Results 16 to 30 of 56
-
11-05-2018, 15:13 #16
Βρε Κασσάνδρα ο σεριος μιλούσε για την ακροδεξιά γενικά και την άνοδο της σε περιόδους ανέχειας και συ βιάστηκες να σχολιάσεις για την κυβέρνηση, αν είναι κι αυτή μόρφωμα, οτι κάνει πράγματα που ούτε η χούντα δεν τόλμησε κτλ κτλ. Κανείς δεν είχε μιλήσει για την κυβέρνηση πριν!
ε συγγνώμη αλλά βάλε με κι έμενα στους μη δημοκράτες γιατί και εγώ το ίδιο κατάλαβα με την αντίδραση σου. Σα να σου χτύπησε ευαίσθητη χορδή η αναφορά σε φασιστικά μορφώματα ήταν. Και ξεπλένεις και την χούντα σαφέστατα με την σύγκριση. Η χούντα προς ενημέρωση σου δεν χρειάστηκε να παραβιάσει αποτελέσματα δημοψηφίσματος γιατί τα είχε στήσει ήδη.
- 11-05-2018, 15:16 #17
Και τώρα συγκρίνεις ένα πολιτικό κόμμα (όσο κι αν διαφωνούμε με αυτό) με μια εγκληματική οργάνωση όπως η ΧΑ;;;
Συγκρίνεις τις αυτοκτονίες (που θα συμφωνήσω οτι για αυτές είναι υπέυθυνες σε μεγάλο βαθμό οι πολιτικές που ακολουθούνται) με ξεκάθαρες δολοφονίες ανθρώπων λόγω των πολιτικών τους πιστεύω;;;;
11-05-2018, 15:19 #18
Ερώτηση έκανα χωρίς να καταλήξω σε ταμπέλα γιατί είδα την διάθεση σου να συγκρίνεις τους 2 χώρους.
Φαίνεσαι κάπως θιγμένη από την τοποθέτηση μου για την ακροδεξιά.
Μπορείς να είσαι ότι θες, μπορεί να φταίει το πως τοποθετήθηκες αλλά αυτό διέκρινα από τα γραφόμενα σου κ έκανα την ερώτηση. Δεν είσαι αναγκασμένη να απαντήσεις για τις πολιτικές σου πεποιθήσεις αλλά αν θες μπορείς να επιχειρηματολογήσεις σ'αυτό που σου προσάπτω ότι μοιάζεις θιγμένη και μπορεί να κάνω λάθος σ'αυτό.It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
11-05-2018, 15:23 #19
Για την ιστορία, η χούντα των συνταγματαρχών έκανε 2 δημοψηφίσματα, το ένα το 1968 και το άλλο το 1973 για την τροποποίηση του Συντάγματος και την κατάργηση της μοναρχίας. Τροποποίηση του Συντάγματος στα μέτρα των συνταγματαρχών βέβαια. Στο δημοψήφισμα του 1973 αποφασίστηκε και η κατάργηση της μοναρχίας, δηλαδή της Βασιλείας στην Ελλάδα. Και τα δύο θεωρούνται νόθα.
Σήμερα, επί αριστερής κυβέρνησης το Σύνταγμα καταλύεται συνεχώς με διάφορα υπουργικά διατάγματα.
Εγώ εμμένω στην άποψή μου οτι χειρότερη κυβέρνηση δεν έχει περάσει από τον τόπο.
Δεν προσπαθώ να δικαιολογήσω τους χουντικούς αλλά νομίζω οτι δεν συμφέρει την κυβέρνηση να κάνει συγκρίσεις με την χούντα. Είναι σαφώς χειρότεροι!
11-05-2018, 15:28 #20
Δεν νοιώθω προσωπικά θιγμένη κατά ουδένα λόγο! Απλώς με αηδιάζει το γεγονός οτι η χρησιμοποιείται η "καραμέλα" της επταετίας 45 χρόνια μετά και το σκιάχτρο της Χρυσής Αυγής για να δικαιολογηθούν οι φρικαλεότητες και η καταστροφική πολιτική αυτής της κυβέρνησης. Διότι, ούτε επταετία έχουμε, ούτε κυβερνάει η Χρυσή Αυγή.
Ως πότε θα χρησιμοποιείται αυτό το άλλοθι που μόνο άλλοθι δεν είναι;
11-05-2018, 15:38 #21
Κοιτα να δεις...
Τα νέα μέτρα θα ερχόταν με οποιαδήποτε κυβέρνηση στην εξουσία. Η ΝΔ-Πασοκ είχαν ήδη πληγεί στην εικόνα τους και δύσκολα θα κρατούσαν χωρίς γρήγορες εκλογές.
Ο σύριζα αν κ το σύστημα στην αρχή δεν τον ήθελε έγινε το καλύτερο χαρτί του ΔΝΤ-Βερολίνου γιατί είναι ένα κόμμα με αριστερές διακυρήξεις αλλά με φιλελεύθερη πολιτική που διευκολύνει έτσι στο να μη υπάρχει αντίδραση των πολιτών που πλέον δεν βλέπουν άλλη επιλογή στο προσκήνιο μιας κ τα 2 παλιά μεγάλα κόμματα τα δοκίμασαν.
Έχεις δίκιο για τα δημοψηφίσματα της χούντας. Φυσικά το δημοψήφισμα είναι η μεγαλύτερη δημοκρατική κίνηση και σε διδακτορίες δεν νομίζω να υπάρχει δυνατότητα να γίνει ανόθευτα.It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
11-05-2018, 15:40 #22
Και βέβαια τα συγκρίνω! Διότι πολλοί περισσότεροι είναι αυτοί που πέθαναν εξαιτίας της πολιτικής αυτής της κυβέρνησης. Εδώ φτάσαμε να μειώνεται ο πληθυσμός της χώρας μας. Οι άνθρωποι δεν κάνουν παιδιά επειδή δεν μπορούν ούτε τον εαυτό τους να συντηρήσουν. Αν αυτό δεν είναι απάνθρωπο τότε τί είναι;
Και να σου πω και κάτι άλλο. Η κυβέρνηση της επταετίας στράφηκε εναντίον των κομμουνιστών και μόνο. Αυτή η κυβέρνηση στρέφεται εναντίον όλου του κόσμου.
Θα μου πεις τώρα τί προτείνω... Τίποτα! Όλο το πολιτικό σκηνικό, όλος ο πολιτικός χώρος είναι βαθιά σάπιος! Από άκρα αριστερά μέχρι άκρα δεξιά. Το διαπίστωσα παρακολουθώντας όλα τα κόμματα και την πορεία τους.
Δυστυχώς δεν υπάρχει τίποτα καλό στον ορίζοντα! Αν γίνονταν σήμερα εκλογές δεν θα έβρισκα κάποιο κόμμα να ψηφίσω.
Βλέπεις οτι και τα μικρά κόμματα στο τέλος συνασπίζονται με τις κυβερνήσεις και πουλάνε την χώρα.
Κάποτε έβριζα αυτούς που δεν πήγαιναν να ψηφίσουν και τώρα κι εγώ θα κάνω το ίδιο.
11-05-2018, 15:40 #23
11-05-2018, 15:46 #24
Δεν νομίζω να χρησιμοποιείται το ''σκιάχτρο της Χ.Α'' για να μειώσει τα πεπραγμένα της κυβέρνησης.
Δεν νομίζω να δίνει άλλοθι κάποιος σ'αυτή την κυβέρνηση για την καταστροφική της πολιτική εκτός από ψηφοφόρους οι οποίοι έχουν όφελος και μετά από 3 χρόνια διακυβέρνησης αρνούνται την αλήθεια.
Βασικά δεν αναφέραμε πουθενά ότι η αιτία των μνημονίων είναι η Χ.Α αλλά ότι η Χ.Α χρησιμοποιεί αυτό το κλίμα της ανέχειας για να καρπωθεί οφέλη και νομίζω δεν χρειάζεται να επαναπαυόμαστε για να δούμε τα αποτελέματα μιας φασίζουσας κοινωνίας.
Πάντως εγώ σε όσα άρθρα διαβάζω για μια συνολική επίρριψη ευθυνών που κανονικά θα έπρεπε να είχε γίνει από καιρό και να πήγαιναν όλοι όσοι ευθύνονται στην φυλακή, διαβάζω για επίρριψη συνολικά στις μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις αλλά και στην κατάρριψη του μύθου οτι η χούντα παρέδωσε μια Ελλάδα χωρίς χρέος. Δεν βλέπω να χρησιμοποιείται ως άλλοθι η χούντα κ η Χ.Α αλλά ως ενδεχόμενος κίνδυνος της κοινωνίας.It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
11-05-2018, 15:49 #25
Μην τα μπλεκετε με τα πολιτικα αυτα ειναι παπασ που πουλαει καθε κομα για να βγει την οικονομια θα κοιτατε ειναι απλο δεν παραγουμε χρημα τα προηγουμενα χρονια παραγοταν χρημα μεσω διαφθορασ τωρα πρεπει να παραξουμε χρημα ευρωπαικο δηλαδη χωρισ διαφθορα ειναι τοσο απλο πρεπει ολοι οι νεοι κατω των σαραντα να δουλεψουν για εικοσι χρονια τοσο απλο ειναι
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
11-05-2018, 15:51 #26
Τρομερό επιχείρημα. Αφού στράφηκε μόνο κατά των κομμουνιστών καλή θα ήταν. Σιγά μωρέ...τι μας νοιάζει εμάς, σάμπως είμαστε κομμουνιστές; Εντάξει χάσαμε και την μισή Κύπρο τότε αλλά δεν βαριέσαι...μήπως είμαστε Κύπριοι; Οχι, σίγουρα η χούντα ήταν καλύτερη, δε το συζητάμε.
