Originally Posted by
GoldenM
Κασσάνδρα,
Δεν είμαι Νομικός ώστε να γνωρίζω επιστάμενα και να είμαι σε θέση να αναλύσω τι θα μπορούσε να κάνει σε νομικό επίπεδο ο συγκεκριμένος τύπος ώστε να κρατήσει τη Σταυρούλα μακριά του.
Καλό όμως είναι να ξέρει η Σταυρούλα, ότι αν μπει στη διαδικασία εκδίκησης τότε ανοίγει την πόρτα σε μια διαμάχη σε κάθε πιθανό επίπεδο. Σε νόμιμο ή και μη νόμιμο πεδίο. Την συμφέρει να μπλέξει; Νομίζω πως όχι.
Δεν γνωρίζω αν είσαι η ίδια Δικηγόρος, ώστε να απαντήσεις. Φαντάσου όμως το υποθετικό σενάριο όπου μια γυναίκα διαβάλλει (δικαίως ή αδίκως) έναν άντρα στη σύζυγο του, ώστε να του δημιουργήσει προβλήματα. Θέλεις να μου πεις ότι ο συγκεκριμένος άντρας δεν μπορεί να κάνει τίποτα με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο; Δεν το νομίζω. Επαναλαμβάνω δεν είμαι Νομικός αλλά σε μια διαμάχη, πάντα υπάρχει η κίνηση του αντιπάλου.
Τέλος από όλα όσα έχω γράψει στα μηνύματα μου είναι το μόνο στο οποίο έχεις να σταθείς; Η δυνητική νομική ή μη εμπλοκή της Σταυρούλας; Δηλαδή αν αυτός ο άντρας την σαπίσει στο ξύλο μετά από αυτό, ανεξάρτητα από τις συνέπειες για τον ίδιο μετά, θα βρεθεί κανείς να στηρίξει ουσιωδώς την Σταυρούλα;
Η αντεκδίκηση για το γ@μwτ0 θα μπορούσε απλά να οδηγήσει τη Σταυρούλα σε επιπλέον χαμένο χρόνο, ή και σε μια κατάθλιψη από το γεγονός ότι θα παραμένει συναισθηματικά μπλεγμένη σε μια ιστορία που δεν αξίζει. Θα μπορούσε όμως να την οδηγήσει σε πολύ πιο επώδυνες και περίπλοκες καταστάσεις.
Η ίδια λόγο της αναταραχής που βιώνει αδυνατεί να το διακρίνει. Δεν νομίζεις όμως ότι εμείς οι υπόλοιποι, ως τρίτοι και ψυχραιμότεροι της, οφείλουμε εκφράζοντας την άποψη μας να της υποδείξουμε χρησιμότερους τρόπους - για την ίδια την Σταυρούλα - για το πως θα διαχειριστεί τα γεγονότα από εδώ και πέρα;
Ή μήπως θεωρείς εσύ, αλλά και η ίδια η Σταυρούλα, ότι με την πράξη της αυτή (της εκδίκησης) θα ανατρέψει την αδικία στην κοινωνία; Η μήπως θα φτιάξει έναν δικαιότερο κόσμο; Η μήπως θα πάρει εκδίκηση για όλες τις γυναίκες που έχουν πολύ κακώς αδικηθεί από άντρες;
Αν κάνει αυτό το λάθος, απλά θα ταλαιπωρηθεί περισσότερο. Και αν τώρα για την ταλαιπωρία της φταίει ο Μ@λ@κ@ς, σε περίπτωση εκδίκησης θα φταίει και η ίδια που του έδωσε αξία και ασχολήθηκε περισσότερο.
Τέλος θα αναφέρω τι μου είπε η ψυχολόγος μου για την ευτυχία. Κάτι που πραγματικά μου άλλαξε τη ζωή. Μου είπε: "Ευτυχισμένος δεν είναι εκείνος που έχει ότι επιθυμεί. Άλλωστε οι επιθυμίες ποτέ δεν τελειώνουν. Ευτυχισμένος είναι ο άνθρωπος που ξέρει να αποδέχεται τις δυσκολίες και της αρνητικές στιγμές της ζωής. Είναι σημαντικό να μπορείς να αποδεχτείς κάτι που ενώ σου είναι δυσάρεστο, δεν γίνεται να το αλλάξεις. Απλά μπορείς να το δεχτείς ως γεγονός που σε πείραξε και να προχωρήσεις. Αυτό εκτός από εργαλείο για την ευτυχία, είναι και μονοπάτι για την ωριμότητα, την ολοκλήρωση και την σοφία".
Να είστε όλες και όλοι καλά.