αποκλειστικα μ*****ιες. νο1 μ*****λογος του φορουμ.
Printable View
Όλα αυτά ακούγονται πολύ καλύτερες επιλογές από το να κλείνω τα μάτια και να πιστεύω ότι η κυβερνητική εξουσία με εξασφάλισε ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΣ τον ιδιώτη επαγγελματία ψυχικής υγείας στο να ιεραρχήσει τις αμοιβές πριν από τον θεραπευόμενο προκειμένου να μου πουλήσει "ισόβια συνήτηρηση με την ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ενασχόληση με ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ" ενώ παράλληλα επίσης εξασφάλισε ότι οποιοσδήποτε επαγγελματίας ψυχικής υγείας ο οποίος εργάζεται για το δημόσιο θα ασχολείται αποκλειστικά με "ψυχολογική υποστηριξη".
Βέβαια, δεν περιμένω να δεις αυτόν τον καταναγκασμό ως κάτι "κακό" λόγω των όσων σου απάντησα στο σχόλιο #177 στη σελίδα 12.
Στη θέση σου δεν θα μιλούσα και πολύ Remedy. Μέχρι πριν μερικές ημέρες πίστευες ότι το να συνδικαλιστεί ο ψυχικά ασθενής είναι "κάτι καλό" και όχι μια κατάντια όπως σου υπέδειξα στο σχόλιο #259 στη σελίδα 18:
Αντί να τρολάρεις και να ρίχνεις λάσπη, γιατί δεν σκέφτεσαι "κάτι" το οποίο να αφορά ΟΥΣΙΑ και να συμμετάσχεις στη συζήτηση; Αντί αυτού, μ******εσαι ενασχολούμενη με οτιδήποτε μπορεί να οδηγήσει στο "να μου την πεις". Αν δεν γουστάρεις να διαβάζεις τα όσα θίγω δεν σε υποχρεώνει κανένας. Πήγαινε σε άλλο νήμα. 4645 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΝΗΜΑΤΑ έχει η κατηγορία Γενικά ΜΟΝΟ! Έτσι δεν θα είμαστε όλη μέρα "στα μαχαίρια".
Cube; Kutchunie;...
Όσο ζω μαθαίνω, δεν πιστεύω να σε ενοχλώ κιόλας ε?
Και εμένα η γνώμη μου είναι να υπάρχει και μια άλλη πλευρά, όλο το ίντερνετ είναι γεμάτο με το τι καλή που είναι η ψυχοθεραπεία και τι καλή που είναι η ψυχοθεραπεία.......ε ας υπάρχει κάπου και μια άλλη γνώμη, ότι δεν ζούμε στον παράδεισο........
Είναι που σέβεσαι τους συνομιλητές σου ρέμεντυ........
Και εγώ συμφωνώ σε αυτό, υπάρχουν άλλες προτεραιότητες...........
Το κλείσαμε το 5. cube; Έχεις να προσθέσεις κάτι στα όσα εξέθεσα χτές;
Εχω να πω γενικά....ότι η κοινωνία είναι άρρωστη σε γενικές γραμμές, όχι από κρίσεις πανικού και κατάθλιψη, αλλά εγωισμός, κόμπλεξ, φανατισμός, εκμετάλλευση, παραμυθιάζομαι, να πατήσω τον διπλανό για να κερδίσω, αυτογνωσία πάτος, όχι υγεία τέλος πάντων.......οι ψυχολόγοι κλπ ανήκουν μέσα σε αυτή την κοινωνία, το ότι ο χ ψυχολόγος έχει ένα πτυχίο και δεν έχει κρίσεις πανικού εμένα δεν μου λέει τίποτα, αν δεν είσαι υγιής δεν μπορείς και να βοηθήσεις.....απλά τα πράγματα.............από κει και πέρα υπάρχει και υγεία σε αυτή την πανάθλια κοινωνία........Και μπορείς να βρεις βοήθεια....
Σχετικά με τα όσα αναφέρεις για τους ψυχολόγους / ψυχοθεραπευτές / ψυχίατρους θα σου πω τα εξής:
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ότι το συγκεκριμένο επάγγελμα - ως ανθρωποκεντρικό τρομάρα μου (λέμε τώρα ... η σωστή έκφραση είναι μαρουλοκεντρικό) - έχει άμεση σχέση με τις ηθικές αξίες του επαγγελματία ψυχικής υγείας. Αντί να προστατεύουν τον απόφοιτο τον θέτουν προ ηθικού διλλήματος να επιλέξει να πετάξει 6 ή 13 χρόνια σπουδών ή να ιεραρχήσει τις αμοιβές πάνω από τον θεραπευόμενο ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ! Ομοίως ο ψυχίατρος δεν γίνεται ψυχίατρος αν δεν τον ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΝ ΠΡΩΤΑ να κάνει ηλεκτροσοκ σε κάποιον. Γιατί τόση εμμονή με το να τραυματίσουν κάποιον ο οποίος προορίζεται να βοηθήσει άλλους ανθρώπους ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΒΓΕΙ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ; Με ποιόν τρόπο είναι "καλό για τον ψυχίατρο" αυτό το μέρος της εκπαίδευσης του; Το μόνο που βλέπω εγώ είναι ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ, ΕΝΟΧΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑΣ (γίνεται χοντρόπετσος).
Αναγνωρίζεις, τόσο εσύ όσο και η kutchunie ότι η ψυχοθεραπεία [ΣΙΓΟΥΡΑ όχι όπως είναι σήμερα] έπρεπε να είναι δημόσιο αγαθό. Ο επαγγελματίας ψυχικής υγείας, πριν από οποιονδήποτε άλλο στο δημόσιο έπρεπε να είναι προστατευμένος σε ότι αφορά τις αμοιβές του και ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ να μη λαμβάνει χώρα μεταξύ εκείνου και του θεραπευόμενου. Ο επαγγελματίας ψυχικής υγείας του δημοσίου ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ, τόσο από τον θεραπευόμενο τον ίδιο, όσο και άπο άλλο ψυχοθεραπευτή / ψυχίατρο.
