Originally Posted by
ΕΛΠΙΔΑΨ
Deep σε υπερευχαριστω...με βοηθησες πολυ.Ετσι ακριβως ειναι..εχω μεγαλωσει σε πολυ αυστηρο και ακυρωτικο περιβαλλον .Εχω απιστευτες ενοχες για τα παντα και αυτοεκτιμηση κατω του μηδενος...ισως ακουστει υπερβολικο αλλα αισθανομαι ενοχες και που υπαρχω...
αυτο που μου περιγραφεις για σενα: "Σε φάσεις κατάθλιψης όταν μάθαινα για θανάτους ή κάτι δυσάρεστο που συνέβαινε σε άλλους, έπιανα τον εαυτό μου να ήθελε να συμβεί στον ίδιο γιατί σκεφτόμουν πως είναι τόσο άδικο εγώ να μην γουστάρω την ζωή μου, να μην μπορώ να κάνω κάτι για τους άλλους και οι άλλοι άνθρωποι να πεθαίνουν ή να τους συμβαίνουν τόσα δυσάρεστα" εγω ευτυχως δεν το εχω..ωστοσο το βιωνω τοσο εντονα το κακο που τους συμβαινει , ειναι σαν να παιρνω ολο τον πονο τους πανω μου που ωρες ωρες δεν το αντεχω...
αυτο που εφαρμοζεις , " προσπαθώ να αντικαταστήσω αυτές τις σκέψεις με άλλες πιο ευχάριστες και να αναγνωρίζω πως εφόσον νιώθω τόσα συναισθήματα συμπόνιας, σημαίνει πως σαν άνθρωπος έχω καλοσύνη και αυτό αυτόματα σημαίνει πως δεν μου αξίζει να τα νιώθω. Έτσι είναι ευκολότερο να νιώσω λίγη περισσότερη χαρά." το βρισκω πολυ βοηθητικο και εξυπνο και θα προσπαθησω να το εφαρμοσω κι εγω.. σε ευχαριστω πολυ που μοιραστηκες την εμπειρια σου μαζι μου!