Results 16 to 30 of 43
Thread: Δεν θέλω να συγχωρώ
-
07-01-2018, 22:13 #16
- Join Date
- Jan 2018
- Location
- Earth - Milky Way
- Posts
- 105
Ωχ, γράφτηκαν πολλά εδώ! Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις σας!! :)
@serios, με μπέρδεψες λίγο... Νιωρίτερα είπες ότι είναι φυσιολογικό να επιλέγω ποιον θέλω στη ζωή μου, αλλά ύστερα είπες ότι η συγχώρεση μας βοηθάει να προχωρήσουμε. Να υποθέσω αυτό το λες για τις μπηχτές, ή και για το με ποιον επιλέγω ότι θα μιλάω;
@giorgos35 καλώς σας βρήκα! :) Αυτό ακριβώς σκέφτομαι κι εγώ, ότι δεν συγχωρώ γιατί δεν το θέλω. Αν είναι κάτι μικρό ή αδιάφορο (πχ. η μανία της αδερφής μου να μου κλέβει ρούχα), φυσικά και θα το συγχωρέσω με ευκολία, αλλά θα την πετάξω την μπηχτή μου είτε πάνω σε χαβαλέ ή πάνω σε παράπονο. Αλλά υπάρχουν πράγματα που δεν αξίζουν να συγχωρεθούν και να ξεχαστούν. Ας αφήσουμε στην άκρη το θέμα του πατέρα, διότι είναι μεγάλο, κι ας δώσω ένα άλλο παράδειγμα: θα συγχωρούσες μια σύντροφο που κοιμήθηκε με τον κολλητό σου και σου κόλλησε ένα αφροδίσιο νόσημα; Τον "κολλητό" θα τον συγχωρούσες; Για εμένα και στα 2 η απάντηση είναι "όχι". Δεν υπάρχει 2η ευκαιρία για κανέναν λόγο.
@elis, με μπέρδεψες πολύ με την απάντηση σου... :) Κρατάω το ότι δεν κρατάς κακία σε κανέναν και σου βγάζω το καπέλο. Μπράβο σου, διότι εγώ δεν μπορώ. Έχω ένα "τεφτέρι" στο μυαλό μου, όπου όλα καταγράφονται αυτόματα! χαχαχα
@WhyAlwaysMe?... δεν ξέρω αν γίνομαι κακιά ή bitch. Άλλος θα σου πει ναι, άλλος θα σου πει όχι. :) Προσωπικά απλά με θεωρώ ειλικρινή. Δεν θέλω ούτε να προσποιούμαι ότι είμαι καλά με κάποιον που δεν θέλω να ξαναδώ μπροστά μου, ούτε να κάνω πως ξέχασα κάτι που με πείραξα.
@PositiveWave, και τι γίνεται όταν δεν θες να συμφιλιωθείς καθόλου; Γιατί να είσαι μεγαλόψυχος ,ε μικρόψυχους ανθρώπους; Προτιμώ να δώσω ευκαιρία σε ανθρώπους που δεν ξέρω καθόλου, παρά σε κάποιον που έδωσα ήδη μια φορά ευκαιρία και με απογοήτευσε.
- 07-01-2018, 22:32 #17
- Join Date
- Mar 2011
- Posts
- 2,713
Τι πιστεύετε όμως; Χρειάζεται να συγχωρούμε ή καλύτερα να κρατάμε μακριά μας ανθρώπους που μας κάνουν κακό;
Δεν ξερω τι μπορει να εχει προηγηθει με τον πατερα σου, αλλα ειμαι βεβαιη οτι εχεις δικιο στο μεγαλυτερο κομματι της τωρινης καταστασης. Το θεμα δεν ειναι ομως το ΑΝ συγχωρεις ή ΑΝ απομακρυνεις? Αλλο το ενα, αλλο το αλλο, μπορεις να συγχωρεσεις χωρις να κρατησεις επαφη. Η συγχωρεση σου προσφερει ειρηνη και ηρεμια και κατ'επεκταση αν ποτέ την αποκτησεις δε θα αδικεις και αλλους ανθρωπους λογω του θυμου που εχεις για τον πατερα σου. Πολυ πιθανο δηλαδη σε επομενες σχεσεις σου, οι σκεψεις και η συμπεριφορα σου να καθοριζονται απο οσα εχεις μαζεμενα στον πατερα σου. Βγαζεις πολυ θυμο και ειναι πολυ λογικο αφου δεν το εχεις λυσει. Δε λυνεται και ευκολα εδω που τα λεμε.. οσο και να το συζητας με φιλους και συγγενεις, εχεις μεγαλη πληγη.
