Results 46 to 60 of 223
Thread: ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟ
-
08-05-2019, 19:47 #46
- 08-05-2019, 19:50 #47
08-05-2019, 19:52 #48
ΓΙΑ ΑΥΤΌ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΈΧΩ ΚΆΝΕΙ ΚΑΜΊΑ ΚΙΝΙΣΗ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΦΈΡΘΩ ΜΕ ΑΞΙΟΠΕΠΡΕΠΙΑ.ΑΛΛΆ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΠΡΟΔΟΜΕΝΗ.ΓΙΑΤΊ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΌΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΊ ΘΑ ΚΆΝΟΥΜΕ ΣΧΈΣΗ ΚΑΙ ΑΡΓΌΤΕΡΑ ΑΝ ΘΕΛΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΟΥΜΕ.ΕΜΙΑΖΑΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΌΛΑ ΑΥΤΆ ΣΤΟ ΜΥΑΛΌ ΜΟΥ.ΚΑΙ ΉΤΑΝ ΌΛΑ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ
08-05-2019, 19:58 #49
Βρε Golden, αυτά που λες περί των νομικών θεμάτων δεν στέκουν νομικά. Κατ αρχάς η συκοφαντική δυσφήμιση (άρθρο 363 του ποινικού κώδικα) έχει νόημα όταν αυτό για το οποίο κατηγορεί η Σταυρούλα τον άλλον αποδεικνύεται ψευδές. Και επίσης, έχει νόημα όταν ο άλλος μπορεί να το αποδείξει πως π.χ. η Σταυρούλα συκοφάντησε. Και για να αποδεινύεται πρέπει ή να το έχει γράψει κάπου η Σταυρούλα ή να το έχει διαδώσει σε πολύ κόσμο και να υπάρχουν μάρτυρες που θα καταθέσουν γι αυτό. Επίσης, πρέπει να δειχθεί οτι προήλθε κάποια μεγάλη ζημιά από αυτό (οικονομική π.χ.).
Τα ασφαλιστικά μέτρα από την άλλη έχουν νόημα όταν θέλεις να σταματήσεις ή να "παγώσεις" κάτι. Π.χ. την ανέγερση μιας οικοδομής ή την εκτέλεση μιας διαθήκης. Σε φυσικά πρόσωπα έχουν την έννοια της προστασίας κάποιου όταν απειλείται η σωματική του ακεραιότητα από κάποιον άλλο. Δηλαδή ασφαλιστικά μέτρα μπορεί να βγάλει μια γυναίκα σε διάσταση όταν την απειλεί ο άντρας της να την δείρει ή να την σκοτώσει, οπότε ο νόμος απαγορεύει στον άντρα να πλησιάσει την γυναίκα αυτή. Όταν δει να πλησιάζει ή να της χτυπήσει την πόρτα μπορεί να καλεί την αστυνομία να τον πηγαίνουν αυτόφωρο. Αυτά είναι τα ασφαλιστικά μέτρα. Πώς έχουν σχέση με την περίπτωση της Σταυρούλας;
08-05-2019, 20:05 #50
Μπορεί κάλλιστα να φροντίσει να μαθευτεί από την γυναίκα του με "πλάγιο τρόπο" και όχι πηγαίνοντας να της το πει. Κάτι σαν "ατύχημα" δηλαδή.
08-05-2019, 20:05 #51
08-05-2019, 20:07 #52
08-05-2019, 20:11 #53
Εδώ κάνεις ένα μεγάλο λάθος. Λες: "τιμωρός στις πράξεις των άλλων". Δεν είναι έτσι! Οι πράξεις των άλλων βεβαίως και δεν σε αφορούν από την στιγμή που δεν σε εμπλέκουν.
Όταν όμως οι πράξεις των άλλων στρέφονται εναντίον σου και σε βλάπτουν, παύουν να είναι απλώς "πράξεις των άλλων" και βεβαίως έχεις το δικαίωμα να αντιδράσεις σε αυτές.
08-05-2019, 20:12 #54Miliva21GuestΑν μπορείς μη γράφεις με κεφαλαία εδώ γιατί είναι κουραστικό και φαίνεται σαν να μας φωνάζεις όπως σου είπαν .....
Έχεις δίκιο να νιώθεις πληγωμένη και ειναι λογικό να σου περνάνε σκέψεις εκδίκησης.........Όμως ήρθες εδώ να πάρεις γνώμες και σου λέμε ότι δεν σε οφελει πουθενά.....Ο τύπος ήταν ξεκάθαρος ότι δεν θα χώρισει.. μπήκε προετοιμασμένος στο παιχνίδι.....Δεν σου το είπε για τι δεν ήθελε να είναι ειλικρινής εφόσον δεν είχε σκοπό να χτίσει κάτι ουσιαστικό με σενα.....
