Δεν κατάλαβα και πάλι που το είδες. Μου είπε ο κηπ ότι πρέπει να προσπαθώ και του λέω ότι δεν θέλω να προσπαθήσω. Άτοπο άρα. Όλο βλακείες βρίσκετε και γράφετε. Αν έχεις κάτι καλό να πεις πες το.
Printable View
Βγενω θα γυρισω το βραδυ ευχομαι μην πειτε τπτ κακο για μενα και τσατιστω ε?
Γουαιτ υπομονη και επιμονη Χ Α Λ Α Ρ Ω Σ Ε.Μια χαρα κοπελα εισαι και δεν εισαι και ψωναρα σαν εμενα :P:P
διαβασα τα ποστ εξ αρχης και θα ηθελα να εκφερω και την δικια μ γνωμη
ναι ισχυει πως οι περισσοτεροι με σχιζοφρενεια βαριας μορφης δεν ειναι τοσο λειτουργικοι και δεν εχουν τις ιδιες πιθανοτητες με ενα ψυχικα υγιες ατομο. χωρις αυτο να σημαινει πως ΔΕΝ εχουν πιθανοτητες.
ειναι αναλογα ποιον θα βρεις να σε αντεχει πχ ο δικος μ ειναι δεκτικος σε ο,τι κανω και μαθαινει για την ασθενεια μ διαβαζει κ ενημερωνεται για τον τροπο π πρεπει να συμπεριφερεται και κρινει κ κεινος αναλογα με τον χαρακτηρα μου. δν ειχα προβλ στο να βρω αντρες αλλα κανεις δν εμενε μαζι μου πανω απο 2-3 μηνες ειτε επειδη δεν με αντεχε ειτε επειδη δεν τους αντεχα εγω.
οταν ομως ο αλλος με την συγκεκριμενη ασθενεια νιωθει ανικανος να δουλεψει η να βγει και να εχει μια κανονικη κοινωνικη ζωη ειναι δυσκολο να βρει καποιον! εδω κ μεις που βγαινουμε και κανεις δεν ερχεται να την πεσει πια!!!ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΩΣ!
οποτε δεν γινεται να βαζουμε ολους οσους εχουν σχιζοφρενεια στην ιδια καζανα επειδη και ο καθενας αντιλλαμβανεται και δεχεται την νοσο αυτη διαφορετικα αναλογα με τον χαρακτηρα του. τα φαρμακα π παιρνω εγω πχ μπορει αλλους να τους ναρκωνουν αλλα σε μενα να μην πιανουν τοσο, μπορει αλλους να τους παιρνει απο κατω αλλα εμενα να με πιανει πεισμα και να προχωραω με το ζορι. μπορει αλλος απλα να ντρεπεται να μιλησει στο αλλο φυλλο η να κανει ''πεσιμο'' η να ανταπεξελθει σε ενα φλερτ αλλα εγω να μαι θρασυτατη και να το κανω χωρις να σκεφτω!
δλδ και ατομα που δν εχουν σχιζοφρενεια μονο κ μονο επειδη ισως να ναι ο χαρακτηρας τους ντροπαλος η κομπλεξαρισμενος, να μενουν μονοι
Χαχαχα εντάξει βρε πανικούλα να περάσεις καλά. Τα λέμε
εγω παλι που το αγορι μου εχει ψυχωσικο συνδρομο ..η σχιζοφρενεια δεν ξερω τι ειναι απο τα 2 η αν ειναι τ ιδιο...Νιωθω πολυ χαλαρα..ειδικα μετα απο τοσα π εχω διαβασει εδω μεσα...Λες και δεν θα το εχω καν στο μυαλο μου οταν βγει απο την κλινικη...Βασικα ειναι λες και καναμε ενα μεγαλο break καποιο καιρο και γυρναει απο ενα ταξιδι που εχει μαζεψει γνωσεις και εμπειριες...Αχ δεν ξερω..τα βλεπω πολυ αισιοδοξα 0λα αυτη τη στιγμη...ΑΣ μεινει ετσι...
Broken doll δεν λέμε ότι δεν μπορούμε να βρούμε γκόμενο λόγω της ασθένειας, αλλά λόγω του στίγματος όποιος ακούει αυτή τη "βαριά" λέξη φεύγει χιλιόμετρα μακρυά!!!!!
