Έχετε πάρει αγάπη; Αγαπάτε τον εαυτό σας;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 12 of 12
    Senior Member

Έχετε πάρει αγάπη; Αγαπάτε τον εαυτό σας;

Εγώ δεν ξέρω αν έχω πάρει αγάπη, όλοι λένε ότι έχω πάρει, οι συγγενείς μου δηλαδή, αλλά εγώ ένιωθα πάντα ότι δεν με αγαπούσαν, ίσως και να φοβόμουν τη ζήλεια των άλλων και γι'αυτό να το πίστεψα στο τέλος και η ίδια........ίσως πάλι όντως και να μην με αγαπούσαν........
    Τώρα όσον αφορά αν αγαπάω τον εαυτό μου, προσπαθώ να τον αγαπάω αλλά πιέζομαι από τον κόσμο και την εκκλησία που λένε να μην αγαπάμε τον εαυτό μας.......
    Εσείς τι από τα δύο κάνετε; Έχετε κάνει;

Senior Member
    ποτε ειπε η εκκλησια και ο κοσμος να μην αγαπαμε τον εαυτο μας;
    οσο για το ερωτημα σου εγω δεν τον αγαπω αλλα μαλλον λογω ενστικτου αυτοσυντηρησης υπαρχω ακομα.

Banned
    Quote Originally Posted by λουλούδι View Post
    Εγώ δεν ξέρω αν έχω πάρει αγάπη, όλοι λένε ότι έχω πάρει, οι συγγενείς μου δηλαδή, αλλά εγώ ένιωθα πάντα ότι δεν με αγαπούσαν, ίσως και να φοβόμουν τη ζήλεια των άλλων και γι'αυτό να το πίστεψα στο τέλος και η ίδια........ίσως πάλι όντως και να μην με αγαπούσαν........
    Τώρα όσον αφορά αν αγαπάω τον εαυτό μου, προσπαθώ να τον αγαπάω αλλά πιέζομαι από τον κόσμο και την εκκλησία που λένε να μην αγαπάμε τον εαυτό μας.......
    Εσείς τι από τα δύο κάνετε; Έχετε κάνει;
    Εδώ κάνεις λάθος λουλούδι. Η ορθόδοξη θεολογία, ίσα ίσα, που λέει αγάπα τον πλησίον σου, αλλά και τον εαυτό σου, μόνο να μην αρχίσεις να θεοποιείς τον εαυτό σου και γίνεις ωραιοπαθής ή νάρκισσος. Χρειάζεται μια λεπτή διαχωριστική γραμμή πάνω σε αυτό, όμως δεν ισχύει αυτό που ανέφερες.

Senior Member
    Συμφωνω με τον προλαλησαντα.
    Προσωπικα, εχω δεχτει πολλη αγαπη απο τους γονεις μου κυριως. Πιθανον και απο αλλους.
    Εγω δε θα ελεγα οτι αγαπαω ιδιαιτερα τον αυτό μου και επι της ουσιας, αλλιώς θα ημουν πολυ καλυτερα μεσα μου τωρα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Εν οίδα, ότι ουδέν οίδα View Post
    Εδώ κάνεις λάθος λουλούδι. Η ορθόδοξη θεολογία, ίσα ίσα, που λέει αγάπα τον πλησίον σου, αλλά και τον εαυτό σου, μόνο να μην αρχίσεις να θεοποιείς τον εαυτό σου και γίνεις ωραιοπαθής ή νάρκισσος. Χρειάζεται μια λεπτή διαχωριστική γραμμή πάνω σε αυτό, όμως δεν ισχύει αυτό που ανέφερες.
    Ετσι λεει η ορθοδοξη πιστη , σωστος η διαχωρισμος .........................., οσο για το αν εχεις παρει αγαπη απο το περιβαλλον σου , εχω παρει μπολικη , και πραματι εχω πολλη αυτοπεποιθηση , παντα ειχα , και αγαπω τον εαυτο μου ....

Senior Member
    .......................
    Last edited by λουλούδι; 07-10-2017 at 14:43.

