Μη δίνεις σημασία σε κανέναν ούτε εκεί έξω ούτε εδώ μέσα. Απ όσα σου λένε να κρατάς τα καλά. Και είδες και εσύ ότι ο συγκεκριμένος κύριος δεν είναι τόσο αξιόπιστος σε ότι πει
Printable View
Δυστυχως γλυκια μου αποτελουν την πλειοψηφια. Δεν εχω γνωρισει ουτε εναν απολυτα καλο ανθρωπο στην ζωη μου, ουτε εναν!! Απλα οι περισσοτεροι δεν το δειχνουν σε ολους οτι ειναι κακοι, σε μενα ομως που ειμαι αδυναμο κομματι το δειχνουν ολοι, οπως σε εναν αστεγο, σε εναν παχυσαρκο, σε εναν ΑΜΕΑ. Κι εγω σκεφτομαι να αυτοκτονησω αλλα απο την αλλη τι χειροτερο να μου συμβει τωρα εχω υποστει ανεπανορθωτες ζημιες καλη τυχη να εχεις στην ζωη σου και μην παθεις αυτα που επαθα εγω σου ευχομαι!!!
γιωργο πάνου αφου εμείς εδώ τους εκφράσαμε τους προβληματισμούς μας θες να μου πεις εσυ τι κάνεις στη ζωή εκτός απο το να μπαινείς σε φόρουμ και να προσπαθείς να μειώσεις του υπόλοιπους? γιατι πραγματικά αυτά που λες ειναι λιγάκι ανησυχητικά.
Άλλαξε τον τρόπο σκέψης σου κορίτσι μου ομορφο.μόνο αυτή είναι η λυση.για όλους που είμαστε εδώ μέσα φαινεται δύσκολη η ζωή.έτσι είναι η ζωή πρέπει να το αποδεχτουμε.μέσα όμως από αυτές τις δυσκολίες θα έρθουν και οι ευτυχιες.πίστεψε το αυτό είναι το πρόβλημα σου ότι εσύ τα βλέπεις όλα άσχημα ενώ δεν είναι ετσι
Αυτο το λενε ολοι σαν και του λογου σου ομως ειναι μαλακιες. Το να εχεις απαιτησεις δεν ειναι κακο, το να εκμεταλλευεσαι και να μην προσφερεις ειναι, κατι που δεν κανω εγω, αλλα οσοι κανω παρεα γιατι ετσι ειναι ο νομος του δυνατου!! Ο καλος καλο δεν βλεπει λενε γκεγκε; Αντε γιατι τα πηρα αγρια τωρα
εγώ απο αυτά που γράφεις δεν νομίζω ότι είσαι τόσο αδύναμη όσο νομίζεις απλά απο ότι καταλαβαίνω νιώθεις μόνη. Όλοι οι άνθρωποι θέλουμε να έχουμε μια καλή παρέα και είναι και λογικό θα γνωρίσεις ανθρώπους που θα σε καταλάβουν σίγουρα υπάρχουν αν δεν τους έχεις γνωρίσει ίσως θα ηταν καλό να αλλάξεις κάποια πράγματα στην ζωή ή τις συνήθειες σου . Παρολαυτά δεν ξέρω τι εννοείς ανεπανορθωτες ζημιές αν το θες μπορεις να μου πεις.
Εννοω οτι εχουν ματωσει την ψυχη μου απο ανθρωπους που δεν ηξερα μεχρι πολυ δικους μου ανθρωπους, κανενας ποτε δεν μου σταθηκε στα δυσκολα, και ηταν συνεχομενα τα δυσκολα, ημουν σε καταθλιψη και παντα ημουν ερμαιο του καθενος, μεχρι και σεξ εκανα χωρις την θεληση μου γιατι εκμεταλλευονταν την κατασταση μου, ειχα μεινει πολλα χρονια μονη μου χωρις φιλους σχεσεις τιποτα, εχω φαει ενα σωρο απορριψεις, αδικιες και μπουλινγκ. Τι χειροτερο να παθω απλα καθε μερα η διαθεση μου ειναι σκατα.
Ημαρτον θα με πειτε και φασηστα ολα τα εχω ακουσει! -αυτο θα πεσει πολυ γελιο, σορρυ αλλα θα το κανω κοπια - ανθρωπινο ειδος για να ξες, το εγραψα αντιγραφωντας το νοημα του ποιηματος του Καβαφη - το "περιμενοντας τους βαρβαρους" κι επειδη δεν ξερετε τον Καβαφη! σας παρακαλω για να μην τρελαθω ! κι ξανα μπω στο Δαφνι μην αρχησετε να ρωτατε τι ειναι ο ΚΑΒΑΦΗΣ!
eive αν κανεις κλικ στο username giorgos panou και επιλεξεις να δεις το προφιλ του, εμφανιζεται εκει η επιλογη να τον βαλεις στη λιστα αγνοησης. Θα σου προτεινα να το κανεις.
Αυτο που λες δεν στεκει! δλδη εγω τι εχω κι εχω φιλους? οποω κι τοσα εκατομυρια γυρο μας? συνηθως μοναχικοι μενουν κατι ατομα οπου στην αμερικοι μπαινουν μεσα στα σχολεια κι σκοτωνουν τον κοσμο!
Ο ανθρωπος ειναι κοινωνικο ον! οσο παραξενος κι να ειναι φιλους θα βρει! -εκτος απο εξερεσεις εαν εισαι σε καποιο πολυ απομακρισμενο μερος - εκτος απο αυτην την υποθεση τωτες δεν φταινε οι γυρο αλλα εσυ που δεν εχεις φιλους! ειναι λογικη του Αριστοτελοι,! δν γινετε οι πολλοι να ειναι λαθος κι ο ενας να ειναι ο σωστος! σε θεματα κοινωνικα λεω, οχι σε θεματα φυσικης.
Η αυτοκτονια ΔΕΝ ειναι δικαιωμα ... παρα μονο σ'ανθρωπους με ανιατες ασθενειες
που δεν μπορουν οχι μονο να σηκωθουν απο το κρεβατι αλλα ουτε να κινησουν
το χερι η ακομα και το ματι τους. Δηλαδη, ειναι ειναι εγκεφαλοι φυλακισμενοι σε
ενα ακινητο (σχεδον νεκρο) σωμα. Εικαζεις οτι η περιπτωση της Eive εχει φτασει
σ'αυτο το σημειο ? .... Εγω ΟΧΙ !
Η αυτοκτονια ειναι ενα μανιφεστο απορριψης ... ΕΑΥΤΟΥ και ΚΟΣΜΟΥ.
Η αυτοκτονια ειναι απορριψη ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ (εαν θεωρησω οτι εφτασα λιγο κοντα της
και οτι μπορω να μιλησω "απο μεσα" απο το πηγαδι). Η αυτοκτονια ειναι η τρανοτερη
επιβεβαιωση οτι ο κοσμος ειναι ενα εγκληματικο αδιαφορο η ακομα και εχθρικο
περιβαλλον για τον αυτοχειρα (αν εξαιρεσουμε ορμονικες διαταραχες η αλλες
οργανικες παθησεις). Φιλοσοφικα δεν ειπες να το δουμε ? Τοτε η αυτοκτονια ειναι
ΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ... αλλα οι περισσοτεροι εμαθαν να
το κρυβουν κατω απο το χαλακι (της τομαροποιησης τους) και αφησαν αυτους
που δεν μπορουν .... να το διαχειριστουν φατσα-καρτα στην ψυχη τους και να
βυθιστουν απο το βαρος των πικρων (ισως και φρικιαστικων) αληθειων που ειναι
γεματος ο κοσμος μας. Εφοσον, φιλοσοφικα θελεις να το παμε (και οχι χημικα
η ορμονικα) για τον αυτοχειρα η καθημερινοτητα ειναι μια λεαινα που χωνευει
την ζεβρα που μολις εφαγε ... και χορτατη (μεχρι το επομενο γευμα) τον κοιταει
καταμματα.
