Results 2,866 to 2,880 of 2930
Thread: Το θέμα της ημέρας
-
17-10-2017, 17:56 #2866
- 18-10-2017, 09:23 #2867
18-10-2017, 10:04 #2868
Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
18-10-2017, 10:30 #2869
Θα την έχω στο νου μου όταν βρω χρόνο Κυκνε! Είχα δει και μια άλλη που μου είχες προτείνει κάποια στιγμή, δεν θυμάμαι καν τον τίτλο (έχω ένα θέμα με τους τιτλους χαχα) ήταν με ένα ατύχημα που θεωρήθηκε κάποιος νεκρός αλλά τελικά σώθηκε κτλ... ωραία ήταν αν και μου είχε φανεί οτι εστιάζε πολύ στο θρησκευτικό κομμάτι και συνήθως με χαλάει λίγο αυτό. Αλλά ήταν ευχάριστη ταινία.
Θα πω κι εγώ μια που είδα χθες και μου άρεσε πολύ.... έχει σχέση και με ψυχολογικά προβλήματα. Είναι λίγο βαριά βέβαια, άλλα προσωπικά μου άρεσε πολύ. Δεν ξέρω αν έχει ξανα αναφερθεί εδώ μέσα κι από άλλους γιατί υπάρχει και αντίστοιχο θέμα νομίζω κάπου αλλά οκ...
http://www.imdb.com/title/tt0099040/
18-10-2017, 11:43 #2870
18-10-2017, 11:48 #2871
Μήπως ήταν αυτή;
Γιατί σε χάλασε το θρησκευτικό στοιχείο; Δεν πιστεύεις στο Θεό; Πάντως η ταινία βασίζεται σ' αληθινή ιστορία...Την είχα πάρει να την δει κι η μαμά μου που αμφιταλαντεύεται σχετικά μπας κι ενισχύσω την πίστη της αλλά εξακολουθεί ν' αμφιβάλλει...
Θα την έχω υπόψη μου κι αυτή που μου πρότεινες σε κάποια φάση που θα νιώθω καλύτερα και θα μπορώ να την αντέξω γιατί από χθες είμαι χώμα...Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
18-10-2017, 12:29 #2872
Ναι αυτή ήταν!
Οχι, πιστεύω στον Θεό, με τις θρησκείες και τις εκκλησίες δεν τα πάω καλά. Απλά στις αμερικάνικες ταινίες όταν υπάρχει θρησκευτικό στοιχείο αυτό παρουσιάζεται λίγο "επιφανειακά", γίνεται πολύ "εύπεπτο" δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις. Δηλαδή με χαλάει λίγο η παρουσίαση της εικόνας "ένα τούνελ με φως στην άκρη, οι νεκροί που προχωράνε προς αυτό ...κτλ κτλ", μου κάνει λίγο παραμύθι. Εντάξει γούστα είναι αυτά βέβαια.
Λουλούδι να την δεις την ταινία αμα συ αρέσουν αυτές! Δεν είναι αμερικάνικη, και είναι μεγάλη σε διάρκεια αλλά είναι πολύ καλογυρισμένη και με ωραίες ερμηνείες. Η πρωταγωνίστρια διαγνώστηκε με σχιζο και έζησε για χρόνια σε κλινική ώσπου κατάφερε κι έγινε διάσημη συγγραφέας και σου δείχνει όλον τον αγώνα της μέχρι να φτάσει εκεί.
18-10-2017, 13:05 #2873
Ναι, κατάλαβα...αλλά δεν έχω δει κάποια ελληνική ταινία που να πραγματεύεται το τι γίνεται στην άλλη ζωή για να συγκρίνω...και δεν ξέρω σίγουρα αν έτσι γίνεται όταν πεθαίνουμε αλλά είμαι σίγουρη ότι δεν τελειώνουν όλα με την ταφή...ο Παράδεισος κι η Κόλαση υπάρχει κατά τη γνώμη μου...
Εμένα πάντως η συγκεκριμένη ταινία ενίσχυσε την πίστη μου...επίσης μου έδωσε ελπίδα το γεγονός ότι ίσως να συναντάμε τους αγαπημένους μας, αυτό θα μου έδινε μεγάλη χαρά...Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
18-10-2017, 15:56 #2874
19-10-2017, 23:06 #2875
ΓΙατι προκειται για την πιο πετυχημενη εγκληματικη οργανωση, ο Τσιπρας μπορει να εχει τα πιστευω του και να τα υποστηριζει στην προσωπικη του ζωη, εκανε και μια πολυ καλη κινηση τοτε με την ορκομωσια της νεας κυβερνησης που αφησε το παπαδαριο απεξω, αλλα απο κει και περα το ξερουμε οτι εχουν πολυ μεγαλη δυναμη, ουτε καν το ΔΝΤ δεν τους βαζει στο τραπεζι των μεταρυθμισεων!
Δεν ξερω πώς το παπαδαριο κραταει τις κυβερνησεις στο χερι, με ποιον τροπο.
Παντως πιστευω οτι σιγα σιγα με μεμονωμενα εστω βηματα θα αποδυναμωθει. Οπως τοτε με την αναγραφη θρησκευματος στην ταυτοτητα, οταν ο Χριστοδουλος προσπαθησε να σπειρει τη διχονοια στο λαο και ηττηθηκε. Ετσι και με το βημα της αλλαγης φυλλου στην ταυτοτητα και αλλες αλλαγες στο σχολειο κλπ, πηγαινουμε προς το σωστο ευρωπαικο δρομο.Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung
19-10-2017, 23:15 #2876
http://tvxs.gr/news/life/dyo-ellinid..._medium=242012
Η μία υποτροφία δόθηκε στη μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Παστέρ του Παρισιού Φανή Κουκουλή, η οποία διεξάγει νευροβιολογική έρευνα με εστίαση στην παθολογία της σχιζοφρένειας.
Ο προμετωπιαίος φλοιός του εγκεφάλου εμφανίζει μειωμένη νευρωνική δραστηριότητα στον εγκέφαλο των ασθενών με ψυχώσεις, όπως η σχιζοφρένεια. Το πρόβλημα αυτό αποδίδεται συχνά σε μια γενετική ανωμαλία στους νικοτινικούς υποδοχείς του προμετωπιαίου φλοιού, κάτι που σχετίζεται με το γεγονός ότι το 80% έως 90% των ασθενών με σχιζοφρένεια είναι καπνιστές.
Η Ελληνίδα ερευνήτρια μελετά μόρια που δρουν στους υποδοχείς νικοτίνης και επιτρέπουν στα νεύρα να επανέλθουν στη φυσιολογική δραστηριότητά τους. Παράλληλα, είναι υπεύθυνη για ένα μεγάλο πρόγραμμα έρευνας σχετικά με τον ρόλο των νικοτινικών υποδοχέων στα πρώιμα στάδια της νόσου Αλτσχάιμερ.
Στόχος, τόσο στην περίπτωση της σχιζοφρένειας όσο και του Αλτσχάιμερ, είναι η ανάπτυξη νέων φαρμακευτικών θεραπευτικών προσεγγίσεων.
Η Φ. Κουκουλή αποφοίτησε από το Τμήμα Φαρμακευτικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2009 και πήρε το διδακτορικό της στη νευροβιολογία από το γαλλικό Ινστιτούτο Παστέρ το 2016.Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung
30-10-2017, 22:53 #2877
Η περιουσια της εκκλησιας - 15 φορες το ελληνικο χρεος
H εκκλησιαστική περιουσία καλύπτεται από ένα αδιαφανές πέπλο που «υφαίνουν» περισσότερα από 10.000 Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (μητροπόλεις, ναοί, μονές, προσκυνήματα, ιδρύματα, κληροδοτήματα και άλλα).
Οι πάντες κρύβουν αποτελεσματικά την εκκλησιαστική περιουσία από τα αδιάκριτα μάτια των «αντικληρικών». Είναι δε τόσο καλά προστατευμένο το μυστικό, που ούτε η κεντρική διοίκηση της Εκκλησίας της Ελλάδος μπορεί να έχει εικόνα για την περιουσία των μονών και των μητροπόλεων.
Κάθε ένα από αυτά τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου έχει δική του ανεξάρτητη οικονομική διαχείριση, γεγονός που καθιστά το εγχείρημα για την καταμέτρηση της εκκλησιαστικής περιουσίας λίγο-πολύ ανέφικτο.
Le Monde: "Ταμπού η περιουσία της ελληνικής εκκλησίας"
Εξάλλου και για τη γνωστή ιδιοκτησία της Εκκλησίας δεν μπορεί να βγει ασφαλές συμπέρασμα, διότι κανείς δεν μπορεί να αποτιμήσει, λόγου χάρη, την αξία των δασών, των λιβαδιών αλλά και των δεσμευμένων οικοπέδων.
Στο σύνολό της η εκκλησιαστική περιουσία πρέπει να ξεπερνά τα 5 τρις ευρώ, δηλαδή δεκαπέντε φορές το ελληνικό χρέος!
Στο ποσό αυτό προστίθεται και η ανυπολόγιστη-αμύθητη περιουσία των περίπου δυόμισι χιλιάδων (2.500) μοναστηριών.
Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα γης, εκατοντάδες οικοδομικά τετράγωνα, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια και καταθέσεις αξίας εκατομμυρίων ευρώ αποτελούν την εκκλησιαστική περιουσία. Ωστόσο, το «ιερό» θησαυροφυλάκιο είναι τόσο βαθύ που αρκεί μία και μόνο αναφορά.
