Ξερεις πολλους να δουλευουν σε ΑΕ και να μην τους κολλάνε ένσημα;
Printable View
Λογικό είναι να χεις νεύρα γιατί σου έχουν έρθει δύσκολα κ παλεύεις όμως πρέπει να βοηθήσεις τον εαυτό σου να δει τα πράγματα διαφορετικά κ ίσως μόνος να μην μπορείς στην αρχή. Στα κέντρα ψυχικής υγείας είναι δωρεάν δε χάνεις κάτι να αναζητήσεις εκεί βοήθεια. Αχχχ αυτό το κάνε με add ξέρεις πόσες φορές τ ακούσαμε κ τους κάναμε κ δεν έχουμε ανταλλάξει κουβέντα συμβαίνουν αυτά όπως το άλλο που συναντάς κάποιον γνωστό που χάθηκες να κανονίσουμε για καφέ κ τελικά πότε δεν κανονίσαμε. Απλά για σένα που σ αυτή τη φάση της ζωής σου έχεις ανάγκη έναν φίλο είναι σκληρό γιατί εσύ προφανώς τις εννοείς αυτές τις κουβέντες ενώ οι άλλοι μπορεί εκείνη την ώρα να το εννοούν αλλά μετά παρασύρονται απ τη ζωή τους κ σε ξεχνάνε.Μπορεις όμως να τους θυμίζεις την ύπαρξη σου εσύ αν πιστεύεις ότι είναι άτομα εντάξει. Όσοι είναι βολεμένοι με τη ζωή τους ξεχνάνε. Οι περισσότεροι άνθρωποι το κάνουν εσύ πρέπει να τους προσεγγιζεις
ναι ο χημικος μηχανικος εχει μεγαλη σχεση με κλαρκ και αποθηκες εχεισ δικιο ναι ναι πως δε το σκεφτηκα και θα πρεπει να χαιρεται πολυ με τη ζωη του ο δικηγορακος υπαλληλος που κανει μια δουλεια που δεν εχει καμια απολυτως σχεση με το αντικειμενο που σπουδαζει
Για την Ελληνική νομοθεσία σαν χημικος μηχανικος που αποφοιτησα καποτε σου λέω πως έχει μεγάλη σχέση. Και ο δικηγοράκος που λες δεν έχει καμια απολύτως σχέση με το αντικείμενο που σπιυδάζει, αλλα όταν θα πάρει πτυχίο μια θέση στην ΑΕ σαν ασκούμενος στο νομικό τμήμα θα τον περιμένει. Eσυ κατσε και κλαιγε τη μοιρα σου....
γιατι να παω σε κεντρα ψυχικης υγειας για να μου δωσουνε ψυχοφαρμακα και να μου διαλυσουν τη ψυχικη και σωματικη υγεια σε τιποτα δε βοηθανε
δε κλαιω τη μοιρα μου φιλε απλα εχω το θαρρος να μη γουσταρω να ειμαι σκλαβος και να εξυπηρετω εσενα και το καθε κεφαλαιοκρατη που την εχει δει καποιος και του αρεσει η να κανει καψονια ως εργοδοτης και να μου λες οτι 8 ωρες απο τη ζωη μου ειναι φυσιολογικο και σωστο να δουλευω και να μην εχω χρονο για μενα στο βαλτο το δικο σας εγω δε πεφτω
Αν σε καιει τοσο πολυ η επαγγελματική μου σταδιοδρομία δωσε μου μέιλ να σου στειλω το βιογραφικό μου. Και κατι ακομα κανεις δεν ειναι σκλαβος κανενος, κανεις δεν τον υποχρεωσε να ερθει για δουλειά κανεις δεν τον υποχρεωνει να δουλευει 4 ή 8 ή 10 λη 15 ώρες. Επιλογη του καθενός είναι.
το συστημα για να επιβιωσει τον υποχερωσε ναι χαιρεσαι που ειναι ετσι τα πραγματα και εχετε δουλους να σας υπηρετουν γιατι η λεξη δουλειά απεχει ενα τονο μακρια απο τη λεξη δουλεία
Και εγινα χημικος μηχανικος αντι να μου κολλαει ο πατερας μου δυο χρονια ενσημα για να γινω χειριστης κατευθειαν και χωρις ζόρι. Να το κοιταξεις αυτό λίγο γιατι ξερεις δουλευα και 10 χρονια εξωτερικο πριν έρθω Ελλάδα λες να ειχε ο πατερας μου ΑΕ και να δουλευα για αλλους έξω;
ωραια ζωη σκλαβια διαβασε δουλεψε και μη ζησεις ποτε μη κανεις ποτε αυτα που θες επειδη πρεπει να δουλεψεις για τους κεφαλαιοκρατες ζουμε τη ζωη μας κατα τα αλλα και ειμαστε ελευθεροι
Καλά εντάξει οι γνωστές ανοησίες....οι δηθενιές των Εξαρχείων....Ρε καταλαβαινεις πως το παιδί ειναι απο αγροτική οικογένεια και είχε τα @@ να πάρει σβάρνα τα πρακτορεία και τις μεταφορικές και να ζητάει δουλειά γιατι οι δικοι του δεν μπορούσαν να του καλύψουν τα έξοδα και πηγε σε αυτά γιατίι ήξερε πως θα έπαιρνε μεγάλο μεροκάματο και θα μπορουσε με 8 μερες δουλειά να συντηρει τον εαυτό του και να πηγαινει πανεπιστήμιο και να διαβάζει; Και για να σου το πω και διαφορετικά γιατι να παιρναμε εκείνον και να μη παίρναμε ένα Ρώσσο νταμάρι ή 5 πακιστανους με μεροκάματο ανειδίκευτου εργάτη;
τι με νοιαζει εμενα ρε πηγαινε δουλεψε σκλαβε μη χασεις τη δουλεια μια ζωη σκλαβος θα εισαι και θα λες στον εαυτο σου πως κανει το σωστο να βγαζεις χρηματα για το αφεντικο σου και αυτο να σου δινει ενα ποσοστο και να καθεται ολη μερα και εσυ να δουλευεις
Αν θεωρείς ότι το ελληνικό κράτος είναι σκληρό και κεφαλαιοκρατικό (σε ένα βαθμό είναι), πήγαινε σε μια βορειοευρωπαική χώρα και δούλεψε 4-6 ώρες τη μέρα, σπούδασε και κάτι και κάνε τη ζωή σου. Με επαναστατικές διακηρύξεις μόνο δεν πήγε κανείς μπροστά. Λες ότι 8 ώρες τη μέρα είναι σκλαβιά, να σου θυμίσω ότι σε παλιότερες εποχές οι ανειδίκευτοι εργάτες δούλευαν 12ωρο, 6 μέρες τη βδομάδα και ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΑΞΗ! Ακόμα κιεγώ που είμαι βαριεστημένος και με ψυχολογικά θέλω να δουλεύω ένα 6αωρο τη μέρα! Κανένα κράτος στον κόσμο δεν θα πληρώνει για να ξύνεσαι από το πρωί ως το βράδυ.
οχι θα κατσω 4 χρονια να σπαταλησω τη ζωη μου σε ενα πανεπιστημιο για ενα κωλοχαρτο που ουτε να σκουπιστεις δεν ειναι για να δουλεψω για 800 ευρω ευδικευμενου χμμμμμμμμμμ.....
Ενταξει εσύ που είσαι 22 ξέρεις καλύτερα πάω πάσο...
ποσο εισαι εσυ ρε μαγκα γεροσοφε της ζωης ρωτα τον εαυτο σου εαν ολοα αυτα τα χρονια που ζεις σε αυτο το πλανητη εχεις κανει οσα επιθυμει ουτε τα μισα δεν εχεις κανει μια ζωη θα βαρας προσοχες στο διευθυντη σου παρτο χαμπαρι
Έχω κάνει ήδη πάρα πολλά απο αυτά που ειχα στοχο ναι. 43 ειμαι όταν θα τα φτασεις ελα να ξανα συζητήσουμε για να δουμε τι αποψεις θα έχεις τότε. Μην προσπαθήσεις να προβλέψεις ασε θα σου δειξει η ζωή και τα χρόνια...
εχεισ δικιο εσυ εισαι ο εξυπνος και εμεις οι χαζοι λες και συ ξερεις τι εχω περασει εγω στη ζωη μου δεν εχουμε ολοι την ιδια αφετηρια και τις ιδιες ευκαιριες στη ζωη φιλε τουλαχιστον
Οχι δεν τις εχουμε αλλα αυτο δεν σημαινει πως δεν πρεπει να προσπαθησουμε να τις δημιουργήσουμε. Λες για τις γκομενες η μεση γκομενα όταν θα σαι 40 και εκεινη 30 θα θελει παιδί ή παιδια θα μπορείς να συντηρεις οικογένεια; Σκεψου το λιγο....ακομα και οικογενεια να μην θελει θα θελει να ζειτε μαζί θα μπορειτε; Και αν εκεινη δεν δουλευει ή δεν βρισκει δουλειά ή είναι άνεργη; Σκεψου τα λιγο αυτά τώρα που σαι μικρος και ειναι νωρίς. Το οικονομικο ειναι μεγαλη φαγωμαρα λενε οι περισσοτεροι για ενα ζευγάρι. Το πτυχιο δεν λυνει προβληματα αλλα σου δινει τη πιθανοτητα να πετύχεις κάτι αν δεν το έχεις δεν έχεις καν αυτή τη πιθανοτητα και ειδικα εσύ που δεν έχεις κύκλο και φίλους. Σκεψου τα τώρα που ναι νωρίς.
Τα Κέντρα ψυχικής υγείας δεν μοιράζουν μόνο φάρμακα.Υπαρχουν εκεί οι κατάλληλοι άνθρωποι για να σ ακούσουν και να σε βοηθήσουν να αποβάλλεις όλο αυτό το θυμό που κρύβεις μέσα σου.
Ίσως έτσι μετά αρχίσεις και βλέπεις τα πράγματα τελείως διαφορετικά απ' ότι τώρα.
Γιατί δεν κάνεις και εσύ μια παραχώρηση να δουλέψεις λίγα χρονακια σαν υπάλληλος να μάθεις την οποία δουλειά θέλεις και να γίνεις μετά εσύ ο κεφαλοκρατης .
Ίσως τότε τελικά καταλαβεις πως ο συγκεκριμένος δεν τα βρήκε έτοιμα για να τα σκορπάει έτσι ....Έχει μοχθήσει ,έχει φτύσει αίμα για να δημιουργήσει όλο αυτό και φυσικά δεν θα το χαρίσει σε κανέναν ...
Όσο δουλεύεις και όσο αξιζει να πληρωθείς θα στα δώσει ....
Όλα τα άλλα για κεφαλαιοκρατία και για εκμεταλλεύσεις για εμένα είναι απλές δικαιολογίες.
Θες να πετύχεις ? Ξεκινάς από χαμηλά και φτάνεις στην κορυφή.Δεν σου χαρίζεται τίποτα αν δεν μοχθησεις αυτό να το ξέρεις.
ο κυκλος και οι φιλοι που κολλανε σε αυτο εγω θελω ειπα προηγουμενως οτι κανενας φιλος καμια κοπελα δεν νοιαζεται για κανεναν πραγματια δε νοιαζονται ολοι θελουν να σε εκμεταλλευτουν θελουν κανεις δεν υπαρχει αληθινος φιλος η αληθινη κοπελα ολα πλασματικα ειναι απλα ριχνουμε τον εγωισμο μας για να μη μεινουμε μονοι στο τελος αυτο καταλαβα
βρες τον προσοπικο σου δρομο... την ζωη σου... κ συναμα θα εχεις κ παρε δωσε συχνα με καινουριο κοσμο... κ θα σαρεσουν μερικοι απο αυτοι... θα εχει κ κοριτσακια μεσα...
υγ... απο εναν 23χρονο ομοιοπαθη σαν κ σενα... δλδ χρονια ταλαιπορια... πιστευω να σε καταλαβαινω εστω ως ενα βαθμο
Δεν είναι έτσι.
Η αληθεια κρύβεται κάπου στη μέση.
Για όσους ψάχνουν φίλους να τους βλέπουν σαν αδέρφια τους τότε θα κάνουν το πολύ 1 τέτοιο φίλο. Εάν είναι τυχεροί.
Οι υπόλοιποι πάνε,έρχονται. Με άλλους περνάς απλως καλά, με άλλους απλά βρίσκεσαι, με άλλους χάνεσαι, με άλλους μιλάς μόνο στο τηλέφωνο, άλλους τους εμπιστεύεσαι λίγο περισσότερο, άλλους δεν τους αντέχεις και πολύ κοντά σου αλλα για μια φορά στις τόσες καλοί είναι. Και άλλοι μπορεί να μείνουν πολλά χρόνια φίλοι σου αλλα να μη τους βλέπεις συχνά γιατί οι προτεραιότητες αλλάζουν. Δεν μπορείς να τα βρεις όλα σε έναν άνθρωπο. Θα κάνεις παρέα με πολλούς και θα παίρνεις ότι έχει ο καθένας να σου δώσει. Και εννοείται ότι θα γνωρίσεις και αλλά άτομα στη ζωή σου. Δεν τελειώνει η ζωή από τα 22. Απλά θα κόβεις όσο μπορείς πως είναι ο άλλος σαν χαρακτήρας και όσο σε παίρνει θα τον εμπιστεύεσαι
σε νιωθω φιλε σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια απλα και γω μπορει να ειμαι μονο 22 αλλα εχω κουραστει και με εχουν κουρασει οι ανθρωποι
εγω 4 χρονια ειμαι και νιωθω ετσι απο το λυκειο εχω χασει τη διαθεση μου
Τι κάνει το πτυχίο;Πόσοι πήραν πτυχία και τα έχουν κολλημένα πάνω στον τοίχο και κάνουν άλλη δουλειά; Δεν σου ανοίγει πόρτες πάντα ένα πτυχίο και δεν είναι κακό να μην έχεις παρει. Πολλά παραδείγματα υπάρχουν με ανθρώπους που δεν έχουν πτυχία και ο μισθός που παίρνουν είναι καλύτερος από άλλους που έχουν..
Το σκεπτικό του φίλου μας δεν είναι καθόλου άκυρο .Έχει βάση και μάλιστα γερή αρκεί να είσαι μέσα σε αυτό το πλαίσιο για να καταλάβεις πως το εννοεί...
Πολυ σωστά τα πτυχία δεν είναι το έναυσμα για το ξεκινημα μιας καλής επαγγελματικης πορεία αλλά είναι η σταθερή βάση για να μπορέσεις να χτίσεις επάνω τους μια τετοια.
Ξέρω πολύ καλά άτομα αποφοίτους ενός απλού γενικού λυκείου που σήμερα ναι μεν δουλεύουν και κερδίζουν αρκετά χρήματα αλλά το γεγονός οτι δεν έχουν ένα πτυχίο τους φρενάρει από την περαιτέρω εξέλιξη τους στον τομέα της δουλειάς τους .Εξέλιξη που θα τους πρόσφερε ακόμα περισσότερα χρήματά και αυτόματα καλυτερη ποιοτητα ζωης.
Οσο είμαστε νέοι το καλύτερο που μπορούμε να εξοπλίσουμε τον εαυτό μας είναι γνώσεις και πτυχία.
Με όσα πιο πολλά πολεμοφόδια βγεις στην αγορά εργασίας τόσο πιο κερδισμένος θα εισαι.Για εσένα το κάνεις και όχι για κανέναν άλλον...
Και τι προτείνεις δηλαδή? Επειδή η χώρα μας αυτή την στιγμή διανύει την χειρότερη οικονομική περίοδο και από αυτή που ζήσαμε το 2012 και δεν προβλέπεται ο εργασιακός χώρος να εξελιχθεί( άμεσα τουλάχιστον ), να σταματήσουμε να σπουδάζουμε και να παίρνουμε πτυχία?
Φυσικά και να γεμισει η Ελλάδα με νέα παιδιά σπουδαγμένα και με όσα περισσότερα πτυχία μπορούν να πάρουν .
Σε ένα πολεμο εκτός από το όπλο χρειάζεσαι και πολεμοφοδια. Ετοιμότητα χρειάζεται ένας λαός να εχει για να βγει από μια τετοια κατάσταση ...Οσο πιο καλά εξοπλισμένος είσαι τόσο πιο άμεσα θα επέλθει η αποκατάσταση....
θα γινω σταρ στο χολιγουντ εγω και θα βγαλω εκατομμυρια θα γινω μουσικοηθοποιοκινηατογροφ ασκηνοθετης
Εντάξει εσύ και άλλοι πόσοι δεν ξέρω, να προχωράτε με αυτά τα σκεπτικά και μετά να μην διαμαρτύρεστε αν την αγορά εργασίας στην Ελλάδα την καταλάβουν Πακιστανοι -Σύριοι και ότι άλλο κυκλοφορεί....
Αν εγώ αύριο αποφασίσω να ανοίξω μια επιχείρηση και ζητήσω εργατικό προσωπικό με συγκεκριμένες προϋποθέσεις νομίζεις οτι θα διστάσω να πάρω πακιστανο?Φυσικά και θα δώσω προτεραιοτητα στον Έλληνα ,αλλα αν δεν μου κάνει ποιον θα πάρω για βγω άμεσα στη αγορά ?
Κάτσε εσύ τότε στον καναπε σου να κάνεις την γνωστή σου επανάσταση(επανασταση του καναπε,επανασταση του Facebook) και να κλαις την μοίρα σου την μαύρη για την χώρα σου και άσε τους άλλους να γεμίζουν πτυχία και ελα να μου πεις ποιος είναι ο χαμένος...
Γιατί δίνετε τοση σημασία στα πτυχία; Με αυτό τον τρόπο μειώνετε τους ανθρώπους που δεν έχουν πτυχία. Ναι μπορεί ένα πτυχίο να σου ανοίξει πόρτες αλλά δεν είναι το μοναδικό κλειδί. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν ήθελαν να σπουδάσουν, που δεν μπόρεσαν να σπουδάσουν ενώ ήθελαν, που δεν είχαν τα λεφτά να σπουδάσουν ή οτιδήποτε άλλο. Γεμάτος ο τόπος από ανθρώπους με πτυχία και κάνουν άλλη δουλειά, γεμάτος ο τόπος από ανθρώπους που έχουν πτυχία και κάθονται, γεμάτος ο τόπος από ανθρώπους που δεν έχουν πτυχία αλλά έχουν μια πολλη καλή δουλειά. Δεν κάνει το πτυχίο τον άνθρωπο..
Ο εργοδότης πρέπει να σέβεται τον εργαζόμενο είτε έχει πτυχίο, είτε οχι!!!