αυτο δεν το ξερεις,ουτε εγω δυστηχως
Printable View
το ξερω κοπελα μου...αλλα δεν μπορεις να αφησεις και εναν σαχλαμαρα να σου χαλασει τη ζωη
julias λυπάμαι για ό,τι συνέβη αν και δυστυχώς δεν με εκπλήσσει όταν μιλάμε για ελληνες ακαδημαικούς. επειδή κινούμαι σε αυτούς τους χώρους θα σου έλεγα να τον αντιμετωπίσεις ευθέως (ίσως από το τηλέφωνο ή ακόμα και email -- τα γραπτά μένουν) υπογραμμίζοντας πόσο απαράδεκτη και ποινικά κολάσιμη ήταν η συμπεριφορά του και να του δώσεις να καταλάβει ότι δεν τον φοβάσαι (κι ας είσαι μέσα σου ταραγμένη, φοβισμένη κτλ.). Νομίζω ότι αποκτά άλλη βαρύτητα μια τέτοια τοποθέτηση από πλευράς σου, μακριά από τον 'βρασμό' της στιγμής. Νομίζω ότι έχει αξία αυτό από μόνο του (διότι στο ελλ. πανεπιστήμιο σχεδόν τίποτα δεν είναι αυτονόητο δυστυχώς) και αν το κάναμε όλοι/όλες να βάζαμε κάποιο φρένο σε τέτοιους κακομοίρηδες. Κατά τα άλλα, εγώ προσωπικά δεν θα μπορούσα να συνεχίσω το διδακτορικό με αυτόν τον άνθρωπο κι ας μην το επαναλάμβανε ποτέ. Όπως είπες κι εσύ είναι κρίμα να σου χαλάει την όρεξη για το αντικείμενο κτλ, ειδικά όταν μιλάμε για διδακτορικό που κατά κύριο λόγο το κάνουμε από αγάπη για το αντικείμενο και μόνο. Δεν ξέρω πόσο δύσκολο είναι να αλλάξεις επόπτη στο Ελληνικό πανεπιστήμιο, αλλά υποψιάζομαι ότι ίσως είναι πιο εύκολο από ό,τι νομίζεις και ίσως και εκείνος να το θέλει αν του κάνεις σαφές ότι κατόπιν τέτοιας συμπεριφοράς θα υποβαθμιστεί μοιραία η όλη συνεργασία.
ναι, γιατι να μην γινεται. δεν λεω να παρεις καποιον περαστικο, αλλα να πας με εναν φιλο σου, με τον συντροφο σου, με καποιον με πολυ ελευθερο χρονο.
εγω θα πηγαινα με τον φιλο μου που ειναι και γυμνασμενο παλικαρι και θα χεζοταν πανω του ο παπους στην σκεψη οτι θα πεσει στα χερια του
διαφορετικα, δοκιαμσε αλλη μια συναντηση κι αν μεν τολμησει να σε εκβιασει ευθεως οτι η θα κατσεις η να ξεχασεις την συνεργασια, πηγαινε στον προεδρο και πες τα αολα και ζητα στηριξη, αν δε, επειχειρησει κατι κατι παρομοιο πετα του καμια καρεκλα κι αρχισ ενα τσιριζεις οτι σε βιαζουν
Μην κανεις το λαθος και στειλεις Mail!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ειδικα αν θες να θεσεις νομιμες διαδικασιες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Εγω αφου προτεινα πολλες λυσεις παντως πιστευω η καλυτερη ιδεα ειναι ο πρυτανης , χωρις να φτασει το μαχαιρι στο κοκκαλο , αλλα να βρεθει μια συμβιβαστικη λυση ισως.
Και μιλα και με εναν δικηγορο προτου το κανεις.
H κοπέλα που απεθύνεσαι ΔΕΝ ξέρει τι γράφει. (Ως συνήθως). Εχεις δίκαιο. ΔΕΝ μπορεί να υπάρχει άνθρωπος διαθέσιμος στις ώρες που πηγαίνεις στον καθηγητή σου!
Κανένας δεν μπορεί να σου πει πως δεν θα το ξανακάνει. Μια αλλαγή ντυσίματος -φαρδιές κλειστές μπλούζες - παντελόνια- (που είναι κι αυτό ένας "βιασμός") και μια πιο αυστηρή στάση από πλευράς σου, είναι ότι μπορείς να κάνεις αν επιλέξεις να συνεχίσεις. Και επιλογή ωρών και χώρου που πάντα υπάρχει κόσμος, συν του να μην πιεις/φας τίποτα απ ότι τυχόν σου προσφέρει ή που υπάρχει στον χώρο. Πιθανολογώ πως δεν θα επαναληφθεί.
Αν άσκησε την οποιασδήποτε μορφή σωματικής βίας απέναντι σου, ναι, φρονώ πως πρέπει να πας στην Αστυνομία ή στον Εισαγγελέα υπηρεσίας.
Να γνωρίζεις πως αν κάνεις καταγγελία πολύ δύσκολα υπάρχει γυρισμός και πως αν κάνεις αναφορά συμβάντος, θα τον καλέσουν στο τμήμα για σύσταση.
Σε κάθε περίπτωση μπορεί να σου κάνει αγωγή και μήνυση για ψευδή καταμήνυση ή αγωγή και μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση αν οι πληροφορίες σου επέλθουν σε τρίτα άτομα, επικαλούμενος ηθική και άλλου είδους φθορά και βλάβη από την αποδόμηση της ηθικής του και επαγγελματικής του υπόστασης.
Και στις δύο περιπτώσεις, ΔΥΣΤΥΧΩΣ οι πιθανότητες να κερδίσει είναι υπέρ του
keep_walking, το mail μπορεί να είναι γραμμένο με τρόπο που δεν θα επισύρει καμια ποινική συνέπεια. Δεν θα είναι κατηγορητήριο του τύπου 'πήγες να με βιάσεις' ή περιγραφή της σκηνής, άλλωστε και οι δυο πλευρές ξέρουν πολύ καλά για τι μιλάνε. Επίσης, ο παραλήπτης θα φοβάται πολύ περισσότερο για να κάνει οτιδήποτε νομικό από μεριάς του (άλλωστε τέτοιοι τύποι συνήθως το κάνουν συστηματικά με διάφορες και το τελευταίο που θα ήθελαν είναι να κινούν άλλες διαδικασίες). Το μόνο βέβαιο είναι ότι αν προσέξεις τη διατύπωση, είσαι καλυμμένος νομικά.
Κατα αρχας επειδη δεν με ξερεις, να σου πω οτι ΠΑΝΤΑ παω στο πανεπιστημιο, με κλειστες μπλουζες και παντελονι. Βεβαιως ειμαι σιγουρη οτι πιστευεις οτι ακομα και να πηγαινα με 'μπουστο' δεν εχει ΚΑΝΕΝΑ δικαιωμα να με πειράξει.
Να υποθεσω, επειδη δεν το ξεκαθαρισες καλα , οτι λες να ΜΗΝ παω στην αστυνομια αλλα να αλλαξω καθηγητή και να μιλησω στον πρυτανη? Σε ρωταω επειδη λες πως εχεις πειρα σε τετοια..
τζουλια
ΜΗΝ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΣ στην αστυνομια, αδικα θα χασεις τον χρονο σου
χωρις αποδειξεις, σοβαρη συμπλοκη κλπ, ειναι ο λογος σου εναντια στον λογο του, δεν θα βγαλεις ακρη.
το ξερουν καλα αυτο οι θρασυδειλοι θειοι που στριμωχνουν κοπελες χωρις την θεληση τους και φροντιζουν να μην υπαρχουν αποδειξεις, κι οταν γινει καταγγελια, κανουν τους κινεζους και δινουν και συμβουλες για αλλους επικινδυνους...
προσπαθησε να βρεις ακρη με τον προεδρο του τμηματος σου,, εαν οπως μας ελεγες στην αρχη των μηνυματων δεν εχεις σοβαρες ελπιδες να μπορεις να αλλαξεις επιβλεποντα. αν ομως δεν το εψαξες καλα, και μπορεις να αλλαξεις, αυτο θα ηταν το καλυτερο
Επίσης, σε επίπεδο αρχής συμφωνώ ότι το ιδανικό θα ήταν να ενημερωθεί ο Πρύτανης, αλλά δυστυχώς η όποια έκβαση εξαρτάται δραματικά από την ποιότητα του συγκεκριμένου ατόμου. Όσοι ασχολούνται με τον χώρο υποθέτω πως θυμούνται ή/ και βλέπουν κάτι πρυτάνεις 'διαμάντια'.
Όχι δεν θα του γράψει αυτό. Η έμφαση πιστεύω θα έπρεπε να είναι στην αντίδραση της φίλης και όχι στην ενέργεια. Ένα νόημα του τύπου 'δεν θα ανεχθώ ξανά τέτοια συμπεριφορά' π.χ. δεν διώκεται ποινικά επ ουδενί. Επίσης ο σκοπός του email δεν θα ήταν να του τραβήξει το αυτί, αλλά να καταλάβει ο ίδιος ότι έχει να κάνει με έναν ψύχραιμο άνθρωπο που βάζει τα όρια του. Κατά τα άλλα δεν επιμένω ότι είναι ο μοναδικός τρόπος σαφώς, απλώς διαφωνώ μαζί σου ότι μπορεί να μπλέξει την φίλη ποινικά.
Παιδια, εχω λαβει πολλα πμ συμπαραστασης!!Ευχαριστω πολύ!!
Καλο ειναι ο καθενας να λεει τη γνωμη του πανω στο θεμα και να μην υπαρχουν χαρακτηρισμοι του τυπου:"αυτα που λεγονται ειναι ανοησιες" ή "αυτη δεν ξερει τι γραφει"...Ας μην γ@μιεται το θεμα της Τζουλιας με τετοιες μικροτητες κι εμπαθειες! Φιλικη Παρακληση.
Για αρχή συμφωνώ με τη Remedy... θα ήταν καλό να ενημερώσεις τον πρόεδρο της σχολής...
Συμφωνώ με αυτό που λες για τον πρόεδρο Remedy, ότι δηλαδή ξέρει καλά τα του τμήματος (δίκοπο μαχαίρι βέβαια αυτό). Απλώς επικεντρωθήκαμε στον πρύτανη ως τον πλέον αρμόδιο για τα πειθαρχικά του Παν/μιου. Αλλά ναι, αν ο πρόεδρος είναι συνεννοήσιμος και αξιοπρεπής, θα ήταν καλή ιδέα να του μιλήσει. Θα πρότεινα πάντως να το κάνει αφού 'ερευνήσει' λίγο τι καπνό φουμάρει και ο πρόεδρος (στο βαθμό που κάτι τέτοιο είναι εφικτό).
Εγώ τον επόπτη/καθηγητή μου τον έβλεπα και στο σπίτι του και σε εξωπανεπιστημιακούς χώρους, (μέχρι και σε mcdonald's), ακόμα και βραδινές ώρες. Γι' αυτό μίλησα για το ντύσιμο. Κάποιες φορές μπορεί να τον συναντήσεις καθώς επιστρέφεις ή έχοντας να πας μετά, σε κάποιο event που να απαιτεί πιο επίσημο dress code. Anyway
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕΙ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΦΟΡΑΣ ΣΟΥΠΕΡΜΙΝΙ! ΑΛΙΜΟΝΟ.
Αν άσκησε σωματική βία και αν είσαι αποφασισμένη για αγώνα, δύσκολο αγώνα, με μεγάλο κίνδυνο να χάσεις πολλά, ακόμα και μεγάλο χρηματικό ποσό, να πας στην αστυνομία.
Αν δεν επιθυμείς/μπορείς να συνεχίσεις μαζί του, έστω και ως δοκιμή, να μιλήσεις στον Πρύτανη με το αίτημα αλλαγής επόπτη/καθηγητή. Επίσης δυσχερής δρόμος.
Υ.Γ Την καταγγελία στις αρχές δεν την κάνει το θύμα απόπειρας βιασμού μόνο για να κερδίσει την νομική καταδίκη του θύτη, αλλά και για να υπάρχει νομική καταγραφή του συμβάντος, ώστε στην πιθανή επανάληψη του περιστατικού, να έχει καλύτερη νομική βάση ή έκβαση της υπόθεσης για το επόμενο θύμα.
Να εισαι παντως σιγουρη Julias οτι κανεις δεν θα χαρει. Τους βαζεις μεγαλο μπελλα στο κεφαλι και πρεπει να πραξουν. Αλλα αυτο ειναι που πρεπει να κανεις.
ετσι ειναι τζουλια. κι εχει δικιο σε αυτο που ειπε ο κηπ.
κανεις δεν θελει να βγει βρωμα για την σχολη.
αν πας στον προεδρο με την δικαιη αγανακτηση σου και το δικαιο αιτημα σου να τελειωσει ηε ργασια σου ειρηνικα και χωρις να αντιμετωπισεις την εκδικηση του θειου, αν του δωσεις να καταλαβει οτι στηριζεσαι σε αυτον για να εξομαλυνθει η κατασταση αλλα και να τελειωνεις επιτελους, κι αν δεν ειναι χαζος ο προεδρος, νομιζω οτι το συμφερον του ειναι να σε βοηθησει χωρις αλλα παρατραγουδα.
θα του τονισεις μαλιστα οτι ξεκινας απο αυτον που θεωρεις πιοα ρμοδιο για τα της σχολης του , για να καταλαβει οτι αν δεν κανει αυτα που πρεπει, μπορεις να πας και παραπανω.
ισως η λυση που θα σου βρει να ειναι να μεσολαβησει ο ιδιος για αλλον επιβλεποντα για να ξεπεραστει το θεμα.
κι αυτο καλο θα σου κανει
Seduction, με κολλησε στον τοιχο, μου επιασε το στηθος, προσπαθησε να με φιλησει και μου ειπε αισχρολογα. αυτο νομιζω οτι ειναι ΧΡΗΣΗ ΒΙΑΣ. θα μιλησω στον πρυτανη, να δω γαι αλλαγη καθηγητη, αν γινεται. Εγώ νομιζω οτι δεν μπορω να το δω ξανα αυτον. Θα ειναι σαν να μην εχει γινει τιποτα. Εχει γινει ομως. Για την αστυνομια δεν ξερω τί θα κανω ακομα. Με ενοχλει να ξερω οτι κυκλοφορει έξω. Και να σκεφτειτε οτι ηξερε οτι ειμαι χωρισμενη άρα με λιγες πιθανοτητες να με υποστηριξει καποιος άντρας! Και αυτο ειναι που με ενοχλει ακομα περισσοτερο.
Οπωσδηποτε αυριο θα ψαξω για σεμιναρια αυτοαμυανας. Θέλω να μου φυγει ο φοβος..
Εξω από τον χορό όλοι ξέρουν να χορεύουν!
Το θέμα που σου προέκυψε είναι και δυσάρεστο αλλά και Δ Υ Σ Κ Ο Λ Ο στην επίλυσή του.
Μπορεί να ξαναπάς και να μην γίνει το παραμικρό και να τελειώσεις την διατριβή σου
Μπορεί να ξαναπάς και παρ' όλο που δεν θα ξαναγίνει το παραμικρό να βλέπεις εφιάλτες τα βράδια
Μπορεί να ξαναπάς και να επιχειρήσει να σε βιάσει
Μπορεί να ενημερώσεις τον Πρύτανη και να δώσει λύσεις στο θέμα
Μπορεί να ενημερώσεις τον Πρύτανη και να παρ΄όλη την θέληση του να ειπλύσει το ζήτημα να μην μπορέσει
Μπορεί να ενημερώσεις τον Πρύτανη και να πέσεις σε συντεχνία που να μην τελειώσεις την διατριβή σου ποτέ στην Ελλάδα
Μπορεί να μιλήσεις στον καθηγητή σου, να καταλάβει το λάθος του, να ζητήσει συγνώμη και το θέμα να λήξει εκεί
Μπορεί να μιλήσεις στον καθηγητή σου, να κάνει πως καταλαβαίνει το λάθος, να "ζητήσει" συγνώμη και να σε γαμήσει με χιλιους άλλους τρόπους
Μπορεί να μιλήσεις στον καθηγητή σου και να δεχτεί να διακόψετε, προτείνοντας άλλη λύση
Μπορεί να μιλήσεις στον καθηγητή σου και να σε διώξει
Μπορεί να μιλήσεις στον καθηγητή σου και να έχει την δύναμη να μην μπορείς να συνεχίσεις σε άλλον
Μπορεί...
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ούτε υπάρχει φως που να σου δείχνει με βεβαιότητα την καλύτερη λύση. Κάθε άλλο.
Υπαρχει περιπτωση και τροπος να βρεις αλλα πιθανα θυματα ωστε να κανετε απο κοινου κατι?
Η είσαι αποφασισμένη να ξεκινήσεις κάτι που μπορείς να χάσεις από τον ελεγχό σου ή ακόμα δεν είσαι και παραμένεις και περιμένεις να δεις τι θα συμβεί.
Από την στιγμή που δεν θέλεις / δεν μπορείς να τον ξαναδείς, το να μιλήσεις στον πρύτανη με αίτημα αλλαγής επόπτη/καθηγητή είναι μια κίνηση που προτείνω. Δεν γνωρίζω το τι γίνεται στο πανεπιστήμιο σου και το τι συντεχνίες μπορεί να υπάρχουν και κατά πόσο μπορεί να δυσκολέψει η περίπτωση, αλλά είναι η μόνη λύση που έχεις πλέον.
Ολα τα μπορεί, που σου έγραψα παραμένουν πιθανά.