καταθλιψη και καφες ...... - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 40
    Senior Member
    Το μαγκ δυο ειναι ετσι κι ετσι soloumag ψαξε κ βιταμινη ντε δοκιμασε κ πεσ σε ολουσ
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Banned
    H σεροτονίνη είναι μαζι με την ντοπαμίνη οι πιο γνωστές ουσιες που μεσολαβούν στην χημική επικοινωνία μεταξύ των νευρώνων στον εγκέφαλο.
    Στο υπολοιπο νευρικό σύστημα επικρατεί το γ-αμινο βουτυρικο οξύ. (Gaba).

Ξερουμεοτι τα δυο πρωτα επηρρεάζονται και επηρρεάζουν την διάθεση.
    Το τρίτο επηρρεάζεται απο ουσίες όπως το αλκοόλ.

Αυτό που δεν ξέρουμε είναι την σχέση ανάμεσα στην κύρια επιδραση και την δευτερεύουσα.

Senior Member
    Μακ άμα δοκιμάσεις πεσ την αλήθεια εγώ ξέρω τι δουλειά κάνουν

Γεια σας, περασα φαση καταθλιψης λιγο καιρο πριν και να πω και εγω την γνωμη μου .
    Παλια επινα καφε οποτε ηθελα δεν ειχα θεμα (δεν το σκεφτομουν καν να πιω ή οχι) Οταν ημουν στην φαση της καταθλιψης καταλαβα γενικα οτι δεν με βοηθαει ο καφες...επινα μονο το πρωι, τρελη ενεργεια που συνηθως οδηγουσε σε αυπνιες και χαλιομουν πολυ γενικα και το παρατηρησα αφου τον εκοψα και επινα μονο καμια φορα την εβδομαδα...τοτε παλι με πειραζε και με χαλουσε (και περισσοτερο) .Τωρα δεν πινω καφε,μονο πρασινο τσαι,βοτανα,χαμομηλι γενικα τετοια ...Να πω οτι με πειραζε ο νες,οταν επινα ελληνικο οχι τοσο...Αυτη την περιοδο γενικα ουτε σοκολατες ετσι η καφεινη που παιρνω στην ουσια ειναι μονο απο το τσαι μου το πρωι..και ενεργεια εχω και μια χαρα ειμαι Επισης δεν επαιρνα αντικαταθλιπτικα ,δεν μου το προτεινε η ψυχοθεραπευτρια μου ,ομως εψαχνα μονη μου και βρηκα μερικα συμπληρωματα...επαιρνα 5htp τον 1ο μηνα μ'εφερνε υπνηλια τα απογευματα αλλα ηρεμουσα...μετα για κανα 2-3 μηνες το επαιρνα πιστευω με βοηθουσε τωρα δεν το παιρνω ομως παιρνω B12,μαγνησιο και γενικα εχω δοκιμασει πολλα συμπληρωματα και μ'εχουν βοηθησει.

Senior Member
    Παιδιά εγώ ήμουν αθλητής τα ξέρω τα συμπληρώματα

Senior Member
    Quote Originally Posted by elis View Post
    Μακ άμα δοκιμάσεις πεσ την αλήθεια εγώ ξέρω τι δουλειά κάνουν
    Θα το δοκιμασω elis , το ξερω οτι ξερεις απο συμπληρωματα .........

Senior Member
    Δε φαντάζεσαι πόση μπαλλα έχω παίξει

Banned
    Ποια η γνώμη σας για το cbd?

Junior Member
    υστερα απο 10 χρονια και ξεροντας απο ψυχιατρους και ψυχολογους οτι εχω καταθλιψη και παιρνοντας διαφορα αντικαταθλ ...ερχεται ενας νευρολογος και λεει οχι εχεις αγχος κι οχι καταθλιψη......λαθος διαγνωση επιμενει...αναρρωτιεμαι ειναι τοσο δυσδιακρειτα τα συνορα των δυο για να μην μπορουν τοσοι ανθρωποι να καταλαβουν τι εχει ο ασθενης ??ξερει κανεις να μου πει

Senior Member
    Quote Originally Posted by rebecca44 View Post
    υστερα απο 10 χρονια και ξεροντας απο ψυχιατρους και ψυχολογους οτι εχω καταθλιψη και παιρνοντας διαφορα αντικαταθλ ...ερχεται ενας νευρολογος και λεει οχι εχεις αγχος κι οχι καταθλιψη......λαθος διαγνωση επιμενει...αναρρωτιεμαι ειναι τοσο δυσδιακρειτα τα συνορα των δυο για να μην μπορουν τοσοι ανθρωποι να καταλαβουν τι εχει ο ασθενης ??ξερει κανεις να μου πει
    Ο καλος ψυχιατρος ( ποσοι τετοιοι υπαρχουν ? ) θα διακρινει αμεσως αν εχεις κτθλψη η γενενικευμενη αγχωδη διαταραχη , η κτθλψη παντα εχει ενα συνοδευτικο αγχος , καμμια σχεση με το αγχος της ΓΑΔ ............ απο την αλλη , μπορει νασαι αγχωδης , και να μην χρηζεις καμμιας θεραπειας ............... αλλοι εχουν λιγοτερο αγχος , αλλοι περσσοτερο .........
    ειναι ξεκαθαρη η συμπτωματολογια κτθλψης και αγχωδους διαταραχης , οπως και του απλα αγχωδους ανθρωπου , με τις καταλληλες ερωτησεις θαπρεπε ο ψυχιατρος να καταλαβει απο τι πασχεις .......
    Last edited by Macgyver; 07-02-2018 at 16:06.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Ο καλος ψυχιατρος ( ποσοι τετοιοι υπαρχουν ? ) θα διακρινει αμεσως αν εχεις κτθλψη η γενενικευμενη αγχωδη διαταραχη , η κτθλψη παντα εχει ενα συνοδευτικο αγχος , καμμια σχεση με το αγχος της ΓΑΔ ............ απο την αλλη , μπορει νασαι αγχωδης , και να μην χρηζεις καμμιας θεραπειας ............... αλλοι εχουν λιγοτερο αγχος , αλλοι περσσοτερο .........
    ειναι ξεκαθαρη η συμπτωματολογια κτθλψης και αγχωδους διαταραχης , οπως και του απλα αγχωδους ανθρωπου , με τις καταλληλες ερωτησεις θαπρεπε ο ψυχιατρος να καταλαβει απο τι πασχεις .......
    αυτο, γενικα ειναι λιγο λεπτο το σημειο γιατι συνυπάρχουν τουλάχιστον στη δικη μου κατασταση εξ αρχης
    ειχα κοκτειλ(αγχος +καταθλιψη)
    τωρα πλεον καταθλιπτικα επεισοδια κυρίως..

οσον αφορα το θέμα με το καφε,
    αν και παιρνω αντικαταθλιπτικο πάντα
    εχω παρατηρησει τον καφε που πινω σε καθημερινη βαση ελληνικό ή εσπρεσσο
    να μου δινει μία τόνωση
    Βεβαια επειδη εχω και εθισμό πλεον
    είναι και λίγο στο μυαλό ποσο όρεξη μας δινει έτσι...

Πινω περισσοτερο εσπρέσσο και με κανει λίγο τσιτωμένη βεβαια προσωπικα..
    προσπαθω να πινω νορμαλ ποσοτητα , εναν την ημερα μαξ 2..

Senior Member
    Ελληνικο πινω σπανια και δε θυμαμαι να με τονωνει και πολυ. Αν θελω πραγματικη τονωση, ο διπλος εσπρεσσο κανει το μαγικο! Αλλιως, συνηθως πινω λιγο βαρυ φιλτρου για την παρεα. Ο νες εχει τυχει να μου κανει υπερενταση ειδικα αν εχει γαλα μεσα, δεν τον συμπαθω, κακης ποιοτητας καφες. Και ο καπουτσινο εχει τυχει να μου κανει υπερενταση και να στρεσαριστω λιγο, αν και ειναι εσπρεσσο, αλλαζει η επιδραση λογω του γαλακτος.
    Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung

Senior Member
    Quote Originally Posted by savatage View Post
    Ελληνικο πινω σπανια και δε θυμαμαι να με τονωνει και πολυ. Αν θελω πραγματικη τονωση, ο διπλος εσπρεσσο κανει το μαγικο! Αλλιως, συνηθως πινω λιγο βαρυ φιλτρου για την παρεα. Ο νες εχει τυχει να μου κανει υπερενταση ειδικα αν εχει γαλα μεσα, δεν τον συμπαθω, κακης ποιοτητας καφες. Και ο καπουτσινο εχει τυχει να μου κανει υπερενταση και να στρεσαριστω λιγο, αν και ειναι εσπρεσσο, αλλαζει η επιδραση λογω του γαλακτος.
    Όταν όμως παίρνεις 150mg Anafranil και 150mg Lyrica την μέρα έχεις τέτοια νύστα που ο στιγμιαίος αναγκαστικά είναι ο καφές που θα πιεις το πρωί για να σε τονώσει. Αργότερα ναι πρέπει να πιεις κανονικό καφέ γιατί ο στιγμιαίος μπορεί να γίνει επικίνδυνος (υπερένταση μέχρι και παρανοϊκό ιδεασμό)

Senior Member
    Quote Originally Posted by georgef1 View Post
    Όταν όμως παίρνεις 150mg Anafranil και 150mg Lyrica την μέρα έχεις τέτοια νύστα που ο στιγμιαίος αναγκαστικά είναι ο καφές που θα πιεις το πρωί για να σε τονώσει. Αργότερα ναι πρέπει να πιεις κανονικό καφέ γιατί ο στιγμιαίος μπορεί να γίνει επικίνδυνος (υπερένταση μέχρι και παρανοϊκό ιδεασμό)
    Αυτη ειναι πιο ιδιαιτερη περιπτωση, δεν ξερω αν συμβουλευουν οι ψυχιατροι σε καποιες περιπτωσεις να μειωνεται ή να αυξανεται ο καφες, αλλα σιγουρα ειναι χρησιμο να παρατηρουμε εμεις οι ιδιοι τι μας κανει καλυτερα και τι χειροτερα.
    Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves C G Jung

Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Μετα απο πολλους πειραματισμους , ανακαλυψα οτι δυο-τρεις καφεδες /μερα , Ελληνικοι ( κατα προτιμηση απο καφεκοπτειο , να μην εχει προσμιξεις ) , οχι νες ( προκαλει νευρικοτητα , κακη ποιοτητα καφε ) , δλδ 100 mg καφεινη εκαστος , ειναι το καλυτερο αντικαταθλιπτικο , διοτι εκκρινεται ντοπαμινη , ( τα ασφαλες οριο που ο καφες κανει καλο σαν αντιοξειδωτικο ειναι 400mg / μερα ) .................. ποιος εχει αποδειξεις οτι φταει η σεροτονινη για την κτθλψη , και η μη καλη επικοινωνια μεταξυ των νευρωνων του νευροδιαβιβαστη ' σεροτονινη ' λογω κακης χημειας ? κανεις , εικασιες ειναι ολα αυτα , ουδεις μπορει να μετρησει την σεροτονινη , η την μη καλη επικονωνια νευρωνων , δεν εχει εφευρεθει τετοια μεθοδος .................ναι , καφες , υπο τον ορον οτι δεν συμπασχετε απο αγχωδη διαταραχη , εκει μπορει να υποτροπιασει το αγχος .....
    ενημερωτικα .................................................. ......
    Εγώ ήμουν εθισμένη στον καφέ μου έφτιαχνε τη μέρα, τη διάθεση ξυπνούσα με τη χαρά να πιω καφέ! Τώρα που το άγχος είναι αφόρητο τον έχω κόψει εντελώς και έχει πέσει η ψυχολογία κι η διάθεση μου. Όσες φορές προσπάθησα να πιω μου έφερνε νευρικότητα μέχρι κ κρίσεις πανικού. Δυστυχώς από τότε που τον στερουμαι είμαι χάλια. Θέλω πολύ να αρχίσω να πίνω πάλι σταδιακα. Ο ελληνικός δεν με πειράζει αλλά θέλω να πίνω όπως έπινα παλια.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast