Results 31 to 45 of 59
Thread: Ξεπερνιέται;
-
15-08-2017, 16:16 #31
- 15-08-2017, 16:40 #32
Το χω σκεφτεί πολλές φορές. Δεν ξέρω αν τ έχεις νιώσει ποτέ αυτό ή κανείς άλλος αλλα κάθε φορα που τυχαίνει να συναναστρέφομαι σε πολύ κόσμο ή να επικοινωνώ περισσότερο από όσο συνήθως νιώθω μια ψυχική εξάντληση. Δεν ξέρω αν ακούγεται περιεργο. Δεν αποζητώ τις μεγάλες παρέες, τα πάρτυ και τις εξόδους με πολλά άτομα. 2-3 άτομα εμπιστοσύνης, καλούς φίλους θελω. Θα μου πεις ναι μα πως θες να δημιουργησεις τετοιες σχεσεις αν δεν περάσεις απο τέτοια διαδικασία για να γνωρίσεις και άλλα άτομα (;)δεν θα ψάξουν να σε βρουν! Και ρωτάω τι πρέπει να αλλάξω σε μένα παραμένοντας όμως ο εαυτός μου.; Αν δηλαδή κοινωνικοποιηθηω περισσοτερο πόσο θα μπορέσω να το κρατήσω και να παραμείνω έτσι; Αφου δεν θα το έκανα σε άλλη περίπτωση. Δε ξερω αν τ καταλαβατε πως το εννοω...
15-08-2017, 17:19 #33
ναι το αισθανωμουν παλια οταν ειχα καταθληψη. σταδιακα εφηγε. παντος πρεπει να ζωρησεις τον εαυτο σου να προσαρμοστει κ κατα την διαρκεια θα νιωθεις ησος περιεργα συνεσθηματικα. μην το φοβηθεις δεν ειναι τιποτα απλα ειναι ενα σημαδι οτι οντος το ξεπερνας. καθε νεα εμπιρεια κ νεα περιβαλοντα που παμε να προσαρμοστουμε επιφερουν συναισθηματικες αλλαγες. αυτο ειναι ενα καλο σημαδι οτι προχωραμε. βασικα εγω μεσα απο πολλες καταστασεις εχω νιωσει πολλες συναισθηματικες αλλαγες κ το αποτελεσμα ειναι να αοισθανωμαι πως αισθανωμαι περισοτερο κ πιο εντονα κ πως να στο πω εχω πιο "πλουσια παλετα συναισθηματων'.
15-08-2017, 17:23 #34
βασικα δεν ειναι σαν να ερχεται μια ενεργεια απο το πληθος κ να σε πλακωνει? σε μενα ετσι ηταν καπως κ γιαυτο αισθανωμουν μια συναισθηματικη κουραση
15-08-2017, 18:33 #35
Σε καταλαβαινω, εχω το ιδιο θεμα...αυτο ειναι η λεγομενη εσωστρεφεια, ειμαι κι εγω εσωστρεφης. Δεν σημαινει οτι δεν αρεσουν στα εσωστρεφη ατομα η επικοινωνια και η παρεα, τα απολαμβανουν εξισου με τα εξωστρεφη ατομα. Απλα για τους εσωστρεφεις η κοινωνικη συναναστροφη ισοδυναμει με δαπανη ενεργειας (οπως ξερω γω το να πας για κολυμπι, ειναι ψυχαγωγικο και ευχαριστο αλλα χρειαζεσαι ξεκουραση μετα). Για τους εξωστρεφεις δεν ισχυει αυτο. Ενας εξωστρεφης ανθρωπος μπορει να δουλεψει, να κανει ενα ντους να φαει και μετα να βγει να συναναστραφει κοσμο και αυτο ισοδυναμει με ξεκουραση για εκεινον (τουλαχιστον ψυχικα). Ο εσωστρεφης εμ πρεπει να ξεκουραστει απο οτι δουλεια τον κουρασε εμ πρεπει να ξεκουραστει και απο την κοινωνικη συναναστροφη (που για τον αλλον ειναι ξεκουραση).
Πλεον εχω συμφιλιωθει με την ιδεα πως χρειαζομαι και χρονο μονη μου για να ξεκουραζομαι ψυχικα, χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν μου αρεσει η παρεα, μου αρεσει και πολυ μαλιστα.
Δεν ειναι κακο να χρειαζεται κανεις χρονο μονος του για να ξεκουραστει ψυχικα...το μονο προβλημα ειναι αυτο που λες λιγο πολυ.
Οτι αμα δεν εισαι του τζερτζελου για να γνωρισεις αυτα τα δυο τρια ατομα που θα εχεις για παρεα οταν την θελεις και αμα δεν κανεις και δουλεια για να διατηρησεις τη φιλια μαζι τους βγαινοντας πχ καμια φορα και χωρις να τρελαινεσαι να βγεις η να πας σε μερη που δεν τρελενεσαι ειναι δυσκολο.
Εχω συμφιλιωθει και με αυτο...ξερεις παντα αναρωτιωμουν γιατι δυσκολευομουν πολυ να κανω φιλους και να γνωρισω νεο κοσμο αλλα καταλαβα πως ειναι επειδη λογω της εσωστρεφειας μου αυτο το πραγμα απαιτει ενεργεια...ενεργεια που δεν δαπανω προθυμα η δεν θελω να δαπανησω τελοσπαντων καταβαθος. Ενα κομματι μου προτιμα καμια φορα να καθομαι μονη μου στη κοσμαρα μου και επιπλεον οσο και αν πιεζω τον εαυτο μου, ακριβως επειδη πιεζομαι δεν ειναι αρκετο για να "δεσει" μια καλη παρεα/φιλια. Αλλα οταν θελεις αυτη την παρεα αυτη η παρεα δεν μπορει να ειναι εκει για εσενα ως δια μαγειας χωρις να εχεις επενδυσει σε αυτην με τροπο που το καταλαβαινει (τζερτζελο εξοδοι κλπ), σωστα...;
Οποτε εγω λεω να εισαι ο εαυτος σου...συμφωνω μαζι σου οτι ειναι δυσκολο να πιεζεις τον εαυτο σου επ απειρον και οτι παρεα καταφερεις να κανεις θα ειναι οντως στα κυβικα σου/στα νερα σου.
Γιατι να θεωρουμε δλδ οτι ο θορυβωδης τυπας που κανει μπαμ και ειναι στο επικεντρο της προσοχης και εχει εκατο ατομα παρεες και ειναι ολο κουφιο μπλα μπλα ειναι καλυτερος απο καποιον που προτιμαει αλλου ειδους συνδεση/επικοινωνια; Δεν λεω οτι το πρωτο ειναι κακο η ανουσιο, οχι απαραιτητα, αμα καποιον τον διασκεδαζει και τον γεμιζει αυτο ειναι ουσιαστικοτατο, του χαριζει χαρα, τον γεμιζει, του προσφερει κατι. Και το πιο τσιλ και μετρημενο ομως δεν ειναι κακο θεωρω. Και πιστευω οτι υπαρχει αρκετος τετοιος κοσμος.
Το θεμα ειναι οτι δυσκολευονται τετοιοι ανθρωποι να γνωριστουν μεταξυ τους...αμα ολοι καθονται στο καβουκι τους πως θα βρουν ο ενας τον αλλον, οεο; Αλλα θεωρω πως οταν βρισκονται ειναι καλη φαση :)
15-08-2017, 18:41 #36
Ναι αγάπη μου ωραία τα ειπεσ
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
15-08-2017, 19:05 #37
συμφωνω κ γω ενιωθα να κουραζωμαι εξω παλια κ ηταν λογο της δικης μου στασης. αν εισαι αρκετα χαλαρος εξω δεν θα κουραζεσαι. αν εχεις στο μυαλο σου συνεχεις πως δεν πρεπεις να δειξεις οτι δεν εισαι κοινονικος τοτε καταβαλεις πρωσπαθεια. ειναι μεχρι να προσαρμοστεις. αν εισαι εσωστρεφης ναι εξω θα κουραστεις ειθδικα αν ειναι πρωι. αν αρχησεις να ενσωματωνεσαι συχνα εξω μπορεις να εχεις κ την χαλαρωτιτα που εχεις σπιτι σου κ να μην ξκουραζεσαι. απλα δεν θα σε κουραζει γιατη οπως κ να νιωθεις δεν θα σε νιαζει, θα εισαι χαλαρη
15-08-2017, 20:20 #38
Δεν εννοουσα αυτο...δεν λεω οτι αυτο που με κουραζει (η αυτο που κουραζει εναν εσωστρεφη ανθρωπο εν πασει περιπτωσει) ειναι το οτι προσπαθω να μην δειξω το οτι δεν ειμαι κοινωνικη. Και χωρις να ζοριζομαι με το να υπεραναλυω το καθετι που κανω παλι χρειαζομαι ξεκουραση μονη μου μετα απο την κοινωνικη συναναστροφη. Αυτο που λες εχει να μου συμβει απο τα σχολικα χρονια ακομα. Τωρα μπορει να βγω, να λεω χαζομαρες, να γελαω, να διασκεδαζω, να μην σκαω για αυτο το πραγμα που λες καθολου και να μην φαινομαι καπως ουτε να το σκεφτομαι, αλλα και παλι....καποια στιγμη θελω την ΗΣΥΧΙΑ μου. Χρειαζομαι alone time, χρονο να βαλω τις σκεψεις μου σε ταξη, λιγο χρονο μονο με εμενα, για τον εαυτο μου, για την παρταρα μου, πως το λενε, λολ.
