Results 46 to 60 of 89
Thread: Κολλημένος με την αδερφή του
-
17-07-2017, 22:26 #46
εχεις μπλεξει σε εχει στο χερι δουλευεις στη δουλεια της δεν μπορεις να κανεις τιποτα παρα μονο το κοροιδο συζητησε το με τον αντρα σου πες το ολο θεμα οτι σε κουραζει με τα τηλεφωνα και τα μηνυματα πες του οτι πηρες αυτον οχι την αδερφη του εκτιμας οτι δουλευεις στη δουλεια αλλα ολα τα πραγματα εχουν και ενα οριο
- 17-07-2017, 22:26 #47
17-07-2017, 22:30 #48
Ε καλα δεν καταλαβα οτι θα το περνη και απο 6 μηνων.και εγω τα ανηψια μου τα επερνα τους πηγενα στο παρκο παιζαμε μαζη μπαλα τους κουνουσα στης κουνιες και εμπορικο κεντρο αργοτερα.αλλα δεν ηταν 6 μηνων.στο ξανα λεω διαβασε τα μηνυματα.αλλιος ακρη δεν βγαζεις η ιστορια ειναι πολυ παραξενη.μπαζει.
17-07-2017, 22:31 #49
Λίγο καιρό αφότου έμαθε για την εγκυμοσύνη και καθόμασταν εγώ αυτή και ένας άλλος συνάδερφος έλεγε οτι παιδί θα μοιάσει σε εκείνη και θα γίνει έξυπνο όπως αυτή. Γιατί λέει αν μοιάσει σε εσάς τους δυο χαθήκαμε.... και εννοούσε μυαλό όχι ομορφιά! Και φυσικά τα πίστευε δεν τα έλεγε για πλάκα
17-07-2017, 22:45 #50
Σου βαζω αποσπασμα απο ενα αρθρο σχετικα με τις σχεσεις συναισθηματικης εξαρτησης, αν θελεις διαβασε το ολοκληρο
https://singleparent.gr/enimerosi/ps...is-aderfis-toy
Η έντονη εξάρτηση μπορεί να χαρακτηρίζει και τη σχέση ενός άντρα με την αδερφή του. Η ψυχολογική βάση της σχέσης είναι η ίδια όπως στη σχέση μάνας – γιού. Συνήθως η αδερφή είναι μεγαλύτερη ηλικιακά και λειτουργεί σαν μητέρα. Θέλει να ελέγχει, δεν αφήνει κανένα να μπει ανάμεσά τους, επηρεάζει, κρίνει, θέλει να τη συμπεριλαμβάνουν στις αποφάσεις της οικογένειας του αδερφού της, δεν εγκρίνει τη σύντροφο, την υποτιμά. Μπορεί να έχει δική της οικογένεια αλλά την αφορά οτιδήποτε έχει να κάνει με τον αδερφό της, ο οποίος δεν συνειδητοποιεί το παθολογικό κομμάτι της σχέσης τους. Παραμένουν συναισθηματικά και οι δύο στην πατρική οικογένεια συνεχίζοντας τη σχέση τους σαν παιδιά και αδυνατούν να σχετισθούν σαν ώριμοι ενήλικες.
Η σύντροφος ενός άντρα που εξαρτάται συναισθηματικά από τη μητέρα του ή την αδερφή του αναρωτιέται: Μα αυτή η μάνα ή η αδερφή, δεν καταλαβαίνει ότι δημιουργεί προβλήματα στην οικογένεια του γιού της; Kαταλαβαίνει αλλά δεν την αφορά, ο τελικός της στόχος είναι καθαρά εγωιστικός, να αποδείξει ότι μόνο αυτή έχει δίκιο, ότι μόνο αυτή τον καταλαβαίνει, τον δικαιολογεί, ενώ η σύζυγος σκέφτεται τον εαυτό της, δεν καταλαβαίνει το γιό της, δεν τον υποστηρίζει, τον πιέζει, έχει μόνο απαιτήσεις κλπ. Λειτουργεί ανταγωνιστικά απέναντι στη σύντροφο του γιού ή αδερφού της, την οποία βλέπει σαν απειλή που θα διαταράξει τη σχέση τους. Την οποία σχέση πρέπει να υπερασπιστούν με κάθε θυσία.
Τα σημάδια της εξαρτητικής σχέσης ενός άντρα με τη μητέρα του φαίνονται από την αρχή, λίγες φορές όμως αξιολογούνται από τη σύντροφο. Π.χ. ένας άντρας που μιλά πολλές φορές τη μέρα με τη μητέρα του, που η μαμά του ξέρει ότι χτες τσακωθήκατε και το λόγο, δεν είναι καλό σημάδι. Γιατί σημαίνει ότι η μαμά του δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι ο γιός της μεγάλωσε κι έχει προσωπική ζωή και δεν είναι απαραίτητο να μαθαίνει λεπτομέρειες κι ο γιός δεν είναι σε θέση να κρατήσει ως ενήλικας πράγματα για τον εαυτό του. Ο ομφάλιος λώρος εδώ καλά κρατεί και δεν θα επιτραπεί εύκολα παρέμβαση.
Αν είστε σε σχέση ή γάμο με σύντροφο που είναι πολύ δεμένος με τη μαμά ή την αδερφή του, είναι δύσκολο να κόψετε εσείς τον ομφάλιο λώρο, που δεν κόπηκε φυσιολογικά νωρίτερα ώστε να αυτονομηθούν ψυχολογικά τα δύο πρόσωπα. Για να αλλάξει ένας άντρας την σχέση εξάρτησης και να βάλει καινούργιες ισορροπίες, θα πρέπει ή να το θέλει ο ίδιος ή να αναγκαστεί από τις συνθήκες. Θα πρέπει να μπορεί να αντέξει το θυμό της μαμάς- αδερφής και το ότι μπορεί να τις δυσαρεστήσει.
17-07-2017, 22:54 #51
17-07-2017, 22:55 #52
17-07-2017, 22:56 #53
Ο,τι ειναι να γινει, ας γινει για το καλυτερο δυνατο μακροπροθεσμα, για σενα και για το παιδακι που δε φταιει σε τιποτα. Με το καλο να ερθει το μωρο σου. Ως τοτε, πατα ποδι :)
17-07-2017, 22:59 #54
Ευχαριστώ πολύ η βοήθεια σας ήταν πραγματικά πολύτιμη!
17-07-2017, 23:06 #55
Λογικα προκειται για περιπτωση που οι γονεις ειναι ανεπαρκεις στο ρολο του γονεα(μπορει να λειπουν πολλες ωρες ή να το παραμελουν ή να μην ξερουν τον τροπο να το καθοδηγουν και να εχουν τον ελεγχο) και ετσι το ενα παιδι αναγκαζεται να χασει τα παιδικα του χρονια παριστανοντας τη μανα και το αλλο παιδι χανει την ευκαιρια να ενηλικιωθει.
17-07-2017, 23:13 #56
17-07-2017, 23:16 #57
Στη 10η Εντολη
17-07-2017, 23:23 #58
18-07-2017, 00:51 #59
Τις συμβουλές σας τις άκουσα προσεκτικά! Πριν λίγο λοιπόν προσπάθησα να κάνω μια συζήτηση μαζί του για το θέμα. Κατέληξε να μου λέει "τι μενος έχεις με την αδερφή μου γιατί τόσο μίσος;" καταλήξαμε λοιπόν σε τσακωμό και τώρα συνεχίζει να στέλνει μηνύματα μαζί της. Βγήκα λοιπόν και η τρελή της υπόθεσης. Δυστυχώς μια είναι η λύση ο χωρισμός. Αν δεν θέλει ο άλλος να καταλάβει τότε τσάμπα οποιαδήποτε προσπάθεια συζήτησης. Το κινητό δεν το έψαξα φυσικά και ούτε θα το κάνω. Ούτως η άλλως το αποτέλεσμα ίδιο θα παραμείνει θεωρώ! Και δεν λυπάμαι τόσο για μένα γιατί μάλλον έκανα βιαστικές κινήσεις, για το μωράκι λυπάμαι που δεν θα έχει αυτό που θεωρούμε φυσιολογικό.
18-07-2017, 01:57 #60
Η τελικη αποφαση ειναι δικη σου εσυ ξερεις πιο καλα απο ολους.καλη τυχη στη ζωη σου και με το καλο να γεννησεις.
Υ.Γ
Δεν περιμενα να φτασετε σε αυτο το σημειο.ελπιζα οτι θα βρισκατε μια λυση.συγγνωμη κι ολας οπως ειπα η τελικη αποφαση ειναι δικη σου αλκα μηπως να το ξανα σκεφτης?