ναι να ξεκαθαρισει μια και καλη το ολο θεμα ειναι κριμα για την ντανιελα κ το παιδι φυσικα .
Printable View
ναι να ξεκαθαρισει μια και καλη το ολο θεμα ειναι κριμα για την ντανιελα κ το παιδι φυσικα .
Σας ευχαριστώ όλους μέσα απο την καρδιά μου!!!
Είμαι γραφείο και δεν μπορώ να γράφω εύκολα τωρα.. ούτε βεβαίως να συγκεντωθώ... :-(
ντανιελα συγωμη αλλα σκεφτηκες να παρεις λιγες μερες αδεια ?εστω 2 3
δεν γινετε.. :-(
Σήμερα εχω φέρει και το μωρό γραφειο να φανταστεις......
σε καταλαβα ......... πως στο καλο εμπλεξες ετσι ....... ατυχια βρε :o
Παιδια πάω να φύγω.. παω εδώ απο κάτω σε ενα καφε να φαω κατι .. και να γραψω τις σκέψεις μου και αυτά που θέλω να του πώ σε ένα χαρτι. ΠΡΕΠΕΙ να ηρεμήσω
bye bye ...... οσο μπορεις χαλαρωσε
Δεν ξερω αν εγινε ηδη η συναντηση, αλλα σε καθε περιπτωση φροντισε να ειστε σε ουδετερο μερος εκτος σπιτιου κ μακρια απο το παιδι.. ακουσε τον πριν μιλησεις και προτεινε του να πατε σε συμβουλο γαμου. Αν αρνηθει, οκ, πλεον δεν θα εχει κανενα επιχειρημα εναντιον σου.. απο εκει κ περα πεσ'του οτι η λυση ειναι αναγκαστικα το διαζυγιο για να καταλαβει οτι σοβαρολογεις.. ολα αυτα χωρις συναισθηματισμους κ φωνες
Καλησπέρα φιλαράκια μου!! Γιατι κάπως έτσι σας νιώθω ;-)
Λοιπόν... περίεργη βραδιά η χτεσινη.
Ραντεβού του έκλεισα σε ενα ταβερνάκι με θεα θάλασσα στην καστέλα. Στην αρχή μιλήσαμε περι ανέμω και υδάτων.. κάποια στιγμή μου ζητάει να ξεκινήσω εγώ την κουβέντα και το κάνω..
Ντανιέλα: Θα ήθελα να μιλήσω σήμερα μαζί σου σχετικά με το πώς θέλουμε να ζήσουμε την ζωή μας και όχι ποια λάθη έχουμε κάνει..
Σπύρος'Οχι εγω θέλω σου πω ποια είναι τα παράπονα μου
Ντανιέλα Εάν και νομίζω οτι δεν θα πάει καλα η κουβέντα μας με αυτό τον τρόπο
Πρόβλημα 1
Σπύρος Δέν είμαι ευχαριστημένος με την καθαριοτητα (σε αυτο ειναι υστερικος και υπερβολικος) μεσα στο σπίτι και το φαγητο που δεν υπάρχει σε καθημερινή βάση..
''Μπήκε σε λεπτομέρειες σχετικες και μου μίλαγε 1 ωρα για τα θέματα του σπιτιού...''
Ντανιέλα Συμφωνό μαζί σου.. Αλλα επειδή εγώ δουλεύω όλη μέρα είτε παω γαρφειο ειτε δουλευω απ'το σπίτι και παράλληλα έχω δίπλα μου το μωρό συνεχώς.. δεν προλαβαίνω να έχω το σπίτι έτσι οπως το θες.. Αλλα πιστευω οτι αυτο το πρόβλημα λείνετε ευκολα.. απλά θα πάρουμε μια γυναικα να μας βοηθάει όποτε κρίνουμε οτι ειναι αναγκαιο.. Δεν νομίζω οτι υπάρχει λόγος για 20-50ε να σπάσουν εμένα τα νευρα μου επειδή δεν μου φτανει το 24ωρο με ολα αυτα που εχω να κάνω..
Πρόβλημα2
Σπύρος είχε ερθει η μητερα μου μια μερα να κρατησει το παιδι για να πας γραφειο το παιδι και δεν υπήρχαν έτοιμα μπιμπερο.. ολα βρόμικα
Ντανιελα Οκ, τότε γιατι δεν επλεινε μερικα να κάνει την δουλειά της;;; Εάν ηταν η μάνα μου δηλάδη θα έπρεπε να νιώσω άσχημα για αυτό;; Γιατι οικογένεια μου δεν ειναι και η μανα σου; Και αφού το είδες εσυ γιατι δεν επλεινες εσυ αφού εγω δεν πρόλαβα; Πότε υπήρξε πρόβλημα να με βοηθήσεις σε αυτο το θέμα με τα πράγματα του παιδιού;
Σπύρος Ούτε φαγητό στο σπίτι για να εχει να φάει κατι η μανα μου δεν υπήρχε!
Ντανιέλα Και τα κολοκυθάκια τα βραστα(τετοια τρωει) με τυρι κλπ ... για ποιον τα ειχα κάνει την προηγούμενη νύχτα;
Πρόβήμα 3
Σπύρος Το ψυγείο είναι άδειο δεν με ενημερώνεις εαν και σε ρωτάω τι να σου αγοράσω
Ντανιέλα Ναι γιατι τον τελευταιο καιρο μόνο εγω πληρώνω τους λογαριασμούς (εαν και εισαι μπροστα δεν λες τιποτα) και οταν αδειάζεις τις τσέπες σου.. και βλέπω οτι δεν βγαζεις πέραν καποιο 20ε εξω οτι μάλλον δεν έχεις λεφτα .. και δεν θέλω να σε φερω σε δύσκολη θέση
'Αυτα....... Ξεκινάνω εγω να μιλαω λοιπόν για τα δικα μου προβλήματα''
Ντανιέλα Εγώ ειχα φανταστεί την ζωη απλή και όμορφη.. να παντρευτο να κάνω μια οικογενεια και να χαμογελάμε.. Να παίζουμε με το παιδι μας, να χαμογελάμε μεσα στο σπίτι να κ΄βλέπουμε dvd και να βγάινουμε έξω να γλεντάμε οταν αυτο ειναι εφικτό.. Το παιδι δεν χρειάζετε να το βάλουμε σε γιάλα .. όπως εσυ εισαι υπερπροστατεφτικος.. Μπορει να μείνει και κάποιο βραδι στην γιαγια του η και να βρούμε κάποια στιγμή καποια γυναικα της εμπιστοσύνης να το κρατάει κάποιες ώρες.. Δεν βλέπω οτι επειδή παντρευτικαμε και καναμε παιδι οτι απο εδω και πέρα δεν θα μπορούμε να κάνουμε πράγματα μόνο για μας.
Συναισθηματικά ειμαι τελειως μόνη μου.. δεν θεωρώ οτι ετσι ειναι τα ζευγάρια.. Θέλω να γίνεις ο άνδρας που γνώρισα και ερωτευτικα.. Αυτός που και με βοηθούσε στο σπίτι, αυτος που με εβγαζε και καμια βόλτα εστω και λίγες φορες.. αυτός που μου έκανε έρωτα εστω ! και οχι συχνα.. αλλα αυτο που μου εδεινες μου εφτανε.. Και σε ερωτευτικα οπως ακριβώς είσουν!! Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς συναισθηματικη κάλυψη μαζι σου.. Δεν θέλω απλά να συζούμε σε ενα λευκό γαμο και ο καθένας να κανει την ζωη του.. Γιατι το ποιο ευκολο ειναι να βρεις εσυ γκόμενα και εγω γκομενο... αλλα επειδη ο χαρακτήρας μου ειναι ετσι που θέλω να δεινω στην σχεση μου (οποια και ενα ειναι αυτη) θα σε αφησω γιατι θα θέλω να δώσω πράγματα σε αυτον που θα ειναι διπλα μου.. Αρα δεν παιζει να κάνω συμβατική σχεση μαζι σου.. Η θα ληθει το πρόβλημα η αστω..
"Με τα πολλα.. καπως ετσι πήγε η κουβέντα.. πολλες απαντήσεις δεν πήρα.. απλα δεν μίλαγε και μου ειπε οτι σε πολλα εχω δίκιο αλλα τον εχω κανει να παγωσει με την σχετική συμπεριφορα μου και φερται οπως φερεται... ''
Και επειδή δεν είχαμε τελειώσει την κουβεντα μας είπαμε αυριο το πρωί να πάμε μια εγδρομή μαζί (Θα πάμε να μπούμε σε πίστα με μηχανες :-))) Kαι μετα αφού θα εχουμε περασει μια ομορφη μερα να συνεχίσουμε την κουβεντα μας..
Παιδια δεν πιστευω οτι πραγματικά αυτα που μου είπε ειναι τα προβλήματα του!!!!! Αυτά ειναι χαζά κατα την γνώμη μου.. Στις αρχές τις σχέσεις μοιραζομαστε οτιδήποτε υπχρεωση και δουλεια ειχαμε....
Την γνωμη σας!!!!!
Ααααα ξέχασα ... και σήμερα θα έρθει να κοιμηθέι εδω σπιτι (του το ειπα εγω γιατι ξυπνάμε αυριο 5.30 για να φύγουμε για την πίστα) αλλα σήμερα η κατάσταση ειναι ποιο κρυα ανάμεσα μας αποτι εχτες.. σε λιγο θα ερθει..
Πώς το βλέπετε; Γνώμες για πως να το χειριστω..;
γεια σου κ παλι .πρεπει να συμφωνησω μαζι σου ....... 1000% χαζα . εγω δε θα πηγαινα εκδρομη μαζι του
η αποφαση φυσικα ειναι δικη σου ......
απο την στιγμη που δεν αναλαμβανει τις ευθυνες του ........ επιπλεον λεει κ ψεμματα
παντως με εντυπωσιαζει το ποσο παλευεις για τον γαμο σου :o
εφοσον θα ερθει σπιτι σου κ η ατμοσφαιρα μεταξυ σας ακομη δεν εινα καλη απλα πειτε τα γελαστε.......
σιγα σιγα θα προχωρησετε
ντανιελα ολα αυτα που σου ειπε πιστευω πως ειναι της μαμας του τα προβληματα και οχι δικα του..
εγω παλι συμφωνω με την αναγκη σου και την μαχη σου να κρατησεις τον γαμο σου..
οι γαμoι δεν δυαλυονται με την πρωτη δυσκολια..περνουν απο πολλες φασεις και μαθετε να λυνετε τα προβληματα με συζητηση γλυκια μου..
να πας με τον αντρα σου εκδρομη..να εισαι γυκια μαζι του..πες του περισσοτερο οτι εχεις να του πεις ως παραπονο...και οχι επιθετικα..να ξερεις πως πρεπει να διαψευσεις την πεθερα σου στα ματια του και με τον γλυκο σου τροπο να σπασεις αυτο που λεει οτι παγωσε.τον παγο δηλαδη..
φυσικα θα του δειξεις πως δεν εισαι διαθετημενη να περασεις την υπολυπη ζωη σου χωρις αγαπη..αλλα με ομορφο τροπο ο,τι εχεις,
ρωτησε τον απλα και ειλικρινα..τι συμβαινει?
επισεις επειδη δν μ αρεσει να χαιδευω,αν δεν προλαβαινεις κανε ποιο γρηγορα..
μην δινεις δικαιωματα και τροφη ειδικα σεκεινη να του βαζει λογια..ακουσε λιγο..τον αντρα για να μην τον χασεις πρεπει να τον εχεις:
ταισμενο
αλλαγμενο
πηδηγμενο
σορυ,στα λεω λιγο χυμα..για το τελευταιο δεν φταις αλλα κανε τα δυο πρωτα και αυτο θα 'ρθει..
ειδικα αν ειναι λιγο ανασφαλεις ισως αναπληρωνει αυτα τα κενα στην μανουλα,κακο αυτο..πρεπει να του δειξεις την αξια σου και ειμαι σιγουρη οτι μπορεις..μια γυναικα ΟΛΑ τα μπορει αγαπη μου
για μενα μην του πεις ακομη για συμβουλο γαμου κτλ.και μην βαλεις κουκλα μου ξενη γυναικα στο σπιτι ειδικα τωρα που ειστε ετσι..εχεις ν'ακουσεις μεταααααααα.....
δειξε τι αξιζεις..και αν δεν παρεις στο αναλογο το ξανασκεφτεσαι για να την κανεις..εξαντλησε ομως ολα τα περιθωρια..ειναι ενας γαμος..μ'ενα παιδι
γνωμη μου παντα,αν και εγω ειμαι λιγο ανατολιτισα με το θεμα του αντρα και θελω σε εμενα να βρισκει τα παντα,να βρισκει αυτα που καμια μανα η γυναικα η κολλητος η κανενας αλλος μπορει να αναπληρωσει..αυτο σημαινει να εισαι τα παντα για εκεινον..
(χωρις να σημαινει αυτο οτι τα παραπανω,μανα φιλοι κτλ δεν χρειαζονται,ετσι?ολα χρειαζονται στην ζωη)
Αυτό για τα μπιμπερό τα βρώμικα και τα κολοκυθάκια ήταν άκρως διασκεδαστικά από μεριάς του μπορώ να πω...
δηλαδή δεν είναι πρόβλημα που δεν εκπληρώνει τα συζυγικά καθήκοντα, δεν σε βρίσκει ερωτική, περνά την κυριακή με το iphone ανα χείρας αντί για εσένα αγκαλιά, αλλά τι θα φάει η μαμά του ενώ εσύ πας για δουλειά και έχεις και το μωρό να φροντίζεις, είναι...
Καταρχάς τα είπες πολύ ωραία και μπράβο. Προφανώς αυτός σε βλέπει πιο πολύ σαν σύζυγο-μητέρα πια αυτό καταλαβαίνω, δεν είσαι η "γκόμενα", η "ερωμένη", ίσως γιατί είσαι η μαμά του παιδιού του και πολλών αντρών η ψυχολογία αλλάζει εκεί, βάζουν την γυναίκα σε ένα άλλο βάθρο που είναι υπεύθυνη για το σπίτι της, το παιδί της, και την αποσυνδέουν τελείως από την εικόνα του θηλυκού και επαναπαύονται οτι τώρα την έχουν, σε ένα ρολο-κλειδί στη ζωή τους, άρα δεν χρειάζεται να προσπαθήσουν και παραπάνω (δες δουλειές κτλ ). Anyway, σαν ζευγάρι σίγουρα έχετε αναπτύξει λειτουργίες για το ρόλο και τα καθήκοντα του καθενός μες το σπίτι.
Δεν μπορώ να σου πω τι να κάνεις, γιατί δεν σας ξέρω, το σίγουρο είναι οτι χρειάζεται να υπάρχουν ισορροπίες μεταξύ σας και αυτό πάει και από τις δύο μεριές. Θα σου πω τι θα έκανα εγώ σαν άτομο, πέρα από εκδρομές κτλ. αυτά είναι ωραία και φέρνουν πιο κοντά το ζευγάρι αλλά μόνο αν εμπεριέχεται σε αυτά και η επικοινωνία...
εγώ θα επαναπροσδιόριζα τη σχέση και τους ρόλους μας...
πχ. λέει το σπίτι είναι αχούρι.. και το περνάει σαν δεδομένο οτι είναι ευθύνη σου αυτό, αλλά σε ρώτησε αν μπορείς, αν έχεις τη διάθεση; το χρόνο; την όρεξη; όχι, γιατί το μυαλό του σου έχει αποδώσει ένα ρόλο...και το θεωρεί καθήκον του ρόλου σου που θα πει de facto...
αυτός λοιπόν μπορεί να μη μπορεί πλέον να είναι ο εραστής που ερωτεύθηκες και εσύ να μην είσαι διατεθειμένη να κάνεις την καθαρίστρια...
άρα εγώ θα άρχιζα από εκεί...εσύ μου έχεις αποδώσει αυτές τις ευθύνες που είναι προφανές από τη λογική με την οποία σκέπτεσαι και ξέρεις κάτι δεν μπορώ...σε πειράζει; εμένα πχ. με πειράζει που δεν είσαι ο άντρας που ερωτεύτηκα και δεν μπορώ να υποκρίνομαι, μπορεί να θες να με δεις νοικοκυρά, ακόμα είμαι γυναίκα, μπορούμε να καλύψουμε ο ένας τον άλλο; να μοιραστούμε τις δουλειές και να μοιραστούμε την απόλαυση; διαφορετικά γιατί να σε ταλαιπωρώ και να με ταλαιπωρείς..
κάπως έτσι...
να επικοινωνήσεις τα πάντα... ακόμα και το σεξουαλικό γιατί όχι; αυτό σας ένωσε και αυτό κινδυνεύει να σας χωρίσει. Είναι υποκριτικό να λέμε οτι το σεξ δεν μετράει, όχι μόνο μετράει αλλά αν δεν υπάρχει αυτό τι; τι είμαστε εδώ να κάνουμε; όλα μπροστά θα τα έφερνα, ήρεμα και υπολογισμένα. Η ειλικρίνεια και η καθαρότητα του νου είναι αφοπλιστικά όπλα.
Προσπάθησε να πάρεις μία απάντηση, γιατί άποψη μου οφείλει να στη δώσει, ξέρει πολύ καλά αν μπορεί ή δεν μπορεί, αν θέλει ή δεν θέλει να σου δώσει αυτό που θες...όπως ξέρεις και εσύ για τα μπιμπερό αν μπορούσες ή δεν μπορούσες, αν ήθελες ή δεν ήθελες να τα πλύνεις...
η εκδρομη σε πιστα καρτ πως προεκυψε? θα ειναι και αλλοι μαζι σας? η περιπτωση παντως μου θυμιζει εναν πρωην που για να καλυψει τη δικη του ανεπαρκεια κ ανασφαλεια βρηκε ο,τι να'ναι δικαιολογιες για να τα ριξει ολα επανω μου.. ναι, αξιζει να παλεψεις για τον γαμο σου γιατι τον αγαπας ακομα. δωσε τον αγωνα σου να νιωσεις οτι εκανες τα παντα για αυτον.. αχ,αυτες οι ελληνιδες μανες εχουν καταστρεψει μια ολοκληρη γενια ανδρων κ γυναικων
kalopisti συμφωνω στο οτι τα ριχνουν ολα πανω σας ...... :)
δεν υπαρχει σχεση νοικοκυριου με συζυγικα καθηκοντα .......
αν οντως αυτο ηταν το προβλημα του που δε πολυπιστευω τοτε χρησιμοποιησε το σεξ (δηλ την αποχη )κ την απομακρυνση ως τιμωρια .......
η πεθερα φταιει που του εμαθε να τα ζηταει ολα στο χερι του κανακαρη της.. το οτι αυτος ο ανθρωπος κ τοσοι αλλοι ανδρες εξαλλου σε αυτη την ελληνικη κοινωνια ειναι τοσο ανωριμοι κ ειναι ανεπαρκεις συναισθηματικα κ σεξουαλικα, οφειλεται σε μια καταπιεστικη - παρεμβατικη μανα κ εναν πατερα που μονιμως σκυβει το κεφαλι..
βασικα κ μονο το γεγονος οτι σκεφτηκε να αναφερει τη μανα του στις δικαιολογιες-κατηγοριες που ξεστομισε εναντιον της γυναικας του, δειχνει το επιπεδο ανωριμοτητας του κ τοσο ποσο ανεπαρκης νιωθει που ακομα κ τοτε εβαλε τη μαμακα του μπροστα για να "καθαρισει" παλι αυτη γι'αυτον
θεοφανια εγω αυτο το εγραψα ως απαντηση στο δικο σου μηνυμα γιατι συμφωνω μαζι σου ..... , για να δουμε πως θα εξελιχθει η κατασταση .......
ναι, συμφωνούμε...:)
Αυτό που δυστυχώς συμβαίνει σε όλους μας είναι πως όταν βρισκόμαστε μες στην κατάσταση, πολλές φορές ακόμη και τα αυτονόητα μπορεί να τα δούμε διαστρεβωμένα ή να κάνουμε το παράλογο-λογικό επειδή δεν αντέχουμε την αληθεια, ή ακόμη χειρότερα από φόβο να ψάξουμε παραπέρα.
Αυτή η περίπτωση μου θυμίζει πολύ την κατάσταση που περνάει μια φίλη μου με τον γάμο της είναι ακριβώς η ίδια. Αυτή όμως αγανάκτησε τόσο πολύ που τον απατάει τον άντρα της βρήκε γκόμενο για την ακρίβεια. Και αυτή είναι εμφανίσιμη κοπέλα και η σχέση της πριν από το γάμο ήτανε σχέση αστραπή. Ορισμένοι άντρες αντιμετωπίζουνε πρόβλημα με τον γάμο και δεν κάνουνε σεξ με την γυναίκα τους μετά από αυτόν...τι να πω? και η φίλη μου έχει 2 κοριτσάκια και δεν θέλει να χωρήσει τον μισεί τον άντρα της. Ακριβώς η ίδια περίπτωση. Εγώ πάντως σε συμβουλεύω να μην κάνεις τα ίδια με την φίλη μου και τον απατήσεις δηλαδή γιατί τότε τα πράγματα θα είναι χειρότερα για σένα και για το παιδί.
Βαρέθηκα να τα διαβασω όλα τα μυνήματα.. δι'αβασα κάποια μόνοι οποταν συγχωρέστε με αν είμαι εκτος θέματος.. Απλα οταν είδα ρε παιδι μου ότι το μωρο είναι μολις 2,5 μηνων αναρωτήθηκα μήπως ο άντρας νιωθει παραμελημένος και ότι την σημμασία και την τρυφερότητα την παιρνει πια το παιδί και για αυτο δεν είναι πια ερωτιάρης.. ισως .. δεν ξερω.. μπορει να συμβεί καμια φορα...
ADIAKRITOS οντως τα μην ειναι πολλα αλλα πρεπει να διαβασεις τουλαχιστον τα πρωτα δεκα η γυναικα δε παραμελησε τον αντρα της ο αντρας της απομακρυνθηκε
κ θα το διαπιστωσεις κ μονος αν τα διαβασεις .αυτο το μην που βαζω παρακατω ειναι το δευτερο της κ οπως θα δεις τα προβληματα αρχισαν πριν καν γεννηθει το μωρο
οποτε δεν υπαρχει ελλειψη τρυφεροτητας εκ μερους της γυναικας
Δεν είπα οτι θέλω να πάω με άλλον.. (εάν και η αλήθεια ειναι οτι το εχω σκεφτεί και αυτό με την απόρηψη που έχω φάει) αλλα μόνο επειδη ζήλεψε κάναμε κατι..
Όταν έμεινα έγκυος στο 3 μήνα σταματήσαμε τελείως τα ερωτικα.. γιατί φοβόταν μην πάθει κάτι το μωρο.. ναι καλα.. ουτε αγκαλιές, ούτε φιλιά.. τιποτα.. Πέρασα πολύ δύσκολους μήνες.. Δεν μου έφταναν οι ορμόνες μου που βαράγανε παλαμάκια, τα 12 κιλά που πήρα έιχα και την απόρηψη του άνδρα μου.. 7 μήνες δεν κάναμε τίποτα!!!
Νομίζω ότι ξέρει οτι μετράω σαν γυναίκα.. εώς πρίν μείνω έγκυος δούλευα και ως χορευτρια.. και είχαμε συχνά προβλήματα ζήλιας
Συγχαρητήρια!
Ας μην τα ρίχνουμε λοιπόν όλα στις μανούλες τους, κυκλοφορούν ακόμα μεγάλα κορόιδα ανάμεσά μας. Και μετά μας φταίνε οι άντρες!
Αλήθεια, ο άντρας τι πρέπει να κάνει για να μη μας χάσει?
Αλλά τι ρωτάω, μάλλον τίποτα, φτάνει που έχει δυο αρχίδια (ε και με ένα κάποιες θα βολευόταν).
Συμφωνώ, αν ο άντρας, προκειμενου να μην φυγει θέλει την Μαιρη Παναγιωταρα διπλα του, ε τοτε ας παει στο καλό του να βρει άλλο κοροιδο να του κανει όλα τα χατιρια. Εννοειται ότι θα τα έκανα μονο σε έναν άντρα που θα έκανε τα ίδια και περισσοτερα προκειμενου για να με έχει κοντα του. Αλλιώς, ευχαριστω δεν θα παρω. Το επομενο βήμα, αν κανεις όλα αυτά ειναι και το κερατο το οποίο, εννοειται ότι θα πρέπει να τον συγχωρεσεις γιατι αυτό θέλει για να ειναι ευτυχισμενος. Τί να τον κανουμε τετοιον άντρα; Δεν καθομαστε καλύτερα μονες;
Αλλωστε ένα παντρεμενο ζευγαρι που δεν έχει την οικονομική δυνατοτητα να έχει βοηθούς στο σπίτι, πρέπει να έχει αυτονομία και να μπορει να ανταπεξελθει σε όλες τις δουλειές του σπιτιού. Και Τα δυο μελη του όμως, ειδικά αν η γυναικα εργαζεται. Οπως αυτός μπορει να μου πει "γιατι δεν ειναι το σπίτι καθαρό", έτσι μπορω και γω να του απευθύνω την ίδια ακριβώς ερωτηση "γιατι το σπίτι δεν ειναι καθαρό; τί έκανες γι΄ αυτό;" Δεν βγαινει έτσι όμως η ζωή, γι' αυτό και οι δυο πρέπει να συμβαλλουν σε όλες τις δουλειές.
ετσι λειτουργω μαριαμ μου,καλο ειναι πιστευω να συμβουλευουμε τις νεες στο κλαμπ,γιατι ενταξυ ειναι τα ροζ ονειρα αλλα ο καθε γαμος εχει και τις ευθυνες του και τα δυσκολα και μεσα απο αυτα φαινεται αν υπαρχει πραγματικη αγαπη και η σχεση δυναμωνει περισσοτερο..ευχομαι να πανε ολα καλα στην φιλη μας..
πι ες.δεν θα βολευομουν με εναν μοναρχιδο
blue1 οπως λες κι εσυ ειναι αναλογος τον αντρα..εμενα πχ που σηκωνεται για δουλεια απο τις τρεις τα χαραματα και γυριζει στο σπιτι στις πεντε το απογευμα ωστε να μην χρειαστει να δουλεψω κι εγω -(πριν το παιδι δουλευα φυσικα,τωρα δεν εχω κανεναν να με βοηθησει σε αυτο)- ε,αυτον τον αντρα δεν μπορω να τον δω να σφουγγαριζει η να απλωνει κυλωτες τωρα 2 μετρα αντρας..γενικα δεν μου παει..παρολα αυτα εφοσον βλεπει οτι κι εγω μεγαλονοντας ενα δυσκολο παιδι,δεν το ξυνω,απο μονος του φιλοτιμειται τις περισσοτερες φορες,η να αλλαξει το μωρο,να βοηθησει στο τραπεζι κτλ.εχθες πχ που ενιωθε πιο ξεκουραστος,μας εφιαξε κρεπες αλμυρες και γλυκιες.. θελω να σου πω ομως οτι σε οποια σχεση δινεις για να παρεις και ειπα αν ειδες ποιο πανω...αν δεν παρεις στο αναλογο το ξανασκεφτεσαι για να την ''κανεις'' ο γαμος δεν ειναι μονο σεξ..οταν ο αντρας σου δεν βρισκει ενα ζεστο φαι...θα εκτιμησει ο,που αλλου το βρει..και στο συγκεκριμενο στορυ οπου υπαρχει μια τετοια πεθερα,εγω προσωπικα θα πεισμωνα..ποια πεθερα θα ηταν ποιο ικανη απο εμενα,ωστε να καλυψει τα κενα του αντρα μου οπου εγω δεν θα μπορουσα???? οσο για το κερατο δεν θες την γνωμη μου..εγω του εχω πει..θα χωρισουμε επι τοπου..διαφορετικα και για να ειμαστε μαζι οπως πριν...θα σου πω,εγω τωρα αγαπη μου παω να στην κανω..θα ντυθω,θα βαφτω,θα το ξερεις..θα με δεις να φευγω απο το σπιτι την ωρα που θα ετοιμαζομαι για να γ@@@@ω με αλλον...θα το αντεξεις αυτο???αλλιως πως θα νιωσεις οτι κι εγω?με μια συγνωμη δεν γινεται.. φυσικα η καθε γυναικα γνωριζει καλυτερα πως ονειρευτηκε τον γαμο της και τι ειναι σωστο για εκεινη..ανταλασουμε καποιες αποψεις ομως κι επειδη με αυτον τον ανθρωπο ειμαι απο τα 18 μου και απο τοτε συγκατοικουμε και τωρα ειμαι 27 νομιζω πως μπορω να φερω καποια αποψη.. μαριαμ τι ειναι αυτο που με κανει κοροιδο?και γιατι εκεινος ειναι λιγοτερο κοροιδο που ανεχεται ολα αυτα που περναει στην δουλεια για να ζουμε αξιοπρεπως?
Επειδή θεωρώ πολύ αναχρονιστικό τον τρόπο σκέψης σου και πολύ μειωτικό για το γυναικείο φύλο, γι' αυτό και παρενέβηκα. Και προσωπικά, ποτέ δεν θα συμβούλευα μία νεώτερη να κάνει οτιδήποτε για να μη "χάσει" έναν άντρα.
Αντιθέτως, θα τη συμβούλευα, κύριο μέλημά της να είναι να μη ''χάσει" τον εαυτό της, την προσωπικότητά της και την αυτοεκτίμησή της, προσπαθώντας να κρατήσει δίπλα της κάποιον άντρα. Θαρρείς και οι άντρες με το ζόρι κάθονται μαζί μας!
Θεωρώ ότι ο άντρας είναι μια αυτόνομη προσωπικότητα, που μπορεί και να ταίσει τον εαυτό του και να τον ντύσει, χωρίς την βοήθεια μιας γυναίκας, εκτός αν πρόκειται για ανάπηρο. Ο γάμος και η συμβίωση έχουν ευθύνες και για τους δύο, αλλά πρώτα απ' όλα θα πρέπει να μας δίνουν απόλαυση. Και δεν έχω δει και πολλές γυναίκες να απολαμβάνουν το να τρέχουν σαν τρελές για να προλάβουν τα πάντα, σπίτι, παιδιά, δουλειά και άντρα ανίκανο (τάχα) να φροντίσει τον εαυτό του, μόνο και μόνο για να τις πουν στο τέλος ηρωίδες.
Από τη στιγμή που ένας άντρας έχει σαν κριτήριο επιλογής για μια γυναίκα το να του έχει τα πάντα έτοιμα στο πιάτο και θεωρεί και τον εαυτό του κελεπούρι που οι γυναίκες πρέπει να κάνουν θυσίες και να γίνονται χίλια κομμάτια για να μην τους φύγει, θα συμβούλευα την οποιαδήποτε γυναίκα να το σκεφτεί πολύ αν αυτή είναι η σχέση που ονειρεύεται.
Δεν θεωρώ καθόλου ροζ όνειρο την ισοτιμία σε μία σχέση, αντίθετα, θεωρώ θλιβερό μια γυναίκα να υποτιμάει τον εαυτό της και να τον υποβαθμίζει στο ρόλο της υπηρέτριας ενός άντρα.
Αλλά, είναι θέμα επιλογών και μόνο. Τίποτα δεν μας επιβάλλεται χωρίς την συναίνεση ή την ανοχή μας (τουλάχιστον στην χώρα που ζούμε).
Αυτό θα συμβούλευα εγώ τις νέες στο κλαμπ.
Συμφωνώ με την Μαριαμ. Ισοτιμία στην σχέση, αυτό τα λέει όλα. Οκ για την γυναίκα που δεν εργάζεται, γιατί δεν έχει που ν' αφήσει το μωρό ή γιατί έτσι συμφωνήθηκε , πάω πάσο. Λογικά θ' αναλάβει τις περισσοτερες ευθύνες του σπιτιου.
Στην περίπτωση της θεματοθέτριας μας αυτό δεν ισχύει όμως. Η κοπέλα μας είπε ότι παίρνει το μωρό μέχρι και στην δουλειά της. Οπότε οι εργασίες του σπιτιου και η ευθύνη στο μεγάλωμα του παιδιου πάνε εξ ημισίας. Και οι μάνες -πεθερές θα πρέπει να στηρίζουν την προσπάθεια αυτή.
Και σαφέστατα δεν θα κοιτάξω να κάνω τα κέφια ή να γλυκάνω τον άντρα ο οποίος δεν νοιάζεται για το πως νιώθω , το ποσο κουράζομαι, αλλα θέτει σαν αιτία της απομάκρυνσης του λόγους σαν αυτούς που περιεγραψε η ντανιέλα.
Έλεος όμως?
Εγώ είμαι ανάμεσα στο χρυσάκι και την μαριαν.
Πιστεύω πως η χρυσή τομή βρίσκεται στα συναισθήματα των δυο ανθρώπων που συμβιώνουν.
Αν ο ένας αγαπά τον άλλο, αν υπάρχει σεβασμός και όρεξη να χτιστεί κάτι όμορφο, κανείς από τους δύο δεν χάνει τον εαυτό του αλλά ούτε τον άλλο. Όταν αρχίσουν τα "αυτο είναι δική σου υποχρέωση" κλπ, όταν η γκρίνια και η απογοήτευση είναι στην πρώτη γραμμή της σχέσης ή του γάμου, το καράβι έχει αρχίσει να μπάζει νερά και άντε να το σωσεις μετά.
Το μυστικό σε μιά σχέση είναι να εκπληρώνει ο καθένας το κομμάτι που του αναλογεί όχι απο υποχρέωση, αλλά από ευχαρίστηση. Οταν μπαίνουν ανάμεσα στο ζευγάρι θέματα διευθέτησης της καθημερινότητας, κάτι άλλο κρύβεται από πίσω: Για κάποιους λόγους ο ένας από τους δύο (ή και οι δύο) δεν απολαμβάνουν τη σχέση, δεν καλύπτουν ζωτικές τους ανάγκες μέσα από αυτήν.
Ντανιέλα, αν βρείτε το θάρρος να θέσετε τέτοια ερωτήματα (εκείνος περισσότερο, γιατί εσύ το έκανες ήδη) και να αναζητήσετε τις απαντήσεις, ίσως καταλήξετα σε μιά λύση για τη διάσωση της σχέσης σας. Διαφορετικά, απομένει το καταφύγιο του σύμβουλου γάμου...
"Δεν θέλω να δουλεύεις να βασανίζεσαι, θέλω να τρως, να πίνεις και να στολίζεσαι." Τουλάχιστον καλό ειναι να το χει αυτο το σκεπτικο ο άντρας άσχετα αν εφαρμοζεται στην πράξη.
Πάντως θαρρώ τα αδικήσατε τα λόγια του χρυσακίου.
Που έχει δηλαδή άδικο στο ότι πρέπει να είναι αλλαγμένος,πηδηγμένος και ταϊσμένος.
Είναι οι πιο απλές ανθρώπινες ανάγκες και ανεξαρτήτως φύλου φυσικά.
Και οι γυναίκες έχουν ανάγκη να είναι πηδηγμένες, και ταισμένες και αλλαγμένες, αλλιώς θα πάνε αλλού.
Απλά οι γυναίκες δε θέλουν μόνο αυτά.
θέλουν και ακόμα περισσότερα. Αντιθέτως, ένας άνδρας είναι πολύ πιο απλός στα κριτήριά του.
προφανώς δε μιλάμε για γυναίκα - υπηρέτρια...δε μου φαίνεται το χρυσάκι από τα λεγόμενά του ότι θα υπηρετούσε έναν μαλάκα όλη μέρα που θα την ήθελε μόνο για το σεξ και για να καθαρίζει το σπίτι.
Άλλο να λέμε ότι προτιμώ να μη μαγειρεύω για κανεναν παρά μόνο για την πάρτη μου (δεκτό και σεβαστό) και άλλο να λέμε κοροιδα αυτούς που το κάνουν.
Μου φάνηκαν πολύ άδικα τα γραπτά σας, πραγματικά.
Προσωπικά ανήκω στα "κοροιδα", γιατί και του μαγειρεύω και τον πηδάω.
όχι όμως για να μην τον χάσω, αλλά γιατί θέλω να του προσφέρω.
Από αγάπη δηλαδή δεν υπάρχει περίπτωση να θέλουμε τον άλλον να τον έχουμε στα πούπουλα;
πες τα ρε voidaki!!
ακριβως ετσι το ειπα κι εγω..και φυσικα αν εβλεπα οτι ο αλλος ειναι μαλακας δεν θα εκανα τιποτα απο απ'ολα αυτα..
κι επειδη μαριαμ με παρεξηγησες και το ειδες απο λαθος πλευρα...αυτο που θελω να πω ειναι οτι εφοσον λειπουν και στους δυο καποια πραγματα κι εχουν και οι δυο κενα,καλο ειναι να αρχισει να δινει ο ενας,
στην περιπτωση η κοπελα γιατι εκεινη μπορυμε να συμβουλεψουμε,
-αν ειχαμε την ευκαιρια,θα του τα σερναμε κι εκεινου που καθεται και της λεει τις μ@@@@@@ς της μανας του,-
μηπως και τον φερει στο φιλοτιμο και το δει αλλιως..δεν ειπα σε καμια περιπτωση να κανει το θυμα εκει για παντα..
ξανατονιζω.....ειπα καπου:αν δεν παρεις στο αναλογο,το ξανασκεφτεσαι για να την κανεις..
τωρα το θεμα με τις δουλειες κτλ ισως ρε παιδια μου φαινεται αυτονητο γιατι εχω πηξει απο μικρη και δεν τραβαω ζορι..
πχ αν θελει ο αντρας μου να με βοηθησει δεν προκειται να βρει κατι να κανει,τα εχω κανει ολα ηδη εγω γιατι ειμαι κολονευρο απο την φυση μου και δεν μπορω να αφηνω εκρεμτητες ισως..
ερχεται η μανα μ για καφε..ο καημος της..τι να σου κανω παιδακι μου?δεν εχεις τιποτα να σε βοηθησω παλι??
και ναι ανηκω κι εγω στα κοροιδα οπου ο αντρας μου ειναι παιδαρος και καθετε 6 ωρες κι ασχολειται μαζι μου,μεχρι να τελιωσω 3 φορες και οταν σχολαει απ'την δουλεια τρεχει και μου αγοραζει κερασακια γλυκο και καραμελες,τις συγκεκριμενες που ειναι στου διαολου την μανα,επειδη ξερει οτι τρελενομαι και δεν μπορει να μου χαλασει χατηρι..μα ολα αυτα δεν γινανε μονα τους ουτε απο την μια ημερα στην αλλη..
το ποιο ευκολο ειναι να σε ερωτευτει καποιος
το ποιο δυσκολο ειναι να το κρατας ζωντανο για παντα
mariam οταν λεω αλλαγμενο,δεν ενοω να του φορεσω το παντελονακι του,αχου το μωρε..ελεος!ενοω να εχει καθαρο πουκαμισο και να ειναι στην πενα και ο,που πηγαινει να σου δινουν συγχαρητηρια κι εκεινος να καμαρωνει για την γυναικα του που ειναι αξια
επισης δεν συμβουλεψα την κοπελα να κανει οτιδηποτε αλλα αυτα που της λεει πως του λειπουν απο τον γαμο τους
αν για παραδειγμα του ελειπε ενα τριο,θα της ελεγα να τον στειλει απο εκει που 'ρθε να βρει και τεσσερο
ρε παιδια αν θελουν συμβουλο γαμου για να τους πει τι θα γινει με την μαμα που εμεινε νηστικη τι θα γινει αν αργοτερα αντιμετωπισουν ενα σοβαροτερο θεμα???
τι να πω?ισως το θεμα σβαρο ειναι υποκειμενικο για τον καθε ενα και ξερουν καλυτερα αν ειναι απαραιτητο..
Η αλήθεια είναι, ότι η Ντανιέλα εδώ και 3 μέρες έχει μάλλον άλλες, πιό ουσιαστικές ασχολίες! Και μακάρι να έγινε, ένα νέο ξεκίνημα στο γάμο της.. :)
Θα συμφωνούσα σε αρκετά με το Χρυσάκι, π.χ. αν είσαι μες τη σχέση ευτυχισμένος, τότε και πετάς και κάνεις για το έτερον ήμισυ ακόμα και
θυσίες, γιατί έτσι δίνεις, επειδή παίρνεις ταυτόχρονα! Εδώ όμως ειλικρινά, πώς να δώσεις, όταν κάθε προσπάθεια πέφτει στο κενό; Όταν δεν
υπάρχει κατανόηση, παρά μόνο παράλογη απαίτηση ευθυνών απ' τη μεριά του; Και δεν είναι ότι δεν έκανε προσπάθειες εκείνη, είναι μάλλον, ότι σταματάς
να προσφέρεις και να δίνεις, όταν άδικα πλέον ξοδεύεσαι! Και δεν είναι ότι τον είχε κακομάθει και κάπου αυτό την κούρασε.. είναι, ότι στην αρχή υπήρχε
συμμετοχή κι από κείνον και όταν δέσαμε τον γάϊδαρο μας, τότε "πάρτο όλο πάνω σου"! Δίκαια δυσανασχετεί! Δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνη της!
Γιατί τότε μπορεί μια χαρά να καλοζήσει και μόνη της! Τώρα απλά προσπαθεί να επιβιώνει! Πιστεύω κι εγώ, ότι μόνο η από κοινού προσπάθεια είναι η λύση! :)