Πέντε μονές που προσέφυγαν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια εναντίον του νόμου Τρίτση αποτιμούσαν τα περιουσιακά τους στοιχεία στο αστρονομικό ποσό των 8 τρισ. δρχ. (!!!). Και μάλιστα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τους επιδίκασε το ποσό των 3 τρισ. δρχ.
Μπορεί να φανταστεί κανείς ότι εάν η περιουσία των 5 μονών άγγιζε πριν μια 20ετία τα 3 ή 8 τρισ. δρχ., τότε πως μπορεί κανείς να υπολογίσει την περιουσία των 2.500 μοναστηριών και ναών σε όλη τη χώρα; Mόνο η μοναστηριακή περιουσία υπολογίζεται περί τα 4 με 5 τρις ευρώ δηλαδή 10-12 φορές μεγαλύτερη του χρέους της Ελλάδος.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις αλλά και στοιχεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η συνολική έκταση της εκκλησιαστικής περιουσίας φτάνει τα 1.300.000 στρέμματα. Απ” αυτά 732.000 είναι βοσκότοποι, 367.000 δασικές εκτάσεις και 189.000 γεωργικές.
Και περίπου 400.000 στρέμματα χαρακτηρίζονται ως «διακατεχόμενα» αφού γι” αυτές τις εκτάσεις δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας. Έχει, επίσης, σημειωθεί ότι η Εκκλησία της Ελλάδος διαθέτει παράλληλα και ολόκληρα νησιά και βραχονησίδες (!) σε νησιωτικά συμπλέγματα, όπως π.χ στις Σποράδες και στις Κυκλάδες.
Η Εκκλησία της Ελλάδος φέρεται μεταξύ άλλων να διαθέτει περίπου οκτακόσια (800) κτήρια με γραφεία, καταστήματα, εμπορικά κέντρα, θέατρα, ξενοδοχεία, ακόμα και μισθωμένα βενζινάδικα. Όσον αφορά δε την ρευστότητα της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπολογίζεται σε μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
Ταυτόχρονα η Εκκλησία της Ελλάδος έχει συστήσει δύο Ανώνυμες Εταιρίες (Α.Ε.), μία για την διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων, με την επωνυμία «Υποστήριξη Επιχειρησιακών και Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων Μελετών και Έργων, Ανώνυμη Εταιρία» και μία για την διαχείριση της περιουσίας της.
Επίσης είναι μέτοχος στην Εθνική Τράπεζα στην Alpha Bank και σε άλλες που έχουν δανείσει το ελληνικό κράτος με τοκογλυφικά επιτόκια 6% και έχουν στα χέρια τους περίπου το 40% του ελληνικού χρέους! Και μην ξεχνάμε ότι η μισθοδοσία των κληρικών γίνεται από το τον κρατικό προϋπολογισμό, που το ετήσιο κονδύλι φτάνει στο ύψος του 1 εκατομμυρίου ευρώ ετησίως.
Λοιπόν, είναι να αναρωτιόμαστε αν υπάρχουν λεφτά και ποιοι τα έχουν;
Όταν τα τελευταία χρόνια όλος ο ελληνικός λαός και το κράτος ψάχνουν να βρουν χρήματα για την αποφυγή της χρεοκοπίας, κανείς δεν διανοείται να θίξει το καuτό θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας. Λες και όλοι είναι συνεννοημένοι και το όλο θέμα το κάνουν «γαργάρα».
http://newsone.gr/paraxena/650752-po....OR3mBQJc.dpufEverything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung
31-10-2017, 08:30 #2878
31-10-2017, 12:29 #2879
Είναι μέτοχοι στην ΕΤΕ, γιατί έχουν μετοχές εκεί και έχουν υψηλό ποσοστό. Τα άλλα που είπες, ανήκουν στο κράτος με τις απαλλοτριώσεις. Δεν τα λέω εγώ, αλλά η ιστορία. Όσο για τα 5 τρις, αν έχουν κάποια απόδειξη γι' αυτό καλό είναι να την δούμε και εμείς. Στην θεωρία μπορούμε να λέμε πολλά, στην πράξη λίγο ζορίζουν τα πράγματα...
31-10-2017, 22:18 #2880
Για τον ελληνικο λαο τα πραγματα εχουν αλλαξει, πλεον ειναι μειονοτητα οι αμορφωτοι απαιδευτοι και τα απλως ανοητα κοροιδα που θελουν να δικαιολογουν τον πλουτο της εκκλησιας. Και εστω οτι εχουν τροπους να κρατανε ακομα τις κυβερνησεις στο χερι και να απειλουν, οι Γερμανοι ΓΙΑΤΙ δεν το εβαλαν στο τραπεζι???
Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung