Ο ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟΣ Ο ΑΝΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΙΑΦΑΣ - Page 24
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 24 of 52 FirstFirst ... 14222324252634 ... LastLast
Results 346 to 360 of 774
    Banned
    Αυτές εδώ. Μη φεύγουμε από το θέμα μας.

Quote Originally Posted by cube View Post
    Κοίτα να δεις εγώ τα κοίταξα λίγο αυτά....ναι δεν υπάρχει δικαιοσύνη ....''ε και ? ''Αυτό δεν είναι επιχείρημα να μην πας για ψυχοθεραπεία/ψυχίατρο, εκτός αν ήταν σίγουρο ότι θα πέσεις θύμα εκμετάλλευσης...........τι σχέση έχουν οι συνθήκες των ψυχιατρείων που είναι και θέμα της κυβέρνησης , με το να πας εσύ στους παπάδες για θεραπεία? Καμία......
    Κλείνουμε λοιπόν το 3. και 4 τα οποία ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΨΥΧΙΚΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ.

Εγείρεις το ερώτημα του "καθολικισμού" και δυστυχώς αυτό το έχω αποδείξει με την παγίδα της ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ενασχόλησης με ψυχοθεραπεία ως ιδιώτης όπου θα εξαναγκαστείς να βάλεις τις αμοιβές πριν τον θεραπευόμενο. Για την ακρίβεια, οι επιλογές του νέου επαγγελματία ψυχικής υγείας είναι:

α. Να γίνεις ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής στο δημόσιο (κοινωνικές υπηρεσίες, ΚΨΥ, νοσοκομεία κλπ) όπου θα ασχολείσαι ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ με ψυχολογική υποστήριξη επειδή στο επιβάλλουν.

β. Να γίνεις ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής στον ιδιωτικό τομέα όπου θα ασχολείσαι ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ με ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ θεραπευομένων επειδή μόνο αυτό σε συμφέρει.

Και στις δύο περιπτώσεις δεν θα ελέγχεσαι από πουθενά και από κανέναν.

Τα ψυχιατρεία ΟΦΕΙΛΑΝ να προσφέρουν ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. Όμως αντί αυτού, είναι υποστελεχωμένα και προσφέρουν ΜΟΝΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.

Η μόνη λύση που απομένει σήμερα σε έναν θεραπευόμενο ο οποίος επιθυμεί την αποθεραπεία του, είναι να προσπαθήσει μόνος του, με την στήριξη την οποία θα του προσφέρει "κάποιος". Αυτός ο "κάποιος" μπορεί να είναι η οικογένεια σου, οι φίλοι σου ή ίσως ένας κληρικός. Δεν θα είναι όμως ΠΟΤΕ ο επαγγελματίας ψυχικής υγείας ο οποίος δεν επιθυμεί να αποθεραπευτείς ή είναι περιορισμένος από τις πάγιες δεσμεύσεις οι οποίες του έχουν επιβληθεί από το εργασιακό περιβάλλον του.

Banned
    Για τις προθέσεις όχι, αλλά για τις ικανότητες ναι.........εντάξει δεν θα βρω το δίκιο μου πάλι το διαισθάνομαι............
    Κοίτα όλες οι μάνες αγαπάνε τα παιδιά τους, είναι και ικανές? όχι.......τα βλέπεις στον κόσμο............

Banned
    Σχετικά με τις ικανότητες... Θεός Φυλάξει μη και βγει κανένας ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΥΓΙΗΣ ΓΟΝΙΟΣ! ... Μπορεί να έμπαινε το επάγγελμα του ψυχολόγου στο χρονοντούλαπο ε; Να μην αναφερθώ στα έσοδα φαρμακοβιομηχανιών, καπνοβιομηχανιών, νόμιμων / παράνομων ναρκωτικών, οινοπνεύματος, τζόγου, ιατρικών υπηρεσιών λόγω καταχρήσεων κλπ

Οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας cube έχουν τα πιο σοβαρά προβλήματα. Αφ' ενός οι ηθικές αξίες έχουν πάει "άπατες" γιατί μάθανε πλέον να ζούνε έτσι και αφ' ετέρου έχουν όλοι ΚΑΙ τα δικά τους προβλήματα. Τι να τις κάνεις τις ικανότητες αν ο φορέας αυτών είναι άχρηστος cube; Ούτε τον εαυτό τους, ούτε και κανέναν άλλο δεν μπορούν ή θέλουν να βοηθήσουν.

Πόσο αντικειμενικός μπορεί να είναι κάποιος ο οποίος λέει ψέματα και κλέβει για να ζήσει; ΟΥΤΕ τον εαυτό του μπορεί να βοηθήσει cube.
    Last edited by M87; 11-10-2016 at 12:24.

Senior Member
    Quote Originally Posted by M87 View Post
    ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΩ. "Άλλα τα μάτια του λαγού, άλλα της κουκουβάγιας". Χρειάζεται κάποιος ο οποίος έχει την ίδια εκπαίδευση με τον θεραπευτή σου προκειμένου να ελέγξει το τελικό αποτέλεσμα. Όπως και στις σχολές τους.

Εσύ δεν βάζεις υδραυλικό να ελέγξει ηλεκτρολόγο. Απλά δεν θέλεις να ελεγχθεί ο ψυχοθεραπευτής από άλλο ψυχοθεραπευτή. Πρέπει όμως. Όπως πρέπει και ο πελάτης να είναι διασφαλισμένος για το τελικό αποτέλεσμα και να μείνει και ευχαριστημένος.
    Δεν είσαι σε θέση να ελέγξεις. ΄Και αυτό για τον 2ο θεραπευτή είναι μούφα. Ξέρεις γιατί??? γιατί ο Α μπορεί να σου κάνει θεραπεία που ακολουθεί την θεραπετική προσέγγιση του λακάν ας πούμε και ο Β του ράιχ. Ακόμα κ ιδιες ακριβώς μεθόδους να ακολουθούν παλι μαλακία είναι αυτό που λές γιατί ο ενας από τους 2 που σε κάποιο παράλληλο συμπαν θα δεχόταν να κάνει τον μπαλαντέρ, είτε θα σε εβλεπε μια στο τόσο και θα έκανε πως σε΄ελέγχει, είτε θα σου έβαζε λόγια και θα μεγάλωνε τις εμμονές ή θα πατουσε τα κουμπιά σου για να σε κάνει πελάτη και να σου τα τρώει. Το ένστικτό σου πρέπει να ακολουθήσεις. Να κρίνεις σε 6 μήνες ή ένα χρόνο. Τι είχαμε στην αρχή 10 συμπτώματα, ποσα έχουμε τώρα 5, τοτε κάτι γίνεται. Αν όμως είχες 10 συμπτώματα κ εχεις 11 ε τι να την κάνεις τον κόντρα έλεγχο??? Δεν είναι ρεαλιστικό να έχεις 2ο θεραπευτή και ούτε κ πρακτικό από οικονομικής άποψης.

Να αναλάβεις ευθύνες χρειάζεται Μ87 και πιστεύω πως είσαι ικανότατος, απλώς είναι το πρόβλημά σου αυτό.

Senior Member
    Καλά. Μέχρι να αποφασίσετε, τα ανοίγω και αν θέλετε συμμετέχετε.

Ξεκινάω από το ότι δεν υπάρχουν ποινικές κυρώσεις για τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας σε οτιδήποτε αφορά πιθανά αδικήματα στην επαγγελματική τους ενασχόληση. Η "δουλειά" εν συνεχεία εξασφαλίστηκε με την πλήρη απουσία των δικαιωμάτων των ψυχικά ασθενών οι οποίοι δεν έχουν καμία πρόσβαση στη δικαιοσύνη μέχρι σήμερα. Αυτό το επιβεβαιώνει και η Remedy αναφέροντας ότι:

Αν ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΙ για να βρει το δίκιο του, τότε είναι ΕΜΦΑΝΗΣ Η ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΨΥΧΙΚΑ ΑΣΘΕΝΗ!

