγω για παραδειγμα εχω σοβαρο προβλημα υγειας, ποση επιτυχια να εχω η ευτυχια οσο εξυπνη και αν ειμαι; Η μπορει καποιος πχ να μην εχει φιλους γιατι ολοι τον εχουν προδωσει, η να μην εχει σχεση, η να εχει χαλια αφεντικο, οσο εξυπνος και αν ειναι καποιος οι σχεσεις του με τους αλλους ανθρωπους αν ειναι καθικια - που ειναι οι περισσοτεροι - δεν μπορει να αλλαξει κατι!!!!! Τι να την κανεις την εξυπναδα μονο στη δουλεια χρειαζεται και εκει τωρα με την κριση ουτε εκει χρειαζεται! Ενω με λιγη τυχη οπως ειπες θα ειχαμε γεννηθει πχ στην Αμερικη.....βλεπουμε και τα παιδια της Αφρικης......για να μην αναφερω πιο κοντα μας τα προβληματα που διαβαζουμε εδω μεσα και εγω ειμαι ενα ζωντανο παραδειγμα που εχω σοβαρο προβλημα!!!!!!!! Χωρις τυχη λοιπον, τιποτα δεν γινεται, γι'αυτο και στα νεογεννητα λενε να ειναι τυχερο και οχι να ειναι εξυπνο......δεν ειναι τυχαιο.......
    Το ελεος μη το παιρνεις στραβα γενικως το ειπα...δν πηγαινε σε εσενα.....
    Κανενος η ζωη δν ειναι η ιδια με καποιους αλλους...καθενας διανυει τη δικη του διαδρομη.....αυτο ειναι γεγονος

Senior Member
    Το ελεος μη το παιρνεις στραβα γενικως το ειπα...δν πηγαινε σε εσενα.....
    Κανενος η ζωη δν ειναι η ιδια με καποιους αλλους...καθενας διανυει τη δικη του διαδρομη.....αυτο ειναι γεγονος
    Ε ναι και εσυ πχ εισαι πιο τυχερη απο μενα γι'αυτο μπορεις και τα γραφεις αυτα. Δεν σημαινει οτι εισαι πιο εξυπνη......Δεν το λεω για να σε προσβαλλω αυτο απλα για να καταλαβεις οτι ολα ειναι θεμα τυχης.......ακομα και η εξυπναδα........

Miliva21
    Guest
    Ε ναι και εσυ πχ εισαι πιο τυχερη απο μενα γι'αυτο μπορεις και τα γραφεις αυτα. Δεν σημαινει οτι εισαι πιο εξυπνη......
    Ξερεις κτ ομως.....
    ....οι ανθρωποι εχουμε το μειονεκτημα να εστιαζουμε στα δικα μας προβληματα μονο......και πιο τυχερος να ειναι καποιος σε συγκριση με καποιον αλλο...οι περισσοτεροι δν νιωθουν ευτυχισμενοι γτ συγκρινονται παντα με το καλυτερο.....

Καποιος δλδ που βγαζει 400 ευρω το μηνα συγκρινεται με καποιον που βγαζει 800 .....
    Αυτοι που βγαζουν 800 συγκρινονται με τους γιατρους που βγαζουν ΤΟ χρημα....και οι γιατροι θεωρουν οτι ειναι μπατηρηδες σε σχεση με αυτους που μπορουν να εχουν πισινα στο σπιτι τους κ μπορουν να ξοδεψουν 2χιλιαρικα για μια νυχτα διαμονη σε ξενοδοχειο στην οια στη σαντορινη απεναντι απο το ηλιοβασιλεμα ........

Οποτε λιγοτερη ή περισσοτερη τυχη .....ειναι φαινομενο να βλεπουμε το ποτηρι μισοαδειο....κ δν το λεω γ σενα αυτο....μιλαω γενικα γ ολους ....

Senior Member
    Ξερεις κτ ομως.....
    ....οι ανθρωποι εχουμε το μειονεκτημα να εστιαζουμε στα δικα μας προβληματα μονο......και πιο τυχερος να ειναι καποιος σε συγκριση με καποιον αλλο...οι περισσοτεροι δν νιωθουν ευτυχισμενοι γτ συγκρινονται παντα με το καλυτερο.....

Καποιος δλδ που βγαζει 400 ευρω το μηνα συγκρινεται με καποιον που βγαζει 800 .....
    Αυτοι που βγαζουν 800 συγκρινονται με τους γιατρους που βγαζουν ΤΟ χρημα....και οι γιατροι θεωρουν οτι ειναι μπατηρηδες σε σχεση με αυτους που μπορουν να εχουν πισινα στο σπιτι τους κ μπορουν να ξοδεψουν 2χιλιαρικα για μια νυχτα διαμονη σε ξενοδοχειο στην οια στη σαντορινη απεναντι απο το ηλιοβασιλεμα ........

Οποτε λιγοτερη ή περισσοτερη τυχη .....ειναι φαινομενο να βλεπουμε το ποτηρι μισοαδειο....κ δν το λεω γ σενα αυτο....μιλαω γενικα γ ολους ....
    Για συγκρινε ομως εναν που ειναι ανεργος με εναν που ξοδευει 2000 τη νυχτα οπως ειπες. Αυτοι δεν εχουν διαφορα τυχης; Και επιπλεον ενα πιο απλο παραδειγμα, εναν που εχει την υγεια του με εναν που εχει καρκινο η σχιζοφρενεια το ιδιο ειναι; Και δεν ειναι σπανια φαινομενα αυτα, ειναι καθημερινα....

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast