Διαγραφή του λογαριασμού μου. - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 8 FirstFirst ... 45678 LastLast
Results 76 to 90 of 106
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    κατσε βρε ναταλια, ο τροπος που εκφραζεσαι ειναι ωσαν να ειναι στημμενο το φορουμ για να ξεγελαει ανθρωπους σε αδυναμη στιγμη και να τους εκμεταλλευεται...
    τι "δολωμα" και παρακαλια μου λες?
    λες "ναι μεν", για το οτι μονος του δημοσιευει οτι δημοσιευει, αλλα συνεχιζεις σαν να μην το λαμβανεις καθολου υποψη.
    Ημουν σχεδον σιγουρη οτι θα παρεξηγησεις τον τροπο που εκφραστηκα και προσπαθησα να το προσεξω ενω δεν ειναι αυτη καθολου η ουσια σε αυτο που λεω κι ολας...την εχασες τελειως. Δεν πειραζει. Δεν λεω πως ειναι τα πραγματα οπως περιεγραψες. Λεω πως αυτη η εντυπωση προκυπτει απο την αντιφαση που ανεφερα και για καποιο λογο την θεωρεις ασημαντη ενω εχω συμφωνησει στο οτι αυτη η αντιφαση ειναι κατι αναποφευκτο ουτως η αλλως. Εσυ συνεχιζεις να μην λαμβανεις υποψη οτι μιλαω για την αισθηση που δινετα αναποφευκτα λογω του μιξ φορουμ-ψυχολογια, ειναι δυσκολο να διατηρηθει η ισορροπια οσον αφορα το συμφερον ενος φορουμ για να μπορει να λειτουργει και μεταξυ του τι ειναι καλο για τη ψυχολογια των μελων σε ιδανικη περιπτωση...οχι οτι ζηταω τα ρεστα απο το φορουμ και οποιον το διατηρει...
    Εσενα δηλαδη δεν σου καθεται τιποτα στραβα στο "βασιζομαι στην καθαρη κριση των μελων μου απο τη στιγμη που ο λογος που μου απευθυνονται ειναι οτι δεν εχουν τη στιγμη που γραφουν τη πιο καθαρη και καλη κριση"; Ψιλα γραμματα; Δεν χρεωνω οποιον διατηρει τη σελιδα (γκομενο τον εχεις; λολ πλακιτσα), απλα εκφραζω ενα σημειο που με προβληματιζει. Κακο ειναι να αναγνωριστει αυτο και να συζητηθει; Απο τη στιγμη που ηδη αναγνωριζω πως και ο πιο αγιος ιδιοκτητης/μοντ τετοιας σελιδας να εισαι δεν μπορεις να το αποφυγεις;

Super Moderator
    Καλησπέρα σε όλους.

Το θέμα είναι πολύ ενδιαφέρον, αν και δεν κρύβω πια, εδώ και καιρό, ότι τα αποθέματα υπομονής μου έχουν αρχίσει να μειώνονται και πλέον ενοχλούμαι με καχύποπτες απαντήσεις που είτε βάλλουν απροκάλυπτα και συκοφαντικά κατά της διαχείρισης, είτε επιθυμούν να (επι)βάλουν τους δικούς τους κανόνες στον τρόπο λειτουργίας του φόρουμ, είτε θεωρούν ότι όλα σε αυτό το φόρουμ γίνονται με δόλο, για το κέρδος και μάλιστα ταυτίζοντας το κέρδος με μια ανηθικότητα που υπαγορεύει δόλιους όρους χρήσης, υποχθόνια συμφέροντα και σκοτεινές ενέργειες ιδιοκτητών και διαχειριστών του e-psychology .

Προφανώς και δεν το αντιλαμβάνομαι έτσι ή για να το πω διαφορετικά, δεν θα ήμουν εδώ, αν αισθανόμουν ότι το φόρουμ έχει ανήθικο τρόπο διαχείρισης.
    Για να πω και κάτι παραπάνω, μιας και αναφέρθηκε το όνομα του Νίκου:
    Ο Νίκος είναι από τους πιο έντιμους ανθρώπους που έχω γνωρίσει, με σοβαρό εθελοντικό έργο, ευαισθησίες και μεγάλη ψυχοθεραπευτική εμπειρία και είναι χαρά και τιμή μου που τον γνώρισα και έχουμε ένα κάποιο είδος συνεργασίας.

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν κάποιοι είναι ενδεχομένως τούτο: ένας ιδιωτικός φορέας, είναι απολύτως υγιές να έχει ως σκόπο το κέρδος ή έστω να μην μπαίνει μέσα. Εάν δεν βρίσκεται τουλάχιστον σε ένα "zero point", τότε πολύ σύντομα θα πάψει να υπάρχει. Εκτός κι αν αποφασίσουν να το χρηματοδοτήσουν τα μέλη του οπότε να καταστεί κάτι σαν "μη κερδοσκοπικός οργανισμός" ή σαν συνεταιρισμός όπου οι κανόνες μπαίνουν συλλογικά από όλα τα μέλη.

Θα θυμήσω όμως στους παλαιότερους -εγώ τότε δεν ήμουν ενεργό μέλος εδώ αλλά το θέμα μπορεί να το βρει κάποιος στην αναζήτηση- θα θυμήσω λοιπόν πως κάποτε ο ΝίκοςΝτι. είχε προτείνει προς αποφυγή spam, trolls/ πολλαπλών προφίλ κτλ, να υπάρχει μια συνδρομή εγγραφής στα μέλη που θα αποτρέπει τις πολλαπλές εγγραφές και αυτούς που μπαίνουν μόνο για να παίξουν.
    Είχε προτείνει τη συμβολική χρέωση των 2-3 ευρώ / έτος και τότε είχε γίνει ένας κακός χαμός και όλοι το θεώρησαν απαράδεκτο, ανήθικο κτλ κτλ. πιστεύοντας ότι ο σκοπός ήταν το κέρδος και όχι μια καλή εκκαθάριση του φόρουμ από σπαμ-εγγραφές και άρα μια αναβάθμιση της ποιότητας λειτουργίας του.

Επανέρχομαι στο παρόν θέμα όπου ομολουγομένως η συζήτηση γίνεται πολύ κόσμια, με επιχείρηματα και με λίγες μόνο "παρεκτροπές". Χαρά μου να συμμετέχω και να απαντώ σε τέτοιου είδους ποιοτικές συζητήσεις.
    Δεν ξέρω βέβαια σε τι να πρωτο-απαντήσω. Θα προσπαθήσω όμως και είμαι στη διάθεση σας για τυχόν περαιτέρω διευκρινήσεις.

Ας ξεκινήσω από το αρχικό μήνυμα του θεματοθέτη. Το παραθέτω εδώ για να το θυμηθείτε.

-------------------------------------------------------------------------------------------
    icecream - Παρακαλώ τη διαχείριση να σβήσει το λογαριασμό μου.

Δε με βοήθησε ιδιαίτερα το φόρουμ και δε θέλω να φάω άλλο χρόνο εδώ μέσα.
    Ευχαριστώ.
    -------------------------------------------------------------------------------------------

Δύο νομίζω πως είναι τα σημεία ενδιαφέροντος στο μήνυμα του θεματοθέτη.
    1. (το ερμηνεύω με δικά μου λόγια) --> ήρθα με σκοπό να βρω βοήθεια και ο στόχος μου δεν επιτεύχθηκε ιδιαίτερα.
    2. Αφού δεν επιτεύχθηκε ο στόχος μου, δεν θέλω να φάω άλλο χρόνο εδώ μέσα. Ζητώ λοιπόν τη διαγραφή των μηνυμάτων μου.

Τι λέει λοιπόν ο θεματοθέτης; ήλθον, είδον, δεν μου άρεσε αυτό που είδα, δεν θέλω να σπαταλώ άλλο χρόνο και με την αποχώρηση μου, διαγράψτε ότι έχω γράψει.

Στα δικά μου μάτια -σόρρυ icecream που σε χρησιμοποιώ ως case-study- η ματιά του θεματοθέτη είναι έως και "εγωκεντρική", αγνοεί τους άλλους χρήστες, αγνοεί τους κανόνες του φόρουμ και αφού δεν μπόρεσε να ωφεληθεί με τον τρόπο που ήθελε, ζητά να αποχωρήσει και να μη σπαταλήσει άλλον τον χρόνο του, παρά μόνο να σπαταλήσει τον χρόνο είτε της διαχείρισης είτε των μελών που συμμετείχαν στις συζητήσεις μαζί του.
    ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν λέω ότι όποιος έρχεται να γράψει στο φόρουμ, οφείλει να έχει έγνοια τα υπόλοιπα μέλη και τους διαχειριστές. Σε καμία περίπτωση δε λέω αυτό.
    Αυτό που λέω όμως είναι ότι "για ψύλλου πήδημα" --> επειδή δε θέλω να σπαταλώ άλλο χρόνο εδώ μέσα..... ζητώ τη διαγραφή μου. Και τι σχέση έχει άραγε η αποχώρηση ενός μέλους με τη διαγραφή των μηνυμάτων; Πρόκειται για 2 εντελώς ξεχωριστά πράγματα.

Για να το πω και με ένα παράδειγμα: όταν φεύγουμε από ένα χώρο ή από ένα ταξίδι ή από μία σχέση, ζητούμε μετά να διαγραφούν πλήρως όλες οι φωτογραφίες που τραβήξαμε για να μην μείνει ίχνος πίσω μας? Φαντάζομαι ότι αυτό το ζητούν -κάποιοι- άνθρωποι, όταν φεύγουν από μια άκρως κακοποιητική σχέση, όχι όταν φεύγουν επειδή βαριούνται να σπαταλήσουν άλλο χρόνο!!!!

Ακριβώς για τέτοιους λόγους διαμορφώθηκαν οι κανόνες λειτουργίας του φόρουμ, έτσι όπως διαμορφώθηκαν. Ήταν μια προσπάθεια να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο που θα κινείται σε ένα μέσο όρο και σε μια όσο το δυνατόν κοινή λογική.

Παλαιότερα, όποιος ήθελε, διέγραφε ότι ήθελε, ακόμη και χρόνια μετά. Το αποτέλεσμα ήταν η απόλυτη ασυνέχεια των συζητήσεων.
    Πιστέψτε με, είναι πάρα-πάρα-πάρα πολλοί αυτοί που για ψύλλου πήδημα ζητούν διαγραφή των μηνυμάτων τους. Δεν θα υπήρχε φόρουμ σήμερα, αν αυτό παρέμενε τόσο χαοτικό, όσο ήταν παλαιότερα.

Τι λένε λοιπόν οι όροι χρήσης; Τι προτείνουν;

1. Να τους διαβάσουμε καλά και μόνο εφόσον συμφωνούμε μαζί τους, να προχωρήσουμε σε εγγραφή. (αυτό είναι ένα απαραίτητο βήμα που οι περισσότεροι -κακώς- το προσπερνούν. Λαμβάνουμε μια υπηρεσία, και βαριόμαστε να διαβάσουμε πως λειτουργεί και σε τι πλαίσιο επιτρέπει τη συμμετοχή μου)!!.

2. Κατανοώντας την ιδιαιτερότητα ενός φόρουμ υποστήριξης, προτείνουν οι όροι χρήσης μια ενδιάμεση λειτουργία. Συγκεκριμένα, για 3 ημέρες, ο εκάστοτε χρήστης να έχει δικαίωμα να διαγράψει πλήρως τα μηνύματα του, οπότε αν μετάνιωσε για κάποιο μήνυμα, να μπορεί να απαλλαγεί από αυτό.
    Να πω εδώ ότι τα πολλά φόρουμ, από τη στιγμή που κάτι γράφεις, δεν έχεις κανένα δικαίωμα να το αφαιρέσεις, ούτε το επόμενο λεπτό.

3. Κατανοώντας ότι πρόκειται για ένα δημόσιο βήμα, προέκυψε ως ανάγκη, να υπάρχει η δυνατότητα διαγραφής μηνυμάτων και πέραν των 3 ημερών. Επειδή όμως τεχνικά το όριο τέθηκε στις 3 ημέρες, η διαγραφή από κει και πέρα γίνεται με την συμβολή των διαχειριστών.

Τι αφορά η διαγραφή μετά τις 3 ημέρες;
    Αφορά προσωπικά δεδομένα και ευαίσθητα θέματα. Οτιδήποτε μπορεί να αποδειχθεί λόγος ταυτοποίησης από τρίτους. Οτιδήποτε μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ζωή ενός ανθρώπου.

