μα, πώς να απελευθερωθεις εφοσον δεν κανεις καμια προσπαθεια να απελευθερωθεις? ολο τις θερμιδες κ τα κιλα σου κοιτας! κ τον καθρεφτη, κ αν σου μπαινει το ταδε ρουχο, κ γιατι η φιλη σου η μια ειναι πιο λεπτη κ η αλλη πιο χοντρη κ τα τοιαυτα!
Printable View
Λοιπόν συνεχίζω...Πρωινό μπορείς να φάς ότι θελεις πχ ένα τοστ με βουτηρο(κάνει καλο,μην το στερηθεί ο οργανισμός σου), μπισκότα, κουλουράκια,δημητριακά...ότ ι μα ότι θες! Το ΠΡΩΙΝΟ είναι ΒΑΣΙΚΟ!
Δεκατιανό: φρούτο ή χυμό
Μεσημεριανό: To κανονικό μας φαγητό και ανάλογα με αυτό που τρώμε το συνοδεύουμε με σαλάτα.Πχ αν τρως όσπρια μην τρως σαλάτα(είναι υπερβολη).Εγώ συνήθως τρώω σαλάτα όταν είναι να ΄φαω κάτι "παχυντικό"...Επίσης μην τρως πατάτες ή μακαρόνια με ψωμί...Τρως όμως και πάλι ότι θες αρκει να σηκωνόμαστε από το τραπέζι ικανοποιημένοι δλδ ούτε φουσκωμένοι από το φαι αλλά και ούτε πεινασμένοι. Επίσης ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ να ΜΗΝ τρως γρήγορα...φάε απολαύστικα και αργά(όχι και πολύ αργα να βαρεθείς:D )
Το απόγευμα τρώω γλυκό..Βασικά μάθε το σώμα σου! ΆΚου τι σου ζητάει...αν νιώθεις την ανάγκη για γλυκό φάε αν όχι φάε φρούτο ή μέλι με φρυγανιά ή κάτι ανάλογο
Το βράδυ να τρως 3 ώρες πριν κοιμηθείς..κατι ελαφρή τοστ, σαλάτα, γιαούρτι, ΟΧΙ φρούτα( θα ποναει το στομάχι σου) ή κάτι άλλο που νιώθεις εσύ ελαφρύ...
Το μυστικό είναι:Δεν στερούμαι τπτ και δεν παχαίνω! Αυτό κάνω και εγώ και δεν με νοιάζει αν μια ή δυο μέρες ξεφύγω γτ ΔΕΝ θα παχύνω διότι ο οργανισμός μου έχει συνηθήσει..Νιώθω ελέυθερη και τρώω τα ΠΑΝΤΑ! και ετσι είμαι ευτυχισμένη γιατί απολαμβάνω πράγματα..και δεν φοβάμαι!
δεν ξερω τι συμβαινει τελευταια και μαλιστα χτες εφαγα 5 φρουτα μεσα στην μερα και παλι νιωθω ασχημα σμρ και οτι η κοιλια μ κανει διπλες
επισης ο μπαμπας μ σαν να το παρατηρησε και μου κανει μπειμπι σιττινγκ απο χτες παλι. να με χαιδευει να μου μιλαει σαν μωρο και οταν καθομουν στο μπαλκονι να μ φωναζει να προσεχω μην πεσω απο κατω
εκει που ημουνα δυναμικη παλι και δεν μασαγα, ξαφνου συμπεριφερομαι και νιωθω σαν μωρο. χτες ενα γατακι που βρηκα δεν με αφησαν να το κρατησω και εκλαιγα! ακουγομαι ηλιθια το ξερω αλλα που να τα πω..... ειμαι μαλθακη και απαισια
επισης εδω και 1 βδομ θελω να εξομολογιθω πως εχω ξεκινησει παλι να κανω εμετους μερικες φορες αλλα δεν το χω πει πουθενα. δεν ειχαν κοπει ποτε εντελως εκανα καμια φορα την βδομ ,πολυ καλα σε σχεση με παλια, αλλα τωρα 1 βδομ κανω
Είσαι γενικότερα ευαίσθητη ή τώρα σου βγήκε; Εφόσον κάνεις εμετούς δεν έχει λυθεί το θέμα.
δεν ξερω αν ειμαι ευαισθητη ισως περναω περιοδο περιεργη. πχ με επιασε και η κριση πανικου, τωρα αυτο, ενω ολα ηταν σχετικα οκ. ειχα τις ανασφαλειες μ αλλα το ελεγχα καπως. τωρα δν ξερω γτ....αδιαθετησα παρασκευη, μεχρι τοτε ημουνα ενταξει. αν ειναι λογω αυτου, υπαρχει περιπτωση να με επιασε μετα την περιοδο κριση προ περιοδου?
επισης με το νερο δν μπορω να πινω 2 λιτρα την μερα το εκανα παλια αλλα εχω θεμα και με 1 και μονο ποτηρι κατουραω 5 φορες....οποτε αμα πιω τοσο δεν μπορω να σταθω η να παω πουθενα αν δν εχει τουαλετα διπλα
Ναι γίνεται νομίζω και μετά την περίοδο. Κοίτα, άμα κατουράς 5 φορές, νομίζω ότι πρέπει να πας στον ουρολόγο οπωσδήποτε! :eek:
μπα ειναι κληρονομικο ολοι κατουραμε πολυ στο σοι μας
Ρε συ κοπέλα έσκασα στα γέλια με αυτό!
Θα συμφωνήσω με Lou! ότι καταπώς φαίνεται, το διατροφικό σου κόλλημα (γιατί είναι το κόλλημα που δημιουργεί το πρόβλημα) είναι μία μόνο έκφαση ενός γενικότερου φαινομένου. Οι εμετοί που προκαλείς είναι για να ικανοποιήσουν μια ψυχολογική σου ανάγκη και όχι μια σωματική, και θα φθαρείς ανεπανόρθωτα αν τους συνεχίσεις, στο υπογράφω. Αν δε θέλεις επαγγελματική βοήθεια (και εγώ μαζί σου μεν αλλά σκέψου το άλλη μια φορά) πιάσε έναν καλό φίλο και πες του κερνάω παγωτό όσο θα σου γκρινιάζω, ξεφορτώσου περιττό άγχος και πανικογεννημένες ιδέες, και ρίξτε μαζί και ένα ομαδικό βρίσιμο για ξέσπασμα. Για καλό και για κακό όμως τσέκαρε τα νεφρά σου...
Και από που και ως που περιμένεις από τον εαυτό σου να είναι ΜΟΝΟ ένα πράγμα; Τι δηλαδή, ή είσαι σκληρή και δεν μασάς, ή είσαι ευαίσθητη και θέλεις αγκαλιά; Τι ήταν αυτό το "είμαι μαλθακή και απαίσια"; Έλα μην ακούω σαχλαμάρες, η προσωπικότητά σου είναι ευρύτατη και οι ανάγκες και εκφάνσεις της πάμπολλες και ποικίλες. Αλλάζουν όχι μόνο με τον καιρό, τα ερεθίσματα και τη διάθεσή σου, αλλά μέχρι και με την ώρα της ημέρας... so embrace yourself και σκέψου το έτσι: συγκινείσαι με μικρά γούτσου γατάκια, και όποιος πάει να τα πειράξει θα τον πάρει ο διάολος!
Όσο για τα φρούτα άν τρως πολλά ίσως σε πειράζουν στο έντερο. Και γω το παθαίνω.
να και τωρα με αυτα που ειπες ρε ντισκο μ ρχεται να βαλω τα κλαμματα γαμωτη σου.....
και να φανταστεις δεν μαρεσουν οι γατες :(
ναι ειμαι μαλθακη μερες μερες σαν χαζογκομενα και φοβαμαι μην αρχισω να φοραω ροζ¨:(
ειναι εκνευριστικο για τους αλλους επειδη ρωταω μονιμως ''παχυνα?'' ''παχυνα?'' ''σιγουρα δεν παχυνα?'' και λένε οχι οχι αλλα δεν πειθομαι απο κανεναν. σαν να βλεπω πλαινα και σαν να βλεπω οτι παχυνα ο γκομενος μ λεει ειναι η ιδεα μου αλλα και παλι δεν πειθομαι και ντρεπομαι να βγαινω εξω και ζηλευω με ολες! μισω μισω μισω!
τα φρουτα πειραζουνε? αλλα παρ ολα αυτα δεν παχαινουνε ε?
Μερικούς ανθρώπους τους πειράζουν αν τρώνε πολλά μαζί και προκαλούν ευκ@#$$%$! Ξέρεις! Και 'συ των άκρων είσαι βρε παιδί μου.
δεν τα φαγα ετσι επειδη μ κατσε μαρεσουνε αλλα δν τα φαγα με την μια δλδ τα 4 τα φαγα μεσα σε 8 ωρες και τα κερασια με τα αλλα 2 φρουτα το βραδυ ολα μαζι
Α για να σου πω, όλα και όλα. Καλό και χρυσό το χαζογκομενιλίκι μερικές φορές, αλλά αν βάλεις ροζ κοπελιά θα σε αποκληρώσω και θα κάνω stage an intervention! Μια φορά στη ζωή μου έβαλα ροζ από πάνω μέχρι κάτω, μιλάμε και παπούτσια και κορδέλα στα μαλλιά, γιατί έχασα στοίχημα με την κολλητή μου. ΡΕΖΙΛΙ ήμουν ένα ροζ ανεμίζον πράγμα... ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ! Μωβ for ever baby!
And now, some tough love!
Μισείς μισείς όταν βγαίνεις έξω, αλλά το ξέρεις ότι κατά βάθος μισείς εσύ εσένα και δεν μπορείς να το δεχτείς. Το ξέρεις γιατί είσαι ξύπνια αλλά πεισματάρα, και έχεις καταφέρει να πείσεις τον εαυτό σου για τα απίστευτα, δηλαδή ότι 1) είσαι χοντρη 2) όλοι οι άλλοι το ξέρουν και δεν στο λένε επίτηδες και 3) όσο και να προσπαθείς δε θα αλλάξεις. Στο ξαναλέω ότι το πρόβλημα δεν είναι στην περιφέρειά σου αλλά στο πως εκλαμβάνεις καταστάσεις.
Στις ήρεμες στιγμές σου ξέρεις ότι υπερβάλλεις, και το ξέρω ότι το ξέρεις. Όταν ζοριστείς όμως με το οτιδήποτε, ανεξαρτήτως φαγητού, πανικοβάλλεσαι μόνη σου, και επειδή αδυνατείς να επιβληθείς στον εαυτό σου (πιστεύω από φόβο μήπως οι συνέπειες σε αναγκάσουν να κάνεις πράγματα που δε θέλεις και ζοριστείς περισσότερο), βγάζεις αυτόν τον φόβο σε άλλους... και επειδή επίσης έχεις προϊστορία με τις διατροφικές διαταραχές και πιστεύεις ότι σου είναι γνώριμο πρόβλημα και άρα μπορείς να το "ελέγξεις", καθοδηγείς όλη σου την πίεση και αγανάκτηση να εκφραστεί μέσα από εμετούς και ψυχαναγκασμούς με θερμίδες και πόντους και το πως δείχνει ο άλλος κόσμος μέσα στα τζιν του...
Σπασμένο μου κουκλί μου, το μίσος είναι εξαιρετικά δυνατό συναίσθημα για να το σπαταλάς σε άγνωστους, και ακόμα πιο ιδιο-ψυχοφθόρο για να το στρέφεις εναντίον σου. Έχεις κάνει ποτέ την ερώτηση "ε και" στον εαυτό σου όταν σκέφτεσαι ότι πήρες 1 ή 2 ή 3 κιλά; Την έχεις ακολουθήσει με πάμπολλα "γιατί" μέχρι να βρεις γιατί το σωματικό βάρος σου έχει συνδεθεί σε τέτοιο βαθμό με τη στιγμιαία διάθεσή σου; Όσες έρευνες και στατιστικές και να σου παραθέσω, δε θα σε πείσω για το οτιδήποτε διότι η πηγή του προβλήματος είναι αλλού και όχι στα κιλά. Βρες το ρε συ κοπελιά, γιατί αν το αντιμετωπίσεις με τόση αποφασιστικότητα όσο το placebo του, θα μπορέσεις να απολαύσεις επιτέλους ένα παγωτό πραλίνα φουντουκιού χωρίς τύψεις... και μόνο για αυτό, αξίζει τον κόπο!
Ούτε εμένα μου αρέσουν ιδιαίτερα οι γάτες, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν συγκινούμαι όταν βλέπω ένα γατσούλι να μου νιαουρίζει σηκώνοντας το ποδαράκι του για αγκαλίτσα (άντε πάλι ζούμιασα τώρα, μου ήρθε και περίοδος). Πάρε και ένα βιντεάκι έτσι για να γουτσουγουτσιάσουμε!
http://www.youtube.com/watch?v=0Bmhjf0rKe8
Μα κοίτα το τι γλυκούλι που είναι!
ααααααααααα γαμω το κερατο μου τι γατι ειναι αυτο!!!!!!!!!!
θα πεθανω!!!!!!!!
το ''ε και'' δεν υπαρχει στο κωλολεξικο μου :(
πως να το δημιουργησεις και να το λες αμα δεν το πιστευεις, ειναι σαν να μ πουν απο σημερα να πιστευω στον βουδα
γιατι μπορει και να με δεις στον υπνο σου και να σ αρεσω! :p
με εχει πιασει πανικος γαμωτο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!εφαγα ενα ποπ κορν και 3 κρουασανακια σοκολατα τι θα κανω!~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΚΑΚΩΣ δεν πίνεις νερό.Όταν δεν πίνουμε νερό συρρικνώνονται κάποια εσωτερικά μας όργανα με αποτέλεσμα να υπολειτουργεί ο οργανισμός. Δεν κάνουμε καύσεις ακόμα και αν τρώμε λίγο,πρηζόμαστε, κατουράμε πιο εύκολα γτ στερούμαι από το σώμα μας να καθαρισει τις τοξίνες που έχουμε και που το έχει ανάγκη το ίδιο το σώμα μας..Ενδείξείς? τα κίτρινα ούρα μας μας το μαρτυρούν. Όταν πίνουμε συχνά νερό το σώμα μας καθαρίζεται και ένδειξη είναι τα λευκά ούρα μας.Γι αυτό και όταν πίνουμε 1 ποτήρι πηγαίνουμε συχνα τουαλέτα λόγω αυτής της ανάγκης(να αποβάλλει τις τοξίνες). Όταν μάθουμε να πίνουμε νερό δεν θα πηγαίνουμε τόσο συχνά στην τουαλέτα. Επίσης εκτός από την υγεία μας έχουμε και την αισθητική...όταν δεν πίνουμε νερό έχουμε πρόωρη γύρανση και κυτταρίτιδα. Όταν πίνουμε νερό το δέρμα μας είναι λαμπερό και καθαρό και έχουμε καλύτερη μυρωδιά. Επίσης έχουμε καλύτερη διάθεση γιατί αναζωογόνονται τα κύτταρά μας..Μήπως λοιπόν πρέπει να το ξανασκεφτείς?
Έχεις καταλάβει οτί δεν τρέφεσαι σωστά? ο οργανισμός είχε ανάγκη τα κρουασανάκια και κάθε φορά αυτό θα γίνεται...Πρέπει να αλλάξεις διατροφικές συνήθειες! Το άγχος σου επίσης δημιουργεί τάση για φαγητό..
Με το νερό όλοι έχουμε πρόβλημα, αλλά ΠΡΕΠΕΙ να πίνουμε μέχρι να βγάλουμε λέπια, δυστυχώς.
Είναι το καλύτερο φάρμακο για ολα, (με κάλυψε η Χριστίνα σε αυτό).
Άσε που άμα το συνηθίσεις θα σου λείπει μετά, θα το ζητάει ο οργανισμός σου. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι είναι πανεύκολο.
Πέτα και δυο λεμονάκια μέσα και θα είναι μια χαρά. Σε άλλη περιπτωση πάρε περιέ, βάλε λεμόνια και παγάκια και πίνε συνέχεια. Θα σου φαίνεται σα να πίνεις αναψυκτικό.
θελω να πεθανω
βασικα να λεμε και την αλη8εια ο οργανισμος δεν χρειαζεται τ κρουασανακια αλλα ενα κομματακι σοκολατα μαυρη κατα προτιμηση το χρειαζεται.αμα σε βοη8αει να το δεις και ετσι για το νερο, το νερο αδυνατιζει και κανει ωραια επιδερμιδα..γυμναστικη κανεις?
γτ 8ελεις να πε8ανεις?
δεν κανω πια εχω μηνες να παω ειναι πρακτικος αδυνατο σχολαω 7-8 και κανω 1 ωρα να φτασω με συγκοινωνιες τις οποιες περιμενω κιολας μεχρι το γυμναστηριο οπου πρεπει να αλλαξω ρουχα να κανω 1 ωρα γυμναστικη οπως εκανα και μετα να περιμενω παλι συγκοινωνια να παω σπιτι μου δλδ φτανω σπιτι μ 10 το βραδυ απο τις 9.30 το πρωι που φευγω ειναι πολυ ψθχοφθορο και κουραστικο και επισης προσπαθω ομως αντιθετα να πηγαινω με τα ποδια απο σταθμο δουλεια 25 λεπτα περπατημα πρωι και απογευμα απο δουλεια σταθμο 25 λεπτα το απογευμα. δεν μπορω να κανω κατι αλλο δεν γινεται ειναι τοσο ψυχοφθορο και αγχωτικο και δεν γινεται ειναι δωρο αδωρο να παω 2 φορες την βδομ γυμναστηριο αφου τις αλλες μερες εχω αλλα πραγματα να κανω να δω φιλους να δω γκομενο να κατσω κ 2 μερες σπιτι μ να ξεκουραστω δεν ειναι δλδ οτι σχολαω στις 5 κ εχω ωρα να παω γυμναστηριο και να γυρισω 7 σπιτι μ κ να χω χρονο να παω κ για ενα καφε μετα ανετα η να κανω αλλες δουλειες μ!
θελω να πεθανω επειδη με εχει πιασει πεισμα και κριση δεν θελω να μιλησω με κανεναν και αναγκαζομαι να δουλεψω τωρα σε αυτη τη κατασταση και μονο εδω θελω να μιλαω σε σας μεσα στο φορουμ
και εγω απο σημερα τα μεσανυχτα εχω μπαστακω8ει εδω περα γιατι νιω8ω οτι εδω με καταλαβαινουν.μπορεις να κανεις και κατι σπιτι απο γυμναστικη η οταν εχεις ταση υπερφαγιας(δεν ξερω αν εχεις) πανε και τρεξε το τετραγωνο.συχνα μικρα γευματα εχεις δοκιμασει να τρως?τι δουλεια κανεις και κα8εσαι τοσες ωρες?
τρωω φρουτα 5-6 μες στην μερα. και σαλατα με λιγο κρεας για μεσημεριανο. αλλα με αγχωνουν τα 3 βραδυνα το βραδυ
δουλευω admin assistant σε εταιρεια πετρελαιων broker. απλα δεν ειναι διπλα μ ειναι κεντρο πειραια κινηση και κακο και χαμος......μου παιρνει ωρα να παω και να γυρισω
δν εχω ιδεα τι ειναι αλλα καλο ακουγεται :P (στ περιπτωση που εχεις νικιασει σπιτι μπορεις να αλλαξεις) τι ενοεις 3 βραδινα??απογευματινο και βραδυνο παει μετα.μετα τις 8 για ν μην βαζεις δεν εχει λενε..
ΔΕν εχω νοικιασει τπτ μενω με τους δικους μου δεν εχω χωρο να κανω τπτ μονη μου δεν αναπνευω με νταντευουνε και με χαιδευουνε μονιμως! και εκεινοι και το αγορι μ το ιδιο κανει οχι οτι δεν μαρεσει αλλα δεν ξερω αν πρεπει ωρες ωρες να γινεται ολο αυτο
3 βραδυνα την βδομαδα, αλλα πχ σουβλακια-πιτσα-φαβλα-ποπ κορν κ τετοια εννοω και μετα τις 9 . οι συνολικες 8ερμιδες παιζουν ρολο? αν ναι να ηρεμισω? δεν νιωθω καλα με εχει φαει αγχος δυσπνοια
ακου, επειδη εχω δοκιμασει 1000 διαιτες στο παρελ8ον.διαιτα αποτελεσματικη δεν υπαρχει.8α κανεις μια διατροφη με μικρα συχνα γευματα χωρις πλ αχρηστα λιπαρα πχ ξηροι καρποι σαλατα φρουτα κτλ. 8α εχεις ενα πρωινο ενα μεσημβρινο ενα μεσημεριανο ενα απογευματινο και ενα βραδυνο πριν τις 8.ετσι 8α τα καις, 8α διατηρεις το βαρος σου και μια χαρα.αμα μπορεις να φας ενα γλυκο την εβδομαδα και ν μην τα τσακισεις τισ υπολοιπες μερες καλως αλλιως μπορεις να δοκιμασεις ενα μικρο κομματι μαυρη κατα προτιμηση σοκολατα την μερα η μελι (το πιο τελειο γ μενα :D) τρωγε οσο πιο υγιεινα μπορεις, μικρες μεριδες απο ολα και οχι απο εξω.αμα 8ες κρεας φαε κοτοπουλο φιλετακια κατι χωρις λιπος γιατι κανει κακο και στ καρδια ασχετα με τα κιλα και ποτε απο εξω τετοια.κανουν κακο στ υγεια..γιατι οτι και να λεμε για κιλα αμα δεν τρως σωστα και απο ολα 8α γινει το δερμα μετα σκατα κ η υγεια.γι αυτο κοιτα πρωτα την υγεια σ.μην κοιτας 8ερμιδες και πως να τις καψεις μετα γτ ετσι 8α γινεις υστερικη μ αυτο.δες τροφες που ειναι καλες για τον οργανισμο σ και φαε απο μικρες μεριδες (οχι κ μια μπουκια :P)
*με το φιλετακια δεν εννοω κοτοπουλο αλλα κρεας,μπορεις να δοκιμασεις και σικωτι η ποντικι (δεν εννοω το ζωο :P )
NAI
για την προσληψη βαρους το πιο σημαντικο ρολο τον παιζουν οι συνολικες θερμιδες και οι καυσεις που κανεις
ΑΛΛΑ
η ποιοτητα της τροφης και το ποσο ειναι κατανεμημενη μεσα στην μερα, εχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ για το ποσο πεινας , οποτε και για το ποσο γρηγορα θα κανεις υπερφαγικο...
αν για παραδειγμα τρως μικρες υγιεινες ποσοτητες καλα κατανεμημενες σητν μερα και σωστης συστασης, και εχεις ρυθμισμενο το γλυκαιμικο σου ισοζυγιο, ΔΕΝ ΣΕ ΠΙΑΝΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΤΕ ΛΙΓΟΥΡΑ ΓΙΑ ΓΛΥΚΑ
γιατι τα φρουτα ειναι αχρηστες θεμιδες γιατι?