Ειπες οτι ο πατερας σου δε σου εχει ζητησει συγνωμη. Αλλες κινησεις εχει κανει? πχ να πει σε καποιον να σου πει κατι ή να ρωταει τριτους τι κανεις?Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung
07-01-2018, 23:06 #18
- Join Date
- Jan 2018
- Location
- Earth - Milky Way
- Posts
- 105
Σε αυτούς που σκουντάνε, κλέβουν σειρές σε σούπερ μάρκετ, κτλ. απλά πέφτει κράξιμο. :) χαχαχα
Είναι μεγάλο θέμα αυτό με τον πατέρα μου, ίσως ανοίξω κάποια στιγμή άλλο thread όπου θα βγάλω όλα τα εσώψυχα μου σχετικά με τους γονείς μου. Σίγουρα με έχει επηρεάσει στο πως βλέπω σκέφτομαι για όλους τους άλλους πατεράδες: πιστεύω ότι είναι όλοι τους τραγικοί. Βλέποντας φίλους, συντρόφους, συγγενείς, κτλ. δεν μπορώ να βρω ούτε έναν πατέρα που θεωρώ σωστό σε όλα του. Είτε απότομοι θα είναι, είστε στην κοσμάρα τους, είτε θα ξενομαμάνε, είτε πολλά άλλα. Από την άλη, δεν με έχει επηρεάσει (θέλω να πιστεύω) στις σχέσεις μου με τους άντρες, γιατί γενικά εμπιστεύομαι εύκολα το άλλο φύλο, είχα σχέσεις αρκετές, και θέλω να παντρευτώ, να κάνω οικογένεια, κτλ.
Όσο για την απορία σου, η μόνη κίνηση που έχει κάνει μέσα σε 15 χρόνια είναι να με πάρει μια φορά τηλέφωνο μετά την κηδεία της γιαγιάς μου. Ο λόγος ήταν για να μου ζητήσει τον τραπεζικό λογαριασμό προκειμένου να μου βάλει λεφτά που άφησε η γιαγιά. Εγώ αρνήθηκα λέγοντας ότι δεν θέλω τίποτα κι έκτοτε δεν ξαναμιλήσαμε. Το αν ρωτάει άλλους ανθρώπους, δεν έχω ιδέα.
Πάντως ο πατέρας ήταν ένα παράδειγμα. Πριν αποφασίσω ότι δεν θέλω να του μιλάω, ήδη στην εφηβεία είχα ξεκόψει από φίλη που πίστευα ότι μου κάνει κακό και ύστερα ακολούθησαν 2 πρώην και κανά 2 ακόμη φίλες. Απλά το συγκεκριμένο με τον πατέρα δημιουργεί πάντα συζήτηση και κεντρίζει το ενδιαφέρον περισσότερο από μια φίλη. Πχ. όταν συζητούσαμε για τον γάμο που έχουμε σκοπό να κάνουμε με τον σύντροφό μου, και η πεθερά μου άκουσε ότι δεν θέλω να καλέσω τον πατέρα μου, έπαθε πολιτισμικό σοκ και προσπαθούσε να με μεταπείσει.
07-01-2018, 23:27 #19
07-01-2018, 23:38 #20
- Join Date
- Mar 2017
- Posts
- 3,597
Το κλέψιμο πρωσωπικα το συγχωρώ πολύ εύκολα....είχα και τον έχω ακόμα παιδικό μου φίλο όπου είχε τρελάνει έναν άλλο κολλιτο μας στο κλέψιμο. και οι δύο το ξέραμε ότι αυτός το έκανε και όμως τον συγχωρούσαμε...ξέρεις γιατί???γιατί είχε μεγαλώσει χωρίς μητρική αγάπη σε αντίθεση με εμας.. και όταν έκλεβε κατάλαβεναμε αμέσως ότι αυτος το έκανε.
στην ουσία έκλεβε συναισθήματα...
Και τώρα ακόμα κολλιτο μας ειναι.τωρα πια δεν κλέβει παντρεύτηκε και έχει δύο παιδιά..εδώ να πω πως έκλεβε μονο τον κολλιτο μας κανέναν άλλον...
Όσο αφορά την απιστία και της συζύγου και του κολλιτου.οχι δεν θα το συγχωρούσα ούτε και εγω
08-01-2018, 00:07 #21
- Join Date
- Mar 2011
- Posts
- 2,713
οκ οποτε ααααν μπορω να πω κατι σχετικα με το περιστατικο στην κηδεια της γιαγιας σου, ο ανθρωπος αυτος εχει καποια συναισθηματα και δεν ξερει πώς να τα εκφρασει ή τα εκφραζει με λαθος τροπο και αποστασιοποιημενα. Δηλαδη σκεφτηκε να σου δωσει τα χρηματα, αρα σκεφτηκε τις αναγκες σου, σκεφτηκε να μη σου τη φερει, σκεφτηκε κατι να σου προσφερει, αυτο που δε σκεφτηκε ειναι οτι εσυ εχεις αναγκη απο αλλα πραγματα που ηταν ανικανος να σου δωσει, οχι απο χρηματα σε εναν τραπεζικο λογαριασμο. Κι ομως αυτο που για σενα και για μενα ειναι αυτονοητο, για αυτον μπορει να ειναι παρανοικο. Δεν ξερω αν καταλαβαινεις τι εννοω...
Τελοσπαντων, εχεις πολυ θυμο και φαινεται πολυ και στον τροπο που αναφερεσαι ή συζητας για αυτον. Δεν εχεις λογο να απολογεισαι στην πεθερα σου, μπορεις να εξηγησεις ως ενα βαθμο, αλλα εφοσον ειναι αδυνατο να καταλαβει δεν πειραζει, κοβεις τη συζητηση.
Δεν ειναι αυτο ομως το προβλημα. Για να ανοιξεις τετοιο νημα, καπου σε τρωνε οι αμφιβολιες μηπως δεν εχεις παρει την πιο σωστη αποφαση, μηπως αυτοι που σε πρηζουν οτι εχεις αδικο, μπας και εχουν καποιο ποιντ εστω 1/100. Η ανακοχη δε γινεται για να ωφεληθει ο φταιχτης, αλλα για να ηρεμησει και να προχωρησει ο αδικημενος τη ζωη του ανεπηρεαστος πια.
Σου εγραψα πριν οτι ολος αυτος ο θυμος που εχεις θα επηρεαζει γενικα τις σχεσεις σου και ειπες οτι οχι επειδη εχεις σχεση και θελεις γαμο και παιδια. Δεν εννοουσα κατι τοσο απλο οπως οι στοχοι και οι επιθυμιες σου, εννοουσα οτι επηρεαζεσαι ασυνειδητα γενικα στις συναναστροφες σου, αν γινοταν συνειδητα θα ηταν piece of cake να το καταλαβεις και να το ελεγχεις. Πχ ο,τι κι αν ακους για αλλους αντρες βγαζεις συμπερασμα για το αν ειναι καλοι πατεραδες, ακομα και απο το αν ξενοπηδανε. Εισαι πολυ επηρεασμενη ακομα.
Σίγουρα με έχει επηρεάσει στο πως βλέπω σκέφτομαι για όλους τους άλλους πατεράδες: πιστεύω ότι είναι όλοι τους τραγικοί. Βλέποντας φίλους, συντρόφους, συγγενείς, κτλ. δεν μπορώ να βρω ούτε έναν πατέρα που θεωρώ σωστό σε όλα του. Είτε απότομοι θα είναι, είστε στην κοσμάρα τους, είτε θα ξενομαμάνε, είτε πολλά άλλα.
Τελοσπαντων, δε σου λεω να τα βρεις με τον πατερα σου και να το παιζεις χαρωπη κορη και να του στειλεις και προσκλητηριο σα να μην τρεχει τιποτα. Αλλα αν ανοιξες το νημα για συμβουλη, θα σου ελεγα να το δουλεψεις το θεμα σου, γιατι δεν ηταν ενα παραδειγμα, ηταν η βαθια πληγη στη ζωη σου.Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung
08-01-2018, 00:23 #22
- Join Date
- Feb 2013
- Location
- σε 1 λιμνουλα!
- Posts
- 14,042
εγω λεω να επεκταθεις στο θεμα του πατερα σου.
08-01-2018, 10:11 #23
- Join Date
- Sep 2009
- Posts
- 23,451
Εισαι γυναικα ρε κουκλα οι γυναικεσ ετσι ειναι αυτο λεμε δεν κανει ετσι αυτο πρεπει να αλλαξει
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
08-01-2018, 10:25 #24
- Join Date
- Nov 2006
- Location
- Planet Love
- Posts
- 25,333
καλημερα, καλη χρονια και καλωσορισες.
για μενα, ΔΕΝ πρεπει να ανεχεται κανεις καποιον που τον πληγωνει, προσπαθει να του κανει κακο η του κανει πουστιες.
η συγχωρεση ειναι λιγο παρεξηγημενη εννοια , μπλεγμενη και με θρησκευτικες δοξασιες...
θεωρω οτι στην διαστροφη της, μας γεμιζει ενοχες που δεν δεχομαστε κωλοσυμπεριφορες και ακομα χειροτερα, προετοιμαζει "θυματα" που ντρεπονται να μην "συγχωρησουν' εναν κακοποιητικο η κακοπροαιρετο, η λαμογιο η απλα σκατανθρωπο, γιατι δεν ειναι καλο/χριστιανικο. βρε, ουρτ...
με συγχωρειτε αλλα δεν θα παρω συγχωρεση για τα λαμογια της ζωης μου. παρτε εσεις.
ειναι ΑΛΛΟ πραγμα η συγχωρεση, που για μενα συνδεεται με την μετανοια και την μεταμελεια ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ να βρεις τους μηχανισμους να απεχεις απο το να σε επηρεασει η συμπεριφορα καποιου προβληματικου η κακοπροαιρετου και να προχωρας παρακατω χωρις να επηρεαζεσαι.
διαφορετικα πραγματα.
μερικοι συζητατε για συγχωρεση εννοωντας ακριβως αυτο. το να μην κανεις κακο στον ιδιο σου τον εαυτο μετα το κακο που απροκλητα και αδικα σου εκανε η προσπαθησε να σου κανει καποιος.
μπορεις μια χαρουλα να προχωρας παρακατω, χωρις να συγχωρεις κανεναν κακοηθη και να τον αφηνεις πισω σου να βουλιαζει στην μιζερια που με την συμπεριφορα του προκαλει.
η συγχωρεση συνδεεται με την ΕΜΠΡΑΚΤΗ μεταμελεια.
αυτο που με προβληματιζει σητν εξιστορηση σου ομως, ειναι αυτο το "πολλοι μου λενε". αν στο λενε "πολλοι", αν οι πολλοι ειναι αξιολογοι και τους εμπιστευεσαι κι οχι τυχαιοι, αξιζει να προβληματιστεις μηπως εισαι αμετακινητη για απλα θεματα , τυπου να σου πιασουν την θεση στο απρκιγκ, και λιγο πιο σοβαρα αλλα οχι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ σημαντικα.
εχω μια αμφιβολια περι αυτου κι απο τον τροπο που περιεγραψες τους αχρηστους γονεις.
μιλας για αχρηστους γονεις, περιγραφοντας ομως γονεις που δεν ειναι τελειοι.
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ.
αν περιμενεις τελειες συμπεριφορες για να να αποδεχεσαι και να κανεις σχεσεις, δεν θα βρεις.
δεν ειναι κακος πατερας ο πατερας μου ξενομαμαει, ειναι κακος συζυγος. μην τα μπλεκεις ολα μαζι.
08-01-2018, 23:38 #25
- Join Date
- Jan 2018
- Location
- Earth - Milky Way
- Posts
- 105
@WhyAlwaysMe? Κάπως έτσι νιώθω κι εγω...
@giorgos35 Εντάξει, στην περίπτωση της αδερφής μου δεν ήταν ότι της έλειψε τίποτα (ιδίως αγάπη), απλά ως μικρότερη ήθελε να δείχνει "μαγκάκι" στις φίλες της φορώντας κάποια δικά μου ρούχα. Αλλά ναι, το κλέψιμο το συγχωρώ κι εγώ πιο εύκολα από άλλα θέματα. Με κουράζει όμως αν κάποιος είναι κλεπτομανής... Έτυχε για μια περίοδο να κάνω παρέα με κάποια παιδιά από τη σχολή και ντρεπόμουν απίστευτα να βγαίνω μαζί τους γιατί άνετα έκλεβαν το μισό σούπερ μάρκετ ή το μπουφάν κάποιου που είχε την ατυχία να κάτσει δίπλα μας σε ένα μπαράκι. Τελικά μετά από κάποιους μήνες αποτραβήχτηκα από την παρέα τους...
@savatage Συμφωνώ στα περισσότερα που είπες, και για το ότι έχω μέσα μου θυμο, και για υποσυνείδητο. Εκεί που διαφωνώ είναι στο ότι ο πατέρας μου έχει συναισθήματα και δεν ξέρει πως να τα εκφράσει. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να δείξεις ότι ενδιαφέρεσαι για τα παιδιά σου, πχ. να τα θυμάσαι στα γενέθλια και τις γιορτές, να παίρνεις έστω ένα τηλ το χρόνο.
@αλέξανδρος_77 Λέω να μην επεκταθώ άλλο. :Ρ Ήδη επεκτάθηκα περισσότερο απ'όσο ήθελα. Άσε που πριν λίγο γύρισα από τη γιόγκα και δεν θέλω να συγγχυστώ βραδιάτικά. Μια άλλη μέρα που θα είμαι φορτωμένη και θα θέλω να βγάλω τα εσώψυχά μου, θα ανοίξω κάποιο thread.
@elis Και τι με αυτό που είμαι γυναίκα; Τι εννοείς; :/
@Remedy Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα! :) Καλώς σας βρήκα! Συμφωνώ απόλυτα στο πως αντιμετωπίζεις τη συγχώρεση. Και για το θρησκευτικό κομμάτι που λες και για το ο άλλος να δείχνει έμπρακτα ότι θέλει να αλλάξει. Άνθρωποι που δεν νιώθουν ότι έχουν κάνει κάτι κακό ούτε αξίζουν συγχώρεση ούτε να είναι κομμάτι της ζωής μας. Οι "πολλοί" άνθρωποι που μου μιλούν είναι συνήθως άνθρωποι που δεν με ξέρουν από παιδί, που έχουν διαφορετική αντίληψη για τη ζωή, κτλ. Δεν θέλω να κρίνω αν είναι αξιόλογοι ή όχι, ας πούμε απλά ότι έχουν διαφορετικές εμπειρίες και βιώματα.
Για το πως κρίνω τους γονείς των άλλων έχει να κάνει με τον τρόπο που σκέφτομαι: αν κάποιος ξενομαμάει καλύτερα να χωρίσει και να διατηρήσει μια όμορφη σχέση με τα παιδιά του, παρά να λείπει από το σπίτι γιατί έχει γκόμενα, να κάνει μια μητέρα να κλαίει και να μαλώνουν, ή να δίνει λάθος πρότυπα στα παιδιά του. Καλός γονιός σημαίνει αυτός που φέρνει ευτυχία στο σπίτι, κι ας είναι και χωρισμένος γονιός.
09-01-2018, 12:09 #26
- Join Date
- Sep 2009
- Posts
- 23,451
Οι γυναικεσ συνηθωσ τα κανουν κουμαντο ολα με το μυαλο διαφωνω με την καρδια ειναι το σωστο πιστευω
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
09-01-2018, 16:17 #27
- Join Date
- Nov 2006
- Location
- Planet Love
- Posts
- 25,333
θεωρω οτι θελεις να μεταφερεις την "ανηθικοτητα" της απιστιας αναμεσα στο ζευγαρι, στα παιδια τους.
θα επιμεινω.
η 'ανηθικοτητα" αυτη αν και οπου υπαρχει, δεν μεταφερεται στα παιδια, αν φροντισουν οι γονεις να μην την μεταφερουν.
μπορει καποιος απιστος/η να αγαπαει μια χαρα τα παιδια του και να φερνει ευτυχια μεσα στο σπιτι.
το τι κανει στο κρεβατι του, αφορα μονο την συντροφο του ΑΝ φροντισει πραγματικα να μην εχει κανεναν αντικτυπο στην ζωη των παιδιων του.
και οχι, δεν λειπει απο τα παιδια του οποιος ξενομαμαει.
μπορει καλλιστα να λειπει οσες ωρες θα ελειπε ετσι κι αλλιως για τις δουλειες, τις υποχρεωσεις και τα ενδιαφεροντα του και να ξεκλεβει χρονο απο ολα τα παραπανω και οχι απο την ανατροφη των παιδιων του.
επισης, για να δωσει τα λαθος προτυπα, πρεπει να γνωστοποιησει στα παιδια του οτι απιστει.
ξερεις ποσοι εχουμε μεγαλωσει πιστευοντας ακραδαντα οτι οι γονεις μας οχι μονο ηταν πιστοι εμταξυ τους, αλλα και πολυ αγαπημενοι? θα επρεπε να μας πει ο μπαμπας, την αληθεια πιστευεις?
νομιζεις οτι το ποσοστο των 80 η δεν ξερω ποσο % απιστων δεν αφρουσε και καποιες απο τις δικες οικογενειες χωρις καν να το ξερουμε?
επισης, εχω διαβασει ερευνες που διαφωνουν στο να χωριζει το ζευγαρι με ευκολια καιστο οτι ειναι το ιδιο για τα παιδια το να χωρισουν οι γονεις τους, αν αγαπιουνται απο τους γονεις τους.
τα παιδια ειναι καλυτερα οταν δεν χωριζουν οι γονεις τους λενε οι ερευνες, αρκει τα θεματα πουε χει μεταξυ του το ζευγαρι να μην προκαλουν εντασεις που μεταφερονται στα παιδια.
εν κατακλειδει, τα ζευγαρια χωριζουν γιατι θελουν να ζησουν καλυτερη προσωπικη ζωη κι οχι για να κανουν καλο στα παιδια τους . ( μιλω παντα για οταν ειναι εφικτο να μην μεταφερονται εντασεις και ερωτικα προβληματα στα παιδια, αλλα και να εξακολουθει να υπαρχει αγαπη και σεβασμος στο ζευγαρι. ποτε γινονται ολα αυτα τα μαγικα? μερικες φορες, γινονται).
09-01-2018, 21:58 #28
- Join Date
- Aug 2016
- Posts
- 90
Νομίζω η συγχώρεση έρχεται από την κατανόηση. Οταν κατανοήσεις για ποιο λόγο και με ποιο σκεπτικό έδρασε κάποιος. τότε μπορείς να το αποκωδικοποιήσεις πιο σωστά και να το ξεχάσεις. Το αν θα διατηρήσεις επαφές πάλι έχει περισσότερο σχέση με την εμπιστοσύνη. Αν δεν καταφέρεις να ξαναεμπιστευείς τον αλλον, η σχέση τερματίζεται ουσιαστικά.
Επομένως, για μένα είναι διαφορετικό να συγχωρούμε (δλδ να μην κρατάμε μανιάτικο κάτι και να μην φερόμαστε άσχημα όταν τύχει να βρεθούμε με το ατομο που μας πλήγωσε) και διαφορετικό να διατηρούμε επαφή και να τον έχουμε κοντά μας.
09-01-2018, 21:58 #29
- Join Date
- Jan 2018
- Location
- Earth - Milky Way
- Posts
- 105
Καμία σχέση με ανηθικότητα. Οι περιπτώσεις που έχω στο μυαλό μου αφορούν καταστάσεις:
-όπου ο πατέρας το πρωί είναι δουλειά και το απόγευμα με την γκόμενα (με αποτέλεσμα να μην αφιερώνει καθόλου χρόνο στα παιδιά)
-όπου ο πατέρας ξοδεύει λεφτά στην παράλληλη σχέση του ή στα μπουρδέλα (και αδιαφορεί ότι αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να ξοδευτούν για τις σπουδές των παιδιών του)
-όπου ο πατέρας καυγαδίζει με τη μητέρα όταν αυτή αντιλαμβάνεται ότι πάλι θα πάει να κοιμηθεί αλλού (με αποτέλεσμα οι φωνές να έχουν τρομερό αντίκτυπο στο παιδιά)
-όπου ο πατέρας προτιμάει να πάει διακοπές με την γκόμενα (παρά με τη γυναίκα του και τα παιδιά του)
-όπου ο πατέρας αποφασίζει να μετακομίσει στην γκόμενα όταν η γυναίκα του βγάζει καρκίνο (και μένουν τα παιδιά μόνα τους να φροντίσουν μια άρρωστη μητέρα)
-και τελευταίο και χειρότερο παράδειγμα που θυμάμαι είναι ο πατέρας της φίλης μου να μου την πέφτει (ενώ είμαι μόλις 17 χρονών!!!) και η φίλη μου να θέλει να ανοίξει η γη και να την καταπιεί....
Όλα τα παραπάνω που έχω γράψει έχουν γίνει στον στενό φιλικό μου κύκλο, σε διαφορετικούς ανθρώπους. Και πιστεύω ακράδαντα ότι σε όλες αυτές τις περιπτώσεις τα παιδιά θα είχαν πολύ καλύτερη ψυχική υγεία αν μεγάλωναν με τους γονείς να είναι χωρισμένοι.
09-01-2018, 23:27 #30
- Join Date
- Mar 2011
- Posts
- 2,713
Σωστη. Και η μανα φταιει ακομα περισσοτερο που δε στελνει αυτον τον πατερα στη μανα του, για να προστατεψει τα παιδια της απο τις συνεχεις εντασεις και ολο αυτο το προτυπο οικογενειακης μιζεριας και παρακμης. Καλυτερα χωρισμενοι και καλα, παρα μαζι σε απαισιες συνθηκες και παιρνοντας στο λαιμο και τα παιδια.
Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung
Similar Threads
-
ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΔΗΛΩΣΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΡΑΣ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΤΟ ΦΥΛΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣ
By elis in forum Με καφέ και συμπάθεια....Replies: 67Last Post: 14-02-2016, 00:21 -
ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΦΙΛΟΥΣ-ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΗΣΩ
By Flumen in forum Σεξουαλικότητα, παρεκκλίσεις, σεξουαλική ταυτότηταReplies: 45Last Post: 05-02-2012, 19:31 -
"Δεν θελω να σε κλεψω κυριε.. θελω μονο να ζησω αξιοπρεπως.."
By Boltseed in forum Εξάρτηση από Ψυχοδραστικές Ουσίες - ΝαρκωτικάReplies: 97Last Post: 21-09-2011, 22:31 -
τελικα θελω, αλλα δεν μπορω? η επειδη δεν θελω, δεν μπορω?
By Lily_ed in forum ΠαχυσαρκίαReplies: 3Last Post: 14-07-2010, 23:49 -
ΘΕΛΩ ΝΑ...ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΖΩ....
By amelie74 in forum Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης ΔιαταραχήReplies: 219Last Post: 06-05-2010, 22:19
Tags for this Thread
Συνάντηση με πρώην
28-07-2025, 00:19 in Σχέσεις και Επικοινωνία