Results 31 to 45 of 73
Thread: Ερώτηση...
-
21-10-2017, 16:50 #31
Στον άνθρωπο, υπάρχει το δεξί και το αριστερό ημισφαίριο στον εγκέφαλο. Υπό κανονικές συνθήκες το αριστερό δεν πρέπει να υπερβαίνει το δεξί, γιατί υπάρχουν τότε προβλήματα. Νομίζει ότι ακούει φωνές ή ότι του μιλάνε οι εικόνες και πολλά άλλα. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος, σκεφτόταν συνέχεια το παρελθόν, με αποτέλεσμα, να φτάσει σε αυτό το σημείο. Ο ψυχίατρος, τον έστειλε για συγκεκριμένες εξετάσεις, που αφορά τον εγκέφαλο, το δεξί και το αριστερό ημισφαίριο ή πιο απλοϊκά το "φως" και το "σκοτάδι", όταν υπερβεί το αριστερό ημισφαίριο, δηλαδή το "σκοτάδι" στο δεξί, δηλαδή το "φως", τότε υπάρχουν καταθλίψεις και άλλα όπως προανέφερα. Τα φάρμακα που του έδωσε, αφού μπήκε για κάποιο καιρό στο νοσοκομείο, επειδή ήταν σε αλλοπρόσαλλη κατάσταση, είναι ειδικά φάρμακα, που το δεξί ημισφαίριο, δηλαδή το "φως", υπερβαίνει το αριστερό, δηλαδή στο "σκοτάδι", που ευθύνεται γι'αυτά τα θέματα. Δυστυχώς, αυτά θα τα παίρνει πάντοτε. Είναι τέτοια τα φάρμακα ισχυρά, που αν τα σταματήσει μόνος του, μπορεί να κάνει κακό είτε σε άλλους, είτε στον εαυτό του και εκεί θα είναι σε μόνιμη κατάσταση, χωρίς αλλαγές. Ο δε ψυχολόγος, δεν μπορεί να δώσει τέτοια φάρμακα, αλλά γενικότερα δεν μπορεί να δώσει φάρμακα. Αυτός ο άνθρωπος, ήταν σε τέτοια κατάσταση, που δεν χωρούσε η κουβέντα με τον ψυχολόγο σε ένα γραφείο, αλλά ήθελε δραστικά μέτρα. Αν δεν σε πειράζει, δεν θέλω να αναφερθώ περισσότερο, σε αυτήν την περίπτωση του συγκεκριμένου ανθρώπου, γιατί με στεναχωρεί.
- 21-10-2017, 17:00 #32
Δεν χρειάζεται να συζητήσουμε άλλο γι αυτή την περίπτωση, κατάλαβα.
Ωστόσο, έχεις ακούσει τι είναι η εγκεφαλική ασυμμετρία;.... Η κουβέντα πλέον ξεφεύγει από το θέμα του νήματος και δεν χρειάζεται να το χαλάσουμε. Θα σου πω όμως να μην μπερδεύεις την επιστήμη με τη φιλοσοφία... τη νευροψυχολογία, τη νευρολογία και την ψυχιατρική με τον Πυθαγόρα, το φως και το σκοτάδι...
Επίσης, ξέρω πολύ καλά τι "δουλειά" κάνει ένας ψυχολόγος.
21-10-2017, 17:18 #33
από την δικη μου προσωπικη εμπειρια, λεω ότι μπορει να το κρυψει με πολύ μεγαλη ευκολια.
εγω σε ενεργο ψυχωσικο επεισοδιο και μονο οι γονεις μου καταλαβαν ότι κατι δεν παει καλα και αυτό γιατι προσπαθησα να τους πω τι ακουγα.
και όταν με πηγαν στον ψυχιατρο με εισαγγελικη το μονο που ειπε ο ανθρωπος ειπε ότι αναγκαστηκα λογω εισαγγελικης θα τον κρατησουμε να δουμε τι γινετε
21-10-2017, 17:18 #34
Το "φως" και το "σκοτάδι", το χρησιμοποίησα ως παράδειγμα, για να εξηγήσω τι συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις. Δεν είμαι γιατρός φυσικά και εγώ από αυτή την περίπτωση τα έμαθα και από τον ίδιο τον γιατρό. Ο ψυχολόγος, είναι αρκετά χρήσιμος, για περιπτώσεις οικογενειακές, σεξουαλικές, περιπτώσεις απαισιοδοξίας, περιπτώσεις κακών σχέσεων κλπ., αλλά όχι για τέτοια θέματα θεωρώ, ίσως μετά αφού πάρει την φαρμακευτική αγωγή από τον ψυχίατρο, να ακολουθήσει ο ψυχολόγος, αλλά όχι το αντίθετο.
21-10-2017, 17:58 #35Nefeli28GuestΕγω παλι θεωρω, πως ενας εμπειρος ψυχολογος, θα αντιληφθεί οτι κατι συμβαίνει ακόμα κι αν δεν μπορεί με βεβαιότητα να πει τι ακριβώς ειναι αυτο. Όσο και να προσποιείται ο ασθενής, ειδικα σε μακροχρόνια θεραπεία (εννοώ να πηγαίνει εκει κανα χρονο, οχι 5-6 συνεδριες), δεν μπορεί να μην καταλάβει τιποτα.
Μεσα απο συζητησεις, παραπλευρες αποκαλυψεις, "στριμωγμα" και πιεση συναισθηματικη, ολο και κατι θα προκύψει το οποίο θα βαλει σε υποψιες τον θεραπευτη.
Σε αυτο το σημειο, θα αρχισει κι ο θεραπευτής να το πηγαινει εκεί που θελει για να δει κατι παραπανω. Συμφωνω με μια προηγούμενη αποψη οτι οι ψυχικές παθησεις κινούνται σε ενα ευρυ φασμα με δυσδιακριτα όρια, αλλα πιστεύω πως ενας ΕΜΠΕΙΡΟΣ, καλα καταρτισμενος θεραπευτης ΚΑΤΙ θα καταλαβει.
Απο κει και περα, το επομενο βημα ειναι να τον στειλει σε ψυχιατρο. Εκει ειναι αλλος κόσμος. Η ολη δουλειά εκει θα παρει αλλη μορφη και τροπη.
21-10-2017, 18:06 #36Nefeli28GuestΜεταξυ των δύο βέβαια, πιστευω πως ο ψυχίατρος έχει περισσοτερες πιθανότητες να αντιληφθει την κατασταση και σε συντομο χρονικό διιαστημα.
Απαντησα για τον ψυχολογο ομως γιατι εκει εγινε αναφορά.
21-10-2017, 18:24 #37
21-10-2017, 18:28 #38
όχι κανεις δεν καταλαβε τιποτα ημουν απολυτα φυσιολογικος. δεν θα ελεγα ότι καταλαβαινα ότι ημουν σε παρανοια και το εκρυβα συνειδητα, το εκρυβα γιατι νομιζα ότι ηθελαν να μου κανουν κακο, και ότι αν εκδηλωνομουν και ελεγα όλα αυτά που ακουγα θα με βγαζαν τρελο ή θα με σκοτωναν
21-10-2017, 18:35 #39
Σ αυτο ακριβώς μένω που λες. Άρα υπήρχε μια σχετική αντίληψη, μπορούσες να αντιληφθείς με κάποιο τρόπο οτι αυτά που πίστευες ακούγονταν τρελά σε κάποιον άλλον, άσχετα που εσύ τα πίστευες, άρα ένας φόβος ήταν ότι αν τα αποκαλύψεις θα σε βγάλουν τρελό.
Ακριβώς την ίδια κουβέντα άκουσα κ εγώ να λέει σε προηγούμενο χρόνο. Γιαυτό επιμένω.
Αν επιτρέπεται και δεν σε φέρνω σε δύσκολη θέση, μπορείς να μου πεις τι συνέβαινε σε σένα; Είχες αίσθημα παρακολούθησης, οτι οι άλλοι θέλουν το κακό σου ή άκουγες φωνές κτλ;
21-10-2017, 18:36 #40
21-10-2017, 18:39 #41
δεν υπηρχε αντιληψη όπως την λες. νομιζα ότι θα με βγαλουν τρελο ή θα με σκοτωσουν γιατι τους ειχα ανακαλυψει και ναι ειχα αισθημα παρακολουθησης, βασικα από ένα σημειο και μετα γιατι με πηγαν στο τμημα παιζει να με παρακολουθουσαν και στα αληθεια, ναι νομιζα ότι θελαν να με κανουν κακο και οι φωνες δεν σταματουσαν με τιποτα
21-10-2017, 18:41 #42
21-10-2017, 18:46 #43
υπαρχουν ιατρικες εξετασεις και βεβαια.
υπαρχει το εγκεφαλογραφημα, το pet scan, ζωντανη αποτυπωση της εγκεφαλικης δραστηριοτητας και αλλα πολλα.
υπαρχουν και εξετασεις αιματος για να δεις αμα ειναι απο ουσιες ή οχι.
εδω περα εχω δει βιντεο που φαινονται οι νευρωνες (σε πειραματοζωα αυτο) και πως δημιουργειται μια μνημη στον εγκεφαλο απο το ηλεκτρικο σημα !Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.
21-10-2017, 18:49 #44
Στην πρωτη μου νοσηλεια εκατσα σχεδόν ένα μηνα μεσα.. και δεν ειπα τιποτα από οσα εζησα, με αφησαν γιατι συνηλθα από τα φαρμακα και δεν ειχαν και λογο να με κραταν πλεον, την δευτερη φορα ηταν λιγο πιο δραματικα τα πραγματα εφυγα από το σπιτι και οι δικοι μου ξαναβγαλαν εισαγγελικη με βρηκαν οι αστυνομικοι χειροπεδες κλπ κλπ γιατι αντισταθηκα, επεσε ξυλο εδωσα κανα δυο αναποδες στους φιλους μας τα οργανα
τοτε ειπα στον ψυχιατρο μερικα πραγματα την δευτερη φορα και εβγαλε την τελικη διαγνωση.
γενικα δεν εμπιστεύομαι τους ψυχιατρους οποτε δεν βρισκω τον λογο να επεκταθώ μαζι τους για αυτά που εζησα, μιλαω με μια ψυχολογο τωρα μια στις τοσες πιο πολύ περι ανεμων και υδατων.
21-10-2017, 18:51 #45