Πιο άκυρο παράδειγμα Kutchunie από αυτό [σχόλιο #160 του παρόντος http://www.psy.gr/first.php?mid=19&s...id=0&id=14316] πεθαίνεις... Κατάφερες και βρήκες ΤΗ ΜΟΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΙΩΞΗΣ! και αυτή αφορά κάποιον ο οποίος ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΝ ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής / ψυχίατρος. Εύγε! Η συγκεκριμένη διώχθηκε επειδή ΔΕΝ είχε πτυχίο και μάλλον τα ουσιαστικά κίνητρα της διωξης ήταν είτε επειδή φοβήθηκαν μήπως και αρχίσει να αποθεραπεύει κόσμο, είτε επειδή έτρωγε από πίτα που δεν δικαιούται να τρώει.

Θα σου πω τι θεωρώ παράδειγμα δικαιοσύνης σε ότι αφορά την ψυχοθεραπεία:

α. Καταδίκη χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα, Ελληνα ψυχίατρου, ψυχολόγου, ψυχοθεραπευτή με πτυχίο από Πάντειο, Καποδιστριακό, Αριστοτέλειο ή Πανεπιστήμιο Κρήτης με σύγχρονη αφαίρεση της άδειας εξασκήσεως είτε προσωρινά, είτε για πάντα και ενδεχόμενη χρηματική ποινή / πρόστιμο. Το καταγγελόμενο παράπτωμα πρέπει να αφορά την επαγγελματική του ιδιότητα ως επαγγελματία ψυχικής υγείας.

β. Αποζημίωση θεραπευομένου ο οποίος κατήγγειλε Έλληνα ψυχίατρο, ψυχολόγο ή ψυχοθεραπευτή όπως τον περιγράφω πιο πάνω με χρηματικό αντίτιμο.

Και στις δύο περιπτώσεις χρειάζομαι να ξέρω:

1. Τα ονόματα των αντιδίκων
    2. Την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης και την απόφαση (έστω και περιφραστικά)
    3. Το μέσο ανακοίνωσης της απόφασης (εφημερίδα; ιστότοπο; άλλο).

Θα περιμένω για τον αντίλογο σας. Συνιστώ να μοιραστείτε τη δουλειά σε ότι αφορά το ψάξιμο και να θέσουμε και ένα άνω όριο. Π.χ. εγώ λέω ότι αν με τρεις μέρες ψάξιμο δεν έχεις βρει τίποτα, δεν θα βρεις ποτέ.

Παραδείγματα ΕΛΛΕΙΨΗΣ δικαιοσύνης μπορείτε να βρειτε στα ακόλουθα χωρίς πολύ ψάξιμο.
    http://www.moh.gov.gr/articles/healt...raxes?fdl=7354 (κατεβάζει αρχείο pdf από το υπουργείο υγείας)
    http://www.e-psychology.gr/forum/thr...9B%CE%99%CE%91
    http://www.e-psychology.gr/forum/thr...99%CE%9F%CE%A5
    Διαβασε καλά τι εγραψα. Πράγμα που σου υπενθυμίζω σε κάθε μήνυμα και αρνησαι να καταλάβεις. Αυτή ηταν κομπογιαννιτισσα όμως κάποιος την κατήγγειλε και οι διαδικασίες κινήθηκαν. Εσυ κάθεσαι και τρως τις μυξες σου μέσα στο φόρουμ και κόσμος καταστρέφεται στον δικό σου θεραπευτή, ο οποίος ακόμα κι αν εχει πτυχίο, είναι το ιδιο κομπογιαννίτης. Αντί δηλαδή να κινηθείς πρακτικά και ουσιαστικά κάθεσαι και λές αερολογίες επι αερολογιών χωρίς καμία λογική υπόσταση, επειδή ετσι νομίζεις πως είναι ή έτσι θα ήθελες να είναι χωρίς καμμία διάθεση να πληροφορηθείς. Κανενα βιβλίο δεν διάβασες, να μου την πεις ψάχνεις. Ξεστραβώσου πρώτα
    Last edited by kutchunie; 11-10-2016 at 05:43.