Senior Member
    Ισως τον αγαπαω ηδη πολυ τον εαυτο μου και προσπαθουσα να τον αγαπησω παραπανω και γι'αυτο ενιωθα αυτη την πιεση........ευχαριστω για τις απαντησεις σας........με βοηθατε..........Πρεπει μαλλον να αγαπαω λιγοτερο τον εαυτο μου.........

Senior Member
    Quote Originally Posted by λουλούδι View Post
    Ισως τον αγαπαω ηδη πολυ τον εαυτο μου και προσπαθουσα να τον αγαπησω παραπανω και γι'αυτο ενιωθα αυτη την πιεση........ευχαριστω για τις απαντησεις σας........με βοηθατε..........Πρεπει μαλλον να αγαπαω λιγοτερο τον εαυτο μου.........
    Αλλο αγαπω τον εαυτο μου , λουλουδι , και αλλο εχω επαρση , αν εχεις το Β δεν ειναι καλο ........αγαπω τον εαυτο μου , αλλα συγχρονως εχω επιγνωση της θνητοτητας μου , με οτι αυτο συνεπαγεται ........

Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Αλλο αγαπω τον εαυτο μου , λουλουδι , και αλλο εχω επαρση , αν εχεις το Β δεν ειναι καλο ........αγαπω τον εαυτο μου , αλλα συγχρονως εχω επιγνωση της θνητοτητας μου , με οτι αυτο συνεπαγεται ........
    Εχεις δικιο Μαγκαιβερ..........

Banned
    οι ορθοδοξοι λενε να αγαπας τον διπλανο σου οπως αγαπας εσενα. πρεπει να εχουμε αυτογνωσια. να ξερουμε να υπερ μας αλλα και τα κατα μας. να προσπαθουμε να κανουμε φοκους στα θετικα, τοσο τα δικα μας οσο και των αλλων. ολοι εχουν διαφορετικες καλες και διαφορετικες κακες ποιοτητες. δεν υπαρχει απολυτοτητα ουτε στο καλο ουτε στο κακο. επισης οι ανθρωποι ειναι πολυεπιπεδοι. πισω απο μια κακη συμπεριφορα μπορει να υπαρχουν συμπλεγματα, ανασφαλειες φοβοι, κτλ. τοσο στους αλλους οσο και σε εμας. αυτο βεβαια δε σημαινει οτι θα πρεπει να ανεχομαστε τραυματικες προςεμας συμπεριφορες. αλλα αφ οσων αγαπαμε τον πλησιον μας, μερικες φορες ισως χρειαζεται ναδουμε πισω απο την χ ψ στμπεριφορα, η ακομη και να συζητησουμεμαζι του. η επικοινωνια ισως λυσει πολλαπροβληματα.

Senior Member
    Αυτος που αγαπαει σεβεται και εκτιμαει τον εαυτο του, το κανει σταθερα με γερα θεμελια. Δεν επηρεαζεται απο την κριτικη των αλλων ουτε την αρνητικη ουτε την θετικη. Δεν ψαχνει γενικως να του επιβεβαιωσουν το τι ειναι. Αναγνωριζει με θαυμασμο την ανωτεροτητα και τα κατορθωματα σε καποιον τομεα καποιου αλλου χωρις ιχνος ζηλειας και την κατωτεροτητα καποιου που τον χλευαζει, τον υποτιμαει, τον ζηλευει, χωρις ιχνος κακιας. Απο αυτα συγκροτειτε και η αυτοπεποιθηση. Ολα αυτα χωρις να το προσπαθησει. Γνωριζει οτι στην θεση του οποιουδηποτε θα μπορουσε να ηταν ο ιδιος.
    ΠΟΤΕ ομως δεν τα σκεφτεται, απλα ετσι ειναι.
    Το θα αγαπησω και θα φροντισω τον εαυτο μου και δε μου καιγεται καρφι για τους αλλους δεν ειναι αγαπη.
    Μεγαλο και πολυπλοκο θεμα εβαλες λουλουδι

Senior Member
    Εχεις κι εσυ δικιο GeorgeGr1 χαχα ολοι δικιο εχουμε εδω μεσα;;; :D