Εάν εν γνώση τους, όλα τα θεσμικά όργανα τραγουδάνε ένα τραγούδι το οποίο ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ γεμίζει τις τσέπες των βιομηχάνων, επαγγελματικών ψυχικής υγείας, γιατρών οι οποίοι ζούν εις βάρος του ψυχικά ασθενή, εσύ τι περιμένεις;
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΡΕΙΣ ΓΕΝΙΕΣ ΓΟΝΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΨΥΧΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟ ΣΤΕΡΟΥΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ!
Εγώ λέω ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ Γ****ΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ αν δεν θέλουν να βοηθήσουν, οι ψυχικά ασθενείς να ψάξουν για βοήθεια ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.
Θες να μου υποδείξεις ΠΟΥ υπάρχει υγεία σε αυτή την κοινωνία; ΠΡΟΘΕΣΗ βοήθειας μπορείς να βρεις ακόμα και ίσως από ανθρώπους οι οποίοι έχουν μια κάποια εκπαίδευση - διαφορετική από την κίβδηλη, όπως αποδεικνύω, εκπαίδευση των ψυχοθεραπευτών - και ενσυναίσθηση (π.χ. κληρικοι) ΠΡΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ. Για τις ικανότητες των επαγγελματιών ψυχικής υγείας σου απάντησα χτες και μόλις τώρα.
αληθινα εχεις την εντυπωση οτι οσα υποδεικνυεις, ισχυουν?
και βεβαια οχι.μπαρουφολογια, ψεματα, τσουβαλιασματα, ισοπεδωση της λογικης και της αληθειας...
ασφαλως και ο συνδικαλισμος ειναι ΕΝΑΣ απο τους τροπους που μπορει καποιος να προστατευθει.
το ιδιο κανουν και οι "μη ασθενεις".
ο συνδικαλισμος των καταναλωτων για παραδειγμα εχει καταφερει μεγαλες νικες κατα της αξαπατησης και της εκμεταλλευσης!!!
κι αυτο ρατσιστικο το βρισκεις?
αν σε ενοχλει που εισαι ασθενης, δεν σημαινει οτι ειναι ρατσιστικο να συνδικαλιζονται οι ασθενεις για να βρουν το δικιο τους.
ΗΔΗ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΛΙΣΤΑ, ΟΣΟ ΕΣΥ ΑΝΑΜΑΣΑΣ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.
υπαρχουν κινησεις ασθενων με επιχειρηματα, δικηγορους κι αποτελεσματα.
ενας αλλος τροπος, ειναι η νομικη οδος.
εσυ δεν κανεις τπτ απ τα δυο κανεις το τριτο. τρολαρεις βαυκαλιζομενος οτι με το να γινεις γραφικος κι αντιπαθης θα καταφερεις πληγμα κατα της εκμεταλλευσης των πασχοντων.
κουνια που σε κουναγε εχω να σου πω.
Άλλο ικανότητες άλλο πρόθεση, μια τα λες έτσι μια αλλιώς..........Λοιπόν για τις ικανότητες πρέπει να είσαι υγιής....αν έχεις ένα υγιή παπά και ένα υγιή ψυχολόγο, πας στον ψυχολόγο....θα έχει παραπάνω ικανότητες γιατί το χει σπουδάσει....αν εσύ λες ότι δεν υπάρχει υγεία κλπ το ίδιο σου κάνει είτε πας στην μάνα σου είτε πας στον ψυχολόγο, αν όλοι είναι για κλάματα.............αλλά ποτέ δεν μπορείς να λες ΟΛΟΙ, ΠΑΝΤΑ, ΠΟΤΕ κλπ........
Γενικότερα την πίνει ο αδύναμος.......
Δεν λέω τίποτα "τη μια έτσι, την άλλη αλλιώς". Εσύ ασπάζεσαι ως ικανότητες ΜΟΝΟ την κίβδηλη εκπαίδευση του ψυχολόγου / ψυχοθεραπευτή / ψυχίατρου και έχω αναφερθεί πολλές φορές σε ποιά σημεία αναφέρομαι:
1. Το ότι διδάσκουν πάνω από 100 χρόνια τώρα ότι δεν υφίσταται ανθρώπινη ψυχή.
2. Εν αντιθέσει με το σημείο 1. ονομάζουν αυθαίρετα ως "ψυχή" το συνόλο [σκέψεων, συναισθημάτων, ιδεών, παρορμήσεων κλπ] προκειμένου να εξαπατήσουν όλους εμάς οι οποίοι πιστεύουμε στην ύπαρξη ανθρώπινης ψυχής.
3. Το ότι διδάσκουν την συντεταγημένη άρνηση συμμετοχής σε συνεργασίες οι οποίες εμπεριέχουν τον έλεγχο των επαγγελματιών ψυχικής υγείας με οποιονδήποτε τρόπο, από οποιονδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο. Σαν και να μην μπορεί να γίνει "ψυχοθεραπεία" με παράλληλη διασφάλιση του θεραπευόμενου από χειραγώγιση, εκμετάλλευση και ασυδωσία.
4. Τό ότι αντί οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας να εντάσσονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ εκείνοι εκτίθενται σκόπιμα στο δίλημμα μεταξύ ιεράρχησης αμοιβών πάνω από τις ηθικές αξίες τους ή στο να πετάξουν 6 χρόνια σπουδών.
... και όλα τα υπόλοιπα τα οποία θίγω στα νήματα μου.
Εγώ την παραπάνω εκπαίδευση την αμφισβητώ επειδή θεωρώ ότι Η ΠΡΟΘΕΣΗ είναι σημαντικότερη ΤΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ.
Όπως έλεγα και σε άλλο νήμα:
Η ιεραρχία των παραπάνω είναι απόλυτα λογική γιατί ο ΙΚΑΝΟΤΑΤΟΣ γιατρός ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΑ είτε θα σε αγνοήσει, είτε θα σου κάνει κακό.
Ο κληρικός από την άλλη, πιστεύει τόσο στην συνείδηση του, όσο και Στον Θεό ο οποίος θα τον κρίνει για τις πράξεις του εάν αποφασίσει να μη σε βοηθήσει. Τέτοιο αυτοέλεγχο ή εξωτερικό έλεγχο δεν έχεις με την τρέχουσα κατάσταση της ψυχοθεραπείας στην Ελλάδα. Και αφού οι ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές / ψυχίατροι δεν πιστεύουν στον Θεό [αυτό διδάσκονται στις σχολές τους μαζί με την ανυπαρξία της ανθρώπινης ψυχής σύμφωνα με τον Wilhelm Wundt] πρέπει να θεσμοθετηθεί άλλος επαγγελματίας ψυχικής υγείας ο οποίος θα τον ελέγχει μάλλον ανώνυμα προκειμένου να μην μπορούν να συνεννοηθούν και να τα βρουν μεταξύ τους.
Οπότε, ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ μπορείς να την εξασφαλίσεις. ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ με ένα πολύ διαφορετικό τρόπο από αυτόν τον οποίο ορίζεις/δέχεσαι εσύ, την εξασφαλίζεις μέσω του κληρικού. Και πάλι όμως, "δεν είναι όλα τα δάχτυλα ίδια".
Στη δική μου χώρα, τους φόρους τους πληρώνω προς το κράτος και τις απαιτήσεις τις έχω από την κυβερνητική διαχείριση. Δεν διαφωνώ με το ότι η ηγεσία του δημοσίου και της κυβερνητικής διαχείρισης είναι εξαγορασμένη από τους μεγαλοεπιχειρηματίες, μεγαλοδικηγόρους κλπ. Τις απαιτήσεις μου όμως, τις έχω προς το κράτος και κυβερνητική διαχείριση επειδή αυτούς πληρώνω και όχι προς τους προαναφερθέντες κηφήνες. Σχετικά με διακριση μεταξύ μεγαλόδικηγόρων ή μικροδικηγόρων πέρα από το γεγονός ότι οι πρώτοι είναι άμεσα υπέυθυνοι για εθνική μειοδοσία, ξεπούλημα εθνικής περιουσίας, σκάνδαλα επί σκανδάλων κλπ δεν βρίσκω διαφορές. Όλο το νομικό και γραφειοκρατικό χάος διαμορφώθηκε ώστε ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ να περνάς από τα γραφεία των δικηγόρων οι οποίοι ΕΠΙΣΗΣ είναι ανεξέλεγκτος κλάδος [να θυμίσω πόσα παραδικαστικά είχαμε/έχουμε καθώς και τις ηλιθιότητες της ανθελληνικής "δικαιοσύνης";... αυτά γίνονται από δικηγόρους ξέρεις... μεγάλους και μικρούς].
Όπως διαπιστώνεις ο συγκεκριμένος αδύναμος αντιδράει. Μπορεί αυτό να μην αρέσει σε μερικούς, μερικές αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό.
Το κλείσαμε το 5. cube ή έχεις να προσθέσεις κάτι άλλο; Διαφωνείς κάπου με την αρχική πρόταση ότι:
1. Το ****χαρτο που έχουν για κώδικα δεοντολογίας.
2. Τον δήθεν πειθαρχικό έλεγχο τον οποίο μπορεί να ασκήσει ο ΣΕΨ/ΠΨΣ με βάσει το παραπάνω ****χαρτο.
3. Την έλλειψη προβλεπόμενων ποινικών κυρώσεων για τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας.
4. Την έλλειψη πρόβλεψης αποζημιώσεων και διεκδικήσεων για τους θεραπευόμενους.
5. Το ΣΕΥΥΠ (σύνδεσμο που περιγράφει τα καμώματα τους θα βρεις στην πρώτη σελίδα του παρόντος) ο οποίος "κάνει το ******" όταν καταγγέλονται ψυχιατρικές μονάδες.
6. Την αναλγησία και αδράνεια του υπουργείου υγείας να διασφαλίσει τον θεραπευόμενο από εκμετάλλευση.
7. Την πλήρη απουσία των στατιστικών μεγεθών σε ότι αφορά την αποτελεσματικότητα της ψυχοθεραπείας εκ μέρους υπουργείου υγείας και ΣΕΨ/ΠΨΣ.
8. Την διδασκαλία συντεταγμένης άρνησης απο προπτυχιακό επίπεδο στην συνεργασία αποφοίτων με όρους οι οποίοι τους θέτουν σε - λογικό έλεγχο από οποιονδήποτε.
9. Την "παγίδα" των αμοιβών των αποφοίτων οι οποίοι ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ να θυσιάσουν τις ηθικές αξίες τους προκειμένου να σταδιοδρομήσουν.
10. Την συντεταγμένη - και πάλι - άρνηση των δημόσιων ασφαλιστικών ταμείων να συμμετέχουν σε ψυχοθεραπευτικά σχήματα.
Γιατί εσύ που ξέρεις αν υπάρχει ψυχή δηλαδή ? Ε άμα δεν έχουν αποδείξεις για την ψυχή καλά κάνουν και διδάσκουν ότι διδάσκουν...
1ον Επειδή ασπάζονται δογματικά το τι είπε ο προφήτης Wilhelm Wundt, ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ όπως και οι μωαμεθανοί ασπάζονται ότι είπε ο Μωάμεθ:
"η ψυχή δεν δύναται να υπάρχει πλέον, στο πρόσωπο της κατανόησης της φυσιολογίας την οποία έχουμε σήμερα".
Wilhelm Maximilian Wundt (1832-1920)
2ον Επειδή διδάσκουν την μη-ύπαρξη της ψυχής, Θεού, μετά-θάνατο ζωής κλπ. Αν διαφωνείς μου παραθέτεις τον τίτλο, συγγραφέα και το περίγραμμα στουδών στο οποίο διδάσκεται αυτό [η ύπαρξη ψυχής, Θεού, μετά θάνατου ζωής] προπτυχιακά στις εν' λόγω ψευδοεπιστήμες.
3ον Γ@$& τη σχιζοφρένεια μου γ@$& - αναιρούν τα 1. και 2. και - ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ πάντα - δίνουν έναν δικό τους αυθαίρετο ορισμό του τι είναι ψυχή!!!
"ΨΥΧΗ" = ΙΔΕΕΣ + ΣΚΕΨΕΙΣ + ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ + ΠΑΡΟΡΜΗΣΕΙΣ κλπ.