Senior Member
    Cube? Kutchunie? Ακόμα;
    Ναι, θα κόψω το γάλα από τα μωρα μου να είμαι 24/7 ονλάιν για να απαντάω στις μαλάκίες σου

Senior Member
    Κλείνουμε λοιπόν το 3. και 4.

Εγείρεις το ερώτημα του "καθολικισμού" και δυστυχώς αυτό το έχω αποδείξει με την παγίδα της ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ενασχόλησης με ψυχοθεραπεία ως ιδιώτης όπου θα εξαναγκαστείς να βάλεις τις αμοιβές πριν τον θεραπευόμενο. Για την ακρίβεια, οι επιλογές του νέου επαγγελματία ψυχικής υγείας είναι:

α. Να γίνεις ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής στο δημόσιο (κοινωνικές υπηρεσίες, ΚΨΥ, νοσοκομεία κλπ) θα ασχολείσαι ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ με ψυχολογική υποστήριξη.

β. Να γίνεις ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής στον ιδιωτικό τομέα θα ασχολείσαι ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ με ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ θεραπευομένων.

Και στις δύο περιπτώσεις δεν θα ελέγχεσαι από πουθενά και από κανέναν.

Τα ψυχιατρεία ΟΦΕΙΛΑΝ να προσφέρουν ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. Όμως αντί αυτού, είναι υποστελεχωμένα και προσφέρουν ΜΟΝΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.

Η μόνη λύση που απομένει σήμερα σε έναν θεραπευόμενο ο οποίος επιθυμεί την αποθεραπεία του, είναι να προσπαθήσει μόνος του, με την στήριξη την οποία θα του προσφέρει "κάποιος". Αυτός ο "κάποιος" μπορεί να είναι η οικογένεια σου, οι φίλοι σου ή ίσως ένας κληρικός. Δεν θα είναι όμως ΠΟΤΕ ο επαγγελματίας ψυχικής υγείας ο οποίος δεν επιθυμεί να αποθεραπευτείς ή είναι περιορισμένος από τις πάγιες δεσμεύσεις οι οποίες του έχουν επιβληθεί από το εργασιακό περιβάλλον του.
    Σε αυτό θα συμφωνήσω. Όφειλαν τα δημόσια νοσοκομεία΄ή ψυχιατρεία να έχουν ψυχοθεραπευτές και θα το διευρύνω κ θα πω ότι όχι μόνο οι μονάδες υγείας θα έπρεπε να έχουν, αλλά και τα σχολεία θα έπρεπε να απασχολούν ψυχολόγους. Αν εγώ πηγαινα σε σχολείο που είχε ψυχολόγο, ισως να μην τραβούσα του χριστου τα πάθη μεσα στο σπίτι μου, να βρισκόταν κάποιος να με βοηθήσει και ίσως να μην έτρωγα ένα σκασμό λεφτά στη θεραπεία ή και πολύ περισσότερο να μην νοσούσα ποτέ ψυχικά. Συμφωνώ πως η ψυχοθεραπεία πρέπει να ενταχτεί στις υπηρεσίες δημοσιας υγείας.
    Από την άλλη όμως ρε παιδιά είναι τόσο χάλια η κατάσταση στα νοσοκομεία. Παθολόγοι δεν υπάρχουν, είναι δυνατον τη στιγμή που ούτε οι οδοντίατροι δεν είναι δωρεάν να είναι οι ψυχοθεραπευτές τουλάχιστον στην παρούσα φάση; Δεν λέω πως δεν θα έπρεπε να είναι, το τονίζω, ούτε λέω πως έχουν δίκιο που δεν κάνουν την θεραπεία δημόσιο αγαθό, απλώς βλεπω κ από την άλλη πλευρά το πράγμα, ια να μην απαντώ μονόπλευρα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by nick190813 View Post
    λοιπον....πριν 6 χρονια επαθα αγχωδεις διαταραχες,καταθλιψη,κριση ς πανικου....δεν ξερω φανταζομαι απο την ζωη που εκανα...ποτα,χορτο ολη την ημερα καπου εσκασε ο οργανισμος μου...τελικα μετα απο 5μηνες με αυτα αποφασισα να παω σε εναν ειδικο,ψυχιατρο..ο οποιος με βοηθησε πολυ και σε 3-4 μηνες ημουνα περδικι....................

και περυσι ,επαθα ελαφρυ ψυχωτικο επεισοδιο,απο χορτο καιλιγη κοκα και Mdma που ειχα κανει....ετσι ξαναπηγα σε αυτον τον γιατρο και με βοθησε παλι...και σε 2-3 μηνες ημουνα τελειως καλα και τελειως φυσιολογικος.,....η καταθλιψη μ ειχε αφησει και ενα ψηλο κοινωνικο αγχος/φοβια...και αυτο το ξεπερασα με την βοηθεια του γιατρου...

οποτε εγω πιστευω οτι τοπυλαχιστον ο συγκεκριμενος ειναι απιστευτα καλος γιατρος και με ειχε βοηθησει....
    Βασικά Νικόλα όταν σου έσκασε η φάση, φαντάζομαι πήγες εκεί και συνεργάστικες. Δεν έπαιρνες δηλαδή τα χάπια κανατε ενδεχομένως την κουβεντούλα σας κ μετά έπεφτες με τα μουτρα στην ιντικα κ κοκάλωνες. Το λέω αυτό για να τονίσω πως έκανες κ εσύ 5 πράγματα που έπρεπε να γίνουν, δεν πήγες εκεί και ο ψυχίατρος ήταν η τινκερμπελ κ σου ριξε αστερόσκονη και στο τσακ έγινες καλά. Έκανες 5 πράγματα για να γίνεις καλά, δεν περίμενες θεία φώτιση.

Senior Member
    Θα έλεγα να σταματήσετε να τρολλάρετε στο νήμα. Ανοίχτε ένα δικό σας και γράψτε ότι μ****ια σας κατέβει. Εσένα cube σου έλυσα τις απορίες σου;

Ας ανοίξει νήμα για τρολ να πει τον πόνο του εκεί να ξεσκάσει. Όπως σου έχω πει ξανά, μέχρι "βοηθήθηκα/ε/ες" θα δεις από ψυχολόγο / ψυχοθεραπευτή στην Ελλάδα.
    Σε αυτό το νήμα τις μλκς τις λέει μονο ο Μ87 cube, να φύγετε να πάτε αλλού να τις πείτε εσείς. Ελεος!

Senior Member
    Quote Originally Posted by cube View Post
    Δεν κατάλαβα, τρολ η ζωή του ανθρώπου?? Και λέει ότι βοηθήθηκε, αλλά δεν απαντάς................
    Εγώ τον ρώτησα μ87, δεν ήρθε να πει την ζωή του στα καλά καθούμενα..............

Ναι καλά, εδώ έγραψε έγινε περδίκι.........αν πάλι τα λεγε σε καμιά μάνα του, να δούμε τι θα κατάφερνε.............
    Να σου πω εγώ cube πως το σκέφτεται το περδίκη ο θεματοθέτης. Θα του στείλει ένα προσωπικό μήνυμα και θα του πει εισαι πλανεμένος και πολύ σε λυπάμαι και αν του αναπντήσει κιόλα ο "πλανεμένος" παιζει να τον στείλει κ για εξορκισμό πρωτο τραπέζι πίστα. Ετσι γινεσαι καλά, πας τα λες σε έναν παπα, ο παπας πεφτει στα ναρκωτικά ΄στα λιβάνια κι εσυ μπαινεις σε φόρουν και καταριέσαι χριστιανικότατα το άτιμο σινάφι των θεραπευτών που αν κ τους θεωρείς άχρηστους θελεις να ενταχθούν στο Ε.Σ.Υ. κ λες ότι σου κατέβει στο ΄κεφάλι γιατί δεν αναλαμβάνεις καμία ευθύνη για τις πράξεις σου ούτε μπαίνεις στη διαδικασία να συγχρονιστείς με το περιβάλλον στο οποίο ζεις. Σε κάλυψα ελπίζω