Η Eive το ψιλοαισθανθηκε αυτο, και επειδη οι μηχανισμοι επιβιωσης μεσα της ειναι ακομα
ακμαιοι .... μπηκε εδω μεσα. Εαν δεν ηταν ακμαιοι, δεν θα προλαβαινε να μπει εδω μεσα,
σωστα ? Εγω θα σε ρωτησω το αλλο : εαν ηταν πανετοιμη να κανει το απονενοημενο
και χρειαζοταν ενα απειροελαχιστο σπρωξιμο .... εσυ και εγω της το δωσαμε χθες ?
Θα κοιμοσουν ηρεμος το βραδυ ? Γιατι αυτα που ειπαμε και γραψαμε, εντυπωθηκαν
στο υποσυνειδητο της Eive, ασχετα αν δεν τα χρησιμοποιησει τωρα και τα χρησιμοποιησει
σε δεκα χρονια η σε τριαντα χρονια. Ποιος θα την εχει ενημερωσει πως να διαπραξει
την σωστη αυτοκτονια ? Η κοινωνια ? ..... η ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΥΟ ? ......
Η κοινωνια φιλτατε, παντα ηταν, ειναι και θα ειναι ... ο ηθικος αυτουργος σε αυτοκτονιες.
Οχι ο συνεργος. Εμεις ... συγνωμη ... ΕΓΩ, θεωρω οτι χθες εδωσα ενα οπλο στην Eive
το οποιο ομως δεν το ξαναπηρα πισω. Ειναι εκει στα χερια της ως γνωση και μεθοδος.
Θα την παρακαλεσω μονο αυτο (αν και ειναι ηδη πολυ αργα).
Eive,
αν μετα απο δεκα λεπτα η μετα απο δεκα εκατομμυρια χρονια επιλεξεις την υπερτατη
απορριψη εαυτου και κοσμου ... μην θυμηθεις τι σου εγραψα χθες στο post #7.
Σε εκλιπαρω κουκλα μου .... μεχρι χθες ειχα μια σχετικα αναλαφρη ψυχουλα.
Εκανα ενα λαθος .... μην το πληρωσω με ασηκωτες τυψεις. Μου δινεις τον λογο
της τιμης σου ?
Με τη διαφορα οτι εγω δεν θα στρεψω το οπλο εναντιον ολων, αλλα θα παρω πανω μου ολη τη λυπη αυτου του κοσμου και θα κανω υπομονη μεχρι να πεθανω. Δεν ειμαι τετοια που περιγραφεις, εγω ανηκω στην κατηγορια ο καλος καλο δεν βλεπει. Και φιλους να εχω και να μην εχω παλι υποφερω γιατι ειμαι καλη επομενως δεν φταιω εγω.
αα εξαιρετική συμβουλή να βαλω τον giorgos panou στο ignore list !
Λουλουδάκι καντο και εσυ αφου σε χαλάει ο τύπος !
Ανάλαφρη ψυχούλα να έχεις και σήμερα μετά απο όλα αυτά που διάβασα απο τον γιωργο πανου το δικο σου δεν μ λεει κατι !
Εσφαλα .... απλα ο Πανου, εσφαλε ΠΟΛΥ περισσοτερο !
Σου δωσα μια γνωση ΚΑΚΗ ... οχι κακοπροαιρετα ... αλλα στην εδωσα.
Και θα πρεπει να ζησω με αυτο τωρα ....
Συνηθως δεν τα κανω εγω αυτα ... αλλα τωρα, τα εκανα !
Επειδη εσυ μηλας με ενδιαφερον αλλα η φαση, θελω να πω τα υπολοιπα ατομα στην παρουσα φαση ειναι σαν να μηλας εσυ για εργο αρχαιας τραγωδιας και οι αλλοι να ειναι για επιθεωρηση με τον ψαλτη.
