Results 76 to 90 of 92
Thread: δεν εχω φιλους
-
29-08-2020, 21:48 #76MarilouGuest
Και τι προτείνεις δηλαδή? Επειδή η χώρα μας αυτή την στιγμή διανύει την χειρότερη οικονομική περίοδο και από αυτή που ζήσαμε το 2012 και δεν προβλέπεται ο εργασιακός χώρος να εξελιχθεί( άμεσα τουλάχιστον ), να σταματήσουμε να σπουδάζουμε και να παίρνουμε πτυχία?
Φυσικά και να γεμισει η Ελλάδα με νέα παιδιά σπουδαγμένα και με όσα περισσότερα πτυχία μπορούν να πάρουν .
Σε ένα πολεμο εκτός από το όπλο χρειάζεσαι και πολεμοφοδια. Ετοιμότητα χρειάζεται ένας λαός να εχει για να βγει από μια τετοια κατάσταση ...Οσο πιο καλά εξοπλισμένος είσαι τόσο πιο άμεσα θα επέλθει η αποκατάσταση....
- 29-08-2020, 21:50 #77
θα γινω σταρ στο χολιγουντ εγω και θα βγαλω εκατομμυρια θα γινω μουσικοηθοποιοκινηατογροφ ασκηνοθετης
29-08-2020, 21:53 #78
29-08-2020, 22:03 #79MarilouGuestΕντάξει εσύ και άλλοι πόσοι δεν ξέρω, να προχωράτε με αυτά τα σκεπτικά και μετά να μην διαμαρτύρεστε αν την αγορά εργασίας στην Ελλάδα την καταλάβουν Πακιστανοι -Σύριοι και ότι άλλο κυκλοφορεί....
Αν εγώ αύριο αποφασίσω να ανοίξω μια επιχείρηση και ζητήσω εργατικό προσωπικό με συγκεκριμένες προϋποθέσεις νομίζεις οτι θα διστάσω να πάρω πακιστανο?Φυσικά και θα δώσω προτεραιοτητα στον Έλληνα ,αλλα αν δεν μου κάνει ποιον θα πάρω για βγω άμεσα στη αγορά ?
Κάτσε εσύ τότε στον καναπε σου να κάνεις την γνωστή σου επανάσταση(επανασταση του καναπε,επανασταση του Facebook) και να κλαις την μοίρα σου την μαύρη για την χώρα σου και άσε τους άλλους να γεμίζουν πτυχία και ελα να μου πεις ποιος είναι ο χαμένος...
29-08-2020, 22:27 #80
Γιατί δίνετε τοση σημασία στα πτυχία; Με αυτό τον τρόπο μειώνετε τους ανθρώπους που δεν έχουν πτυχία. Ναι μπορεί ένα πτυχίο να σου ανοίξει πόρτες αλλά δεν είναι το μοναδικό κλειδί. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν ήθελαν να σπουδάσουν, που δεν μπόρεσαν να σπουδάσουν ενώ ήθελαν, που δεν είχαν τα λεφτά να σπουδάσουν ή οτιδήποτε άλλο. Γεμάτος ο τόπος από ανθρώπους με πτυχία και κάνουν άλλη δουλειά, γεμάτος ο τόπος από ανθρώπους που έχουν πτυχία και κάθονται, γεμάτος ο τόπος από ανθρώπους που δεν έχουν πτυχία αλλά έχουν μια πολλη καλή δουλειά. Δεν κάνει το πτυχίο τον άνθρωπο..
Ο εργοδότης πρέπει να σέβεται τον εργαζόμενο είτε έχει πτυχίο, είτε οχι!!!
29-08-2020, 22:50 #81MarilouGuestΚανένας δεν απαξίωσε τους ανθρώπους που δεν έχουν πτυχία .
Το νόημα όλου αυτού ειναι τελείως διαφορετικό απο αυτό που εχεις γράψει.
Μιλάμε για τους ανθρώπους που έχουν την καθε αυτού ευκαιρια άλλα εκφράζουν την πιο παραπανω αποψη...
¨Γιατι να σπουδασω αφού πλέον δεν έχουν κανένα αντίκρυσμα ¨ ή ¨όλοι οι ντιλιβεραδες έχουν και από ενα πτυχίο¨
Εγώ τουλάχιστον εκει τοποθετήθηκα.....
Πως μπορώ να μειώσω ενα άνθρωπο που δεν έχει πτυχίο ,αυτό δεν το έκανα ποτέ και ούτε θα το κάνω.
Οσο για τους εργοδότες ,φυσικά πρέπει να σέβονται τον οποιοδήποτε εργαζόμενο.......πτυχιούχο και μη...
Για εμένα ο εργαζόμενος είναι συνεργάτης,γι αυτό και πέραν του μισθού του έχει και μπόνους αποδοτικοτητας (εγώ ετσι δείχνω την ευγνωμοσύνη μου ) και τον σέβομαι όπως σέβεται και εκείνος αυτό που παίρνει από εμένα .
Απλα ξεκαθαριζω την δική μου θέση για να μην βγαίνουν λαθος συμπεράσματα.
29-08-2020, 22:51 #82
Αν έχεις πολλους φίλους βρίσκεις κ δουλειά κ συντροφο και διασκέδαση οπότε οι κοινωνικές δεξιότητες είναι το μυστικο
29-08-2020, 22:59 #83
Δεν είναι σταθερό αυτό. Μπορεί να γίνει και το άλλο.. Αν έχεις δουλειά, κάνεις φίλους, βρίσκεις σύντροφο κτλ..
Το θέμα είναι ότι εδώ δεν είναι αυτό το πρόβλημα αλλά ότι ο θεματοθετης έχει απογοητευτεί από τους ανθρώπους, βλέπει παντού εχθρούς και βάζει εμπόδια στον εαυτό του συνέχεια..
29-08-2020, 23:05 #84
Νομίζω το κυρίαρχο πρόβλημα του είναι ότι δεν έχει φίλους γι αυτό κ το έβαλε ως τίτλο. Αν είχε θα τα έβλεπε διαφορετικα
29-08-2020, 23:12 #85MarilouGuestΌποιο και να είναι το θέμα ,εδώ γίνεται συζήτηση.
Όπως ειναι γωστο μέσα από μια συζήτηση βγαίνουν και άλλα ερωτήματα που μπορεί να μην έχουν άμεση σχέση με το θέμα αλλά όλα αυτα είναι αλληλένδετα .
Οπότε μέσα από τέτοιες συζητήσεις καλό είναι να βγαίνουν και παράλληλα θέματα !
29-08-2020, 23:37 #86
Ειπα δινει την πιθανότητα δεν ειπα οτι σου την εξασφαλίζει πάντως για να μην το πλατιάζουμε όσοι θεωρούν πως δεν τους καλύπτει ας σταματουν την εκπαιδευση στα 9 χρονια που ειναι η υποχρεωτική και το λύκειο με αυτή τη λογική άχρηστο είναι, γιατι να σπαταλησουν αλλα 3 στο λύκειο;
29-08-2020, 23:38 #87
29-08-2020, 23:49 #88
29-08-2020, 23:56 #89
Ο εργοδότης είναι αυτονόητο πως θα σεβαστεί τον εργαζόμενο που έχει, με μια διαφορά θα αποφασίσει εκείνος ποιον θα βάλει στη επιχειριση του. Αν εγώ θέλω Αποθηκαριο με πτυχίο ΑΕΙ από κατευθυνση πολυτεχνείου με proficiency στα Αγγλικά Microsoft office σε επίπεδο expert και γνωση ERP γουστο μου και καπέλο μου και δεν θα δώσω λογαριασμό σε κανέναν γιατι ζητάω αυτά τα προσόντα σε ένα αποθηκάριο με το μισθο που πιστεύω πως αξίζει. Τωρα αν ο άλλος δεν έχει αυτά τα προσόντα εγώ τι να κάνω φιλανθρωπικό ίδρυμα είμαι ή επιχειριση;
30-08-2020, 11:02 #90
Zeroend, ζούμε σε μία κοινωνία όπου τα αφεντικά πίνουν το αίμα του εργαζόμενου, το λάιφ στάιλ περνάει το πρότυπο του επιτυχημένου, γυμνασμένου, υγιή αρσενικού και του μοιραίου, απαιτητικού, μοδάτου θηλυκού, η εξουσία είναι ανάλγητη και βίαια, φίλοι θεωρούνται όσοι σε χειροκροτούν, οι ερωτικές σχέσεις είναι αναλώσιμες.
Έτσι είναι ο κόσμος που ζούμε, είτε μας αρέσει είτε όχι. Επομένως έχουμε δύο λύσεις: Ή παίζουμε το παιχνίδι όσο καλύτερα μπορούμε με αυτούς τους όρους, ή λέμε "σας έχω όλους γραμμένους" και πορευόμαστε μόνοι μας. Κάποιοι από εμάς που το παίζουμε "ψαγμένοι" προσπαθούμε να κινηθούμε στη μέση οδό. Να πιστέψουμε πως υπάρχουν και καλοί άνθρωποι. Και πράγματι υπάρχουν, αλλά τους βρίσκεις με το κυάλι.
Όποιο δρόμο κι αν ακολουθήσεις, το ζητούμενο είναι να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου. Η γκρίνια και το "φταίει η κοινωνία η άδικη" δεν ωφελεί. Να ξέρεις πως ότι θελήσεις από τη ζωή, πρέπει να έχεις τα @@ να το πάρεις μόνος σου. Κανένας δεν πρόκειται να σου το δώσει, γιατί όλοι έχουν τα δικά τους, με σένα θα ασχολούνται; Πάρε τη ζωή σου στα χέρια σου, φίλε μου, όποια και αν είναι αυτή. Και να ξέρεις οτι όλοι εκτιμούν τους "πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες". Τους γκρινιάρηδες, κανείς.