Πως γίνεται αυτή η διαγραφή;
    Με έναν τρόπο, που εξυπηρετεί όλους! Δηλαδή, ζητείται από το μέλος να ταυτοποιηθεί για να αποφύγουμε κακόβουλες ενέργειες. Ναι, είχαμε μερικά τέτοια παραδείγματα. Πχ κάποιος τρίτος, κακόβουλα, να ισχυρίζεται ότι είναι κάποιο άλλο μέλος και να ζητά διαγραφή μηνυμάτων του άλλου. (η ταυτοποίηση γίνεται με αποστολή email από το email που χρησιμοποιείται από το μέλος για τη συμμετοχή του στο φόρουμ).

Ακολούθως, ζητείται από το μέλος, να μας υποδείξει τα συγκεκριμένα επίμαχα σημεία που θέλει να διαγραφούν.
    Με πολύ ευαισθησία -πιστέψτε με σε αυτό- αν πράγματι τα μηνύματα που ζητά να τροποποιηθούν εμπεριέχουν "επικίνδυνο" περιεχόμενο, προχωρούμε στη διαγραφή τους.

Η αξιολόγηση ή αν θέλετε το φιλτράρισμα γίνεται από κάποιον διαχειριστή, συνήθως από εμένα. Ενίοτε, ζητούμε 2η γνώμη (πχ του Νίκου).
    Δυστυχώς, 9 στα 10 μηνύματα που μας ζητούν να διαγράψουμε δεν εμπιπτουν στα κριτήρια που έχουν τεθεί για διαγραφή... τουλάχιστον σύμφωνα με τα κριτήρια της ομάδας διαχείρισης που προσπαθούμε να είναι όσο πιο κοινά και "αντικειμενικά είναι δυνατόν".
    9 στα 10 μηνύματα που ζητούν διαγραφή, είναι σαν αυτό του icecream που άνοιξε το παρόν θέμα: δεν μου άρεσε, δεν βρήκα αυτό που ήθελα, δεν θέλω να σπαταλώ άλλο χρόνο εδώ μέσα".

Πάω παρακάτω: Παρόλο που 9 στα 10 μηνύματα δεν πληρούν κανένα κριτήριο διαγραφής, μπορώ να σας πω ότι έχουμε και περιπτώσεις που έχουμε προχωρήσει σε μαζικές διαγραφές μηνυμάτων. Μόλις πριν από μία εβδομάδα, διαγράψαμε ένα μέλος κατόπιν αιτήματος του και μαζί με το μέλος, διαγράψαμε..... 1.800 μηνύματα του!!! (υπήρχε ιδιαίτερος και σοβαρός λόγος για τόσο μαζική διαγραφή και προφανώς αυτό το κάναμε κατ εξαίρεση).

Καταλαβαίνετε όμως τι σημαίνει αυτό για ένα σωρό συζητήσεις στις οποίες είχε έντονη και ενεργή συμμετοχή και κυρίως, τι σημαίνει για τις συζητήσεις που το ίδιο το μέλος άνοιξε, με αποτέλεσμα να είναι μετέωρα ένα σωρό μηνύματα (πάνω από 6 ώρες χρειάστηκαν για να βάλουμε μια τάξη στο χάος και να σβήσουμε τα μετέωρα μηνύματα που απαντούσαν σε θέματα που είχε ανοίξει το εν λόγω μέλος.

Είναι προφανές, ότι για μια διαχείριση που ΔΕΝ είναι έμμισθη, δεν θα μπορούσε να ζητηθούν εκατοντάδες τέτοια 6ωρα για να διαγράφουμε και να συμμαζεύουμε. Λυπάμαι, πρέπει και να δουλέψω και έχω και μια προσωπική ζωή! Θέλω να πω ότι ακόμη και για τόσο απλοϊκούς ή πεζούς αλλά σε κάθε περίπτωση πρακτικούς λόγους, δεν είναι εφικτό να επιτρέπουμε μαζικές διαγραφές μηνυμάτων κάθε φορά που ένα μέλος αποφασίζει να φύγει από το φόρουμ.
    Άλλωστε, τα περισσότερα μέλη έρχονται και φεύγουν. 15.000 μέλη έχουν περάσει από το φόρουμ . Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών, έρχονται και σε 1 ή 2 μήνες, σε 1 ή 2 χρόνια φεύγουν. Έτσι είναι η ζωή των φόρουμ. Ανακυκλώνεται και ανανεώνεται διαρκώς και λίγα μέλη δένονται τόσο ωστε να επιθυμούν μια μακρόχρονη σχέση με το φόρουμ.

Super Moderator
    και επειδή το μήνυμα μου κόπηκε από το σύστημα, γιατί ξεπερνούσε τους 10.000 χαρακτήρες, συνεχίζω εδώ (ευτυχώς που πρόλαβα να κα΄νω copy-paste και δεν έχασα το μακρυνάρι που είχα γράψει:

Και μερικές σύντομες απαντήσεις, για όσα ακόμη συγκράτησα από αυτή τη συζήτηση. Εδώ είμαι όμως αν θέλετε να με ρωτήσετε κάτι παραπάνω.

1. Δεν αφορά κανέναν, όμως η "εμπορική αυτή επιχείριση" όπως δεικτικά και με προσβλητικό ύφος αναφέρθηκε, ΔΕΝ δημιουργήθηκε με σκοπό το κέρδος και δεν έχει κέρδος. Μακάρι να είχε ώστε να μπορούσε να έχει και έμμισθους διαχειριστές, με ωράριο, με βάρδιες κτλ. Όλα θα λειτουργούσαν πιο ομαλά αν είχε κέρδος και τα κακώς κείμενα του φόρουμ, θα τα προλαβαίναμε πολύ πιο έγκαιρα και το κλίμα θα ήταν πολύ πιο ποιοτικό και υποστηρικτικό.
    (πλιζ, δεν δέχομαι να μου απαντήσει κάποιος ότι ο όρος "εμπορική επιχείρηση" αναφέρθηκε με αγάπη! Είναι προφανές ότι αναφέρθηκε για να συσχετιστεί με το κέρδος που ανήθικα βγάζει η επιχείριση η οποία επιδιώκει τους καυγάδες και τις ίντριγκες οι οποίες φέρνουν τηλεθέαση και χρήμα, εις βάρος των δόλιων μελών που εξαπατήθηκαν κατά την εγγραφή τους)!

Προφανώς και είναι ειρωνικό το ύφος μου, αλλά με προσβάλει και προσωπικά ένα τέτοιο σχόλιο, στο βαθμό που μου αναλογεί, όντας βασικό μέλος της διαχείρισης του e-psychology γενικότερα, εδώ και αρκετό καιρό. ,Μην μου ζητάτε λοιπόν να δέχομαι στωϊκά τέτοια μηνύματα εις το όνομα του ότι είμαι διαχειριστής... και να γυρνάω ίσως και το άλλο μάγουλο για να με χαστουκήσουν και εκεί.

2. Για το να γίνει το φόρουμ κλειστό σε μη μέλη.
    Αναρωτιέμαι σε τι θα εξυπηρετήσει αυτό.
    Το φόρουμ αυτό, έχει ζωή περίπου 15 χρόνια. Είναι μακράν το καλύτερο φόρουμ ψυχολογίας στο ελληνικό διαδίκτυο, με πολλές επιτυχίες, αναγνώριση από τηλεοπτικά κανάλια και έντυπα μέσα, αναφορές σε βιβλία αλλά ΚΥΡΙΩΣ, αξιόλογο έργο σε θέματα υποστήριξης ανθρώπων καθώς και σε θέματα αποτροπής αυτοκτονιών.

Γενικά, μετά την έλευση των social media, τα φόρουμ εξαφανίστηκαν, παγκοσμίως, μιας και αντικαταστάθηκαν από άλλους είδους χώρους συζητήσεων (facebook, twitter κτλ).
    Το φόρουμ του e-psychology είναι ένα από τα λίγα φόρουμ του ελληνικού διαδικτύου -ασχέτως θεματολογίας- που επιβίωσαν μετά τον ερχομό πιο σύγχρονων μέσων συζήτησης.

Κλείνοντας τις συζητήσεις στους επισκέπτες, θα το μετατρέψουμε σε ένα κλειστό κλαμπ που σιγά-σιγά θα έχει ολοένα και λιγότερα νέα θέματα και σιγά-σιγά, οι χρήστες δεν θα έχουν λόγο να το επισκέπτονται τακτικά.
    Αυτό θα οδηγήσει σε πολλά αναπάντητα θέματα και άρα εν τέλει, στον μαρασμό.

Προσωπική μου εκτίμηση είναι πως ένα κλειστό φόρουμ, έχει μεγάλυτερη ροή αποχωρήσεων από ότι νέων εγγραφών και άρα σε 1-2 χρόνια, είναι πιθανότερο να μαραζώσει και να κλείσει οριστικά, παρά να αντέξει στην επέλαση των social media.
    Αυτό συνέβη στη συντριπτική πλειοψηφία των φόρουμς. Δείτε το παράδειγμα του αδελφού φόρουμ, του eatingdisorders.gr που πριν από λίγες ημέρες συγχωνεύτηκε με το δικο μας φόρουμ. Συγχωνεύτηκε γιατί δεν είχε πια συμμετοχή.

Τα προηγούμενα χρόνια, είχε χιλιάδες συζητήσεις, πάρα πολύ ενεργή κοινότητα και μάλιστα είχε πολύ έντονη την αίσθηση της "ομάδας" μεταξύ των μελών. Αυτό συνέβαινε διότι το φόρουμ ήταν εξειδικευμένο και όλοι είχαν τον ίδιο κοινό σκοπό: την υποστήριξη από τις διατροφικές διαταραχές. Η αίσθηση του δεσίματος μεταξύ των μελών, η αίσθηση της ομάδας, στα δικά μου μάτια, ήταν συγκινητική και φαινόταν σε πάρα πολλά θέματα.
    Ωστόσο, το φόρουμ αυτό, σιγά-σιγά έφθινε, για πολλούς λόγους, που δεν είναι της παρούσης. Άλλωστε, όλα τα φόρουμ, για κάποιο λόγο μαραζώνουν ή ανθίζουν. Η ουσία είναι πως παρά τα πολλά μέλη και τις πολλές συζητήσεις και την αίσθηση της ομάδας, για τους όποιους λόγους και τα όποια λάθη έγιναν εκεί, αποδείχθηκε "ευάλωτο" και πήρε ένα δρόμο χωρίς επιστροφή που ήταν το κλείσιμο του.

3. Για το να κλείσει μόνο το προφίλ μελών ώστε να δυσκολέψει η αναζήτηση από επισκέπτες.
    Αυτό, ίσως τεχνικά να είναι εύκολο. Δεν το γνωρίζω. Αν είναι εύκολο και το θέλουν αρκετά μέλη, μπορώ άμεσα να το μεταφέρω και ενδεχομένως να υλοποιηθεί.
    Η προσωπική μου εκτίμηση είναι πως ούτε θα προσφέρει κάποια καλύτερη υπηρεσία, ούτε και κάποια χειρότερη από την τρέχουσα λειτουργία.
    Δηλαδή, θα αποτρέψει τις κακόβουλες αναζητήσεις από επισκέπτες, αλλά θα αποτρέψει και τις καλόβουλες αναζητήσεις από επισκέπτες (πχ αυτών που ταυτίστηκαν με ένα πρόβλημα ενός μέλους και θέλουν να βρουν και άλλα θέματα του ίδιου μέλους για να βοηθηθούν περισσότερο από τις σχετιζόμενες συζητήσεις).

Αυτά... τα ολίγα προς το παρόν. Ότι θέλετε, εδώ γύρω θα είμαι!

Banned
    δε θα τις αποτρεψει απλα θα μπαινουν ψευτικα προφιλ που θα τους λενε αυτο που θελουν να ακουσουν οπως στο φβ πχ με σκοπο να κοιτανε το προφιλ τους και οχι να επικοινωνισουν.

Banned
    απλα η διαφορα θα ειναι οτι αντι να ψαχνει κατα προφιλ θα ψαχνει κατα στηλη πχ θα παρει σβαρνα τη στηλη πχ αγχος και θα βρει ολα τα σχετικα θεματα με αυτον η με κατι που γνωριζει δε χρειαζεται να μπει στο προφιλ

αρα για να μην ειναι καπιος κακοβουλος πρεπει να το θελει οι εξυπναδες καπιες φορες φερνουν το αντιθετο αποτελεσμα...

Senior Member
    Aeon ευχαριστώ για την απάντηση καταρχάς.
    Θα μείνω μόνο στο τελευταίο σκέλος της απάντησης μιας και εγώ το ανέφερα.

Εγώ προτείνω λοιπόν να είναι στην ευχέρεια του κάθε μέλους το κλειστό ή ανοιχτό προφίλ ακόμα και για τα υπόλοιπα μέλη, σίγουρα όμως για τα μη μέλη τουλάχιστον. Αν δεν κάνω λάθος, νομίζω πως αυτό είναι εύκολο τεχνικά να γίνει. Επειδή κατανοώ οτι όλα τα υπόλοιπα (διαγραφή θεμάτων, κλειστό φόρουμ κτλ) δεν μπορούν να γίνουν χωρίς να διαταράξουν την λειτουργία και πιθανον την ύπαρξη του φόρουμ, θεωρώ πως αυτό είναι το μοναδικό που μπορεί να γίνει ώστε να διασφαλιστεί στο ελάχιστο η ασφάλεια των μελών απο κακόβουλες αναζητήσεις.
    Αν συμφωνούν και άλλα μέλη ας το δηλώσουν εδώ μιας και εδώ το ξεκινήσαμε το θέμα, για να το μεταφέρεις.

Banned
    τα ονοματα ετσι και αλλιως ειναι οτι να ναι βλεπω να σαρωνουμε τις στηλες σε λιγο

Banned
    Aeon, πολύ ενδιαφέροντα και κατατοπιστικά τα όσα μας έγραψες, για πράγματα που σκεφτόμουν σχετικά με το θέμα. Εμένα με κάλυψαν αρκετά.
    Και εγώ είμαι της γνώμης ότι αν δεν είναι προσβάσιμο σε μη μέλη το φόρουμ θα μαραζώσει. Είναι πολύ πιο πλατιά η θεματολογία, απ' ότι ας πούμε σε ένα φόρουμ για ένα άθλημα ή κάτι άλλο. Και ενδιαφέρει πάρα πολύ κόσμο.
    Καλή συνέχεια, καλή δύναμη σε σένα, σε όλους που ασχολούνται με όλο αυτό γιατί είναι δύσκολο έργο και θέλει αντοχή, κουράγια, υπομονή. Εγώ πιστεύω ότι έχουν βοηθηθεί πολλοί άνθρωποι μέσα από αυτό και έχουν γίνει και πολύ ωραίες φιλίες ακόμη. Έχει ζωντάνια το φόρουμ, κακώς κείμενα και σκαμπανεβάσματα πάντα θα υπάρχουν, αλλά ας κρατάμε τα θετικά.

Senior Member
    Quote Originally Posted by elisabet View Post
    Aeon ευχαριστώ για την απάντηση καταρχάς.
    Θα μείνω μόνο στο τελευταίο σκέλος της απάντησης μιας και εγώ το ανέφερα.

Εγώ προτείνω λοιπόν να είναι στην ευχέρεια του κάθε μέλους το κλειστό ή ανοιχτό προφίλ ακόμα και για τα υπόλοιπα μέλη, σίγουρα όμως για τα μη μέλη τουλάχιστον. Αν δεν κάνω λάθος, νομίζω πως αυτό είναι εύκολο τεχνικά να γίνει. Επειδή κατανοώ οτι όλα τα υπόλοιπα (διαγραφή θεμάτων, κλειστό φόρουμ κτλ) δεν μπορούν να γίνουν χωρίς να διαταράξουν την λειτουργία και πιθανον την ύπαρξη του φόρουμ, θεωρώ πως αυτό είναι το μοναδικό που μπορεί να γίνει ώστε να διασφαλιστεί στο ελάχιστο η ασφάλεια των μελών απο κακόβουλες αναζητήσεις.
    Αν συμφωνούν και άλλα μέλη ας το δηλώσουν εδώ μιας και εδώ το ξεκινήσαμε το θέμα, για να το μεταφέρεις.
    Εγω συμφωνω.
    Να αποφασιζει το μελος αμα θελει να βλεπουν τα αλλα μελη η μονο φιλοι το προφιλ του και τι αλλα πραγματα εχει δημοσιευσει, για μη μελη να μην ειναι δυνατο καν.
    Το περιεχομενο ομως στην εκαστοτε συγκεκριμενη δημοσιευση που ενδιαφερει καποιον φυσικα και να ειναι ανοιχτα διαθεσιμο για μη μελη, breath ελπιζω να καταλαβαινεις την διαφορα σε αυτο που προτεινει η ελισαβετ και το οτι δεν υπαρχει ιδιαιτερος λογος γιατι θα εβλαπτε αυτο την προσβασιμοτητα και δημοτικοτητα του φορουμ η την υπαρξη του. Θεωρω ισα ισα θα του εδινε ενα κλικ αξιοπιστιας παραπανω χωρις να χασει σε δημοτικοτητα.

Senior Member
    Για το κλεισιμο σε μη μελη, συμφωνω οτι μαλλον θα οδηγησει σε μαρασμο. Για το θεμα του κλεισιματος του προφιλ μου κανει το ιδιο γιατι ετσι κι αλλιως η αναζητηση αυτη γινεται και μεσω γκουγκλ εφοσον το φορουμ ειναι δημοσιο. Δε ειναι απαραιτητη η εσωτερικη.

Banned
    Καλημέρα παιδιά, εγώ συμφωνώ να υπάρχει αν είναι εφικτή μια δυνατότητα επιλογής να φαίνεται ή να μη φαίνεται το προφίλ ενός μέλους σε μέλη ή μη μέλη. Δηλαδή να είναι καθαρά απόφαση του καθενός που γίνεται μέλος, δε πιστεύω όμως ότι χρειάζεται απαραίτητα να κλειστούν όλα τα προφίλ για τους εξωτερικούς επισκέπτες. Κάτι αντίστοιχο δεν υπάρχει σε φμπ και άλλα? Όπως ανέφερε και ο αλέξανδρος77 και η Ρέμεντυ, αν κάποιος θέλει να αναζητήσει το μέλος πχ που ψάχνει και τις δημοσιεύσεις του, θα βρει και άλλους τρόπους αναζήτησης, ίσως πιο χρονοβόρους βέβαια. Θα πρέπει να μας τα πει ένας ειδικός της πληροφορικής αυτά, δεν ξέρω, μπορεί να είναι και κάτι απλό να γίνει αυτή η ρύθμιση.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Natalia_sups View Post
    Ημουν σχεδον σιγουρη οτι θα παρεξηγησεις τον τροπο που εκφραστηκα και προσπαθησα να το προσεξω ενω δεν ειναι αυτη καθολου η ουσια σε αυτο που λεω κι ολας...την εχασες τελειως. Δεν πειραζει. Δεν λεω πως ειναι τα πραγματα οπως περιεγραψες. Λεω πως αυτη η εντυπωση προκυπτει απο την αντιφαση που ανεφερα και για καποιο λογο την θεωρεις ασημαντη ενω εχω συμφωνησει στο οτι αυτη η αντιφαση ειναι κατι αναποφευκτο ουτως η αλλως. Εσυ συνεχιζεις να μην λαμβανεις υποψη οτι μιλαω για την αισθηση που δινετα αναποφευκτα λογω του μιξ φορουμ-ψυχολογια, ειναι δυσκολο να διατηρηθει η ισορροπια οσον αφορα το συμφερον ενος φορουμ για να μπορει να λειτουργει και μεταξυ του τι ειναι καλο για τη ψυχολογια των μελων σε ιδανικη περιπτωση...οχι οτι ζηταω τα ρεστα απο το φορουμ και οποιον το διατηρει...
    Εσενα δηλαδη δεν σου καθεται τιποτα στραβα στο "βασιζομαι στην καθαρη κριση των μελων μου απο τη στιγμη που ο λογος που μου απευθυνονται ειναι οτι δεν εχουν τη στιγμη που γραφουν τη πιο καθαρη και καλη κριση"; Ψιλα γραμματα; Δεν χρεωνω οποιον διατηρει τη σελιδα (γκομενο τον εχεις; λολ πλακιτσα), απλα εκφραζω ενα σημειο που με προβληματιζει. Κακο ειναι να αναγνωριστει αυτο και να συζητηθει; Απο τη στιγμη που ηδη αναγνωριζω πως και ο πιο αγιος ιδιοκτητης/μοντ τετοιας σελιδας να εισαι δεν μπορεις να το αποφυγεις;
    το τι ΘΕΛΕΙΣ εσυ (οποιοσδηποτε) γιατι "ετσι", μην το ταυτιζεις με το τι ειναι καλο για την ψυχολογια σου, απαραιτητα.
    οι επιθυμιες σου δεν ειναι απαραιτητο οτι κανουν καλο σε σενα, η αν το θελεις αλλιως, το να σου αρνουνται κατι, δεν ειναι αυταποδεικτα κατι κακο για σενα (τον οποιονδηποτε). καμια φορα το λες και καπριτσιο..

την αντιφαση στην οποια αναφερθηκες δεν την σχολιασα, γιατι δεν συμφωνω.

απο που προκυπτει οτι οποιος εχει ενα προβληματισμο η ακομα κι ενα σοβαρο ΠΡΟΒΛΗΜΑ και απευθυνεται στο φορουμ, ειναι "περιορισμενης ευθυνης" και δεν ειναι σε θεση να συμφωνησει η να διαφωνησει ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ με καποιους κανονες για να συμμετεχει καπου?
    δεν ειναι πατερναλιστικο και υποτιμητικο να τους αντιμετωπιζεις ΟΛΟΥΣ ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ σαν μη εχοντες δυνατοτητες αντιληψης και επιλογης?

ακομα και αναμεσα σε βαρια πασχοντες, λιγοι ειναι αυτοι που βρισκονται στην κατασταση που περιγραφεις, αλλα ακομα κι αν βρεθει καποιος , ειτε σε ψυχικη φορτιση τετοια που να μην προσεχει τι λεει, ειτε σε παραλληρημα και μαλιστα αυτα να ειναι μονιμα για πανω απο 3 μερες, αν δεν αποκαλυπτει τα στοιχεια του, τι προβλημα υπαρχει?

οπου ΥΠΑΡΧΕΙ προβλημα, οπου αποκαλυπτονται στοιχεια ταυτοποιησης, το λαμβανουν υποψη και τα διορθωνουν αν ζητηθει η τα σβηνουν.

υ.γ. με την "πλακιτσα" γελασα, αλλα δεν την διαβασα στον καλο μου γιατι δεν θα γελουσε..

Senior Member
    το τι ΘΕΛΕΙΣ εσυ (οποιοσδηποτε) γιατι "ετσι", μην το ταυτιζεις με το τι ειναι καλο για την ψυχολογια σου, απαραιτητα.
    οι επιθυμιες σου δεν ειναι απαραιτητο οτι κανουν καλο σε σενα, η αν το θελεις αλλιως, το να σου αρνουνται κατι, δεν ειναι αυταποδεικτα κατι κακο για σενα (τον οποιονδηποτε). καμια φορα το λες και καπριτσιο..

την αντιφαση στην οποια αναφερθηκες δεν την σχολιασα, γιατι δεν συμφωνω.

απο που προκυπτει οτι οποιος εχει ενα προβληματισμο η ακομα κι ενα σοβαρο ΠΡΟΒΛΗΜΑ και απευθυνεται στο φορουμ, ειναι "περιορισμενης ευθυνης" και δεν ειναι σε θεση να συμφωνησει η να διαφωνησει ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ με καποιους κανονες για να συμμετεχει καπου?
    δεν ειναι πατερναλιστικο και υποτιμητικο να τους αντιμετωπιζεις ΟΛΟΥΣ ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ σαν μη εχοντες δυνατοτητες αντιληψης και επιλογης?

ακομα και αναμεσα σε βαρια πασχοντες, λιγοι ειναι αυτοι που βρισκονται στην κατασταση που περιγραφεις, αλλα ακομα κι αν βρεθει καποιος , ειτε σε ψυχικη φορτιση τετοια που να μην προσεχει τι λεει, ειτε σε παραλληρημα και μαλιστα αυτα να ειναι μονιμα για πανω απο 3 μερες, αν δεν αποκαλυπτει τα στοιχεια του, τι προβλημα υπαρχει?

οπου ΥΠΑΡΧΕΙ προβλημα, οπου αποκαλυπτονται στοιχεια ταυτοποιησης, το λαμβανουν υποψη και τα διορθωνουν αν ζητηθει η τα σβηνουν.