Senior Member
    Quote Originally Posted by kutchunie View Post
    Να σου πω εγώ cube πως το σκέφτεται το περδίκη ο θεματοθέτης. Θα του στείλει ένα προσωπικό μήνυμα και θα του πει εισαι πλανεμένος και πολύ σε λυπάμαι και αν του αναπντήσει κιόλα ο "πλανεμένος" παιζει να τον στείλει κ για εξορκισμό πρωτο τραπέζι πίστα. Ετσι γινεσαι καλά, πας τα λες σε έναν παπα, ο παπας πεφτει στα ναρκωτικά ΄στα λιβάνια κι εσυ μπαινεις σε φόρουν και καταριέσαι χριστιανικότατα το άτιμο σινάφι των θεραπευτών που αν κ τους θεωρείς άχρηστους θελεις να ενταχθούν στο Ε.Σ.Υ. κ λες ότι σου κατέβει στο ΄κεφάλι γιατί δεν αναλαμβάνεις καμία ευθύνη για τις πράξεις σου ούτε μπαίνεις στη διαδικασία να συγχρονιστείς με το περιβάλλον στο οποίο ζεις. Σε κάλυψα ελπίζω
    το πιασαμε το υπονοουμενο.
    αναμενομενο...

Banned
    Δεν είσαι σε θέση να ελέγξεις. ΄Και αυτό για τον 2ο θεραπευτή είναι μούφα. Ξέρεις γιατί??? γιατί ο Α μπορεί να σου κάνει θεραπεία που ακολουθεί την θεραπετική προσέγγιση του λακάν ας πούμε και ο Β του ράιχ. Ακόμα κ ιδιες ακριβώς μεθόδους να ακολουθούν παλι μαλακία είναι αυτό που λές γιατί ο ενας από τους 2 που σε κάποιο παράλληλο συμπαν θα δεχόταν να κάνει τον μπαλαντέρ, είτε θα σε εβλεπε μια στο τόσο και θα έκανε πως σε΄ελέγχει, είτε θα σου έβαζε λόγια και θα μεγάλωνε τις εμμονές ή θα πατουσε τα κουμπιά σου για να σε κάνει πελάτη και να σου τα τρώει. Το ένστικτό σου πρέπει να ακολουθήσεις. Να κρίνεις σε 6 μήνες ή ένα χρόνο. Τι είχαμε στην αρχή 10 συμπτώματα, ποσα έχουμε τώρα 5, τοτε κάτι γίνεται. Αν όμως είχες 10 συμπτώματα κ εχεις 11 ε τι να την κάνεις τον κόντρα έλεγχο??? Δεν είναι ρεαλιστικό να έχεις 2ο θεραπευτή και ούτε κ πρακτικό από οικονομικής άποψης.

Να αναλάβεις ευθύνες χρειάζεται Μ87 και πιστεύω πως είσαι ικανότατος, απλώς είναι το πρόβλημά σου αυτό.
    Kutchunie ξέχνα την έως τώρα συναλλαγή. Ο 2ος ψυχοθεραπευτής ο οποίος θα πληρώνεται από το υπουργείο για να ελέγχει ΤΟΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗ ΣΟΥ, θα ξέρει τα πάντα για την ψυχοθεραπεία σου εκτός από το όνομα σου. Θα γνωρίζει - όπως ήδη είπα - ΚΑΙ το πλάνο εργασίας σου (λακάν, ράιχ, κλπ) και όλες τις μεταβολές μαζί με τις αιτιολογήσεις σου, επιπλέον δε, εκείνος θα σε δεί μόνο μια φορά, όταν σου πει ο θεραπευτής σου ότι αποθεραπευτηκες.

Ο θεραπευόμενος πρέπει - εκτός από το να καταγράφει όλες τις συνεδρίες - να έχει το νου του στο αν του πουλάει αιώνια συντήρηση, αν όποτε πάει εκείνος να θίξει τα κύρια σημεία της διάγνωσης του ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ η συζήτηση στρέφεται με ευθύνη του θεραπευτή σε άσχετα θέματα καθώς και αν τελικώς ασχολείστε ΜΟΝΟ με δευτερεύοντα θέματα. Ο θεραπευόμενος ελέγχει την μη-πρόοδο του ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ! Και δεν εννοώ ότι δεν θα συζητηθούν και δευτερεύοντα θέματα. Το ερώτημα το οποίο θα πρέπει να απαντάει ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ Ο ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟΣ είναι το εξής:

"Σήμερα που θέλησα να μιλήσω για τα ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΟΥ, ο θεραπευτής μου με απέτρεψε, με στήριξε ή οδήγησε την συζήτηση αλλού ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ";

Έχει πολλά δικαιώματα ένας θεραπευτής. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να επιλέγει με τι θα ασχοληθείς. Θες να ασχοληθείς ΕΣΥ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΩΣ ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΗ ΓΙΑ 1000 ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ; Θα σε έχει μόνιμο πελάτη.

Εάν όμως ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ - Ή ΔΕΝ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΟΤΑΝ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΝΑ ΕΝΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ - ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΟΥ τότε αυτό πρέπει να τεκμηριώνεται και να καταγγέλεται.

Δεν πρόκειται να ασχοληθούμε άλλο με την εμμονική και άπληστη διάθεση των ψυχοθεραπευτών ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗΣ με τα ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ. Αυτά ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ. Και ο θεραπευόμενος θα είναι ενήμερως τόσο σε ότι αφορά την διάκριση μεταξύ ΚΥΡΙΩΝ και ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΩΝ προβλημάτων, όσο και για άλλα πράγματα τα οποία αποτελούν ενδείξεις εκμετάλλευσης ή και χειραγώγισης.

Δεν είναι το δικό μου μέλλον το οποίο παίζεται εδώ, αλλά το μέλλον ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών / ψυχιάτρων. Στο μεταξύ διάστημα - και όσο δεν αλλάζει τίποτα - ο κόσμος θα φεύγει από τα γραφεία σας και θα αναζητάει στήριγμα ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.
    Last edited by M87; 11-10-2016 at 12:36.

Banned
    Διαβασε καλά τι εγραψα. Πράγμα που σου υπενθυμίζω σε κάθε μήνυμα και αρνησαι να καταλάβεις. Αυτή ηταν κομπογιαννιτισσα όμως κάποιος την κατήγγειλε και οι διαδικασίες κινήθηκαν. Εσυ κάθεσαι και τρως τις μυξες σου μέσα στο φόρουμ και κόσμος καταστρέφεται στον δικό σου θεραπευτή, ο οποίος ακόμα κι αν εχει πτυχίο, είναι το ιδιο κομπογιαννίτης. Αντί δηλαδή να κινηθείς πρακτικά και ουσιαστικά κάθεσαι και λές αερολογίες επι αερολογιών χωρίς καμία λογική υπόσταση, επειδή ετσι νομίζεις πως είναι ή έτσι θα ήθελες να είναι χωρίς καμμία διάθεση να πληροφορηθείς. Κανενα βιβλίο δεν διάβασες, να μου την πεις ψάχνεις. Ξεστραβώσου πρώτα
    ΕΙΣΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ και "δύο μέτρα, δυό σταθμά" - εικάζω επειδή ζεις στην Ελλάδα των λίγων. Εγώ ακολουθώ τη δική σου λογική: "Με ένα σμπάρο 3100 τσ*****ια". Εσύ αν θες ασχολήσου με καταγγελίες ψυχοθεραπευτών ένας-ένας και μεμονωμένα. Άσε με εμένα να έχω μια - συμφωνα με σένα - "λιγότερο αποδοτική προσέγγιση" παρότι ακολουθώ τη δική σου λογική, και όταν τελειώσουμε θα δούμε ποιός ήταν πιο αποτελεσματικός εκ του αποτελέσματος.