Πρωτα απο ολα η θεματοθετρια παραδεχτηκε οτι το εγραψε απλα για να τραβηξει την προσωχη ! ξεκαθαρα δεν εχει προβλημα ! αρ δεν χρειαζετε να ξανα αναφερθουμε στο υποκειμενο της.
Οσο για την αυτοκτωνια προσωπικα την βλεπω ως το απολυτο ικαιωμα του καθε ενος! εξαλου ειναι θεμελιωδης ηθικο επιτευμα η αυτοδιαθεση του σωματος του καθε ενος ξεχωριστα!
Απο τη στιγμη που δεν σε ενοχλω-για να το πω κι λαικα - το τι θα καμω με το κορμι μου αφωρα εμενα!αυτος που επεμβαινει ειναι εξουσιομανης κι πασχων αυτης της ασθενειας!
Υπαρχει ομως μια θεωρια οπου την ασπαζομαι πλεον αφου την ενιωσα στο πετσι μου! αυτην που λεει "_γινε πρωτα καλα ,υγειες ψυχειατρικα κι μετα αν θες αυτοκτωνα-", βεβαια εκει ειναι ενααλλο ζητημα που γενιετε το τι θεωρουμε υγειες.
Η ψυχολογια και η ψυχειατρικη διαφονουν οπως κι μεταξυ τους, υπρχουν πολλοι δλδη που λενε οτι αποκλειετε καποιος να ειναι ψυχικα υγειες κι να θελει να αυτοκτωνησει!
Προσωπικα ομως μπορω να πω οτι απο εκει που ηθελα , ειχασ σχεδιασει κι ειχα φτασει στην ςυτοκτωνια διοτις πηστευα ακραδαντα οτι αυτο μου αρμοζει, οταν ακουσα τους γιατρους μεσα σε 2 μηνες περιπου ειχα αλλαξει γνωμη! κι πλεον δεν σκεφτομαι την αυτοκτωνια. Αρα φιλε μου? τι συμπαιρενεις?
Γιωργο
καθετι που γραφεις (απο την δευτερη σελιδα και μετα) μπορει να εξετασθει
ως μαχαιρι που κοβει ψωμι και οχι ανθρωπινο σωμα .... μονο απο φιλοσοφους
και ατομα πολυ προχωρημενης ηλικιας. Τουλαχιστον αυτο, το αντιλαμβανεσαι ?
Εδω μεσα δεν μπαινουν (μονο) φιλοσοφοι, στοχαστες, ακαδημαικοι καθηγητες
και η ποιητικη σχολη του Kαρυωτακη ! Μπαινουν και ανετοιμα απο πλευρας βιωματων
και ψυχολογικης ωριμανσης, ατομα. Πες μου οτι καταλαβαινεις τι σου γραφω !
απο την μία νιωθω το πιο άχρηστο και αναξιο πλάσμα στον κόσμο και την άλλη μερα μπορεί να νιώθω ότι δεν μπορεί να το κάνει κάποιος το ταδε πράγμα καλυτερα απο μένα και μετά πάλι ότι ειμαι άχρηστη και πάει πάντα ετσι
Παιδια απο εδω και μπρος αν μπορειτε μην κανετε κουοτ τον πανου αν του απαντατε, για να μη φαινονται κι αυτα που λεει (τα κουοτ το ιγνορ δεν τα πιανει δυστυχως.)
Κατάλαβα στο περίπου. Γενικά ένιωθες πως δεν μπορείς να συμμετέχεις σε συζητήσεις που αφορούσανε πολύ απλά πράγματα; πχ Αν σε μια παρέα ακούς να λένε ο τάδε έκανε έτσι και αλλιώς και εσύ να θες να μιλάς για άλλα πράγματα. Να πεις πως νιώθεις ή να δυσκολεύεσαι να βρεις ανθρώπους να μιλάς για πράγματα που σε ενδιαφέρουν. Να νιώθεις ότι είσαι "ανώτερη" όπως λες αλλά όχι από την αλλαζονική οπτική. Δηλαδή όχι να μειώσεις τους άλλους, απλά να νιώθεις πως δεν ταιριάζεις ακριβώς. Αν κατάλαβες τι λέω.
Νομιζω απο αυτα που λες οτι η αυτοεκτιμηση σου ακολουθει τις μεταπτωσεις της διαθεσης σου. Ξερεις, εδω μεσα δεν επιτρεπεται να κανουμε διαγνωσεις, αλλα μου θυμιζουν πολυ την καταθλιψη αυτα που γραφεις. Μπορει οπως λες να μην φαινεται απο το παρουσιαστικο σου σε κοινωνικο επιπεδο, αλλα ετσι κι αλλιως γενικα η κοινωνια δεν ειναι διατεθιμενη να ακουσει το πως αισθανομαστε. Γιατι γενικα δεν θελεις να σκεφτεσαι το θεμα του ειδικου; Εγραψες οτι τους εχεις ζησει τους ειδικους "συναδερφικα" και εκ των εσω. Εργαζεσαι η εργαζοσουν στο χωρο της ψυχικης υγειας και ειχες αρνητικες εμπειριες η χαμηλες προσδοκιες;
δυστυχως σε καταλαβα!
Ομως ασε με να συμπληρωσω κατις ακομα στο θεμα αυτοκτωνιας.
Η αυτοκτωνια του Λιαντινη ειχε γινει θεμα στο Καποδηστρικαο, οι πιο πολλοι συμφωνησαν λοιπον οτι υπαρχουν καποια ειδη αυτοχειρων,ενα απο αυτα ειναι αυτων οπου ειναι υγειεστατοι ψυχιατρικα και σωματικα κι εχουν αποφασησει για καποιους υπαρξιακους λογους να τερματησουν την ζωη τους!ο αριθμος αυτων, ειναι πολυ μικρος μπρωστα σε αυτους που το κανουν ειτε απο ενβρασμο π.χ. καποιος που τον παρατεισε η γυναικα του! η φαληρησε οικονομικα αυτα τα ατομα εαν μπορεσει και βρεθει τροπος να τους αποτρεψουν για δεκα λεπτα, αντε για το υπολοιπο της μερας ειναι σχεδον βεβαιαο οτι δεν θα το κανουν! Αυτη η κατηγορια ειναι και οι πιο επικινδηνοι διοτις μπορει να παρουν κι αλλους μαζι τους! βλεπε εγκληματα παθους οπου μετα αυτοκτωνουν. Υπαρχει η κατηγορια των "μαρτηρων" αυτα τα ατομα ερχωντε πιο κοντα στην πρωτη κατηγορια, φιλοσοφημενη αποφαση δλδη, οπου η πραξη τους αποσκοπει σε καποιο ησχυρο νοημα! η αυτοκτωνια τους μπορει να μην γινει αμεσα, αλλα κι εμεσα δλδη να λαβουν μερος σε καποια μαχη συγκρουση με οπλα οπου ειναι βεβαιαο πως θα χασουν-θα σκοτωθουν! αυτοι οι ανθρωποι παρα το οτι εχουν σκοπο να παιθανουν η πραξη τους ομως ειναι κι αποσκοπει στο να μεινουν αθανατοι για παντα!να κερδισουν την αθανασια μεσω του θανατου τους! διοτις θα κανουν κατις οπου θα το θυμοντε οι υπολοιποι για παντα! Υπαρχουν και οι αυτοχειρες οπου πασχουν απο καταθλιψη, σε αυτην την περιπτωση συμφωνω πλεον κι εγω οτι πρεπει να τους προσεχουν κι να μην τους αφησουν να το κανουν διοτις μπορει μεσα σε λιγους μηνες να ειναι μια χαρα! για μια μικρη χημικη ισοροποια θα χασουν αδικα την ζωη τους!
Δεν ξερω εαν ξεχασα καποια κατηγορια ,εξαλου εχει περασει αρκετος καιρος οπου ειχα μαθει για αυτην την ερευνα.