Αυτός στάνταρ αν θέλει να κρατήσει το γάμο του θα το κάνει........θα σε κατηγορήσει στη γυναίκα του ότι εσύ τον κηνυγησες και ότι αυτός πχ ένιωθε παραμελημένος πχ....Και ότι ήσουν λάθος στη ζωή του και θα της πει ότι εκείνη αγαπάει και να το ξεχάσουν..........αν τον θέλει και δεν είναι δυνατή να τον χωρίσει θα μείνουν μαζί και ίσως να είναι και πιο ανανεωμένοι και με πιο ειλικρινή σχέση από πριν.......Και παλι όμως αν δεν τον θέλει αυτή....είναι και τα παιδιά στη μέση...μπορεί να μην φάει τα παραμύθια του Αλλά επειδή αγαπάει τα παιδιά της να θέλει να κρατήσει την οικογένεια της ενωμένη....Και είναι δικαίωμα της.....
Εσύ θα βγεις χαμένη και τα παιδάκια που δεν φταίνε σε τίποτα για τα λάθη των μεγάλων.........δεν σημαίνει ότι επειδή θα το κάνεις βούκινο θα χωρίσουν.......
Επιπλεον σκέψου το και ανάποδα οταν είχες σχέση με αυτόν και ήσουν αρραβωνιασμενη και πήγαινε να τα πει στον επίσημο σου...Δεν θα έπεφτε πολύ στα μάτια σου;;;;;; δεν θα ένιωθες να παραβιάσει τη ζωή σου......;; είναι μικροπρέπεια.....
Άσε να αποφασίσει εκείνος τι είδους σχέση θέλει με έχει με τη γυναίκα του ( αληθινή η Όχι) και το τι θέλει να κάνει στη ζωή του
08-05-2019, 20:15 #55Miliva21GuestΝα αντιδράσεις σε ότι αφορά τη ζωή σου μόνο..Ναι! Έχεις το δικαίωμα εκεί να αντιδράσεις...αυτό σημαίνει ότι η θεματοθετρια είναι ελεύθερη να δράσει όπως θέλει και να αποφασίσει για τη ζωή της είτε να συνεχίσει να είναι μαζί του είτε να τον χωρίσει είτε να φύγει χωρίς να πει τίποτα είτε να τον βρίσει...
Μπορεί να πάρει αποφάσεις και επιβάλλεται να πάρει για τη ζωή της......Η σχέση της μαζί του είναι αυτό που την αφορά και την επηρεάζει.....το τι σχέση έχει αυτός με τη γυναίκα του είναι ξένο χωράφι..................εκείνη μπήκε άθελά της ανάμεσα τους ο γάμος προϋπήρχε..........άρα η γυναίκα του δεν έκανε κάτι να τη βλάψει....το λάθος είναι αυτουνού που δεν μίλησε και της θεματοθετριας που τα κατάπιε αμάσητα....
Τη τρώει μάλλον επδ για χάρη του άφησε τον πρώην της ....
Τι να κάνουμε;; έτσι είναι η ζωή....Ρίσκο.....! Καθένας παίρνει την ευθύνη των πράξεών του....το να τον εκδικηθεί για να νιώσει καλύτερα κακο θα της κάνει.........
08-05-2019, 20:16 #56
Δηλαδή σα να λέμε βρε Σταυρούλα είσαι 34 και σκέφτεσαι ότι είναι καιρός να παντρευτείς. Ήσουνα 2 χρόνια σε σχέση και είδες πλέον ότι δεν πήγαινε προς τα εκεί. Πριν αποφασίσεις να χωρίσεις όμως έκανες τη γνωριμία. Εκ του ασφαλούς. Και βγήκες με εναν άνθρωπο μερικές φορές και άσχετα από το τι έλεγε αυτός και αν ήταν παντρεμένος, εσύ το ένιωσες ότι πήγαινε για γάμο η υπόθεση. Κι εγώ σου λέω πως και ελεύθερος να ήταν και να μην ήθελε τίποτα σοβαρό, το ίδιο θα ήταν για σένα. Δηλαδή στέκεσαι στο τι έκανε εκείνος κι όχι στο πως λειτούργησες εσύ. Ναι βάση ηθικής είναι ο μεγαλύτερος μαλάκας στον κόσμο. Εσύ όμως πόσο ώριμα φέρθηκες σε όλο αυτό; Όχι απέναντι σ' εκείνον, αλλά απέναντι στον εαυτό σου. Έτσι σκοπεύεις να πας για γάμο;
Τα γράφω όχι για να σε κρίνω αλλά για να προβληματιστείς
08-05-2019, 20:22 #57
Θα φρόντιζα να το μάθει η γυναίκα του με τρόπο ώστε να φανεί οτι δεν το είχα σκοπό. Έτσι ώστε να μην μπορεί αυτός να πει τίποτα και επιπλέον να φανεί η ατιμία του.
Μπορείς π.χ., να μάθεις πού μένει και να φροντίσεις να τον συναντήσεις "τυχαία" με την γυναίκα του και να τον ρωτήσεις ποιά είναι η κυρία.
08-05-2019, 20:25 #58Miliva21Guest
08-05-2019, 20:30 #59
Κασσάνδρα,
Δεν είμαι Νομικός ώστε να γνωρίζω επιστάμενα και να είμαι σε θέση να αναλύσω τι θα μπορούσε να κάνει σε νομικό επίπεδο ο συγκεκριμένος τύπος ώστε να κρατήσει τη Σταυρούλα μακριά του.
Καλό όμως είναι να ξέρει η Σταυρούλα, ότι αν μπει στη διαδικασία εκδίκησης τότε ανοίγει την πόρτα σε μια διαμάχη σε κάθε πιθανό επίπεδο. Σε νόμιμο ή και μη νόμιμο πεδίο. Την συμφέρει να μπλέξει; Νομίζω πως όχι.
Δεν γνωρίζω αν είσαι η ίδια Δικηγόρος, ώστε να απαντήσεις. Φαντάσου όμως το υποθετικό σενάριο όπου μια γυναίκα διαβάλλει (δικαίως ή αδίκως) έναν άντρα στη σύζυγο του, ώστε να του δημιουργήσει προβλήματα. Θέλεις να μου πεις ότι ο συγκεκριμένος άντρας δεν μπορεί να κάνει τίποτα με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο; Δεν το νομίζω. Επαναλαμβάνω δεν είμαι Νομικός αλλά σε μια διαμάχη, πάντα υπάρχει η κίνηση του αντιπάλου.
Τέλος από όλα όσα έχω γράψει στα μηνύματα μου είναι το μόνο στο οποίο έχεις να σταθείς; Η δυνητική νομική ή μη εμπλοκή της Σταυρούλας; Δηλαδή αν αυτός ο άντρας την σαπίσει στο ξύλο μετά από αυτό, ανεξάρτητα από τις συνέπειες για τον ίδιο μετά, θα βρεθεί κανείς να στηρίξει ουσιωδώς την Σταυρούλα;
Η αντεκδίκηση για το γ@μwτ0 θα μπορούσε απλά να οδηγήσει τη Σταυρούλα σε επιπλέον χαμένο χρόνο, ή και σε μια κατάθλιψη από το γεγονός ότι θα παραμένει συναισθηματικά μπλεγμένη σε μια ιστορία που δεν αξίζει. Θα μπορούσε όμως να την οδηγήσει σε πολύ πιο επώδυνες και περίπλοκες καταστάσεις.
Η ίδια λόγο της αναταραχής που βιώνει αδυνατεί να το διακρίνει. Δεν νομίζεις όμως ότι εμείς οι υπόλοιποι, ως τρίτοι και ψυχραιμότεροι της, οφείλουμε εκφράζοντας την άποψη μας να της υποδείξουμε χρησιμότερους τρόπους - για την ίδια την Σταυρούλα - για το πως θα διαχειριστεί τα γεγονότα από εδώ και πέρα;
Ή μήπως θεωρείς εσύ, αλλά και η ίδια η Σταυρούλα, ότι με την πράξη της αυτή (της εκδίκησης) θα ανατρέψει την αδικία στην κοινωνία; Η μήπως θα φτιάξει έναν δικαιότερο κόσμο; Η μήπως θα πάρει εκδίκηση για όλες τις γυναίκες που έχουν πολύ κακώς αδικηθεί από άντρες;
Αν κάνει αυτό το λάθος, απλά θα ταλαιπωρηθεί περισσότερο. Και αν τώρα για την ταλαιπωρία της φταίει ο Μ@λ@κ@ς, σε περίπτωση εκδίκησης θα φταίει και η ίδια που του έδωσε αξία και ασχολήθηκε περισσότερο.
Τέλος θα αναφέρω τι μου είπε η ψυχολόγος μου για την ευτυχία. Κάτι που πραγματικά μου άλλαξε τη ζωή. Μου είπε: "Ευτυχισμένος δεν είναι εκείνος που έχει ότι επιθυμεί. Άλλωστε οι επιθυμίες ποτέ δεν τελειώνουν. Ευτυχισμένος είναι ο άνθρωπος που ξέρει να αποδέχεται τις δυσκολίες και της αρνητικές στιγμές της ζωής. Είναι σημαντικό να μπορείς να αποδεχτείς κάτι που ενώ σου είναι δυσάρεστο, δεν γίνεται να το αλλάξεις. Απλά μπορείς να το δεχτείς ως γεγονός που σε πείραξε και να προχωρήσεις. Αυτό εκτός από εργαλείο για την ευτυχία, είναι και μονοπάτι για την ωριμότητα, την ολοκλήρωση και την σοφία".
Να είστε όλες και όλοι καλά."Life is 10% what happens to you and 90% how you react to it" - Charles R. Swindoll
08-05-2019, 20:36 #60