Results 16 to 30 of 60
Thread: εκδικηση
-
28-08-2013, 05:03 #16
@Ρebos,ευτυχώς που υπάρχει και ο θάνατος,αν και οι φραγκάτοι μπορούν και των καθυστερούν,ευτυχώς δεν μπορούν να των εξαγοράσουν ακόμα.
Με κλωνοποίηση μάλλον,πάντως θα γίνει κάποια στιγμή.
Θα αγοράζουν κάποια μορφή αθανασίας.
Η ευτυχία είναι διαφορετική για των καθένα...
Ευτυχία μπορεί να είναι ένα πιάτο φαΐ και ένα ποτήρι νερό,μπορεί να είναι μια ferrari,η μια γκόμενα με ψεύτικο στήθος,μπορεί να είναι οι δικοί σου άνθρωποι με την υγεία τους και χωρίς χρέη,μπορεί να είναι ακριβές διακοπές κλπ κλπ...
Ναι η εξυπνάδα δεν εξαγοράζεται,η μόρφωση όμως εξαγοράζεται,όπως και η υγεία,και η αγάπη(ειδικά η αγάπη,αν δεν υπάρχουν χρήματα επιβιώνει μονο μέσα σε ταινίες),και όλες οι βασικές ανάγκες,όπως το νερό πχ...
Η προσευχή δεν πιάνει όταν μπαίνουν οι βασικές ανάγκες στην εξίσωση.
Δεν ζούμε στον πνευματικό κόσμο,όπου όλα είναι δικαια και όλοι είναι χορτάτοι και χαρούμενοι.
Ζούμε στον πραγματικό κόσμο,όπου χορτάτοι και χαρούμενοι είναι το 2% του πληθυσμού.
Και δεν κάνουν κουμάντο γιατί είναι τα παιδιά του θεού η του σατανά...
Είναι απλά ρεαλιστές και ζουν στην πραγματικότητα.
Από εκεί και πέρα,οι υπόλοιποι αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να παράγουμε έργο,να παλεύουμε καθημερινά,και να διαφωνούμε για το τι πιστεύει ο καθένας και το πως πράττει σε κάποιες περιπτώσεις.
Ξεκινάμε τεραστια συζήτηση και δεν έχει νόημα,μιας και εσύ πιστεύεις σε κάτι ανώτερο,ενώ εγώ πιστεύω σε εμενα.
Οποτε δεν έχει νόημα να το συνεχίσουμε.
Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε,και ο καθένας στο κουβαδάκι του.
- 28-08-2013, 08:50 #17
Ανδρέα, από τον τρόπο που εκφράζεσαι καταλαβαίνω πως σε ενοχλεί η κοινωνική αδικία, ο άκρατος υλισμός, ο ευτελισμός της ανθρώπινης ζωής, μιά κοινωνία όπου κάποιοι (το 2%, αναφέρεις) ζουν σε βάρος των άλλων κ.λ.π. Κατάλαβα σωστά?
Ας αφήσουμε το πνευματικό/μεταφυσικό στην άκρη κι ας μιλήσουμε σε καθαρά πρακτικό επίπεδο. Οταν ισχυριζόμαστε πως κάτι μας ενοχλεί, η επόμενη ερώτηση είναι "ωραία, κι εσύ, σαν Ανδρέας, τι κάνεις γι αυτό?". Υπάρχουν οι εξής επιλογές: Είτε δεν το αποδέχεσαι και αντιδράς, είτε το αποδέχεσαι και συμμορφώνεσαι με το σύστημα. Στην πρώτη περίπτωση είσαι συνεπής με τις αρχές σου αλλά η ζωή σου δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα (τραβάς κουπί δηλαδή). Εχεις όμως την αξιοπρέπειά σου και την αυτοεκτίμησή σου, γιατί δεν παζαρεύεις τις αρχές σου. Στη δεύτερη περίπτωση ζεις πιό άνετα γιατί παίζεις με τους κανόνες, αλλά γίνεσαι ίδιος με αυτούς που απορρίπτεις. Επιπλέον, για να καθησυχάσεις τη συνείδησή σου, τραβάς μιά εκλογίκευση του στυλ "αφού έτσι είναι τα πράγματα, για να επιβιώσω θα κάνω κι εγώ τα ίδια". Και μάλιστα βάζεις στη λογική σου αυτή μπόλικη οργή και αγανάκτηση, γιατί "πάντα φταίνε οι άλλοι"...
Το θέμα λοιπόν δεν είναι οτι "έτσι είναι η κοινωνία". Γιατί, όταν έρχεται η ώρα της ατομικής ευθύνης, πάντα υπάρχει επιλογή...
28-08-2013, 09:00 #18
28-08-2013, 09:13 #19
Λενα , δεν διαβασες καλα τι σημαινει μπλεκω με δικαστηριο . Ο γιατροε μ , ειτε το πιστευεις ειτε οχι , τραβολογιεται 8 ΧΡΟΝΙΑ , κ δεν φταει . Στην Θεια Δικη δεν πιστευω . Αλλωστε σου απεντησα οτι υπαρχουν πολλοι τροποι να κανεις ζημια στο αυτοκινητο του αλλου . Φαντασια να υπαρχει!!!!!
28-08-2013, 09:18 #20
Η προσευχή δεν πιάνει όταν μπαίνουν οι βασικές ανάγκες στην εξίσωση.
Δεν ζούμε στον πνευματικό κόσμο,όπου όλα είναι δικαια και όλοι είναι χορτάτοι και χαρούμενοι.
Ζούμε στον πραγματικό κόσμο,όπου χορτάτοι και χαρούμενοι είναι το 2% του πληθυσμού.
Και δεν κάνουν κουμάντο γιατί είναι τα παιδιά του θεού η του σατανά...
Είναι απλά ρεαλιστές και ζουν στην πραγματικότητα.
Από εκεί και πέρα,οι υπόλοιποι αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να παράγουμε έργο,να παλεύουμε καθημερινά,και να διαφωνούμε για το τι πιστεύει ο καθένας και το πως πράττει σε κάποιες περιπτώσεις.
Ξεκινάμε τεραστια συζήτηση και δεν έχει νόημα,μιας και εσύ πιστεύεις σε κάτι ανώτερο,ενώ εγώ πιστεύω σε εμενα.
Οποτε δεν έχει νόημα να το συνεχίσουμε.
ΑntreaMpR , με βρισκεις απολυτως συμφωνο.................................... .......................................Last edited by Macgyver; 28-08-2013 at 11:49.
28-08-2013, 11:47 #21
Η αυτοδικία κατηγορηματικά δεν επιτρέπεται!
Μacgyver,
στην περίπτωση με το συνεταιρο και το αμάξι που αναφέρεις, θεωρώ ότι είναι τουλάχιστον κατινίστικο/παιδιάστικο να το κάψεις. Αν έχει κλέψει λεφτά, δεν θα πάρει άλλο? δεν θα το έχει ασφαλίσει? οπότε με το κάψιμο αποζημιώνεται... Το καλύτερο θα ήταν να μαζέψεις όλα τα στοιχεία εναντίον του και να κάνεις μια καταγγελία, να τον χτυπήσεις επάνω στη δουλειά, και έτσι θα αποτρέψεις μελλοντικές βρωμοδουλειές του.
Στο άλλο περιστατικό με τον πατέρα σου θα μπορούσατε πολύ απλά να κάνατε μια καταγγελία με τον αριθμό, να γινόταν η ανάκριση, και να πλήρωνε η ασφαλιστική του. Και την ποινή θα έτρωγε αυτός και τα λεφτά σας θα παίρνατε.
Το θέμα ποιό είναι επομένως? να εξατμιστεί η οργή που νιώθεις να βράζει μέσα σου, επειδή έτσι έχεις εκπαιδευθεί να λειτουργείς όταν θυμώνεις ή να διεκδικήσεις ψύχραιμα τα δικαιώματα που όλοι μας έχουμε?[/QUOTE]
Κατινιστικο εμπρησμο πρωτη φορα ακουω !!!!!!!!!!ο εμπρησμος θελει κοτσια Λενα , που μπορει κ να μην ταχω.....
Υπαρχουν τροποι νακυρωσεις προσωρινα την ασφαλεια του αλλου , πιο ευκολα δε διαπιστωνεις αν εχει ,διοτι παει πακετο με κλοπη , αρα πολυ λιγοι εχουν , λογω κοστους , πχ ο πατερας μ , η μανα μ κ η αδελφη μ ,δεν εχουν , κ εγω εχω διοτι το auto μ ειναι στοχος.
Υστερα για ποια δικαιωματα μιλας που εχω εκπαιδευτει να εχω ? Πρεπει νασαι η ΜΟΝΗ μη εξοργισμενη Ελληνις πολιτης . Αυτοι ξερουν μονον τα δικα τους δικαιωματα ( πολιτικοι ) κ δεν δινουν πενταρα για μας . Εγω πρεπει να στο πω βρε Λενα . Ξερεις οτι οπου εχει μπει το ΔΝΤ , ο μεσος ορος ζωης εχει μειωθει κατα 8-10 χρονια ? και μιλας για τα δικαιωματα μου . Τα δικαιωματα μου ( οπως κ του καθενος ) περιοριζονται σε ενα ΣΤΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΕΡΑΤΙΑΤΙΚΑ .
KΑΙ ΛΕΝΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΣΟΥ ( ΣΠΟΥΔΑΖΕΙΣ ΝΟΜΙΚΑ )Last edited by Macgyver; 28-08-2013 at 18:51.
28-08-2013, 11:48 #22
Macgyver,
το πολύ 2 χρονια να κρατήσει ένα αυτοκινητικό και με αναβολές... γενικά είναι από τις γρήγορες διαδικασίες.
Ο γιατρός που λες μάλλον έχει άλλη υπόθεση με άλλους ρυθμούς. Επειδή καθυστερεί η δίκη του, δε σημαίνει ότι ισχύει για όλες ανεξαιρέτως.
Γενικά από όσα έχω δει, πιστεύω στο να διεκδικεί κανείς με τους υπάρχοντες νόμιμους τρόπους τα δικαιωματα του. Και δεν έχει να κάνει αυτό με πνευματικότητα ή με πίστη στο θεο κλπ, άλλο το ένα άλλο το άλλο.
Αν ξέραμε να τα διεκδικούμε, πιστέψτε με, θα είμαστε καλύτεροι πολίτες και άνθρωποι. Αλλά μας έφαγε ο καναπές, η άγνοια και η ωχαδερφινίστικη κατινιά του τύπου "αν μου κάνει αυτό, θα του βγάλω το μάτι".
Σε άλλες χώρες, το να είναι καλός πολίτης είναι αξία. Για εμάς εδώ δεν υπάρχει καν σαν έννοια. Σου έκανε ο άλλος κάτι που σε θίγει? κουνήσου και διεκδίκησε αυτό που χάνεις. Τόσο απλά!
και να σου πω και κάτι άλλο? τους πολιτικούς αυτους που επικρίνεις, ποιός τους ψήφισε? ποιός τους ανέβασε εκεί? εγώ είμαι απολιτικ, δεν υποστηρίζω κανέναν τους, για να μην παρεξηγηθώ, αλλά δυστυχώς η πλειοψηφία των συμπολιτών μας αυτούς επέλεξε, είτε μας αρεσει είτε όχι.
Και ναι, ακόμη και στην εποχή του δντ υπάρχουν δικαιώματα, βέβαια σου βγαίνει το λάδι να τα διεκδικήσεις και να τα αναγνωρίσεις αλλά υπάρχουν.
Πέρσυ μου ήρθε ένα καμπανάκι από την εφορία πολύ χοντρό, έκανα συμπληρωματική δήλωση, ρώτησα ένα σωρό λογιστές, έτρεξα, πανικοβλήθηκα, έκανα ό,τι μπορούσα... 10 μήνες μετά η εφορια το αναγνωρισε και μου μείωσε κατά πολύ το φόρο. Ενώ όλοι μου έλεγαν, τί τρέχεις? αποκλείεται να σου κόψουν λεφτά...
28-08-2013, 12:01 #23
Η δικη μου κρατησε με αναβολες κρατησε 5 χρ, και του γιατρου μ 8 χρ . διοτι ο ενοχος δεν παραδεχοταν την ενοχη του . Η φθορα που υπεστην καθε φορα που πηγαινα δικαστηριο κ δεν ητο ( 3 φορες ) δεν την εκτιμω σε χρημα . Αν μου εκανε ο αλλος κατι που με θιγει , ειμαι τοσο μλκς να παω δικαστηριο ? αυτοδικια ( οσο με παιρνει , κ με παιρνει αρκετα ) με πολλους κ διαφορους τροπους . Ειπαμε φαντασια να υπαρχει κ θαρρος κ χρημα , οπως λεει ο φιλος Αντρεας . Μακαρι να μην μου τυχει τπτ διοτι ειμαι-ειμαστε εξοργισμενοι πολιτες-υποτελειςι-δουλοι...................................... .........
Κεγω ειμαι απολιτικος , κ τι φταιω που 70% η 75% κρετινοι αμορφωτοι συμπολιτες μου κ παρασυρθησαν απο ανεπαγγελτους , απατεωνες λαοπλανους , πολιτικους . Βεβαια πρεπει να καταδικασω μονο τους φανατικους ( να δειξω κ λιγη επιεικια ), αυτους που κουναγαν τα σημαιακια στους μελλοντες δημιους μας . Κ καπου αλλου εγραψα οτι ο ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΤΥΦΛΩΝΕΙ , οπερ κ εγενετο . Κ εμεις συνεχιζουμε τον υπνο μας .
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΧΕΙ ΕΛΘΕΙ Η ΩΡΑ , ειπε ο Μεγας Αινσταιν , αλλα φαινεται οτι αυτη η ωρα αργει , η απο τον πολυ ραγιαδισμο , μπορει να μην ελθει κ ποτε . Νομιζατε οτι αν οι Ευρωπαιοι-ρωσοι δεν ειχαν βαλει το χερακι τους ,επειδη δεν θελαν τους Τουρκους πλεον . θαχαμε τωρα 1821η αν δεν ερχοντουσεαν οι τρεις αγγλικες φρεγατες , θαχαμε κερδισει το Ναυαρινο ? οοοοοοχι , ας το γιορταζουμε ομως για να φουσκωνουμε απο υπερηφανεια .Last edited by Macgyver; 28-08-2013 at 18:55.
28-08-2013, 14:27 #24
@antreas
Έτσι όπως το λες είναι, για κάποιους λόγους ακολουθουμε ο καθενας τον δικο του ιδεολογικο δρομο. Άλιμονο αν ήμασταν ολοι το ίδιο...βεβαια θα μπορουσα να σου αναλυσω την διαφορα και απο που εκπηγαζει η πραγματικη ευτυχία και απο που η φαντασιώδης που ειναι ως αποτελεσμα επιθυμιων που νομιζουμε οτι θα μας φερουν την ευτυχία. Οπως και το 98% γιατι δεν παει στο 2%....αλλα οπως ειπες δεν εχει νοημα γιατι αυτη η κουβέντα εχει βάθος και κατα πασα πιθανότητα δεν θα καταλήξει πουθενά.
28-08-2013, 15:21 #25
@lena01
Αναφέρεις ότι "πρέπει κάποιος να διεκδικεί τα δικαιώματα του με τους υπάρχοντες νόμους ασχετος με το αν πιστευει σε μια ανωτερη ύπαρξη"...θεωρώ ότι πρέπει να πω την αποψη μου ακομα και εαν δεν συμφωνουμε...για να καταληξουμε εκει θα πρεπει να τα παρουμε απο την αρχη τα πραγματα....ποιος ειναι εκεινος που θεσπισε και του δοθηκε η εξουσια να κρινει ενα γεγονος και να καταδικαζει 8 χρονια καποιον π.χ και οχι 18?????? Με τι κριτήριο? ?? Μα φυσικα η απαντηση ειναι ο φυσικος νους του ανθρωπου ...και ξαναρωτω τι αξιες εχει αυτος ο νους αυτων που βγαλαν τους νομους ή τους δικαστές για να μπορουν να κρινουν αντικειμενικα? ......η απαντηση δικη σας... Μα θα μου πείτε οτι γινονται για να υπαρχει μια φυσιολογικη κοινωνια και ποιος κρινει πως ειναι μια φυσιολογικη κοινωνια? η απαντηση παλι δική σας...Επισης η λυση του δικαστηριου προσωπικα πιστευω οτι ειναι μια εκδηλωμενη κίνηση της εκδίκησης απλα με πιο πολιτισμενο τρόπο.... Αρα καταληγουμε πάλι στην αρχη της υπαρξης της δυαδικοτητας...ή σε εξουσιαζει η εκδίκηση με ολα τα επακόλουθα ή δεν βγαινει καθόλου στην επιφάνεια γιατι αφήνεις να εκδικηθεί αλλος για εσενα που ειναι μια απο τις αρχες του δεξιου μονοπατιου... Συνοπτικα η προσωπική μου γνωμη ειναι οτι πνευματικοτητα και εκδίκηση δεν πανε μαζι, ουτε το μαυρο με το ασπρο, ουτε το αρνητικο με το θετικο.....Δεν μπορεις να πιστευεις σε μια ανωτερη δυναμη και να πιστεύεις στην καταδικη που προερχεται απο τον νου.