υ.γ. με την "πλακιτσα" γελασα, αλλα δεν την διαβασα στον καλο μου γιατι δεν θα γελουσε..
    Απαντω στο κομματι με bold...
    Δεν ειμαι ειδικος στην ψυχολογια και σιγουρα δεν ξερουμε παντα τι ειναι καλο για εμας τους ιδιους, σε αυτο συμφωνω. Αλλα ξερω επισης με σιγουρια πως κανεις, οποιος και να ειναι, δεν εχει το δικαιωμα να κρινει τι ειναι για το καλο μου και τι οχι εφοσον δεν του εχω δωσει το δικαιωμα να με διαγνωσει ως επαγγελματίας.
    Και ναι επιμενω πως ειναι ολιγον τι αρρωστημενο να μου λες πως αγνωστοι σε μενα ανθρωποι θα κρινουν το δικο μου το καλο επειδη ετυχε να απευθυνθω σε μελη της σελιδας τους, καθημερινους ανθρωπους σαν κι εμενα, χωρις καποια ειδικευση η αυθεντια σε θεματα ψυχολογιας. Δεν βρισκω λογικο να μου επιβαλλεται λοιπον τετοια αυθεντια εφοσον ειδικα δεν εχω σχεση θεραποντος-ασθενη με κανεναν μοντ η ειδικο εδω μεσα.
    Αυτα για το σχολιο σου, που δεν ειχε να κανει και πολλα με το δικο μου αρχικο σχολιο.
    Εγω δεν ειπα οτι υπαρχει γκριζα περιοχη συγκρουσης μεταξυ του τι θελω εγω για το καλο μου και τη ψυχολογια μου και της ομαλης λειτουργιας του σαιτ, ειπα οτι υπαρχει συγκρουση μεταξυ του τι ειναι γενικα δεοντολογικα σωστο στον χορο της ψυχολογίας και της ομαλης λεοτουργιας του σαιτ. Ειθισται πχ ξερω γω λεεεεω τωρα ψυχολογοι και ψυχιατροι να κρατανε τα αρχεια των ασθενων τους και τις σχετικες πληροφοριες απορρητα. Ενα δημοσιο φορουμ πως γινεται να μην ειναι σε αντιφαση με αυτο; Και δεν ειπα οτι φταιει η διαχειρηση του φορουμ, ειπα οτι φταιει η φυση της καταστασης, απλα ειναι τετοια και δεν μπορει να ειναι αλλιως εκ των πραγματων. Αμα θελεις μπορείς πολυ καλα να καταλαβεις τι λεω...αμα θελεις ομως μπορεις να βρεις απειρα αλλα ασχετα επιχειρηματα για κατι στο οποιο δεν διαφωνω μαζι σου γιατι δεν ειναι αυτο το ποιντ μου.
    Χαιρομαι που γελασες παντως και που διατηρουμε ομορφο διαλογο.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Natalia_sups View Post
    Απαντω στο κομματι με bold...
    Δεν ειμαι ειδικος στην ψυχολογια και σιγουρα δεν ξερουμε παντα τι ειναι καλο για εμας τους ιδιους, σε αυτο συμφωνω. Αλλα ξερω επισης με σιγουρια πως κανεις, οποιος και να ειναι, δεν εχει το δικαιωμα να κρινει τι ειναι για το καλο μου και τι οχι εφοσον δεν του εχω δωσει το δικαιωμα να με διαγνωσει ως επαγγελματίας.
    Και ναι επιμενω πως ειναι ολιγον τι αρρωστημενο να μου λες πως αγνωστοι σε μενα ανθρωποι θα κρινουν το δικο μου το καλο επειδη ετυχε να απευθυνθω σε μελη της σελιδας τους, καθημερινους ανθρωπους σαν κι εμενα, χωρις καποια ειδικευση η αυθεντια σε θεματα ψυχολογιας. Δεν βρισκω λογικο να μου επιβαλλεται λοιπον τετοια αυθεντια εφοσον ειδικα δεν εχω σχεση θεραποντος-ασθενη με κανεναν μοντ η ειδικο εδω μεσα.
    Αυτα για το σχολιο σου, που δεν ειχε να κανει και πολλα με το δικο μου αρχικο σχολιο.
    Εγω δεν ειπα οτι υπαρχει γκριζα περιοχη συγκρουσης μεταξυ του τι θελω εγω για το καλο μου και τη ψυχολογια μου και της ομαλης λειτουργιας του σαιτ, ειπα οτι υπαρχει συγκρουση μεταξυ του τι ειναι γενικα δεοντολογικα σωστο στον χορο της ψυχολογίας και της ομαλης λεοτουργιας του σαιτ. Ειθισται πχ ξερω γω λεεεεω τωρα ψυχολογοι και ψυχιατροι να κρατανε τα αρχεια των ασθενων τους και τις σχετικες πληροφοριες απορρητα. Ενα δημοσιο φορουμ πως γινεται να μην ειναι σε αντιφαση με αυτο; Και δεν ειπα οτι φταιει η διαχειρηση του φορουμ, ειπα οτι φταιει η φυση της καταστασης, απλα ειναι τετοια και δεν μπορει να ειναι αλλιως εκ των πραγματων. Αμα θελεις μπορείς πολυ καλα να καταλαβεις τι λεω...αμα θελεις ομως μπορεις να βρεις απειρα αλλα ασχετα επιχειρηματα για κατι στο οποιο δεν διαφωνω μαζι σου γιατι δεν ειναι αυτο το ποιντ μου.
    Χαιρομαι που γελασες παντως και που διατηρουμε ομορφο διαλογο.
    κανεις μια πολυ βασικη παρανοηση imho.
    δεν κρινει ποιο ειναι το καλο σου, κρινει οτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ για σενα το να τηρηθουν οι οροι που ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ.
    αυτο γιατι παντα το παραβλεπεις, ακομα δεν το εχω καταλαβει.
    εμενα μου φαινεται πολυ απλο το να μου πει καποιος"εδω ειναι ενας χωρος που θελω να σε φιλοξενησω αν θελεις κι εσυ να σεβαστεις 5 βασικους ορους που εχω για την λειτουργια αυτου του χωρου"

επισης δεν καταλαβαινω γιατι πετας την μπαλα στην εξεδρα. σου εκανε κανεις καμια διαγνωση?
    να τον καταγγειλεις εδω και τωρα. το οτι ειναι ειδικοι καποιοι, ειναι μια ασφαλιστικη δικλειδα παραπανω απο το να ειναι απλα τεχνικοι, για το οτι θα δουν με ευαισθησια και οχι με τυπικοτητα, το μακρυ και το κοντο του καθενος μας.
    ουτε διαγνωσεις βγαζουν, ουτε θεραπειες κανουν.

κι αλλο μπερδεμα κανεις.
    εδω δεν μιλας σε ψυχολογους και ψυχιατρους, ιδιωτικα, αλλα:
    1. ΔΗΜΟΣΙΑ. ΠΟΤΕ ΤΑ ΕΙΠΕς ΑΠΟΡΡΗΤΑ????? ΣΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ ΤΑ ΠΡΙΒΕ ΣΟΥ? ΜΗΝ ΜΕ ΤΡΕΛΑΙΝΕΙς ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΤΙΚΑ.
    2.ΣΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ , ΑΝΩΝΥΜΑ, οχι σε ειδικους.
    επομενως μονη σου δημοσιοποιεις ΑΝΩΝΥΜΑ (ελπιζω) οτι εχεις να πεις.
    δεν εκμυστηρευτηκες τπτ σε καποιον ειδικο και στο βγαζει στην φορα.

το ειπες δημοσια σε ομοιους σου (ασχετους) και αρνουνται να στο σβησουν (οι διαχειριστες) ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΤΕ και γιατι κρινουν οτι δεν σε βλαπτει.

και βεβαια καταλαβαινω πολυ καλα τι λες.
    απλα διαφωνω.

η καλη μου προθεση απεναντι σου, ειναι δεδομενη, ασχετως διαφωνιων.
    Last edited by Remedy; 23-01-2018 at 14:39.

Senior Member
    κανεις μια πολυ βασικη παρανοηση imho.
    δεν κρινει ποιο ειναι το καλο σου, κρινει οτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ για σενα το να τηρηθουν οι οροι που ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ.
    αυτο γιατι παντα το παραβλεπεις, ακομα δεν το εχω καταλαβει.
    εμενα μου φαινεται πολυ απλο το να μου πει καποιος"εδω ειναι ενας χωρος που θελω να σε φιλοξενησω αν θελεις κι εσυ να σεβαστεις 5 βασικους ορους που εχω για την λειτουργια αυτου του χωρου"

επισης δεν καταλαβαινω γιατι πετας την μπαλα στην εξεδρα. σου εκανε κανεις καμια διαγνωση?
    να τον καταγγειλεις εδω και τωρα. το οτι ειναι ειδικοι καποιοι, ειναι μια ασφαλιστικη δικλειδα παραπανω απο το να ειναι απλα τεχνικοι, για το οτι θα δουν με ευαισθησια και οχι με τυπικοτητα, το μακρυ και το κοντο του καθενος μας.
    ουτε διαγνωσεις βγαζουν, ουτε θεραπειες κανουν.

κι αλλο μπερδεμα κανεις.
    εδω δεν μιλας σε ψυχολογους και ψυχιατρους, ιδιωτικα, αλλα
    1. ΔΗΜΟΣΙΑ. ΠΟΤΕ ΤΑ ΕΙΠΕς ΑΠΟΡΡΗΤΑ????? ΣΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ ΤΑ ΠΡΙΒΕ ΣΟΥ? ΜΗΝ ΜΕ ΤΡΕΛΑΙΝΕΙς ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΤΙΚΑ.
    2.ΣΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ , ΑΝΩΝΥΜΑ.
    επομενως μονη σου δημοσιοποιεις ΑΝΩΝΥΜΑ (ελπιζω) οτι εχεις να πεις.
    δεν εκμυστηρευτηκες τπτ σε καποιον ειδικο και στο βγαζει στην φορα.

το ειπες δημοσια σε ομοιους σου (ασχετους) και αρνουνται να στο σβησουν (οι διαχειριστες) ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΤΕ και γιατι κρινουν οτι δεν σε βλαπτει.

και βεβαια καταλαβαινω πολυ καλα τι λες.
    απλα διαφωνω.

η καλη μου προθεση απεναντι σου, ειναι δεδομενη, ασχετως διαφωνιων.
    Δεν εχεις καταλαβει καθολου που εστιαζω και με τι διαθεση αναφερω τα οσα αναφερω. Σιγουρα οχι χρεωστικη διαθεση παντως. Εχω βαρεθει να το επαναλαμβανω οτι αυτο που εκφραζω θα ισχυε για οποιοδηποτε δημοσιο φορουμ ψυχολογιας. Εγω δειχνω το δασος και εσυ κοιτας το δεντρο. Θα αρκεστω στο να πω τελευταια φορα (και εχει αρχισει να με εκνευριζει και να με κουραζει το οτι χρειαζεται να το επαναλαμβανω ακαταπαυστα) οτι δεν παραβλεπω το κομματι της δικης μου ευθυνης και συγκαταθεσης. Αλλα οχι ρε ρεμ, δεν ημουν παντα καλα ψυχολογικα οταν εγραψα καποια πραγματα που εγραψα και σε θεση να συνειδητοποιησω/να εστιασω στο οτι θα το μετανιωνα αργοτερα, και ας μην εδωσα προσωπικα στοιχεια οπως τα εννοεις εσυ, και αυτο ισχυει πιστευω για παρα πολλα μελη, αν οχι ολα.
    Το οτι συνεχιζω να συμμετεχω προσπαθωντας να συνεισφερω μια κουβεντα εδω κι εκει απο εκει και περα δεν σημαινει οτι νιωθω καλα με το να θεωρειται ενα κομματι της ζωης μου δημοσια. Ναι πολυ ωραια που βοηθαει στη λειτουργια του σαιτ, πολυ ωραια αμα βοηθαει και αλλους αλλα ειναι η ζωη μου, η δικη μου η ζωη, οχι κανα μυθιστορημα,που ακομα και σε αυτα κατοχυρωνει ο κοσμος πνευματικα δικαιωματα. Ναι εδωσα τη συγκαταθεση μου, ωραια μου την ειπες. Τι σημαινει οτι δεν μπορω εγω να νιωθω απαισια που δεν εχω κανεναν ελεγχο πανω σε ενα κομματι των δικων μου βιωματων; Τι μου προσφερουν οι εξυπναδες και τα επιχειρηματα οταν εκφραζω οτι μου φαινεται ασχημο και με στενοχωρει; Τι προσφερει το να μου απαντας για ορους και κανονες και το ποσο ωωω καλο καλο ειναι το φορουμ και οτι δεν θα μπορουσε να λειτουργει αλλιως; Διαφωνησα; Αλλαζει αυτο το πως νιωθω; Ειμαι καμια χαζη που δεν συνειδητοποιουσε θαρρεις ουτως η αλλως τα οσα λες;
    Σε παρακαλω αν δεν καταλαβαινεις σε τι αναφερομαι και πως το εννοω και αν συνεχιζεις να αγνοεις τον διαχωρισμο που κανω μεταξυ του ηθικου/συναισθηματικου/ψυχολογικου και του σωστου/τυπικου/λογικου να μην συνεχιστει αλλο η συζητηση, κουραστηκα να μου εξηγεις πραγματα που ουδεποτε αρνηθηκα και που τα ηξερα απο πριν αρχισει αυτη η συζητηση.

Page 6 of 8 FirstFirst ... 45678 LastLast