Κασσάνδρα μου σου απαντώ με τρόπο σαρκαστικό διότι είναι ο μόνος τρόπος που έχω όταν ακούω τέτοια. Αν δεν είσαι όντως χαυγουλο, αδικείς τον εαυτό σου με αυτά τα σχόλια. Και για να το πάω παραπέρα είναι ακριβώς αυτό που έθιξε ο σέριος πριν παρέμβεις. Οτι σε περιόδους κρίσης, τείνουμε σε μεγάλο βαθμό να κλείνουμε το μάτι προς την ακροδεξιά διότι βλεπουμε τα πάντα γύρω μας να καταρρέουν κια πρέπει να πιαστούμε από κάπου. Καταλαβαίνω να είσαι θυμωμένη και απογοητευμένη από το πολιτικό σύστημα (κι εγώ μαζί σου!) αλλά από αυτό μέχρι το να φτάνουμε να δικαιολογούμε ή να ξεπλένουμε, χούντες και αυγά υπάρχει απόσταση και αυτή την απόσταση πρέπει να την προσέχουμε όλοι μας.
11-05-2018, 15:56 #27
Η κασανδρα το λεει γτ οταν ειχαμε χουντα τα πραγματα ηταν πιο ευκολα απο τωρα απο οτι λενε φαινεται οτι η δεξια κυβερναει καλυτερα για το λαο τωρα ειναι απο πισω μεγαλεσ δυναμεισ κ ελεγχουν δεν ξερω παντωσ στην αρχη τ συριζα περνουσα καλα κ τωρα εχω πει τον δεσποτη παναγιωτη
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
11-05-2018, 16:03 #28
Το έχω ακούσει αυτό το επιχείρημα από ανθρώπους αυτού του χώρου δηλαδή της ακρας δεξιάς.
Οτι ότι έγκλημα έκανε η χούντα ήταν εναντίον συγκεκριμένης ομάδας ανθρώπων κ συγκεκριμένα κομμουνιστών.
Αυτό φυσικά είναι απλούστευτικό γιατί η χούντα στέρησε την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ από όλους τους πολίτες που φοβόταν ότι σε κάθε τους κίνηση μπορεί να βρίσκονταν ύποπτοι από χαφιέδες της γειτονιάς σε ένα περιβάλλον δίχως δικαιοσύνη.
Όλοι όσοι υποστηρίζουν την χούντα έχουν αυτό το επιχείρημα. Το άκουσα από πρώην φίλο ακροδεξιό. Μου είχε πει ''εμένα δεν με νοιάζει αν είχαμε χούντα αφού θα ήμουν με το μέρος τους και δεν θα μου έκαναν κάτι''.
Μπορούμε να θέσουμε το ερώτημα αν αυτό που έχουμε τώρα είναι δημοκρατία και είναι μια υγιής κίνηση ενός πολίτη που θέλει να διατηρήσει τα δικαιώματα του αλλά όχι να χαϊδεύουμε τα αυτιά στιγυρών καθεστώτων.It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
11-05-2018, 16:04 #29
Για ποιους ήταν πιο εύκολα; Μάλλον δεν μιλάς για αυτούς που δολοφονήθηκαν ή τις οικογένειες τους γιατί έχω την υποψία πως γιαυτούς δεν θα ήταν και πολύ εύκολα τότε. Ούτε για τους χιλιάδες που εκδιώχθηκαν, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν, τρομοκρατήθηκαν, απειλήθηκαν... ούτε σε αυτούς μάλλον αναφέρεσαι. Για ποιους ήταν καλύτερη η χούντα τελικά; Μάλλον για τους ήσυχους, καθωσπρέπει πολίτες, τους νοικοκυραίους ντε, αυτούς που μέρος τους σήμερα αυτοαποκαλούνται με περηφάνια ως η σπορά των ηττημένων, αυτούς που κοιτούσαν την δουλίτσα τους και την ζωούλα τους. Γιαυτούς ήταν καλύτερα ναι.
11-05-2018, 16:10 #30
Ο πατέρας μου κατά την χούντα και του περίφημου δημοκρατικού δημοψηφίσματος συνελήφθη και πέρασε μερικές ωραιότατες μέρες στα κρατητήρια διότι είχε το θράσος να πετάξει τα χαρτιά υπερ του ΝΑΙ που τον είχαν αναγκάσει να κολλήσει στον τοίχο του σπιτιού του.
Ο πατέρας μου δεν είναι ούτε αναρχικός, ούτε καν αριστερός. Υπήρξε σε όλη του την ζωή δεξιός.