Επίσης, στην πιο πάνω απάντηση μου σου έχω δώσει και ορισμό αποφάσεων ο οποίος θα αποδείκνυε ότι "οι διαδικασίες λειτουργούν ΠΑΝΤΑ" και όχι "οι διαδικασίες λειτουργούν ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ" το οποίο προωθείς εσύ με το εν λόγω παράδειγμα.
    Last edited by M87; 11-10-2016 at 12:39.

Banned
    Ναι, θα κόψω το γάλα από τα μωρα μου να είμαι 24/7 ονλάιν για να απαντάω στις μαλάκίες σου
    Είδες κάπου να γράψω τέτοια μ****ια την οποία υπονοείς;

Banned
    Σε αυτό θα συμφωνήσω. Όφειλαν τα δημόσια νοσοκομεία΄ή ψυχιατρεία να έχουν ψυχοθεραπευτές και θα το διευρύνω κ θα πω ότι όχι μόνο οι μονάδες υγείας θα έπρεπε να έχουν, αλλά και τα σχολεία θα έπρεπε να απασχολούν ψυχολόγους. Αν εγώ πηγαινα σε σχολείο που είχε ψυχολόγο, ισως να μην τραβούσα του χριστου τα πάθη μεσα στο σπίτι μου, να βρισκόταν κάποιος να με βοηθήσει και ίσως να μην έτρωγα ένα σκασμό λεφτά στη θεραπεία ή και πολύ περισσότερο να μην νοσούσα ποτέ ψυχικά. Συμφωνώ πως η ψυχοθεραπεία πρέπει να ενταχτεί στις υπηρεσίες δημοσιας υγείας.
    Από την άλλη όμως ρε παιδιά είναι τόσο χάλια η κατάσταση στα νοσοκομεία. Παθολόγοι δεν υπάρχουν, είναι δυνατον τη στιγμή που ούτε οι οδοντίατροι δεν είναι δωρεάν να είναι οι ψυχοθεραπευτές τουλάχιστον στην παρούσα φάση; Δεν λέω πως δεν θα έπρεπε να είναι, το τονίζω, ούτε λέω πως έχουν δίκιο που δεν κάνουν την θεραπεία δημόσιο αγαθό, απλώς βλεπω κ από την άλλη πλευρά το πράγμα, ια να μην απαντώ μονόπλευρα.
    Δεν βλέπω να είχαν πρόβλημα με ρεμούλες ύψους εκατομμυρίων ευρώ προς φαρμακοβιομηχανίες, εξοπλιστικά "πακέτα" και το μ**** της μάνας τους το οποίο δεν έχει πάτο. Εάν ξαναεγείρει κανείς το ζήτημα του αν υπάρχουν λεφτά για την ΔΗΜΟΣΙΑ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ θα χ*****με. Ο πιο απλός τρόπος να βρεθούν χρήματα. Κόψε το 50% των βουλευτών και εργαζομένων στη ΒΟΥΛΗ Α.Ε. προκειμένου να βοηθηθεί ο ψυχικά ασθενής. Δεν το αξίζουν οι ψυχικά ασθενής; Να ξαναμιλήσω ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΨΥΧΙΚΑ ΑΣΘΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;
    Last edited by M87; 11-10-2016 at 11:36.

Page 24 of 52 FirstFirst ... 14222324252634 ... LastLast