28-08-2013, 16:45 #26
την απαντηση για το ποιος θεσμοθετησε τους νομους καλουνται να δωσουν τα δυο μεγαλα ρευματα 1) Η σχολη φυσικου δικαιου , γιαυτους το δικιο προυπηρχε των νομων αρα προερχεται απο τον θεο κ την φυση , κ απορροια αυτου ειναι οτι οι ανθρωποι εχουν καποια απαραγραπτα δικαιωματα , οπως την ελευθερια , ανεξαρτητα αν τους την αναγνωριζουν οι νομοι 2) οι νομικοι θετικιστες , κατ αυτους το δικαιο δεν προυπαρχει αλλα θεσπιζεται με κοινης αποδοχης κανονες κ δεν οφειλεται να συμμορφωνεται με ηθικους η αλλους κανονες.
Το ερωτημα για την προελευση του δικαιου εχει σημασια για το αν πχ θα υπαρχει ελευθερια γνωμης ακομη κ αν καταργηθει το ερθρο του συνταγματος που την προβλεπει η για το αν θα υπρχουν θεμελιωδεις κανονες του διεθνους δικαιου που δεσμευουν ολα τα κρατη η τα κρατη δεσμευονται απο τις διεθνεις συνθηκες που τα ιδια εχουν κυρωσει .
Διαλεγετε κ παιρνετε .........Last edited by Macgyver; 28-08-2013 at 20:01.
28-08-2013, 19:59 #27
@macgyver
Είναι σημαντικα αυτά τα θεματα για συζήτηση απλα οσο το εμβαθυνουμε περνάμε σε άλλα κεφάλαια. Εν πάση περιπτώσει η ελευθερια ειναι κατι πολυ γενικο, πχ ελευθερια ειναι το να μαζέψει καποιος μερικους φιλους του και να τιναξουν την βουλη στον αερα, οπως ελευθερια ειναι και η ατομική χωρις να προξενεί βλαβη στους γυρω του...Η δευτερη κατηγορια που ανέφερες ειναι η συνεπεια του εκφυλισμου της ανθρωποτητας που για να συνεχισει να υπαρχει επρεπε να θεσπισει καποιους κανονες με κοινη αποδοχη που δεν ταυτιζονται ομως εντελως με τους νομους της φυσης, γιατι εαν ταυτιζονταν θα ζουσαμε σε ενα επιγειο παραδεισο..Οποτε οσους νομους και να κυρωσουν τα κρατη απλα θα δινουν μια δοση για παραταση ζωης σε ενα ασθενη με βέβαιο θανατο και αυτο γιατι το 98% ζει σε ενα κοσμο που εχει ξεχασει τι θα πει νομος της φυσης ή μαλλον δεν αναγνωριζει την υπαρξη του.
28-08-2013, 20:54 #28
Βεβαιως ειναι σημαντικα , αλλα τα κρατη , οπως ειναι φυσικο χρησιμοποιουν , με παραλλαγες την δευτερη κατηγορια , κατα το δοκουν κ κατα το συμφερον . Καταλαβαινω οσο μπορω , το κακο που γινεται στη χωρα σου , τι να πω...........
29-08-2013, 01:31 #29
http://www.youtube.com/watch?v=Nl16L5Dywf4
Νομίζω καλύπτει τους πάντες.
Welcome.
29-08-2013, 08:06 #30