Σκεψου το λιγο. Μηπως ενα κομματι σου γουσταρει τον χρονο που περνας μονος σου με τον εαυτο σου;
Εγω πχ ξερω οτι ποτε δεν θα ειμαι ανθρωπος που θα εχει την χαλαροτητα του σπιτιου οπως λες εξω με παρεα. Δεν πιστευω πως ειναι θεμα ενσωματωσης, ειναι θεμα ανθρωπου, χαρακτηρα, προσωπικων προτιμησεων...κι εγω υπηρχαν στιγμες που αναρωτιομουν μα γιατι με πλακωνει ετσι η μοναξια; Αλλα εχω συνειδητοποιησει οτι τελικα ειναι επειδη εκτιμω την μοναχικοτητα.
Ειναι ομορφο να περνας ομορφα με παρεα αλλα καλο ειναι να ξερεις τον εαυτο σου και τα ορια του θεωρω και να εισαι ανετος με το ποιος εισαι και τι σου αρεσει και τι οχι...σκεψου το λιγο και αυτο...
Σε τι βαθμο ειναι η μοναξια σου επιλογη, η μαλλον καλυτερα πολλες μικρες επιλογες που κανεις; Μην βιαστεις να απαντησεις. Εχω κοψει κι εγω (μεταφορικα) φλεβα με τη μοναξια μου. Αλλα δες το και λιγο αλλιως...
15-08-2017, 20:54 #39
15-08-2017, 20:56 #40
επεισης οταν αρχησα να βελτιωνω την σχεση με τον εαυτο μου αρχησαν να βελτιωνωνται κ οι σχεσεις μου με τον κοσμο. κ οσες δεν βελτιωνωταν ξεκοβωταν. κ αυτο ηταν το πρωβλημα μου πως καταλαβα πως πολλες απο της σχεσεις μου ηταν παααααρα ψμα παρα πολυ ριχες κ ευκολα γκρεμιστικαν
16-08-2017, 01:17 #41
Ναταλία αυτό το χεις παρατηρήσει κι όταν φιλοξενείς κόσμο, μια φίλη ας πούμε σπίτι σου; Ή όταν πας ένα ταξίδι με παρέα;
Εγώ ακόμα και τότε νιώθω οτι κουράζομαι ενώ μ αρέσουν πολύ και τα δύο!
Έχω παρατηρήσει γενικά ότι όταν δεν είμαι μόνη έστω για λίγο, σε ένα ταξίδι πχ από ένα σημείο και μετά είναι σα να μη παίρνω χαμπάρι ακριβώς τι συμβαίνει, μπορεί να περνάω καλά, να το διασκεδάζω αλλά χρειάζομαι αναγκαστικά αυτόν τον ελάχιστο χρόνο για να επεξεργαστώ τι γίνεται, για να κρατάω επαφή με μένα. Το ιδανικό πχ για μένα είναι να έχω ξεχωριστό δωμάτιο και να μπορώ να διατηρώ μια σχετική ανεξαρτησία στις κινήσεις μου. Μου έχει τύχει και σε διακοπές με σύντροφο που ήμασταν δυο μας 24/24 να ξεκλέβω ώρες κι από τον ύπνο ώστε να μπορώ να έχω αυτόν τον ελάχιστο χρόνο μόνη μου, προτιμούσα δηλαδή να ξυπνάω λίγο νωρίτερα πάντα.
Εχει να κάνει μόνο με την εσωστρέφεια αυτό άραγε;
Υγ. σορυ που χαλάω λίγο το θέμα και βγαίνω εκτός
16-08-2017, 01:42 #42
16-08-2017, 01:51 #43
νιωθεις χωριστα απο αφτους. μηπως για 1η φορα νιωθεις την δικια σου παρουσια? ακομα κ οταν εισαι αναμεσα στον κοσμο? σαν αν σου λεει κατι. ¨"εσυ εισαι εσυ κ εισαι εδω οι αλλοι ειναι οι αλλοι κ βρησκονται παραπερα. μπορει να περπαταται μαζι αλλα εσυ εισαι εδω κ αυτοι εκει"
16-08-2017, 02:02 #44
16-08-2017, 02:09 #45
εχω δπυλεψει κ με ψυχολογο αλλα κ μονκς στο μεγαλυεερο μερος