Και όλα αυτά ενώ διεκδικούν τον τίτλο της ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ;!;!;! Σε ποιό όνειρο τελειωμένου ναρκομανή;;;
Υπάρχουν δεκάδες ορισμοί της "ψυχής" τόσο από φιλοσοφικά όσο και από θρησκευτικά ρεύματα. Ακόμα και η φιλοσοφία η οποία είναι η απαρχή των επιστημών, τους ορισμούς τους οποίους δίνουν τα διάφορα ρεύματα της, τους θεωρεί όλους ισοδύναμους και ισοπίθανους και δεν μεροληπτεί υπέρ ή κατά κάποιων από αυτούς. Η ψυχολογία / ψυχοθεραπεία / ψυχιατρική έχουν την αυθάδεια να ισχυρίζονται ότι είναι επιστήμες [μετρημένα κουκιά ένα πράγμα] ενώ παράλληλα βασίζουν τα πάντα σε αναπόδεικτες θέσεις "ποιητική αδεία". Αν θέλουν η ψυχολογία / ψυχοθεραπεία / ψυχιατρική να πούν ότι είναι άλλη μια θρησκεία, ή άλλο ένα φιλοσοφικό ρεύμα αυτό το δέχομαι. ΕΠΙΣΤΗΜΗ όμως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Εάν θέλουν να διεκδικήσουν τον τίτλο της ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ, ας κάνουν τα εξής:
1. Να ξεκαθαρίσουν για τον εαυτό τους εάν υπάρχει ή δεν υπάρχει ανθρώπινη ψυχή - ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.
2.α Αν ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ότι υπάρχει ανθρώπινη ψυχή, να αρχίσουν να διδάσκουν την ύπαρξη της ανθρώπινης ψυχής και ότι αυτό συνεπάγεται για τις υπόλοιπες θρησκείες και φιλοσοφικά ρεύματα. Υπάρχουν πολλές θρησκείες και φιλοσοφικά ρεύματα για να διαλέξουν και να ενταχθούν ή μπορούν να ξεκινήσουν ένα νέο φιλοσοφικό ρεύμα ή θρησκεία [σε αυτή την περίπτωση προτείνω να ιδρύσουν ναούς σε σχήμα τοροειδούς για να κόβουν βόλτες γύρω-γύρω εις τον αιώνα των αιώνων]. Στο σημείο αυτό, παρότι θα έχουν αποδείξει την ύπαρξη ανθρώπινης ψυχής, αυτομάτως καταλήγουν σε "μια από τα ίδια" με οποιαδήποτε θρησκεία ή φιλοσοφικό ρεύμα.
2.β Αν ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ότι δεν υπάρχει ανθρώπινη ψυχή, μπορούν να σβήσουν την μπούρδα την οποία διδάσκουν ότι:
"ΨΥΧΗ" = ΙΔΕΕΣ + ΣΚΕΨΕΙΣ + ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ + ΠΑΡΟΡΜΗΣΕΙΣ κλπ.
και αντί αυτού να γράψουν ότι οι ΙΔΕΕΣ είναι ΙΔΕΕΣ, τα ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ είναι ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ κλπ καθότι μόλις αποδείξανε ότι δεν υπάρχει ψυχή.
3. Έφόσον ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ότι δεν υπάρχει ανθρώπινη ψυχή, ας ξαναγράψουν όλα όσα ακολουθούν και βασίζονται στον ισχυρισμό τους χωρίς αυθαιρεσίες.
Μέχρι τότε οι υπόλοιποι ΘΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΩΣ το τι είναι ΕΠΙΣΤΗΜΗ και απαιτεί γνώση και το τι είναι ΘΡΗΣΚΕΙΑ και απαιτεί πίστη. Αυτή τη στιγμή η ψυχολογία / ψυχοθεραπεία / ψυχιατρική ΣΙΓΟΥΡΑ δεν εντάσσονται στις ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ.
Για φιλοσοφικό ρεύμα δεν μου μοιάζει γιατί δεν βλέπω ούτε το τι διερευνά, ούτε και το αν πραγματευεται οριακούς ή έσχατους προβληματισμούς.
Τέλος ως θρησκεία είναι μοναδική στο ότι πιστεύει ότι δεν υπάρχει ανθρώπινη ψυχή - όλες οι άλλες πιστεύουν ότι υπάρχει βλέπεις... Προσωπικά καταλήγω ότι είναι η θρησκεία της διάδοσης του αθεισμού [ίσως "αντιθρησκεία" να είναι ένας αρκετά σαφής όρος μιας και δεν αναγνωρίζουν καμία θρησκεία και τις μάχονται όλες]. Ενώ μεν διδάσκουν ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ανθρώπινη ψυχή, Θεός, μετά θάνατο ζωή κλπ αφήνουν μέσα στην ονομασία τους την λέξη "ψυχή" - αφού πρώτα δώσουν έναν αυθαίρετο δικό τους ορισμό ο οποίος παραπλανεί αν όχι εξαπατά - προκειμένου να εξαπατήσουν όλους εμάς οι οποίοι πιστεύουμε στην ύπαρξη της για τους εξής λόγους:
α. Όπως προανέφερα δεν πιστεύουν στην ύπαρξη ανθρώπινης ζωής, Θεού, μετά θάνατο ζωής.
β. Ασχολούνται ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΗ! Σκέψεις, ιδέες, συναισθήματα, παρορμήσεις κλπ. ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ.
γ. Νιώθουν "έμφυτη" την ανάγκη, την ενασχόληση με την παραπάνω πρακτική (β.) να την βαφτίσουν ΨΥΧΟ-λογία, ενώ θα μπορούσαν κάλλιστα να την ονομάσουν Βιλχελμολογία, ΣυναισθηματοΣκεψηΙδεοΠαρο ρμησιολογία, ΤρίαΠουλάκιαΚάθονται, Φροϋδισμός, Αυθαίρετη Εκκλησία Του Τίποτα κλπ.
- Τι διδάσκετε ρε παιδιά;
- Δεν υπάρχει ανθρώπινη ψυχή. Έτσι είπε ο μεγάλος Wilhelm Wundt.
- Ναι, αλλά το λέτε "ψυχολογία" / "ψυχοθεραπεία" / "ψυχιατρική".
- Δεν εννοούμε αυτή την ψυχή.
- (?!?!?!?!?!) Και ποιά ψυχή εννοείτε;
- Ψυχή εννοούμε τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις ιδέες, τις παρορμήσεις κλπ... όλα αυτά μαζί εμείς τα ονομάζουμε "ψυχή".
- Και γιατί δεν λέτε ότι ασχολείστε με τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις ιδέες, τις παρορμήσεις και να βρείτε ένα όνομα για όλο αυτό το άθροισμα μιας και δεν πιστεύετε ότι υπάρχει ανθρώπινη ψυχή;
- Να κοιτάς τη δουλειά σου και να μη σε νοιάζει.
Cube; Kutchunie; Το κλείσαμε το 5ο σημείο;
Όχι κιούμπ. Ο αδύναμος δεν είναι βέβαιο πως θα την "πιει" αν και όλες οι πιθανότητες συνηγορούν σε αυτό. Βέβαιο είναι πως νθα την πιει ο ηττοπαθής, γιατί αυτό είναι που θέλει, ψάχνει μέσα από την προσωπική ηττα να βρεί αγάπη, γιατί μόνο έτσι "κέρδιζε" όταν ήταν παιδί, επιβράβευση και αποδοχή μόνο μετά από πόνο.
Ο αδύναμος δεν είναι αυτός που πάντα θα χάνει γιατί πολύ απλά μπορεί και είναι αναγκασμένος να ζητά και να διεκδικεί το δίκιο του, το οποίο εμενα προσωπικά η ζωή με έμαθε πως μονο να το αποποιηθείς μπορείς, όχι να το χάσεις.
Μου θύμησες τον αναρχικό τραπεζίτη του Ράιχ, θα το διαβάσω εν καιρώ :)
Γιατί δε διαβάζεις λίγο τα βιβλία που σου πρότεινα; αυτά διαβάζουν και οι ψυχολόγοι όταν είναι στο πανεπιστήμιο. Εκεί θ σου λυθεί κάθε απορία σχετικά με το γιατί οι θεραπευτες σε "αποπροσανατολίζουν" όπως λες. Δεν είναι αποπροσανατολισμός, κάθε "απόσπαση" που σου κάνει εχει τους λόγους της, δεν διαφωνώ ποτέ πως μπορεί να γίνει για τους λόγους που εκθέτεις. Αν έχεις γνώση για το πως γίνεται η φάση και πεις, παιδια είναι μια βλακεία και μισή γιατί σε μένα δεν μπορεί να λειτουργήσει για τους τάδε λόγους, οκ.
Αν δεις ότι τα έκανε όλα ανάποδα, απέδειξε το και τρέξ τον. Είναι απολύτως σεβαστό να μην λειτουργεί μια θεραπεία σε ολους τους αθενείς. Εδώ ιδιου είδους θεραπεία για τον ιδιο καρκίνο και αλλοι ζουν αλλοι πεθαίνουν. Από κει και πέρα, αυτά που λές με υπουργεία και ελέγχους δεν στέκουν πολύ απλά. Γιατί να υπάρχουν κόντρα ψυχοθεραπευτές και να μπλέξεις σε όλο αυτό, αφου 1ον τους θεωρεις τσαρλατάνους κ 2ον εχεις βρει γιατριά στην εκκλησία;; Γιατί πολύ απλά να μην υπάρξουν μόνο δημόσιοι; Και τελος, εχουν κόψει παρα πολλά από τα χάπια του καρκίνου, γιατί το κράτος να δώσει λεφτά για να μπορείς εσύ να σαχλαμαρίζεις 10 χρονια και να φλυαρείς τη στιγμη που αλλοι ανθρωποι δεν εχουν ουτε το ψωμί τους, άσχετα με το ποιος τα διαχειρηστικε ασχημα και ποιος τα εφαγε, ενώ θα μπορούσες ανετότατα να κανεις 2 πράγματα απλούστατα και οικονομικά. 1ον να αγορασεις 2 - 3 βιβλία που αφορουν το θεμα ψυχοθεραπεία ή να γραψεις σε ένα χαρτί 5 συμπτώματα ή 10 ή οσα και μετά από ένα χρόνο να το ξανακοιτάξεις και να αναρωτηθείς αν απαλλάχτηκες. Πχ ήσουν υπερβολικά θυμωμενος, ήσουν υπερβολικά ντροπαλός, έπινες, κτλ κτλ. Ένα χρονο αργότερα αν συνεχιζεις στο ιδιο μοτίβο δεν εκανες τίποτα απολύτως και δεν χρειάζεται κανενας ελεγχος για να σου το πει. Τζάμπα τα λεφτά για να μην θελει καποιος να εργαστεί με τον εαυτό του και τον παραμελεί συστηματικά
Συγγνώμη, για να το ξεκαθαρίσουμε. Πες μου ότι δεν έκανες ψυχοθεραπεία για να πας στον παράδεισο αλλα για να γίνεις καλά από μια ψυχική νόσο.
Παλαιότερα οι επιστήμονες της ιατρικής πιστευαν ότι όντως η ψυχή κρύβεται κάπου στο σώμα σαν το συκώτι ή την καρδιά και ότι οι άνθρωποι αρρωσταίνουν ψυχικά όταν αρρωστησει η ψυχη. Κατά τον μεσσαίωνα και η εκκλησία το πρέσβευε. Ο παραπάνω δεν μιλούσε μεταφορικά, στην ανατομία του σώματος αναφέρονταν. Εγώ πάντως όργανο που να το λένε ψυχη δεν έχω. Συκώτια έντερα καρδια κτλ ναι, αλλά ψυχη που να μου χάλασε κ να θελει εγχείρηση δυστυχώς. Μακάρι να ηταν τοσο ευκολο. Μα διαβασε πριν γραψεις ρε παιδάκι μου, βρήκες μια ξερή κουβέντα και την πετάς. ελεος, μην παραπληροφορησαι κ παραπληροφορείς κ τους υπόλοιπους
Χαίρομαι που συμφωνείς ότι μπορεί - αλλά και ότι γίνεται - για τους λόγους τους οποίους εκθέτω στο ΚΑΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ / ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ (URL: http://www.e-psychology.gr/forum/thr...A4%CE%A9%CE%9D). Δεν χρειάζεται να διαβάσω τα βιβλία τα οποία μου προτείνεις επειδή αυτά αποτελούν μόνο μια όψη αλήθειας. Η άλλη όψη αλήθειας την οποία και βίωσα, είναι ότι όταν πλησίασα στο να επιλύσω κάποιο από τα κύρια προβλήματα μου, η απόσπαση προσοχής παρέτεινε την θεραπεία μου. Δεν διαφωνείς σε αυτό οπότε δεν βλέπω το λόγο να αναλωθώ στο διάβασμα το οποίο μου υποδεικνύεις.
Ανάποδα εν συγκρίσει με "τι"; Ζητάς από το σύνολο των θεραπευομένων να σπουδάσουμε ψυχολογία προκειμένου να είμαστε σε θέση να ελέγξουμε το αν εφαρμόζει ΟΡΘΑ ή ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΑ τα όσα διδάσκουν τα βιβλία τους; Αυτό και αν είναι ουτοπικό. Σχετικά με τις αποδείξεις και το ότι ΠΡΕΠΕΙ ο θεραπευόμενος να καταγράφει ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ καθώς επίσης και ότι Η ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΕΓΓΡΑΦΩΣ / ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΩΣ το λέω εδώ και αρκετό καιρό. Πρέπει ο θεραπευόμενος να στοιχειοθετεί μια πιθανή μήνυση-αγωγή επειδή δεν ξέρει αν κάποτε θα διαπιστώσει χειραγώγιση και εκμετάλλευση. Ας μην αναφερθώ στο ότι κλείσαμε προχτές το θέμα "δικαιοσύνη" το οποίο έχει τους ψυχικά ασθενείς να συνδικαλίζονται μπας και βρουν το δίκιο τους. Με ποιά "δικαιοσύνη" θέλεις να τον τρέξω kutchunie; Αυτή που δεν υπάρχει;
1ον Δεν είμαι μόνος μου σε αυτή τη χώρα. Υπάρχουν πολλοί άλλοι οι οποίοι έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας και δεν πιστεύουν στην εκκλησία. Δεν διαφωνείς φαντάζομαι. Οπότε πες απλά ότι πρέπει να εξορθολογιστεί το σύστημα για αυτούς.
2ον Είπαμε να δούμε κατ' αρχάς αν εφαρμόζεται σωστά η ψυχοθεραπεία και εκεί που καταλήγουμε είναι ότι ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΩΣΤΑ. Πολλοί από αυτούς [θεραπευτές] ΑΛΛΙΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ και ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ. Τις ηθικές αξίες ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ να τις βάλουν στην άκρη προκειμένου να μην πετάξουν 6 ή 13 χρόνια σπουδών. Εντασσόμενοι στο δημόσιο, θα μπορούσαν να κρατήσουν τις ηθικές αξίες τους. Αξίζουν μια ευκαιρία προκειμένου να μπορούν να εργαστούν τίμια, αλλά όχι χωρίς έλεγχο επί της παραγωγικότητας τους ή χωρίς διασφάλιση του θεραπευόμενου.
Ο έλεγχος της παραγωγικότητας του ψυχοθεραπευτή ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ επειδή υπάρχουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ εναντίον της αποθεραπείας του θεραπευόμενου. Ακόμα και αν αναιρέσεις το "ίδιο όφελος" του θεραπευτή εντάσσοντας τον στο δημόσιο, αυτό δεν σημαίνει ότι τα παραπάνω συμφέροντα θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια. Πρέπει λοιπόν, να εξασφαλίσεις την παραγωγικότητα τους [των ψυχοθεραπευτών] ώστε να καταστεί αδύνατον ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ κόσμο.
Αφ' ενός σου το έχω ξαναπεί ότι την εμμονική προσκόληση με "βελτίωση" ενώ παράλληλα ο θεραπευόμενος θα αγνοεί το αν ασχολείται και αν επιλύει τα ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ να την ξεχάσεις. Αυτά πάνε. Πάπαλα. Μας τελείωσαν. Από δω και πέρα ο θεραπευόμενος θα ρωτάει τον εαυτό του:
"Σήμερα που θέλησα να μιλήσω για τα ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΟΥ, ο θεραπευτής μου με απέτρεψε, με στήριξε ή οδήγησε την συζήτηση αλλού ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ";
Έχει πολλά δικαιώματα ένας θεραπευτής. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να επιλέγει με τι θα ασχοληθείς. Θες να ασχοληθείς ΕΣΥ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΩΣ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΗ ΓΙΑ 1000 ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ; Θα σε έχει μόνιμο πελάτη.
Εάν όμως ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ - Ή ΔΕΝ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΟΤΑΝ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΝΑ ΕΝΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ - ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΟΥ τότε αυτό πρέπει να τεκμηριώνεται και να καταγγέλεται.
Εδώ ξεπερνάς ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΒΛ****ΑΣ. Ο "εγώ" και ο κάθε εγώ ο οποίος έχει κάποια ψυχική ασθένεια / πάθηση / σύνδρομο και η θεραπεία του οποίου θα εξαρτάται από τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας, όχι μόνο το αν είναι "πειραγμένες" ή όχι, αλλά επιπλέον από την έγκριση κάποιου τεχνοκράτη ο οποίος θα αποφασίζει "τι δικαιούμαι και τι δεν δικαιούμαι"; Είσαι σοβαρή; Για να το καταλάβω - και επειδή ανέφερες τους καρκινοπαθείς - επειδή κάποιος δεν πεθαίνει εύκολα από ψυχικές ασθένειες και επειδή στο μεταξύ κάνει πλούσιους τους καπνοβιομήχανους, τις οινοπνευματοβιομηχανίες, τους παραγωγούς και διακινητές νόμιμων και παράνομων ναρκωτικών, τις φαρμακευτικές, τους ψυχολόγους / ψυχοθεραπευτές / ψυχιάτρους, τα καζίνο, τους μαστροπούς, τις υπηρεσίες υγείας οι οποίες σχετίζονται με τις παραπάνω καταχρήσεις, τους τοκογύφους, τους δικηγόρους, τις τράπεζες κλπ υποστηρίζεις ότι ο άνθρωπος αυτός ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΚΟΛΑΣΗ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ;;; ΕΙΣΑΙ ΣΟΒΑΡΗ KUTCHUNIE;;;
Αν είναι έτσι, γιατί δεν προτείνεις ΕΣΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ να επιλέγεις "ποιός ζει και ποιός πεθάινει" και να σου δώσουμε και ένα όπλο να μας ξαποστέλνεις το συντομότερο.
Σου έχω και τον αντίλογο ΑΦΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ. Αν όλοι αυτοί οι οποίοι αυτοκτονούν είχαν πρόσβαση σε αξιόπιστες υπηρεσίες ψυχικής υγείας, θα υπήρχαν και μερικές ψυχές παραπάνω γύρω μας ΚΑΙ δεν θα έτρεφαν τους προαναφερθέντες κηφήνες [υποθέτω την αποθεραπεία τους]. Ξέρεις τι οικονομία θα έκανε η Ελλάδα σε χρήματα τα οποία φεύγουν έξω για τους παρακάτω λόγους;
Προιόντων καπνού
Οινοπνευματος
Νόμιμων / παράνομων ναρκωτικών
Φαρμάκων
Υπηρεσιών ψυχικής υγείας (λέμε τώρα)
Ξένα κυκλώματα πορνείας
Υπηρεσίες υγείας ξένων συμφερόντων
Τράπεζες ξένων συμφερόντων
Ξέρεις τι ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ θα γίνει σε ότι αφορά τους ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα αφού μακροπρόθεσμα δεν θα χρειαστεί να καπνίζουν;
Ξέρεις τι ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ θα γίνει σε υπερτασικά αφού ο κόσμος δεν θα έχει άγχη;
Ξέρεις τι ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ θα γίνει σε φάρμακα για το συκώτι και νεφρά αφού ο κόσμος θα σταματήσει να χρησιμοποιεί αλκοόλ και ναρκωτικά;
Διαβητολόγοι... ορθοπεδικοί... επαγγελματίες ψυχικής υγείας... μαστροποί... τράπεζες... δικηγόροι... Ξέρεις πόσος κόσμος θα χάσει εισόδημα το οποίο εξαρτάται από την περιοδική αποτόνωση του ψυχικά ασθενή;;;
Να συγκρίνουμε και τα ποσοστά καρκινοπαθών με τα ποσοστά ανθρώπων με ψυχικές νόσους; Α το ξέχασα. Δεν υπάρχουν ποσοστά ανθρώπων με ψυχικές νόσους. Ίσως να υπάρχουν "πλήθος εισαγωγών σε ψυχιατρικά τμήματα κατ' έτος". Όμως - όπως παραδέχεται και η cube - "όλοι έχουμε κάτι". Με άλλα λόγια μπορώ να πω χωρίς απόδειξη, ότι μεγάλο μέρος του πληθυσμού (εκτιμώ από 50~100%) πάσχει από ψυχικές νόσους. Και θα το συγκρίνουμε αυτό "με τι"; Το 2~3% του πληθυσμού οι οποίο είναι καρκινοπαθείς; Τα σκέφτεσαι αυτά τα οποία λες;
Αλλά εσύ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ.
ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ.
ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΣ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΝΤΑΚΩΣΕΙΣ ΣΕ ΜΟΙΡΑ - ΜΗ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ - ΠΑΡΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ.
ΞΕΠΕΡΑΣΕΣ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ!
Τι ισχυρίζεσαι; Ότι οτιδήποτε εμπίπτει στις αισθήσεις μας είναι το σύνολο του κόσμου και ότι δεν δύναται να υπάρχει κάτι το οποίο ΔΕΝ ΕΜΠΙΠΤΕΙ στις αισθήσεις μας;
Να σου δώσω ένα παράδειγμα:
Το πτώμα κάποιου τον οποίο ήξερες.
Κάποτε για σένα ήταν ζωντανός. Πλέον είναι ένα άψυχο κορμί. Αντιλήφθηκες εσύ "αυτό το κάτι το οποίο τον έκανε ζωντανό"; Σε αυτό φάγανε αιώνες χειρουργείων να τεμαχίζουν το ανθρώπινο σώμα νεκρό ή ζωντανό οι αλχημιστές "μπας και το βρουν". Απλά ο Wundt αποφάσισε "ποιητική αδεία" ότι αφού δεν μπορεί να το βρει εκείνος, δεν υπάρχει.
Είναι σωστός ο ισχυρισμός του; Όχι. Απόδειξη αυτού είναι ότι, "αν ήταν έτσι δεν θα ψάχνανε όλοι τόσο καιρό για κάτι έξω από την αντίληψη τους".
Και οι σκέψεις σου δεν εμπίπτουν στην αντίληψη μου. Να υποθέσω ότι δεν κάνεις σκέψεις;
Το ίδιο και για τα συναισθήματα σου, οι παρορμήσεις και οι ιδέες σου.
Η "λογική" είναι παράλογη αν όχι βλακώδης γιατί το κριτήριο είναι ότι "ότι εμπίπτει στις αισθήσεις του παρατηρητή είναι πραγματικό... εφ' όσον δεν εμπίπτει στις αισθήσεις του, απλά δεν υπάρχει". Ε αφού δεν εμπίπτει στις αισθήσεις μου το αν έχεις ζωή ή όχι (δεν αναφέρομαι στο αν είσαι ζωντανή) τότε μπορώ να πω και ότι είσαι ήδη νεκρή. Βλέπεις σε τι βλακείες μας οδηγεί η συλλογιστική της θρησκείας σου;
Οι υπόλοιποι διακρίνουμε ανάμεσα στο φυσικό και το μεταφυσικό, το πραγματικό και το υπερβατικό, την γνώση και την πίστη.
Εσύ λες - "άπιστος Θωμάς" ένα πράγμα - "ότι μπορώ να αγγίξω θα υπάρχει για μένα" χωρίς να εξετάζεις ότι το υπερβατικό διακρίνει και εσένα. Πως απέχτησες ζωή, πως συνεχίζεις να ζεις και τι θα απογίνει ένα κομμάτι του εαυτού σου αφού πεθάνεις για σένα "απλά δεν συμβαίνουν". Δικαίωμα σου.
Για τον ψυχολόγο / ψυχοθεραπευτή / ψυχίατρο οι σκέψεις, ιδέες, παρορμήσεις και συναισθήματα των άλλων υπάρχουν. Εκεί γιατί γίνεται εξαίρεση αφού το μόνο το οποίο εμπίπτει στην αντίληψη σας είναι ο λόγος (τι άκουσε) και η όραση (τι είδε) προκειμένου να μεταδοθούν οι παραπάνω σκέψεις, ιδέες, παρορμήσεις και συναισθήματα;
Επιπλεόν δε - επειδή δεν έχετε ίδια αντίληψη των παραπάνω σκέψεων, ιδεών, παρορμήσεων και συναισθημάτων ασκείτε - μάντεψε - ΠΙΣΤΗ! Πως έγινε αυτό; Αφού είστε "επιστήμη"; Που είναι η καταγραφή και η μέτρηση των σκέψεων, ιδεών, παρορμήσεων και συναισθημάτων του θεραπευόμενου; Και αν σας λέει ψέματα και σκέφτεται ΑΛΛΑ; Τότε η αντίληψη σας είναι και αυτή ψεύτικη.
Θα έπρεπε λοιπόν οι ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές / ψυχίατροι να ασχολούνται ΜΟΝΟ με τις δικές τους σκέψεις, ιδέες, παρορμήσεις και συναισθήματα... σημειοτέων δε, ότι αυτές δεν εμπίπτουν στα αισθητήρια σας. Οπότε μπορεί και να μην διαθέτε σκέψεις, ιδέες, παρορμήσεις και συναισθήματα ή αυτές τις οποίες βιώνετε να μην είναι δικές σας.
Από την δική μου οπτική γωνία, ΟΛΟ ΤΟ ΖΟΡΙ της θρησκείας της ψυχολογίας / ψυχοθεραπείας / ψυχιατρικής είναι ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΥΠΑΡΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΨΥΧΗΣ. Πουθενά αλλού.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ δεν είναι καθότι δεν βασίζει οτιδήποτε πάνω σε αποδεδειγμένες και τεκμηριωμένες θέσεις. Οι ορισμοί δίνονται "ποιητική αδεία" και οι αντιφάσεις δίνουν και πέρνουν χωρίς τεκμηρίωση, μάλλον επειδή οι θέσεις συμφέρουν.
Για ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΡΕΥΜΑ επίσης δεν κάνει καθότι δεν επεξεργάζεται καμία έσχατη ή οριακή θέση / ερώτημα.
Οπότε μένουμε με την πιθανότητα να είναι ΘΡΗΣΚΕΙΑ. Οι θρησκείες όμως ασχολούνται με το υπερβατικό, εισάγουν την έννοια της ψυχής και μετά θανάτου ζωής και πιστεύουν σε Θεό (έναν ή πολλούς). Η ψυχολογία από την άλλη δεν δέχεται την ύπαρξη ανθρώπινης ψυχής όπως ορίζεται σε μια θρησκεία ούτε και οτιδήποτε ακολουθεί μιας τέτοιας παραδοχής. Μοιάζει να είναι η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΤΙΘΡΗΣΚΕΙΑ επειδή μάχεται όλες τις θρησκείες με τον ίδιο τρόπο. Ίσως "η θρησκεία της διάδοσης του αθεισμού" είναι μια καλή περιγραφή.
Η όλη ιδέα, είναι να εξαπατήσει τους ανθρώπους οι οποίοι πιστεύουν στην ύπαρξη ανθρώπινης ψυχής προκειμένου να έχει μια ευκαιρία να τους πείσει ότι "δεν υπάρχει ανθρώπινη ψυχή" παρότι η θέση αυτή δεν αποδεικνύεται από την ψυχολογία. Οι ψυχολόγοι, καθυβρίζουν τους ίδιους τους ανθρώπους που τους συντηρούν [θρησκευόμενοι] ενώ παράλληλα παριστάνουν τους επιστήμονες - χωρίς όμως αποδείξεις για τις θέσεις τους.
- Τι διδάσκετε ρε παιδιά;
- Δεν υπάρχει ανθρώπινη ψυχή. Έτσι είπε ο μεγάλος Wilhelm Wundt.
- Ναι αλλά γιατί το ονομάζετε ΨΥΧΟλογία, ΨΥΧΟθεραπεία, ΨΥΧιατρική αφού πιστεύετε ότι δεν υπάρχει;
- Εμείς αποκαλούμε ψυχή το άθροισμα ΣΚΕΨΕΩΝ, ΙΔΕΩΝ, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ, ΠΑΡΟΡΜΗΣΕΩΝ. Όλα αυτά μαζί εμείς τα αποκαλούμε "ψυχή".
- Και γιατί δεν βρίσκεται ένα όνομα να περιγράψετε όλο αυτό το άθροισμα αντί να τα ονομάζεται ψυχή μιας και δεν πιστεύετε στην ύπαρξη της;
- Να κοιτάς τη δουλειά σου και να μη σε νοιάζει.
Cube; Kutchunie; Το κλείσαμε το 5;
black_adder πιο αναλυτικά "πεθαίνεις". Αν δεν τα κατάλαβες δεν πειράζει. Μην ασχολείσαι.
Με διασκεδάζει αφάνταστα το ότι η Remedy επιτίθεται σε μένα "για ψύλλου πήδημα" αλλά τα οσα είπες εσύ [kutchunie] και που σχολίασα στο #390 στην σελίδα 26 δεν τα αγγίζει! Αυτά για την Remedy είναι "ok" ένα πράγμα.
Μπράβο Remedy! Είσαι η καλύτερη. Δεν υπάρχει άλλη! Τώρα βλέπει ο κόσμος τι απόψεις κουβαλάς και εσύ
ρε συ ασε τις μπαρουφες και βρες κανεναν ψυχ της προκοπης.
πελαγοδρομεις. δεν το αντιλαμβανεσαι?
ok τουλάχιστον μπορεις να εξηγήσεις πιο αναλυτικά το σχόλιο #390 στην σελίδα 26;
Kutchunie; Σε κάλυψα με τα όσα σου απάντησα στο σχολιο #390 σελ. 26;
Cube; Τι έχεις να πεις εσύ για τα όσα μας είπε η kutchunie και τα οποία σχολίασα στο #390, σελ. 26;