καλα ναι αυτο ειναι το στανταρ................................ οποτε ΔΕΝ το λεμε μεχρι να τον καπαρωσουμε!!!χαχαχααχαοχα� �χοαχοαχοαοχο
κανε κανα τσαλιμι γυναικα εισαι
ε μην λες πως εχεις σχιζοφρενεια...Πες πως παθανεις καμια φορα καποια ψυχωτικα επεισοδια...και περνεις φαρμακα ..και Μην τα πεις αυτα απο την αρχη...Μπες σε κανα zoo (site) h μπες σε κανενα αλλο site να κανεις chat με ανθρωπους που δεν ειναι σχιζοφρενεις...Τωρα για να βρεις αγορι και να ειναι και σχιζοφρενης μαλλον 9α πρεπει να ψαξεις ψιλλους στα αχυρα...
ρε σεις και να βρουμε καποιον να χει σχιζοφρενεια θα λειτουργησει νομιζετε? gucci με gucci δεν παει! πως αλλιως θα κρατηθουν οι ισσοροπιες? ο ενας πρεπει να χει σωας τας φρενας
φανταστειτε να παθουμε ταυτοχρονα επεισοδιο
ντοοοιιιιινγκ
Βρε broken doll άμα παίρνεις τα φάρμακα γιατί να πάθεις επεισόδειο;
μα ναι ..ημουν υστερικη...αλλα και τι με αυτο...?!Καλε δεν με νοιαζει πλεον...σιγα τι 9α μου κανει??? το πολυ πολυ να νομιζει πως καποιος παει να μου κανει κακο και να παει να με προστατευσει και να μ χωσει καμια μπουνια...hahah πλακα κανω...Περα απο την πλακα...τις φοβιες μου τις εχω και εγω..αλλα δεν σκεφτομαι μακροπροθεσμα...Τα παει πολυ καλα μεσα στην κλινικη αυτο με ενδιαφερει και επισης θελει να ειναι μαζι μου..πραγμα που μ'αρεσει παρα πολυ (γτ φοβομουν μπας και δεν ηθελε μετα απ αυτο) ... Θελω κι εγω..και ολα Super...!
Τίποτα δεν ξέρετε από σχιζοφρένεια... απλά θα έλεγε ο ένας παράλογα πράγματα στον άλλον και αυτό θα ήταν όλο. Πολύ παρεξηγημένη αρρώστια πραγματικά.........
δεν ξερω για σενα αλλα εγω ειμαι και επιθετικη
Broken doll εσύ όμως δεν έχεις σχιζοφρένεια.
εχω σχιζοφρενικομορφη και διπολικη εχω - ειχα πολλα σκαμπανευασματα και εχω επιτεθει σε κοσμο - οχι πια - με τα φαρμακα ειμαι πιο αρνι αλλα μερες οπως σμρ εχω υπερβολικη λυσσα και δν καταλαβαινω φαντασιωνομαι να κανω κακο
βαμπιριστικο μου ακουγεται αυτο!
περιμενα ενα λεοφωρειο κ σκανε μυτη 3 νιανιαρα μολις ειχαν σχολασει απ το φροντηστιριο κ μ πεταει το 1 : ''ποτε γιορταζουν οι βρυκολακες??!!''
το ιδιο μου γραψες κι εμενα λιγες σελιδες πισω στο ξεκινημα, και δε σου απαντησα επιτηδες. πρεπει απαραιτητα να εχει ιατρικη γνωματευση καποιος για να πειστεις ? και καλα εγω ειμαι κατεστραμμενος, παει στο διαολο πες δεν εχω τπτ και κανω κακο στον εαυτο μου. η αλλη ομως που παιρνει και φαρμακα ?
νομιζω πως εχεις υπερμεγενθυνει το προβλημα που εχεις, με αποτελεσμα να μην ενδιαφερεσαι για τους αλλους, οχι αν εχουν πραγματικα κατι, αλλα και το πως νιωθουν απλα...
εκτος απο την αδερφη σου, τις κολλητες και τους γκομενους σου, εχεις επιτεθει ποτε σε αγνωστο ατομο, χωρις να εχει προηγηθει τπτ απολυτως ?
πχ ακομα και το απλο να εισαι σε εμπορικο κεντρο ή στο μετρο στις κυλιομενες, και να σπρωξεις επιτηδες πισω αγνωστους, χωρις καν να σε εχουν ακουμπησει ή να πουνε τπτ.
δεν θυμαμαι.........το ισως να το χω κανει. ενα π θυμαμαι καθαρα ειναι μια φορα που χτυπησα μια μαυρη που πηγα να της παρω το ταξι κ μ τσαμπουκαλεφτικε αλλα ηταν ισα με 30 κιλα πιο βαρια απο μενα και με κοπανισε.................
Λίγη σημασία έχει αν είναι σχιζοφρενής η δεν είναι αυτός που έκανε έγκλημα πάθους η έγκλημα προ μελέτης. Αυτόματα περνάει σε άλλα μονοπάτια και υπόκειται τις συνέπειες.
Έβλεπα χθες ένα ντοκυμαντέρ και έδειχνε πολύ όμορφα πως για ένα φόνο που έκανε ένας ζηλοπαθής άντρας πήγε φυλακή και αυτός και η γυναίκα με την οποία είχαν επαφές. Το άτομο που σκότωσαν ήταν προυστάμενος αυτής και εκείνη είχε σεξουαλική σχέση και με τους δύο.
Κενό για μένα είσαι άλλος ένας κακός που με κατηγορεί. Έχει γίνει της μόδας πια, αφήστε με ήσυχη, τι ασχολείστε μαζί μου αφού δεν με συμπαθείτε; Η broken doll δεν έχει σχιζοφρένεια, μιλάει για την δική της περίπτωση, και αυτά που μου λέτε είναι τελείως εκτός. Όσο για το τελευταίο, δεν θα το σχολιάσω καν, δεν ξέρω τι να σου πω...
δε το ειπα με κακια, δε σε βλεπω εχθρικα. να σε βοηθησω προσπαθω, οπως και με τα υπολοιπα που εγραψα μεστο θεμα. απλα το να βαζεις σε προταιρεοτητα το προβλημα σου, ξεχνωντας τα προβληματα και τις αναγκες των αλλων, βρισκω πως ειναι κατι εγωιστικο. κι οσο κι αν δεν ειναι τοσο κακο το να εισαι εγωιστης, δυστυχως οταν το βλεπουν αυτο οι αλλοι, απομακρυνονται...
Κενό δεν το κάνω αυτό βάζω τα πράγματα σε μια σειρά και επίσης τώρα δεν είχε να κάνει με αυτό, απλά λέγαμε ότι δεν είναι σχιζοφρένεια αυτό γιατί είχε μια λάθος άποψη για μένα δεν συμβαίνει πάντα στην σχιζοφρένεια η επιθετικότητα, ούτε αυτό που έλεγες εσύ...αυτό είπα, δεν διαβάθμισα κανένα πρόβλημα αν και δεν είναι λάθος ούτε αυτό!
η σχιζοφρενικομορφη δεν εχει διαφορα στα συμπτωματα με την καθαρη σχιζοφρενεια απλα διαρκει απο 1-6 μηνες και υπαρχει η διαφορα οτι το ατομο μπορει να ειναι λιγο περισσοτερο λειτουργικο
ποιος μπορει να ναι σιγουρος αν φταιει η αρρωστια η οχι ποιος ξερει στα σιγουρα πως θα ητανε-ημουνα χωρις αυτην?
Μετα τους 6 μηνες τελειωνει η διαταραχη? Τοτε εσυ ειχες σχιζ.μορφη διαταραχη ,τωρα δεν εχεις απο αυτο!μηπως θελεις να πεις σχιζοειδη η σχιζοτυπη διαταραχη?
Παρατηρείται ίδια εικόνα με την διαταραχή της σχιζοφρένειας, χωρίς όμως απαραίτητα να υπάρχει κοινωνική και λειτουργική έκπτωση.
Δεν διαρκεί πάνω από 6 μήνες
Μετά τους 6 μήνες μιλαμε για σχιζοφρένεια. το προλαβα κ δν κινδυνευω απο σχιζοφρενεια πια απλα ισως να εχω τα συμπτωματα της σχιζοφρενικομορφης για μερικους μηνες μεχρι η αγωγη παλι να κανει τον κυκλο της και να βρεθω στο σταδιο που ειμαι τωρα
Διάβασε αυτό για να σου λυθούν οι απορίες!
[Παράθεση
edit: σύμφωνα με τα ψυχιατρικά κριτήρια όποιος παρουσιάζει και κάποια συναισθηματική διαταραχή παράλληλα μαζί με την ψύχωση δεν κατατάσεται στους σχιζοφρενείς!
Criteria
The ICD-10 criteria are typically used in European countries, while the DSM-IV-TR criteria are used in the United States and the rest of the world, and are prevailing in research studies. The ICD-10 criteria put more emphasis on Schneiderian first-rank symptoms. In practice, agreement between the two systems is high.[57]
According to the revised fourth edition of the Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM-IV-TR), to be diagnosed with schizophrenia, three diagnostic criteria must be met:[58]
1. Characteristic symptoms: Two or more of the following, each present for much of the time during a one-month period (or less, if symptoms remitted with treatment).
* Delusions
* Hallucinations
* Disorganized speech, which is a manifestation of formal thought disorder
* Grossly disorganized behavior (e.g. dressing inappropriately, crying frequently) or catatonic behavior
* Negative symptoms: Blunted affect (lack or decline in emotional response), alogia (lack or decline in speech), or avolition (lack or decline in motivation)
If the delusions are judged to be bizarre, or hallucinations consist of hearing one voice participating in a running commentary of the patient's actions or of hearing two or more voices conversing with each other, only that symptom is required above. The speech disorganization criterion is only met if it is severe enough to substantially impair communication.
2. Social or occupational dysfunction: For a significant portion of the time since the onset of the disturbance, one or more major areas of functioning such as work, interpersonal relations, or self-care, are markedly below the level achieved prior to the onset.
3. Significant duration: Continuous signs of the disturbance persist for at least six months. This six-month period must include at least one month of symptoms (or less, if symptoms remitted with treatment).
If signs of disturbance are present for more than a month but less than six months, the diagnosis of schizophreniform disorder is applied.[58] Psychotic symptoms lasting less than a month may be diagnosed as brief psychotic disorder, and various conditions may be classed as psychotic disorder not otherwise specified. Schizophrenia cannot be diagnosed if symptoms of mood disorder are substantially present (although schizoaffective disorder could be diagnosed), or if symptoms of pervasive developmental disorder are present unless prominent delusions or hallucinations are also present, or if the symptoms are the direct physiological result of a general medical condition or a substance, such as abuse of a drug or medication.
Να και μερικά είδη ψυχωτικών διαταραχών:
* Schizophrenia: People with this illness have changes in behavior and other symptoms -- such as delusions and hallucinations -- that last longer than six months, usually with a decline in work, school and social functioning.
* Schizoaffective disorder: People with this illness have symptoms of both schizophrenia and a mood disorder, such as depression or bipolar disorder.
* Schizophreniform disorder: People with this illness have symptoms of schizophrenia, but the symptoms last more than one month but less than six months.
* Brief psychotic disorder: People with this illness have sudden, short periods of psychotic behavior, often in response to a very stressful event, such as a death in the family. Recovery is often quick -- usually less than a month.
* Delusional disorder: People with this illness have delusions involving real-life situations that could be true, such as being followed, being conspired against or having a disease. These delusions persist for at least one month.
* Shared psychotic disorder: This illness occurs when a person develops delusions in the context of a relationship with another person who already has his or her own delusion(s).
* Substance-induced psychotic disorder: This condition is caused by the use of or withdrawal from some substances, such as alcohol and crack cocaine, that may cause hallucinations, delusions or confused speech.
* Psychotic disorder due to a medical condition: Hallucinations, delusions or other symptoms may be the result of another illness that affects brain function, such as a head injury or brain tumor.
* Paraphrenia: This is a type of schizophrenia that starts late in life and occurs in the elderly population.
]
Ρε παιδιά δεν παίζει να γράφουν εδώ μέσα μόνο οι ελαφριές περιπτώσεις σχιζοφρένειας?
γιατι κακο ειναι να σαι σχιζοφρενεις? δεν ειναι λεπρα!
Ε δεν είναι και κάτι απλό! Δεν είναι κάτι που ξεπερνιέται έτσι εύκολα.... κακό δεν είναι αν μπορείς να ζήσεις φυσιολογικά μετά από τέτοια εμπειρία.